Collage augustus 2018

Augustus 2018 | De maand van gezinsuitbreiding, Italiaanse zon én pantoffels

 • 1 september 2018
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zo begin je de maand in Venetië met 39 graden en een zonnehoed op je hoofd. En zo eindig je de maand met fluffy pantoffels aan je voeten, omdat de Nederlandse herfst er aan begint te komen. Er kan veel veranderen in een maand tijd! En dat was niet de enige verandering die augustus voor mij in petto had. Augustus was ook de maand waarin ik startte met mijn nieuwe baan, een bankkantoor verruilde voor een lege universiteit, een nieuw huisgenootje verwelkomde én een nieuwe camera kocht. Alle ins & outs over mijn propvolle maand augustus lees je in dit maandoverzicht.

maandoverzicht augustus 2018

Augustus 2018 was de maand van…

 • …1 week in de Italiaanse zon. Ik begon afgelopen maand in noord-Italië en Toscane met een onvergetelijke vakantie. Ook al is het alweer 3 weken geleden, ik ben nog steeds volop aan het nagenieten van onze geweldige reis naar Florence, Verona, Venetië, Bologna en Cinque Terre door de talloze foto’s en herinneringen die ik aan de reis heb overgehouden. Onze vakantie heeft ook echt de reiszin in mij aangewakkerd. Ik kan nu al niet wachten om misschien eind dit jaar ook een paar dagen weg te gaan.
 • …mijn nieuwe camera die nauwelijks van mijn zijde wijkt. Sinds de komst van mijn nieuwe camera ben ik in augustus vooral enthousiast van alles op de foto aan het zetten. Onze katten moeten er bijna dagelijks aan geloven en zelfs de kaarsjes op de kast hebben al meerdere keren voor fotomodel moeten spelen. En als ik een afspraak in Amsterdam heb, sjouw ik mijn camera met alle liefde mee voor het geval er iets moois te spotten is. Een goede aankoop dus!
 • …een nieuwe baan. Bizar eigenlijk dat ik vorige maand nog ergens anders werkte en dat het nu na 2,5 week al heel normaal voelt dat de VU mijn nieuwe werkplek is. Hoe dat bevalt, kun je lezen in mijn uitgebreide update. Kort samengevat: ik zit zeker op mijn plek, ook al is het tegelijkertijd nog even wennen. Daarbij is het best wel bijzonder om te werken aan een project dat nog in de kinderschoenen staat, maar juist dat “pionieren” vind ik wel een leuke uitdaging.
 • …een lege universiteit. Werken op een universiteit in de zomervakantie is overigens ietwat apart. Je kon hier de eerste weken een kogel afschieten en dat is ongetwijfeld een enorm verschil met hoe het volgende week zal zijn als het studiejaar officieel van start gaat en het opeens barst van de studenten. Ik heb van een paar mensen al te horen gekregen dat mijn nieuwe uitdaging vast wordt “Hoe voorkom ik dat ik voor student word aangezien?” zonder daarvoor continu met mijn medewerkerspas te moeten zwaaien. (Niet dat ik het heel erg vind om voor student aangezien te worden, hoor!)

maandoverzicht augustus 2018

 • …gezinsuitbreiding: Lily! Verder adopteerden we in augustus onze lieve Lily uit het asiel. We kunnen haar nu al bijna niet meer wegdenken hier. Lily is een onwijs lief poesje en bezorgt ons ook regelmatig lachbuien. Ze is bijvoorbeeld echt een vreetmonstertje, vindt niets leuker dan met mijn pennen aan de haal gaan en wist het zelfs te presteren om onze zware deurmat een paar meter te verschuiven. Best lastig hoor, katten opvoeden! Zie maar eens streng te zijn als je kat haar kop schuin houdt om je zo vertederend mogelijk aan te kijken.
 • …een fotoshoot met Iris. In augustus nam ik ook de tijd om voor mijn onderneming (als freelance tekstschrijver en blogger) aan de slag te gaan. Ik schreef me in bij een aantal blognetwerken, had een paar toffe samenwerkingen en pitchte regelmatig op tekstschrijfopdrachten. Een hoogtepunt van deze maand was de professionele fotoshoot met Iris. Ik ben helemaal in mijn nopjes met de prachtige foto’s die ze heeft gemaakt en zal er binnenkort zeker een paar delen.
 • …IJ-hallen, Amsterdam, Zaandam en meer. Verder had ik deze maand propvol gepland met leuke afspraken en uitjes. Zo ging ik met Claire naar de IJ-hallen, bracht ik met een vriendin een middag door in Zaandam, ging ik met een andere vriendin naar het Boekenfestijn en had ik een paar gezellige gezellige theedates met vriendinnen en verjaardagen.
 • …op de rem trappen?! Deze maand schoot de rust er wel af en toe even bij in, dus daar hoop ik in september meer werk van te maken. De combinatie van veel nieuwe indrukken en een volle (privé-)agenda was af en toe wel wat vermoeiend. Ik vergeet daarbij weleens dat een leeg vakje in mijn agenda niet betekent dat ik geen “nee” mag zeggen tegen een voorstel voor een afspraak, hoe leuk die afspraak ook is. Een actiepuntje voor september dus!
 • …de zoektocht naar een nieuwe bril. En ik sloot de maand af met iets leuks: een nieuwe bril! Of nou ja, het bestellen van en wachten op een nieuwe bril. Nadat ik tot nu toe steeds brillen kocht die wel elkaars kopie leken, besloot ik dit keer voor iets heel anders te gaan. Ik bestelde mijn bril bij Polette en ben onwijs benieuwd hoe dit (lichtere) montuur me zal staan.

Dat was augustus in een notendop. Ik ben er klaar voor om van september hopelijk iets moois te maken. Jij ook?!

Wat is jou bijgebleven van afgelopen maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 september 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand heb je achter de rug! Augustus stond bij mij in het teken van veel uitstapjes en genieten van de rust.

  • Romy 1 september 2018 op 6:00 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een heerlijke maand! Wat fijn dat je zo’n geslaagde maand achter de rug hebt 🙂

 2. Shirley 1 september 2018 op 9:07 am - Beantwoord

  Wat een verschil tussen begin en eind augustus. Qua weer kan ik me de warmte al amper meer voorstellen en jij zit dan ook nog op een andere werkplek. Leuk dat je een andere bril hebt gekozen. Ik heb al drie kopieën liggen als bril voor in de auto.

 3. Zo simpel is dan geluk 1 september 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Jeetje, wat kan er dan veel veranderen hè in een maand tijd. Gezellig dat je zoveel dates hebt gehad met vrienden en dat je nog lekker kon nagenieten van je vakantie.
  Ik wens je een mooie maand september!

  • Romy 1 september 2018 op 6:02 pm - Beantwoord

   Er waren inderdaad best wel wat veranderingen in één maand. Het voelde bijna alsof augustus eigenlijk twee maanden was 😉 Maar wel op een positieve manier gelukkig!
   Gelukkig ben ik niet de enige die nogal de neiging heeft om steeds voor een soortgelijke bril te kiezen, haha. Ik ben benieuwd of de nieuwe bril in het echt een beetje goed staat.

  • Romy 1 september 2018 op 6:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een mooie maand september toe!

 4. Anna 1 september 2018 op 11:24 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand! Een héérlijk begin in Italië! Ik heb ook een heerlijke maand gehad. De laatste week met naar school gaan was wel heftig… Heb net 11 uur achter elkaar geslapen 😉 Die had ik nodig!

  • Romy 1 september 2018 op 6:04 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat weer beginnen op school best wel even wennen is. Dat is toch altijd weer even inkomen. Je hebt groot gelijk om even flink bij te slapen na zo’n drukke eerste week! Geniet van je weekend! 🙂

 5. Angélique 1 september 2018 op 9:26 pm - Beantwoord

  Heerlijk zo’n vakantie, en veel plezier met je camera!

  • Romy 2 september 2018 op 10:09 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast lukken: de camera bevalt tot nu toe al onwijs goed 🙂

 6. Florentine 2 september 2018 op 12:43 am - Beantwoord

  Wat een fijne dingen allemaal: echt!!! Je maakt ook altijd van die kleurrijke foto’s <3

 7. Marije 2 september 2018 op 6:39 am - Beantwoord

  Augustus klinkt als een goede maand voor je ?

 8. Anna 3 september 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzichtje! En wat is Lily een schatje, zo leuk dat jullie een poesje uit het asiel hebben gehaald! Dat wil ik zelf ook graag in de toekomst.

  • Romy 3 september 2018 op 9:24 pm - Beantwoord

   Ja, Lily is zo lief! <3 En ik kan je een asielkat zeker aanraden. Wij vonden het juist heel fijn, omdat je in het asiel al een goed beeld krijgt van het karakter van de katten. Daardoor konden we Lily echt uitkiezen op hoe ze was. En het is natuurlijk ook een mooi idee dat we haar na een lastige start een (hopelijk) fijn thuis kunnen bieden 🙂

 9. Iris 3 september 2018 op 5:08 pm - Beantwoord

  Zo veel veranderingen, maar zeker leuke dingen deze maand! Vond het leuk weer met je te shooten. Fijne september!

  • Romy 3 september 2018 op 9:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Voor jou ook een fijne maand september!

 10. Dana 6 september 2018 op 4:04 pm - Beantwoord

  Klinkt als een goeie en fijne maand! Heel toevallig begin ik vandaag met een natuurkunde cursus aan de VU, dus ik ben benieuwd hoe het eruit zet etc 🙂

  • Romy 7 september 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je die natuurkundecursus bij de VU doet! Ik denk dat dat in het bètagebouw is en dat is helaas niet echt ons mooiste gebouw 😉 Maar gelukkig zegt dat niets over de cursus zelf 🙂 Zet hem op met de cursus!

Recente blogs

16 bijzondere lampen voor meer vrolijkheid & kleur in huis

31 januari 2024|Interieur|

Bart en ik zijn de afgelopen weken fanatiek op lampenjacht. Op bijna elke lampplek in huis hangt nu nog een peertje. De hoogste tijd dus om daar mooiere lampen een plek te geven. We zijn beide niet zo van de standaard lampen die iedereen al heeft en houden wel van exemplaren die direct de aandacht trekken. Van die lampen die óf helemaal je ding zijn óf die je drie keer niks vindt. Ben jij ook nog op lampenjacht? Dit zijn 16 bijzondere lampen die ons tijdens de lampenzoektocht opvielen en die wat mij betreft zeker een spotlight in huis waard zijn. Spreekwoordelijk dan, want de spotlight zijn ze zelf natuurlijk.

Blooper! | 10 awkward momenten van mij à la Bridget Jones

15 september 2018|Persoonlijk|

Van alle romcoms die ik heb gezien, is Bridget Jones' Diary absoluut mijn favoriet. Niet alleen omdat ik de Britse accenten geweldig vind en smakelijk om de film moet lachen, maar ook omdat ik me stiekem een beetje in Bridget Jones herken. Nee, ik heb geen chocoladeverslaving en geen corrigerend ondergoed. Maar net als Bridget ben ik wel een tikkeltje onhandig en is "awkward" nog net niet mijn tweede naam. Benieuwd in welke situaties ik Bridgets onhandigheid herken? Lach mee om deze 10 klunzige situaties.

Wat als dingen anders lopen? | Omgaan met plottwists

3 november 2019|Persoonlijke groei|

"Life happens while you're busy making other plans." Het is een quote waarmee ik niet anders dan met driftig 'ja' knikken kan instemmen. Vaak lopen dingen niet zoals je had verwacht of misschien zelfs gehoopt. Dingen gebeuren eerder of later dan verwacht of misschien wel helemaal niet. Alles pakt misschien wel totaal anders uit, waardoor plannen plaatsmaken voor verrassende wendingen. Ook in mijn leven heb ik met de nodige bomen op de weg en ongeplande plannenwijzigingen te maken gehad. Soms mooi, soms minder mooi. Hoe ga je ermee om als je leven anders loopt dan gedacht?