Collage november 2017

De maand van… | November 2017

 • 1 december 2017
 • 37 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Hoe zit het met jou? Ben jij al klaar voor de laatste maand van het jaar? Vanaf vandaag moeten we er toch echt aan geloven. Maar voordat het officieel tijd is voor Sinterklaascadeaus, een huis vol kerstversiering en oliebollen met poedersuiker, heb ik eerst nog mijn maandoverzicht van november voor je klaarstaan. Wat is me zoal bijgebleven van de afgelopen maand? Ik ging onder andere naar de musical, kon een punt van mijn 25 before 25-lijst afvinken en besteedde mijn vrije uurtjes op Funda. Lees snel verder voor een kijkje in mijn maand november 2017.

maandoverzicht november 2017

November 2017 was de maand van…

 • …al twee punten afvinken van mijn kersverse 25 before 25-lijst. Ik bestelde namelijk eindelijk een nieuwe bril online. Best spannend, want dit montuur is óf een groot succes óf helemaal niets. Ik wacht de postbode ongeduldig geduldig af. Ook het laatste puntje van mijn lijst (de musical) vinkte ik af. Ik maakte namelijk van een gewone dinsdagavond iets heel speciaals door met Lianne lekker spontaan naar Fiddler on the Roof te gaan. Een dikke aanrader! Ik heb de zin in musicals ook weer helemaal te pakken.
 • …positief nieuws. Onwijs leuk nieuws verzwijgen? Dat is toch niet mijn grootste talent en in die zin werd ik deze maand flink op de proef gesteld. Zo mocht ik mijn moeder niet vertellen dat ze een prijs had gewonnen voor haar vrijwilligerswerk. En later in de maand kreeg ik zelf leuk nieuws, waar ik ook niets over kan delen. Poeh, dat is nog best een uitdaging!
 • …de Black Friday-sales links laten liggen, maar wel veel tweedehands shoppen. Zo wist ik twee vriendinnen ervan te overtuigen dat tweedehands shoppen bij de IJ-hallen heel leuk kan zijn. Ook bij de plaatselijke kringloopwinkel slaagde ik goed. Mijn aankopen, waaronder oncomfortabele maar o zo mooie hakken, vind je in dit artikel.
 • …al vroeg Sinterklaas vieren met de familie. Sinterklaas was pas één week in het land toen wij dit feest al met mijn vaders familie vierden. Met een heus dobbelspel! De score na afloop? Ik ging naar huis met een mini-Rummikubspel (leuk voor mijn uitzet!) en een Hunkemöller-bon. Geen slechte ‘buit’ als je je bedenkt dat er de meest toffe (ahum!) en nuttige (ahum!) cadeaus tussen zaten, zoals de perfecte anti-katergids en een AZ-bieropener waar ik natuurlijk al jaren van droom.

maandoverzicht november 2017

 • …vrije uurtjes op Funda besteden. In november ging ik voor het eerst serieus op zoek (op Funda dan!) naar appartementen in de omgeving. Inmiddels ben ik er vrij zeker van dat ik niet wil huren, maar kopen. Dat wil ik ook pas doen als ik echt een vast contract heb. Maar het volgende dilemma is waar ik dan zou willen wonen. Dichter bij Amsterdam lijkt me ideaal qua bereikbaarheid en voorzieningen, maar de huizenprijzen stijgen gezellig mee naarmate je dichter bij onze hoofdstad woont. Toch is de andere kant van Nederland of een afgelegen dorpje (met veel lagere huizenprijzen) ook niets voor mij. Dilemma’s, dilemma’s
 • …volop aan de slag gaan met kerstkaarten maken. Dat deed ik onder andere voor mijn kerstactie, waar ik zulke leuke reacties op kreeg. Vooral heerlijk was de vrije maandag waarop ik ein-de-lijk 5 afleveringen van Meisje van plezier van de video terugkeek en ondertussen de hele dag kaartjes maakte. Ideaal voor een van de vele regenachtige dagen die we de afgelopen weken hadden!
 • …leren om minder te pleasen. Deze maand maakte ik een aantal keuzes op basis van mijn eigen gevoel in plaats van me alleen door anderen te laten leiden. Makkelijk was het niet, maar het voelt fijn om niet altijd te pleasen en mijn grenzen iets meer aan te geven. Zeker wanneer iets écht niet goed voelt.
 • …mijn dikke winterjas. Brrr, wat heb ik het koud de afgelopen tijd. De tijd is weer aangebroken dat ik in een oncharmant dik vest door het huis wandel, de metro vervloek als ik twee minuten langer moet wachten in de kou en het liefst permanent aan een thee-infuus zou zitten om lekker warm te blijven. Dat laatste laat ik maar even achterwege, maar dolblij met mijn winterjas ben ik nog wel. Wat zou ik zonder fijne warme kleding moeten?!

Welke artikelen werden het meest gelezen in november?

 1. New in: Diana Leeflang stationery bij Kruidvat
 2. 20 leuke dingen om te doen met vriendinnen
 3. Hoe is het écht om vegetariër te zijn (al 10 jaar!)?
 4. Mijn review van het boek 999 vragen aan jezelf
 5. 25x Dit wil ik doen voordat ik 25 word

Mijn plannen voor december

Benieuwd naar mijn plannen voor de laatste maand van 2017? Tja, heb je even! Deze maand is volgepland met leuke dingen. Om te beginnen een mozaïekworkshop en pakjesavond, maar ook een aantal leuke afspraken met vriendinnen. Zo hoop ik nog te gaan kerstshoppen voor het perfecte kerstjurkje. Ook kerst en Oud & Nieuw staan uiteraard nog op de planning. En daarmee samenhangend natuurlijk mijn allereerste kerstpakket op het werk ontvangen en dé kerstborrel met het hele bedrijf. Toch ook weer een mijlpaal! Hoe dan ook, het belooft een mooie maand te worden om echt van te genieten. Hopelijk ga jij ook een fijne decembermaand tegemoet ♥

Wat was jouw hoogtepunt van november 2017?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 december 2017 op 6:35 am - Beantwoord

  Een heel leuk overzicht! Heel veel succes met de huizenjacht! Mijn hoogtepunt van de maand november was het bezoeken van de Christian Dior tentoonstelling in Parijs. Dat was zo mooi…

  • Romy 1 december 2017 op 6:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan me voorstellen dat je met plezier terugkijkt naar de voorstelling. Het klonk heel gaaf.

 2. Shirley 1 december 2017 op 7:32 am - Beantwoord

  Ik was de hele maand thuis. Wat uitzonderlijk is, normaal ben ik ongeveer 2 weekenden bij mijn vriend in België. Dat was eerlijk gezegd best lekker. Spannend dat je op Funda zit. Ik kan je aanraden om gewoon te gaan bezichtigen. Op open huizen dag kun je makkelijk en laagdrempelig meerdere adressen langs. Luister naar makelaars met goed advies en trek je niets aan van makelaars die zeggen dat je er als een tiener uitziet (echt gebeurd) en je niet serieus nemen. Veel succes!

  • Romy 1 december 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

   Fijn dat je kon genieten van iets meer thuis zijn dit jaar! Ik kan me voorstellen dat dat ook weleens lekker is.
   Dankjewel voor de tip over huizen bezichtigen! Ik ben inderdaad ook weleens bang dat makelaars me veel jonger inschatten en daardoor denken dat ik óf niet serieus ben óf een rijkeluismeisje ben dat een huis van haar ouders krijgt 😉 Maar inderdaad, van dat soort dingen kun je je maar beter niets aantrekken! Ik wil zelf wel wachten met écht kopen totdat ik hopelijk een vast contract heb, maar ben me nu vooral aan het oriënteren. Zo’n openhuizendag is zeker een goed idee. Dan krijg ik meteen een beter beeld van wat ik zoek en zou willen.

 3. Simone 1 december 2017 op 7:38 am - Beantwoord

  Klinkt als een hele goede en fijne maand! Leuk dat je al 2 punten van je bucketlist hebt af kunnen strepen. Succes met je huizenzoektocht. Hopelijk vind je snel een heerlijk plekje voor jezelf!

  • Romy 1 december 2017 op 10:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik heb nog niet heel erg haast met de huizenzoektocht en ben me nog vooral aan het oriënteren, maar ik hoop wel ergens volgend jaar ech een mooi plekje te hebben gevonden.

 4. Marije 1 december 2017 op 8:00 am - Beantwoord

  Mooi lijstje!

  Succes met je huizenjacht.

 5. Kim 1 december 2017 op 8:17 am - Beantwoord

  Een hoogtepunt was voor mij wel naar een akoestische tour gaan van Suzan en Freek met lieve vriendinnen en eindelijk de schoenen aanschaffen die ik al erg lang wilde!

  • Romy 1 december 2017 op 10:32 pm - Beantwoord

   Dat klinkt heel gaaf! En wat leuk dat je de schoenen hebt gekocht die je al zo lang wilde 🙂

 6. Laura 1 december 2017 op 9:16 am - Beantwoord

  Zo gaaf dat je black friday bewust links hebt laten liggen, dat is mij zeker niet gelukt kan ik je vertellen haha. En dat geheimhouden zou ik echt niet vol kunnen houden!

 7. Lindsey Beljaars 1 december 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Ah wat een leuk lijstje! Ik heb ook niet zoveel met Black Friday gedaan!

 8. Loes 1 december 2017 op 9:59 am - Beantwoord

  Wat een fijne week, zo goed dat je al 2 dingen van je ’25 voor 25′ lijstje af hebt kunnen strepen. En wat spannend dat je een appartement wil gaan kopen, wat een mijlpaal!

  • Romy 1 december 2017 op 10:35 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten dat het een flinke mijlpaal is 🙂 Ik heb nog geen hele concrete plannen, maar ben me vooral aan het oriënteren. Er is nog zoveel waar ik over twijfel, maar het voelt goed om gewoon eens online wat appartementen in de omgeving te bekijken.

 9. Hilde 1 december 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Vandaag start van de advent, het is nu – inderdaad – echt aftellen. Gisteren is hier de eerste sneeuw gevallen. Dat geeft alleen maar nòg meer zin in Kerst…en zelfgemaakte Kerstkaartjes, het zelf inpakken van cadeautjes en zo meer. Black Friday, ik heb er ook niets mee, het zet mensen alleen maar meer onder druk voor koopgedrag. Neen, echt niet. Toch wel blij met m’n nieuwe winterjas die ik dan op een doodgewoon moment heb gekocht, die kwam gisteren goed van pas met die eerste sneeuw ;-).

 10. jonna@burgertrutjes 1 december 2017 op 10:49 am - Beantwoord

  Spannend altijd om op huizenjacht te gaan! Hopelijk vind je een tof appartement dat voldoet aan je verwachtingen. En wat cool dat je online een bril hebt besteld, dit staat ook nog steeds op mijn bucketlist. Op welke site heb je het besteld?

  • Romy 1 december 2017 op 10:36 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je al echte sneeuw hebt gehad! Zeker met een goede winterjas is dat echt een feestje 🙂 Fijn om te horen dat je zo uitziet naar de kerst en alles wat daarbij hoort. Geniet van deze decembermaand!

  • Romy 1 december 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook online een bril wilt bestellen! Ik heb zelf op verschillende budgetsites gekeken en vond uiteindelijk mijn bril bij Polette. Bij Charlie Temple zag ik ook wel wat mooie monturen en Eyelove is ook een betaalbare brillenwinkel. Hopelijk zit daar iets voor je tussen 🙂

 11. Eveline Fleur 1 december 2017 op 10:59 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst. Van jezelf afbijten is wel erg belangrijk, op het moment dat iets niet fijn voelt. Dat leer ik (met mijn 30 jaar) nog steeds. 🙂 Maar ik hou verder ook niet van conflicten haha. En zo leuk dat je op zoek bent naar een apartement! Ik hoop dat je wat leuks kan vinden. Haarlem is trouwens ook leuk.. of een plaats wat een treinstation heeft, maar toch buiten Amsterdam ligt, zoals bijvoorbeeld Voorhout is misschien ook wat? Anyway dat weet jij zelf natuurlijk het beste. Heel veel succes (en plezier) met het uitzoeken!

  • Romy 1 december 2017 op 10:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en fijne reactie! Zelf woon ik in een dorp vlakbij Amsterdam, waar het op zich prima vertoeven is, maar toch kan het OV-technisch wel iets handiger. Haarlem leek me eerst een hele goede optie, maar helaas blijkt dat naar mijn werk niet te doen te zijn met OV. Het is bijna 2x zo lang reizen als nu, terwijl het waarschijnlijk hemelsbreed dichterbij is 😉 Ik zit nu toch te kijken naar Amstelveen, ook al is dat iets duurder. Gelukkig heb ik geen haast en kan ik gewoon rustig online naar leuke appartementen kijken 🙂

 12. Johanne 1 december 2017 op 11:11 am - Beantwoord

  Oh, wat spannend dat je op huizenjacht gaat!! Maar ook super leuk. Ben heel benieuwd waar je gaat eindigen (of eigenlijk beginnen he?). En ik ben vooral benieuwd waar je je bril online hebt besteld. Ik wil dat ook heel graag doen, maar weet nog niet zo goed hoe/wat/waar. Die bieropener trouwens, geweldig haha.

  • Romy 1 december 2017 op 10:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het is inderdaad zo spannend, dat zoeken naar huizen. Ik ben nog niet heel concreet bezig en wil eerst een vast contract hebben voordat ik iets koop, maar het is alleen al leuk om me een beetje te oriënteren op verschillende plaatsen en typen appartementen 🙂
   Wat leuk dat je ook online en bril wilt bestellen! Mijn bril kocht ik bij Polette, maar bij onder andere CharlieTemple.nl zag ik ook veel leuke en betaalbare monturen voorbijkomen. Die twee winkels kan ik je zeker aanraden als het op budgetproof online brillenwinkels aankomt 🙂

 13. Kim 1 december 2017 op 12:22 pm - Beantwoord

  Ah leuk, huizenjacht! De prijzen in Amsterdam zijn belachelijk duur he? Wij huren daarom nu voor even in Utrecht (aanrader!), maar we zijn wel van plan na de zomer weer ergens rondom Amsterdam een huis te kopen. Waarschijnlijk in Haarlem 🙂
  Ik vind het ook heel goed van je dat je voor jezelf koos en minder ging pleasen. Moeilijk, maar heel belangrijk!

  • Romy 1 december 2017 op 10:46 pm - Beantwoord

   Ja, de prijzen in Amsterdam zijn echt absurd! Nu zou ik sowieso liever niet in Amsterdam zelf willen wonen, maar ook Amstelveen is bijvoorbeeld al heel prijzig. Haarlem leek me ook erg leuk, maar is helaas qua OV niet handig met mijn werk (en met de auto naar mijn werk is geen optie vanwege het parkeren). Het is in ieder geval een leuke en spannende zoektocht zo. Ik ben zelf ook heel benieuwd waar ik uiteindelijk uit zal komen 🙂

 14. Sam - singlereadytomingleblog 1 december 2017 op 12:30 pm - Beantwoord

  Het wordt inderdaad echt steeds kouder, ik heb sinds vorig weekend mijn dikke winterjas ook bovengehaald 🙂 Spannend dat je op zoek gaat naar een appartement, veel succes ermee!! 🙂

 15. Evelyne 1 december 2017 op 12:45 pm - Beantwoord

  Dat ik mijn nieuwe auto (die ik eind oktober kocht) gewoon dé max vind en gewoon geen andere meer wil! Wat heb ik deze maand genoten om er mee rond te rijden. Veel plezier in de maand December! Ik zal er ook proberen een mooie maand van te maken 🙂

  • Romy 1 december 2017 op 10:49 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijk hoogtepunt inderdaad van de afgelopen maand! Ik kan me voorstellen dat je dan met veel plezier rondrijdt!
   Ik hoop dat je een mooie maand december hebt 🙂

 16. Lianne 1 december 2017 op 1:24 pm - Beantwoord

  Fijn zo’n overzicht van november! Ik ga binnenkort die maandoverzichten weer oppakken want met de verhuizing en de reis naar Amerika ben ik er helemaal niet meer bezig geweest. December is niet zo mijn favoriete maand, eerlijk gezegd. Ik ben meestal wel blij als die feestdrukte weer voorbij is en ik met goede moed weer een fris nieuw jaar in kan 🙂

 17. Anna 1 december 2017 op 4:01 pm - Beantwoord

  Wat een leuk overzichtje! Haha, een thee infuus, ben blijkbaar niet de enige die totaal niet tegen kou kan :p Ik lag vanochtend na mijn werk (07.00) te rillen in mijn bed, heb gewoon met de verwarming aan geslapen! 🙂 Succes met de zoektocht naar geschikte woonruimte, ik weet hoe lastig het is!

  • Romy 1 december 2017 op 10:51 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je binnenkort weer met de maandoverzichten aan de slag gaat 🙂 Ik ben heel benieuwd!
   Ik kan me wel voorstellen dat je de rust in januari ook wel weer fijn vindt. Hopelijk ga je toch een goede maand tegemoet en kun je daarna des te meer van een mooi nieuw jaar genieten 🙂

  • Romy 1 december 2017 op 10:52 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je om de verwarming dan ’s nachts ook gewoon even aan te laten staan. Het is zó koud de laatste tijd! Doe mij dan maar zomer, hoor 😉

 18. Nikita 1 december 2017 op 6:55 pm - Beantwoord

  Ongelooflijk dat november er alweer opzit … En november was trouwens een topmaand! Er zijn zoveel leuke dingen gebeurd dat ik amper kan kiezen. Maar denk dat dat alleen maar positief is toch? Ik herken je koudeprobleem trouwens ook. De bus komt altijd op tijd anders, maar sinds de vriestemperaturen er zijn en het bijna iedere ochtend regent, lijkt hij altijd te laat te zijn. Ik ben dan ook altijd blij als ik in de verte die oranje letters zie verschijnen van achter de hoek. Maar die kou gaf me wel een excuus om mijn kleine dipje op te lossen vanmiddag. Heb in de Wibra heel lekkere warme fluffy sokken en ik dacht al dat ze zacht waren aan de buitenkant, maar vanbinnen lijkt het alsof je op wolken loopt. Mijn dipje was direct over toen ik thuiskwam en ze paste.

  En een van de hoogtepunten deze week was toch wel dat ik met mijn vriendin uit de klas in de stad frietjes ben gaan eten over de middag in plaats van gewoon in de kantine van school te eten. Het was echt gezellig, en daarna hebben we nog eventjes in de stad gekeken tot onze volgende lessen weer begonnen. En we hebben cadeautjes uitgewisseld! En het tweede hoogtepunt was natuurlijk het gesprek met mijn vertrouwenspersoon, dat heeft me echt een boost gegeven. Maar kiezen uit alles samen in november? Denk niet dat dat mogelijk is. Het was echt een hele leuke maand 🙂

  • Romy 1 december 2017 op 10:56 pm - Beantwoord

   Wat onwijs mooi om te horen dat je zo hebt kunnen genieten van november! En dat je zelfs je eigen dipje wist op te lossen met een heerlijk warme aankoop 🙂 Het is inderdaad van dat weer waarbij je blij bent als de warme bus weer de hoek om komt en je uit de koude wind kunt stappen. Brr…
   Zo leuk trouwens dat je met een vriendin een speciale lunch kon eten. Heel gezellig en echt zo’n moment dat de week even breekt 🙂

 19. Ivon 1 december 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

  Hahaha een AZ-bieropener.. tja wie wil die nou niet hebben inderdaad.
  Was grappig geweest als jij die had gewonnen en je oom een bon van Hunkemoller haha.
  Wat spannend dat je koop-plannen aan het maken bent joh, maar rondom Amsterdam kan wel nog een uitdaging gaan worden ja.. Ik duim voor je mee!

  • Romy 1 december 2017 op 10:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor het duimen! 🙂 Het scheelt op zich dat ik niet in Amsterdam zelf wil wonen, maar ook veel dorpen om Amsterdam heen zijn soms al zo duur. Gelukkig heb ik geen haast, dus ik kan op mijn gemakje rondkijken en me oriënteren.
   Haha, het was inderdaad wat geweest als mijn oom met die Hunkemöller-bon naar huis was gegaan! 😉

 20. Saskia 2 december 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

  Wat een leuke terugblik en vooruitblik op December. Dat je maar een hele fijne maand mag hebben<3
  En leuk dat je aan het neuzen bent op Funda, toch altijd leuk!

 21. Maaike 4 december 2017 op 11:00 pm - Beantwoord

  Dat was een leuke maand als ik het zo lees 🙂 Leuk dat je al vroeg Sinterklaas ging vieren, altijd gezellig 😀

Recente blogs