unnamed file 53 2

Maandoverzicht januari 2017: how's life?

 • 1 februari 2017
 • 34 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

How’s life? Die vraag stel ik mezelf eerste dag van de nieuwe maand. Gewoon om even stil te staan bij de maand die net voorbij is. Het jaar 2017 begon voor mij met een reis naar Barcelona, maar ook met een aantal spannende veranderingen. Zo begon ik aan mijn stage en maakte ik een eerste begin met mijn doelen voor 2017. Wat is daar tot nu toe van terechtgekomen? En hoe zit het met die geheimzinnige stage? Vandaag vertel ik je er meer over.

maandoverzicht januari 2017

Nieuwe stage

Zoals ik al eerder verklapte, ben ik deze maand begonnen met een stage. Het is iets wat al een tijdje geleden in gang is gezet, maar het duurde even voordat alles rond was. In de tussentijd heb ik heel wat sollicitatiebrieven geschreven in de hoop dat er misschien een baan op mijn pad zou komen. Helaas blijkt dit toch best lastig te zijn in mijn vakgebied. Ik besefte me dat je soms een stapje terug moet zetten om vervolgens weer twee stappen vooruit te komen. Alhoewel, dat spreekwoord gaat voor de stage niet helemaal op. Ik heb namelijk totaal niet het gevoel dat ik met deze stage een stap terug heb gezet. Ik loop (vanuit huis) stage bij een uitgeverij en mag de website voor een tijdschrift voor tekstschrijvers bijhouden. Daarvoor schrijf ik zelf artikelen, mag ik onderwerpen bedenken en van alles uitvoeren wat er maar in mijn hoofd opkomt. Ik ben dan ook razend enthousiast.

Werken en rust

Ook op werkgebied gaat alles gewoon door. Mede daardoor is er in januari niet zoveel van mijn voornemen terechtgekomen om meer rust te pakken. Ik ben nog een beetje zoekende naar de balans tussen stage, werk en vrije tijd. Ik merk dat ik het zonder een vaste baan buiten de deur soms wel lastig vind dat werk in principe nooit ophoudt. Je kunt eigenlijk zo lang doorgaan als je zelf wilt of (beter gezegd) denkt te willen. Dat is een punt waar ik de komende maand dan ook nog aan wil werken. Toch denk ik dat ik mezelf tekort doe door te zeggen dat ik helemaal niets aan het punt ‘rust’ heb gedaan. Ik probeer bijvoorbeeld in het weekend meer leuke dingen te plannen. Ook al ga ik alleen even langs de Action of knutsel ik een kaartje in elkaar, ik merk dat ik daar toch een oppepper en een energieboost van krijg.

Creativiteit en passies

Mijn creativiteit en passies ontdekken is iets wat me steeds beter afgaat. Ik merk dat ik elke dag weer enthousiast word van wat ik doe. Stage voelt bijvoorbeeld eerder als een soort hobby en ook mijn blog is voor mij een grote creatieve uitlaatklep. Hetzelfde geldt steeds meer voor fotograferen. Vorige maand heb ik besloten om niet door te gaan met de fotografiecursus, maar toch ben ik nog veel aan het experimenteren met mijn camera. Misschien beleef ik daar wel juist veel plezier aan doordat het ‘moeten’ ervan af is. Ik ga regelmatig met mijn camera naar buiten om bloemen, regendruppels en van alles en nog wat vast te leggen. Ik heb nog veel te leren over fotografie, maar juist dat maakt het zo leuk om alles te ontdekken. Ik ben van plan om me in februari ook eens te verdiepen in Photoshop. Ik gebruik tot nu toe altijd het gratis programma Photoscape, maar ben toch wel erg nieuwsgierig naar wat Photoshop nog meer te bieden heeft.

Andere hoogtepunten

Januari was ook een maand waarin ik leuke dingen beleefde. Bovenaan dat lijstje staat toch wel onze reis naar mijn broertje in Barcelona. Ik heb daar op en top genoten van de zon, de mooie omgeving, de fijne cultuur en natuurlijk van het samenzijn met mijn niet-meer-zo-kleine broertje. Een ander fijn moment was een bezoekje aan het Van Gogh Museum afgelopen zaterdag. Ik ging daarnaartoe met een vriend, nadat ik een hele tijd geen musea meer had bezocht. Al om 9 uur stonden wij op zaterdagochtend naar de schilderijen te kijken, maar ik vond het echt verrassend leuk. Verder kreeg ik een heel leuk pakketje voor mijn blog, maakte ik foto’s van een prachtig winter wonderland en scoorde ik een jas bij de kringloopwinkel. Kortom, een fijn begin van het nieuwe jaar!

Doel voor februari: meer eropuit

Ik eindig dit artikel met een specifiek doel waarin ik in februari wil werken. Dat is namelijk dat ik er vaker op uit wil gaan. Ik merk dat ik door mijn thuiswerk toch soms iets te veel aan huis gekluisterd ben. Ik kom wel elke dag buiten en heb ook veel contact via de app en e-mail, maar het zou goed zijn om eens vaker iets leuks te ondernemen met een vriend of vriendin. Wat ik bijvoorbeeld al tijden eens wil doen, is een dagje Amsterdam beleven als een toerist in eigen hoofdstad. Ook staat de film La La Land hoog op mijn lijstje om nog te bekijken en vind ik dat een theedate met vriendinnen alweer iets te lang geleden is. Genoeg plannen dus om iets moois te maken van weer een nieuwe maand!

Waar zie jij het meest naar uit in februari?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 1 februari 2017 op 7:48 am - Beantwoord

  Januari klinkt wel als een goede maand waarin je stappen hebt gezet. Lijkt mij ook lastig met thuiswerken dat het altijd door gaat. Als je naar Amsterdam wil, ga dan naar het koninklijk paleis op de dag. Echt een aanrader. Wel even checken wanneer ze open zijn.

 2. Susan 1 februari 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  Klinkt als een mooie maand! Hopelijk wordt februari net zo mooi en lukt het je om een balans te vinden tussen al het werken.

 3. Klaske 1 februari 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat klinkt die stage tof zeg, wauw! Hopelijk wordt februari ook een mooie maand en lukt het je om er lekker op uit te gaan. 🙂

 4. Ayla 1 februari 2017 op 9:43 am - Beantwoord

  Helemaal met Klaske eens, die stage klinkt echt gaaf! Ik denk dat die balans vanzelf wel gaat komen, het is ook allemaal lastig te balanceren, maar je bent er zo bewust mee bezig dat het vast wel lukt! Dat je het soms mist om erop uit te gaan dat snap ik goed, ik heb zelfs in de habit tracker van mijn bullet journal een kopje met ‘het huis uit’, omdat ik zo een paar dagen binnen kan zitten als ik niet uitkijk.

  • Romy 1 februari 2017 op 10:58 pm - Beantwoord

   Ja, ik denk ook dat het wel moet goed komen om de balans te vinden. Lief dat je dat zegt! En zo herkenbaar wat je zegt over het erop uitgaan. Dat zijn voor mij ook echt dingen die ik wel móet inplannen.

 5. Dionne 1 februari 2017 op 10:11 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! En de film La La Land was in het begin een beetje wennen, maar hij is echt heel leuk! 😀

 6. Svenja 1 februari 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Knap dat je je werk en stage zo goed combineert Romy! En je stage klinkt ook echt wel een beetje als een droombaan voor jou, wellicht dat je er uiteindelijk een baan aan overhoud, dat zou wel echt top zijn. Meer er op uit gaan is trouwens een voornemen waar ik mij bij aansluit. In de winter zit ik vanwege de kou vaak toch liever binnen, maar ik moet mezelf er echt toe zetten om wat vaker leuke dingen buiten huis te gaan doen!

  • Romy 2 februari 2017 op 12:02 am - Beantwoord

   Ja inderdaad, dat zou al helemaal ideaal zijn! Maar tot nu toe ben ik al heel blij met een stageplek daar 🙂 Heel herkenbaar wat je zegt, zeker in de kou zit ik vaak ook het liefst gewoon binnen. Maar ook in de winter is er eigenlijk zoveel leuks buiten de deur te beleven!

 7. Claire 1 februari 2017 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wow hoe combineer je dit toch allemaal Romy? ! Woon je eigen nog thuis of op jezelf? Ik woon op mijzelf met mijn vriend en ik vind school-bijbaan-blog wel heel lastig te combineren. Maar als je tips hebt: héél graag haha. Ik herken wat je zegt met ‘meer eropuit’ dat is ook mijn doel voor komende maand.

  • Romy 2 februari 2017 op 12:08 am - Beantwoord

   Dat scheelt misschien een beetje: ik woon namelijk nog thuis bij mijn ouders, dus een huishouden hoef ik niet te runnen 😉 Wat mij vooral helpt, is om elke dag ’s ochtends om een vast tijdstip te beginnen met werken en dan tot het eten door te werken. ’s Ochtends vroeg en ’s avonds laat besteed ik tijd aan mijn blog en aan andere blogs en social media lezen, maar in de tussentijd probeer ik dat (op de lunchpauze na) zoveel mogelijk te beperken. Ook helpt het me om anderen ook te vertellen over dat schema. Veel mensen denken dat je de hele dag de tijd hebt voor leuke dingen als je niet buiten de deur werkt. Ik maak altijd duidelijk dat ik overdag gewoon tijd vrijmaak voor werk en dan ’s avonds weer leuke dingen kan doen. Lange telefoongesprekken of even de deur uit voor een kop thee doe ik daarom meestal in de avond of in het weekend. Maar ik besef me dat dat niet voor iedereen even fijn werkt. Oh ja, en probeer je te focussen op de tijd waarin je het meest productief bent. Ik heb bijvoorbeeld tegen de avond niet bepaald mijn meest productieve moment en gun mezelf het dan ook om even iets anders te doen. Hopelijk kun je daar iets mee 🙂

 8. Elke 1 februari 2017 op 12:31 pm - Beantwoord

  Oooh, jouw stage klintk echt zeer gaaf! Maar hoe dat je dit allemaal combineerd? Knap van jouw hoor meid!

 9. Sofie 1 februari 2017 op 2:19 pm - Beantwoord

  Wat een leuke stage is dat zeg. Ik kan me voorstellen dat je daar heel veel voldoening uit haalt! Ik snap ook het aspect van veel binnen zitten heel goed.

 10. Aneta 1 februari 2017 op 2:37 pm - Beantwoord

  Wat leuk!! Ik heb vandaag ook zo’n artikel gepubliceerd. Heb je dat ook, dat je je doormiddel van dit artikel veel bewuster bent van de dingen die je gedaan hebt? Ik namelijk wel.

  Wauw, wat ontzettend gaaf dat je op je stage plek helemaal los kan gaan. Fijn dat je het ook als een hobby ziet. Meer rust pakken, dat is een mooi vooruitzicht.

 11. Lieke - Life as Lieke 1 februari 2017 op 3:24 pm - Beantwoord

  Wat een leuke maand en mooie doelen! You can do it! ?

 12. Irene 1 februari 2017 op 3:34 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! En wat een leuke dingen doe je allemaal! Die stage klinkt echt tof! Ik herken het wel dat als je thuiswerkt, dat je echt aan huis gekluisterd bent. Binnenkort hebben wij de hondenfietsmand, dus dan kan ik ook wat verder weg met onze hond!

  • Romy 2 februari 2017 op 12:08 am - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel 🙂

  • Romy 2 februari 2017 op 12:09 am - Beantwoord

   Ja inderdaad, een blog helpt echt om even stil te staan bij wat je eigenlijk allemaal hebt gedaan en meegemaakt. Leuk om op die manier een soort dagboekje te hebben! 🙂

  • Romy 2 februari 2017 op 12:09 am - Beantwoord

   Lief! Dankjewel! <3

  • Romy 2 februari 2017 op 12:09 am - Beantwoord

   Wat een goed idee, zo’n fietsmand! Meteen een goede stok achter de deur om inderdaad eens wat vaker de deur uit te gaan en leuke dingen te ondernemen 🙂

 13. Priscilla 1 februari 2017 op 5:14 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je een leuke stage hebt gevonden. Het moet een heerlijk gevoel zijn om zo lekker van uit huis te kunnen werken aan een creatief project waarbij je zo veel vrijheid hebt. Mijn streven voor februari is ook om er meer op uit te gaan. Dat lukt alleen als m’n gezondheid ook meewerkt de komende maand.

  • Romy 2 februari 2017 op 12:11 am - Beantwoord

   Ja inderdaad, het werkt echt heel erg fijn zo en ik kan al mijn creativiteit in dit project kwijt! Wat vervelend om te horen dat je gezondheid niet echt meewerkt om vaker de deur uit te gaan. Hopelijk brengt februari jou in dat opzicht betere tijden!

 14. Iris 1 februari 2017 op 8:50 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand! Een goed begin van 2017!! De stage klinkt echt heel tof! Dat zou ik ook wel erg leuk vinden.

 15. Eveline Fleur 1 februari 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

  Klinks als een super leuke stage! Hopelijk brengt de maand februari net zoveel goeds!

 16. Jonna@burgertrutjesNL 1 februari 2017 op 11:00 pm - Beantwoord

  Over twee weken ga ik naar Dubai samen met mijn zus. Een luxe trip en ik kan niet wachten om ultiem te genieten en te chillen. Barcelona lijkt me ook super tof!

  • Romy 2 februari 2017 op 12:12 am - Beantwoord

   Wauw, wat onwijs tof zo’n reis! Ik ben jaloers! 🙂 Heel veel plezier alvast daar!

 17. Nesrin 2 februari 2017 op 1:26 am - Beantwoord

  Januari klinkt als een mooie maand en volgens mij gaat het helemaal goed komen in februari. Thuiswerken is niet altijd fijn, dit ervaar ik net zo. Ik moet mezelf soms verplichten om het scherm even uit te zetten.

  • Romy 2 februari 2017 op 8:02 pm - Beantwoord

   Ja precies dat inderdaad! Het is soms zo lastig om de laptop even dicht te klappen, maar aan de andere kant vind ik het ook echt een voorrecht om veel vanuit huis te kunnen werken.

 18. sherry 2 februari 2017 op 1:08 pm - Beantwoord

  Een prachtige maandoverzicht. Veel plezier op je stage. Echt cool om bij een uitgeverij te werken. Heb ik ook gedaan toen ik 19 was.

  • Romy 2 februari 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt onwijs gaaf! Wat leuk dat je dat ook bij een uitgeverij stage hebt gelopen!

 19. Irene 2 februari 2017 op 10:52 pm - Beantwoord

  Wow je stage klinkt echt super fijn! Zou je daar nadien niet aan de slag kunnen als je zou willen? Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat. Ik gebruik Photoscape ook vaak voor foto’s maar eigenlijk bewerk ik ze altijd met m’n Iphone :p haha. Ik heb wel Photoshop staan maar ik kan er niet zo goed mee om. Al lijkt het me wel handig om me er wat verder in te verdiepen. Ik kijk vooral uit naar m’n weekje vakantie volgende week. Ik ga een week naar zee. In m’n uppie. Maar ik heb er super veel zin in!

  • Romy 3 februari 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

   Ik denk niet dat die mogelijkheid er is, omdat er maar weinig fulltime redacteuren werken bij de uitgeverij. De meeste redacteuren werken bijvoorbeeld twee dagen per week. Maar het zou wel onwijs tof zijn als die kans er ooit zou zijn 🙂 Volgens mij heb je op de iPhone zoveel goede programma’s om foto’s mee te bewerken. Echt ideaal! Haha, dat in combinatie met het leuke kattenhoesje maakt een iPhone wel steeds aantrekkelijker voor mij 😉 Wat heerlijk dat je in je eentje een week naar de zee gaat. Geniet ervan alvast!

Recente blogs

15 plekken in Nederland die ik nog wil bezoeken

12 augustus 2019|Op reis|

De toerist in eigen land uithangen is bij mij inmiddels bijna uitgegroeid tot een hobby. Ik mag graag met mijn fotocamera om mijn nek het land door crossen. Op zoek naar plekken die ik nog niet ken en die soms zeker niet onderdoen voor exotische bestemmingen. De afgelopen jaren heb ik al veel mooie plekken in Nederland gezien, maar mijn bucketlist als toerist in eigen land blijft groeien. Dit zijn 15 bijzondere plekken in Nederland waar ik nog een keer naartoe wil gaan.

Minder gas verbruiken? Deze 34 tips kun je vandaag al toepassen!

9 mei 2022|Groen doen|

Oh nee, de gasrekening! In deze tijd is het voor veel mensen flink schrikken wat voor bedrag er op die rekening staat. Maar of het nu een godsvermogen kost of dat gas gratis is, feit blijft: ook voor het milieu is het beter om minder gas te verbruiken. Vooral voor het milieu zelfs. De afgelopen twee jaar ben ik me er meer in gaan verdiepen wat ik daarvoor kan doen. Los van ons fantastische “cadeautje” van de VvE (HR++ glas, aanrader!), zijn we ook zelf gaan kijken naar manieren om gas te besparen in huis. Deze 34 simpele tips deel ik graag met je. Ze zijn zo simpel dat je ze zelfs vandaag al kunt toepassen. 

7 uitdagingen als introvert waar ik soms tegen aanloop

22 september 2021|Persoonlijk, Zelfliefde|

“Wat?! Ga je nu al weg? De borrel is pas net begonnen?”. Of “Goh, wat ben je stil! Gaat alles wel goed!”. En ook: “Waarom ga je niet eens mee op ons vriendenweekend? Gezellig joh!”. Ja sorry, ik ben introvert. Niet altijd is dat even handig en fijn. Dit zijn 7 uitdagingen als introvert waar ik regelmatig op stuit.