De eerste dag van mei is aangebroken. Een bijzondere maand, want dit is de maand waarin ik 25 kaarsjes mag uitblazen. Maar voordat het zover is, blik ik eerst terug op de maand april. Want ook deze eerste volledige lentemaand was er eentje om in te lijsten. Ik genoot van extra lange weekenden en van het zomerzonnetje, stond in alle vroegte op om leuke post open te maken, was voor het eerst in mijn leven op de Elf Fantasy Fair en ging talloze keren op de foto met de mooie bloesembomen. De maand eindigde iets minder fijn, maar ook dat komt wel weer goed. Oké, laten we kijken naar mijn maandoverzicht!

maandoverzicht april 2018

April 2018 was de maand van…

 • …een blij lentemeisje. Zonnestralen + bloesembomen + felgekleurde bloemen = een heel blij meisje hier. De afgelopen weken heb ik mijn SD-kaart regelmatig volgeschoten met de mooiste bloesem en ook zelf raakte ik niet uitgekeken met zoveel lentepracht om me heen. De lente zou van mij wel eindeloos mogen duren.
 • …een zieke kat. Iets minder leuk is dat onze kat Beertje de afgelopen weken flink ziek is. Ze eet onwijs veel, maar heeft tegelijkertijd nogal een jasje uitgedaan. Het arme beest bleek problemen te hebben met haar schildklier en heeft daar medicijnen voor gekregen, maar die doen helaas weinig voor haar. Hopelijk herstelt ze snel, want we willen onze mooie en lieve 16-jarige dame niet graag verliezen.
 • …een paar lange weekenden. Vrije dagen opnemen vind ik nog altijd een lastige uitdaging. Juist daarom zijn een aantal “gedwongen” vrije dagen wel zo fijn. Heerlijk om met Koningsdag een extra lang weekend vrij te zijn! Daarnaast heb ik nog een aantal vrije dagen die komen te vervallen als ik ze niet vóór juli heb opgemaakt, dus daar probeer ik ook werk van te maken. Best lekker om zo nu en dan een losse dag vrij te plannen!
 • …struinen over de vrijmarkt. Naar Koningsdag kan ik uitzien als een klein meisje naar haar verjaardag. Nog altijd ben ik gek op koopjes scoren op de vrijmarkt en geniet ik volop van de vele oranje mensen met vlaggetjes op hun wangen en van de grappige oud-Hollandse spelletjes op straat. Ook dit jaar stond ik weer op tijd naast mijn bed om naar de enorme vrijmarkt in Amstelveen te gaan. Ik kwam met een tas vol aankopen terug.
 • …de Elf Fantasy Fair. Hoewel ik elk jaar wel foto’s voorbij zie komen van de Elf Fantasy Fair op Kasteel ter Haar, was ik er zelf nog nooit geweest. Tot dit jaar dus! In een mooie jurk (bij gebrek aan een elfjeskostuum dat klaarligt op de plank) reisde ik af naar Haarzuilens. Ik moet zeggen dat de beurs ook erg leuk is als je geen groot fantasyliefhebber bent. Stel je een prachtig kasteel, veel bijzondere kraampjes en een heleboel mensen in prachtige kostuums voor. En dat alles in een sprookjesachtige omgeving! Ik kwam ook nog eens met een wel heel leuke tas thuis.

maandoverzicht april 2018

 • …Echte Post Is Cool. Hoe leuk is het als je de zaterdag begint met het uitpakken van een grote knalgele doos vol met cadeautjes speciaal voor jou? Heel leuk dus! In april deed ik mee aan editie 6 van Echte Post Is Cool en dat was weer een feestje. Ik liet je al eerder de leuke, knalroze inhoud zien die ik van Northflix heb ontvangen. Ook het pakket voor mijn lootje (Nobody Else) heb ik met plezier samengesteld.
 • …mijn KvK-inschrijving regelen. Officieel is het nog niet, maar de eerste stap naar mijn eigen onderneming is gezet. Ik heb een afspraak gepland voor begin mei om me in te schrijven. Zo spannend! Daar zit ik dan opeens als “ondernemer”. In eerste instantie is de inschrijving vooral bedoeld voor mijn blog voor eventuele samenwerkingen. Maar op termijn hoop ik dankzij mijn inschrijving ook zo nu en dan freelance tekstschrijfopdrachten te kunnen oppakken. Een droom die uitkomt!
 • …bijna 1 jaar fulltime aan het werk. Wat is de tijd voorbijgevlogen! In mei werk ik alweer een jaar bij mijn werkgever. Mijn eerste sollicitatiegesprek bij dit bedrijf is zelfs al meer dan een jaar geleden. Deze maand besefte ik weer hoe snel dingen eigenlijk zijn gaan wennen en hoeveel groei ik ook heb doorgemaakt. Ik sta inmiddels een stuk zelfverzekerder in mijn schoenen, heb best wel wat stappen gezet en heb aardig wat dingen geleerd, zowel op professioneel vlak als over mij persoonlijk.
 • …toffe blogsamenwerkingen. Toen ik deze maand voor een samenwerking dé zomerjas mocht uitzoeken waar ik al zo lang naar hunkerde, moest ik mezelf toch wel even knijpen. Wat ben ik blij met mijn zomerjas! Ook had ik een paar andere toffe samenwerkingen waar ik maar wat trots op was en die in mijn ogen ook goed bij mijn blog passen. Binnenkort laat ik je bijvoorbeeld nieuwe gekregen lakschoentjes zien. Wat vind ik ze tof!
 • …plannen maken voor mei. Verder ben ik al volop plannen aan het maken voor mei, omdat me heel wat leuke dingen te wachten staan deze maand. Zo ga ik met een vriendin een dagje naar Den Bosch, hoop ik het nieuwe huis van twee vriendinnen te kunnen bekijken, heb ik nog een aantal vrije dagen op te nemen naast het lekker lange Hemelvaart- en Pinksterweekend én sta ik te popelen om naar de Keukenhof te gaan voordat die toeristische trekpleister binnenkort haar deuren weer sluit. En dan heb ik het nog niet eens over mijn 25e verjaardag en over mijn afvinklijst met nog veel meer leuke lenteplannen.
 • …een beetje verdrietige afloop. Helaas eindigde mijn maand met een beetje liefdesverdriet. Hoort er allemaal bij en ik kom er wel weer overheen, maar verdrietig is het wel. Dit weekend hoop ik lekker een weekendje weg te gaan in eigen land. Even uitwaaien langs de kust of in de natuur genieten doet me vast goed! En met alle leuke plannen voor mei heb ik gelukkig genoeg afleiding ♥

Wat was jouw hoogtepunt van de maand april?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 1 mei 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Wat stoer dat je je hebt ingeschreven bij de KvK en dat er nu al zoveel samenwerkingen op je pad komen. Wat jammer van de minder leuke afloop. Hopelijk doet het weekendje weg je goed. Zorg maar voor veel afleiding en wees lief voor jezelf.

  • Romy 1 mei 2018 op 8:02 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast lukken ? En het voelt inderdaad zo gaaf om de inschrijving bij de KvK straks echt rond te hebben!

 2. Marije 1 mei 2018 op 7:05 am - Beantwoord

  Heel wat highlights maar zonde van de minder leuke afloop. Goed voor jezelf zorgen komende maand!

  • Romy 1 mei 2018 op 8:03 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat ga ik zeker doen en komt vast goed!

 3. Darina 1 mei 2018 op 7:06 am - Beantwoord

  Geweldig dat je je gaat inschrijven bij de KvK! Gefeliciteerd.
  Erg sneu van de minder leuke afloop. Ik hoop dat je veel leuke afleiding zult hebben tijdens je weekendje weg.

  • Romy 1 mei 2018 op 8:04 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik heb er ook echt zin in om de inschrijving in mei rond te hebben! En bedankt voor je lieve woorden!

 4. Maaike 1 mei 2018 op 7:48 am - Beantwoord

  Ik schrok een beetje van je laatste puntje. Over dat privé onderwerp schrijf je niet veel op je blog en dat je er nu toch iets over zegt geeft denk ik wel aan dat het verdriet je hoog zit. Hopelijk lucht het op. En geven de lieve woorden die ik hierboven al zag je wat troost. En, hopelijk geven de leuke dingen die op de planning staan je lekker wat afleiding. Tot slot nog gefeliciteerd met je inschrijving bij de KvK! Je timmert goed aan de weg, super knap!

  • Romy 1 mei 2018 op 5:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! Normaal zou ik dit soort dingen inderdaad niet snel plaatsen, maar dit was zo vers en zat me zo hoog dat het niet goed voelde om een volledig positief maandoverzicht te plaatsen, alsof alles alleen maar leuk was. Ik ben blij dat ik er toch iets over heb gezegd en de reacties doen me al heel erg goed 🙂 Gelukkig heb ik verder genoeg leuke dingen op de planning staan, waaronder de KvK-inschrijving. Daar kijk ik nu al heel erg naar uit.

 5. Els 1 mei 2018 op 8:02 am - Beantwoord

  Wat vervelend voor je kat! Beterschap! Gelukkig zijn er ook veel mooie dingen gebeurd!

 6. Neverdullmoments 1 mei 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Een maand met downs, maar veel ups ! Hopelijk knapt Beertje snel weer op en kun je je verdriet op een goede manier verwerken. Sowieso al heel goed dat je dit durft te schrijven, ik heb alweer heel veel lieve reacties gezien 🙂 gefeliciteerd met je jubileum van je werk en de kvk-mijlpaal!

  • Romy 1 mei 2018 op 5:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het doet me inderdaad alleen al goed om het op te schrijven en er eerlijk over te zijn dat de maand niet een en al blijheid was ? Gelukkig heb ik veel leuke plannen, dus mei wordt vast een fijne maand.

 7. evelien 1 mei 2018 op 8:36 am - Beantwoord

  Wat vervelend van je liefdesverdriet, neem lekker de tijd en doe een hoop leuke dingen. <3
  Tof dat je je een afspraak hebt voor bij de KvK! Ik zit zelf ook erg te twijfelen en overwegingen te maken 🙂
  Liefs,
  Evelien

 8. Anna 1 mei 2018 op 8:39 am - Beantwoord

  Beterschap met Beertje, hopelijk voelt ze zich gauw beter! En jij ook! <3 Liefdesverdriet is zeker niet makkelijk… Hopelijk wordt mei voor jou een geweldige maand!

  • Romy 1 mei 2018 op 5:46 pm - Beantwoord

   Dankje voor je lieve woorden! ? Ik ga inderdaad wat tijd voor mezelf nemen en leuke dingen ondernemen. En die inschrijving is ook echt een leuk vooruitzicht! Wat gaaf dat jij er ook aan denkt om je bij de KvK in te schrijven. Voor mij heeft het alleen maar voordelen eigenlijk, zoals BTW-aftrek en bij sommige samenwerkingen kiezen voor een betaling i.p.v. shoptegoed. En ik vind het ook heel tof dat ik me dan officieel als freelancer mag aanbieden ?

  • Romy 1 mei 2018 op 5:47 pm - Beantwoord

   Thanks voor je lieve reactie! ❤️ En ik weet zeker dat mei vast een leuke maand zal worden!

 9. Susan 1 mei 2018 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat ben je lekker bezig meid! Alleen wat balen van je liefdesverdriet 🙁 Hoop gauw dat je er over heen komt <3 Knuffel!

  • Romy 1 mei 2018 op 5:48 pm - Beantwoord

   Dat is lief! Dankjewel voor je lieve reactie ?

 10. Sija 1 mei 2018 op 10:16 am - Beantwoord

  Ahw ik hoop dat Beertje zich snel beter gaat voelen 🙁 En jij natuurlijk ook! Je bent een sterke vrouw en ontzettend stoer dat je je hebt ingeschreven bij de KVK, er komen vast geweldige dingen op je pad <3

  • Romy 1 mei 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor je lieve woorden! ♥ Het komt inderdaad allemaal wel weer goed en ik ben ook echt heel enthousiast over de inschrijving bij de KvK. Zo leuk en spannend!

 11. Nikita 1 mei 2018 op 10:23 am - Beantwoord

  Allereerst veel beterschap aan Beertje! Ik duim voor je kat! En voor jou ook veel sterkte. Ik vind het rot om te horen dat je zoveel verdriet hebt. Zorg goed voor jezelf en laat je verdriet er gerust zijn. Dat heb je nu nodig. Ik denk aan je en ik hoop met je mee dat het snel beter zal gaan <3

  April was een hele wisselvallige maand. Sommige dagen waren top, sommige lastig. Het hoogtepunt was dat ik na een maand in een dip over mezelf zitten en een zelfvertrouwengat na een goed gesprek met mijn vertrouwenspersoon een klein beetje hoop en zelfvertrouwen terugkreeg. En dat is genoeg om mij weer verder te helpen 🙂

  • Romy 1 mei 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! Het gaat vast vanzelf allemaal wel weer een stuk beter en ik neem nu gewoon even rustig de tijd voor mezelf. Dat helpt waarschijnlijk al 🙂
   Ik vind het mooi om te horen dat het gesprek met je vertrouwenspersoon toch een lichtpuntje was in deze voor jou ook best moeilijke maand. Er komen vast betere tijden voor jou en je hebt daarin zelf al een mooie stap gezet door dit gesprek met hem aan te gaan ♥

 12. Loes 1 mei 2018 op 11:22 am - Beantwoord

  Wat vervelend van je kat en je beetje liefdesverdriet.. Hopelijk gaat het snel met allebei beter! Verder klinkt je april wel als een goede maand!

 13. Lianne 1 mei 2018 op 11:43 am - Beantwoord

  Wat gaaf dat je je in hebt geschreven bij de KvK en eindelijk die stap hebt gezet! Van harte gefeliciteerd 🙂 Ik ben ontzettend benieuwd en ik ben zo blij voor je! Ik vind het zo erg dat door dat liefdesverdriet deze maand wat minder eindigde, maar hopelijk kun je nu weer met frisse moed een nieuwe maand in (die van je verjaardag, yay!) en weer leuke dingen inplannen 🙂 En die vrije dagen echt opnemen voor juli hè, zou anders zo zonde zijn! Volgens mij heb je ze echt nodig <3

  • Romy 1 mei 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat is lief! ♥ Verder was april inderdaad best wel een heel fijne maand.

  • Romy 1 mei 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik vind het ook zo gaaf. Mijn afspraak bij de KvK is op 14 mei, dus het duurt nog heel even, maar ik zie er al zo naar uit. Een fijn vooruitzicht!
   Bedankt ook voor je lieve reactie, ook gisteravond! ♥ Het is even niet zo mijn week nu, maar ik hoop gewoon dat mei wel een heel leuke maand gaat worden. Met heel wat leuke vooruitzichten komt dat vast wel goed 🙂

 14. marleen 1 mei 2018 op 1:46 pm - Beantwoord

  Mehhh, liefdesverdriet! Dat is vreselijk maar ik kan je vertellen; chocola helpt écht (wijn ook) en er komt er écht eentje langs die wel oke is en waar je écht wat mee kan opbouwen 🙂

  Verder gelukkig allemaal leuke dingen 🙂 Ben benieuwd naar je schoentjes!!

  • Romy 1 mei 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Hihi, je reactie doet me zeker goed! En ooit gaat er inderdaad vast wel een leuke jongen komen. Dankjewel voor je fijne woorden en voor het goede excuus om chocolade te eten 😉

 15. Irene 1 mei 2018 op 3:23 pm - Beantwoord

  Zo tof dat je je gaat inschrijven! Lijkt me een bijzonder moment ^^ Je bent goed bezig Romy! Spijtig dat je met liefdesverdriet zit. Magere troost, maar alles gaat voorbij. Zorg goed voor jezelf en ik hoop dat je kan genieten van je weekendje! Je verdient het <3

  • Romy 1 mei 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! ♥ Ik weet zeker dat een weekendje leuke dingen doen me wel gaat helpen en ook verdriet gaat inderdaad vanzelf wel over. Komt goed! 🙂

 16. Elisabeth 1 mei 2018 op 4:45 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je je ingeschreven hebt bij de kvk! Gefeliciteerd! Heel naar van het laatste puntje! Hopelijk ben je er snel overheen!

  • Romy 1 mei 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat komt vast goed 🙂 En ik vind het ook zo tof van de inschrijving. Heb daar nu al echt zin in!

 17. Maaike 1 mei 2018 op 6:15 pm - Beantwoord

  Elf Fantasy Fair, daar wil ik ook ooit eens heen 🙂 Maar wat vreselijk van je kat 🙁 Hopelijk gaat het gauw beter met je kat!

  • Romy 1 mei 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   De Elf Fantasy Fair is zeker een aanrader. Heel tof om daar eens naartoe te gaan, zelfs als je geen grote fantasyfan bent 🙂

 18. Jorinde 1 mei 2018 op 8:09 pm - Beantwoord

  Wat onwijs leuk dat je jezelf in gaat schrijven bij het KvK! Mooie stap, absoluut. Maar wat zielig van je kat dat ze zo ziek is. De kat van mijn ouders had hier ook ‘last’ van, maar heeft een mooie leeftijd er mee mogen bereiken. Sterkte met je liefdesverdriet meis, een weekendje er tussenuit en lekker buiten zijn helpt hopelijk een hoop!

  • Romy 2 mei 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Toch een beetje geruststellend om te horen dat de kat van je ouders, ondanks de schildklierproblemen, een mooie leeftijd heeft bereikt. Ik hoop ook dat het snel iets beter met haar gaat.
   Dankjewel voor je lieve berichtje! Ik weet ook zeker dat een weekend leuke dingen doen me goed zal doen 🙂

 19. Charel 1 mei 2018 op 8:20 pm - Beantwoord

  Weer leuk geschreven Romy! Ik ga me over 2 weken ook inschrijven doodeng, zo officieel he haha!

 20. Malou | Blonde Blossom 1 mei 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

  Wat is dit een leuke blog zeg! Zo mooi met al die bullets en vol met leuke foto’s. Ik heb zelf ook ontzettend genoten van de bloesembomen, ze zijn zo prachtig. En wat tof dat je nu al een jaar voor je werkgever werkt, ik weet nog dat je begon (zo grappig dat dat gebeurt via het bloggen). Bevalt het je nog steeds goed? Sterkte met je liefdesverdriet, hopelijk ben je snel weer helemaal blij! Malou x

  • Romy 2 mei 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Wat gaat de tijd snel, hè?! Ik weet ook nog precies het moment dat ik de blog schreef over het vinden van mijn baan. Echt bizar dat ik er nu alweer bijna een jaar werk. Het is nu even wat druk en chaotisch op het werk, maar verder bevalt het goed 🙂
   Dankjewel voor je lieve reactie!

 21. Johanne 2 mei 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Blegh, liefdesverdriet is stom! Maar het is precies zoals je zegt: het komt wel weer goed. En dat is écht zo. Gelukkig komen de mooie dagen er weer aan en is alles al snel wat zonniger in te zien. En arm Beertje…oude dame. Hopelijk is ze snel weer de oude. Zou zo graag willen dat katten een wat langer leven hadden!

  Gelukkig heb je verder een fijne maand gehad. Ik had je jas al wel gezien, maar wist niet dat het een toffe samenwerking betrof. Leuk zeg! EN superspannend dat je je gaat inschrijven. Komen vast allemaal leuke dingen op je pad! 😀

  • Romy 2 mei 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En inderdaad, als het zonnetje letterlijk weer schijnt eind deze week, zal ik me vast al een stuk beter voelen 🙂 Hopelijk gaat het met Beertje dan ook meteen een stuk beter. Soms zou het inderdaad zo fijn zijn als katten gewoon een eeuwig leven zouden hebben.
   Ik zie nu al uit naar alle leuke dingen die mei gaat brengen. Het wordt vast een leuke maand. Hopelijk ga jij ook een fijne maand tegemoet! <3

 22. Haydée 3 mei 2018 op 4:06 pm - Beantwoord

  Dag Romy, het spijt me dat te moeten lezen van je liefdesverdriet. Helaas, dit hoort ook bij het leven, en het maakt de vrolijke dingen nog meer de moeite waard. Veel sterkte!

  • Romy 4 mei 2018 op 12:18 am - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel daarvoor! ♥

 23. Saskia 3 mei 2018 op 9:00 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, ondanks de wat minderen dingen. Wauw, alweer een jaartje aan het werk wat gaat het hard! Vervelend te horen van je liefdesverdriet, altijd naar. Maar ook tof zeg die KVK inschrijving! Ik weet nog steeds niet wanneer je dat nou wel & niet zou moeten doen…

  • Romy 4 mei 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Ja, die KvK-inschrijving is zo leuk en ik zie er al echt heel erg naar uit om met mijn onderneming aan de slag te gaan. Ik heb het idee dat een KvK-inschrijving vooral gunstig is wanneer je veel uren kwijt bent aan je blog (bij +20 uur per week – als ik het goed zeg – kun je belastingvoordeel hebben). Zelf heb ik ook weleens samenwerkingsvoorstellen gehad waarbij een KvK-nummer een voorwaarde was om uitbetaald te krijgen. Zonder KvK-nummer konden die bedrijven alleen shoptegoed geven. Maar het blijft een afweging die je voor jezelf moet maken. Ik kan me voorstellen dat het echt per blogger verschilt of zo’n KvK-inschrijving handig is of niet.

 24. zwartraafje 8 mei 2018 op 3:24 pm - Beantwoord

  Zelf genoot ik in april vooral van de twee boek-events waar ik heen kon gaan. Niet alleen omwille van de auteurs die ik mocht ontmoeten en de goodiebags die we kregen. Als ik heel eerlijk ben genoot ik er nog het meeste van om blogvriendinnen terug te zien in het echt.

  Wat jammer van die verdrietige afloop. Ik wilde dat ik je door het scherm heen een dikke knuffel kon geven.

  • Romy 9 mei 2018 op 12:40 am - Beantwoord

   Wat lief van die virtuele knuffel! Dankjewel! ♥ Ik voel hem zelfs door het scherm heen.
   Wat gaaf trouwens, die boekenevents! Zeker als je tijdens zo’n event ook fijne blogvriendinnen kunt ontmoeten. Ik kan me voorstellen dat dat twee dagen met een gouden randje waren.