Maandoverzicht: februari 2017

Februari telde maar 28 dagen en is dan ook voorbijgevlogen. Het mag dan cliché klinken, maar 2017 lijkt razendsnel voorbij te gaan. Juist daarom vind ik het leuk om elke maand terug te blikken op mijn hoogte- en (gelukkig bijna geen) dieptepunten. Vandaag laat ik je in foto’s en tekst mijn leukste, mooiste of grappigste momenten van 2017 zien. Ik heb er weer een huisgenoot bij, ik kreeg een nieuwe header en ik kocht op de valreep een nieuwe cameralens. Benieuwd wat er nog meer gebeurde? Lees dan snel verder.

maandoverzicht februari 2017

Werk en stage

Laat ik beginnen met het minst leuke en meest serieuze gedeelte van dit artikel. Dan hebben we dat maar meteen gehad. Want werk en stage, hoe zit het daar nu mee? Tja, eigenlijk is er niet zoveel veranderd ten opzichte van januari. Ik loop nog steeds stage op een redactie en werk daarnaast aan twee onderzoeksprojecten en kijk scripties na. Op zich niets mis mee, maar toch merk ik dat het steeds meer begint te kriebelen om een ‘echte’ baan te hebben. Ik lijk soms wel een sollicitatiebrievenmachine. Ik deel bewust niet al mijn sollicitatieperikelen op mijn blog, maar moet zeggen dat het hele solliciteergedoe en de afwijzingen me niet altijd in de koude kleren gaan zitten. Toch houd ik goede hoop. Ik probeer meer creativiteit in mijn brieven te stoppen en ik houd moed dat er binnenkort echt wel iets leuks op mijn pad komt.

maandoverzicht 2017 romy in sneeuw

Van sneeuw naar sneeuwklokjes

Ik zou geen echte Hollander zijn als ik niet ook kort mijn mening geef over het weer. Dat verschilde namelijk nogal in februari. We gingen van een dikke laag sneeuw naar een paar zonnige dagen en vervolgens storm en regen. Hoewel regen niet mijn voorkeur heeft, kan ik tegenwoordig wel meer van het Hollandse weer genieten. Ik vind het alleen al een feestje om foto’s te maken in de sneeuw en ben daarna blij als ik weer lekker warm binnen zit. Ook heb ik eind februari alweer de eerste narcissen en sneeuwklokjes gespot. De lente is in aantocht en daar kan ik zo blij van worden. Heerlijk dat het zonnetje nu ook weer vaker om de hoek komt kijken. Ik schreef trouwens dit artikel met tips voor als er toch weer een druilerige dag voorbijkomt.

maandoverzicht 2017 mok

Niet meer alleen thuis

Vanaf afgelopen woensdag ben ik niet meer alleen thuis. Mijn broertje is namelijk weer thuis gekomen van drie maanden in Barcelona. Hij verruilde de Spaanse zon voor de iets lagere temperaturen in ons kikkerlandje, maar was gelukkig wel blij om ons weer te zien. En wij ook om hem weer te zien natuurlijk! Hij kwam met talloze enthousiaste verhalen en een hoofd vol herinneringen terug. Ik vind het maar stoer. Het zet me in ieder geval wel aan het denken om toch ook eens alleen op reis te gaan, ook al is het maar een paar dagen. Mijn broertje nam trouwens deze zonnige mok voor me mee uit Barcelona. Zo schijnt ook in onze keuken nog een beetje Spaanse zon.

maandoverzicht 2017 scrapbooken

Tijd voor ontspanning

Als je mijn blog volgt, dan weet je misschien dat ik ontspanning en rust soms nog knap lastig vind. Toch heb ik mijn best gedaan om er af en toe een moment voor vrij te maken. Ik merk dat het me vooral goed afgaat als ik iets met anderen afspreek. Februari is in mijn familie en vriendenkring de maand van de verjaardagen, soms wel twee in een weekend. Mij hoor je niet klagen! Ook had ik een superleuke en gezellige blogdate met Claire, plande ik een middagje scrapbooken in met een andere vriendin en kocht ik een paar keer net iets te veel spullen bij Action. Verder snuffelde ik rond op AliExpress voor knutselspullen en word ik nu elke week verrast door pakketjes met Chinese tekens. Des te meer reden om weer meer creatief bezig te zijn! Ik maakte onder andere de verjaardagskaart hierboven en heb de smaak van scrapbooken weer helemaal te pakken. Dit is iets waar ik gewoon meer tijd voor vrij moet maken. Geen excuses meer, gewoon doen.

maandoverzicht 2017 bril brillaro

Hoe is het met Vaker Vrolijk?

Tja, die vraag kan ik met een enkel woordje beantwoorden. GOED. Met hoofdletters. Ik begin het bloggen eigenlijk alsmaar leuker te vinden. Nieuwe ideeën bedenken, foto’s maken, dingen shoppen. Er zijn talloze redenen waarom ik blij word van bloggen. Deze maand had ik onder andere een leuke samenwerking met Brillaro. Nog steeds draag ik de bril elke week wel een paar dagen met veel plezier. Ook kreeg ik deze maand een nieuwe header op mijn blog. Nog steeds krijg ik steeds een glimlach op mijn gezicht als ik de header bovenaan mijn blog zie staan. Ik was ook erg blij met alle leuke reacties die ik op mijn header heb gekregen. Het artikel dat ik erover schreef, is zelfs mijn best gelezen artikel van deze maand geworden. Ik wil jullie graag onwijs bedanken voor je bezoekje, reactie of lieve e-mail. Ik kan daar oprecht van genieten en voel me nog elke dag vereerd dat mensen een kijkje komen nemen op mijn mini-platform op het wereldwijde web.

maandoverzicht februari 2017 50 mm lens

maandoverzicht februari 2017 50 mm lens

New in: 50 mm lens

Ik sluit de maand af met – op de valreep – een heel leuk pakketje. Gisteren kreeg ik namelijk mijn langverwachte 50 mm lens binnen. Ik had al zoveel goede verhalen over deze lens gehoord en werd al helemaal overtuigd toen ik hem ook op de blog van Suszie voorbij zag komen. Met deze lens kun je veel meer scherpte-diepte creëren en dat is precies wat ik miste bij mijn kitlens. Gisteren was het plan om de hele dag non-stop hard aan het werk te zijn, maar je begrijpt dat ik het niet kon weerstaan om de lens alvast uit te proberen. En ik ben laaiend enthousiast! Ik maakte er onder andere de twee foto’s hierboven mee. Binnenkort zal ik nog een apart artikel wijden aan nog een aantal foto’s die ik met deze lens maakte.

Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand?

Volg:
Deel:

45 Reacties

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 08:20

   Dankjewel! Ik denk ook dat het echt wel gaat lukken uiteindelijk :)

 1. 1 maart 2017 / 08:37

  Ah wat tof, die 50 mm lens! Zo kun je weer echt even vooruit. Ik herken het ‘aan de grenzen van je camera zitten’ – gevoel, maar dat betekent vooral dat je zelf wat betreft techniek en fotografisch inzicht vooruit bent gegaan. Super! Ik kijk uit naar je volgende foto’s!
  Josephine blogde over…Shoplog: Het Charles Dickens Museum in Londen

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:10

   Ja, het is zo fijn om weer je grenzen qua fotografie een stukje te kunnen verleggen. Ik vind het zelf heerlijk om stapje voor stapje een beetje vooruit te komen en nieuwe dingen uit te proberen met fotograferen :)

 2. 1 maart 2017 / 09:02

  Wat balen dat het solliciteren niet echt opschiet.. Zolang je vertrouwen heb in jezelf, komt het ooit ook heus wel goed. Wat fijn dat je broertje weer thuis is!
  Danique blogde over…Fantaseren over de toekomst

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:11

   Dankjewel voor je lieve woorden! Ik houd ook hoop en er komt vast wel binnenkort iets moois op mijn pad :)

 3. 1 maart 2017 / 09:09

  Jammer van het solliciteren maar op een keer gaat het lukken! Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is om er steeds die moed in te houden. Mooie foto die laatste, ik hou van die diepte erin!
  Sofie blogde over…Groene shop ervaring: Waar

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:12

   Dankjewel voor je lieve woorden en voor je compliment over de foto! Ik houd inderdaad moed dat ook mijn tijd wel een keer gaat komen.

  • Mylène
   1 maart 2017 / 09:17

   Er gaat weer wat mis met mijn reactie haha. Nog een keer dan:

   Die 50mm is echt zo fijn! Ben benieuwd wat je er allemaal mee gaat schieten :) en mijn hoogtepunt was een reis naar China!
   Mylène blogde over…Looking back on February

   • Romy
    Auteur
    1 maart 2017 / 22:13

    Ja, ik ben er zo blij mee! Ik laat binnenkort wat foto’s zien :) Zo onwijs tof dat je naar China bent geweest! Ik kan me goed voorstellen dat dat absoluut je hoogtepunt van februari was.

 4. Aneta
  1 maart 2017 / 08:32

  Een mooie en gezellige maand. Wat vervelend dat he steeds weer afwijzingen krijgt bij het solliciteren. Er zwemmen zoveel vissen in de kom. Maar het gaat je lukken, die mooie baan staat op jou te wachten. wat gezellig dat je broer weer thuis is en uiteraard heb je een hele leuke mok van hem gehad. Mijn hoogtepunt van deze maand is mijn vakantie naar Oostenrijk!
  Aneta blogde over…Tips | Hoe ik een blog artikel schrijf

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:09

   Lief dat je dat zegt! Dankjewel! Ik denk ook dat er vanzelf wel een leuke functie op mijn pad komt. Ik blijf in ieder geval hoop houden :) Heerlijk, die vakantie! Geniet er nog even lekker van!

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:10

   Jaaa, ik ben er zó enthousiast over! Echt een van beste aankopen tot nu toe :)

 5. Marlieke
  1 maart 2017 / 10:05

  Goedemorgen! Er ik niks moeilijker dan solliciteren! En natuurlijk doet het iets met je als het na zoveel pogingen nog stede snit gelukt is. Goed dat je de moed niet opgeeft. Eigenlijk denk ik dan: het moet zo zijn, want straks heb je wel een baan en dat is dan gewoon DE baan waar je al die tijd op hebt moeten wachten. Met alle creativiteit die jij bezit, gaat het je vast en zeker lukken! Misschien dat de komt van de lente daar ook nog wel aan meehelpt ;-) Hier spotte ik gisteren 3 roodborstjes samen in de achtertuin; *geluksmomentje* :-)
  De mok die je broertje voor je meegenomen heeft, heeft hij goed uitgezocht. Mijn oog viel er al op voordat ik gelezen had en toen dacht ik nog: “daar heeft ze weer zo’n leuk blogfoto-artikel”. Jouw zinnetje ‘Geen excuus meer, gewoon doen’ neem ik ook even mee. Ik vind dat ik steeds eerst allerlei moet-klusjes moet doen (huishoudelijke taken, administratieve taken etc.) en houd daardoor eigenlijk ook te weinig tijd over om echt te ontspannen en / of creatief bezig te zijn. Gaan we samen de excuses overboord gooien en lekker aan de knutsel ;-) Hoewel ik denk dat jij je volgende excuus alweer gevonden hebt om niet te gaan knutselen, namelijk je nieuwe lens. Haha. Aan de andere kant; als je er veel mooie foto’s mee maakt, “moet” je ook weer layouts gaan maken met die prachtige foto’s….. Fijne, creatieve dag!

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:16

   Dankjewel voor al je lieve woorden! Ik ben er ook van overtuigd dat die leuke baan wel gaat komen. Uiteindelijk wordt alle harde solliciteren vast beloond :) En ik ben het helemaal met je eens: we gaan gewoon allebei lekker knutselen in maart! Weg met de smoesjes, gewoon eindelijk eens met schaar en papier aan de slag. En die foto’s moeten inderdaad natuurlijk gescrapt worden ;) Fijne avond nog en dankjewel voor je lieve en uitgebreide reactie!

 6. 1 maart 2017 / 10:52

  Liefde voor de 50mm-lens! Ik heb de mijne ook nog niet zo lang, maar je kan er prachtige foto’s mee schieten, zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden! Mooi verjaardagskaartje heb je gemaakt. :-) En sterkte met solliciteren, ik ken het gevoel maar al te goed… Heb in hetzelfde schuitje gezeten.
  Jessica J. blogde over…Plog • De stad in met m’n meter en uit eten bij de Japanner!

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:17

   Wat gaaf om te horen dat jij ook zo blij bent met de lens! Nu word ik er alleen maar nog enthousiaster over om er snel nog meer mee te experimenteren. En dankjewel voor je lieve woorden! Het blijft toch een lastig ding, dat solliciteren!

 7. 1 maart 2017 / 11:19

  Jammer dat het solliciteren nog niet zo vlot gaat als je zou willen, maar ik weet zeker dat er straks iets heel leuks voorbij komt waar jij gewoon de meest geschikte kandidaat voor bent. Hoop houden! En wat een gezelligheid met Claire, leuk om medebloggers te ontmoeten hè?
  Liset – Beautydagboek blogde over…Een nieuwe fase; Winne gaat naar de basisschool!

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:18

   Dankjewel, wat lief! Ik houd inderdaad hoop dat er uiteindelijk echt een leuke functie gaat komen. En het is inderdaad echt superleuk om een medeblogger te ontmoeten. Het was heerlijk om eens met iemand over blogdingen te kunnen praten :)

 8. Simone
  1 maart 2017 / 10:24

  Wat balen zeg dat het solliciteren nog niet wil lukken. Bij mijn schoonzus is het helaas precies hetzelfde. Het lijkt me erg frustrerend. Toch hoop ik dat je snel iets vind!
  Simone blogde over…Blijmakers #2

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:14

   Dankjewel! Ik hoop het ook! Wat vervelend om te horen dat je schoonzus in hetzelfde schuitje zit. Hopelijk komt er ook snel iets leuks op haar pad.

 9. 1 maart 2017 / 11:37

  Die verjaardagskaart is echt geweldig, je hebt echt talent voor kaarten maken! :). Ik ben het trouwens helemaal met je eens, 2017 lijkt supersnel te gaan!

 10. 1 maart 2017 / 11:52

  Wat leuk zo’n samenwerking over brillen! Dat is dus niet alleen weggelegd voor Jan Smit ; )

 11. Dalinka
  1 maart 2017 / 13:14

  Over sollicitatie perikelen kan ik mee praten. Het is soms lastig om moed te houden maar ik merk wel dat het aantal vacatures momenteel een stuk hoger ligt en je vaker uitgenodigd wordt voor een gesprek dan zo’n 2 jaar terug toen ik ook op zoek was. Ik weet zeker dat er wat tofs op je pad komt waarvoor je wordt aangenomen!
  Ik had nog niet gereageerd op je nieuwe header maar hij is super! Erg mooi!
  Dalinka blogde over…Happy Month 3 | Verjaardagen en overleven zonder telefoon

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:21

   Lief dat je dat zegt! Dankjewel! Ik ga ook keihard duimen voor jou dat je snel een leuke baan vindt. Het valt me inderdaad nog mee hoeveel vacatures er zijn en ook mijn aantal uitnodigingen voor gesprekken valt me niet tegen. Het is gewoon ook een kwestie van mazzel hebben en voor ons allebei gaat er vast een moment komen dat wij die ene mazzelaar zijn :)
   Thanks voor je compliment over mijn header!

 12. 1 maart 2017 / 15:33

  Dat klinkt als een supergoede maand! Goed dat je tussen je werk door veel momenten van ontspanning erbij neemt. En houd de moed erin met het solliciteren. I’ve been there, done that! Blijf zoeken en hopelijk komt er snel iets leuks op je pad! :)

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:22

   Lief! Dankjewel! Februari was inderdaad een hele fijne maand en met solliciteren gaat het vast uiteindelijk goed komen. Al die moeite is hopelijk met een goed doel straks :)

 13. Lisa
  1 maart 2017 / 16:40

  Jeetje wat balen dat het niet goed lukt met het solliciteren, maar blijf de moed houden meis! Je bent een hartstikke leuke en spontane meid en ze zouden gek zijn om jou niet aan te nemen. Gewoon door blijven gaan dus! Voor de rest heb je een hele leuke maand achter de rug lees ik, fijn! Hopelijk wordt maart net zo’n mooie maand en ik wens je al het succes toe op het gebied van solliciteren. Liefs x
  Lisa blogde over…VLOG: VERHUIZEN + EINDRESULTAAT VAN ONS APPARTEMENTJE !

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:23

   Wauw, wat een superlieve woorden! Dankjewel <3 Verder was februari inderdaad gewoon een heerlijke maand en al die leuke dingen geven me ook echt wel fijne afleiding! :) Liefs!

 14. Nienke
  1 maart 2017 / 18:54

  Leuk om zo te lezen hoe je maand was. Ik was afgelopen maand jarig, ging diverse samenwerkingen aan en de eindexamens komen steeds dichterbij. Whoops, de kriebels komen al opborrelen.

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2017 / 22:23

   Dat klinkt als een leuke maand. En wat spannend van die eindexamens! Ik kan me voorstellen dat het nu al spannend begint te worden. Zet hem op! :)

 15. Charel
  1 maart 2017 / 20:09

  Je vind vast iets wat je erg leuk vind hoor meid! Niet te overhaast! X
  Charel blogde over…Tastea Skintight

  • Romy
   Auteur
   2 maart 2017 / 08:56

   Thanks! IK hoop het ook :) Het is inderdaad niet altijd een feestje, maar ik houd moed dat er uiteindelijk iets moois uit voortkomt.

 16. 2 maart 2017 / 11:52

  Wat een leuke verjaardagskaart heb je gemaakt! En zo een lens, geweldig mooie foto’s maakt ie.
  Die mok straalt inderdaad zon uit, wat lief dat hij dat meebracht :)

  • Romy
   Auteur
   2 maart 2017 / 22:13

   Dankjewel! En ja, die mok was echt zo’n lief cadeau!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge