Action chipboard 8

September 2017 | De maand van…

 • 1 oktober 2017
 • 39 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Vanuit het zonnige Lissabon blik ik terug op een drukke, leuke en uitdagende eerste maand van de herfst. September 2017 was niet alleen de maand waarin de bladeren weer van de bomen vielen, maar ook de maand waarin ik een paar spannende uitdagingen aanging, hard werkte en mijn zoomlens onder het stof vandaan haalde. Het was een maand van af en toe gedag zeggen tegen mijn comfortzone en van het Hollandse herfstweer verruilen voor de Portugese zon én velden met zomerbloemen. Kijk je mee naar mijn maandoverzicht van september 2017?

maandoverzicht september 2017

Druk, druk, druk

De maand september stond in het teken van veel drukte. Op mijn werk waren het vrij hectische weken, omdat er verschillende projecten lopen met deadlines die in precies dezelfde week vallen. Volgende week staat mijn werkgever met een hele grote stand op een beurs en daar gingen ook voor de communicatie-afdeling heel wat voorbereidingen aan vooraf. Ontzettend leuk om te doen en een unieke kans! Tegelijkertijd merk ik dat ik mezelf, eenmaal thuis gekomen, niet altijd een rustmoment gun na een drukke dag. Dat wordt dan ook mijn actiepuntje voor oktober. Ik vind het alleen maar leuk om lekker druk bezig te zijn, maar rust op z’n tijd is ook belangrijk.

Heel veel leuke, volle weekenden

September was ook de maand waarin ik heel wat leuke dingen op de planning had staan. Ik sprak een paar keer af met lieve vriendinnen, bezocht met mijn moeder de Roodharigendag in Breda, had de verjaardag van mijn opa en liet me fotograferen door de lieve Maaike. Mijn moeder en ik sloten de maand af in Lissabon, waar ik nu nog steeds volop aan het genieten ben. Mocht je je afvragen wat de lente-achtige foto hierboven in een maandoverzicht van september doet? Dat heeft dus te maken met het korte-mouwen-en-voorjaarsbloemenweer hier. Echt genieten dit! Een verslag van de vakantie houden jullie nog even tegoed.

mijn plannen voor de herfst

Herfstweer

Op dit moment geniet ik dus van de zonnestralen en bijna 30 graden in Lissabon, maar in Nederland was het de afgelopen weken al echt herfst. Inmiddels kan ik de herfst wel waarderen, maar ik moet wel altijd even wennen als het tijd is om afscheid te nemen van de zomer. Toch merk ik dat ik steeds beter kan genieten van de Nederlandse herfst. Zo mis ik in Lissabon zelfs de herfstblaadjes in warme kleuren een beetje. Ook als ik met een kop thee geniet van tv-programma’s als Heel Holland Bakt, moet ik toegeven dat de herfst zo ook zijn charmes heeft. Ha, toch een mini-overwinning voor een zomermens als ik.

De maand buiten mijn comfortzone

In de maand september deed ik ook een paar dingen die (soms een beetje en soms mijlenver) buiten mijn comfortzone lagen. Zo waagde ik me weer eens aan een datingsite, trok ik de stoute schoenen aan door naar de Roodharigendag te gaan en had ik een paar spannende werkafspraken. Verder sloot ik de maand af op de spijkerbroekenafdeling van de Stradivarius. Ik – het meisje dat al 8 (!) jaar lang alleen maar rokjes en jurkjes draagt – kocht een heuse spijkerbroek. Nu nog de moed verzamelen om binnenkort hopelijk een outfitpost te laten zien.

maandoverzicht september 2017

De maand van fotograferen

Sinds ik mijn cursus portretfotografie heb afgerond, heb ik eigenlijk nog maar weinig mensen gefotografeerd. Hartstikke zonde, want ik vind het juist zo’n leuke uitdaging om mensen te portretteren. Daar kwam deze maand eindelijk verandering in. Ik ging met vriendin Lianne niet alleen een gezellig dagje naar Amsterdam, maar heb ook een aantal foto’s van haar gemaakt. Daarnaast maakte ik een hele serie foto’s van een vriend voor zijn Facebook-profiel. Ook in Lissabon ben ik flink aan het fotograferen geslagen. Zo heb ik mijn zoomlens afgestoft en kwam ik er weer achter hoe geweldig fijn dat ding eigenlijk is. De komende tijd wil ik die toch weer eens vaker gaan gebruiken.

Best gelezen artikelen in september 2017

In september bestond mijn blog alweer 1 jaar. Wat heb ik genoten van alle leuke en lieve reacties daarop! Ook na 1 jaar blog ik nog steeds met veel plezier en is Vaker Vrolijk een geweldige creatieve uitlaatklep. Dit waren mijn best gelezen artikelen in september:

 1. New in: Diana Leeflang stationery bij Kruidvat
 2. Ik ging naar de kringloopwinkel en ik nam mee…
 3. Vaker Vrolijk bestaat 1 jaar! (+winactie)
 4. Ik beken | 9 keer “Oeps, niet helemaal eerlijk!”
 5. 9 bloggerclichés waar ik me schuldig aan maak

Plannen voor oktober

In oktober wil ik vooral iets meer ontspannen dan de afgelopen maand en op en top genieten van de herfst in Nederland (in mijn nieuwe winterjas!). Verder wil ik dus vaker (portret- en natuur)foto’s maken en een aantal herfstclichés gaan waarmaken. Boswandelingen en theeleutavondjes it is! Het lijkt me ook leuk om in oktober nog een keer naar Nijmegen en naar kasteel de Haar te gaan en daarnaast liggen er een paar fijne boeken op me te wachten. Kortom, genoeg plannen voor deze maand. Ik heb er zin in. Hopelijk ga jij ook een heerlijke maand tegemoet ♥

Wat was jouw hoogtepunt van september 2017?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 1 oktober 2017 op 7:55 am - Beantwoord

  Mooie maand september was het voor je!

  Mijn hoogtepunt afgelopen maand was toch wel mijn vakantie.

  • Romy 2 oktober 2017 op 12:30 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je in september op vakantie bent geweest. Ik kan me voorstellen dat dat toch wel je hoogtepunt van de afgelopen maand was 🙂

 2. Neverdullmoments 1 oktober 2017 op 8:31 am - Beantwoord

  Geniet lekker in Lissabon, geen mooiere manier om de maand oktober te starten! Uiteraard ben ik heel benieuwd hoe je spijkerbroek staat, leuk! Mijn hoogtepunt van september was de verhuizing en alles daaromheen! Voorbereiden, klussen, shoppen.. zoo druk maar zoo leuk!

  • Romy 2 oktober 2017 op 12:31 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Heerlijk om de maand september opeens met een zomerzonnetje af te sluiten 🙂
   Ik snap dat de verhuizing voor jullie het absolute hoogtepunt van deze maand was. Wat een werk moet het zijn geweest, maar zo tof dat jullie zoveel werk hebben verzet en nu echt van jullie huis kunnen genieten.

 3. Charel 1 oktober 2017 op 9:09 am - Beantwoord

  Heerlijk zeg! Geef jezelf wel die rust hoor Romy, je hebt het al druk genoeg x

  • Romy 2 oktober 2017 op 12:31 am - Beantwoord

   Daar ga ik zeker aan werken 🙂 Dankjewel voor je lieve berichtje!

 4. Saskia 1 oktober 2017 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat een super fijne maand zo te lezen. En goed bezig om zo uit je comfortzone te stappen zeg… Je eerste spijkerbroek, bij mij is het juist andersom haha, draag ALTIJD spijkerbroeken. Ben erg benieuwd naar de foto’s! Geniet van deze Zondag

 5. Darina 1 oktober 2017 op 9:43 am - Beantwoord

  Een mooie terugblik op September! Kasteel de Haar is zeker een aanrader, mooie plek om je outfit te fotograferen 🙂 September was voor mij heel leuk omdat ik 5 dagen in Barcelona doorbracht en 5 dagen in Alicante en genoot van al het moois en het mooie weer om mij heen. Geniet van Lissabon!

 6. Lies 1 oktober 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Klinkt als een hele toffe maand.
  Ik heb afgelopen maand ook weer het datinsavontuur durven aangaan. Ben wel benieuwd naar je ervaringen. Hopelijk durf je er eens over schrijven.

 7. Loes 1 oktober 2017 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke drukke maand heb je achter de rug! Ik ben stiekem wel benieuwd naar je ervaringen met een datingssite, maar snap ook heel goed dat je dat graag nog prive houdt. Mijn maand was ook ontzettend druk, omdat het academisch jaar weer begon. En oktober gaat ivm met tentamens ook erg druk zijn.. Maar het is wel mijn verjaardagsmaand!

  • Romy 2 oktober 2017 op 12:36 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt inderdaad als een hele drukke maand. Maar wel leuk dat je ook je verjaardag als heerlijk vooruitzicht hebt 🙂

 8. Susan 1 oktober 2017 op 10:37 am - Beantwoord

  Er staat je een mooie nieuwe maand te wachten volgens mij! Hij begint in ieder geval al goed met een bezoekje aan Lissabon 🙂

 9. Josephine 1 oktober 2017 op 11:05 am - Beantwoord

  Klinkt als een fijne maand! Hier is de maand ook omgevlogen; en stiekem wil ik over de herfst nog even in de ontkenningsfase zijn. ?

  Ook mijn blog bestond in september 1 jaar! ?

 10. yvonne 1 oktober 2017 op 11:55 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat het zulk mooi weer is daar. En ik ben benieuwd naar je spijkerbroek! Mag je die ook aan naar je werk?

 11. Elisabeth 1 oktober 2017 op 12:44 pm - Beantwoord

  Mijn hoogtepunt was de laatste dag van september, waar ik heel de maand naar uit heb gekeken: mijn verjaardag 🙂

  • Romy 2 oktober 2017 op 12:41 am - Beantwoord

   Oh, nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad op 30 september 🙂

 12. Nesrin 1 oktober 2017 op 1:20 pm - Beantwoord

  Geniet lekker van Lissabon! Heerlijk dat je nu in een zonnig land bent.

 13. Fleur 1 oktober 2017 op 3:30 pm - Beantwoord

  Mooie terug blik! Hopelijk kun je jezelf wat meer rust gunnen deze komende maand maar met dit mooie weekend Lissabon zou dat al een goede stap in die richting zijn, toch? Geniet van deze nieuwe maand:).

 14. Anna 1 oktober 2017 op 3:54 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk, Lissabon! Heel veel plezier daar. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe spijkerbroek, broeken kopen vind ik sowieso altijd een drama haha, dus super fijn als je dan eentje vindt die goed zit!

 15. Evelyne 1 oktober 2017 op 3:57 pm - Beantwoord

  Prachtige foto van de roos <3 (mijn lievelingsbloem, maar dat wist je ondertussen al zeker?). Portretten fotograferen vind ik wat beangstigend. Ik ga liever om het hoekje staan zodat niemand mij ziet en ik ongestoord portretten kan nemen :p De drempel om op een persoon toe te stappen en een portret te vragen vind ik net iets te groot.. Ik kan daar precies niet over. Tenzij het een fotoshoot is waar ik gevraagd ben als fotografe, dan is dat iets anders 🙂

  • Romy 2 oktober 2017 op 12:42 am - Beantwoord

   Ja, dat is het zeker! Ik heb echt genoten van een lang weekend in zuid-Europa zonder verplichtingen en met alle tijd om leuke dingen te ondernemen 🙂

 16. Madelon 1 oktober 2017 op 5:19 pm - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht! En zo te horen was september een spannende en leuke maand. En wat leuk dat je in oktober naar Nijmegen gaat, ben benieuwd wat je ervan vindt! (ik woon er, dus mijn mening is niet objectief haha)

  • Romy 2 oktober 2017 op 12:47 am - Beantwoord

   Oh wat leuk dat je in Nijmegen woont! Dat wist ik niet 🙂 Mijn broertjes doen allebei hun master in Nijmegen en wonen er nu al een tijdje, dus het is hoog tijd om ze daar eens op te zoeken 🙂

 17. marleen 1 oktober 2017 op 6:00 pm - Beantwoord

  Ik ben vorig jaar echt verliefd geworden op Lissabon! Ben zooo benieuwd naar je plaatjes 😉

 18. Patricia 1 oktober 2017 op 6:26 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand voor je. Geniet er lekker van in Lissabon! Heerlijk dat het daar nog zo lekker warm is.

 19. Eric 1 oktober 2017 op 8:33 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s vanuit Lissabon. Ben benieuwd naar jullie verhalen!

 20. Oui Nathalie 2 oktober 2017 op 5:53 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand september heb je gehad en wat een leuke plannen heb je weer in oktober staan!
  Leuk dat je meer portret en natuurfoto’s wilt gaan maken! Daar is de maand oktober echt perfect voor:-)
  Veel plezier in Lissabon!

  Liefs, Nathalie

  • Romy 2 oktober 2017 op 11:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂 En oktober is inderdaad de perfecte maand om mooie foto’s te maken!

 21. Lieke 2 oktober 2017 op 8:34 am - Beantwoord

  Ziet eruit als een fijne maand! En wat een leuke plannen voor oktober! Wauw, alweer een jaar vaker vrolijk! Wat gaat het snel zeg!

  • Romy 2 oktober 2017 op 11:42 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! De tijd is echt heel snel voorbijgevlogen in het eerste jaar bloggen 🙂

 22. Simone 3 oktober 2017 op 3:45 pm - Beantwoord

  Wat een fijne hoogtepuntjes! Mijn (ultieme) hoogte punt wat op de valreep van september gebeurde was dat ik mijn trouwjurk heb gevonden! <3

  • Romy 4 oktober 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Wat een onwijs bijzonder moment, het vinden van de trouwjurk! Ik kan me voorstellen dat dat je absolute hoogtepunt van deze maand was.

Recente blogs

Romige pasta met groene groenten & walnoten (vegan!)

18 januari 2023|Recepten|

Pasta primavera wordt het ook wel genoemd: pasta met groene groenten. Een typisch lenterecept! Nu ben ik zelf veel te gek op erwtjes en asperges om ze pas in de lente weer te eten. Daarom maak ik deze pasta gerust in elk jaargetijde. Laatst bedacht ik een nieuwe variant die heel goed in de smaak viel: een romige pasta met een flinke schep (plantaardige of echte) Paturain en gekarameliseerde walnoten. Daardoor barst de pasta niet alleen van de groenten, maar smaakt hij ook heerlijk romig en heb je er een zoet extraatje bij. Met dit recept tover je de pasta met groene groenten in slechts 20 minuten op je bord!

Outfit | Mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjas

7 februari 2018|Outfits|

Vorig jaar rond deze tijd tikte ik tweedehands een prachtige roze winterjas van Jane Norman op de kop. Eentje waar ik stomtoevallig tegenaan liep en die perfect paste. Helaas bleken de knopen van die jas al snel keer op keer los te laten, waardoor de jas nu vooral voor de sier in de kast hangt. Maar guess what... afgelopen week vond ik bij diezelfde kringloopwinkel (alweer stomtoevallig!) alweer een roze winterjas. In mijn maat en ook van Jane Norman. Tja, toevallig of niet, je begrijpt vast wel dat deze jas mee naar huis moest. Ik laat je graag met trots mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjas zien. 

XL review plantaardige kwark & yoghurt (13 soorten getest!)

22 november 2022|Lifestyle, Groen doen|

"Mag ik dan nooit meer een bakje kwark eten?", was mijn reactie toen ik lactosevrij moest gaan eten. Ik ontbeet zeker 4 dagen per week met kwark en kon me niet voorstellen dat er een lekker alternatief voor zou bestaan. Inmiddels eet ik zo'n 10 maanden alleen nog maar plantaardige kwark en yoghurt. En eerlijk? Ik mis voor mijn gevoel helemaal niets. Ja, het smaakt anders dan kwark. Ja, er bestaan heel smerige of flauwe opties. Maar... ja, er bestaat ook heel veel wat prima te pruimen is en wat in mijn ogen zelfs lekkerder is dan echte kwark. Ik vond het tijd voor een recap: dit is mijn eerlijke mening over 13 soorten plantaardige kwark en yoghurt van Alpro, Albert Heijn, Lidl en Abbot Kinney's.