De maand oktober begon ik met 25 graden in het zonnige Lissabon en eindig op een donkere namiddag in ons koude kikkerland. Maar er gebeurde meer dan dat in de maand oktober. Zo werd ik verblijd met vrolijke post door de pakketjesbezorger, hees ik me in een voor mij heel spannende outfit en belandde ik op de cover van een tijdschrift. Oké, genoeg clickbaits… tijd voor mijn maandoverzicht van de maand oktober.

maandoverzicht oktober 2017

Oktober 2017 was de maand van…

 • …deadlines, hectiek en knallen. Over een paar weken vier ik alweer mijn eerste mini-jubileum op het werk. Dan werk ik hier precies een half jaar. Gelukkig heb ik het nog elke dag naar mijn zin op het werk, ook in de hectische periode waar we nu in zitten. Eigenlijk kick ik wel een beetje op deadlines en lekker knallen. Het geeft zo’n fijn gevoel als we dan toch iets neer weten te zetten met het team.
 • …opruimen als een malle. Oeps, ben ik op een punt beland dat mijn huiselijke opruimsessies ook in mijn maandoverzicht belanden? Yep, huiselijkheid ten top! Maar met een goed doel, want mijn opruimwoede geeft me zelfs op minder fijne dagen het gevoel dat ik er weer even tegenaan kan. Er gaat niets boven een propvolle vuilniszak wegbrengen naar de kringloopwinkel en weer fatsoenlijk aan mijn bureau kunnen werken.
 • …kledingexperimenten. Echt bizar hoeveel lieve reacties ik kreeg op mijn outfitpost waarvoor ik voor het eerst sinds 8 jaar weer een spijkerbroek droeg. Het heeft me gemotiveerd om vaker met kleding te experimenteren en dat bevalt me goed. Ik merk dat het echt iets (positiefs) doet met mijn onzekerheid nu ik steeds meer zorg en liefde in mijn outfits steek en mezelf regelmatig uitdaag.
 • …speeches schrijven. Afscheid nemen is nooit leuk, maar afscheidsspeeches schrijven vond ik stiekem wél erg leuk. Op mijn werk kreeg ik die opdracht van mijn manager. Oh jongens, dit was écht mijn ding. Extra leuk waren de vele leuke complimenten die ik na afloop over de speeches kreeg. Ja, inclusief de vraag of ik ook Sintgedichten in opdracht schrijf. Wie weet ooit voor een leuke carrièremove!
 • …echte post. In oktober deed ik mee met Echte Post Is Cool, een swap waarbij ik verrast werd door een geweldig mooi pakket en ook zelf met veel liefde een pakket samenstelde voor mijn lootje Amanda (dat je op Amanda’s blog kunt bekijken). Maar de postbode kwam onverwachts nog een tweede keer langs. Een lieve vriendin verraste me namelijk spontaan met een handgeschreven brief (hoe leuk!) die supermooi verpakt was met een kaart erbij. Uiteraard is mijn antwoord in briefvorm inmiddels in de maak.

maandoverzicht oktober 2017

 • …op de cover. Ja ja, deze maand schitterde er iets van mij op de cover van een tijdschrift. Oké, dat klinkt iets spannender dan het is. Het zijn namelijk twee zelfgemaakte kaarten van mij die op de cover van het tijdschrift Cards & Scrap staan. Paginagroot. Hoe gaaf is dat! Het blijft toch bijzonder om in het tijdschriftenrek bij de supermarkt mijn eigen creaties gedrukt in een blad te zien staan.
 • …lekker sociaal. De afgelopen maand waren een paar weekenden lekker sociaal – en dus hartstikke leuk. Zo beleefde ik een hele fijne dag in Artis, zocht ik een paar keer ’s avonds lieve vriendinnen op, ging ik naar de theatervoorstelling waar een vriend van mij in speelt en kwamen mijn oom en tante uit Zweden over naar Nederland. Ik kan er echt van opleven als ik een weekend vol sociale plannen heb.
 • …tv-tijd. Zeker nu de avonden weer donkerder worden, vind ik het weer fijn om Uitzending Gemist aan te zetten als ik aan het scrapbooken ben of opruimsessie #100 tot uitvoer breng. Er is na een lange komkommertijd ook weer zoveel leuks op tv. Mijn absolute favoriet is de serie Van God Los. Bij dat programma zit ik elke week weer op het puntje van mijn stoel. Dikke aanrader!
 • …patronen doorbreken. In oktober besloot ik dat ik het tijd vond om eens patronen te doorbreken en vaker dingen te doen die ik eng vind, maar die wel onwijs goed kunnen uitpakken. Ik denk bijvoorbeeld al een tijdje aan een leuke cursus of les. Stijldansen misschien (vaarwel, stijve hark in mij!) of anders iets als mindfulness, creatief schrijven of weer fotografielessen nemen. Heb jij nog leuke aanraders voor mij?
 • …lieve reacties. In dit maandoverzicht wil ik ook jou graag in het zonnetje zetten als lezer van mijn blog die misschien ook zo nu en dan een reactie achterlaat. Ik wil je laten weten hoe blij ik word van de lieve berichtjes die ik ontvang. Zo glunderde ik laatst van oor tot oor toen iemand me liet weten dat haar oud-mentor haar mijn blog had getipt en dat ze zoveel aan mijn tips had gehad. Zo bijzonder om zoiets te horen! Ook heel fijn vond ik de reacties op mijn dilemma’s over het huis uit gaan. Het deed me echt goed om over de ervaringen van anderen te lezen.

Welke blogs werden het meest gelezen in oktober?

 1. Outfit | Ik draag (na 8 jaar) een spijkerbroek!
 2. New in: Diana Leeflang stationery bij Kruidvat
 3. Deze 12 dingen zou ik NOOIT doen
 4. 25 leuke dingen om te doen in de herfst
 5. Nieuwe knutselspullen Action: boek over handletteren en meer 

Mijn plannen voor november

Ook voor de maand november staat er alweer zoveel leuks op de planning. In het eerste weekend ga ik dankzij twee gewonnen kaartjes via Monsieur Mango naar de KreaDoe met mijn moeder. Altijd leuk! Verder ga ik met twee vriendinnen naar de IJ-hallen om hen ervan te (proberen te) overtuigen dat je soms ook tweedehands pareltjes kunt vinden in plaats van stoffig spul. Eind november is het alweer tijd om Sinterklaas te vieren en verder komen er vast nog genoeg leuke plannen bij. Ik wens jou ook een geweldige maand toe! ♥

Wat was jouw hoogtepunt van de maand oktober?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 november 2017 op 6:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand hebt gehad! En zo leuk dat jouw kaarten de cover sieren. De maand oktober stond in het teken van mijn verjaardag en onze trouwdag, dus extra feestelijk.

  • Romy 1 november 2017 op 6:55 am - Beantwoord

   Nog gefeliciteerd met je verjaardag en je trouwdag! Dat klinkt als een maand vol mooie highlihts 🙂

 2. Marije 1 november 2017 op 6:40 am - Beantwoord

  Leuk overzicht!

  Ik ga ook naar de Kreadoe en de Ijhallen komende maand. Maar de laatste om zelf weer te staan 😀

  • Romy 1 november 2017 op 6:56 am - Beantwoord

   Oh wat leuk! Misschien kom ik je nog tegen bij de IJ-hallen 🙂 Wij gaan het tweede weekend dat de markt er is. In ieder geval alvast heel veel plezier!

 3. Mevrouw Marloes 1 november 2017 op 7:25 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht en wat een mooi compliment dat iemand via haar oud-mentor op jouw blog terecht is gekomen! Ik hoop dat ik de volgende keer op tijd ben om ook mee te doen met echte post is cool. Overal zie ik gave cadeaupakketten. Lijkt me heel leuk om ook mee te doen:)

  • Romy 2 november 2017 op 6:51 am - Beantwoord

   Ja, Echt Post Is Cool is zeker een aanrader! Het was een feestje om mee te doen 🙂

 4. Shirley 1 november 2017 op 7:29 am - Beantwoord

  Wat tof dat jouw kaarten op de cover staan. Ik ga eens opletten of ik her tijdschrift ergens zie staan. Mijn oktober bracht ik 5 dagen in Málaga door. Verder was het een rustige maand.

  • Romy 2 november 2017 op 6:52 am - Beantwoord

   Wat leuk! Als het goed is, kun je het tijdschrift in ieder geval bij Albert Heijn en bij veel kantoorboekhandels wel in de schappen zien staan 🙂 Zo gaaf trouwens dat je naar Málaga bent geweest afgelopen maand!

 5. Simone 1 november 2017 op 7:34 am - Beantwoord

  Volgens mij heb je een hele leuke en volle maand gehad! Ik vind het echt superknap dat je zo goed speeches kunt schrijven, dat is toch echt een (lastig) vak apart volgens mij!

  • Romy 2 november 2017 op 6:52 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ik vond de speeches schrijven wel een uitdaging, maar het was erg leuk om te doen.

 6. Kim 1 november 2017 op 7:43 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je kaarten op de cover staan! Zelf ben ik deze maand heel erg blij met een leuke samenwerking met een bedrijf en mijn eerste keer naar een persevent!

 7. Janne 1 november 2017 op 8:06 am - Beantwoord

  Klinkt als een goede maand. Fijn dat je werk je bevalt!

  Qua cursussen/lessen zou ik yoga aanraden. Twee vliegen in één klap: geen stijve hark meer en mindfulness. Yoga heeft mij echt ongelofelijk veel gebracht: vertrouwen in mijn lichaam, kennis van mijn lichaam, rust, kracht, ontspanning, warmte. En alle vrienden met wie ik een keer een yogales probeer zijn er ook enthousiast over! Je kunt vrij makkelijk lekker thuis in je ondergoed eens een youtubefilmpje proberen van bijvoorbeeld Yoga with Adriene, die maakt fijne filmpjes voor beginners en komt erg lief over. Maar het beste is wel om niet alleen filmpjes te doen, zodat iemand je kan corrigeren in houdingen en zodat je ziet dat het logisch is dat je langzaam vooruit gaat net zoals de anderen in de les, en dat iedereen anders is.

  • Romy 2 november 2017 op 6:53 am - Beantwoord

   Wat onwijs tof van die samenwerking en het persevent! Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij van wordt 🙂

  • Romy 2 november 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Wat een fijne tip voor die yogacursus! Ik heb daar ook weleens aan gedacht, maar je maakt me zeker enthousiast om het eens een kans te geven 🙂 Ik heb twee jaar geleden ooit een paar proeflessen yoga gehad. Ik vond het best een uitdaging om zo bewust met rust en met je lichaam bezig te zijn, maar juist daarom is het misschien wel goed. Ik ga me er eens op oriënteren 🙂

 8. Josephine 1 november 2017 op 8:08 am - Beantwoord

  Klinkt ontzettend leuk, wat een drukke maand! Jouw creaties op de cover van een tijdschrift, dat klinkt wel heel gaaf! Ik zal eens kijken of ik hem bij ons in het tijdschriftenvak zie staan. 🙂

  • Romy 2 november 2017 op 6:55 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je naar het tijdschrift gaat kijken! Als het goed is, zou het bij de meeste Albert Heijn-filialen en kantoorboekhandels wel in de schappen moeten staan 🙂

 9. Amy 1 november 2017 op 8:53 am - Beantwoord

  Wat een verschil he, van die warme temperaturen in Lissabon naar het donkere Nederland nu. Maar wat heb je een leuke maand gehad zo te lezen! Wat tof dat je zoveel complimenten kreeg over je speeches, volgens mij vinden heel veel mensen dat erg moeilijk..

 10. Rebecca 1 november 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Wauw wat ontzettend tof dat je kaarten op de cover stonden. Dat is WEL iets groots en mag je ontzettend trots op zijn. Volgens mij heb je een heerlijke maand gehad en ik ben benieuwd wat november je allemaal gaat bieden en voor moois je te wachten staat!

 11. Laura 1 november 2017 op 9:29 am - Beantwoord

  Ah wat leuk dat je op de cover van een tijdschrift kwam deze maand!

 12. Johanne 1 november 2017 op 10:03 am - Beantwoord

  Fijne maand! En wat knap dat je zo’n goede afscheidsspeech hebt geschreven. Dat lijkt mij dus echt doodeng he, om voor een ander zoiets te schrijven. Zou helemaal in paniek raken denk ik. Mijn hoogtepunt was toch echt mijn (welverdiende) zonvakantie op Gran Canaria. Als ik daar nou toch mocht blijven… Ohja, en ik had het nog niet gezegd geloof ik, maar óók een spijkerbroek staat je hartstikke goed!

  • Romy 2 november 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het was zeker een fijne maand 🙂 Ik ben ook erg benieuwd naar november. Hopelijk ga jij ook een mooie maand tegemoet!

  • Romy 2 november 2017 op 7:02 am - Beantwoord

   Ik vond de speech schrijven juist heel erg leuk, maar was wel blij dat ik niet degene was die hem moest voorlezen, haha. Dat is dan weer niet mijn sterkste kant 😉 Wat heerlijk dat je deze maand naar Gran Canaria bent geweest en inderdaad helemaal verdiend na alle drukte! Dankjewel voor je lieve reactie op mijn spijkerbroekoutfit 🙂

 13. Loes 1 november 2017 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand, heel veel mooie dingen gedaan en bereikt! Zo vet dat je op de cover stond van een tijdschrift, ook al waren het ‘maar’ je kaartjes, het lijkt me ontzettend bijzonder.

  • Romy 2 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

   Ja, het was echt heel gaaf om mijn kaartjes op de cover terug te zien. Toch een leuke verrassing als je het tijdschrift binnenkrijgt 🙂

 14. Rosita Elise 1 november 2017 op 10:50 am - Beantwoord

  Een hele fijne maand! Ik hoop dat november net zo leuk wordt!

  Liefs

 15. Anna 1 november 2017 op 11:06 am - Beantwoord

  Wauw wat een goed gevulde maand! Voor November wil ik meer dingen buitenshuis gaan doen en dat begint dit weekend al goed met een uitstapje naar de boekenbeurs! Altijd leuk, Liefs

  • Romy 2 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk vooruitzicht, die boekenbeurs! Alvast heel veel plezier dit weekend! Ik hoop dat november ook voor jou een mooie maand wordt 🙂

 16. Anna 1 november 2017 op 11:19 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzichtje. Super tof zeg, dat je kaarten op de cover stonden! En wat gaaf dat je meer uit je comfortzone wil komen wat betreft kleding. Ik kan me daardoor ook zo zelfverzekerd voelen! Als ik me fijn voel in een outfit straal ik dat volgens mij ook uit haha, in ieder geval geeft me dat een heel ander gevoel. Veel plezier in deze nieuwe maand!

  • Romy 2 november 2017 op 7:07 am - Beantwoord

   Een outfit kan je inderdaad soms echt iets meer zelfvertrouwen of een fijner gevoel geven. Heel fijn om te merken wat kleding soms met je kan doen 🙂 Ik wens jou ook een heerlijke maand november toe!

 17. Nesrin 1 november 2017 op 1:19 pm - Beantwoord

  Dat jouw kaarten op de cover staan heb ik helemaal gemist. Maar wat gaaf zeg! Je hebt een heerlijke start gehad in Lissabon en nu gaan we dan twee donkere maanden in, vol gezelligheid natuurlijk 🙂

 18. Kim 1 november 2017 op 3:08 pm - Beantwoord

  Oh wauw wat een mooie momenten! Hahaha sinterklaasgedichten schrijven! Helaas is dat alleen maar 1 maand in het jaar nodig.

 19. Evelyne 1 november 2017 op 4:04 pm - Beantwoord

  Waauw, zo leuk dat je eigen gecreërde kaarten op de cover van een tijdschrift staan. Doet toch wel iets, hé 😉 Zelf stond ik al enkele keren in de krant met onze vzw en mocht ik op het vorige werk foto’s maken die aan de muur kwamen te hangen. I was a proud woman dan 😉

  • Romy 2 november 2017 op 7:08 am - Beantwoord

   Haha, ik vrees inderdaad dat ik niet een heel jaar werk zou hebben aan Sinterklaasgedichten schrijven 😛

  • Romy 2 november 2017 op 7:09 am - Beantwoord

   Wat ontzettend gaaf dat je een keer in de krant hebt gestaan en dat je foto’s op je eerdere werk aan de muur hangen. Daar mag je met recht heel trots op zijn 🙂

 20. Nikita 1 november 2017 op 8:02 pm - Beantwoord

  Oktober was een snelle maand eigenlijk…. Mooie maand heb je gehad! En die outfit-uitdaging met je jeansbroek, ik blijf erbij dat die je supergoed staat! Echt waar 🙂 Een andere Romy dan gewoonlijk, maar daarom geen slecht beeld. Integendeel, een supergoed beeld! En gefeliciteerd dat je op de cover staat, moet zo goed voelen! Oktober lijkt me echt een topmaand!

  Oktober was voor mij een maand van bewustwording. En dat klinkt heel serieus en diepzinnig, maar eigenlijk is het zo. Bewustworden van miin onzekerheid, want dat was de afgelopen maand wel het hoofdonderwerp denk ik. Heb er met zeker 4 verschillende leerkrachten over gepraat, klasgenoten, familie… Maar ik wil het gewoon dolgraag aanpakken, dus dan moet dat maar! Ik sta al veel verder dan het begin van de maand, dat merk ik maar steeds meer. Begin deze vakantie maakte ik mijn huiswerk en dat was na het gesprek met mijn rapport met mijn klassenleraar en hulpklassenleraar. En ik kon met een andere visie naar mijn werk kijken. En om eerlijk te zijn kan ik ook anders naar mezelf kijken. Op een positieve manier welteverstaan. Ook mijn blog helpt hier heel erg! En ik was in gesprek met mijn leerkracht Nederlands (die het fantastisch vind dat ik zoveel lees natuurlijk) en in mijn schrijfopdracht had ik mijn blog subtiel benoemd en toen heeft ze de link gevraagd! Die heb ik haar gemaild en ik heb van de week enorm veel complimenten gehad via mail over mijn schrijfstijl en wijsheid en dat ik waardevolle boodschappen schrijf. En die complimenten krijgen van je leerkracht Nederlands is echt wel respect denk ik, want zij weet wanneer dingen goed en vlot geschreven zijn 🙂 Maar met jouw complimenten ben ik natuurlijk ook altijd blij want jij weet dat evengoed door je opleiding! Stiekem vind ik taal en schrijven gewoon even leuk, en dat uit zich dan in mijn blog natuurlijk!

  • Romy 2 november 2017 op 7:22 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn maandoverzicht! Wat ontzettend mooi om te horen hoeveel goede stappen jij in een maand tijd hebt weten te zetten. Zo te horen ben je in 31 dagen tijd al ontzettend veel verder gekomen dan aan het begin van de maand. Zo leuk ook dat je docent Nederlands je complimenten gaf over je blog. En terecht! Je doet het ontzettend goed en schrijft prachtige artikelen 🙂 Je mag heel trots zijn op waar je nu staat!

 21. Saskia 1 november 2017 op 9:05 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk overzichtje om zo je maand mee te beleven. Klinkt als een hele fijne maand<3
  Op naar een fijn November met nog meer mooie momenten!

 22. Anne - Ditisanne.nl 1 november 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

  Oktober had heel wat hoogtepunten! We zijn naar een paar mooie Ierse concerten geweest (The Dublin Legends en Ragús) en vorige week was ik voor mijn werk in Krakau waar ik ook nog even de stad heb bekeken! Superleuk dus allemaal! Jouw maand ziet er ook heel leuk uit!

  • Romy 2 november 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Wat onwijs leuk dat je voor je werk naar Krakau mocht gaan, zeker als je dan ook nog even de stad kunt ontdekken. Fijn om te horen dat je een goede maand achter de rug hebt 🙂

 23. Sara | MevrouwMiauw 1 november 2017 op 10:11 pm - Beantwoord

  Jouw oktobermaand klinkt echt heel erg fijn. Wat grappig dat jij ook “last” hebt van de opruimwoede. Ik heb dit weekend ook ontzettend opgeruimd hier. En wat ontzettend tof dat jouw kaarten shinen in een tijdschrift. Wat een gaaf compliment. Ook fijn dat lieve reacties je zo goed doen. Ik vond de outfit met spijkerbroek ook echt heel tof!

  • Romy 2 november 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs fijne reactie! En grappig om te horen dat ik niet de enige ben met flinke opruimwoede. Het lijkt soms bijna wel verslavend om maar te blijven opruimen, omdat het zo’n fijn gevoel geeft 😉

 24. Sam - singlereadytomingleblog 2 november 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Hihi, wat leuk! Ik ben net een dag terug uit New York dus duidelijk dat dat mijn hoogtepunt was, lijkt me 😉 Echt wat een zalige stad!!

  • Romy 3 november 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Oh wat gaaf! Goed om te horen dat je zo hebt genoten van New York. Toen ik er vorig jaar was, vond ik het ook echt een geweldige belevenis.