Wauw, het is gewoon augustus. Au-gus-tus. Oké, laat ik dit maandoverzicht voor de verandering verder eens niet met het cliché ‘De tijd vliegt’ beginnen. Een ander cliché: het weer. Juli 2017 gaat niet bepaald de boeken in als een tropische zomermaand. Mij hoor je op zich niet klagen, maar een paar graden warmer zou wel leuk zijn. Maar genoeg daarover, wat heb ik zoal gedaan in juli? En how’s life? Juli 2017 was onder andere de maand waarin ik hielp om een stel zevenjarigen in het gareel te houden en de maand van de vuurdoop van mijn bucketlist-tas. Dit en meer lees je in dit maandoverzicht.

maandoverzicht juli 2017

De maand van werken en leren

Ik vraag me soms af of het eigenlijk wel leuk is als ik elke maand iets over mijn werk vertel. Maar ja, werk is nu eenmaal een groot deel van mijn leven nu. Ik werk alweer iets langer dan 2 maanden bij mijn werkgever, maar het voelt bijna alsof ik nooit ergens anders heb gezeten. Op een positieve manier dan hè! Ik ga echt met plezier naar mijn werk. Het hoogtepunt waren toch wel de artikelen die ik mocht schrijven voor het personeelsblad. Dan ben ik toch echt wel in mijn element. Verder vind ik het leuk om te merken hoeveel ik al heb geleerd in een paar maanden tijd. Ik dacht altijd dat ik met mijn neus in de studieboeken moest zitten om nieuwe kennis op te doen. Maar ik durf te zeggen dat ik in deze twee maanden ook onwijs veel heb geleerd. Over werken met collega’s, over adviseren, over financiële dienstverlening, over taal en ook over mezelf. En dat is zo leuk om te merken!

De maand waarin iedereen jarig was

Ik begon de maand juli met twee volgepropte weekenden. Wel met alleen maar leuke dingen trouwens, vooral veel verjaardagen. Ik blijf het grappig vinden dat om mij heen bijna iedereen in mei, juni en juli jarig lijkt te zijn. Zo vierde mijn moeder haar 50e verjaardag en had ik een paar gezellige verjaardagen van vriendinnen. Ook ging ik met Lianne naar de IJ-hallen (klik hier voor mijn shoplog) en hielp mee op het kinderfeestje van mijn lieve nichtje. Dat laatste was voor mij weer eens iets anders dan anders. Pas een middagje op een stel dolenthousiaste zevenjarigen en een jongen bij elkaar in een speeltuin en je krijgt als kinderloze twintiger spontaan respect voor alle vaders en moeders. Dat was even een leuke uitdaging.

De maand van me-time

De weekenden aan het eind van juli waren dan weer een stuk rustiger. Veel vriendinnen gaan op vakantie, dus in het weekend had ik niet altijd spannende dingen op het programma staan. Soms wel jammer, maar dat komt hopelijk de komende maanden wel weer. Aan de andere kant kon ik mijn tijd nu besteden aan bloggen, puin ruimen opruimen op mijn kamer en eindelijk die oude spullen op Marktplaats zetten. Aan tijdverdrijf bij mij gelukkig geen gebrek. In augustus wil ik ook wat meer werk gaan maken van mijn plannen voor de zomer. Niet omdat ik per se dat lijstje moet afwerken, maar omdat ik wel weer toe ben aan leuke uitjes. Er staat bijvoorbeeld al een dagje Nijmegen op de planning voor deze maand. Leuk!

maandoverzicht juli 2017

De maand van nieuwe bloginspiratie

De laatste weken merk ik dat ik de blogzin helemaal te pakken heb. Ik barst van de ideeën en kan er heel erg van genieten om die ’s avonds en in het weekend lekker uit te werken. Ik merk dat ik vaker inspeel op iets waar ik zelf tegenaan loop of wat ik meemaak in mijn leven en daar dan iets over schrijf. Denk bijvoorbeeld aan dit artikel over multitasken of deze tekst over jezelf vergelijken met anderen. Ook schrijf ik sinds kort vaker columns voor mijn blog. Gewoon wat gedachtekronkels en hersenspinsels op een leuke manier op papier zetten. Heerlijk vind ik dat! Ik probeer er altijd een positieve boodschap aan te koppelen of iets motiverends in te zetten. Het leuke is dat juist de persoonlijke columns beter worden gelezen dan ik van tevoren had verwacht. Grappig hoe blogstatistieken soms totaal onvoorspelbaar zijn!

De maand in random feitjes

Laat ik dit overzicht afsluiten met nog een paar feitjes over deze maand.

 • We hebben onze vakantie naar Lissabon officieel geboekt. Yes! Eind september ga ik daar een lang weekend naartoe met mijn moeder. Je begrijpt vast dat in gedachten de dagen alvast aftel.
 • Voor mijn blog ontving ik een heel leuk boek. En oh, ik ben er zo blij mee! Niet alleen omdat ik mezelf nooit trakteer op nieuwe boeken, maar omdat ik nu een extra stok achter de deur heb om lekker te lezen.
 • Ik heb het vlogs kijken weer helemaal ontdekt. Ik kijk ze nooit ‘zomaar’, maar altijd tijdens een vervelend klusje als opruimen of dingen op Marktplaats zetten. Zo wordt zelfs zo’n klusje nog leuk.
 • Mijn best gelezen artikel van de maand juli was de blogpost over deze bucketlist-tas. Daar ben ik overigens nog elke dag dolblij mee.
 • Ik ruimde zo drastisch op dat ik bijna 20 kilo scrapbookpapier wegdeed. De plank in mijn kast is me vast dankbaar, want die buigt eindelijk niet meer door.
 • Helaas sloot Paco de maand af bij de dierenarts. Hij heeft een ontsteking boven zijn oog en bleek ook koorts te hebben. Arm beest! Hij krijgt nu een antibioticakuurtje, dus hopelijk knapt onze witte tijger snel weer op.

Wat was jouw hoogtepunt van de maand juli?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 1 augustus 2017 op 6:58 am - Beantwoord

  Wat tof dat jullie naar Lissabon gaan!

  Hopelijk wordt augustus net zo’n goede maand als juli

 2. Neverdullmoments 1 augustus 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  20 kilo papier, dat voelt vast bevrijdend! En tof dat Lissabon geboekt staat! Veel plezier in augustus!

  • Romy 1 augustus 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Haha, ja, dat was wel even een bevrijding! Ik heb het meeste papier via Marktplaats weer verkocht, dus dat was wel een fijn gevoel 🙂

 3. Josephine 1 augustus 2017 op 7:23 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Juli klinkt als een fijne maand voor jou. Wel zielig voor Paco…

  Wat fijn dat je zoveel inspriratie voor bloggen hebt! Dat heb ik deze maand toevallig ook extra gehad (misschien door mijn zomerrooster?) en ik heb zo veel ideeën! Daar wordt ik altijd vrolijk van.

  • Romy 1 augustus 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jij ook zo vol ideeën zit de laatste tijd! Het is zo fijn als de ideeën bijna achter elkaar in je opkomen 🙂

 4. Aneta 1 augustus 2017 op 7:37 am - Beantwoord

  Mooie maand! Behalve dat Paco naar de dierenarts moest. Maar wat leuk dat je naar Lissabon gaat. Zelf ben ik er nog nooit geweest. Persoonlijke artikelen vind ik erg leuk om te lezen, je leert op die manier ook echt iemand kennen. Leuk dat je van plan bent dit meer te doen

 5. Cindy 1 augustus 2017 op 7:46 am - Beantwoord

  Hey Romy! Altijd weer leuk om te lezen jouw blog! Laten we hopen dat de mnd aug. Iets zonniger wordt en we lekker kunnen genieten van alles en iedereen. Jij nogmaals heel erg bedankt voor je hulp op Elise der feestje, want mede dankzij JOU was het een geslaagd feest! (Normaal gezien kan ik daar ook niet zo goed tegen hoor… 7 wuppies!!)
  Een hele fijne maand en sterkte voor Paco!
  Kussies van ons allemaal!

 6. Sofie 1 augustus 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Het is zo tof dat je echt graag gaat werken, dat is zo belangrijk voor je eigen geluk! Leuk overzicht!

 7. Marloes 1 augustus 2017 op 8:37 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je elke keer terugblikt op de afgelopen maand! Goed opruimen kan af en toe zo fijn zijn. Ik sta er soms ook versteld van hoeveel spullen een mens (waaronder ikzelf) kan hebben, haha. Persoonlijke blogs vind ik ontzettend leuk om te lezen 🙂

 8. Sylvia 1 augustus 2017 op 8:40 am - Beantwoord

  Ja het is Lissabon geworden superleuk! En 20 kilo papier is inderdaad een heleboel haha. Dat is de helft van de bagage die wij altijd mee mogen nemen ?. Ahgossie hopelijk gaat het al iets beter met Paco. Als je kindje of harige vriendje ziek is, is dat altijd zo zielig. Alvast een hele mooie maand augustus gewenst!

  • Romy 1 augustus 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook zo van persoonlijke artikelen houdt! Ik lees die ook altijd heel graag bij andere bloggers.

  • Romy 1 augustus 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

   Hey Cindy, Dankjewel voor je lieve berichtje! En graag gedaan 🙂 Ik vond het gezellig om een middagje te helpen! Kusjes terug voor jullie!

  • Romy 1 augustus 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Ja, echt hè? Elke keer als ik opruim, begin ik met heel wat keren in mezelf zeggen ‘Hoe kom ik toch aan al die spullen?!’, haha.

  • Romy 1 augustus 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Haha, erg hè, die 20 kilo?! Ik heb heel lang papier gesponsord gekregen voor scrapbookopdrachten, dus in de loop der jaren heb ik aardig wat papier verzameld op die manier. Het is inderdaad zo sneu als je kindje of huisdier ziek is. Paco is een beetje suf door de medicijnen, maar verder is hij gelukkig alweer wat actiever dan dit weekend.
   Ik wens jou ook een heerlijke maand augustus toe!

 9. Maaike 1 augustus 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Fijn dat het zo goed gaat op je werk en dat je er zo veel plezier in hebt!

 10. Darina 1 augustus 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat een fijn vooruitzicht dat je naar Lissabon gaat! Lijkt mij een prachtige stad.

 11. Sandra 1 augustus 2017 op 9:29 am - Beantwoord

  Zó oeuk dat Lissabon nu geboekt is en je er samen met je moeder naar toe gaat! Ik ben er aleen op het vliegveld geweest en vanuit de lucht heb ik wst kunnen zien, dus ik ben wel heel benieuwd naar hoe stad is. Ben benieuwd naar de foto’s die je daar gaat maken, hihi.
  Zo mooi om te lezen dst je de afgelopen maand op je werk zo veel hebt geleerd, maar ook dat je meer over jezelf te weten bent gekomen. Waardevolle veranderingen! 🙂
  Leuk dat je naar Nijmegen gaat deze maand. Hopelijk komen er nog meer leuke tripjes bij!

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben ook zo benieuwd naar Lissabon! Ik ben van plan om heel veel foto’s te maken, dus daar ga je vast nog veel van terugzien op mijn blog 🙂 Dankjewel voor je leuke reactie! En met de dagjes of avondjes weg gaat het vast goed komen. Ik heb al zoveel leuke plannen in mijn hoofd zitten. Ik hoop dat jij ook een heerlijke maand augustus hebt! 🙂

 12. Susan 1 augustus 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Ik kijk ook altijd vlogs tijdens vervelende klusjes haha! Gaat de tijd sneller

 13. Jorinde 1 augustus 2017 op 9:57 am - Beantwoord

  Zo leuk dat je naar Lissabon gaat! Ik ben er ooit één keer geweest en het is zo’n mooie stad!

 14. Donna 1 augustus 2017 op 10:22 am - Beantwoord

  Van die verjaardagen heb ik precies hetzelfde idee! Mijn neef lijkt om een of andere reden veel vaker jarig te zijn dan andere mensen. Is het nou alweer augustus? De tijd vliegt!

 15. Lisette 1 augustus 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Erg leuk dat je een reis naar Lissabon hebt geboekt! Ik ben er vorig jaar geweest. Druk, mooi en erg leuk!

 16. Jessica J. 1 augustus 2017 op 11:37 am - Beantwoord

  20 kilo scrapboekpapier? Wauw, wat een berg! Fijn dat de reis naar Lissabon geboekt werd! Tof voorzuitzicht!
  En arme Paco. Hopelijk voelt hij zich gauw beter! ♥

 17. Bente 1 augustus 2017 op 12:00 pm - Beantwoord

  Ah wat een leuk vooruitzicht, naar Lissabon!
  Haha, het weer was in ieder geval geen hoogtepunt nee ;). Ik denk het afgelopen weekend: Vol met gezelligheid en vrienden. Zo fijn! 🙂

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Haha, bizar is dat hè met die verjaardagen?! Ik heb zelfs al met mijn eigen verjaardag dat die zich steeds sneller lijkt aan te dienen dan na een jaar 😉

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij het zo naar je zin had in Lissabon vorig jaar! Ik ben ook zo benieuwd.

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Haha, ja, echt een enorme berg! Ik moet wel zeggen dat ik het meeste in 10 jaar tijd gesponsord heb gekregen, dus het is niet zo dat ik zelf alles heb gekocht 😉 Maar het blijft wel heel veel papier zo bij elkaar!
   Ik hoop ook dat onze Paco zich snel weet iets beter voelt. Hij was gelukkig vandaag al iets minder suf dan de afgelopen dagen.

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk zo’n gezellig weekend met vrienden! Zelfs een regenachtige dag is dan zo erg nog niet 🙂

 18. Annika 1 augustus 2017 op 1:29 pm - Beantwoord

  Ik hoop dat het minder leuke nieuws snel weer opgelost is!

  Onze juli gaat de boeken in als de maand waarin we ons oude huis eindelijk hebben verkocht en we eindelijk een frisse start kunnen maken! Goede maand voor ons dus.

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Wat een geweldig nieuws dat jullie huis is verkocht! Dat is zeker een mooi hoogtepunt. Geniet lekker van de frisse start in jullie nieuwe huis!

 19. Simone 1 augustus 2017 op 2:33 pm - Beantwoord

  Klinkt als een leuke en drukke maand. Nu lekker aftellen naar je lange weekend Lissabon. Lijkt me erg leuk!

 20. Katrien 1 augustus 2017 op 3:43 pm - Beantwoord

  Leuk dat je geboekt hebt voor Lissabon! Dat wordt genieten en ontdekken.
  Opruimen kan zo fijn zijn. Je brengt me op ideeën om ook weer eens een paar rommelhoekjes te gaan sorteren.

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

   Ja, ik kijk nu al echt uit naar Lissabon! Lijkt me echt een mooie (en zonnige) stad om in september te zitten 🙂
   Wat leuk dat ik je op ideeën heb gebracht om ook op te ruimen. Dat geeft achteraf altijd zo’n fijn gevoel!

 21. Nesrin 1 augustus 2017 op 4:15 pm - Beantwoord

  Heerlijk dat je naar Lissabon gaat!

  Ik vind het best bizar dat het al augustus is. Hoe dan?! Ik hoop dat we een mooie zomermaand krijgen anders ben ik echt niet klaar voor de herfst hoor.

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Ja, de tijd gaat echt zó snel voorbij! Ik hoop ook dat augustus een lekker zonnige maand wordt. Dan kunnen we nog even écht van de zomer genieten.

 22. Loes 1 augustus 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

  Leuke terugblik! Volgens mij heb je een hele drukke, maar leuke, maand gehad. En wat tof dat je naar Lissabon gaat, volgens mij is het een hele leuke stad!

 23. Nikita 1 augustus 2017 op 7:56 pm - Beantwoord

  Beterschap aan Paco! Veel mensen denken trouwens (studenten dan) dat het alweer augustus is en dan beseffen dat we over een maand weer op de schoolbanken zitten. Meeste studenten vinden dat niet zo leuk, maar ik ben er klaar voor! Ik heb er zo’n zin in! Natuurlijk geniet ik ook van vakantie en vind ik dit ook leuk. Maar ik mis school wel. Het idee al dat het komend jaar mijn laatste jaar is trouwens op die school breekt me. Dus ik ga er dubbeldik van genieten! En voor mij was het ook de maand van me-time trouwens! Er is mij eind dit schooljaar verteld door mijn leerkracht dat ik veel meer tijd voor mezelf moet nemen en beter voor mezelf moet zorgen, en ik wil komend schooljaar kunnen vertellen dat ik dat doe en dat het geen leugen is. Dus dat is mijn motivatie 🙂 Haha, en 20 kilo scrapbookpapier is wel veel. Maar denk ook wel leuk want die papiertjes hebben altijd leuke patronen haha. Ik snap je verzameling wel. Zelf verzamel ik het net om die reden niet, omdat ik weet dat het ergens zal eindigen en ik ze alleen maar koop om de leuke motiefjes

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Juist heel mooi om te horen dat je alweer heel erg uitziet naar het begin van het nieuwe studiejaar straks. Het is zo fijn als je kunt genieten van wat je op een gewone doordeweekse dag doet! Gelijk heb je dat je dubbel zo hard gaat genieten van dit jaar. Het is jammer als het laatste jaar erop zit, maar aan de andere kant komen er daarna vast mooie nieuwe uitdagingen op je pad. Ik baalde eerst ook echt dat ik klaar was op de universiteit, maar ben nu juist heel blij met de periode van mijn leven waar ik na mijn studie in ben beland 🙂
   Supergoed dat je zo hard aan de me-time aan het werken bent! Wat fijn dat je leerkracht daarbij echt een duwtje in je rug is.
   Het scrapbookpapier was inderdaad wat uit de hand gelopen qua hoeveelheid, haha. Ik heb jarenlang voor gesponsorde scrapbookopdrachten heel veel papier gekregen, dus zo is die verzameling ontstaan. Zelf kocht ik eigenlijk nooit iets, maar ik vond het heel lastig om dat gekregen papier dan weer weg te geven. Nu ik na al die tijd toch wat heb geminderd, voelt het zo goed.

 24. Joanne 1 augustus 2017 op 7:57 pm - Beantwoord

  Maar inderdaad: wat gaat de tijd snel…! En ik hoop dat het goed met je gaat, ondanks het schokkende nieuws. Fijn artikel om te lezen!

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het nieuws was niet schokkend, hoor, maar wel iets wat me een aantal niet zo leuke dagen bezorgd heeft. Gelukkig heb ik nu genoeg afleiding en ik probeer het een beetje van me af te zetten 🙂

 25. Rosita Elise 2 augustus 2017 op 10:42 am - Beantwoord

  Wat heb jij een ontzettend kleurrijke blog! Ik werd er spontaan helemaal vrolijk van! Leuk hoeveel verschillende dingen ik op je site voorbij zie komen!

  Ik ben benieuwd hoe je werk van je planner gaat maken aankomende maand! Zelf gebruik ik de Mascha planner en gewoon de planner in mijn Iphone. Ook heb ik nog een Bullet Journal maar ik merkte dat ik daar afgelopen maanden minder tijd voor vrij maakte!

  Voelde jeje niet fantastisch toen je je kamer helemaal had leeggeruimd, ik heb het een tijd terug gedaan. Ook met mijn kledingkast (hier staat ook een artikel over op mijn blog), dat is ook zoooooon opluchting!

  Het ziet ernaar uit dat je een leuke maand hebt gehad! En super tof dat je naar Lissabon gaat, ik ben daar zelf ook nog nooit geweest maar schijnt erg leuk te zijn!

  Ik was nog niet eerder op je blog beland, maar ik kom zeker vaker terug!

  Liefs,

  Rosita Elise

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je enthousiaste reactie vol complimenten. Superlief!
   Ik heb de planner tot nu toe nog niet zoveel gebruikt, maar wil er nog een plekje voor zoeken om per week in grote lijnen op te schrijven wat ik ga doen. Altijd handig om een overzicht te hebben aan het begin van de week!
   Die opgeruimde kamer gaf inderdaad zo’n heerlijk gevoel. Ik heb nog steeds wel een aantal laatjes te gaan, maar het scheelt al zoveel dat ik niet meer kasten vol scrapbookspullen heb 😉

 26. Saskia 3 augustus 2017 op 1:05 pm - Beantwoord

  Wat een super fijne maand! Mijn overzichtje staat ook online (en heb je al gelezen hihi) Hoogtepunt was toch wel ons 10 jarig samen zijn<3

Recente blogs