Collage maand oktober 2018

Oktober 2018 | De maand van mijn auto, herfstweer en toeristje spelen

 • 1 november 2018
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Oktober is alweer ten einde. Hoe kan dat nou? Het is alsof de maand na één keer knipperen met mijn ogen alweer voorbij is. Inmiddels is mijn winterjas weer onmisbaar geworden, liggen de winkels vol met kerstspullen en kan ik me haast niet meer voorstellen dat ik twee maanden geleden nog liep te puffen van de hitte. Tijd voor een terugblik op oktober! Het was de maand waarin ik mijn eigen “racemonster” kocht, door de tuinen van een magisch kasteel rondliep en vaak de hort op ging voor uitjes in eigen land. Kijk je mee naar mijn maand in vogelvlucht?

maandoverzicht oktober 2018

Oktober was de maand van…

 • …een eigen auto. Begin oktober besprak ik nog met een vriendin dat het me wel wat leek om een eigen auto te hebben. Toen had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu alweer 2,5 week de trotse eigenaar van mijn eigen Ford Ka zou zijn. Ik zit niet dagelijks in de auto, maar heb hem al heel regelmatig gebruikt naar plekken die met het OV redelijk onbegaanbaar zijn. Wat een tijdsbesparing levert zo’n eigen bakkie op!
 • …volwassen gedoe met cijfertjes. Een eigen auto brengt ook wat volwassen gedoe met zich mee. Oftewel, ik moest autoverzekeringen vergelijken om de voordeligste verzekering uit te zoeken. Best wel een vergelijkingsklusje, tot aan de kleine lettertjes aan toe. Maar I did it! Alsof dat nog niet genoeg serieusheid was, sprak ik ook met een hypotheekadviseur over belangrijke zaken. Verder stortte ik me deze maand weer op mijn kwartaalaangifte, die inmiddels de deur uit is. Die financiële zaken worden nog eens mijn ding!
 • …vrije dagen (of nou ja, binnenkort!). In de herfstvakantie heb ik gewoon doorgewerkt, maar het leek wel alsof de hele universiteit vakantie vierde behalve ik. Ik beloofde mezelf dan ook plechtig om eens iets met mijn vakantiedagen te gaan doen. Raad eens wie er met kerst 2 weken vrij is… moi! Ook in februari wil ik een week vrij nemen en ik hoop mezelf als kers op de taart in november en december nog eens op een dagje tussendoor te trakteren. Wat een luxe!
 • …een dagje Düsseldorf en een lading douchespul. In oktober hing ik een dag uit bij de oosterburen samen met Diana. En niet zonder missie! We kwamen namelijk met een tas vol douchespullen van de Duitse drogisterijen thuis. De vanilleshampoo is hier inmiddels favoriet. Oh, als Duitsland toch iets dichter bij mijn woonplaats lag (of andersom!). Al ontdekte ik die dag wel dat een opfriscursus Duits geen slecht idee zou zijn.
 • …toeristje spelen. Allemaal leuk en aardig, dat buitenland. Maar weet je wel hoeveel Nederland ook te bieden heeft? Steeds vaker ga ik eropuit als toerist in eigen land om fotogenieke plekken te ontdekken, te kringloopshoppen of gewoon plaatsen te ontdekken waar ik als geboren en getogen Nederlander echt moet zijn geweest. Zo beleefde ik een geweldige dag met een vriendin in het Haagse bos, bezocht ik de parken bij Kasteel de Haar met mijn vader en genoot ik van spontane wandelingen door Amsterdam.
maandoverzicht oktober 2018
 • …van korte mouwen naar dikke jassen. Bizar dat we in oktober nog op een héél zonnig weekend werden getrakteerd! Maar daarna kwam de herfstkou serieus opzetten en sindsdien peins ik er niet meer over om mijn dikke winterjas thuis te laten. Eerlijk gezegd moet ik wel wennen aan de koude en donkere dagen. Ik merk dat mijn energieniveau dan wat lager is, dat ik eerder moe ben en dat ik goed voor mezelf moet zorgen om goed in mijn vel te blijven zitten. Ha, daarbij komt alle Duitse drogisterijspul vast goed van pas!
 • …naar een blogevent (of twee). Toen ik een uitnodiging voor zowel het event van Polette (mijn favoriete brillenmerk!) als dat van Kruidvat kreeg, maakte ik even een vreugdedansje. Om direct daarna te beseffen dat zulke eerste events ook mega-spannend zijn. Als fervent kat-uit-de-boom-kijker vind ik vreemde groepen nog altijd spannend. Maar beide keren bleken die zenuwen nergens voor nodig en heb ik me goed vermaakt. Het is eigenlijk heel leuk om bij zo’n event nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.
 • …Lily’s eerste stapjes buiten. Ook voor Lily was oktober een spannende maand, want zij mocht haar eerste (legale) stappen buiten zetten. Ons lieve meisje geniet zichtbaar van haar avonturen in de grote wereld. Van regen is ze niet zo gecharmeerd, maar verder vermaakt ze zich prima. Alleen al met het kijken naar vogeltjes, waarbij ze haar keeltje schraapt om te schattig (totaal niet angstaanjagend) gekerm te produceren.
 • …creabea’en. Deze maand waagde ik me voor het eerst aan een bullet journal voor mijn rubriek Blij Lijstje. Ik heb de smaak helemaal te pakken. Ook maakte ik een aantal kaarten, waaronder deze budgetproof kerstkaarten. Het leukste was de scrapmiddag bij een vriendin thuis. In haar nieuwe huis heeft ze een geweldig Instagramwaardige scrapbookzolder, waar we tussen het kletsen door samen de crea bea uithingen.
 • …First Dates! Ten slotte een eervolle vermelding voor een tv-programma waar ik de afgelopen anderhalve week geen aflevering van heb gemist: First Dates. Het is best vermakelijk om een inkijkje te krijgen in de ongemakkelijke eerste dates van anderen, zeker als er af en toe té schattige koppels van 80 jaar oud voorbijkomen of als je stiekem kunt grinniken om koppels die een totale mismatch vormen. Leedvermaak, sorry! Ook dat maakte oktober nóg leuker voor mij.

Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand?

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 1 november 2018 op 6:22 am - Beantwoord

  Allemaal zoveel leuks ?
  Nu een nieuwe maand….

  Fijne dag ?

  • Romy 1 november 2018 op 5:47 pm - Beantwoord

   Dankje! Voor jou ook nog een fijne avond en een mooie novembermaand natuurlijk!

 2. Darina 1 november 2018 op 7:05 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand was oktober voor jou. Mijn hoogtepunt was mijn 40e verjaardag en ons weekje op Texel.

  • Romy 1 november 2018 op 5:48 pm - Beantwoord

   Wat een fijne hoogtepunten om op terug te blikken! ?

 3. Lianne 1 november 2018 op 7:29 am - Beantwoord

  Je hebt een mooie maand gehad met leuke uitjes en zelfs volwassen dingen, zoals een auto kopen. Wat heerlijk dat je met Kerstmis twee weken vrij bent! Dat is ongelofelijk lang geleden voor mij, haha! Gelukkig kan ik nu bepalen wanneer ik zelf werk, dus ik denk dat ik dan ook eens een paar dagen vrij ga nemen. Niets mis mee!

  • Romy 1 november 2018 op 5:51 pm - Beantwoord

   Ja, ik heb er ook al echt zin in om twee weken vrij te zijn ? De laatste keer dat ik twee weken vrij had, was in mei 2016, net na mijn afstuderen, dus het voelt echt als een cadeautje nu ? Het scheelt dat de universiteit sowieso een week dicht is met kerst en dat kerst doordeweeks is. Hoefde ik maar twee extra dagen vrij te nemen ?
   Hopelijk kun jij binnenkort ook wat dagen vrij nemen! Altijd fijn tussendoor ?

 4. Iris 1 november 2018 op 7:47 am - Beantwoord

  Wat een leuke maand vol met gezellige dingen. Ik ga dit weekend naar duitsland en dan ga ik ook zeker even naar de DM.

 5. Shirley 1 november 2018 op 8:36 am - Beantwoord

  Leuk al die financiële dingen. Gelukkig is het voor een goed doel, het eindresultaat is leuk. Ik moet mij ook weer op financiën gaan storten, maar dan niet om een huis te kopen, maar verkopen (help, zo spannend). Veel dingen hoef je gelukkig niet zo vaak te regelen. Die autoverzekering heb je nu gewoon. Hoewel ooit weer eens een rondje vergelijken vast nuttig kan zijn over een paar jaar.

  • Romy 1 november 2018 op 5:56 pm - Beantwoord

   Spannend hoor, de verkoop van je huis! Dat lijkt me ook wel een heel ding. Het scheelt vast dat de huizenprijzen nu vrij hoog zijn en dat huizen vaak vrij snel verkocht zijn, dus hopelijk krijg je er een mooi bedrag voor in de verkoop en ben je je woning snel kwijt. Maar toch, wel een heel spannend proces natuurlijk!

 6. Nikita 1 november 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Oktober was voor mij de maand dat ik op mijn plooi kwam op de hoge school, maar tegelijkertijd ook die waarin ik weer ging werken! Beide waren heel leuk. Ik ben nu onderweg naar het werk, het is avondopening en ik werk tot laat vanavond. Maar dat vind ik niet erg, ik werk graag op nachtopening. Ik ben trouwens ook plannen aan het maken voor de kerstvakantie. Mijn zusje en ik gaan samen een dagje richting Plopsaland en we gaan ook naar Brugge! Ik hou van die stad. En komende zaterdag gaan we naar de kermis met zijn tweetjes. Wordt gezellig!

  Trouwens, ik ben wel trots op mezelf deze week. Ik had gisteren en eergisteren niet mijn beste dagen en lag een beetje met mezelf in de knoop door mijn examens. En ik ben beginnen studeren, en ik heb in twee dagen 120 pagina’s leerstof samengevat en gestudeerd en ik ken het al vrij goed! Ik heb komende maandag en dinsdag examens, vandaar. Spannend!

  • Romy 1 november 2018 op 6:02 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je het goed naar je zin hebt op het werk! Een goed teken dat je uitziet naar je werkdag! En zo te horen heb je leuke plannen voor november. Geniet ervan! ?
   Je hebt trouwens echt goed bezig met studeren. Knap hoor, zeker als je met jezelf in de knoop ligt. Je mag trots zijn op jezelf. Zet hem op alvast met de examens! Gaat vast helemaal goed komen ?

 7. marije 1 november 2018 op 10:07 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand weer voor je en wat zal je auto je een ultiem vrijheidsgevoel geven.

 8. Geke 1 november 2018 op 11:18 am - Beantwoord

  Ongelooflijk hé, hoe de tijd toch vliegt! Die warme dagen lijken al weer zo lang geleden…
  Mooi overzichtje van jouw fijne oktobermaand en nog leuke dingen (vakantie) in het vooruitzicht, al een mooie start voor nog twee mooie maanden eer het jaar weer voorbij is.

  Mijn hoogtepunt is wat dubbel. Ik heb een afspraak gehad bij een dokter voor de vermoeidheidsproblemen waar ik al jaren mee tob. Uit de testen kwamen gelijk al een aantal dingen/afwijkingen naar boven, ook wel eentje die wat beangstigend is en nog verder onderzocht moet worden binnenkort. Maar voor het eerst voelde ik me serieus genomen en kreeg ik niet het gevoel dat de dokter vond dat ik zijn/haar kostbare tijd aan het verspillen was met mijn ‘gezeur’. Ik zie het dus ook vooral als een kans om er misschien eindelijk iets aan te kunnen doen. Wordt vervolgd 🙂

  • Romy 1 november 2018 op 6:06 pm - Beantwoord

   Wat goed dat er serieus naar je problemen gekeken werd! Alleen al dat is fijn. Maar wel heel spannend dat er mogelijk iets beangstigends uitkomt. Ik hoop in ieder geval dat de artsen iets met de uitslag kunnen en je een stuk verder kunnen helpen. Sterkte met de onderzoeken! En supergoed al dat je deze stap naar de dokter hebt gezet! ?

   • Romy 1 november 2018 op 6:51 pm - Beantwoord

    Oh wat heerlijk dat je met kerst ook een week vrij bent! Het is voor mij ook de eerste keer sinds ik werk (nu 2 jaar) dat ik 2 weken achter elkaar vrij heb. Een hele overwinning op mezelf, haha, want ik vind het altijd wel een ding om vrij te nemen.
    Hopelijk kun jij volgend jaar ook eens twee weken achter elkaar vrij nemen. Zo fijn!

   • Romy 1 november 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

    Wat heerlijk dat je in oktober op vakantie bent geweest! Dat is natuurlijk wel een fijn hoogtepunt van de maand 🙂

   • Geke 1 november 2018 op 7:57 pm - Beantwoord

    Dank je wel voor je lieve reactie 🙂 Alles begint altijd met een eerste stap, nog zo’n puntje om in gedachten te houden.
    We zien verder wel 🙂 . De erkenning en het begrip van deze arts deed me eigenlijk al heel veel.

 9. Evelyne 1 november 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Het gaat inderdaad snel. Het is straks alweer kerst, al moet Sinterklaas eerst nog de revue passeren 😉 Ik heb eigenlijk geen idee waar de tijd heen vliegt, maar we moeten mee.

 10. Florentine 1 november 2018 op 1:14 pm - Beantwoord

  Ik word altijd zo vrolijk van jouw blog! Wat een enthousiasme! Super gaaf van die auto. En wat heb je een mooi roze jasje aan op de foto: I love it. Ik kijk trouwens ook First Dates, helemaal leuk 😉

  • Romy 1 november 2018 op 6:06 pm - Beantwoord

   Wat een leuke, enthousiaste reactie! Dankjewel! ?

 11. Johanne 1 november 2018 op 4:20 pm - Beantwoord

  Hahaha, ik vind de oudjes in First Dates ook het leukst. Zo aandoenlijk. Sommig gesprekken van jongere mensen vind ik werkelijk verbijsterend. Eergsiteren ook: vertelt haar date over zijn broer die epilepsie had en op een dag daaraan overleed, vraagt ze gewoon heel lomp of die er gewoon maar bij neerviel (en dan zeg ik het volgens mij nog netjes). Naja, en zo kan ik voor altijd wel praten over alles First Dates.

  En wat leuk dat je naar evenementen mag. Lijkt me ook best heel spannend eigenlijk!

  • Romy 1 november 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

   Zo schattig hè, die oude stelletjes?! Ik moet om sommige jonge stelletjes ook wel lachen (of nou ja, zo’n opmerkingen als die over de broer is eigenlijk niet eens meer om te lachen – zo verbijsterend inderdaad!).
   Ik moest wel hard lachen om de twee lesbische meiden van eerder deze week. De een studeerde iets met media en de ander was laborant of zoiets en ze vonden allebei elkaars vakgebied helemaal niets. Ik vraag me nog steeds af hoe die twee ooit aan elkaar gematcht kunnen zijn 😉

 12. Lizzy 1 november 2018 op 5:18 pm - Beantwoord

  Ik kijk ook al uit naar de kerstvakantie (ik heb een weekje vrij), haha! Ik wil volgend jaar ook proberen twee weken aaneengesloten vrij te nemen, aangezien me dat sinds ik werk nog niet gelukt is.

 13. Zo simpel is dan geluk 1 november 2018 op 6:06 pm - Beantwoord

  Allemaal fijne dingen! Op die volwassen dingen en de donkere regenachtige dagen na dan!
  Het hoogtepunt van oktober was voor mij toch wel mijn vakantie. Kon het maar altijd vakantie zijn. 🙂

 14. Anna 2 november 2018 op 11:34 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Zo te lezen moet ik First Dates echt even gaan terugkijken, haha, ik vergeet altijd een beetje dat dat op TV is ;-). Wat fijn dat je met Kerst twee weken vrij bent, heerlijk!

  • Romy 2 november 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Zeker doen! First Dates is zo’n leuk programma. Er zitten lachwekkende fragmenten in, maar ook fragmenten die juist superschattig of aandoenlijk zijn. Echt genieten, vind ik! 🙂

 15. Simone 2 november 2018 op 5:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuke hoogtepunten allemaal! Ons hoogtepunt is denk ik dat ons huis in de verkoop staan. Heel spannend ook!

  • Romy 3 november 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Oh wat spannend! Ik zal hard voor jullie duimen dat jullie huis snel wordt verkocht.

 16. Maaike 3 november 2018 op 1:43 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een leuke maand. Voor mij is oktober ook erg snel voorbij gegaan.

 17. Mariska 4 november 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Dat ziet eruit als een hele leuke maand! 🙂

Recente blogs

Hoera, 2 jaar Vaker Vrolijk! | Mijn bloghoogtepunten

12 september 2018|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Gisteren was het precies 2 jaar geleden dat ik besloot om van mijn fantasieën over een eigen blog werk te maken. Mijn eigen website Vaker Vrolijk was een feit en ik plaatste mijn allereerste artikel op het internet. Met dank aan mijn ouders en een paar trouwe fans onder mijn vriendinnen had ik nog een handjevol lezers ook. Toen kon ik nog niet bedenken dat ik 2 jaar en 730 artikelen later nog steeds met net zo veel plezier en passie zou bloggen. Toch is het echt zo! Om deze blogverjaardag te vieren, zet ik in dit artikel mijn bloghoogtepunten van het afgelopen jaar op een rij. Pak een glas champagne (of een kop thee) en feest gezellig mee!

Een kleine glimp van mijn hobbykamer | Mijn favoriete plekjes

8 december 2022|Interieur|

Ook al zit ik er vrijwel nooit, mijn hobbykamer is toch mijn fijnste plek van het huis. Misschien wel omdat dit dé kamer is waar ik helemaal los kon gaan met alles wat ik mooi vind. Op kleur gesorteerde boeken, lades waarin alle opbergdozen tot in het vakje nauwkeurig geordend zijn, botanisch behang, slingers en bakjes aan de muur en honderden knutseltroepjes... Ik heb het allemaal in één mini-kamertje weten te proppen! Heel vaak laat ik mijn hobbykamer niet zien, omdat de kamer sinds ons samenwoonavontuur half kledingkast half hobbykamer is. Máár een paar charmante hoekjes van de kamer laten zien kan altijd. Let's go!

10 dingen die ik niet wist over op mezelf wonen

27 september 2019|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Toen ik de sleutels van mijn eerste eigen woning in mijn handen gedrukt kreeg, kwam dat moment natuurlijk niet uit de lucht vallen. Een paar maanden lang had ik naar dit moment toegeleefd. Ik had al vele meubelboulevards bezocht en had ook al jarenlang voor mijn eigen koophuis gespaard en het ene na het andere moodboard gemaakt. Ondanks die voorbereidingen kwam ik nog wel voor de nodige verrassingen te staan. Dit zijn 10 dingen die ik van tevoren niet wist over op mezelf wonen.