De maand februari is altijd om voordat ik er erg in heb. Niet vreemd natuurlijk, aangezien februari maar 28 dagen heeft. Februari was de maand waarin het kwik tot een dieptepunt daalde, waarin ik Valentijnsdag vierde, voor het eerst de GPS-functie op mijn nieuwe telefoon ontdekte en mijn allereerste beoordelingsgesprek ooit had. Ook was het de maand waarin het steeds iets langer licht werd, ik de eerste krokussen weer boven de grond zag en meerdere keren de toerist uithing in eigen land. Het is tijd voor maandoverzicht van februari!

maandoverzicht februari 2018

Februari 2018 was de maand van…

 • …Amsterdam Dungeon, Body Worlds en Ede. De laatste tijd onderneem ik in het weekend veel vaker leuke dingen en dat bevalt me meer dan goed. Een van mijn doelen voor 2018 was om meer te genieten en dat doet me zeker goed. Of nou ja, mijn schrikreacties bij The Amsterdam Dungeon deden me vast iets minder goed, maar leuk was het wel. Daarnaast bezocht ik Body Worlds, ging ik naar de bioscoop en zocht ik een vriendin op in Ede.
 • …een nieuwe telefoon. Je weet pas wat je hebt gemist als je iets beters in handen hebt. Zo bleek wel toen ik deze maand mijn prepaidtelefoon verruilde voor een iPhone die ik voor mijn werk kreeg, inclusief een flinke databundel. Hoe ideaal is het dat ik tegenwoordig gewoon onderweg van alles kan doen, overal Google Maps heb en mensen kan bellen zonder dat het, zoals met mijn prepaidtegoed, een aanslag is op mijn bankrekening. Helaas heeft mijn nummeroverzetting wat voeten in de aarde, waardoor ik mijn data alsnog een maand niet kan gebruiken en niet kan bellen. Ach ja, back to basics (soort van!) dan maar voor 30 dagen!
 • …verjaardag na verjaardag. Het lijkt in onze familie wel alsof er meerdere jaren een stroomstoring was 9 maanden voor februari. Er zijn namelijk nogal wat familieleden jarig in februari: mijn vader, mijn opa, mijn tante, mijn nichtje… Ik ben dan ook heel wat keren op verjaardagsvisite geweest de afgelopen maand. Stiekem vind ik dat altijd wel heerlijk oerhollands gezellig.
 • …mijn beoordelingsgesprek. Afgelopen week had ik mijn beoordelingsgesprek op het werk. Mijn allereerste, dus dat was al een mijlpaal op zich. Gelukkig ging ik met een mooie beoordeling en lovende woorden op papier naar huis. Daar ben ik zeker blij mee.
 • …me uitleven met een flinke voorjaarsschoonmaak.Het moment dat je wist dat zou komen, is eindelijk hierrr. Ben ik nu echt zover dat ik op mijn blog mijn schoonmaakperikelen bespreek? Ja dus! Anyway, ik wilde gewoon even zeggen hoe blij ik ben met mijn flink opgeruimde en schoongemaakte kamer. Wat een verschil kunnen die drie weggebrachte vuilniszakken vol spullen maken!

maandoverzicht februari 2018

 • …leren beter op mezelf te letten. Tegelijkertijd was februari ook een maand waarin ik een paar keer werd teruggefloten door mijn lichaam en een flinke verkoudheid te pakken kreeg. Meer rust en de nodige self-care is dan ook iets waar ik de komende maand aan wil werken. Iets eerder naar bed gaan, moet er misschien toch maar eens van komen (zei ik dat echt?). Ook wil ik in maart echt eens over een mini-vakantie of een paar dagen vrij gaan nadenken.
 • …De Luizenmoeder, Moordvrouw en verre liefdes. Echt veel tv kijk ik niet, maar er is de laatste tijd genoeg op de buis om in ieder geval met een half oog te kijken. Zo keek ik dit weekend een heleboel afleveringen van De Luizenmoeder terug, ben ik verslaafd aan de terugblikken van Grenzeloos Verliefd en zit ik elke week op het puntje van mijn stoel voor Moordvrouw en Soof: de serie. Ook nam ik een proefabonnement op Videoland om daar – sorry, je bent Nederlands of niet – twee weken leuke series te kijken.
 • …serieuze kwesties voor serieuze volwassenen. Op de een-na-laatste dag van februari stond een gesprek met een financieel adviseur op de planning. Poeh, over volwassen worden gesproken. Opeens moest ik nadenken over zaken als een overlijdensrisicoverzekering, mijn pensioen, beleggen… Kleine meisjes worden groot! Overigens trok ik na het gesprek de conclusie dat ik beter nog een paar maanden kan sparen om net iets meer budget te hebben voor een huis. In ieder geval fijn dat ik nu weet waar ik aan toe ben. En gelukkig heb ik het bij mijn ouders prima naar mijn zin (en is dat wederzijds hoop ik!).
 • …kriebels. Niet alleen heb ik de lentekriebels flink te pakken, maar ook had ik deze maand flinke kriebels om leuke plannen waar te maken. Dat varieert van eens iets heel anders doen met mijn haar tot die ene mooie voorstelling bezoeken of een workshop in maart van Femke en Tedje over freelancen als tekstschrijver/blogger (gewoon om me daarop te oriënteren voor eventueel naast mijn baan). Meer dan ooit heb ik het gevoel dat 24 best een mooie leeftijd is om dingen eens gewoon te DOEN. 16, 35, 56 of welke leeftijd dan ook is daar overigens ook een perfecte leeftijd voor, hoor!

Wat is jou het meest bijgebleven van de maand februari?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 1 maart 2018 op 6:10 am - Beantwoord

  Mooi overzicht!

  Ik heb afgelopen maand mijn handtekening onder mijn operatie offerte gezet. Een offerte die life changing gaat zijn.

  • Romy 1 maart 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een geweldige en ook spannende stap die je afgelopen maand hebt gezet. Er staat je een spannende tijd te wachten, maar ik hoop dat deze operatie je lichamelijk en psychisch brengt waar je naar op zoek bent 🙂

 2. Hennie 1 maart 2018 op 6:17 am - Beantwoord

  Je eerste beoordelingsgesprek. Goed man! Vind dat altijd wel een dingetje. Ik mag over drie weken weer. Gaat altijd goed hoor, maar ik heb toch altijd een soort van kriebels.

  • Romy 1 maart 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Toch altijd weer spannend, zo’n beoordelingsgesprek inderdaad! Zet hem op alvast! Maar dat komt vast goed 🙂

 3. Darina 1 maart 2018 op 7:06 am - Beantwoord

  Mooie momentjes! Altijd leuk om zulke overzichten te lezen.

 4. Smurfigeknutselfan 1 maart 2018 op 7:10 am - Beantwoord

  Leuk overzicht. Je kamer opruime is fijn, ik zou zo bij jouw tussen je knutsenspullen willen kijken die je weg deed, je gebruikt altijd heel leuke dingen.
  Alleen had ik vabdaag een andere titel verwacht. Nl het is vandaag nationale complimentendag, vandaar.
  Nu een compliment voir jouw; je hebt een zuper leuke blog en je andere creatieve blog is ook zo leuk. Ik denk dat veel mensen wat hebben aan de informatie uit je blog. Ik hoop nog vele leuke artikelen van je te lezen.???

  • Romy 1 maart 2018 op 7:42 am - Beantwoord

   Hihi, ik ga morgen een artikel wijden aan nationale complimentendag, omdat ik op de eerste van de maand altijd een maandoverzicht plaats 😉
   Wat een onwijs lief compliment trouwens! Ik word er helemaal stil van. Dat maakt mijn dag 🙂 Dankjewel!

 5. Loes 1 maart 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Goed dat je voor jezelf hebt leren zorgen afgelopen maand, heel belangrijk! Hopelijk brengt de komende maand en lente je veel leuks!

 6. Wat een leuke positieve maand heb je gehad. Lekker weer verjaardagen en een goede beoordeling. Ideaal!

 7. Susan 1 maart 2018 op 8:05 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand heb je gehad! Hopelijk is maart net zo mooi.

 8. Janne 1 maart 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Goed op jezelf passen inderdaad! Slapen is best fijn, hoor 😛
  Wat leuk dat je beoordelingsgesprek goed ging. Dat lijkt me inderdaad een hele mijlpaal weer.
  Februari voor mij was de maand waarin ik het Muzieum bezocht, bij de optometrist er niks ergs mis bleek met mijn ogen, we een verrassingsfeestje hielden voor een van mijn beste vrienden, en mijn vriend de mijlpaal van dertig jaar vierde met een leuke dag en veel mensen. En naast al dat leuke een hoop vermoeidheid, kou en stage-struggles, maar dat wordt nog wel beter.
  Eigenlijk wel leuk om aan het eind van de maand even te bedenken wat die maand allemaal was. Ik was het haast weer vergeten, moest mijn agenda erbij pakken… Heb jij dit allemaal uit je hoofd opgeschreven?

  • Romy 1 maart 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Haha, een beetje meer slaap is inderdaad zo slecht nog niet 😉 Vannacht lag ik er (door verkoudheid) op tijd in en ik merkte meteen hoe fijn dat is.
   Leuk om ook jouw maandoverzicht te lezen! Gefeliciteerd nog met je vriend en zet hem op nog even met stage! Hopelijk voel jij je ook snel lichamelijk iets beter én kunnen we snel van de lentezonnestralen genieten 🙂
   Dit maandoverzicht heb ik inderdaad uit mijn hoofd geschreven, maar wel in een paar stappen. Steeds schoot me weer iets te binnen wat ik nog kon toevoegen 😉

 9. jonna@burgertrutjes 1 maart 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Oh ik ben ook groot fan van Grenzeloos Verliefd. Wat een heerlijk programma, helemaal nu je de serie ’10 jaar Grenzeloos Verliefd’ hebt op TV. Wat heerlijk om naar te kijken. De serie Soof! is ook een aanrader op Videoland

 10. Sandra 1 maart 2018 op 9:18 am - Beantwoord

  Hoe fijn is het om zo’n goede beoordeling te krijgen op je werk? YAS! You gooooo. 😀 Goed dat je deze maand ook beter op jezelf gelet hebt. Dat is zó belangrijk… Zonder goed voor jezelf te zorgen kan je uiteindelijk ook minder leuke dingen doen. Spannend ook dat gesprek bij een financieel adviseur! Die had ik ook een paar weekjes geleden haha. Grote mensen dingen oehoeeew. Fijn in ieder geval dat je nu weet dat je beter nog heel eventjes kan doorsparen! 🙂
  Wat mij het meest bij is gebleven van februari? Oef, daar vraag je me wat! Hij was niet zo positief bij mij. Maar nu schiet mij toch wel wat te binnen! Het heerlijke zonnetje die we vaak hebben gezien. Ohja, en alle leuke lunches buiten de deur. 🙂

  • Romy 1 maart 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Ja, Soof vind ik ook erg leuk! Die serie kijk ik nu op RTL 4 en is elke week weer gnieten 🙂

  • Romy 1 maart 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat spannend dat jullie ook met een financieel adviseur hebben gesproken. Ik vond dat toch nog best wel een ding, maar wel goed om eens te doen.
   Wat fijn dat je, tussen de niet zo fijne dingen door, wel hebt kunnen genieten van het zonnetje en van de geslaagde lunches. Hopelijk wordt maart voor jou een veel fijnere maand ♥

 11. Bente 1 maart 2018 op 9:38 am - Beantwoord

  Hahaha herkenbaar, heeel veel jarigen in februari. Michael op de eerste, ik op de laatste, en tussendoor ook heel veel verjaardagen 😉

  En super fijn dat je zo’n mooi beoordelingsgesprek had!

 12. Shirley 1 maart 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Ik denk inderdaad dat je beter nog even kunt sparen voor een huis. Dat heeft mij een paar jaar geleden in ieder geval wel geholpen. Je bent nog jong, dus voor alle andere serieuze financiële dingen ben je daarna ook nog wel op tijd. Iedere euro extra is mooi meegenomen, of om een iets groter huis/appartement te kunnen kopen of voor de inrichting. Zo goed dat je zo’n positieve beoordeling hebt gekregen. Waarschijnlijk wist je ergens al wel dat je goed bezig was, maar het is zo lekker als je dat allemaal nog even samengevat krijgt, haha.

  • Romy 1 maart 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Wat fijn, je reactie! Het doet me goed om te horen dat ik niet de enige ben die liever iets langer wacht met het kopen van een huis om dan iets mooiers te kunnen kopen. Soms voel ik best wel de druk vanuit mijn omgeving (niet mijn ouders of vriendinnen, maar meer mensen die minder dicht bij me staan) om het huis uit te gaan. Sommige mensen raadden me zelfs aan om in afgelegen dorpjes te gaan wonen om maar iets te hebben, terwijl ik juist graag een fijne plek wil in de buurt van waar ik nu woon. Gelukkig sta ik zelf achter mijn keuze en ik weet zeker dat ik er over een paar jaar alleen maar blij mee ben dat ik nu nog even spaar, zodat ik wel in deze omgeving een mooi appartement kan kopen 🙂

 13. Anna 1 maart 2018 op 9:55 am - Beantwoord

  Februari was een drukke maand voor mij, elke dag wel iets te doen. Wat ik het leukste vond was het beginnen aan de 40 dagen bloggen challenge! Heeft me heel veel inzicht gegeven over wat ik wil met mijn toekomst. Bloggen vind ik zo ontzettend gaaf! Ik wil het binnenkort gaan combineren met misschien wat youtube video’s maar daar ben ik nog niet over uit. Voor maart heb ik de 4 jarige verjaardag van mijn blog gepland staan! Een enorme mijlpaal voor mij. Liefs!

 14. Jessica J. 1 maart 2018 op 9:59 am - Beantwoord

  Handig hé, een smartphone met mobiele data? 😀 Goed dat je eerste beoordelingsgesprek meteen positief was! Die volwassen kwesties herken ik. Ergens voel ik mezelf nog steeds een tiener – totdat ik besef dat ik volgend jaar al 30 word. :’) Veel plezier op de Masterclass van Femke en Tedje! Volgens mij gaan ze er een erg gezellige dag van maken; zo’n toffe dames!

  • Romy 1 maart 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je met die blogchallenge meedoet! Superknap ook 🙂 En al helemaal leuk om te horen dat het bloggen je zo goed bevalt dat je misschien meer stappen op het gebied van je blog of YouTube wilt zetten. Je vierde blogverjaardag is in ieder geval al een supermooie mijlpaal 🙂

  • Romy 1 maart 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Haha, zeker weten! Die mobiele data zijn echt heel erg handig. Ik ben ook zo beniewud naar de masterclass van Femke en Tedje. Het wordt vast een geslaagde dag 🙂

 15. Neverdullmoments 1 maart 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Heerlijke maand weer! Grappig hè, dat die volwassen dingen dan ineens ook bij het leven horen. Leuk dat je lekker op pad bent geweest en super goed van je beoordeling! En hahaha, ik moest wel lachen om dat proefabonnement. Herkenbaar 😉 Hollanddddddd.

  • Romy 1 maart 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige typische Hollander in dat opzicht 😉 Ik voelde me een beetje schuldig, maar aan de andere kant bespaart het me heel wat geld aan Uitzending Gemist zo 😉

 16. Irene 1 maart 2018 op 10:09 am - Beantwoord

  Fijn dat je beoordelingsgesprek zo goed is gegaan! 😀 Toch weer een opkikker om te blijven gaan hé 🙂 En jammer van je nummeroverdracht, maar als het dan wel in orde is, kan je al je schade inhalen. Hihi ^^

 17. Charel 1 maart 2018 op 10:48 am - Beantwoord

  Heel leuk! Goed van je gesprek zeg! Ik kan ook niet wachten tot ik een nieuwe telefoon heb, pffff ben t zo zat haha!

 18. Annika 1 maart 2018 op 11:00 am - Beantwoord

  Die stroomstoring herken ik wel. Mijn kinderen schelen 4 jaar, en er zit maar drie weken tussen hun verjaardagen. Hier zijn we dus ook druk met feestjes in februari en maart.

  • Romy 1 maart 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Ja, die beoordeling was echt een fijne motivatieboost 🙂
   Het dataprobleem is trouwens vandaag onverwacht opgelost. Zo fijn! Het bleek vandaag dat ik mijn oude SIM-kaartje er nog in kan stoppen en dan wel data heb tot het moment dat mijn nummer is omgezet. Zo blij mee! Lang leve de meedenkende collega die me daarop wees 🙂

  • Romy 1 maart 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Gefeliciteerd met je kinderen! Wel leuk, zo’n feestmaand! 🙂

 19. Anna 1 maart 2018 op 11:11 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzichtje! Balen dat je ook even flink ziek bent geweest de afgelopen maand, misschien ben je ook toe aan wat zon! Ik hoop dat je deze maand wat meer vrije dagen kunt krijgen en tijd voor jezelf kunt maken. De luizenmoeder vind ik ook een fantastische serie en oh, de terugblikken van Grenzeloos verliefd, daar smul ik ook van :p

  • Romy 1 maart 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Een beetje zon is inderdaad zo’n slecht idee nog niet 🙂 Ik moet deze maand gewoon eens een vrije dag opnemen, want dat kan op zich prima. Ik moet het alleen nog even doen 😉

 20. Alice 1 maart 2018 op 12:22 pm - Beantwoord

  Leuk blog! Weer met plezier en herkenning gelezen. Ik ben thuis ook flink aan het opruimen. Heerlijk is dat wanneer je meer ruimte ziet en dingen makkelijker kan terug vinden (in mijn geval dan). Ben benieuwd naar je vakantie plannen!

 21. Johanne 1 maart 2018 op 1:04 pm - Beantwoord

  Jaaa, DOEN! Goed woord :p. En wat fijn dat je beoordelingsgesprek zo goed is gegaan. Ik was altijd op van de zenuwen voorafgaand (en tijdens) zo’n gesprek. Wat een bevalling. Bij mijn huidige werkgever/opdrachtgever hebben we dat eigenlijk niet meer. We willen wel, maar het schiet er altijd een beetje bij in. En superleuk dat je naar de workshop gaat! Heb het even overwogen, maar kon op die dag helaas niet.

  • Romy 1 maart 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar?! 😉
   Wel jammer dat je huidige werkgever geen beoordelingsgesprekken voert. Het is best fijn om soms even te horen dat je goed bezig bent 🙂 Ik kreeg trouwens de ochtend zelf te horen dat ik mijn beoordelingsgesprek die dag zou hebben. Dat scheelde dus wel de nodige stress van tevoren, haha.

 22. Nesrin 1 maart 2018 op 3:12 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je een vriendin hebt opgezocht in het oh zo bruisende Ede 🙂 daar werk ik.
  Ja doen gewoon DOEN! Ik ben tien jaar verder en doe eindelijk de dingen die ik wil doen.

 23. Zo simpel is dan geluk 1 maart 2018 op 4:01 pm - Beantwoord

  Fijn dat je beoordelingsgesprek goed is gegaan.
  Helemaal leuk dat je hebt genoten van verschillende uitjes!

 24. Nikita 1 maart 2018 op 5:40 pm - Beantwoord

  Mooie maand! Februari is voorbij gevlogen, logisch ook. Februari was bij mij de maand van Parijs, inzicht en het inzicht dat ik hulp nodig heb. Ik geef niet op, maar ik kan zo niet alleen verder. Ik ben mezelf langzaam aan terug kapot aan het maken. Het is genoeg geweest. Ik heb deze week gemaild met mijn vertrouwenspersoon, hij zei dat het misschien goed was om hulp te zoeken, maar dat was ik daarvoor al aan het overwegen. Mijn vertrouwenpersoon zei ook dat ik niet mag vergeten vanwaar ik kom. Van dat bange meisje dat twee jaar geleden niet kon tekenen, naar een meisje die zich door alles heeft geslagen en nu in haar zevendejaar zit. Ik neem dat altijd als vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Niet iedereen zou zich daar zomaar doorheen slaan. Februari is een maand van inzicht geweest, maar ook van zelfzorg. Ik zorg nog niet op alle gebieden voor mezelf, maar stap voor stap!

  • Romy 1 maart 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat jij ook nu de dingen kunt doen die je altijd wilde doen. Soms duurt het even om daar echt voor te gaan, maar het is zo waardevol om de daad bij het woord te voegen en je dromen waar te maken 🙂

  • Romy 1 maart 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Zo te horen is februari een heftige maand voor je geweest. Ik kan me voorstellen dat het je niet in de koude kleren gaat zitten om tot dit inzicht te komen, maar ik weet zeker dat het je ver gaat brengen dat je dit weet en nu echt hulp hebt gezocht. Natuurlijk duurt het even voordat je bent waar je wilt zijn, maar dit is al zo’n goede eerste stap. En inderdaad, vergeet niet wat je eerder al hebt doorstaan en hebt overwonnen. Als het je toen lukte, dan weet ik zeker dat je je ook hier doorheen kunt vechten ♥

 25. Evelyne 1 maart 2018 op 9:12 pm - Beantwoord

  Ja, Februari is dan ook dé béste maand om in te verjaren, hé 😉 :p Bij ons in de familie is het ook zo. Februari en Maart zijn de meeste verjaardagen en indertijd moest mémé (de mama van mijn mama) steeds goed voorzien zijn van haar portemonnee, haha! En nog heel leuk is dat ik op de 17de verjaar, mijn nicht ook en zij is 17 jaar ouder dan ik 😀 En precies 21j geleden zijn er een drieling en éénling geboren in de familie 😀

  • Romy 2 maart 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie ook zo veel jarigen in de familie hebben in februari en maart. En wat bijzonder trouwens, een drieling! Ik kan me voorstellen dat je oma dan soms flink in haar buidel moest tasten voor al die cadeautjes, haha.

 26. Marina 2 maart 2018 op 8:43 am - Beantwoord

  Allemaal spannende momenten voor je geweest nieuwe iPhone en een beoordelingsgesprek maar volgens mij doe jij het echt ook goed bij ons. Op naar het nieuwe pand waar het nog meer een uitdaging gaat worden voor iedereen…lieve groetjes marina

  • Romy 2 maart 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het wordt inderdaad nog best een spannende tijd straks in het nieuwe pand, maar ik zie er ook wel echt naar uit. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn straks 🙂
   Lieve groetjes terug en fijn weekend!

 27. Simone 4 maart 2018 op 7:52 pm - Beantwoord

  Ik kan me eigenlijk weinig positieve dingen herinneren. Behalve dat ik ben begonnen bij mijn eerste baan. Verder veel zorgen gehad om hondje Budgie..

  • Romy 5 maart 2018 op 8:23 am - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat het niet zo goed gaat met je hondje Budgie. Sterkte! Ik hoop dat hij snel een beetje opknapt.