De maand van… | juni 2017

Ja maar, hoe dan?! Er is gewoon alweer een maand voorbij en ik vraag me echt af waar de afgelopen 30 dagen zijn gebleven. Het was mijn eerste volle werkmaand, de maand waarin mijn proeftijd officieel voorbij was en de maand waarin ik er ook een paar dagen tussenuit ging. Zo’n eerste werkmaand betekent ook dat ik niet 100.000 spannende dingen heb gedaan. Of nou ja, ik vind die eerste echte baan soms spannend genoeg. Ik praat je in dit artikel graag bij over hoe het werkzame leven me afgaat. En over wat me nog meer bezighield in de maand juni.

maandoverzicht juni 2017

De maand van mijn grotemensenbaan

Inmiddels werk ik iets meer dan een maand bij mijn eerste échte grotemensenbaan. Een maand van kennismakingen, vroege ochtendroutines en een heuse bankierseed. Vorige week zat mijn proeftijd er alweer op en dat was best een magisch momentje. Het voelt eigenlijk alsof ik al veel langer op mijn werk zit. Op een positieve manier dan, hè! Ik begin me steeds iets meer thuis te voelen, heb lieve collega’s en ga met plezier naar kantoor. Ik had het me van tevoren nooit kunnen voorstellen, maar zelfs na het weekend zie ik ernaar uit om weer aan het werk te gaan. Het voelt aan als een warm bad, waar ik ook als juniormedewerker overal bij word betrokken, veel kan leren en leuke (schrijf)klussen krijg.

De maand van to do list-struggles

Natuurlijk is het ook wennen om opeens fulltime te werken. Ik heb soms nog de neiging om te veel te willen doen in de tijd die ik na werk heb. Hardlopen, mail beantwoorden, bloggen. ’s Avonds staat me vaak nog een volle to do list te wachten, die ik meestal iets te lang maak om op tijd gedaan te krijgen. Dat heeft er vooral mee te maken dat ik werkelijk alles leuk vind om te doen en dat dan ook écht goed wil doen (hallo, perfectionist!). Ik ben nog een beetje zoekende naar een nieuwe indeling van mijn tijd. Voor die te lange to do list heb ik in ieder geval al een plan bedacht om mee aan de slag te gaan. Ik heb er zelfs al een blog over geschreven, die binnenkort online komt.

De maand van Texel en rustige weekenden

Maar juni was ook een maand van een ontspannen weekendje weg. Naar Texel om precies te zijn (klik hier voor mijn verslag!). Het was heerlijk om er twee dagen tussenuit te zijn en even uit te waaien. Dit was precies waar ik even aan toe was. Texel heeft mijn moeder en mij ook positief verrast. Verder heb ik in het weekend en op twee vrije maandagen lekker genoten van wat extra vrije tijd. Ik maakte foto’s van Merel (die je in dit artikel kunt zien!), had meerdere verjaardagen en had ook rustige blog- en scrapbookweekenden aan de eettafel. Sinds ik fulltime werk, merk ik des te meer dat ik soms behoefte heb aan wat tijd voor mezelf. Zelfs ‘spannende’ vrijdagavonden in pyjama achter mijn laptopje vind ik nu echt genieten.

maandoverzicht juni 2017

 

De maand van bloginspiratie

Het grappige is dat mijn werk mijn bloginspiratie eigenlijk alleen maar heeft aangewakkerd deze maand. Een gesprek over bloopers in de pauze vormde bijvoorbeeld de inspiratie voor dit artikel. Mijn nieuwe dagindeling inspireerde me om te schrijven over de voordelen van minder tijd op social media. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Grappig hoe dat werkt! Ik ben in ieder geval heerlijk aan het bloggen de afgelopen weken en heb de smaak lekker te pakken. Wat voelt het fijn om na een werkdag nog even achter mijn computer te kruipen en een artikel uit te werken.

De maand van leuke plannen maken

Zoals je misschien hebt gemerkt, heb ik op Texel na niet heel veel spannende dingen beleefd de afgelopen tijd. Dat is niet erg, want zo’n eerste maand op werk is soms al vermoeiend genoeg. Voor de maand juli heb ik wel al heel wat leuke dingen op de planning staan. Een aantal daarvan zag je al op mijn lijstje met zomerplannen voorbijkomen. Zo wordt mijn moeder dit weekend 50 (sst, ik mag het niet te hard zeggen!) en ga ik volgende week gezellig met Lianne naar de IJhallen. Ik mag dan de hele zomer gewoon doorwerken, maar ook in mijn weekenden of op een vrije dag heb ik genoeg leuke ideeën om toch iets leuks van de zomer te maken. Ik kijk er nu al naar uit.

Hoe gaat het met jou? Wat was jouw hoogtepunt van de maand juni?

Volg:
Deel:

42 Reacties

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:22

   Wat heerlijk dat jij de blogflow ook helemaal te pakken hebt! Het klinkt als een heerlijke maand met een hele mooie reis als vooruitzicht :)

 1. Sylvia
  1 juli 2017 / 08:13

  Lekker hè zo’n blogflow! Alvast gefeliciteerd met je moeder maak er maar een heerlijke knalfuif van haha! Ook veel plezier met Lianne, die kende ik nog niet dus ga straks even op haar blog kijken?
  Sylvia blogde over…Dingen die ik nog wel zou willen leren!

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:23

   Dankjewel voor je felicitatie! Liannes blog is zeker een bezoekje waard :) Buiten dat is ze ook gewoon een hele lieve, leuke meid!

 2. 1 juli 2017 / 08:22

  Wat fijn dat je je zo goed voelt op je werk! Dat gevoel dat je na het weekend zin hebt om weer iets te doen is echt top! Leuk dat je er inspiratie uithaalt. Af en toe zo’n rustig maandje is volgens mij alleen maar heel goed. Lekker bezig hoor!
  Neverdullmoments blogde over…Ok James, nu zit je echt in mijn aura.

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:25

   Ja klopt, zo’n rustige maand is eigenlijk best prima. Ik merkte er ook eigenlijk niet zoveel van dat mijn maand niet echt spannend was, totdat ik dit maandoverzicht in elkaar wilde zetten, haha. Maar je hoort mij niet klagen, want werk en bloggen alleen al was een fijne dagbesteding :)

 3. 1 juli 2017 / 08:26

  Leuk overzichtje! Ik wil ook nog eens naar de IJhallen, lijkt mij heerlijk om daar te neuzen. Pfoe, die vrijdagavonden in m’n pyjama zijn heilig. Zaterdagavond ga ik wel weer leven, haha. Mijn vriend en ik zijn beiden altijd kapot na een week werken, dus elke vrijdag bestellen we lekker eten en ploffen wij op de bank! Haha. Heerlijk die rustige weekenden. Ben blij dat je het naar je zin hebt op je werk!
  Melissa blogde over…Vers van de pers | 3x mini reviews van Rimmel, De Tuinen en Kruidvat eigen merk

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:25

   Haha, fijn om te horen dat ik niet de enige ben die op vrijdagavond het liefst uitgeblust op de bank zit ;) Echt genieten vind ik dat moment dat ik mijn pyjama aantrek en rustig het weekend inluid!

 4. 1 juli 2017 / 08:54

  Texel klikt heerlijk! Zelf alleen nog (met onze huwelijksreis) op Terschelling geweest. Wil zeker meer Waddeneilanden bezoeken. En logisch dat je even een ander ritme moet vinden door een nieuwe baan. Succes ermee, gaat vast helemaal goed komen!

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:27

   Ja, Texel is echt een aanrader! Terschelling lijkt mij ook heel mooi trouwens, maar op Texel is ook genoeg te doen en het is een fijne en rustige omgeving :) Dankjewel voor je lieve reactie!

 5. Lisette
  1 juli 2017 / 08:16

  Fijne maand heb je gehad! Een nieuwe baan kost behoorlijk veel inspanning en energie de eerste periode. Lekker dat je nog even weg bent geweest naar Texel. De maand juni stond voor mij ook weer in het teken van werk na mijn verlof. Dit was ook weer flink wennen.
  Lisette blogde over…Recept # 6 Courgettesoep.

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:24

   Ik kan me voorstellen dat het best heftig is om na een paar maanden verlof weer aan het werk te gaan. Toch weer even wennen allemaal! Hopelijk wordt het stapje voor stapje iets meer gewenning en kun je langzaamaan een fijne balans vinden :)

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:29

   Ja, zeker weten! Ik ben heel blij dat ik me zo op mijn plek voel op het werk en heb ook het gevoel dat ik wat kieskeuriger ben met hoe ik mijn vrije tijd indeel. Als ik iets echt niet leuk vind, zeg ik bijvoorbeeld sneller een vervelende afspraak af om even tot rust te komen. Dat is ook nieuw voor mij, maar wel heel fijn af en toe :)

 6. yvonne
  1 juli 2017 / 09:35

  Het hoeft ook allemaal niet superspannend te zijn toch? En wat je zegt die nieuwe baan is al spannend genoeg!

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:30

   Precies! Een nieuwe baan is al spannend genoeg en gelukkig vermaak ik me ook thuis prima in het weekend :)

 7. Darina
  1 juli 2017 / 08:43

  Geweldig om te lezen dat je werk zo goed bevalt en je daardoor ook weer inspiratie krijgt! Juni stond bij mij in het teken van veel werken aan mijn boek (inclusief een writer’s block :( ) en een lang weekend in Parijs.
  Darina blogde over…3 Days in Paris | Part 3

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:26

   Wat balen van dat writer’s block! Maar hopelijk heb je de schrijfinspiratie inmiddels weer te pakken :) En heerlijk dat je ook een lang weekend in Parijs bent geweest!

 8. Priscilla
  1 juli 2017 / 10:23

  Niet alle dagen hoeven superflitsend en onvergetelijk te zijn. Soms mag je jezelf ook trakteren op een lekkere rustige maand (dat is precies wat ik de afgelopen maanden heb gedaan) en zo’n weekendje Texel klinkt ook heel erg fijn hoor. Ik ben helaas nog nooit op Texel geweest maar dat staat hoog op m’n verlanglijst. Anyway, gun jezelf ook rust. Zeker nu je een nieuwe baan hebt is ‘t helemaal niet erg om ‘s avonds een stapje terug te doen. Wees niet te streng voor jezelf en stel jezelf realistische doelen (qua to-do lists). You can do it! En na zo’n rustige maand als deze is ‘t alleen maar leuk om weer leuke plannen te maken :-)
  Priscilla blogde over…Paklijst zomervakantie – deze dingen neem ik mee op (auto)vakantie

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:41

   Je hebt helemaal gelijk! Een rustige maand kan af en toe heerlijk zijn en kan je ook echt goed doen. Ik ga inderdaad proberen om ‘s avonds ook wat meer rust in te bouwen. Het is zonde als ik niet alleen op werk hard bezig ben, maar ook thuis nog doorga met andere klussen. Ik heb ook een plannetje opgesteld om mijn to-do lists iets realistischer te maken. Daar komt binnenkort een blog over online :) En die leuke dingen op de planning doen me ook echt goed. Dat doorbreekt ook lekker een beetje de sleur :)

 9. Kimberly
  1 juli 2017 / 10:29

  Gefeliciteerd met je moeder!! En wat gaat de maand snel he, niet te geloven! Dat het al juli is, nu ik er zo over nadenk.. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op je werk. Ik vind in ieder geval dat je een leuke en mooie maand hebt gehad! Op naar een mooie juli.
  Kimberly blogde over…Happy Hotspot • Brooklyn Burgers&Steaks Scheveningen

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:43

   Dankjewel voor je felicitatie! En het was zeker een mooie maand :) Ik heb ervan genoten en ben hartstikke blij dat ik het zo naar mijn zin heb op mijn werk.

 10. 1 juli 2017 / 11:31

  Gefeliciteerd met je moeder alvast! Klinkt alsof je super leuke dingen hebt gedaan deze maand. Enne heerlijk toch dat je een beetje tot rust bent gekomen? Ik vind in ieder geval dat je aardig wat hebt ondernomen. Sowieso is zo’n eerste werkmaand heel heftig dus juist alleen maar goed!
  Claire blogde over…Jouw Marktkraam Zwolle: mijn kraam en tips & tricks

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:44

   Dankjewel voor je felicitatie! En inderdaad, een niet al te volle maand was juist wel lekker zo tijdens de eerste werkweken :) Ik vermaak me in ieder geval thuis met mijn laptopje ook prima ;)

 11. Nienke
  1 juli 2017 / 14:32

  Wat een leuk artikel! Texel ben ik nog nooit geweest, maar wil ik echt eens naar toe. Oh alvast gefeliciteerd met je moeder! De mijne is vandaag 46 geworden en de 50 komt toch wel akelig dichtbij ;)
  Nienke blogde over…Eos Visibly soft lipbalms.

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:45

   Dankjewel! En jij ook gefeliciteerd met je moeder :) Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad!

 12. 1 juli 2017 / 15:49

  Ik voel aan jouw schrijven dat je je job graag doet. Zo komt het ook wel dat je positieve artikels kan gaan schrijven, elke dag opnieuw. Chapeau! Mij lukt dat op dit moment minder, maar dat hadden jullie al langer dan vandaag door, niet? ;)
  Evelyne blogde over…52 blije maandagen #26 | Yes you can!

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:46

   Ja, zeker weten! Het is echt een baan waar ik lekker van geniet :) Ik vind het echt jammer dat jij niet zoveel plezier uit je werk haalt! Het is je zo gegund dat je binnenkort hopelijk wel met iets meer plezier naar je werk gaat.

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:46

   Wat heerlijk dat je zoveel leuke plannen hebt voor de zomer! Ik ben nu al heel benieuwd :) Geniet in ieder geval lekker van de komende maanden!

 13. Anouk
  1 juli 2017 / 17:23

  Klinkt als een heerlijke maand! Mijn hoogtepunt was dat ik gisteren mijn laatste studiepunten heb gehaalf van mijn 1e jaar aan de universiteit en dus mijn propedeuse biologie heb gehaald, en nu zomervakantie!
  Anouk blogde over…Boeken van Juni

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:49

   Wauw, wat ontzettend goed! Gefeliciteerd met je propedeuse en geniet van je welverdiende vakantie!

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 19:50

   Ja, ik ben ook zo blij dat ik het op mijn werk echt naar mijn zin heb. Dat voelt heerlijk en maakt een fulltime werkweek zoveel leuker :) En ik kan me voorstellen dat het nieuws van jullie verhuizing een groot hoogtepunt was van jouw maand. Zo spannend allemaal, maar ook zo leuk!

 14. 1 juli 2017 / 20:28

  Gefeliciteerd met je moeder!
  Wat leuk dat jij ook de bankierseed hebt mogen afleggen ;-) Ik heb ook gezworen.

  Die vrijdagavonden in je pyjama klinken heel goed, geniet er maar lekker van. Ik heb een heel mooi hoogtepunt mogen meemaken in juni, helaas mag ik het nog niet officieel van de daken schreeuwen (nee ik ben niet zwanger) maar binnenkort mee hierover op mijn blog.
  Nesrin blogde over…Mijn geluksmomenten van juni

  • Romy
   Auteur
   1 juli 2017 / 21:16

   Dankjewel! Ja, de bankierseed was even een belevenis! Het voelde toch heel officieel allemaal, maar wel heel tof!
   Ik ben nu zo benieuwd naar jouw hoogtepunt! Je maakt me heel nieuwsgierig :)

 15. 1 juli 2017 / 21:38

  Wat een fijn lijstje zo! Fijn dat je ook zo veel bloginspiratie hebt :D Leuk dat je naar IJhallen gaat binnenkort, ik wil daar ook altijd nog eens naartoe. Have fun!
  Iris blogde over…Lievelings #6

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:25

   Dankje! Dat gaat vast goed komen :) Ik ben echt zo benieuwd naar de IJhallen en hoop dat ik er wat leuke dingen scoor.

 16. 1 juli 2017 / 23:02

  Echt super dat je het zo naar je zin hebt op je werk! Dat is toch ook altijd een beetje afwachten hé :) Ik wil ook ooit een keer naar IJhhallen. Maar van waar ik woon is dat echt super lang rijden met de auto. Dus ‘t zal zijn voor als ik ooit nog een keer op dat moment in NL ben :p haha. Veel plezier alleszins!
  Irene blogde over…Challenge #6 • Elke dag een blije foto

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:27

   Dankjewel :) Dat gaat vast goed komen. Ik kan me voorstellen dat de IJhallen nogal ver weg zijn vanuit België. Maar wie weet ooit! :) Mocht je ooit die kant op gaan, ik woon vlakbij Amsterdam en je bent altijd hier welkom voor een gezellige tussenstop :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge