Vooral sinds ik fulltime werk (hoe leuk mijn werk ook is!), vind ik de vrijdag altijd een magische dag. Het begint al als ik ’s ochtends vroeg opsta met de gedachte dat ik de volgende twee dagen langer kan blijven liggen. En wat dacht je van de relaxte vrijdagavond? En dan ook nog eens met daarbij het vooruitzicht op twee dagen leuke dingen doen en uitrusten. De magie van de vrijdag. Ik zou er wel een heel artikel over kunnen schrijven. Maar zou het niet fijn zijn om elke dag dat vrijdaggevoel een beetje vast te houden? Dit zijn 6 simpele manieren om van elke dag een beetje vrijdag te maken.

maak van elke dag vrijdag

 1. Vroeg beginnen = vroeg klaar. Oké, het is misschien niet heel fijn om op een doordeweekse dag nóg vroeger op te staan. Maar het heeft echt zo zijn voordelen. Als je ’s ochtends iets eerder begint met je werk of andere verplichtingen, ben je namelijk ook iets eerder klaar met wat je moest doen. Dat betekent tijd hebt voor jezelf. Heerlijk om nog even van de middag te kunnen genieten, zeker nu het zo lang licht en zonnig is!
 2. Maak van de avond een feestje. Vrijdagavond is vaak een fijn en feestelijk moment. Misschien komen de borrelhapjes op tafel en geniet je van iets lekkers terwijl er een leuke film op staat. Dat feestje dat je op vrijdagavond creëert, kun je natuurlijk ook op een doordeweekse avond eens regelen. Klap iets eerder de laptop dicht en zorg ervoor dat minstens één doordeweekse avond net zo gezellig is als de vrijdagavond.
 3. Plan doordeweeks iets leuks. Na mijn werk zit ik niet altijd te wachten op talloze afspraken in de avond. Maar een keer bijkletsen met vriendinnen, een leuke cursus of even een drankje doen in de stad kan wel fijn zijn. Ook op een doordeweekse avond. Zorg ervoor dat je om je verplichtingen heen ook tijd vrijmaakt voor iets leuks. Al is het maar iets heel kleins. Het is fijn om ergens naar te kunnen uitkijken, juist als de vrijdagavond nog ver weg is.
 4. Neem ook tijd voor rust. Naast leuke dingen inplannen, is het ook goed om het ’s avonds eens rustig aan te doen. Probeer bijvoorbeeld je verplichtingen over de week te verspreiden. Je hoeft niet per se doordeweeks te sporten, maar kunt dat ook op zaterdagochtend doen. En die grote schoonmaakbeurt kan misschien ook wel tot het weekend wachten. Je hebt het best verdiend om eens met de voetjes omhoog te zitten en, net als op vrijdag, met een tijdschrift en een kop thee op de bank te zitten.
 5. Maak van een verplichting iets leuks. Ook kun je van een doordeweekse dag al iets meer vrijdag maken door een verplichting iets aangenamer te maken. Hoe dan? Nou, je kunt bijvoorbeeld een speciale lunch meenemen naar je werk. Of maak in je pauze of op een vrij moment een korte wandeling maken of pak even tussendoor een terrasje. Zondagse ontbijtjes of een verfrissend (fris)drankje op het terras kunnen ook best doordeweeks.
 6. Zorg ervoor dat je doet wat je leuk vindt. Dit is niet echt een tip, maar meer iets om over na te denken. Ik ben groot fan van de uitdrukking Do what you love and you will never have to work a single day. Het is zo belangrijk dat je een daginvulling hebt die bij je past en waar jij blij van wordt. Of dit nu een studie is of een baan of vrijwilligerswerk of misschien werk in het huishouden. Niet elke minuut van een dag vol verplichtingen kan leuk zijn, maar zorg ervoor dat je in grote lijnen iets doet waar je echt blij van wordt en voldoening uit haalt.

Wat doe jij om niet alleen van de vrijdag een heerlijke dag te maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisette 12 juni 2017 op 6:32 am - Beantwoord

  Ik heb dat ook altijd met de vrijdag. En vooral met de vrijdagavond, doe is ook wel speciaal voor mij. Wijntje, chipje gezellig. Af en toe door de weeks leuke dingen doen vind ik een tip die ik ook toepas.

 2. Susan 12 juni 2017 op 6:39 am - Beantwoord

  Goede tips!

 3. Maaike 12 juni 2017 op 7:09 am - Beantwoord

  Eigenlijk zou iedere dag speciaal moeten zijn inderdaad. Maar toch is de vrijdag speciaal juist doordat het net even een andere dag is als de andere dagen.

  • Romy 12 juni 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Juist de vrijdag is zo’n speciale dag, maar het zou zo leuk zijn om elke dag een klein beetje speciaal te maken 🙂

 4. marije 12 juni 2017 op 8:40 am - Beantwoord

  Ik denk dat je met die laatste de juiste ook meteen de lastigste te pakken hebben hebt. Ik probeer de vrijdagavond altijd speciaal te maken zodat het ook echt als weekend voelt.

 5. Marloes 12 juni 2017 op 9:05 am - Beantwoord

  Leuke tips! Als ik dit zo lees, doe ik al best veel ervan. 6 is alleen soms nog wel een dingetje.

 6. Sylvia 12 juni 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Ik probeer van elke dag een klein feestje te maken. Ik ben zoals je weet thuisblijfmama en probeer elke dag in ieder geval iets leuks te doen zodat het geen sleur wordt.. Want elke dag puzzelen, met lego en poppen spelen heb je ook wel na een paar dagen gezien? zaterdag is ons weekend want dat is de enige dag dat mijn vriend vrij is en dan gaan we altijd uit eten en naar een leuke speeltuin

  • Romy 12 juni 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je er bewust mee bezig bent om sleur te voorkomen en ervoor te zorgen dat elke dag een beetje speciaal is. En heerlijk om de zaterdag met uit eten gaan extra speciaal te maken! Echt genieten dan met z’n drietjes 🙂

 7. Josephine 12 juni 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Allemaal goede punten! Daar weet ik niet zo veel aan toe te voegen. Wel probeer ik elke avond even een gezellig rustpunt te creeren; samen een serie kijken ofzo. Dan heb je ook andere dagen wat om naar uit te kijken.

  • Romy 12 juni 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

   Heerlijk zo’n rustpunt op een doordeweekse avond! En inderdaad een fijn punt om op andere dagen naar uit te kijken 🙂

 8. Danique 12 juni 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik probeer sinds een tijdje ook iedere dag om half 8 op te staan, ook al heb ik een vrije dag. Hierdoor kan ik veel eerder aan de slag gaan en ben ik inderdaad ook op tijd klaar met mijn to do list.

 9. Bente 12 juni 2017 op 10:21 am - Beantwoord

  Ik sport regelmatig voor mijn werk, niet fijn inderdaad tijdens het opstaan, wel als je ’s avonds terug komt uit werk en helemaal niks meer hoeft te doen! 🙂

 10. Loes 12 juni 2017 op 10:23 am - Beantwoord

  Goede tips! Mijn vriend en ik proberen ook doordeweeks soms lekker op de bank te kruipen met een goede film of serie. Dan voelt het toch een beetje als weekend!

 11. Larissa 12 juni 2017 op 11:04 am - Beantwoord

  Handige tips! Ik ben zelf al heel erg van het vroeg beginnen en dan vroeg klaar zijn. Heerlijk om dan nog iets aan je dag te hebben. En als ik het vrijdaggevoel wil creëren, dan klap ik mijn laptop dicht, zet ik een leuke film op en knuffel ik de hele avond met de konijntjes op de bank. Krijgen zij ook nog een beetje extra liefde op die extra ontspannen avond 🙂

 12. Darina 12 juni 2017 op 11:41 am - Beantwoord

  Mooie tips! Bij mij begint het weekend op donderdagavond, maar de vrijdagavond blijft magisch. Heerlijk om er heel de week naar uit te kunnen kijken. Ik ben de vrijdagen vrij, maar sta toch bijtijds op om een heerlijke lange dag te hebben!

  • Romy 12 juni 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je altijd probeert om op tijd op te staan! Ik vind dat zelf ook echt een fijne manier om het meeste uit een dag te halen.

  • Romy 12 juni 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

   Goed idee om zo vroeg aan het sporten te gaan! Dat is dan inderdaad heerlijk thuiskomen ’s avonds 🙂

  • Romy 12 juni 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een heerlijke manier om het vrijdaggevoel op een doordeweekse dag vast te houden. En zo fijn om even met de konijntjes te knuffelen 🙂

  • Romy 12 juni 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Wat fijn om op donderdagavond al weekend te hebben! En al helemaal als je op deze manier ook echt veel aan je vrije vrijdag hebt 🙂

 13. Sandra 12 juni 2017 op 12:52 pm - Beantwoord

  Van mijn eten een feestje maken geeft mij sowieso altijd een echt weekend gevoel! Dat vind ik dus echt een goede tip. Verder helpt het mij ook om doordeweeks, naast de verplichte dingen, ook leuke dingen te plannen. Hoeft niet eens zo bijzonder te zijn, als het maar ontspannend is! 🙂

  • Romy 12 juni 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

   Ja, heerlijk om even iets leuks in te plannen op een doordeweekse dag! Ik doe dat ook graag om ook in het weekend iets leuks hebben om voor doordeweeks naar uit te kijken.

 14. Johanne 12 juni 2017 op 1:01 pm - Beantwoord

  Eerlijk is eerlijk, ik ben er heel slecht in om van andere dagen ook een vrijdag te maken. Het is vaak dat ik echt in de waan van de dag leef (een beetje overdreven misschien, maar komt in de buurt) en dan pas vrijdag echt het yay-gevoel heb. Maar als het eenmaal vrijdag is maakt ik er ook wel een goede dag van hoor! Soms met een collega naar de Mac, want ja, het is toch vrijdag. En ’s avonds houd ik vaak met mijn vriend een marathon (Supernatural de komende tijd).

 15. Sofie 12 juni 2017 op 3:11 pm - Beantwoord

  Eigenlijk heb je gelijk en zou niet alleen de vrijdagavond extra gezellig gemaakt moeten worden. Maar ik denk dat veel daarvan ook samenhangt met die speciale sfeer: yessss, weekend!
  Wij proberen het in de week altijd wel rustig aan te doen en maken zeker ruimte om gezellig series te kijken. Maar we willen ook vaker eens een wandelingetje doen doordeweeks. Dat komt er zo weinig van!

 16. Patricia 12 juni 2017 op 5:24 pm - Beantwoord

  Leuke tips, ook goed om de alledaagse sleur te doorbreken. Ik merk dat ik doordeweeks toch minder onderneem omdat ik gewoon moe ben na mijn werk en de kids.

 17. Rebecca 12 juni 2017 op 6:41 pm - Beantwoord

  Vrijdagavond doen wij vaak op maandagavond. Dinsdag werkt mijn vriend namelijk pas om drie uur en daarom maken we de maandag avond altijd gezellig. Filmpje kijken, lekkere dingen op tafel.. Is een heel goed begin van de week. Leuke tips!

  • Romy 12 juni 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het niet altijd makkelijk is om van elke dag een beetje vrijdag te maken. Maar het is ook al heel fijn als je van de vrijdag op deze manier echt optimaal geniet 🙂

  • Romy 12 juni 2017 op 9:26 pm - Beantwoord

   Klopt! Het is wel zo dat juist de vrijdag zo speciaal is vanwege het weekend dat daarna komt. Maar zoiets als een wandeling doordeweeks kan inderdaad ook al heerlijk zijn om van een ‘gewone’ dag iets leuks te maken 🙂

  • Romy 12 juni 2017 op 9:27 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het met kinderen ook wel extra lastig is om doordeweeks dingen te ondernemen na werk. Maar soms kun je inderdaad met iets heel kleins (zoals een wijntje erbij) al een doordeweekse dag iets speciaals geven 🙂

  • Romy 12 juni 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Heerlijk om van de maandag iets speciaals te maken, zeker als de rest van Nederland alweer aan het werk is 🙂 Hopelijk heb je een heerlijke avond vanavond!

 18. Evelyne 12 juni 2017 op 7:13 pm - Beantwoord

  Ik vind het moeilijk om een doordeweekse dag als vrijdag te laten voelen. Ik werk ook weekends, dus dat is nog moeilijker. Tijdens de week blijf ik thuis en ga ik nergens heen. Zelfs niet even bijkletsen met vriendinnen. Ik moet op tijd in mijn bed zitten en wanneer ik dan bij vrienden ben wil ik genieten en niet constant op mijn horloge kijken. Dit geld ook wanneer ik weekends werk. ’s Avonds, wanneer ik thuis kom van een dag werken durf ik nog eens te stofzuigen ofzo, maar ik zit vooral in de zetel met mijn laptop op mijn schoot te relaxen met een blog of een spelletje.

  • Romy 12 juni 2017 op 9:33 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het lastig is als je in het weekend ook werkt en dat je het fijn vindt om doordeweeks vooral rustig aan te doen en op een ander moment bij te kletsen met vriendinnen. Maar relaxen, bloggen en spelletjes spelen kan ook een heerlijke afsluiting zijn van een werkdag! Je zou ook al iets heel simpels kunnen proberen, zoals op een doordeweekse dag eens iets uitgebreider eten, zoals je normaal eerder op een vrijdag zou doen.

 19. Nathalie 12 juni 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

  Vooral doordeweeks ook leuke dingen plannen vind ik heel belangrijk, anders duurt je week zo lang haha!
  Vooral als je fulltime werkt is het fijn om even iets leuks te doen en je hoofd leeg te maken:)

  Liefs, Nathalie

  • Romy 12 juni 2017 op 9:34 pm - Beantwoord

   Ja precies, ik vind het ook juist nu heerlijk om doordeweeks leuke afspraken te maken. Het is zo fijn om er even tussenuit te gaan na een werkdag.

 20. Sara | MevrouwMiauw 12 juni 2017 op 9:48 pm - Beantwoord

  Dat magische “hey het is vrijdag” gevoel herken ik heel goed. Ik heb het prima naar mijn zin op het werk maar ik vind het ook heerlijk om twee dagen uit te slapen en geen verplichtingen te hebben. Ik weet dat ik eigenlijk door de week soms ook eerder met werk moet beginnen zodat ik ’s avonds wat eerder klaar ben, maar ik kan de laatste tijd helaas echt niet uit bed. Zo vervelend..

  • Romy 13 juni 2017 op 8:45 pm - Beantwoord

   Wat balen dat je moeite hebt met opstaan doordeweeks. Best begrijpelijk ook op zich! Ik vind het zelf ook altijd fijner om nog even te kunnen liggen. Toch ben ik vaak blij als ik eenmaal mijn bed uit ben. Na een blogrondje kan ik er dan ’s ochtends weer tegenaan en voelt het bij mij wel fijn om vroeg op werk te zijn. Maar ik kan me voorstellen dat er ook mensen zijn die juist liever iets later op gang komen en wat langer doorgaan.

 21. Lianne 12 juni 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

  Goede tips! Omdat ik onregelmatige werkdagen heb, heb ik niet echt specifiek een ‘vrijdag’ gevoel op vrijdag, maar bij mij kan dit door de hele week heen. Soms heeft dat dus wel voordelen! Doordeweeks iets leuks plannen om naar uit te kijken helpt mij ook heel goed, en inderdaad een avondje rust na een werkdag vind ik ook niet verkeerd 🙂

  • Romy 13 juni 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Dat kan inderdaad ook wel voordelen hebben, op verschillende dagen een soort vrijdaggevoel hebben. En doordeweeks een rustdagje of een leuke afspraak is altijd fijn 🙂

 22. Neverdullmoments 12 juni 2017 op 10:30 pm - Beantwoord

  Leuk zeg! Vooral die laatste tip is zo waar, dan is je weekend misschien niet eens een meerwaarde! Doordeweeks hou ik ervan om naar de bioscoop te gaan (breekt lekker de week!), een avondwandeling te maken en om heerlijk te relaxen in de luie stoel haha!

  • Romy 13 juni 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Leuke tips! Doordeweeks naar de bioscoop gaan zou ik ook wat vaker moeten doen 🙂 Heerlijk is dat!

 23. Nesrin 12 juni 2017 op 11:03 pm - Beantwoord

  Heel leuk en vlot geschreven, ik kreeg gewoon de Friday vibe 😉
  Ik vind vrijdag ook heel fijn, de hele dag door ben ik extra vrolijk.

  • Romy 13 juni 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

 24. Saskia 13 juni 2017 op 11:22 am - Beantwoord

  Ik sta elke dag stil bij het geluk van de dag. Dat maakt voor mij elke dag een feestje, overal het positieve in zien 🙂

 25. Odetta 13 juni 2017 op 11:34 am - Beantwoord

  Het allerlekkerste moment op de vrijdag is om wanneer ik klaar ben met mijn werk.
  Het gevoel hebben dat je nog het hele weekend voor de boeg hebt, wat natuurlijk weer zo voorbij is, hahaha.

  • Romy 13 juni 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar wat je zegt over het weekend dat zo voorbij is. Maar het idee dat je twee vrije dagen in het vooruitzicht hebt, is inderdaad echt heerlijk!

 26. Irene 13 juni 2017 op 4:04 pm - Beantwoord

  Ja ik ben voor! David en ik gaan morgenavond naar de Ikea. Terwijl dat ook iets is wat normaal voor weekends is. En ik kijk daar dus al twee weken naar uit hé 😀 Denk inderdaad dat dat een superfijne tip is, om eens wat anders / leuks te plannen in de week. Iets wat je normaal in het weekend (of op vrijdag) zou doen.

  • Romy 13 juni 2017 op 8:59 pm - Beantwoord

   Oh heerlijk, zo’n tripje naar Ikea! Ik kan me voorstellen dat je daar nu al naar uitziet. Ook zo’n fijn vooruitzicht na een lange werkdag! Veel plezier morgen 🙂

 27. Arjanne 13 juni 2017 op 10:24 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Sowieso al een supertip om van iedere dag een beetje vrijdag te maken. Ga ik morgen gelijk proberen om te doen!

  • Romy 13 juni 2017 op 11:38 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je er morgen meteen mee aan de slag gaat 🙂 Maak er een mooie dag van morgen!

 28. Maaike 14 juni 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

  Oh ja, ik ken dat gevoel, de vrijdag voelt altijd zo magisch aan. Heel fijn artikel met handige tips om het elke dag zo te laten voelen 😀