maandoverzicht februari 2019

Februari 2019. Een maand die ik begon met mijn dikke sjaal om, maar die ik eindig met niet meer dan een dun jasje aan. En een maand waarin ik ook nog wat Spaanse zonnestralen wist mee te pikken in het prachtige Valencia. Februari was een fijne maand met veel verhuisperikelen, een treinreis naar het noorden en een babybezoekje. Ook beleefde ik een blogmijlpaal en kwam mijn favoriete reiziger uit Mexico weer thuis. Hoe dat zit? Ik neem je mee in mijn maandoverzicht van februari 2019.

Maandoverzicht februari 2019

 • Vakantie vieren in Valencia. Mijn mooiste weekend van deze maand was absoluut het weekend dat ik doorbracht in Valencia. Mijn eerste keer alleen vliegen en voor het eerst alleen in een Airbnb, maar daarnaast vooral een gezellige tijd beleven met een vriendin en haar vriend. Het was maar een weekend, maar wel een onvergetelijk weekend. Ik krijg nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik over de vakantie praat. Op mijn blog kon je al lezen over mijn beste Valencia-tips en over mijn bezoekje aan de botanische tuin.
 • Mexicaanse huisgenoten. En toen ik terugkwam uit Valencia, was broerlief ook thuisgekomen van een “iets” verder weg gelegen bestemming: Mexico. Zo stoer dat hij deze reis alleen heeft gemaakt! Maar stiekem ben ik vooral blij dat hij (inclusief volle fotorolletjes én verhalen over het eten van mieren) nu weer met beide benen op Hollandse bodem staat.
 • Leve het lenteweer! Voor het weer hoefde ik eigenlijk Nederland niet eens uit. De eerste zonnestralen na de winter waren echt een feestje. Met zonder jas ben ik het gelukkigst, hoor! Ook de eerste bloesem aan de bomen, de krokussen die alweer een tijdje boven de grond uit komen en natuurlijk het feit dat het weer licht is als ik thuiskom, doen veel goeds voor mijn humeur.
 • Regelwerk, waterkokers en andere verhuisperikelen. Ik zal je er niet wéér mee lastig vallen, maar mijn afgelopen weken bestonden vooral uit (leuk!) verhuisgedoe. Zo scoorde ik via Marktplaats een te gekke tafel, vond ik op Pinterest spectaculair behang, spendeerde ik mijn vrije avonden aan het uitzoeken van gas, stroom en verzekeringen én deed ik uren over het zoeken naar een roze waterkoker (tja, prioriteiten enzo!). Ook ontving ik de twee portretten van mijn opa en oma voor in de hal. Dolblij ben ik daarmee!
 • Ongelooflijk leuke ondernemersklussen. Deze maand ging ik weer met meerdere leuke tekstschrijfopdrachten aan de slag. Zo gaf ik diverse webteksten voor klanten een opfrisser en hielp ik een bedrijf met tekstadviezen. Heel erg tof was ook dat ik het e-book van Sophie van Naoki.nl mocht redigeren.
maandoverzicht februari 2019
 • Babybezoek en een nieuwe fase in. Deze maand drong het opeens tot me door dat ik blijkbaar in de mensen-om-me-heen-krijgen-kinderen-fase ben beland. Ik ging voor het eerst sinds járen op kraamvisite om een heel klein jongetje met piepkleine handjes en een te schattige bos haar te bewonderen. Wat een feestje!
 • Een positieve afloop. Eerlijk is eerlijk, februari was ook lastig. Een dierbare lag in kritieke toestand in het ziekenhuis en dat leverde heel wat zorgen en verdriet op. Dat dat uiteindelijk goed is afgelopen, was van alle blijmakers van afgelopen maand absoluut de mooiste blijmaker die ik me had kunnen voorstellen.
 • Randstadmeisje naar het hoge noorden. Afgelopen dinsdag mocht ik een aantal studenten in Groningen interviewen en op de foto zetten voor het Talenplatform. Een flinke rit vanuit de Randstad, maar stiekem heb ik na deze dag een beetje mijn hart verloren aan Groningen. Dit keer bleef het bij een bezoekje aan één woonwinkel na mijn werkdag, maar ik ga zeker nóg een keer de grote reis maken om de stad verder te ontdekken.
 • Verveling, wat is dat?! Afgelopen maand had ik heel wat gevulde weekenden op de planning staan propvol met leuke bezigheden. Zo reisde ik drie keer af naar Alkmaar, onder andere om foto’s van Lianne te maken, sjeesde ik ook naar een piepklein dorpje tussen de appelboomgaarden voor kraambezoek, had ik 3 verjaardagen en zette ik vlinders op de foto in Artis.
 • 900e blogartikel. Volgens mij grijp ik iedere mogelijke blogmijlpaal aan om een denkbeeldig feestje te vieren. Maar dat ik deze maand de magische grens van 900 blogartikelen aantikte, vond ik toch ook wel bijzonder. Nog maar iets meer dan 3 maanden en dan staan er 1000 artikelen online.
 • Verheugmomenten en voorbereidingen. Verder voelde februari vooral als een maand van voorbereidingen op maart. Maandag krijg ik namelijk de sleutel van mijn woning in mijn handen gedrukt en gaat het grote verhuiscircus beginnen. Maar eerst heb ik dit weekend twee leuke uitjes op de planning staan: vandaag ga ik met Johanne naar Utrecht en morgen breng ik een bezoekje aan Madame Tussaud. Verder sta ik dus te popelen om in mijn komende twee weken heel wat tijd met een verfkwast in mijn hand door te brengen. Eens zien of er een oké schilder en behanger in mij schuilgaat. Ik hoop het!

Wat was jouw hoogtepunt van februari?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 2 maart 2019 op 7:25 am - Beantwoord

  Je hebt een drukke.en leuke maand gehad. Zo te horen ben je helemaal klaar om de sleutel in ontvangst te nemen. En vervolgens te klussen in je huis, waar de energie netjes op tijd is aangesloten. Om mij heen komen er ook steeds meer baby’s. Een vriendin is net de bevallen, de ander hoogzwanger. Gelukkig ben ik iedere kraamvisite iets minder onhandig met baby’s vasthouden, toen ik begon 20 was, durfde ik dat helemaal niet.

  • Romy 3 maart 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Als het goed is, ben ik er inderdaad helemaal klaar voor. Ik ben toch blij dat ook alles met energie, stroom en water is geregeld. Toch wel even een dingetje en ook niet iets waar ik uit mezelf bij had stilgestaan 😉
   Wel heel bijzonder dat een paar vriendinnen om je heen midden in de baby’s zitten. Ik vond het zelf ook heel speciaal om een vriendin opeens met een baby’tje te zien zitten. Baby’s vasthouden vind ik nog steeds wel onhandig (wel heel leuk!), maar wie weet ben ik daar over een paar jaar net als jij een stuk handiger mee 😉

 2. Darina 2 maart 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat een mooie maar drukke maand! Je hebt hele fijne dingen ondernomen.

 3. Silke 2 maart 2019 op 8:35 am - Beantwoord

  Lijkt een drukke maar leuke maand! Ik moet er om lachen dat je zo lang naar een roze waterkoker hebt gezocht haha. Leuk dat je in Groningen was en je hart een beetje hebt verloren, ik woon daar namelijk 🙂 Ik wens je veel plezier met het begin van je verhuizing maandag! Eerlijk gezegd moet het bij mij nog even doordringen dat de maand februari nu al voorbij is…. wat is het snel gegaan!

 4. Yvonne 2 maart 2019 op 8:35 am - Beantwoord

  Mooie maand zeg 🙂 Maart wordt wel helemaal bijzonder voor jou!

 5. Wendy Schuchmann 2 maart 2019 op 8:41 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je het e-book van Naoki hebt geredigeerd. Ik ga het bestellen, want het sluit goed aan bij waar ik nu mee bezig ben in mijn ontwikkeling.
  Mijn hoogtepunten waren de natuurwandelingen in de zon.

  • Romy 3 maart 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Haha, die waterkokerzoektocht was inderdaad wel een beetje bijzonder. Je kunt er maar druk mee zijn 😉
   Wat leuk dat jij in Groningen woont! Lijkt me een prachtige stad om te wonen! Het is dat het heel ver bij mijn familie en vrienden vandaan is, maar anders… 😉
   Dankjewel voor je leuke reactie! Ik wens jou ook een mooie maand maart toe.

  • Romy 3 maart 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je haar e-book gaat bestellen! Het was een feestje om het te redigeren 🙂 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
   Heerlijk, die natuurwandelingen in de zon! Ik kan me voorstellen dat je daarvan hebt genoten, zeker met het fijne weer van de afgelopen dagen.

 6. Jacqueline 2 maart 2019 op 9:22 am - Beantwoord

  Zoveel hoogtepunten als jij heb ik bij lange na niet gehad! Moest even hard nadenken wat mijn hoogtepunt was, maar ik denk dat dat de nieuwe badkamer is. Dat is toch wel zo’n enorme verbetering waar ik elke dag plezier van heb.

  • Romy 3 maart 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Wat fijn dat jullie nieuwe badkamer af is én dat je er zo blij mee bent! Dat maakt een douchebeurt (of baddersessie) vast nóg leuker.

 7. Rachel 2 maart 2019 op 9:43 am - Beantwoord

  oh wat een heerlijke hoogtepunten zeg, veel succes met alles en een heel fijn weekend!

 8. Zo simpel is dan geluk 2 maart 2019 op 9:58 am - Beantwoord

  Heerlijk dat je broer weer thuis is en heel erg fijn dat het goed is afgelopen met je dierbare. Dat moet behoorlijk heftig zijn geweest. Geniet van de leuke dingen dit weekend en maandag uiteraard van het krijgen van de sleutel!

  • Romy 3 maart 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook een heel fijn weekend! 🙂

  • Romy 3 maart 2019 op 12:27 am - Beantwoord

   Het was inderdaad best een heftige tijd toen de dierbare in het ziekenhuis lag. Een hele opluchting dat de grootste zorgen nu voorbij zijn!
   Dankjewel voor je lieve bericht! Ik wens jou ook nog een heel mooi weekend en natuurlijk een prachtige maand maart toe.

 9. Ilona Wielinga 2 maart 2019 op 11:19 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen, en je foto’s zijn ook weer zo kleurrijk, word ik gewoon vrolijk van!

  • Romy 3 maart 2019 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel 🙂

 10. Irene 2 maart 2019 op 11:25 am - Beantwoord

  Oh ik zit nu ook in zo’n fase waarin iedereen rond mij zwanger wordt en wij gewoon een extra hond nemen :p haha. Mooie lijst! Je hebt super veel dingen gedaan zo te lezen.

 11. Anouk 2 maart 2019 op 1:47 pm - Beantwoord

  Favoriet voor mij deze maand was toch wel het weer. Echt heerlijk! En dat ik tante ben geworden voor het eerst, dat was ook heel bijzonder

  • Romy 3 maart 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Haha, gelijk heb je! Een hond is al heel wat verantwoordelijkheid op zich 😉
   Dankjewel voor je leuke reactie!

  • Romy 3 maart 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Wauw, wat bijzonder dat je een neefje of nichtje hebt gekregen! Ik kan me voorstellen dat dat een prachtige mijlpaal was van de afgelopen maand. Geniet van het tante zijn! 🙂

 12. Mariska 2 maart 2019 op 1:52 pm - Beantwoord

  Fijn om te horen dat het goed is afgelopen met jouw dierbare, dat is toch heel erg mooi nieuws! Alleen vliegen zou ik denk ik niet echt leuk vinden, maar durven op zich wel. Denk ik, haha.

  • Romy 3 maart 2019 op 12:33 am - Beantwoord

   Op zich vond ik het nog best fijn om alleen te vliegen. Ik kon gewoon de hele vlucht mijn eigen ding doen en vermaakte me prima 😉 Dan scheelt het natuurlijk wel dat het maar een vlucht van 2,5 uur was. Misschien had ik het naar Amerika niet zo’n feest gevonden om zo lang alleen in het vliegtuig te zitten.

 13. Naomi 2 maart 2019 op 3:04 pm - Beantwoord

  Via via kwam ik je site tegen. Wat een heerlijke vrolijkheid straalt hij uit, zeg! Ik blijf je volgen.
  Heel veel plezier en succes met je nieuwe huis binnenkort. En ja, dat weer hè? Ik vond het een écht cadeautje.

 14. Lizzy 2 maart 2019 op 7:01 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en drukke maand had je in februari. Ik genoot vooral van het lekkere weer afgelopen maand. Dat was toch echt een hoogtepunt voor mij. Veel plezier dit weekend en vooral heel veel plezier komende maandag!

  • Romy 3 maart 2019 op 12:35 am - Beantwoord

   Onwijs leuk dat je mijn blog hebt ontdekt! Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie!
   Het weer was inderdaad echt een cadeautje. Ik hoop dat het lentezonnetje nog even bij ons blijft, want die onverwachte zonnestralen van de afgelopen weken kon ik zeker wel waarderen 🙂

  • Romy 3 maart 2019 op 12:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een mooie nieuwe maand toe, waarin je hopelijk nog volop op mooi lenteweer wordt getrakteerd 🙂

 15. Evelyne 2 maart 2019 op 7:05 pm - Beantwoord

  Het was een korte maar bomvolle maand precies. Maar ik hoor je niet klagen, dus je hebt het ook leuk gehad 😉

  • Romy 3 maart 2019 op 12:37 am - Beantwoord

   Absoluut! Ik heb heerlijk kunnen genieten van deze korte maar leuke maand.

 16. Sophie 2 maart 2019 op 8:09 pm - Beantwoord

  Lief, dankje! En ik ben superblij met je werk, het e-book is helemaal perfect geworden dankzij jouw hulp! 🙂

 17. Evelien 2 maart 2019 op 8:33 pm - Beantwoord

  Aaahh wat leuk dat je ook bent gaan werken met Sophie! <3

  Veel plezier morgen en veel succes met je huisje!!

  • Romy 3 maart 2019 op 12:38 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂 Zo leuk om dat te horen!

  • Romy 3 maart 2019 op 12:38 am - Beantwoord

   Jaa, zo leuk om te doen! Nog onwijs bedankt voor je tag op Twitter! Mede daardoor heb ik toen op Sophies oproepje gereageerd 🙂 Echt een feestje om haar e-book te redigeren!

 18. Dana 2 maart 2019 op 10:37 pm - Beantwoord

  Dat is een aardig lijstje met toffe momenten!

 19. Lianne 2 maart 2019 op 10:41 pm - Beantwoord

  Wat een mooie hoogtepunten heb je deze maand beleeft en leuk dat je ons middagje ook noemt 🙂 Fijn dat het verhuizen ook echt zijn vorm begint te krijgen! Mijn hoogtepunten heb ik al online gezet, maar ik vond het wel erg leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan door een online cursus gebarentaal te doen!

  • Romy 3 maart 2019 op 12:40 am - Beantwoord

   Echt heel tof, zo’n cursus gebarentaal! Ik kan me voorstellen dat je daar blij van werd. Het is altijd leuk om wat nieuws te leren en gebarentaal is ook nog eens heel nuttig. Wie weet kun je je kennis van gebarentaal nog een keer gebruiken als je in je werk of daarbuiten te maken krijgt met doven 🙂

 20. Anna 3 maart 2019 op 12:47 pm - Beantwoord

  Zo te lezen heb je een leuke, maar drukke maand achter de rug! Zo leuk dat je deze maand de sleutel krijgt, yay! En wat heerlijk om er even tussenuit te gaan naar Valencia. Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad in Groningen, ook al was je er maar even! 🙂

  • Romy 3 maart 2019 op 11:35 pm - Beantwoord

   Ik vond Groningen (in ieder geval wat ik er tot nu toe van heb gezien) echt een fijne stad. Ik kan me voorstellen dat mensen daar graag wonen 🙂 Maar Valencia was natuurlijk ook een fijne stad om te zijn. Zo heerlijk zonnig!

 21. Inge | Monsieur Mango 4 maart 2019 op 5:14 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en drukke maand heb je gehad! Heerlijke terugblik!

 22. Saskia 6 maart 2019 op 8:19 pm - Beantwoord

  Wat een fijne terugblik van deze maand! Wij hadden een hoop mooie momenten maar ook gelijk het dieptepunt door onze lieve Yara.. Een hele dubbele maand uiteindelijk dus.

  • Romy 7 maart 2019 op 8:16 am - Beantwoord

   Heel verdrietig dat jullie afgelopen maand afscheid moesten nemen van Yara! Ik kan me voorstellen dat het daardoor een heel dubbele maand was. Sterkte voor jou! <3

 23. Nikita 7 maart 2019 op 3:33 pm - Beantwoord

  Het verhaal van de waterkoker had ik al ergens gelezen tijdens mijn eigen drukke zorgen. Ik weet niet meer waar het was, maar ik moest wel lachen. Ik dacht direct bij mezelf: ‘Typisch Romy’. Soms zijn het echt de kleine dingen in periodes als deze die je een glimlach bezorgen 🙂 Februari was de maand waarin school weer startte, en waar ik een belangrijk besluit trok. Hoewel de uiteindelijke uitvoering wel nu in maart valt trouwens. Februari was een maand waarin ik tijdens de beslissing heel veel steun kreeg van mijn vertrouwenspersoon, waar ik hem niet dankbaar genoeg kan voor zijn. Februari was een hele lastige maand ook, maar het wordt beter. Dat zie ik nu zelf ook in. En het begin van die betere tijden, komt er gauw genoeg aan

  • Romy 8 maart 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Haha, dat van de waterkokerzoektocht is inderdaad wel echt een actie voor mij 😉
   Ik snap dat februari voor jou geen makkelijke maand is, ook al heb je in de maand februari wel een keuze gemaakt die hopelijk veel positieve impact zal hebben en je weer gelukkiger zal maken. Ik hoop dat maart je veel moois zal opleveren en dat het je zal helpen dat je met deze keuze voor je eigen geluk bent gegaan <3

Recente blogs