Collage augustus 2018

Augustus 2018 | De maand van gezinsuitbreiding, Italiaanse zon én pantoffels

 • 1 september 2018
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zo begin je de maand in Venetië met 39 graden en een zonnehoed op je hoofd. En zo eindig je de maand met fluffy pantoffels aan je voeten, omdat de Nederlandse herfst er aan begint te komen. Er kan veel veranderen in een maand tijd! En dat was niet de enige verandering die augustus voor mij in petto had. Augustus was ook de maand waarin ik startte met mijn nieuwe baan, een bankkantoor verruilde voor een lege universiteit, een nieuw huisgenootje verwelkomde én een nieuwe camera kocht. Alle ins & outs over mijn propvolle maand augustus lees je in dit maandoverzicht.

maandoverzicht augustus 2018

Augustus 2018 was de maand van…

 • …1 week in de Italiaanse zon. Ik begon afgelopen maand in noord-Italië en Toscane met een onvergetelijke vakantie. Ook al is het alweer 3 weken geleden, ik ben nog steeds volop aan het nagenieten van onze geweldige reis naar Florence, Verona, Venetië, Bologna en Cinque Terre door de talloze foto’s en herinneringen die ik aan de reis heb overgehouden. Onze vakantie heeft ook echt de reiszin in mij aangewakkerd. Ik kan nu al niet wachten om misschien eind dit jaar ook een paar dagen weg te gaan.
 • …mijn nieuwe camera die nauwelijks van mijn zijde wijkt. Sinds de komst van mijn nieuwe camera ben ik in augustus vooral enthousiast van alles op de foto aan het zetten. Onze katten moeten er bijna dagelijks aan geloven en zelfs de kaarsjes op de kast hebben al meerdere keren voor fotomodel moeten spelen. En als ik een afspraak in Amsterdam heb, sjouw ik mijn camera met alle liefde mee voor het geval er iets moois te spotten is. Een goede aankoop dus!
 • …een nieuwe baan. Bizar eigenlijk dat ik vorige maand nog ergens anders werkte en dat het nu na 2,5 week al heel normaal voelt dat de VU mijn nieuwe werkplek is. Hoe dat bevalt, kun je lezen in mijn uitgebreide update. Kort samengevat: ik zit zeker op mijn plek, ook al is het tegelijkertijd nog even wennen. Daarbij is het best wel bijzonder om te werken aan een project dat nog in de kinderschoenen staat, maar juist dat “pionieren” vind ik wel een leuke uitdaging.
 • …een lege universiteit. Werken op een universiteit in de zomervakantie is overigens ietwat apart. Je kon hier de eerste weken een kogel afschieten en dat is ongetwijfeld een enorm verschil met hoe het volgende week zal zijn als het studiejaar officieel van start gaat en het opeens barst van de studenten. Ik heb van een paar mensen al te horen gekregen dat mijn nieuwe uitdaging vast wordt “Hoe voorkom ik dat ik voor student word aangezien?” zonder daarvoor continu met mijn medewerkerspas te moeten zwaaien. (Niet dat ik het heel erg vind om voor student aangezien te worden, hoor!)

maandoverzicht augustus 2018

 • …gezinsuitbreiding: Lily! Verder adopteerden we in augustus onze lieve Lily uit het asiel. We kunnen haar nu al bijna niet meer wegdenken hier. Lily is een onwijs lief poesje en bezorgt ons ook regelmatig lachbuien. Ze is bijvoorbeeld echt een vreetmonstertje, vindt niets leuker dan met mijn pennen aan de haal gaan en wist het zelfs te presteren om onze zware deurmat een paar meter te verschuiven. Best lastig hoor, katten opvoeden! Zie maar eens streng te zijn als je kat haar kop schuin houdt om je zo vertederend mogelijk aan te kijken.
 • …een fotoshoot met Iris. In augustus nam ik ook de tijd om voor mijn onderneming (als freelance tekstschrijver en blogger) aan de slag te gaan. Ik schreef me in bij een aantal blognetwerken, had een paar toffe samenwerkingen en pitchte regelmatig op tekstschrijfopdrachten. Een hoogtepunt van deze maand was de professionele fotoshoot met Iris. Ik ben helemaal in mijn nopjes met de prachtige foto’s die ze heeft gemaakt en zal er binnenkort zeker een paar delen.
 • …IJ-hallen, Amsterdam, Zaandam en meer. Verder had ik deze maand propvol gepland met leuke afspraken en uitjes. Zo ging ik met Claire naar de IJ-hallen, bracht ik met een vriendin een middag door in Zaandam, ging ik met een andere vriendin naar het Boekenfestijn en had ik een paar gezellige gezellige theedates met vriendinnen en verjaardagen.
 • …op de rem trappen?! Deze maand schoot de rust er wel af en toe even bij in, dus daar hoop ik in september meer werk van te maken. De combinatie van veel nieuwe indrukken en een volle (privé-)agenda was af en toe wel wat vermoeiend. Ik vergeet daarbij weleens dat een leeg vakje in mijn agenda niet betekent dat ik geen “nee” mag zeggen tegen een voorstel voor een afspraak, hoe leuk die afspraak ook is. Een actiepuntje voor september dus!
 • …de zoektocht naar een nieuwe bril. En ik sloot de maand af met iets leuks: een nieuwe bril! Of nou ja, het bestellen van en wachten op een nieuwe bril. Nadat ik tot nu toe steeds brillen kocht die wel elkaars kopie leken, besloot ik dit keer voor iets heel anders te gaan. Ik bestelde mijn bril bij Polette en ben onwijs benieuwd hoe dit (lichtere) montuur me zal staan.

Dat was augustus in een notendop. Ik ben er klaar voor om van september hopelijk iets moois te maken. Jij ook?!

Wat is jou bijgebleven van afgelopen maand?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 september 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand heb je achter de rug! Augustus stond bij mij in het teken van veel uitstapjes en genieten van de rust.

  • Romy 1 september 2018 op 6:00 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een heerlijke maand! Wat fijn dat je zo’n geslaagde maand achter de rug hebt 🙂

 2. Shirley 1 september 2018 op 9:07 am - Beantwoord

  Wat een verschil tussen begin en eind augustus. Qua weer kan ik me de warmte al amper meer voorstellen en jij zit dan ook nog op een andere werkplek. Leuk dat je een andere bril hebt gekozen. Ik heb al drie kopieën liggen als bril voor in de auto.

 3. Zo simpel is dan geluk 1 september 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Jeetje, wat kan er dan veel veranderen hè in een maand tijd. Gezellig dat je zoveel dates hebt gehad met vrienden en dat je nog lekker kon nagenieten van je vakantie.
  Ik wens je een mooie maand september!

  • Romy 1 september 2018 op 6:02 pm - Beantwoord

   Er waren inderdaad best wel wat veranderingen in één maand. Het voelde bijna alsof augustus eigenlijk twee maanden was 😉 Maar wel op een positieve manier gelukkig!
   Gelukkig ben ik niet de enige die nogal de neiging heeft om steeds voor een soortgelijke bril te kiezen, haha. Ik ben benieuwd of de nieuwe bril in het echt een beetje goed staat.

  • Romy 1 september 2018 op 6:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een mooie maand september toe!

 4. Anna 1 september 2018 op 11:24 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand! Een héérlijk begin in Italië! Ik heb ook een heerlijke maand gehad. De laatste week met naar school gaan was wel heftig… Heb net 11 uur achter elkaar geslapen 😉 Die had ik nodig!

  • Romy 1 september 2018 op 6:04 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat weer beginnen op school best wel even wennen is. Dat is toch altijd weer even inkomen. Je hebt groot gelijk om even flink bij te slapen na zo’n drukke eerste week! Geniet van je weekend! 🙂

 5. Angélique 1 september 2018 op 9:26 pm - Beantwoord

  Heerlijk zo’n vakantie, en veel plezier met je camera!

  • Romy 2 september 2018 op 10:09 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast lukken: de camera bevalt tot nu toe al onwijs goed 🙂

 6. Florentine 2 september 2018 op 12:43 am - Beantwoord

  Wat een fijne dingen allemaal: echt!!! Je maakt ook altijd van die kleurrijke foto’s <3

 7. Marije 2 september 2018 op 6:39 am - Beantwoord

  Augustus klinkt als een goede maand voor je ?

 8. Anna 3 september 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzichtje! En wat is Lily een schatje, zo leuk dat jullie een poesje uit het asiel hebben gehaald! Dat wil ik zelf ook graag in de toekomst.

  • Romy 3 september 2018 op 9:24 pm - Beantwoord

   Ja, Lily is zo lief! <3 En ik kan je een asielkat zeker aanraden. Wij vonden het juist heel fijn, omdat je in het asiel al een goed beeld krijgt van het karakter van de katten. Daardoor konden we Lily echt uitkiezen op hoe ze was. En het is natuurlijk ook een mooi idee dat we haar na een lastige start een (hopelijk) fijn thuis kunnen bieden 🙂

 9. Iris 3 september 2018 op 5:08 pm - Beantwoord

  Zo veel veranderingen, maar zeker leuke dingen deze maand! Vond het leuk weer met je te shooten. Fijne september!

  • Romy 3 september 2018 op 9:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Voor jou ook een fijne maand september!

 10. Dana 6 september 2018 op 4:04 pm - Beantwoord

  Klinkt als een goeie en fijne maand! Heel toevallig begin ik vandaag met een natuurkunde cursus aan de VU, dus ik ben benieuwd hoe het eruit zet etc 🙂

  • Romy 7 september 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je die natuurkundecursus bij de VU doet! Ik denk dat dat in het bètagebouw is en dat is helaas niet echt ons mooiste gebouw 😉 Maar gelukkig zegt dat niets over de cursus zelf 🙂 Zet hem op met de cursus!

Recente blogs

Wat te doen als je alleen thuis bent? (45 fijne dingen!)

16 maart 2020|Lifestyle|

Corona. Het zal vast niemand zijn ontgaan. Net als het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Ik ben waarschijnlijk niet de enige die daardoor veel alleen thuis zit. Want ja, die maatregelen zijn er niet voor niets. Gelukkig is thuisblijven echt niet per se een straf. Er zijn genoeg leuke dingen te doen als je alleen thuis bent of je kunt die dingen oppakken die er normaal nooit van komen. Ben jij bang je te vervelen nu je in je eentje thuis zit? Weet dat je nooit echt alleen bent. En wie weet kun je uit deze lijst met 45 fijne dingen wat inspiratie halen.

Outfit: Desigual paarse bloemenjurk + Q&A oproep

2 april 2017|Outfits|

Wat doe je als het winderig en frisjes is buiten, zoals een paar weken geleden? Juist ja, dan trek je gewoon je meest kleurrijke jurkje uit de kast om er toch nog iets zomers van te maken. Althans, dat was wat ik dacht voor de shoot met José Chan in Den Haag. Mijn haren wapperden alle kanten op en het was soms al een uitdaging om mijn ogen open te houden. Maar het is gelukt: ik ging in mijn paarse Desigual jurk met felgekleurde bloemen op de foto. Vandaag laat ik je mijn outfit zien. Ook staat er onderaan dit artikel een Q&A-oproep. Lees dus snel verder als je altijd al een prangende vraag aan mij hebt willen stellen.

Buitenplaats Beekhuizen | Overnachten in een tiny house midden in de natuur (onze ervaring)

29 september 2022|Op reis|

In augustus waren Bart en ik precies drie jaar samen. En tja, wat geef je elkaar als je - lekker cliché - "alles al hebt"? Ik gooide het over een andere boeg dan een fles douchegel of een hartvormig prulletje. Na lang zoeken naar een leuk natuurhuisje kwam ik uit bij Buitenplaats Beekhuizen. Daar kun je op een bijzonder landgoed midden op de Veluwe tussen de dieren overnachten. En dat ook nog in een bijzondere tiny house: een houten huisje van 14 m2 met alles erop en eraan én met een gezellige vuurkorf buiten. Enthousiast gemaakt door de sfeervolle foto's vertrokken wij zondag naar Velp voor een dag en een nacht tussen de bomen. Van de teksten op hun site bleek gelukkig geen woord gelogen. Ik laat je meegenieten van ons onvergetelijke weekend weg.