De eerste maand van 2018 zit er alweer op. Alweer 31 dagen vul ik in planningen 2018 in plaats van 2017 in en ben ik bezig met mijn doelen voor dit kakelverse jaar. Ondertussen zie ik stiekem alweer uit naar de lente, die langzaam maar zeker iets dichterbij komt. Maar voordat het zover is, blik ik nog terug op de eerste wintermaand van dit jaar. Een maand zonder sneeuw, maar met flinke storm, een nieuwe functie en verder vooral heel veel mooie momenten. Benieuwd wat mij is bijgebleven van de afgelopen maand? Ik zet het voor je op een rijtje in dit maandoverzicht.

maandoverzicht januari 2018

Januari 2018 was de maand van…

 • …een nieuwe functie. Yes, in januari begon ik in mijn nieuwe functie bij het bedrijf waar ik werk. Sinds begin dit jaar staat er officieel ‘Communicatieadviseur’ in mijn handtekening. Langzaamaan ga ik er meer verantwoordelijkheden bij krijgen en dat is wel een heel gaaf vooruitzicht. Mijn werk bevalt me in ieder geval prima tot nu toe en met alle drukte op het werk hoef ik me niet bepaald te vervelen.
 • …eropuit gaan. Leuke dingen doen is leuk – uiteraard! En dat heb ik de afgelopen tijd wel gemerkt. Na vorig jaar vooral veel nuttigs te hebben gedaan, wil ik dit jaar meer gaan genieten. Best een uitdaging soms, maar leuke dingen inplannen bevalt me eigenlijk hartstikke prima. Zo is mijn 25 before 25-lijst duidelijk geslonken de afgelopen maand, dankzij onder andere een bezoekje aan een musical, een dagje Winter Efteling en een middag cultuur opsnuiven bij het Rijksmuseum. Dat smaakt absoluut naar meer.
 • …ontdekken hoe leuk cabaret is. Nooit eerder ging ik naar cabaret, maar deze maand zat ik voor het eerst bij de Kleine Komedie voor een show van Richard Groenendijk. En dan ook nog eens pal achter André van Duin overigens. Maar in plaats van naar de kruin van André van Duin te kijken, heb ik vooral met plezier naar de voorstelling gekeken. Wat heb ik hard gelachen! Zo’n cabaretvoorstelling moet ik echt vaker bezoeken.
 • …vrijwilligerswerk. Een tijdje geleden kondigde ik al aan dat ik graag vrijwilligerswerk wilde doen. En alsof het zo had moeten zijn, kwam er plotseling (bij het koffiezetapparaat op het werk nota bene!) iets leuks op mijn pad. Een collega van mij werkt als vrijwilliger voor Stichting SchuldHulpMaatje en zocht iemand die met haar kan meedenken over een communicatieplan. Of ik nog iemand wist. Voordat ik er erg in had, riep ik “Ja hoor, ik!”. Daar ben ik dus op dit moment mee bezig. Erg leuk om te doen en ook heel leerzaam!
 • …mazzeltjes. Januari was een dure maand met een blauwe envelop op de deurmat, een laptop die kapot ging en de rekening voor de zorgverzekering die ik in één keer betaalde. Maar interessanter dan dat zijn de financiële mazzeltjes die ik deze maand had. Zo was mijn camera na een flinke schoonmaakbeurt niet meer aan vervanging toe. En op de laptop die ik een week voor de 21%-kortingsactie bij Media Markt kocht, kon ik later alsnog die korting krijgen. Misschien is het maar iets kleins, maar dat maakte me toch wel blij.

maandoverzicht januari 2018

 • …mijn 500e blogartikel. Het was ook de maand van een beetje sentimenteel gedoe, bijvoorbeeld toen ik mijn 500e blogartikel plaatste. Een hele mijlpaal, waar ik best een beetje trots op ben. Sommige reacties die ik op dit artikel kreeg, waren echt hartverwarmend.
 • …de naderende lente. Oké, dit is misschien iets te optimistisch. Maar toen ik laatst de eerste narcissen in bloei zag staan, realiseerde ik me dat de lente wel steeds dichterbij komt. Het is toch weer iets langer licht en de paaseitjes liggen al volop in de schappen. Ik kan niet wachten! Nou ja, op de paaseitjes kan ik best wachten, op de lente niet! Ik merk dat ik me in de lente ook vaak lichamelijk wat slapper en moeier voel, maar dankzij een extra vitamine D-shot van de huisarts kan ik er weer tegenaan.
 • …ik mezelf een cameralens cadeau deed. Op de valreep van januari belandde er een nieuwe lens met flinke korting in mijn digitale winkelmandje. Parapapam… het is de 24mm-lens van Canon. Ik kan niet wachten om deze volgende week in mijn verzameling te verwelkomen. Het is een groothoeklens, waarmee je alsnog een groot diafragma kunt instellen. Hij lijkt me heel geschikt voor bijvoorbeeld op vakantie. Ik ben heel benieuwd en zal binnenkort nog een artikel plaatsen als ik deze ‘pancake’-lens heb geprobeerd.
 • …een schop onder mijn eigen kont. Januari was een fijne maand, maar er waren ook af en toe frustraties met mezelf. Soms heb ik gewoon even een schop onder mijn kont van mezelf nodig, omdat ik dingen zo graag anders wil doen (liever zijn voor mezelf, meer tijd voor mezelf, vaker nee zeggen), maar dat in de praktijk nog een flinke uitdaging vind. Deze maand gaf ik mezelf daarom een paar keer de schop die ik even nodig had om de daad bij het woord te voegen, hoe moeilijk ook.
 • …nieuwe knutselkriebels. Voor het eerst sinds lange tijd plaatste ik weer een DIY op mijn blog voor een zelfgemaakte kaart. Zo leuk om daar weer eens mee bezig te zijn! Sowieso heb ik weer frisse inspiratie om dingen te maken. Dat komt goed uit, want zaterdag heb ik met een vriendin afgesproken om weer eens samen te fotograferen en te scrapbooken. Daar zie ik nu al naar uit ♥ Fijne vooruitzichten voor februari dus!

Mijn best gelezen artikelen van januari 2018:

 1. New in: Diana Leeflang stationery bij Kruidvat
 2. 20 leuke dingen om te doen met vriendinnen
 3. 25 (!) leuke dingen om te doen in de kerstvakantie
 4. Review: Diana Leeflang stationery (Kruidvat) release 2
 5. Mijn woonstijl: hoe ziet mijn ideale woonkamer eruit?

Wat was jouw hoogtepunt van de maand januari 2018?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 1 februari 2018 op 6:27 am - Beantwoord

  Joh, we hebben dezelfde functie! Haha! Wat toevallig. Hoop dat je het heel erg naar je zin krijgt in je nieuwe rol. Het bevalt mij uitstekend. Ik combineer deze functie met werkzaamheden qua kwaliteit. Denk aan ISO normen en dergelijke.

  • Romy 1 februari 2018 op 8:50 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook communicatieadviseur bent! Ik vind het in ieder geval een erg leuke functie 🙂 Die van jou klinkt ook heel interessant trouwens, zeker zo in combinatie met andere werkzaamheden.

 2. Shirley 1 februari 2018 op 6:39 am - Beantwoord

  In mijn gedachten begint in februari de lente, maar zoals gewoonlijk schijnt er juist nog een koude maand aan te komen. Je maand klinkt leuk en druk. Wat goed dat er zomaar een vrijwillige functie op je pad kwam.

  • Romy 1 februari 2018 op 8:51 pm - Beantwoord

   Klopt, er schijnen juist nu weer wat koude dagen aan te komen. Gelukkig is het wel al een stuk langer licht. Dat geeft me al een beetje een lentegevoel 🙂

 3. Darina 1 februari 2018 op 6:42 am - Beantwoord

  Een mooi maandoverzicht. Ik kijk ook zo uit naar de lente!

 4. Neverdullmoments 1 februari 2018 op 6:48 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand met een nieuwe functie, uitstapjes en vrijwilligerswerk! Januari vind ik altijd een beetje saai, maar je hebt er echt wat van gemaakt! Op naar de lente!!

 5. Marije 1 februari 2018 op 7:25 am - Beantwoord

  Mooi begin van het jaar!

 6. Sofie 1 februari 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Wat fijn allemaal, ook van dat vrijwilligerswerk zeg! En oooh ik heb ook zin in de lente ?

 7. Josephine 1 februari 2018 op 7:46 am - Beantwoord

  Mooi blog weer! Echt goed dat jij zulke positieve puntjes bijhoudt, dat zou ik eigenlijk ook moeten doen. Fijn hè, dat de lente steeds dichterbij komt!

  Ik ging deze maand naar een prachtige tentoonstelling in Groningen en heb naar hartenlust victoriaanse baksels gemaakt voor de verjaardag van mijn man. Ik vond het ontzettend leuk om te doen!

  • Romy 1 februari 2018 op 8:53 pm - Beantwoord

   Ik vind het zelf ook heel fijn om steeds dit soort mooie momenten of mijlpalen bij te houden. Daardoor ben je je er toch steeds van bewust hoeveel fijne dingen er eigenlijk gebeuren 🙂 De komst van de lente is er daar zeker een van!
   Jij hebt zo te horen ook in ieder geval twee fijne dingen gedaan deze maand. Wat leuk dat je je man voor zijn verjaardag hebt verrast met victoriaanse baksels. Ik kan me voorstellen dat alleen al het maken ervan erg leuk was.

 8. Els 1 februari 2018 op 8:03 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je werk zo goed bevalt :-). Ik kijk ook enorm uit naar de Lente!

 9. Simone 1 februari 2018 op 9:32 am - Beantwoord

  Zo te horen is januari een hele fijne maand geweest! Hopelijk brengt ook februari heel veel goeds. Ik vind meer genieten zo’n goed voornemen, welke ik mijzelf ook op heb gelegd en het gaat me verbazingwekkend goed af!

 10. Loes 1 februari 2018 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat een goede maand! Ik ben echt benieuwd hoe je nieuwe lens gaat zijn, kijk uit naar het artikel. En fijn dat je nieuwe functie tot nu toe zo goed bevalt!

  • Romy 1 februari 2018 op 8:54 pm - Beantwoord

   Wat goed dat jij dit jaar ook meer wilt gaan genieten als goed voornemen 🙂 Ik vind het ook onwijs fijn en merk hoe goed het me doet. Hopelijk wordt februari voor jou ook een fijne maand 🙂

  • Romy 1 februari 2018 op 8:55 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben ook zó benieuwd naar de lens! 🙂 Ik heb deze lens nog niet vaak bij andere bloggers voorbij zien komen, maar las er bij fotografen wel veel goede verhalen over. Ik kan dan ook niet wachten om er zelf mee te gaan oefenen 🙂

 11. Mariëlle 1 februari 2018 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat een gave functie meid 🙂 En ik wil dat boek van je foto echt lezen, nooit meer te druk klinkt goed haha 😛 En ik ga de stichting even bekijken, want dat trekt me wel!

  • Romy 1 februari 2018 op 9:15 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt een goed boek! Ik moet het al héél lang een keer uitlezen, maar wil daar graag echt de tijd voor nemen. Iets met te druk zijn om ‘Nooit meer te druk’ te lezen, haha. Er staan in ieder geval heel mooie en nuttige inzichten in 🙂

 12. Mei Qi 1 februari 2018 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat leuk zo’n lijstje! Dan besef je eigenlijk dat je veel hebt bereikt! Gefeliciteerd met je nieuwe functie!! En wat goed vrijwilligerswerk <3

 13. Johanne 1 februari 2018 op 11:13 am - Beantwoord

  Fijn dat je nieuwe functie tot nu toe bevalt. Dat is altijd nog maar even afwachten natuurlijk 😉 En ik ben ook helemaal klaar voor de lente, helaas eerst nog de vrieskou overleven volgende week. Maar goed, nog anderhalve maand en dan is het officieel zover. Whiehoee!

  • Romy 1 februari 2018 op 9:17 pm - Beantwoord

   Yes, de lente komt al echt heel dichtbij eigenlijk! Nog even de tanden op elkaar zetten met de paar koude dagen die komen, maar daarna is de lente vast echt in zicht 🙂

 14. Haydée 1 februari 2018 op 11:20 am - Beantwoord

  Een fijne maand zo te lezen! Januari is bij normaal gezien ook geen favoriet (helaas verjaar ik juist in deze maand), maar dit jaar was het een heerlijke maand! Het helpt ook wel dat ik een superfijne reis had gepland in mijn verjaardagsweek. 🙂

 15. Mevrouw Marloes 1 februari 2018 op 12:39 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand was jouw januari!
  Ik werd 21 deze maand, dat is een hoogtepunt geweest. Gister naar de minorenbeurs geweest, vond ik ook gaaf. Ik realiseer me nog niet helemaal dat ik nog ‘maar’ anderhalf jaar hoef te studeren.
  Vrijwilligerswerk lijkt me nog tof om ook ooit een keer te doen, als ik het wat rustiger heb.

  • Romy 1 februari 2018 op 9:18 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je dit jaar wél een geslaagde januarimaand had, zeker als het ook nog eens je verjaardagsmaand is. Wat leuk dat je tijdens je verjaardagsweek zo’n fijne reis op de planning had staan! Daar word je ook gewoon blij van 🙂

  • Romy 1 februari 2018 op 9:19 pm - Beantwoord

   Wat leuk, die minorenbeurs! Ik vond een minor volgen zelf een van de leukste dingen van mijn studie. Het is heel tof om je eens ergens anders mee bezig te houden dan je normaal gesproken doet in je studie 🙂 Maar inderdaad, de tijd met studeren vliegt echt voorbij! Ik was ook afgestudeerd voordat ik er eigenlijk erg in had.

 16. Anna 1 februari 2018 op 12:51 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand was januari! Leuk om zo’n maandoverzicht te lezen. Wat tof dat je een nieuwe lens hebt gekocht! En super goed dat je vrijwilligerswerk gaat doen, yay! Ik merk zelf dat ik in januari al veel energieker ben dan de afgelopen maanden. Laat de lente maar komen!! 😀

  • Romy 1 februari 2018 op 9:20 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je een stuk meer energie hebt dan in de afgelopen maanden! En met de lente op komst wordt dat vast alleen nog maar beter 🙂

 17. Rianne 1 februari 2018 op 1:31 pm - Beantwoord

  Een leuk lijstje! Zo klinkt januari zeker niet als de grauwe wintermaand 😀

 18. Justine 1 februari 2018 op 3:47 pm - Beantwoord

  Wat een goede maand is januari voor je geweest! Hopelijk brengt februari ook een hoop goeds <3
  Voor mij was het een maand van prachtige hikes, afscheid nemen, van warmte, kou, zon én regen, einde van het backpack tijdperk en terug naar mijn second home in Perth.

 19. Katrien 1 februari 2018 op 4:16 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je vrijwilligerswerk bent gaan doen. Ik kijk ook heel erg uit naar de lente. In januari heb ik vooral genoten van een heerlijk dagje wellness en veel rust na de drukke feestperiode.

  • Romy 1 februari 2018 op 9:22 pm - Beantwoord

   Heerlijk, zo’n dagje naar de wellness! En ik kan me voorstellen dat iets meer rust na de drukke feestdagen ook wel heel fijn is 🙂

 20. Evelyne 1 februari 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

  Elke dag een blog online zetten. En waauw, I did it! 😀 Nu nog volhouden, haha

 21. Simone 1 februari 2018 op 8:44 pm - Beantwoord

  Wat een fijne hoogtepunten! Wij zijn – op de valreep van januari – officieel in ondertrouw gegaan! Dat vind ik best wel een hoogtepunt 🙂

  • Romy 1 februari 2018 op 9:23 pm - Beantwoord

   Echt supergoed dat het is gelukt om elke dag een blog te plaatsen! Daar mag je héél trots op zijn 🙂

  • Romy 1 februari 2018 op 9:23 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een prachtig hoogtepunt om de maand mee af te sluiten. Gefeliciteerd met jullie ondertrouw!

 22. Saskia 1 februari 2018 op 9:28 pm - Beantwoord

  Wat een super fijne hoogtepunten zeg! Leuk om op deze, uitgebreide manier bij stil te staan<3
  Een goede eerste maand van 2018 dus! Fijn<3

  Mijn hoogtepunten van afgelopen maand staan op mijn blog: wat er bovenuit stak was mijn super fijne vakantie, dates met vriendinnen, de laatste aflevering van The Fall (echt wauw, wat een aflevering) en super leuke complimenten van ouders & kids over de workshop die ik heb gegeven deze maand. Super fijn, op naar een fijne nieuwe maand.

  • Romy 2 februari 2018 op 7:08 am - Beantwoord

   Het is inderdaad zo fijn om elke maand uitgebreid stil te staan bij dit soort hoogtepunten of fijne momenten 🙂 Wat een mooie diingen heb jij ook gedaan en beleefd deze maand. En die complimenten voor jouw workshop zijn inderdaad heel veel waard 🙂 Daar mag je trots op zijn!

 23. Nikita 2 februari 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

  Mooie hoogtepunten! Zo besef je nog maar eens dat hoe rot je leven ook kan zijn of als je een baaldag hebt, dat er absoluut nog leuke dingen in je leven gebeuren. Dit is dan ook een topmanier om dankbaarheid maar ook blijdschap te delen en te uiten. En het meest fantastische is dat blijdschap het enige is wat meer wordt als je het deelt met een ander 🙂

  Trouwens, die spreekwoordelijke schop onder je kont heb ik deze week gekregen van mezelf en mijn leerkracht. Om dezelfde reden. Ik heb woensdag met haar gepraat want ik had het eventjes gehad met alles. Gelukkig was ze heel lief en heeft ze geluisterd. En blijkt dat ik nog steeds veel te hard voor mezelf ben. Ze zei dat ik liever ben voor mijn omgeving dan voor mezelf. En dat ik wat harder mag worden in mijn omgeving, en wat liever voor mezelf. Ze heeft wel een punt, want ik was er afgelopen weken weer de kantjes vanaf aan het lopen. Ik was zwaar over mijn eigen grenzen aan het gaan en dat merkte ik. Ook mijn zelfliefde was aan het dalen. En dat mag niet., ik heb er zo hard voor gevochten. Ze heeft me gelukkig een fantastische peptalk gegeven en me heel veel goede raad gegeven. Ik mis mijn vertrouwenspersoon alsnog, want zijn ziekteverlof is verlengd heb ik deze week gehoord. Maar gelukkig heb ik meerdere leerkrachten die ik vertrouw. Al zal mijn vertrouwenspersoon altijd de eerste zijn die ik zal opzoeken. Duimen dat hij snel terug is 🙂

  Januari is ook de maand waarin ik eindelijk ben begonnen met handletteren. En het is fantastisch, en enorm verslavend. Ik kan niet wachten om allerlei kanten van de hobby te ontdekken en me te ontwikkelen erin! 🙂

  • Romy 3 februari 2018 op 12:30 am - Beantwoord

   Wat goed om te horen dat je leerkracht je echt kon helpen in deze lastige tijd en dat ze je een goede spiegel heeft voorgehouden. Soms is het goed als iemand anders je eens wijst op punten waarop je niet lief bent voor jezelf. En zeker op dat vlak kan een fijne peptalk je echt goed doen! Ik vind het mooi om te horen dat het gesprek je heeft geholpen en ik hoop echt dat het ervoor zorgt dat je weer iets liever wordt voor jezelf en beter op je grenzen past. Dat is je zo hard gegund!
   Wat leuk trouwens dat je fanatiek aan het handletteren geslagen bent. Zo fijn dat je daarin echt een leuke hobby hebt gevonden 🙂

 24. Mariska 3 februari 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Oh een nieuwe lens is wel vet! Ben benieuwd naar de foto’s die je ermee maakt.

 25. Odetta 6 februari 2018 op 8:21 am - Beantwoord

  Dat ik een heerlijke rustige verjaardag heb gehad. Een balansverjaardag noem ik het zelf, omdat ik vorige jaar mijn vijftigste verjaardag 3x (wel iedere keer met nodige aandacht voor iedereen) gevierd heb.

  • Romy 6 februari 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

   Wat fijn om je verjaardag na zo’n groot feest vorig jaar dit keer iets rustiger te hebben kunnen vieren. Ik kan me voorstellen dat dat ook heel wat waard is 🙂