Het is weer zover: het is tijd voor een nieuw maandoverzicht. Ik ben overigens nog op zoek naar een nieuwe naam voor mijn maandoverzicht, omdat ik die naam een beetje suf vind. Mocht je nog suggesties hebben, laat ze gerust achter in een reactie. Maar goed, voor nu over naar mijn maandoverzicht van april 2017. Waar heb ik de afgelopen 30 dagen zoal aan besteed? Ik rondde onder andere mijn stage af, kocht een nieuwe telefoon, had een paar gezellige uitjes en begon aan een cursus portretfotografie. In dit maandoverzicht blik ik terug op de maand april en praat ik je helemaal bij over dit alles.

maandoverzicht april 2017

Fotograferen totdat je erbij neervalt 

April 2017 was ten eerste een maand waarin ik er zoveel op los fotografeerde dat ik mijn sd-kaarten maar bleef volschieten. Het begon met de lammetjes in de wei, die ik per se op de foto wilde hebben. Tegenwoordig wandel ik ook geen enkel rondje meer zonder mijn camera bij me te hebben. Je weet maar nooit wat voor mooie lentebloem of strakblauwe lucht je tegenkomt. Eind april begon ik ook met een cursus portretfotografie. Vorige week had ik mijn eerste les en dat was nog best spannend. Opdracht 1 was om twee portretten bij daglicht te maken en 3 foto’s van honden met baasjes op straat. Dat laatste vond ik nog een hele uitdaging, maar het is gelukt. De foto’s kan ik niet laten zien in verband met privacy, maar ik ben zelf heel tevreden met het resultaat.

keukenhof bloemen mondriaan

Vlindertuin, Keukenhof en nog meer leuke dingen

Verder ben ik in april fanatiek aan de slag gegaan met mijn bucketlist voor de lente. Ik begon de maand met een leuk bezoekje aan de vlindertuin Vlinders aan de Vliet met Josephine, ging ook naar de Keukenhof en sprak afgelopen weekend af met de lieve Claire in Amsterdam. Verder ben ik voor het eerst in 2017 naar de bioscoop geweest (oeps!), namelijk naar de film Voor elkaar gemaakt. Het is een grappige film die iedereen met een voorliefde voor baby’s vast wel kan waarderen. Ook had ik een paar bijkletsafspraken met vriendinnen, een uitje naar de bloesemtuin en was het natuurlijk Koningsdag. Ja, ik kan wel zeggen dat ik in april mijn vrije tijd goed heb besteed en vooral heb genoten van al die leuke dingen.

Laatste stagedag en dingen afronden

Twee weken geleden had ik mijn laatste stagedag bij de uitgeverij waarvoor ik drie maanden de webredactie deed. Hoewel ik het er goed naar mijn zin heb gehad, ben ik ook wel blij dat het erop zit. Ik heb het goed kunnen afsluiten en mag in het magazine elke twee maanden een column blijven schrijven. Hartstikke tof om op die manier toch nog iets te kunnen bijdragen. Misschien zijn jullie ook benieuwd naar mijn sollicitaties. Daar kan ik alleen nu niet zoveel over loslaten, juist omdat ik iets spannends heb lopen. Ik hoop in ieder geval heel hard dat ik er binnenkort leuk nieuws over te delen heb.

maandoverzicht telefoonhoesje confetti

Nieuwe telefoon

Volgens mij heb ik een beetje onder een steen geleefd, maar ik had dus echt al 4 (!) jaar dezelfde telefoon. Ik ben nog van de oude stempel: ik hoef er alleen mee te kunnen bellen, appen en sms’en en ben blij als ik Messenger, Instagram en Twitter op mijn mobiel kan zetten. That’s it. Toch begon er iets te kriebelen toen WhatsApp continu vastliep en mijn internet wel heel erg traag bleek. De medewerker uit de telefoonwinkel lachte me zachtjes uit toe toen ik kwam aanzetten met mijn oude telefoon. “Zo, dat is een oudje!” Inmiddels heb ik mijn toestel dus vervangen door een nieuw exemplaar: de Huawei P9 Lite. Er gaat echt een wereld voor me open. Opeens kan ik zelfs fatsoenlijke foto’s maken met mijn telefoon. Ik wil dan ook proberen om vaker iets op Instagram Stories te plaatsen, nu dat eindelijk kan. Mijn gebruikersnaam op Instagram is trouwens @vakervrolijk.

Autorijden

April was ook de maand waarin ik weer vaker achter het stuur stapte. Ik schreef daarover dit artikel en ben direct de uitdaging aangegaan, mede dankzij alle lieve reacties die ik op mijn artikel ontving. Inmiddels heb ik er al een paar langere ritten op zitten en dat voelt best goed. Ik merk dat ik soms zelfs een beetje vrolijk kan meezingen in de auto in plaats van alleen maar te zweten over de enge autorit. Dat voelt echt superfijn! Ik ben van plan om komende maand ook weer fanatiek met rijden aan de slag te gaan.

klaske joëlle fotografie

Foto gemaakt door Klaske Joëlle fotografie.

Hoe ging het met Vaker Vrolijk?

In één woord: goed. Niet alleen ben ik ontzettend blij met iedereen die een bezoekje brengt aan mijn blog, maar ook merk ik dat ik steeds iets beter voor ogen heb wat ik met mijn blog wil. Zeker nadat ik dit artikel schreef, ben ik meer gaan nadenken over mijn blogdoelen. Ik krijg, ook van mensen om me heen, soms leuke reacties op mijn artikelen en dat geeft me echt een boost. Toch ben ik me er heel erg van bewust dat mijn blog niet mijn hele leven is. Juist nu ik aan het solliciteren ben, merk ik dat een leuke baan toch echt is waar mijn ambitie ligt. En dat voelt goed! Bloggen is gewoon een geweldig leuke hobby en iets heel inspirerends om daarnaast te doen.

Nog even voor het overzicht: dit zijn 3 populaire artikelen van de afgelopen maand:

 1. Q&A antwoorden: wie is de persoon achter Vaker Vrolijk?
 2. 10 dingen die ik doe op een vrije dag 
 3. Tips voor als je te veel moet van jezelf

Ook schreef ik in april twee bijdragen voor een gastblog en werd ik geïnterviewd door Heleen Schrijvershof. Neem zeker eens een kijkje op hun blogs als je dat leuk vindt.

Mijn vooruitzichten voor mei 2017

Mei is mijn verjaardagsmaand en alleen al daarom zie ik elk jaar naar deze maand uit. Dit jaar heb ik daarnaast ook zoveel leuke dingen op de planning staan in mei. Dit zijn maar een paar vrolijke dingen waar ik nu al naar uitzie:

♥ De verjaardag van mijn broertjes (vandaag!) ♥ Naar het Make Your Day-event bij bij Melle van Thank God it’s Monday ♥ Mijn allereerste blogevent ♥ Nog meer cursussen portretfotografie met nieuwe uitdagingen ♥ Mijn 24e verjaardag ♥ Naar het Blond café ♥ Met mijn moeder naar de voorstelling Slippers ♥ 31 nieuwe blogs om met veel plezier te schrijven.

Dat was ‘m weer: mijn maandoverzicht. Breathe in, breathe out. Je hebt je ogen weer over 1100 woorden laten gaan. Dankjewel voor je bezoekje en maak er een geweldige nieuwe maand van. 

Wat was jouw favoriete moment van de maand april? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 mei 2017 op 7:00 am - Beantwoord

  Wat een prachtige en gezellige maand! Mijn favoriete moment was mijn allereerste outfit photo shoot. Iets met uit mijn comfort zone stappen 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 8:54 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je voor het eerst een outfitshoot hebt gedaan! Zo leuk en stoer om op die manier buiten je comfortzone te gaan 🙂

 2. Neverdullmoments 1 mei 2017 op 7:24 am - Beantwoord

  Leuk overzicht! Ik zal nog even brainstormen voor een leuke naam, best lastig voor deze rubriek! Mijn favoriete moment was de vakantie naar Kos 🙂 Gefeliciteerd met je broertjes!

  • Romy 1 mei 2017 op 8:55 am - Beantwoord

   Dankjewel, ook voor het brainstormen 🙂 En ik kan me voorstellen dat Kos een groot hoogtepunt was. Zo leuk om in deze tijd op een heerlijk zonnig eiland te zitten 🙂

 3. Lisette 1 mei 2017 op 7:25 am - Beantwoord

  Mooie en productieve maan overzicht heb je gehad en gemaakt. Ik vind het altijd weer knap om te lezen wat voor onderwerpen en lijstjes je hebt bedacht. Ben benieuwd naar de volgende maand!

  • Romy 1 mei 2017 op 8:55 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een heerlijke maand mei toe!

 4. Michelle 1 mei 2017 op 7:33 am - Beantwoord

  Van harte met je broertjes! En spannend van je sollicitatie, hopelijk komt er iets uit voort.

  • Romy 1 mei 2017 op 8:56 am - Beantwoord

   Dubbel dankjewel: voor je felicitatie en voor je lieve reactie over de sollicitatie 🙂

 5. marije 1 mei 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je broertjes. Mooi overzicht weer deze maand en mooie vooruitzichten

 6. Eveline Fleur 1 mei 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Wat een leuke maand. Mei is ook mijn verjaardagsmaand (morgen al aaaaah!). Ik heb er zin in! <3

 7. Nesrin 1 mei 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Je hebt een geweldige maand gehad en mooie stappen gezet. Oeh een nieuwe naam voor het maandoverzicht verzinnen is niet makkelijk, als ik een leuke maand heb dan laat ik je het weten.

 8. Claire 1 mei 2017 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat heb je leuke dingen gedaan in april! Fijn dat je je stage hebt afgesloten en dat je nu weer leuke nieuwe dingen gaat doen. Ik duim heel hard voor je (:

  • Romy 1 mei 2017 op 8:56 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 8:56 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook in mei jarig bent! Alvast gefeliciteerd! 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 8:57 am - Beantwoord

   Oeh leuk! Dankjewel alvast voor het brainstormen over een naam 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 8:58 am - Beantwoord

   Pas toen ik dit maandoverzicht samenstelde, besefte ik eigenlijk hoeveel dingen ik heb gedaan in april. En ons dagje Amsterdam was een superleuke afsluiter van de maand 🙂 Dankjewel voor het duimen!

 9. Susan 1 mei 2017 op 8:55 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je broer! Fijn dat het zo goed gaat met je blog.

 10. Klaske 1 mei 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Yay, wat klinkt april fijn! En volgens mij heeft mei ook nog genoeg leuks in petto (je allereerste blogevent woehoe). Een naam voor je maandoverzicht? Ik denk er even over na en als ik iets heb, laat ik het je weten. Liefs!

  • Romy 1 mei 2017 op 6:20 pm - Beantwoord

   Ja, het was een leuke maand en in mei heb ik ook zoveel leuks op de planning staan! 🙂 Superlief dat je nadenkt over een naam voor mijn maandoverzicht!

 11. Liset - Beautydagboek 1 mei 2017 op 9:33 am - Beantwoord

  Lijkt me een heerlijk gevoel dat je je stage nu hebt afgerond, tijd om weer andere dingen te doen! Fijn dat je wel in contact blijft om zo nu en dan wat voor ze te schrijven. Zo blijf je bezig! En super dat autorijden steeds beter gaat!

  • Romy 1 mei 2017 op 6:20 pm - Beantwoord

   Ja precies! Het voelt fijn om er op deze manier toch een beetje bij betrokken te zijn, maar ik ben ook blij dat ik nu weer nieuwe dingen kan aangaan 🙂

 12. Josephine 1 mei 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je broers! Dat klinkt als een hele leuke maand, en nog veel voor de boeg. Gaaf! Het is trouwens echt wel te zien dat je zo veel geoefend hebt met fotograferen. Ik geniet elke keer weer van je foto’s.

  Veel succes met de geheime sollicitatie-perikelen! 😀

  • Romy 1 mei 2017 op 6:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een onwijs mooi compliment over mijn foto’s! Zo leuk om te horen 🙂

 13. Ayla 1 mei 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Wat leuk dat jullie allemaal in mei jarig zijn! Gefeliciteerd met je broers! Mijn favoriete ‘moment’ van april was onze heerlijke vakantie! Lekker naar Frankrijk geweest en nog een paar dagen rondom het huis gerommeld. Eindelijk weer lekker met zijn tweetjes ontspannen en alle stress van verkoop/verbouwen/etc achter ons laten. Fijn!

 14. Bente 1 mei 2017 op 10:37 am - Beantwoord

  Fijne maand zo, die april! Heel veel succes met je sollicitatie! Ik ga voor je duimen! 🙂

 15. Sofie 1 mei 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Een volle en mooie maand was dat. Veel succes met de sollicitatie, spannend! Leuk om je te zien groeien!

 16. EmilyLotus 1 mei 2017 op 1:24 pm - Beantwoord

  Wow, die eerste foto is echt heel mooi!
  Wat een fijne maand heb je gehad. 🙂 En eh, bloggen mag ook gewoon een super leuke hobby zijn natuurlijk! Dat is het voor mij ook.

  • Romy 1 mei 2017 op 6:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! En wat ontzettend fijn, zo’n vakantie in Frankrijk, zeker na al jullie verhuisperikelen. Fijn om te horen dat jullie echt hebben genoten! 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 6:23 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel voor het duimen 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 6:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind het ook zo spannend allemaal. Ben heel benieuwd wat er uit zal komen 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 6:24 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankje! Ik moet zeggen dat het schaap er ook echt precies goed voor stond en dat de lucht zo mooi strakblauw was die dag 🙂 Een fijne maand was het zeker!

 17. Jessica J. 1 mei 2017 op 2:51 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige maand heb je gehad! Tof overzicht! Fijn om te lezen dat het autorijden beter gaat. Ik ben nog steeds niet begonnen, hoewel ik het theorieboek al járen in huis heb… Ik duim mee in verband met je sollicitatie(s)!

  • Romy 1 mei 2017 op 6:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor het duimen en voor je reactie 🙂 En het is al stap 1 dat je een theorieboek in huis hebt gehaald, toch?! De stap naar daadwerkelijk lessen is best lastig, maar wat ik kan, kun jij ook! Echt waar! 🙂

 18. marleen 1 mei 2017 op 3:42 pm - Beantwoord

  Fijn dat je stage klaar is. Succes met je sollicitaties! Spannend hoor! Ik ben daar al ‘even uit’ maar moest twee jaar geleden toch weer solliciteren. Best spannend!

  En autorijden komt écht vanzelf. Ik had het ook in het begin maar inmiddels heb ik al bijna 150.000 km gereden in nog geen vijf jaar 🙂

 19. Kaylin 1 mei 2017 op 4:44 pm - Beantwoord

  Ja, april was best wel een drukke maand voor jou! Gelukkig waren er een heleboel leuke dingen. Fingers crossed dat je sollicitatie een gunstig einde heeft.
  En wat geweldig dat je deelneemt aan het event van Melle. Enjoy!

 20. Irene 1 mei 2017 op 5:19 pm - Beantwoord

  Haha dat gevoel had ik ook toen ik m’n Iphone kocht. Wauw, hij werkt snel en wauw een goeie camera. Haha. Er ging toen ook een wereld voor me open.

 21. Sylvia 1 mei 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je broers!! Wat een heerlijke maand heb je gehad en heb je in het vooruitzicht. Ik ga voor je duimen voor je sollicitatie het is je heel erg gegund! Fijne avond!

  • Romy 1 mei 2017 op 6:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, dat solliciteren is toch wel echt een spannende periode! Het is toch een beetje tussen hoop en vrees elke keer 😉
   Wauw, 150.000 km! Wat goed! Ik geloof ook dat het vanzelf wel iets beter zal gaan, maar ik ben ook al heel blij met de kilometers die ik tot nu toe veilig en iets minder gespannen heb gereden 🙂

  • Romy 1 mei 2017 op 6:27 pm - Beantwoord

   Ja, ik vind het ook zo tof dat ik naar dat event ga. Het is zondag al en ik kan haast niet wachten. Dankjewel voor het duimen 🙂 Ik hoop het ook heel erg dat het iets wordt.

  • Romy 1 mei 2017 op 6:28 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat inderdaad! Ik wist pas hoe slecht mijn vorige telefoon was toen ik mijn nieuwe telefoon in gebruik nam, haha.

  • Romy 1 mei 2017 op 6:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en voor het duimen 🙂 Fijne avond nog!

 22. jonna@burgertrutjes 1 mei 2017 op 6:58 pm - Beantwoord

  Wat een toffe maand heb jij achter de rug. En gefeliciteerd met je broers en je nieuwe telefoon :). Huawei is een fijn merk! Ik mag ook bijna een nieuwe telefoon uitzoeken. Uiteraard twijfel ik nog steeds….

  Veel plezier bij het bloggersevent aankomende maand!

  • Romy 2 mei 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik ben ook helemaal blij met mijn toestel van Huawei! Wat gaaf dat je ook een nieuwe telefoon mag uitzoeken. Ik vond het ook best lastig kiezen, maar heb uiteindelijk dezelfde telefoon gekozen als mijn tante en vader. Dat was wel zo ‘veilig’, omdat ik die telefoon al wat beter kende 😉 Ik ben benieuwd welk toestel jij uitkiest!

 23. Lifeaholic.nl 1 mei 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

  Wat een mooie vooruitzichten voor de maand mei! Ik zou ook super graag naar het Blond café willen maar helaas ligt dat een beetje uit de buurt… 🙁 Heel erg veel succes met je sollicitatie en hopelijk kun je inderdaad snel goed nieuws met ons delen!

  • Romy 2 mei 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat jammer dat het Blond Café voor jou een beetje uit de richting is. Mocht je ooit in de buurt van Amsterdam zijn, dan zou ik er zeker eens naartoe gaan 🙂

 24. Daniëlle 1 mei 2017 op 7:56 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen. Prachtige foto met al die tulpen !

  • Romy 2 mei 2017 op 9:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik werd zelf ook zo vrolijk van alle kleurrijke foto’s bij de Keukenhof.

 25. Janneke 1 mei 2017 op 9:05 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand heb je gehad! Super van je dat je je rijangst aan het overwinnen bent! Ook fijn dat je stage er weer op zit en dat je alsnog betrokken blijft. Gefeliciteerd met je broertjes, succes met je sollicitaties en een fijne maand toegewenst! x

  • Romy 2 mei 2017 op 9:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve reactie en voor de felicitaties! Ik wens jou ook een heerlijke maand mei toe!

 26. Lilian 1 mei 2017 op 11:46 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen en wat fijn dat het zo goed gaat! En wat goed dat je je rijangst te lijf gaat. Ik zal je Q&A nog even lezen, want die had ik nog niet gezien.

 27. Johanne 2 mei 2017 op 9:47 am - Beantwoord

  Ik vind het dus echt superleuk om titels te bedenken (voor anderen, niet voor mezelf) dus ik ben aan het brainstormen hoor :p. En ben heel benieuwd naar je sollicitatie!

  • Romy 2 mei 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Haha, superlief! Dankjewel alvast voor het nadenken over suggesties 🙂

 28. Danique 2 mei 2017 op 3:22 pm - Beantwoord

  Wat tof dat je je nu al wat zekerder voelt tijdens het autorijden! En wat leuk dat je binnenkort jarig bent!

 29. wendy 2 mei 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

  Romy,
  Wat heb jij een leuke maand gehad en wat een leuke en mooie foto