Het is weer tijd voor een maandoverzicht! Dit keer heb ik mijn maandoverzicht in een iets ander jasje gestoken. De nieuwe naam van deze rubriek is ‘De maand van…’. Ik kies elke maand een paar punten die er voor mij uitsprongen die maand en vertel daar iets meer over. Op de eerste dag van juni is het natuurlijk tijd voor mijn maandoverzicht van mei 2017. Dit was onder andere de maand van mijn verjaardag, twee weken vrij en een nieuwe baan. Wat heb ik zoal gedaan deze maand? En hoe bevalt mijn eerste echte ‘grote-mensenbaan’? Daar vertel ik je in dit overzicht meer over.

vaker vrolijk maandoverzicht mei 2017

De maand van mijn succesvolle sollicitatie én een baan

De maand mei begon voor mij met goed nieuws over een sollicitatie en daarna ging het razendsnel. Direct na de tweede sollicitatieronde kreeg ik te horen dat ik was aangenomen. Zo zat ik het ene moment nog door vacatures te scrollen en scripties na te kijken en het volgende moment had ik opeens uitzicht op mijn eerste echte baan. Ik zegde mijn vorige baan op, werkte keihard aan een onderzoeksproject en bereidde me voor op mijn bestaan als fulltime werknemer. Maar bovenal was ik ontzettend blij dat het gelukt is en ik op een leuke werkplek kon begonnen. Ik zit er trouwens aan te denken om op basis van mijn ervaringen solliciteertips te geven. Ik twijfel alleen of ik mezelf ‘expert’ genoeg vind om dat artikel online te zetten. Wat vinden jullie? Doen of niet doen?

maandoverzicht mei 2017

De maand van twee weken ‘vrij’

De maand mei was ook de maand waarin ik twee weken vrij had voordat ik begon met werken. Of nou ja, ik heb ‘vrij’ tussen aanhalingstekens gezet, omdat ik eigenlijk non-stop bezig ben geweest die twee weken. Afscheid nemen op mijn vorige werk, dingen afronden en blogs vooruit schrijven. Maar daarnaast heb ik in die twee weken ook de tijd genomen om te genieten van leuke dingen. En dat waren er een heleboel! Ik ging met Lianne naar Café Blond (klik hier voor het artikel), ik schommelde met een andere vriendin op grote hoogte bij A’dam Lookout. Ook bezocht ik met mijn moeder de voorstelling Slippers en had ik mijn allereerste blogevent van Viking. Verder ging ik met een vriendin naar een geluksworkshop van Patrick van Hees en shopte ik met een andere vriendin in Hoofddorp. Goh, als ik dit zo teruglees, was het wel echt een maand met een gouden randje.

De maand van handjes schudden en nieuwigheid 

Na de succesvolle sollicitatie en de twee weken vrij ging ik dan echt aan het werk. Ik begon mijn eerste werkdag met knikkende knietjes en eindigde hem met een lamme hand van het handjes schudden. Gelukkig schudde ik de hand van heel veel fijne collega’s en voelde ik me al snel welkom en op mijn plek. Ik heb al een aantal leuke opdrachten gedaan waar ik echt mijn passie voor taal en schrijven in kwijt kan. Het is ook fijn om lekker uitgedaagd te worden en buiten mijn comfortzone te gaan. Aan de andere kant is het ook nog vermoeiend en moet ik nog even mijn balans zien te vinden. Alles is natuurlijk nieuw en indrukwekkend, maar na een tijdje zal ik daar vast meer mijn weg in vinden.

maandoverzicht mei 2017

De maand van 24 worden

Alsof alle leuke uitjes en een nieuwe baan nog niet genoeg waren, was mei ook nog eens mijn verjaardagsmaand. Op 25 mei werd ik 24 en was ik vanwege Hemelvaartsdag ook nog eens lekker vrij. Ik ben op die dag eerst enorm verwend door mijn ouders en broertjes. Ik kreeg onder andere meerdere handletterboeken, het Wetboek voor bloggers van mijn verlanglijstje, een boek over fotografie en twee dingen van Blond Amsterdam. Daarna kwam er familie langs en verraste mijn oma me met twee zelfgehaakte kussens, waar ik dolblij mee ben. Het weekend daarna heb ik mijn verjaardag nog met een aantal vrienden gevierd en heb ik nog een keer een heerlijke dag gehad. Op mijn blog vierde ik mijn verjaardag met een winactie. De winnaar daarvan ontvangt later vandaag een berichtje.

De maand van creativiteit en rust

Verder had ik in mei mijn laatste cursussen portretfotografie. Het resultaat heb je al eerder kunnen zien in dit artikel. Ook naast de cursus heb ik geprobeerd op verschillende manieren creatief bezig te zijn. Ik merk dat ik juist met een drukke baan erbij behoefte heb aan rust en creativiteit. Die vind ik regelmatig in scrapbooken, maar ook in mijn eerste pogingen tot handletteren en in bloggen en fotograferen natuurlijk. Mijn plan was eerst om hele avonden druk bezig te zijn met nog meer werk, maar ik merk dat ik na werktijd vooral behoefte heb aan rust. Misschien verandert dat nog, maar voor nu vind ik het prima om in de bus naar huis bijvoorbeeld even heel rustgevend door Instagram te scrollen of een boek te lezen. ’s Avonds lees ik graag blogs en ben ik gewoon een beetje relaxed bezig.

outfit mintgroene zomerjurk

De maand van 5 centimeter korter haar

Normaal ben ik niet zo van het klagen op mijn blog, maar nu moet me toch even iets van het hart. *begin klaagbericht* Er is niets dramatisch gebeurd, maar dit is voor mij best een ding. Hierboven zie je dus mijn nogal andere kapsel dan eerst. Niet omdat ik zo graag iets anders wilde, maar omdat de kapper besloot het eens iets anders aan te pakken dan ik wilde. Ik vroeg haar in de laatste week van mij om “een puntje van mijn haar” af te halen. Helaas zag ik vervolgens plukken haar van 5 centimeter op mijn schort vallen. *einde klaagbericht* Inmiddels heb ik mijn kapsel iets meer geaccepteerd en vind ik het ook wel wat hebben. Ik heb er zelfs van sommige mensen juist complimenten over gekregen. En gelukkig groeit haar ook vanzelf weer aan, dus over een maand of twee heb ik vast mijn oude coupe weer terug.

Hoe zit het met juni?

De maand juni zal ongetwijfeld iets minder spannend nieuws brengen dan de maand mei. Wel wil ik waarschijnlijk nog een paar dagen met mijn moeder naar een hotel in Londen of gewoon ergens in Nederland of België. Dat is nog even afwachten allemaal, maar is wel iets waar ik al erg naar uitkijk. Verder is de maand juni nog een groot vraagteken. Ik zal vooral veel werken en hoop daarnaast te genieten van een balans tussen werken, bloggen en vrije tijd. Oh ja, en ik wil enthousiast aan de slag gaan met de uitdaging om mensen lieve berichtjes te sturen.

Wat was jouw favoriete moment van de afgelopen maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 1 juni 2017 op 6:13 am - Beantwoord

  Wat een toffe mei maand heb je gehad! Leuk om er zo op terug te kijken!

 2. jonna@burgertrutjes 1 juni 2017 op 6:26 am - Beantwoord

  Wow, er is veel gebeurd in jouw leven in de maand mei. Maar wel allemaal blije dingen. Mijn haar is ook korter geknipt dan gedacht bij de kapper. Komt wel weer goed 🙂

 3. Darina 1 juni 2017 op 6:53 am - Beantwoord

  Je hebt een prachtige maand achter de rug! En je nieuwe coupe staat je erg goed!

 4. Lisette 1 juni 2017 op 7:03 am - Beantwoord

  Een mooie maand was deze maand voor je! Je hebt heel wat ontwikkelingen gemaakt, erg leuk! Over een maandje is je haar alweer een stukje langer, komt goed 😉

  • Romy 1 juni 2017 op 9:03 pm - Beantwoord

   Precies! Misschien moet ik progress-foto’s maken van mijn haar 😉 Volgende maand is het vast alweer een stuk langer.

 5. Susan 1 juni 2017 op 7:38 am - Beantwoord

  Wat een leuke maand heb je achter de rug! Leuk zeg 😀

 6. Josine 1 juni 2017 op 8:42 am - Beantwoord

  Een nieuwe baan is altijd even spannend he? Straks weet je niet beter! Oh en je haar, daar mag je best over klagen hoor! Ik heb dat dus ook gehad, zo balen. Maar het groeit inderdaad weer aan. Ik moet zeggen dat ik het echt niet vind misstaan hoor! Liefs Josine

  • Romy 1 juni 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

   Dat is lief! Dankjewel! En inderdaad, het groeit vanzelf wel weer aan. Ik vind een nieuwe baan ook echt heel spannend, maar ben blij dat het tot nu toe zo goed voelt 🙂

 7. Sija 1 juni 2017 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat heb jij een geweldige maand gehad! Zoveel leuke dingen 🙂 En oh kappers.. ik weet er alles van. Ik knip tegenwoordig zelf mijn puntjes, dat gaat wat makkelijker omdat ik lang haar heb. En hey, je hoeft niet expert te zijn om tips te geven hoor, ik ben juist erg benieuwd naar je tips voor solliciteren.

  • Romy 1 juni 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je benieuwd bent naar mijn tips! Ik ga binnenkort mijn artikel publiceren 🙂 En op dat kappersprobleempje na was het inderdaad een heerlijke maand 🙂

 8. Sandra 1 juni 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Je kan wel zien dat de afgelopen maand vol met bijzondere momenten zat zeg! Je hebt niet stil gezeten, haha. Maar wat goed om te horen dat je op je nieuwe werk al een aantal opdrachten hebt gehad waarin je je passie kwijt kon! Het is toch altijd even afwachten he. Super! En wat betreft je haar… Ik snap dat je in eerste instantie schrok. Het is gewoon naar als je haar anders wordt dan je zelf in gedachten had. Maar ik meen het écht: het staat je goed!!
  Fijne dag vandaag. 🙂

  • Romy 1 juni 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

   Ja, daar ben ik ook zo blij mee! Ik voel me echt op mijn plekje op het werk. Dankjewel voor je lieve compliment over mijn haar! Het was inderdaad een beetje een shock, maar wat leuk om te horen dat je het me goed vindt staan 🙂 Ik hoop dat jij ook een heerlijke dag hebt gehad.

 9. Johanne 1 juni 2017 op 9:30 am - Beantwoord

  Ik vind je haar wel mooi zo hoor! Ik snap dat je schrikt, want als je iets anders krijgt dan je wil…da’s bijna nooit goed. Maar het staat je wel echt heel goed. En mocht je het er nog steeds niet mee eens zijn straks: gelukkig groeit het weer terug ;-). En ik zou die sollicitatietips wel doen hoor. Je hebt het juist recent allemaal mogen meemaken. Je zat er bovenop, Dus zeker doen!

  • Romy 1 juni 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En die sollicitatietips ga ik nu inderdaad maar plaatsen. Al is het alleen al omdat ik na al die maanden graag eens mijn sollicitatie-ervaringen deel 🙂

 10. Bente 1 juni 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Dat is zeker een maand met een gouden randje! Helemaal niet verkeerd ;).

  Ik vind je haar ook mooi staan! Kan me voorstellen dat het even schrikken is als het wat anders is dan je gewend bent, Maar, I like it!

  • Romy 1 juni 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen! Dankjewel voor je compliment over mijn haar 🙂

 11. Sofie 1 juni 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Heerlijke maand! Die sollicitatietips kan je geven hoor, het gaat toch om jouw ervaring? Je ziet er nog steeds goed uit met korter haar trouwens!

  • Romy 1 juni 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Daar zit wat in inderdaad. Eigenlijk hoef ik ook geen sollicitatie-expert te zijn om er op mijn blog iets over te schrijven 🙂 En dankjewel voor je lieve compliment!

 12. Josephine 1 juni 2017 op 10:06 am - Beantwoord

  Ik vind je nieuwe kapsel mooi hoor! Het staat je goed! Ik kan me wel voorstellen dat je er zelf van baalt, omdat de kapper niet gedaan heeft wat je vroeg. Maar voor een buitenstaander zit je haar gewoon goed! (Mijn eerste indruk was eigenlijk, dat dit wel je nieuwe profi werkfoto zou zijn. 🙂 ).

  Wat een superleuke en afwisselende maand weer. Heel leuk! Ik ben benieuwd hoe je je eerste volle werkmaand gaat vinden. Vooral ook met de balans tussen werk, bloggen en hobby’s enzo (zoals je zelf al zegt). Sollicitatietips zou ik zeker leuk vinden om te lezen. Je bent toch ervaringsdeskundige? Ik denk dat veel lezers er wat aan kunnen hebben.

  • Romy 1 juni 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂 Mijn moeder was ook helemaal lyrisch over mijn kapsel, maar zelf twijfel ik dan toch een beetje.
   Ik zal over een tijdje nog eens een update geven over mijn werk. Het is inderdaad nog best lastig om alles te combineren, maar tot nu toe gaat het me redelijk goed af en geniet ik wel van de combinatie van alles. En die sollicitatietips ga ik inderdaad maar delen binnenkort, alleen al om eens mijn ervaringen te kunnen delen 🙂

 13. Loes 1 juni 2017 op 10:12 am - Beantwoord

  Wow, wat was mei een fijne en drukke maand voor jou! Lekker zeg! Behalve van je haar, dat is een beetje jammer… Maar het staat je leuk, dus no worries! Fijne juni vast!

 14. Rebecca 1 juni 2017 op 10:20 am - Beantwoord

  Wauw wat was mei een super leuke maand voor jou! Heel leuk dat je een nieuwe baan hebt natuurlijk, maar nog beter dat het tot nu toe zo bevalt. Altijd spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Ik wil zo graag naar het blond café ennn zo een bord met mij er op hahah

 15. Liset - Beautydagboek 1 juni 2017 op 10:28 am - Beantwoord

  Oh wauw, je hebt heel wat moois om op terug te kijken! Wat een leuke dingen heb je gedaan en ook nog eens een nieuwe baan. Ik snap je ‘haarprobleem’ helemaal, ik ben ooit ook eens van de kapper teruggekomen met veel te kort haar. Volgens mij heb ik er zelfs een traantje om gelaten (ja echt!), want ik vond het verschrikkelijk om zo rond te moeten lopen. Ik moet zeggen dat het jou helemaal niet verkeerd staat hoor, maar dat voel je zelf waarschijnlijk heel anders. En inderdaad; het groeit gelukkig weer aan :).

 16. Kaylin 1 juni 2017 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat geweldig dat het goed meevalt op je werk. En je nieuwe kapsel ziet er goed uit!

  • Romy 1 juni 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik wens jou ook een heerlijke maand juni toe!

  • Romy 1 juni 2017 op 9:26 pm - Beantwoord

   Ja, daar ben ik ook echt blij mee. Dat is natuurlijk wel een beetje afwachten met een nieuwe baan. Het is heel spannend allemaal, maar wel ook erg leuk. En ik kan me voorstellen dat je supergraag een eigen Blond-bordje wilt. Ik ben ook zo blij met het mijne 🙂

  • Romy 1 juni 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar! Ik moest ook een traantje laten toen ik mijn kapsel voor het eerst thuis in de spiegel keek. Een beetje gênant, maar mijn haar betekent best veel voor me 😉 Maar inderdaad, ik wacht af totdat het wat langer is geworden! Komt wel weer goed! Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

  • Romy 1 juni 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

 17. Melissa 1 juni 2017 op 11:40 am - Beantwoord

  Als je het zo allemaal bij elkaar ziet, was het echt een rollercoaster. Een hele spannende! Vind het allemaal zo leuk voor je.

  • Romy 1 juni 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Zo lief! Dankjewel voor je reactie 🙂 Het was zeker een rollercoaster, maar wel een hele leuke.

 18. Nienke 1 juni 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

  De tijd vloog echt voorbij! Ik kreeg deze maand mijn zomervakantie! Aankomende maand krijg ik te horen of ik voor mijn examens geslaagd ben. Spannend!

 19. Deb 1 juni 2017 op 5:48 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Fijn dat je leuk werd ontvangen en je je meteen op je plek voelde. Dat is heel belangrijk vind ik. En nog gefeliciteerd met je verjaardag, het was een super mooie dag en ook toevallig de verjaardag van mijn dochtertje.

 20. Mirthe 1 juni 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

  Haha ik vind het ook echt verschrikkelijk als de kapper niet doet wat je denkt heeeeel duidelijk gevraagd te hebben, maar ik vind oprecht dat je het supergoed kan hebben joh! Maar eigenlijk reageer ik om te zeggen dat ik je sollicitatietips heel graag zou willen lezen, juist omdat ik qua leeftijdscategorie een beetje bij je in de buurt zit en het een best wel spannend idee vind om na mijn afstuderen op zoek te gaan naar een ‘echte’ baan.

 21. Larissa 1 juni 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

  Wauw wat een leuke maand heb je gehad! Ik vind je haar echt heel erg goed staan.
  Een blog met sollicitatietips zou erg fijn zijn! Volgende week lever ik mijn scriptie in en dan moet ik ook echt aan de slag met sollicitaties. En persoonlijke tips vind ik toch altijd prettig!

  • Romy 1 juni 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Wat spannend allemaal zeg! Ik ga heel hard voor je duimen! Geniet in de tussentijd lekker van je vakantie 🙂

  • Romy 1 juni 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Jij ook gefeliciteerd met je dochtertje! Wat een heerlijke dag is Hemelvaart ook om jarig te zijn inderdaad 🙂

  • Romy 1 juni 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel 🙂 En leuk om te horen dat je benieuwd bent naar mijn sollicitatietips! Ik ga ze binnenkort zeker delen 🙂

  • Romy 1 juni 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

   Wat spannend dat je na je scriptie ook echt aan de bak gaat! Ik ga binnenkort zeker mijn sollicitatietips delen op mijn blog 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie op mijn haar!

 22. Evelyne 1 juni 2017 op 8:49 pm - Beantwoord

  Afgelopen maand had ik 2 hoogtepunten. Als 1ste Zaterdag 13 Mei, ons muziekevenement. Hier geniet ik trouwens nog steeds van! Als 2de hoogtepunt benoem Zondag 21 Mei, Feest in ’t Groen, waar we drank verkochten voor dezelfde goede doelen als Zaterdag 13 Mei. We waren zo goed als uitverkocht op 21 Mei 😀 Doet toch wel deugd zo’n vruchtbare dagen 😉

  • Romy 1 juni 2017 op 9:31 pm - Beantwoord

   Wat een mooie hoogtepunten! En al helemaal omdat jullie zo goed verkochten voor het goede doel! Super gedaan!

 23. Danique 2 juni 2017 op 11:03 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo’n goede start hebt gemaakt met je nieuwe baan! Dat van de kapper herken ik wel, maar na een tijdje wen je er wel aan en dan vind je het vast niet meer zo erg! Ik vind het je erg leuk staan :).

  • Romy 2 juni 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! Ik ben inderdaad al iets meer aan mijn haar gewend inmiddels 🙂

 24. Irene 3 juni 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

  Jaaa van mij mag je zeker sollicitatietips schrijven! Niet dat ik het nu echt nodig heb. Maar ’t is altijd handig, zeker voor mensen die werk zoeken nu. En je hoeft geen expert te zijn hé. ’t Gaat om jouw ervaring en misschien heb je van daaruit wel tips waar iemand iets mee is!
  Kut als je kapper niet doet wat je wil. Maar ik vind het je superleuk staan! 🙂

  • Romy 4 juni 2017 op 7:13 pm - Beantwoord

   Superlief, dankjewel voor je compliment over mijn haar 🙂 En toevallig heb ik net de blog met sollicitatietips geschreven. Als ik er maar één iemand een beetje door de sollicitatieperiode mee kan helpen, heb ik het doel met dat artikel al bereikt 🙂

 25. Mariska 5 juni 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

  Wetboek voor bloggers is een heel handig boek, die heb ik toen ook eens besteld 🙂