Maandoverzicht: november in vogelvlucht

 • 1 december 2016
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Elke eerste dag van de maand blik ik terug op de afgelopen maand en kijk ik vooruit naar wat de volgende maand voor mij in petto heeft. Vandaag is het tijd voor mijn maand november in vogelvlucht. Deze maand voerde ik sollicitatiegesprekken, werkte ik (iets te) hard, was ik even trots op mezelf en werd ik een fanatiek lipstickgebruiker. Ook stel ik voor mezelf een aantal doelen voor de maand december. Kijk je mee naar mijn maandoverzicht?

vaker vrolijk maandoverzicht november

Terugblik op november

 • Druk, druk, druk. De maand november begon ontzettend druk. Ik hielp een docent om 130 (!) tentamens na te kijken in twee weken tijd. Dat was even bikkelen, maar uiteindelijk was ik precies op tijd klaar. Ook daarnaast heb ik het druk gehad met mijn onderzoeksproject en met scripties nakijken. Heerlijk vind ik het om lekker bezig te zijn; uit mijn werkzaamheden kan ik elke dag weer voldoening en uitdaging halen. Toch vind ik het ook soms lastig om mezelf een halt toe te roepen als het op werk aankomt. Zeker omdat ik geen baan met kantoortijden heb is het soms verleidelijk om ook ’s avonds en in het weekend hard door te werken.
 • Geen student meer. November was ook de maand waarin ik een hoofdstuk van mijn leven afsloot, namelijk mijn leven als student. Begin november had ik mijn diploma-uitreiking en schreef ik daar ook een artikel over. Nog steeds kijk ik met een warm gevoel terug op deze bijzondere dag. Mijn diploma hangt niet ingelijst boven mijn bed, maar het was wel een dag waarop ik voor het eerst even trots kon zijn op wat ik heb bereikt.
 • Solliciteren. Een baan heb ik nog niet, maar ik ben wel al heel blij dat ik deze maand ben uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. Met knikkende knietjes maar ook met een klein beetje zelfvertrouwen ging ik de eerste gesprekken aan. Ook al besef ik me maar al te goed dat de kans op een teleurstelling groot is, ik probeer vooral ook trots te zijn op het feit dat ik er hard mijn best voor heb gedaan en vooral tijdens het tweede gesprek alles heb gegeven. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte als ik ooit positief nieuws heb.
 • Mezelf meer verwennen. Misschien is het een tikkeltje gek, maar ik vind het nog best lastig om dingen voor mezelf te kopen. Cadeautjes voor anderen shop ik zonder moeite bij elkaar, maar mezelf zal ik niet snel verwennen met iets leuks. Toch is het deze maand een paar keer goed gelukt. Het waren geen gevalletjes shop till you drop, maar ik heb mezelf wel getrakteerd op bijvoorbeeld gezellige aankopen bij Action.
 • Mezelf verzorgen. Al eerder schreef ik een artikel over beter in je vel zitten door persoonlijke verzorging. Dat deed ik niet voor niets, want ik merk dat ik er zelf ook psychisch heel erg van kan opknappen. Deze maand heb ik er dan ook lekker op los geëxperimenteerd met nieuwe verzorgingsproducten. Ik smeerde weer af en toe body butter op, testte nieuwe lipsticks uit en ging geen dag zonder make-up naar buiten. Missie geslaagd dus!

vaker vrolijk maandoverzicht november

Doelen voor december

 • Meer knutselen. Sinds ik een aantal baantjes heb en mijn blog ben begonnen, schiet het knutselen er weleens bij in. Natuurlijk maak ik nog steeds kaartjes, maar het komt bijna niet meer voor dat ik hele dagen series kijk terwijl er ondertussen meerdere creaties uit mijn handen komen. Deze maand wil ik daar dan ook echt de tijd voor gaan nemen. Zeker nu ik bijna klaar ben met de kerstkaarten, moet dat goed komen.
 • Rustmomenten pakken. Soms heb ik het gevoel dat ik aan anderen moet bewijzen dat ik niet de hele dag stilzit. Alleen al daarom grijp ik weleens opdracht na opdracht aan. Ik kan ook helemaal opgaan in mijn werk, dus echt erg vind ik het niet. Wel merk ik dat ik in de avonden of in ieder geval in de weekenden meer mijn rust zou moeten pakken. Dat kan zijn door een boek te lezen, bij te kletsen met een vriendin of gewoon iets eerder naar bed te gaan. Die rustmomentjes wil ik in december meer gaan pakken.
 • Feestdagen en Parijs. December wordt een maand vol hoogtepunten en gezellige dingen doen met familieleden. Eerst vier ik aanstaande zondagavond Sinterklaas met mijn moeders familie. Iedereen heeft cadeautjes voor elkaar gekocht en het is altijd dé gelegenheid om lekker te kletsen en lachen met elkaar. Ook op kerst kan ik me nu al verheugen. Verder ga ik in de week voor kerst met mijn vader een dagje naar Parijs. Een leukere stad om in de decembermaand te bezoeken, had ik me niet kunnen bedenken. Uiteraard gaat mijn camera mee en ik hoop van dit bijzondere uitje eind december een plog online te zetten.
 • Broertje uitzwaaien. Kerst wordt dit jaar wel anders dan andere jaren. Mijn broertje Joeri is er namelijk niet bij, omdat hij volgende week voor drie maanden naar Barcelona vertrekt. Hoewel ik hem deze reis ontzettend gun, ga ik hem ook heel erg missen. Wat zal het stil zijn in huis nu ik alleen met mijn ouders ben! Het goede nieuws is dat we hem waarschijnlijk in januari willen gaan opzoeken en daar dan meteen een bezoekje aan deze mooie stad aan vastplakken.
 • Stilstaan bij het afgelopen jaar. Om een of andere reden word ik aan het einde van het jaar altijd een beetje sentimenteel. Ik sta dan stil bij alle dingen van het afgelopen jaar en kan daar soms best een traantje om wegpinken. Het lijkt me heel mooi om het jaar ook op mijn blog op een speciale manier af te sluiten en 2017 officieel in te luiden. Ik ga mijn hersenen er nog maar eens over breken hoe ik dat precies wil gaan aanpakken. Daarover binnenkort dus meer!

Wat was jouw hoogtepunt van de maand november?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 1 december 2016 op 8:50 am - Beantwoord

  Solliciteren is zó spannend! Maar je moet gewoon denken dat ze jou ook leuk moeten vinden. Ik heb wel geleerd dat je beter op zoek kan gaan naar een baan die je echt leuk vindt, dan dat je zo snel mogelijk aan het werk wilt en niet met plezier naar je werk gaat.
  En wat gaaf dat je naar Parijs gaat!!

  • Romy 1 december 2016 op 7:24 pm - Beantwoord

   Hihi, dankjewel voor je lieve woorden 🙂

  • Romy 1 december 2016 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop het ook 🙂 Jij ook heel veel succes met het zoeken naar een baan! Hopelijk vinden we allebei snel een leuke functie!

  • Romy 1 december 2016 op 7:26 pm - Beantwoord

   Ja precies, dat is ook wel een les die ik na een paar weken heb geleerd. Eerst solliciteerde ik werkelijk overal op, maar inmiddels ben ik wel kritischer en reageer ik alleen op dingen die me écht leuk lijken. Ik hoef me thuis met mijn freelance klusjes ook niet te vervelen, dus er zit gelukkig ook niet zoveel haast achter 🙂

 2. Tarinda 1 december 2016 op 10:04 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar Parijs gaat! Volgens mij is dat zo gezellig deze tijd van het jaar!

 3. Svenja 1 december 2016 op 10:06 am - Beantwoord

  Spannend dat je nu officieel geen student meer bent en op zoek bent naar een baan. Ik ben zelf op het moment ook op zoek en vind het toch wel erg lastig. Hopelijk vind je snel iets leuks! En wat onwijs tof dat je naar Parijs gaat, vooral rond deze tijd is de stad zo mooi!

 4. Charel 1 december 2016 op 10:28 am - Beantwoord

  Mooi punten! Fijn dat je bent afgestudeerd nu komt er een spannende periode aan maar die gaat zeker goedkomen hoor hihi! Je kan het! X

 5. Tineke 1 december 2016 op 11:03 am - Beantwoord

  Mooie doelen, geniet van Parijs! Het is echt een prachtige stad!
  Liefs

 6. Josephine 1 december 2016 op 11:25 am - Beantwoord

  Wat een drukke maand november heb je gehad, nog gefeliciteerd met je diploma! En leuk dat je naar Parijs gaat (hopelijk sneeuwt het een beetje!), ik ben al benieuwd naar je foto’s.

  Mijn hoogtepunt van november was de jublileum-verjaardag van een familielid. Het was een klein rockfestival met bandjes in de tuin. Heel bijzonder (en koud) :p.

  • Romy 1 december 2016 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, sneeuw in Parijs zou al helemaal leuk zijn! Wat een prachtige plaatjes zou dat opleveren!
   De verjaardag klinkt, op de kou na, als een heerlijke dag. Wat leuk dat het familielid het op die manier vierde.

 7. Irene 1 december 2016 op 11:55 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar Parijs gaat! Ik vind het ook lastig om mezelf te verwennen en rust te nemen wanneer dit nodig is!Liefs

 8. Demi | StudioKOOK 1 december 2016 op 12:48 pm - Beantwoord

  Mooi om elke maand doelen vast te stellen. En verder veel succes met de sollicitatiegesprekken en natuurlijk ook veel plezier in parijs!

 9. Anne - Ditisanne.nl 1 december 2016 op 12:49 pm - Beantwoord

  Leuk allemaal! Parijs is fantastisch rond deze tijd van het jaar, gaaf hoor! En solliciteren komt vast wel goed! 😉

  Mijn hoogtepunt van november was afgelopen zondag, toen we een leuke dag met vriendinnen hadden. Een escaperoom bezocht, een hightea gehad en ’s avonds het Sinterklaasspel, erg leuk allemaal!

 10. Vlijtig Liesje 1 december 2016 op 12:51 pm - Beantwoord

  Spannend zeg die sollicitatiegesprekken! Maar een goed teken dat je wordt uitgenodigd.

  Leuk om je maandoverzicht te zien. En je diploma halen vind ik een flinke mijlpaal. Gefeliciteerd nog!

 11. Irene | Tussenmarsenjupiter.be 1 december 2016 op 1:08 pm - Beantwoord

  Superleuk dat je naar Parijs gaat! Mijn vriend en ik gaan tussen Kerst en Nieuw twee daagjes naar Amsterdam. Wat niet Parijs is maar volgens mij toch ook leuk. Ben er nog nooit geweest. En in Parijs ook niet trouwens 😀 Ik denk dat ik aan mijn decemberdoelen ook creatiever zijn ga toevoegen. Dat zit nu al een tijdje in mijn hoofd dat ik handletteren en collages maken weer wil oppakken maar ik begin er nooit aan. Zonde.
  En solliciteren vond ik echt niet fijn. Haha. Zo stresserend! Veel succes er mee alleszins. En veel plezier ook met deze maand!

  • Romy 1 december 2016 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en uitgebreide reactie! Wat leuk dat je de creatieve dingen ook weer wilt oppakken! Handlettering lijk me ook zo leuk om te doen.
   En een weekend naar Amsterdam is ook heerlijk! Wij wonen onder de rook van Amsterdam, dus ik kom er bijna elke week, maar ik blijf het een prachtige stad vinden. Veel plezier alvast!

 12. Sandra 1 december 2016 op 1:36 pm - Beantwoord

  Waaauw, een leukere stad bezoeken in december dan Parijs kan inderdaad niet. Super leuk dat je daar met je vader naar toe gaat! En jammer dat je broertje er met kerst niet bij is, maar wel tof dat jullie hem waarachijnlijk op gaan zoeken. Barcelona is zó tof!!
  Dat van jezelf niet kunnen verwennen herken ik maar al te goed. Meh, ik kan dat ook echt niet. Cadeautjes voor anderen kopen gaat prima, maar voor mezelf… nope. Succes met je doelen deze laatste maand van het jaar!

 13. Inge 1 december 2016 op 3:44 pm - Beantwoord

  Heel veel succes met solliciteren! Barcelona is een leuke stad. In Parijs ben ik nog nooit geweest maar het moet er wel leuk zijn, dat kan niet anders! 😉 Tijd voor jezelf nemen is inderdaad moeilijk maar ook belangrijk. Daar moet ik zelf ook nog aan werken!

 14. Denise 1 december 2016 op 6:07 pm - Beantwoord

  Nu ik weer lees over je aankopen bij de action, blijf ik zeggen dat ze hier het papier niet hebben. Ben bij twee verschillende winkels geweest. Helaas. Succes met het zoeken van een baan!

  En oh, Parijs! Veel plezier daar 🙂

  En mijn hoogtepunt van November was de start van mijn blog. Heb er nog steeds geen spijt van.

 15. Sanne 1 december 2016 op 9:43 pm - Beantwoord

  Pas afgestuurd en hopelijk vind je nu snel een leuke baan. Succes er mee. Ik ben ook benieuwd wat je nog gaat knutselen. De maand november het leukste was eigenlijk het even shoppen. 🙂

 16. Renske 3 december 2016 op 8:27 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een mijlpaal: gefeliciteerd met je diploma! 🙂 Gelukkig heb ik het sollicitatietraject achter mij kunnen laten. Eén tip: solliciteer enkel op vacatures die jou écht leuk lijken. Zelf ben ik op een tweede gesprek uitgenodigd geweest en ik voelde mij er niet op mijn gemak. Toen de afwijzing volgde, was ik eerder opgelucht dan teleurgesteld. :’) De omgekeerde, maar tegelijkertijd zéér leerzame, wereld, haha. Ik hoop dat je snel een supertoffe baan vindt waar je je echt thuis voelt en lekker aan de slag kunt.

  Echt gaaf ook dat je naar Parijs gaat! Én misschien naar Barcelona, heel tof. Geniet nog even lekker van je broertje, hihi.

  • Romy 3 december 2016 op 8:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zo fijn om te lezen dat je een leuke baan hebt gevonden! Ik moet eerlijk bekennen dat ik die wijze les ook in de praktijk heb geleerd, haha. Het eerste gesprek was voor een functie die echt totaal niet bij me paste. Het was een heel naar gesprek en ik heb twee dagen later gemaild dat ik van mijn sollicitatie afzag. Dat was inderdaad niet echt een fijne ervaring. Daarom solliciteer ik nu ook alleen op functies die me écht aanspreken. Het is een leerzame wereld inderdaad 😉

Recente blogs

34 leuke overdekte uitjes (voor als het buiten niet al te best weer is)

30 januari 2024|Lifestyle, Op reis|

Je hebt een vrije middag of een weekenddag zonder plannen. Maar ja, het regent dat het giet, de wind waait wel heel hard of je hebt gewoon geen zin om bibberend van de kou een nieuwe stad te verkennen. Gelukkig zijn er voor die slecht-weer-dagen genoeg leuke overdekte uitjes te bedenken. En nee hoor, dan heb ik het niet alleen over indoor karten, skydiven en dat soort bekende VakantieVeilingen-tripjes. Soms wil je iets uniekers doen of misschien ben jij gewoon (net als ik) niet iemand die heel gelukkig wordt van lasergamen, karten en skydiven. Dan zijn dit 27 leuke overdekte uitjes voor jou. Creatief, avontuurlijk, rustig, spannend - er zit hopelijk voor iedereen wat bij.

6x mijn (dag)dromen voor de komende 5 jaar

26 november 2016|Persoonlijk|

Zonder dromen en idealen zou het leven maar saai zijn. Ik ben groot voorstander van vasthouden aan een paar mooie dromen voor de toekomst. Zelf ben ik al vanaf mijn kleutertijd een echte dromer. Ik kan uren fantaseren over wat ik zou willen bereiken of hoe ik zou willen dat mijn leven er over een paar jaar uitziet. Zeker als pas afgestudeerde twintiger die de nodige veranderingen doormaakt, vind ik het leuk om lijstjes met toekomstdromen op te stellen. Voor dit blogje zette ik daarom 6 dromen voor de komende 5 jaar op een rijtje.

Recept met rijstnoedels, paddenstoelen & vega-kip in romige kokosmelk

6 december 2023|Recepten|

Als je noedels al een makkelijk te maken gerecht vond, dan word je van een recept met rijstnoedels vast al helemaal blij. Rijstnoedels hoef je alleen maar even in kokend water te laten liggen en zijn dan al klaar om door een heerlijke woksaus geroerd te worden. Makkelijker wordt het niet en lekkerder misschien ook niet! Zelf eet ik bij rijstnoedels altijd het allerliefst deze heerlijk romige saus: met vega-kipstukjes, paddenstoelen, broccoli, paprika en heul veul kokosmelk. Dankzij een scheutje sojasaus en sesamolie heeft het gerecht mega-veel smaak. Dat in combinatie met een romig tintje en een grote hoeveelheid groenten maakt dit gerecht zeker een lekkere aanrader als je voor snel én lekker gaat.