unnamed file 32

Een maand bloggen: hoe bevalt het?

 • 12 oktober 2016
 • 32 Reacties

Deze week blog ik ‘alweer’ een maand. Vandaag heb ik alweer 32 berichten, zo’n 200 foto’s en nog veel meer woorden online staan op mijn blog. Natuurlijk zijn er mensen die hun vijfjarig of tienjarig jubileum al hebben gevierd. Toch vond ik ook deze mini mijlpaal het waard om er in ieder geval even bij te stil te staan. Want hoe bevalt het bloggen me? En wat heb ik in de afgelopen maand geleerd?

bloggen

Beginnen met bloggen

Als echte perfectionist ben ik iemand die eerst alle boeken induikt voordat ze iets daadwerkelijk gaat doen. Zo kwam ik een paar maanden geleden thuis met een dikke stapel boeken over bloggen en WordPress. Ik wilde een blog beginnen, maar ik wilde het ook meteen perfect doen. Vol goede hoop begon ik aan een van de boeken. Ik las elke pagina tot op de letter nauwkeurig en probeerde alles zo goed mogelijk te onthouden. “Jeetje, wat komt er veel bij bloggen kijken”, was mijn eindconclusie na dit eerste boek. Zou ik daar nou wel aan gaan beginnen? Gelukkig gaf het tweede boek me het beste advies ooit. Helemaal in het begin van het boek stond namelijk dat je bloggen eigenlijk gewoon moet doen. Je moet niet wachten tot het perfecte moment, maar gewoon ergens beginnen. Het idee om iets te doen met vrolijkheid had ik al heel lang in mijn hoofd en ook mijn domeinnaam wist ik al. Niets hield me dus nog tegen. Ik volgde de wijze raad op en mijn blog was een feit.

Wat vind ik zo leuk aan bloggen?

Mijn antwoord klinkt misschien wat zoetsappig, maar het is echt zo dat ik álles leuk vind aan bloggen. Ik begon mijn blog als stok achter de deur om meer te schrijven en om de vrolijke dingen in het leven meer te zien. Maar dat is niet het enige wat mijn blog me de afgelopen maand heeft gebracht. Ik merk dat ik ook anders naar alles om me heen kijk en creatiever ben geworden. Zo kan ik echt genieten van de natuur tijdens een wandeling, waarbij ik opeens uit elk bloemetje inspiratie kan halen. Het is alsof ik me veel bewuster ben van dingen die normaal vaak langs me heen gingen. Ook ben ik veel meer gaan fotograferen sinds ik een blog heb. Ik zie in alles wel leuke foto-onderwerpen of een mooie compositie. Soms ben ik wel een uur zoet met een paar spullen verschuiven om ze zo leuk mogelijk op de foto te krijgen. Heerlijk vind ik dat! Wat ik verder leuk vind aan bloggen is het contact met andere mensen. Ik heb al een aantal leuke nieuwe bloggers leren kennen en ook veel lieve reacties gekregen. Ontzettend bedankt daarvoor! Dat vind ik toch wel een van de bijzonderste bijkomstigheden van bloggen.

bloggen

Mijn blogplanning

Ben je benieuwd naar mijn blogplanning? Daar kan ik heel kort over zijn. Die heb ik tot nu toe namelijk niet bepaald gehad. Ik ben zo iemand die onder tijdsdruk vaak de beste ideeën krijgt en daarom het liefst blogposts pas een of twee dagen van tevoren schrijf. Helaas heb ik inmiddels gemerkt dat die geweldige (ahum!) planning niet altijd even handig is. Zo heb ik een paar keer nog na middernacht achter mijn laptop gezeten om de laatste foto’s voor een blogpost te bewerken. Ook heb ik soms in het donker nog foto’s gemaakt om überhaupt beeldmateriaal te hebben. Die planning is dan ook iets waar ik de komende maand hard aan wil werken. Ik wil meer vooruit werken voor mijn blog en altijd een paar blogposts achter de hand hebben. Zie hierboven dan ook het begin van mijn blogplanning, die ik voortaan elke week netjes in een notitieboekje wil bijhouden.

Inspiratie om te bloggen

Voordat ik begon met bloggen, was ik vaak bang dat ik een gebrek zou hebben aan inspiratie voor onderwerpen om over te bloggen. Maar eigenlijk blijkt het tegendeel waar. Al sinds het begin houd ik in Word een lijstje bij met blogideeën. Zodra ik een nieuw idee heb (al is het in de trein), schrijf ik het op in een boekje en voeg ik het thuis snel aan mijn lijstje toe. Tot nu toe is het lijstje alleen maar ontzettend gegroeid in plaats van gekrompen. Zo heb ik eigenlijk altijd wel genoeg onderwerpen om over te bloggen. Mijn inspiratie haal ik uit van alles, maar vaak toch ook wel uit foto’s. Het is al een paar keer voorgekomen dat ik eerst een foto maakte en daar vervolgens een blogpost bij schreef in plaats van andersom.

Wat heb ik geleerd?

In mijn eerste maand bloggen heb ik ook veel geleerd. Sowieso heb ik veel op technisch gebied geleerd. Zo weet ik dankzij Anouk hoe ik een uitgelichte afbeelding kan instellen, heb ik geleerd een menubalk te maken en weet ik inmiddels dankzij de handige SEO plug-in iets meer over schrijven voor zoekmachines. Ook begin ik beter te begrijpen wat mensen wel en niet interessant vinden (lang leve Google Analytics!) en probeer ik mijn blogposts daarop aan te passen. Ik heb nog steeds wel heel veel te leren op dit gebied. Mijn blogposts en foto’s zijn nog verre van perfect, maar stiekem vind ik het juist leuk om daar stapje voor stapje en met vallen en opstaan in te groeien. Het belangrijkste is dat ik bloggen gewoon ontzettend leuk vind om te doen. Ik hoop dit dan ook nog vele maanden en zelfs jaren te blijven doen.

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Els 12 oktober 2016 op 6:16 am - Beantwoord

  Bloggen is ook heel leuk! Grappig dat je niks van te voren schrijft. Ik werk altijd graag een beetje vooruit :-).

  • Romy 12 oktober 2016 op 7:58 am - Beantwoord

   Hihi, dat zou ik eigenlijk ook moeten doen! Maar ik heb me voorgenomen om vaker met planningen te gaan werken.

 2. Iris 12 oktober 2016 op 8:02 am - Beantwoord

  Een maand? Huh? Dat had ik echt niet verwacht! Je doet het al zoooo goed!!!!

  • Romy 12 oktober 2016 op 8:11 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! 🙂 Dankjewel!

 3. Vanessa 12 oktober 2016 op 8:56 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt aan het bloggen. Ik wist trouwens niet dat je blog nog maar één maand bestaat. Je doet het al zo goed, ga zo door! Je puntjes zijn trouwens erg herkenbaar. Mede door het chronisch ziek zijn kan ik ook niet lang vooruit schrijven, maar gelukkig schrijf ik net als jou alle leuke ideetjes op in een notitieboekje waardoor ik altijd inspiratie heb.

  • Romy 12 oktober 2016 op 10:22 am - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! Ik kan me voorstellen dat het door je ziekte niet mogelijk is om ver vooruit te schrijven. Maar zo’n notitieboekje met ideeën is dan hartstikke fijn!

 4. de DIY Diva 12 oktober 2016 op 9:26 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met dit jubileum 😉 Bloggen is inderdaad leuk! Maar inderdaad: overal lees je dat je vooral met daglicht moet fotograferen en dat is lastig nu de donkere wintermaanden eraan komen. Soms is het zelfs overdag niet licht genoeg, dus is het toch handig wat foto’s/blogs in voorraad te hebben…

  • Romy 12 oktober 2016 op 10:19 am - Beantwoord

   Ook zonder inlezen doe jij het geweldig! 🙂

  • Romy 12 oktober 2016 op 10:21 am - Beantwoord

   Op zich denk ik dat je het meeste van bloggen leert door het gewoon te doen! Juist dat ‘met vallen en opstaan’-gedeelte vind ik er zo leuk aan. Elke dag leer je er weer iets bij en dat is juist het leuke, toch? 🙂

  • Romy 12 oktober 2016 op 10:21 am - Beantwoord

   Dat is ook een methode, toch? Ik zou soms ook juist de dingen iets meer op me af moeten laten komen.

  • Romy 12 oktober 2016 op 10:22 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja precies! Zeker met foto’s is een planning erg handig.

 5. De Dotties 12 oktober 2016 op 9:47 am - Beantwoord

  Wat makkelijk dat je meteen zo goed voorbereid was toen je een blog startte. Ik besliste het maar van de ene dag op de andere en de rest zag ik dan wel weer vanzelf haha.

 6. Iris 12 oktober 2016 op 10:02 am - Beantwoord

  Goh, ik had nooit gedacht dat je pas een maand bezig was! En eigenlijk klink je voor mij best wel goed voorbereid. Ook qua planning. Maar ik ben dan ook zomaar ineens nog een blog begonnen (ik blogte eerst in het Engels) en dan merk je dus wel heel erg dat je je eigenlijk op van alles had moeten voorbereiden..

 7. Rebecca 12 oktober 2016 op 10:03 am - Beantwoord

  Wat goed eigenlijk dat je je eerst helemaal ging inlezen. Dat heb ik niet gedaan haha. Leuk dat je het alweer een maand doet!

 8. Lieke 12 oktober 2016 op 10:13 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen hoe je het ervaart! Je doet het supergoed, ga zo door!

 9. Roos 12 oktober 2016 op 1:04 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen wat je ervaringen zijn van de eerste maand! Ik ben het helemaal met het boek eens, dat je gewoon moet beginnen met bloggen als je dat wilt. Wat ik het leukste vind aan bloggen is dat ik mijn liefde voor foto’s maken en schrijven kwijt kan en dat dit precies op de manier mag waarom ik dat leuk vind.

  • Romy 12 oktober 2016 op 2:42 pm - Beantwoord

   Precies! Die heerlijke combinatie is ook wat ik zo leuk vind aan bloggen 🙂 Bedankt voor je berichtje!

 10. Beautyjuf 12 oktober 2016 op 4:20 pm - Beantwoord

  Wat tof dat je alweer een maand blogt! Gefeliciteerd 🙂 Dat is toch al een (kleine) mijlpaal. Op naar de tweede maand, derde maand, vierde maand en…Hopelijk gaan er nog vele maanden volgen!

 11. Marielle | About That Blonde 12 oktober 2016 op 5:03 pm - Beantwoord

  Ik ontdek je blog pas net maar ik vind hem super leuk!

 12. Sara | MevrouwMiauw 12 oktober 2016 op 5:55 pm - Beantwoord

  Wat leuk om dit artikel te lezen van iemand die nu één maand blogt. Ik weet nog dat ik één maand blogde en toen had ik absoluut niet bereikt wat jij nu al hebt bereikt. Ik zie dat je al veel reacties op artikelen krijgt, je site ziet er netjes uit, je post heel consistent en je bent meteen begonnen met een .nl site. Super goed!
  Eén tip: wees niet te streng voor jezelf. Als je na middernacht nog foto’s zit te bewerken dan is dat misschien wel iets too much. Ik ken het hoor en heb het jaren lang zo gedaan. Nu neem ik genoegen met 4 artikelen in de week en die plan ik vooruit. Dat voelt echt heerlijk. Als je trouwens foto’s nodig hebt voor je artikel en deze (nog) niet hebt gemaakt dan kun je ook foto’s van Pixabay.com nemen. Dit zijn rechtenvrije afbeeldingen en er zitten echt prachtige foto’s bij. Heel veel bloggers maken hier gebruik van.
  Heel veel succes met je blog. Je doet het echt goed en ik vind het leuk om je te volgen. 🙂

  • Romy 12 oktober 2016 op 6:47 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend lieve en fijne reactie! Dankjewel! Ook heel erg bedankt voor de tip over de afbeeldingen. Tot nu toe gebruikte ik altijd foto’s van mezelf uit angst om copyrights te schenden, maar ik ga zeker eens een kijkje nemen op die website. En misschien proberen iets minder streng te zijn voor mezelf inderdaad 😉

 13. Yvonne 12 oktober 2016 op 8:10 pm - Beantwoord

  Wauw ik dacht echt niet dat je pas een maand aan het bloggen was. Je doet het goed. Ik ken je blog echt pas net en vind het leuk om hier te lezen. Veel succes nog verder!

 14. Lilian 12 oktober 2016 op 9:25 pm - Beantwoord

  Oh joh, ben je nog maar een maand bezig? Ik kan ook niet werken met een planning, daarom staat er nu ook al een week niks online 😉 Hoop dat je er nog lang plezier in houdt.

  • Romy 12 oktober 2016 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dat maakt ook niet zo uit, toch? Soms blog je wat meer, soms wat minder 🙂 Als je het zelf maar leuk vindt om te doen!

 15. Vivian 17 oktober 2016 op 2:19 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Superfijn dat het je zo goed bevalt en ik vind je blog ook heel leuk =D

 16. Lifeaholic.nl 19 oktober 2016 op 5:30 pm - Beantwoord

  Wat leuk zeg en hoe toevallig! Ik plaatste vorige week ook mijn update rondom 1 maand bloggen! Ook ik moet nog veel leren maar misschien kunnen we elkaar een handje op weg helpen 🙂

 17. Barbera 10 november 2016 op 11:21 pm - Beantwoord

  Leuk om dit te lezen. Ga zo door Romy!

 18. Romy 10 november 2016 op 11:53 pm - Beantwoord

  Dankje!

Recente blogs

Recept quinoasalade met aubergine, sinaasappel & kikkererwten (vegan!)

26 juli 2023|Recepten|

Voor als je weinig tijd hebt om te koken of onderweg een snelle maar gezonde hap wilt hebben, is een salade ideaal! En het is natuurlijk ook de perfecte maaltijd wanneer de mussen van het dak vallen en het fornuis de laatste plek is waar je wilt zijn. Op al dat soort momenten grijp ik het allerliefst naar couscous of naar een quinoasalade. Een goede salade met quinoa is zowel warm als koud lekker, is goed vullend en kun je met allerlei ingrediënten en een frisse dressing op smaak brengen. Deze quinoasalade is mijn nieuwste favoriet! Hij bevat lekker veel groenten, gekruide kikkererwten én stukjes sinaasappel voor een zoetig tintje tussendoor. Schenk er een beetje sinaasappeldressing overheen en je hebt een heerlijke maaltijd voor op tafel of om mee te nemen.

7 Nederlandse podcasts die mijn leven een beetje veranderden

18 november 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Elke week zit ik wel een paar keer met mijn oortjes in te luisteren naar de wijze woorden van een podcastmaker. Waar anderen graag schoonmaken met de radio aan of housemuziek uit de speakers, klinkt er bij mij meestal een interessante podcast in mijn oren. Een aantal Nederlandse podcasts waren voor mij zó eye-opening dat ik de dweil er acuut voor weglegde en mijn blocnote pakte. Dit zijn 7 podcast-afleveringen die ik je zeker kan aanraden.

Oktober 2019 | 30 appels, vele jassen en 1 spannende stap

1 november 2019|Persoonlijk|

De afgelopen maand was een vrolijke opeenstapeling van heel wat leuke momenten. Ik blèrde mee bij mijn eerste concert sinds jaren, ik wijdde mijn oven in voor een eerste bakmaaltijd en ik zette een heel spannende stap op werkgebied. Daarnaast bracht ik een paar uur appelsplukkend door, shopte ik de Duitse drogist wat leger en spendeerde ik uren op zoek naar een winterjas. In dit maandoverzicht praat ik je graag bij over wat ik deze maand allemaal deed.