Vandaag geen flauwe 1-aprilgrappen op mijn blog, maar een maandoverzicht van maart 2017. Even vroeg ik me af of ik dit overzicht wel kon samenstellen. De tijd vliegt soms zo snel voorbij dat ik vergeet wat ik ook alweer heb meegemaakt. Gelukkig hebben we de foto’s nog en komen de herinneringen daardoor bijna vanzelf weer boven. Er is ook eigenlijk best veel gebeurd! Zo stond ik twee keer voor de camera, genoot ik van de lente en deed ik een poging om meer tijd voor ontspanning in te lassen. Benieuwd wat er nog meer gebeurde? Ik praat je graag bij.

maandoverzicht maart 2017

Maart 2017 in vogelvlucht

Maart was een drukke maand, waarin ik soms tot zaterdagavond of zondagochtend doorwerkte aan opdrachten. Gelukkig vind ik het leuk wat ik doe en kan ik er zelfs op die dagen nog van genieten. Maar dat is niet het enige: ik heb ook een paar heerlijke dagen gehad met leuke momenten. Zo vierde mijn oma haar 85e verjaardag, mocht ik voor diezelfde oma een kat ophalen uit het asiel en sloot ik de maand gisteren af met een housewarming bij een lieve vriendin in Alkmaar. Af en toe was het ook een maand van frustratie. Soms zou ik willen dat die baan eerder komt of wil ik net iets te veel tegelijk. Maar vandaag is het tijd voor wat positiviteit! Juist over de positieve momenten van de afgelopen maand vertel ik je in dit overzicht meer.

sterker dan je denkt

Foto gemaakt door José Chan.

Twee keer voor de camera

In maart heb ik heel wat van Nederland gezien en heeft het OV goed aan mij verdiend. Ik reisde onder andere naar Den Haag en naar Utrecht voor twee shoots. Nee, ik ben geen modellencarrière begonnen (ook geen ambities in die richting!). De eerste keer stond ik voor de camera van José Chan voor twee outfitshoots. Ik was de foto in mijn sidebar een beetje zat en wilde die graag vervangen. Ook leek het me leuk om eens professionele outfitfoto’s te laten maken. José heeft er twee shoots van gemaakt waar ik dolblij mee ben. De eerste outfit heb ik al gedeeld in dit artikel en de andere outfit komt over een paar dagen online. De tweede fotoshoot was met Klaske. Zij wilde graag haar portfolio uitbreiden en het leek me leuk om 1) haar eens te ontmoeten, en 2) met mijn moeder samen foto’s te laten maken. Het resultaat van die shoot zal ik binnenkort laten zien op mijn blog. Ik ben zelf ook razend benieuwd.

maandoverzicht maart 2017 bloesem 50 mm

Overvloed aan bloemenfoto’s

Het is jullie vast niet ontgaan, maar de lente is nu toch echt begonnen. Ik moet er soms voor waken dat niet mijn hele blog vol staat met lentebloesem en artikelen vol lente-ideeën. Het moge duidelijk zijn dat de lente mijn favoriete seizoen is. Ik geniet dan ook volop van alle prachtige bloemen en ben in maart regelmatig zelf met mijn camera op stap gegaan om foto’s te maken. Ik merk dat ik ook steeds iets meer handigheid krijg in fotograferen met mijn 50mm lens. Dat is toch wel echt een van mijn beste aankopen geweest. Wat is dat verslavend trouwens, lenzen kopen. Ik heb mijn oog nu alweer op een portretlens laten vallen. Maar goed, niet alles tegelijk…

maandoverzicht mei 2017

Work, work, work?!

De afgelopen maand heb ik hard gewerkt, maar gelukkig zo hard dat ik ook een van mijn freelance opdrachten helemaal heb kunnen afronden. Ik heb voor een project interviews gecodeerd voor het AMC. Een leuke klus, maar ook wel een flinke! Twee weken geleden voegde ik de laatste codes toe, dus inmiddels is er weer iets meer rust in de tent. Alhoewel, qua scripties nakijken komt de drukste periode er weer aan. Best spannend weer, maar ook wel leuk! Verder loop ik nog steeds met veel plezier stage. En op de laatste dag van de maand heb ik ook nog een sollicitatiegesprek gehad. Volgende week krijg ik te horen of ik door mag naar de volgende ronde. Ik houd mijn sollicitatieperikelen bewust een beetje buiten de schijnwerpers. Maar als ik goed nieuws krijg, zijn jullie de eersten (oké, bijna de eersten) die het horen.

maandoverzicht maart 2017 vaker vrolijk winactie

Vaker Vrolijk mijlpalen

Deze maand had ik een paar mijlpalen voor mijn blog. Misschien is het een beetje sentimenteel gedoe, maar ik vind elk mini-jubileum er wel een om bij stil te staan. Mijn blog bestond deze maand een half jaar, ik schreef iets later mijn 200e artikel en bereikte ronde getallen met volgers op Facebook en Twitter. Allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om het bloggen zelf. Ik geniet er vooral volop van om nieuwe onderwerpen te bedenken, mijn hersenspinsels op papier te zetten en steeds weer nieuwe foto’s te maken. Toch vind ik het wel leuk dat er daadwerkelijk mensen zijn die mijn blog lezen. Om jullie te bedanken voor alles, geef ik deze maand aan één volger een leuk pakketje weg. Als je hier kans op wilt maken, kun je in dit artikel lezen wat de spelregels zijn.

maandoverzicht maart 2017 handletteren

Ontspanning, hoe zit het daarmee?

In maart probeerde ik om eindelijk wat meer ontspanning in te plannen. Het gaat nog met vallen en opstaan, maar stapje voor stapje kom ik er wel. Ik had deze maand ook wel een goede reden om ermee aan de slag te gaan, want ik mocht voor Viking handletteren op canvas. In dit artikel liet ik de goed gelukte foto’s zien. Hierboven, in het kader van ‘het hoeft niet perfect’, een iets minder perfecte foto die werd verstoord door onze Beertje. Welcome to my – not so perfect – life! Daarnaast ben ik een paar keer in het weekend aan het scrappen geslagen. Ik gaf ook tips over hoe je zelf kunt beginnen met scrapbooken. Afgelopen maand bleef het qua scrappen vaak bij een paar uurtjes in het weekend, maar het smaakt zeker weer naar meer.

Goed, dat was ‘m weer. Meer dan 1000 woorden in één artikel vol geklets en geleuter. Hopelijk vond je het desondanks leuk om te lezen! Zelf kan ik altijd echt genieten van de maandoverzichten bij anderen.

Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 1 april 2017 op 7:38 am - Beantwoord

  Wat goed dat je een opdracht afronde! Een deur die sluit, opent weer nieuwe deuren en hopelijk is je sollicitatie goed gegaan.

  Fijn weekend!

  • Romy 1 april 2017 op 8:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijk weekend toe!

 2. Klaske 1 april 2017 op 8:29 am - Beantwoord

  Klinkt als een goede maand! De 50mm lens is hier ook favoriet (maar dat wist je al) en ik heb ook al een aantal nieuwe lenzen op het oog. Jammer dat fotografie zo’n dure hobby is! 😉

 3. Susan 1 april 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Wat een mooi overzicht! Volgens mij gaat het hartstikke goed met jou 🙂 Ik hoop dat je sollicitatie goed ging!

 4. Aneta 1 april 2017 op 8:34 am - Beantwoord

  Heerlijk dat je wat meer rust in de tent hebt nu je freelance opdracht klaar is. Die bloemen foto’s mag jij gewoon blijven schieten hoor. Ik vind ze stuk voor stuk prachtig. Ik ga echt voor he duimen dat je naar de volgende einde mag. Fijn weekend!

  • Romy 1 april 2017 op 8:38 am - Beantwoord

   Ja echt! Het zou zo fijn zijn die lenzen net iets goedkoper waren 😉

  • Romy 1 april 2017 op 8:39 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Volgens mij ging het best goed, maar ik vind het altijd lastig om er achteraf iets van te zeggen. Ik kan zo’n gesprek dan echt overanalyseren en bang zijn dat ik net iets verkeerds heb gezegd, haha.

  • Romy 1 april 2017 op 8:40 am - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! Zowel voor je compliment als voor het duimen 🙂 Ik wens jou ook een heel fijn weekend toe!

 5. jeapiebel 1 april 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Meer ontspanning dat is goed, dat kan iedereen goed gebruiken denk ik. Ik ben zelf ook mens die houdt van bloemen. Ik gebruik het ook veel bloemen op mijn foto’s van mijn blog , dan is de lente extra feest.

 6. Sylvia 1 april 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand! Ik heb wederom genoten van je blog. Op naar volgende maand! Fijn weekend gewenst!!

 7. Lisette 1 april 2017 op 8:58 am - Beantwoord

  Leuke hoogte punten had je deze week! En spannend van je sollicitatie of je naar de volgende ronde gaat. Leuk om weer te lezen , ook al noem je het geleuter?

  • Romy 1 april 2017 op 12:40 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel voor je compliment 🙂 Inderdaad echt spannend die sollicitatie! Ik ben zelf ook heel benieuwd.

 8. Maaike 1 april 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht! Hopelijk krijg je goed nieuws wat betreft de sollicitatie. En wat heb je alweer leuke artikelen in de planning staan. Persoonlijk ben ik benieuwd waarom je een portret lens op het oog hebt?

  • Romy 1 april 2017 op 12:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik hoop het ook! Het zou zo leuk zijn als dit iets wordt, zeker omdat het een erg leuke functie is. Toen ik met José ging shooten, gebruikte zij een portretlens en daarmee (in combinatie met een flinke dosis talent natuurlijk) maakte ze hele mooie foto’s met prachtige scherpte-diepte. Volgende maand begin ik met een cursus portretfotografie om het eerst wat beter onder de knie te krijgen. Maar wie weet volgt de lens daarna een keer 😉

  • Maaike 1 april 2017 op 1:16 pm - Beantwoord

   Wauw, leuk zo’n cursus! Doen! Inderdaad slim om eerst wat meer te weten te komen over de techniek en andere factoren die van invloed zijn op een mooie portret foto. Ik ben zelf totaal geen professional, maar vind het soms jammer dat mensen soms de duurste camera’s kopen om vervolgens alleen in de P stand te fotograferen en altijd de flits aan hebben. Onder het mom van “ik heb de goede spullen dus ik maak mooie foto’s”. Maar zo schat ik jou totaal niet in hoor! Begrijp me niet verkeerd! Juist complimenten voor jouw mooie foto’s die altijd zo mooi bij het artikel passen. En nu brei ik een eind aan dit verhaal 🙂

   • Romy 1 april 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

    Ja, het is echt een aanrader! Misschien zoekt Klaske nog modellen voor haar portfolio? Je zou haar eens kunnen mailen. En José kan ik ook echt aanraden. Ze maakt zulke mooie foto’s en vraagt er een heel redelijk tarief voor 🙂 Ik wens jou ook een heerlijke maand april toe!

   • Romy 1 april 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

    Lief! Dankjewel 🙂

   • Romy 1 april 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

    Dankjewel voor het duimen en wat lief die laatste zin! 🙂 Zo fijn om te horen dat je nieuwe baan een groot hoogtepunt was van maart. Heerlijk dat je het zo naar je zin hebt daar!

   • Romy 1 april 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

    Haha, ik snap wel wat je bedoelt. Ik zie ook zo vaak toeristen door Amsterdam lopen met enorme telelenzen, maar volgens mij hebben ze geen flauw idee wat ze ermee moeten doen 😉 Dankjewel voor je mooie compliment!

 9. Sofie 1 april 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Haha, herkenbaar dat je aan de hand van fotos je herinneringen weer even moet reconstrueren 🙂

 10. jonna@burgertrutjes 1 april 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  jon

 11. Bente 1 april 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  Bezig bijtje ben je! En ik ga voor je duimen dat je door de sollicitatie ronde heen bent! Het ‘gekke’ met solliciteren is dat het nooit snel genoeg kan gaan voor je gevoel, en als alles dan op zijn plaats valt heb je zomaar uit het niets een baan (als in, het kan opeens heel snel gaan!).

  Het meest heb ik genoten van het weer, de bloesems (die zijn nu eenmaal heel erg fijn om te fotograferen ;)), en mijn tripje naar Amerika met mijn werk. Al voelt dat al weer veel langer geleden dan een maand!

  • Romy 1 april 2017 op 12:45 pm - Beantwoord

   Ja precies! Dat denk ik ook. Het moment dat je dan uiteindelijk een baan hebt, zal het ook wel even wennen zijn en komt er ook heel veel op je af. Maar op dit moment zou die baan me niet snel genoeg kunnen komen inderdaad 😉
   Wat een fijne dingen om op terug te blikken! Een reisje naar Amerika? Wauw, wat gaaf!

 12. Josephine 1 april 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Gezellig, de zaterdag beginnen vol goedgeschreven geklets en geleuter! 😀 Wat heb je een leuke en drukke maand achter de rug. Ik hoop dat je die baan krijgt (en daarnaast nog tijd overhoudt om te bloggen ;)).

  • Romy 1 april 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel! En die tijd om te bloggen blijft er zeker. Voor bloggen maak ik graag tijd vrij 😉

 13. Mariëlle 1 april 2017 op 10:35 am - Beantwoord

  Wat een goed gevulde maand hihi, ik heb dat ook! Heel veel mooie dingen zie ik en ook veel spannende dingen, ik duim voor je 🙂

 14. Evelyne 1 april 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Ik duim voor je dat je die baan krijgt! Voor de rest is ’t toch wel een drukke maand voor je geweest. Maar hier eigenlijk ook, haha. Fulltime werken, 2 blogs beheren en een sociaal leven 😀

  • Romy 1 april 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

   Oh wauw, dat klinkt ook heel erg druk! Twee blogs? Ik doe het je niet na! 🙂

 15. Benthe 1 april 2017 op 2:41 pm - Beantwoord

  Oef, dat coderen klinkt inderdaad als een grote klus. Fijn dat je hem hebt afgerond ? en leuk om zo’n maandoverzicht te lezen. Spannend ook je sollicitatie, ik duim voor je dat je door mag ?! Mijn hoogtepunt was denk ik mijn nieuwe baan waar ik aan begon en waar ik superblij mee ben, dat gaat jou binnenkort ook lukken!

 16. elke 1 april 2017 op 3:33 pm - Beantwoord

  Ik hoop echt oprecht dat je die baan krijgt! Ik duim mee voor jouw 😉

 17. Yanine 1 april 2017 op 4:27 pm - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht weer 🙂 Dan sta je zelf ook even wat meer stil bij de leuke dingen van maart, want het is inderdaad ontzettend snel gegaan deze maand. Die fotoshoot heeft me wel aan het denken gezet of ik dat niet ook eens zal gaan doen 😀 Hoop dat april ook net zo’n leuke maand zal worden!

 18. Anneke 1 april 2017 op 4:51 pm - Beantwoord

  Wauw Romy, ik vind het echt knap dat je na een half jaar bloggen al 200 artikelen hebt geschreven ?. Leuk dat je er zo veel plezier in hebt!

  • Romy 1 april 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het voelt eigenlijk alsof ik er veel minder heb geschreven. Ik stond zelf ook even raar te kijken, haha. Ik vind bloggen gewoon zo leuk om te doen 🙂

 19. Charel 1 april 2017 op 5:09 pm - Beantwoord

  Om echt vrolijk van te worden Romy! Heerlijk zo’n overzicht!

 20. Dalinka 1 april 2017 op 6:48 pm - Beantwoord

  Klinkt als een drukke maar mooie maand! Dat van die bloemen fotograferen herken ik wel. Ik zit ook steeds om me heen te kijken of ik mooie bloemen of bomen zie om op de foto te zetten haha. En ik ga voor je duimen wat betreft de sollicitatie!
  Even iets heel anders: heb je cavia’s?:-O Cavia’s zijn zo lief?

  • Romy 1 april 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Lief dat je gaat duimen! Dankjewel!
   Ja, wij hebben twee cavia’s! 🙂 Het zijn inderdaad echt schatjes! Mijn hart brak ook toen ik je tweet over de cavia las. Die zou ik zo in huis willen nemen, maar helaas hebben wij geen plek meer in ons hok 🙁

 21. Irene 1 april 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

  Ieeeh spannend dat je gesolliciteerd hebt! Ik duim met je mee 🙂

 22. Malou | Blonde Blossom 1 april 2017 op 8:26 pm - Beantwoord

  Malou

  • Malou | Blonde Blossom 1 april 2017 op 8:27 pm - Beantwoord

   Sorry, er ging even iets mis! Wat een leuke, veelzijdige maand had jij. Heerlijk die fotoshoots, de foto’s van José zijn zo prachtig! Ben benieuwd wat Klaske heeft gedaan. Ik word trouwens ook zo blij van de lente en al die mooie bloemetjes! Hopelijk komt er iets goeds uit je sollicitatie. Malou x

   • Romy 2 april 2017 op 12:03 am - Beantwoord

    Dankjewel! Ik ben ook super benieuwd naar de foto’s van Klaske. Die van jou op Instagram zagen er in ieder geval prachtig uit 🙂

 23. Nesrin 1 april 2017 op 10:33 pm - Beantwoord

  N

 24. Nesrin 1 april 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

  Met veel plezier alle 1000 woorden gelezen 😉 Wat een heerlijke maand heb je gehad en ik hoop dat je snel goed nieuws krijgt over je sollicitatie!

  (Ik snap niet hoe ik het voor elkaar krijg om elke keer een leeg veld als reactie in te sturen)

  • Romy 2 april 2017 op 12:04 am - Beantwoord

   Ah nee, ik ben bang dat dat aan mijn blog ligt, waarschijnlijk aan een plug-in. Ik heb al van alles geprobeerd om die fout eruit te krijgen, maar steeds tevergeefs. Ik heb nu hulp van iemand anders ingeschakeld, dus hopelijk zijn die lege reacties straks verleden tijd. Lief dat je toch een nieuwe reactie hebt achtergelaten 🙂 Dankjewel voor je leuke reactie!

 25. Renske 1 april 2017 op 10:59 pm - Beantwoord

  Re

 26. Renske 1 april 2017 op 11:02 pm - Beantwoord

  Oké, dit is gek. Ik had een heel verhaal getypt, haha.

  Maar dat coderen lijkt me inderdaad een flinke klus, wel een hele toffe uitdaging! 🙂 Hopelijk krijg je snel goed nieuws omtrent het solliciteren. Dat is je gegund!

  Mijn hoogtepunt raad je waarschijnlijk al: eindelijk weer samenwonen! 🙂

  • Romy 2 april 2017 op 12:05 am - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! Ik hoop ook dat er snel goed nieuws komt.
   En ik kan me voorstellen dat het samenwonen jouw allergrootste en mooiste hoogtepunt is van maart. Geniet er lekker van! 🙂

 27. Florentine 2 april 2017 op 1:13 am - Beantwoord

  Wat leuk van die outfitshoots! Ik vind trouwens dat je erg mooie foto’s maakt!
  veel liefs, Florentine

 28. Danique 2 april 2017 op 1:28 pm - Beantwoord

  De lente is ook echt mijn favoriete seizoen! Ik ben ook dol op foto’s van bloemen. Ik zal voor je duimen met je sollicitatie!

 29. Lilian 3 april 2017 op 10:29 pm - Beantwoord

  Klinkt als een leuke maand met veel mooie foto’s. Ben benieuwd naar die andere shoots. Ik hou ook zo van lente en kan niet genoeg bloemen zien in blogs, want buiten laten ze nog even op zich wachten 😉

  En ik hoop dat je sollicitatie goed afloopt!

  • Romy 3 april 2017 op 11:59 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook zo dol bent op de lente én op bloemen. Hopelijk staat alles binnenkort echt in volle bloei 🙂