Het is weer de eerste dag van de maand. Hét moment om weer eens diep te graven in mijn geheugen en me te bedenken wat ik ook alweer heb uitgespookt de afgelopen maand. Augustus 2017 was in ieder geval geen maand die als subtropisch de boeken in gaat, maar wel een maand waarin iedereen weg leek te gaan naar zonnige oorden. Gelukkig hoefde ik me ook in Nederland absoluut niet te vervelen. Het was een maand van gezelligheid, van een voortgangsgesprek op mijn werk (spannend!), van kleine blije momenten en van plannen maken voor september, waaronder iets wat dit weekend al gaat gebeuren. Benieuwd? Lees dan snel verder.

maandoverzicht augustus 2017

De maand van gezelligheid

In augustus vloeide de thee rijkelijk tijdens een paar bijkletsavondjes met vriendinnen. Zo sprak ik weer eens met een vriendin met wie ik gezellig bijkletste over onderwerpen variërend van jongens tot vakanties en van boeken lezen tot vegetarisch eten in Portugal. Ook had ik een paar verjaardagen, zocht ik mijn opa en oma op voor een gezellige avond en gingen we bowlen met ons gezin, waarbij ik mezelf verraste met mijn wel heel slechte score en een subtiele opmerking van mijn vader kreeg:“Goh, we kunnen voor jou ook om bumpers vragen!”. Thanks, pap! Daarnaast merkte ik dat ik ook in mijn eentje een gezellig dagje uit kan hebben, bijvoorbeeld door te slenteren door de Amsterdamse straatjes. Hoe leuk ik het ook vind om af te spreken, zo’n dagje me-time op z’n tijd bleek ook goud waard.

De maand van een leeg kantoor

Verder was augustus de maand van een verlaten kantoor. Heel wat mensen waren op vakantie en pas deze week beginnen de vakantiegangers weer echt binnen te druppelen op kantoor. Ik vond zo’n rustige werkplek soms eigenlijk wel fijn, maar het is ook leuk om nu weer meer collega’s om me heen te hebben. Het enige wat ik wel ga missen, zijn de rustige bussen en metro’s die zo heerlijk doorrijden ’s ochtends tijdens de vakantie. Het zal straks een stuk drukker zijn als heel Nederland weer aan het werk en aan de studie gaat. Dag zitplekje in de metro! Gelukkig brengt het begin van het na-de-vakantie-leven ook genoeg moois met zich mee, zoals de start van veel nieuwe leuke opdrachten.

De maand van mijn voortgangsgesprek

In augustus had ik ook een voortgangsgesprek op mijn werk. Best wel spannend! Maar ik kreeg zulke fijne positieve feedback, waar ik echt van opfleurde en van moest glunderen. Zo leuk om te horen en ik merk dat zo’n gesprek of compliment (en eigenlijk werk in het algemeen) mijn zelfvertrouwen een kleine boost kan geven. Ik heb na drie maanden werken ook het gevoel dat ik steeds meer ingewerkt ben. Het hele nieuwe is er nu een beetje af en ik merk dat ik steeds meer wegwijs word in het grote bedrijf en in de taken die ik heb. En als ik dan ook nog een leuk compliment te horen krijg over een opdracht, dan kom ik al helemaal blij thuis na een werkdag.

maandoverzicht augustus 2017

Augustus 2017 in willekeurige feitjes

Augustus 2017 was voor mij ook de maand van…:

 • …eindelijk weer tijd vrijmaken voor een boek (zie hier mijn review van Hygge).
 • …mijn tweede broertje dat op kamers ging (en dat is best wel even wennen!).
 • …sinds lange tijd weer een outfit met blote benen (en daar superlieve reacties op krijgen, dankjulliewel!).
 • …weer naar de IJ-hallen gaan om leuke tweedehands aankopen te doen.
 • …heel veel bloginspiratie, soms helaas meer dan dat ik tijd heb.
 • …dingen overwinnen en angsten aangaan.
 • …mijn artikel over de Diana Leeflang-stationery werd gedeeld door Diana zelf, waardoor ik op één dag net zoveel bezoekers trok als normaal in een week tijd. Echt bizar en zo leuk!
 • …weer eens een hele middag scrapbooken voor een leuke opdracht in een tijdschrift.
 • …eindelijk weer leuke programma’s op tv (met Linda’s Zomerweek en Penoza als start).

Mijn plannen voor september

Voor september heb ik al veel leuks op de planning staan. Ik ga eind september natuurlijk een lang weekend naar Lissabon, iets waar ik erg naar uitzie. Aan de andere kant vind ik (zelfs een korte) vakantie altijd wel een dingetje. Ik blijf het lastig vinden om er even tussenuit te gaan, maar ik weet ook hoe hard ik zo’n kort reisje naar de Portugese zon nu kan gebruiken. Dat wordt vast genieten. Maar ik heb nog meer leuke plannen voor september. Ik heb een paar leuke dagen met vriendinnen gepland en ga dit weekend iets heel spannends doen. Ik ga namelijk waarschijnlijk naar de Roodharigendag in Breda. Ik wil hier al járen naartoe, maar al járen komt het er niet van. Dit jaar weet ik van tevoren wanneer het is en ben ik vastbesloten om er nu echt eens naartoe te gaan. Ik ben benieuwd!

Wat was jouw favoriete moment van augustus?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 1 september 2017 op 7:59 am - Beantwoord

  Wat heb je een leuke plannen staan voor september! Ik ga zelf ook nog op reis en daar kijk ik zo naar uit!

  • Romy 1 september 2017 op 9:52 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk, die reis in het vooruitzicht! Alvast heel veel plezier!

 2. jonna@burgertrutjes 1 september 2017 op 8:00 am - Beantwoord

  Voortgangsgesprekken blijven altijd spannend, maar positieve feedback krijgen waar je iets mee kunt is toch altijd wel fijn. Lekker hoor naar Lissabon, Marleen is er vorig jaar een lang weekend geweest. Mocht je nog tips zoeken, er staat een blog op onze site. Ik vertrek eind september naar Amerika en we gaan daar trouwen. Zo spannend, en zo onwijs veel zin in!

  • Romy 1 september 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat Marleen vorig jaar naar Lissabon is geweest. Ik ga meteen even zoeken naar het artikel op jullie blog.
   Ik wist trouwens niet dat jullie in Amerika ook gaan trouwen. Zó gaaf! Dat maakt zo’n reis naar Amerika nog veel specialer (en spannender) 🙂

 3. Maaike 1 september 2017 op 8:00 am - Beantwoord

  Voor mijn gevoel is augustus echt voorbij gevlogen! Voor de kinderen begint school maandag pas, dus de vakantie is dan echt voorbij. Onze vakantie in Luxemburg was toch wel mijn hoogtepunt, zo leuk was dat.
  Wat tof dat je artikel door Diana zelf was opgepikt! En fijn dat je zo’n goed gesprek hebt gehad op het werk. En, blijf je nu als enige thuis over?

  • Romy 1 september 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Ja, de tijd is zo snel voorbijgegaan in augustus. Vooral in de zomer vind ik de tijd altijd voorbij vliegen. Fijn dat je zo hebt genoten in Luxemburg. Toch altijd wel weer wennen als daarna de scholen weer beginnen!
   Ik woon nu inderdaad nog als enige thuis. Mijn broertjes zijn alleen wel elk weekend thuis, dus op zich merk ik er niet heel veel van. Alleen ’s avonds als ik terug ben van mijn werk, is het wel stilletjes. Soms krijg ik er ook wel de kriebels van om ook op mezelf te gaan wonen, maar voor nu vind ik het nog prima zo bij mijn ouders en zij andersom gelukkig ook 😉

 4. Sylvia 1 september 2017 op 8:26 am - Beantwoord

  Wat gaaf dat je artikel opgepikt en gedeeld werd door Diana. Augustus is echt omgevlogen ben benieuwd wat september allemaal voor ons in petto heeft. Leuk dat je naar een roodharigendag gaat. Ben wel nieuwsgierig wat dat allemaal inhoudt

 5. Darina 1 september 2017 op 8:40 am - Beantwoord

  Wat een leuke maand heb je achter de rug. Gaaf dat je artikel is gedeeld door Diana! Het is echt mooie stationery. Leuk vooruitzicht dat je naar Lissabon gaat.

 6. Oui Nathalie 1 september 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Super leuk dat je naar Lissabon gaat! Lijkt mij een geweldige stad!:-) en wat goed dat je gesprek zo top was!
  Een keer naar de ij-hallen moet ik ook nog is doen, ik had het pasgeleden nog met m’n zusje over dus dit gaan we misschien deze maand nog wel doen!

  Liefs, Nathalie

  • Romy 1 september 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie misschien deze maand naar de IJ-hallen willen gaan. Het is echt een aanrader en in september is het nog lekker buiten in plaats van in de drukke hallen binnen 🙂 Ideaal!

 7. Josephine 1 september 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat fijn dat het zo goed gaat op je werk! Ik kan me voorstellen dat je zelfvertrouwen daarvan een boost krijgt. En een stormloop op je blog is natuurlijk ook heel gaaf!

  Mooie plannen voor september, en veel plezier in Lissabon alvast. Verder ben ik benieuwd naar de roodharigendag. Wat grappig dat dat bestaat!

 8. irene 1 september 2017 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je helemaal gewend bent op kantoor! Ben je nu als enige nog thuis nu je broertje op kamers is?

 9. Lianne 1 september 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Wat fijn dat het op je werk zo goed gaat! Heb je zeker verdiend, en heel fijn dat je zelfvertrouwen daardoor een boost krijgt 🙂 Ik heb al zin in ons middagje Amsterdam volgende week! Oh, ik had door al die verhuis-drukte niet meer op je bericht over je blote benen gereageerd, maar ik wilde ook nog even zeggen dat het je erg goed staat! Je hebt prachtige, slanke benen en eigenlijk is het zonde om ze elke keer in een legging te stoppen <3 Al snap ik dat benen iets zijn waar je onzeker over kunt zijn, haha!

 10. Amy 1 september 2017 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat een fijn maandoverzichtje! Lissabon is te gek, dus dat weekend moet vast helemaal goed komen. Het is zo mooi en je kunt er heel goed eten en drinken, haha! Super fijn dat je werk zo goed gaat, die complimenten zijn vast en zeker dik verdiend!

  • Romy 1 september 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! Ik ben zelf ook heel benieuwd naar de roodharigendag. Ik ben er nog nooit geweest, maar het is al jaren een bucketlist-dingetje. Alleen al vanwege de grote foto die wordt gemaakt van alle deelnemers. Dat lijkt me wel een leuke belevenis op zich 🙂

  • Romy 1 september 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Ja klopt, ik ben nu nog de enige thuis doordeweeks. Mijn broertjes komen wel nog altijd in het weekend thuis, dus op zich ben ik alleen in de avonden na werktijd alleen met mijn ouders.

  • Romy 1 september 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie, ook over mijn blote benen. Ik word er helemaal verlegen van 🙂 Zo lief! En ik heb ook onwijs veel zin in ons middagje Amsterdam. Wordt vast heel gezellig!

  • Romy 1 september 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij zo enthousiast bent over Lissabon! Ik ben ook echt heel benieuwd. We hebben al heel wat hoofdsteden gezien in Europa en Lissabon stond al heel lang op mijn lijstje om nog eens te bezoeken 🙂

 11. Simone 1 september 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Héérlijk dat je een tripje naar Lissabon op de planning hebt staan! Ik werd ook blij van het stukje over je voortgangsgesprek: dat kan zoveel zelfvertrouwen geven. Fijn dat je zulke positieve feedback hebt gekregen!

  • Romy 1 september 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Inderdaad zo fijn om zoiets te horen te krijgen op mijn werk en Lissabon is echt een geweldig vooruitzicht 🙂

 12. Nikita 1 september 2017 op 9:36 am - Beantwoord

  Leuke plannen en je augustusmaand zag er op je blog super uit trouwens! Mijn plannen voor komende maand zijn vooral weer in het schoolwerk duiken, ervoor werken en genieten van mijn laatste eerste schooldag vandaag!

 13. Loes 1 september 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat goed om te horen dat je gesprek zo goed ging! Volgens mij ben je zowel op werk- als persoonlijk gebied heel goed bezig en goed aan het ontwikkelen. Echt leuk om te zien!

 14. Johanne 1 september 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Wat gaaf dat je artikel zo goed ging! Klinkt als een hele fijne maand. Ik vind voortgangsgesprekken ook altijd verschrikkelijk, maar als je ergens echt op je plek bent, weet je dat het wel goed komt. En voor jou pakte dat gelukkig helemaal goed uit! Mijn leukste dagen van augustus waren toch echt een dagje Walibi, een dagje shoppen in Utrecht (lang geleden dat ik echt shopte) en het gevoel van thuis krijgen in een nieuwe woonplek.

 15. Susan 1 september 2017 op 10:06 am - Beantwoord

  Zo leuk dat je naar Lissabon gaat! Ben heel benieuwd hoe je dat gaat vinden <3

  • Romy 1 september 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

   Hopelijk heb je een fijne eerste schooldag gehad vandaag. Wat spannend dat je laatste schooljaar nu echt aanbreekt! Geniet ervan 🙂

  • Romy 1 september 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel 🙂

  • Romy 1 september 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Ja, dat soort gesprekken zijn gewoon zo spannend, ook als je weet dat het eigenlijk wel goed zit 😉 Wat een mooie hoogtepunten noem je op trouwens voor augustus. En zo fijn om te horen dat je je helemaal op je plek voelt thuis!

  • Romy 1 september 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben ook echt heel benieuwd hoe het zal zijn 🙂 Ik heb al zoveel positieve verhalen van anderen over Lissabon gehoord dat ik echt niet kan wachten om er naartoe te gaan.

 16. Iris 1 september 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Same here! Deze zomer niet op vakantie, maar ik moet zeggen dat de Nederlandse zomer me niet teleurgesteld heeft. Zoveel zon en leuke concerten/festivals/stranddagjes! En wat fijn dat je zulke positieve feedback kreeg op je werk! Ik had echt nooit verwacht dat er zoiets bestaat als een Roodharigendag, ben heel benieuwd naar je ervaringen:)!

  • Romy 1 september 2017 op 10:08 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat jij ook in Nederland zo’n heerlijke zomer hebt gehad met fijne dagjes weg 🙂 Ja grappig hè, die Roodharigendag?! Ik ben er dus nog nooit geweest, maar ben ook heel nieuwsgierig hoe het zal zijn.

 17. Marije 1 september 2017 op 11:25 am - Beantwoord

  Heerlijk he dat rustige werk verkeer. Bij ons was het kantoor ook leeg. Heerlijk om in zo’n rustig kantoor te werken.

 18. Annika 1 september 2017 op 11:26 am - Beantwoord

  Een topmaand dus! Wij zijn deze zomer ook thuis gebleven, we hebben wel wat uitstapjes gedaan, maar we waren vooral lekker rustig in en rond het huis.

  • Romy 1 september 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

   Ook heerlijk om een vakantie gewoon lekker thuis door te brengen, zeker met een dagje weg op zijn tijd 🙂 Fijn dat jullie zo genoten hebben!

 19. Jessica J. 1 september 2017 op 11:43 am - Beantwoord

  Zo leuk dat Diana zelf je blogpost gedeeld heeft! Fijn om te lezen dat je je zo goed voelt op je werk.
  Die Roodharigendag kinkt erg bijzonder! Maak gerust een fotoverslagje; lijkt me tof om te zien! 🙂

 20. yvonne 1 september 2017 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat fijn van je voorgangsgesprek! Zeer goed voor je zelfvertrouwen.

 21. Priscilla 1 september 2017 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke plannen voor september. Geniet van de komende maand en heel veel plezier in Lissabon. <3

 22. Anna 1 september 2017 op 12:19 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je een positief gesprek had op je werk! En ontzettend tof dat Diana jouw artikel heeft gedeeld!

 23. Jenn 1 september 2017 op 2:56 pm - Beantwoord

  Wat een fijne plannen voor september! Veel plezier 🙂

 24. Nesrin 1 september 2017 op 5:07 pm - Beantwoord

  Gaaf dat je naar Lissabon gaat. Ik heb in de maand augustus genoten van een verlaten kantoor en ook hier was het rustig in de bus en trein. Ik wens je een mooie nieuwe maand toe!

 25. Aneta 1 september 2017 op 5:08 pm - Beantwoord

  Zo fijn om te horen dat ze tevreden zijn op je werk. Dat doet een mens goed! Lissabon, wat gaaf! Zelf nog nooit geweest. Ik zie de foto’s wel voorbij komen. Fijn weekend en veel plezier op de roodharigendag?

 26. Sara | MevrouwMiauw 1 september 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

  Augustus klinkt als een leuke maand voor jou. Wat goed dat je voortgangsgesprek zo positief was. Ik kan me voorstellen dat je dan echt met een lekker gevoel thuis komt. Ik wilde trouwens nog reageren op je outfitpost met blote benen maar dat is er helemaal bij ingeschoten. Doordat ik hem in je lijstje van augustus terug zag komen, bedacht ik me dat ik tegen je wilde zeggen dat ik vond dat het jurkje je prachtig staat, hoe stoer ik het vind dat je je blote benen laat zien terwijl je dat lastig vindt en dat je wat mij betreft je blote benen absoluut veel vaker mag laten zien. Want wauw, hartstikke mooi juist!!! Ik wens je een fijne septembermaand.

  • Romy 1 september 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een heerlijke maand september toe, ondanks het iets vollere kantoor en de gevulde trein en bus 😉

  • Romy 1 september 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

   Ik ben van plan om heel veel foto’s te maken in Lissabon, dus dat gaat vast goed komen 🙂 Ik had al heel wat leuke gekleurde muren gezien bij andere bloggers die in Instagram zijn geweest, dus dat wordt nog wat, haha. Dankjewel voor je lieve reactie en jij ook een heel fijn weekend!

  • Romy 2 september 2017 op 1:09 am - Beantwoord

   Wauw, wat een superlieve reactie! Dankjewel 🙂 Daar word ik helemaal blij van. Ik hoop dat jij ook een heerlijke maand september hebt!

 27. Irene 1 september 2017 op 8:35 pm - Beantwoord

  Ooh zo fijn dat je voortgangsgesprek zo goed is gegaan! Had ook een coaching laatst en als je dan wat feedback krijgt en merkt dat je het wel vrij goed doet, krijg je toch meteen een boost hé 🙂 Beetje extra zelfvertrouwen is altijd goed!

  • Romy 2 september 2017 op 1:10 am - Beantwoord

   Ja zeker weten! 🙂 Zo fijn om te merken wat zulke feedback met je kan doen! En wat goed dat jij ook goede feedback kreeg tijdens de coaching!

 28. Odetta 3 september 2017 op 5:01 pm - Beantwoord

  Het moment op 25 augustus jl. om 17.00 uur dat mijn vakantie inging en dat ik van Rob bij het vakantiehuisje een prachtige gouden ring, gemaakt door een geweldige edelsmid, met de inscriptie Bretagne 2017 compleet met een fles mousserende wijn op onze eerste vakantiedag (28 augustus jl.) kreeg. De reden van de inscriptie was bedoeld als herinnering aan onze vakantie en mocht ik later ooit vergeetachtig zijn , dan weet ik tenminste dat ik in Bretagne ben geweest. Dat was dus letterlijk en figuurlijk een dag met een gouden randje.

  • Romy 3 september 2017 op 8:59 pm - Beantwoord

   Oh wauw, wat een ontzettend mooi en bijzonder moment! En echt een prachtig gebaar dat Rob voor deze vakantie een ring voor je heeft laten maken. Iets om voor altijd te koesteren en ook iets wat je voor altijd aan deze mooie tijd herinnert. Geniet ervan!

 29. Yanine 4 september 2017 op 2:18 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar Lissabon gaat! En ben heel benieuwd naar je verhalen over de roodharigendag 🙂

  • Romy 4 september 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

   Ja, ik vind het ook zo leuk dat ik daarnaartoe ga 🙂 Morgen komt er trouwens een artikel online over de Roodharigendag 🙂