Collage maandoverzicht september2

September 2018 | De maand van kattenkwaad, rijmelarij & tranentrekkers

 • 1 oktober 2018
 • 37 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De eerste maand met de ‘r’ in zijn naam is alweer ten einde. September was een zonnige herfstmaand met alleen hier en daar een regenbui. Tot zover het weerbericht! Laten we overgaan naar vrolijker zaken: mijn maandoverzicht van de afgelopen 30 dagen. September was voor mij écht een heel fijne maand. Ik heb veel leuke belevenissen, afspraken met lieve mensen en mooie ontwikkelingen om op terug te blikken. Tijd voor een overzicht van mijn hoogtepunten van september! Met onder andere kattenkwaad, een update over mijn nieuwe werk én mijn eerste rijmkunsten.

maandoverzicht september 2018

 • …een zonnige herfstdag met opa en oma! Het einde van de zomer is niet per se iets waar ik vrolijk van word, maar deze zonnige start van de herfst kon ik wel waarderen. Een leuk herfstuitje was het bezoek aan appelboomgaard De Olmenhorst met mijn opa en oma. Als ik de foto’s van deze dag terugzie, dan kan ik niet anders dan met een grote glimlach terugdenken aan die fijne middag.
 • …nog meer leuke uitjes. Deze maand had ik sowieso leuke uitjes op het programma staan, waaronder een bezoekje aan Kattencafé Kopjes, een middagje IJ-hallen, een paar verjaardagen en theedates met vriendinnen. Ook bezocht ik voor het eerst de Hortus Botanicus bij de VU, die maar 5 minuten lopen is vanaf mijn werk. Zeker een aanrader om daar eens naartoe te gaan als je toch op de universiteit of in het ziekenhuis bent.
 • …kattenkwaad. De opvoeding van onze poes Lily moet toch echt serieuze vormen gaan aannemen. Dit meisje voelt zich al helemaal thuis en laat dat graag blijken door het nodige kattenkwaad, waarna ze graag haar ultieme ‘Ik stout? Dat kan toch niet’-blik opzet. Zo moet Lily nog leren dat enthousiast afstormen op Paco’s eten (nadat ze haar eigen voer razendsnel heeft opgegeten) niet de beste manier is om vrienden te maken. Ook heeft Lily ontdekt dat er achter de achterdeur een spannende wereld schuilgaat. Lily mag nu nog niet naar buiten, maar mijn moeder betrapte Lily al eens op het aanrecht met haar pootjes leunend op de deurklink… Slimmerik!
 • work, work, work. September was voor mij de eerste “gewone” maand op mijn werk aan de universiteit, omdat het studiejaar nu ook weer is begonnen. Nog elke dag ben ik blij dat ik de keuze voor deze baan heb gemaakt. Het leukste vind ik dat ik ook persoonlijk de drive voel om onze projecten tot een succes te maken, waardoor mijn bezigheden soms niet eens echt als werk voelen. Tel daarbij op dat collega’s en andere mensen om me heen er net zo in staan. Alleen al dat bezorgt me veel energie!
 • …ondernemen. Tegelijkertijd heb ik op vrije dagen en in de avonduren veel tijd besteed aan mijn blog en aan freelanceklussen. Ik had onder andere een grote nakijkopdracht en een paar blogsamenwerkingen. Deze maand betekende het einde van kwartaal 3 en stiekem ben ik wel trots op wat ik dit kwartaal heb bereikt. Nu nog even de belastingaangifte doen deze week. Ook altijd een feestje – not!
 • …rijmelarij op Instagram. Ook besloot ik werk te maken van een idee dat al tijden door mijn hoofd rondfladderde: korte, vrolijke gedichtjes schrijven. Het was fijn om weer te dichten, iets wat ik als kind al graag deed. Ook leuk waren de enthousiaste reacties die ik op mijn eerste gedicht op Instagram ontving. Er zullen vast nog heel wat Vaker Vrolijk-gedichtjes volgen. Wil je geen gedicht missen? Volg mij dan op Instagram of Facebook.

maandoverzicht september 2018

 

 • …de crea bea uithangen. De herfst is heel geschikt om weer volop te knutselen. Ik sloeg daarom flink in bij Action, maar kreeg ook een heel leuk pakketje toegestuurd van Post & Papier als hun nieuwe brand rep. Een goede stok achter de deur om creatief bezig te zijn, zoals voor dit babykaartje. Kaarten maken is voor mij absoluut dé manier om – ook als bezig bijtje – rust in mijn kont te krijgen. Serie op, thee erbij en gaan!
 • …2 kaarsjes uitblazen voor Vaker Vrolijk. Het is je vast niet ontgaan: in september bestond Vaker Vrolijk precies twee jaar. Hoera! Deze mijlpaal greep ik aan om op een aantal bloghoogtepunten en bloglessen terug te blikken. Op naar de drie jaar!
 • …politieseries en tranentrekkers. Ik kijk niet vaak tv, maar voor sommige programma’s zet ik graag Uitzending Gemist op. Zeker nu de komkommertijd ten einde is, heb ik weer leuk kijkvoer. Zo zit ik wekelijks klaar voor Boer zoekt vrouw, Flikken Rotterdam en Ik weet wie je bent. Ook geniet ik volop van mijn favoriete tranentrekker Hello Goodbye. Verder bracht ik met een vriendin een bezoekje aan de film Doris in de bioscoop. Echt een leuke film!
 • …toeristisch doen in Amsterdam. Deze week nam ik voor een afspraak in Amsterdam eens mijn camera mee. Ik vond het zo zonde dat ik vaak razendsnel voorbij mooie plekken loop zonder oog te hebben voor hoe mooi de stad is. In plaats van met een snelle pas naar de bushalte te lopen, liep ik eens op mijn gemak door de stad. En dat leverde heel wat mooie plaatjes op. Daar wijd ik binnenkort nog een apart artikel aan.
 • …mijn assertieve kant ontdekken. September was ook bedoeld om stappen te zetten naar het worden van een assertieve femme fatale die vast ook in mij schuilgaat. Het gaat maar om een paar lessen, maar ik moet zeggen dat ik er tot nu toe heel wat van heb opgestoken. Alleen al de rollenspellen zijn best handig.
 • …een écht andere bril. Ten slotte waagde ik me deze maand aan een nieuwe bril, die eens écht anders was dan al mijn eerdere monturen. Er waren zelfs mensen in mijn omgeving die me spontaan vroegen of ik een nieuw montuur had. Dat is nog nooit eerder voorgekomen!

Ik ben heel benieuwd wat oktober me zal brengen. Ik heb onder andere kringloopshoppen met Johanne, een dagje Leiden, een bezoek aan de Japanse tuin, een dag naar Düsseldorf met Diana en een creabeamiddag met een vriendin op de planning staan. Laat oktober maar komen! Ik wens ook jou een mooie maand toe ♥

Heb jij al iets leuks op de planning staan voor oktober?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 1 oktober 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Wat een ondernemende September heb je gehad. En die assertieve Femme Fatale komt vanzelf 😉

  • Romy 1 oktober 2018 op 11:44 pm - Beantwoord

   Klopt! Het was wel een maand vol activiteiten en leuke dingen, maar ik heb er zeker van genoten 🙂 En die femme fatale komt inderdaad vanzelf wel (nog) meer naar boven 😉

 2. Darina 1 oktober 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Je hebt een prachtige maand achter de rug! Leuke dingen heb je gedaan. Moet wel lachen om het kattekwaad van Lily 🙂

 3. Josephine 1 oktober 2018 op 7:35 am - Beantwoord

  Haha, ik moest lachen om je opmerking over het weerbericht. 😉 Fijn dat je zo’n goede maand hebt gehad en dat je ZZP-werkzaamheden goed verlopen. Het klinkt heel erg leuk!

  Mooi dat je ook het een en ander aan leuks op de planning hebt voor oktober. Ga je toevallig naar Leidens Ontzet? Dat heb ik in ieder geval op de planning staan, en ook een leuk uitje dat te maken heeft met historisch koken. Ik heb er zin in!

 4. Josephine 1 oktober 2018 op 7:35 am - Beantwoord

  Haha, ik moest lachen om je opmerking over het weerbericht. 😉 Fijn dat je zo’n goede maand hebt gehad en dat je ZZP-werkzaamheden goed verlopen. Het klinkt heel erg leuk!

  Mooi dat je ook het een en ander aan leuks op de planning hebt voor oktober. Ga je toevallig naar Leidens Ontzet? Dat heb ik in ieder geval op de planning staan, en ook een leuk uitje dat te maken heeft met historisch koken. Ik heb er zin in!

  • Romy 1 oktober 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

   Het was zeker een mooie maand. Haha, Lily werkt ook altijd goed op mijn lachspieren 😉

  • Romy 1 oktober 2018 op 11:59 pm - Beantwoord

   Goed dat je het zegt! Ik wist niet eens dat binnenkort het Leidens Ontzet is, maar wij gaan helaas niet die dagen naar Leiden. Ik heb afgesproken met een vriendin uit de buurt van Dordrecht en Leiden ligt precies tussen ons in, dus vandaar dat een dagje Leiden in een weekend ons wel wat leek 🙂
   Alvast heel veel plezier bij het Leidens Ontzet! Lijkt me erg leuk om bij te zijn, zeker als je zelf uit Leiden komt natuurlijk 🙂

 5. Shirley 1 oktober 2018 op 7:41 am - Beantwoord

  Ik zag je eerste gedichtjes voorbij komen. Heel leuk gedaan, ook qua vormgeving. Je hebt veel verschillende dingen gedaan. Leuk dat je met Johanne gaat kringloopshoppen. Een paar maanden geleden heb ik met haar gegeten, ik kan je alvast zeggen dat ze de verwachtingen waar heeft gemaakt. Maak er een mooie maand van.

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:01 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik heb ook echt zin in het dagje shoppen met Johanne. Ik vind het altijd wel spannend om mensen van internet voor het eerst te ontmoeten (meer uit angst dat ik zelf tegenval, haha), maar ik weet zeker dat het een geslaagde dag zal worden 🙂

 6. Iris 1 oktober 2018 op 7:53 am - Beantwoord

  Ik vind het zo leuk dat je met je opa en oma appels bent gaan plukken. Het zag er erg gezellig uit op de foto’s!

 7. Femke 1 oktober 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke septembermaand heb je achter de rug. Hopelijk wordt oktober ook een geweldige maand voor je :-). Ik wil ook graag nog naar Doris, maar weet niet of dat nog gaat gebeuren. Ik hoop dat deze maand mijn dochter wordt geboren, als ze namelijk begin november wordt geboren blijft ze 42 weken zitten en van mij mag het wel gedaan zijn ;-).

 8. evelien 1 oktober 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand! De foto met je oma is zó leuk! <3
  Liefs,
  Evelien

 9. Mariska 1 oktober 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  Ah een kattencafé, daar wil ik nog steeds eens naartoe 🙂 Ik heb best veel op de planning staan en heb er een nieuw kater bij, Jaimy, die nogal dominant is en mijn kleine vriendje vaak een beetje dominant behandeld.

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Wat een spannende maand gaan jullie tegemoet! Ik duim hard met je mee dat je jullie meisje snel in je armen kunt houden, want ik kan me voorstellen dat het vooruitzicht van 42 weken zwanger zijn niet heel fijn is 😉 Ik wens je een mooie maand toe en natuurlijk heel veel succes met de allerlaatste loodjes! 🙂

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Superleuk dat je een nieuwe kater hebt! Wel even wennen als je een nieuwe kat bij een andere kat zet! Onze katten zijn helaas ook nog niet echt beste vrienden, maar het is vaak ook wel een kwestie van het tijd geven. Hopelijk komt het tussen jouw twee katten na verloop van tijd ook wel goed.

 10. Anna 1 oktober 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een mooi overzichtje! Super leuk dat je af en toe een nieuw gedichtje met ons deelt. En inderdaad, heerlijk om creatief bezig te zijn op een herfstavond, daar kan ik ook van genieten!

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Heerlijk dat jij ook zo kunt genieten van creatief bezig zijn op herfstavonden! Dat is echt de perfecte activiteit als bijvoorbeeld net de regen tegen de ramen tikt 🙂

 11. Lizzy 1 oktober 2018 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand heb je gehad. Ik vind het echt stoer om te zien hoe je, je eigen bedrijf vorm begint te geven. Het is zo leuk om je te zien groeien als ‘girlboss’!

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

 12. Laura Louise 1 oktober 2018 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een mooi overzichtje! Leuk dat je bij een kattencafe bent geweest, daar ben ik zelf pas ook geweest en vond het echt een aanrader om weer een keer terug te gaan. Wat een lieve foto met je oma!

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook naar een kattencafé bent geweest! Ik vind het nog steeds zo leuk om daarnaartoe te gaan. Een kop muntthee smaakt nóg beter als ik hem tussen de lieve katten opdrink 🙂

 13. Lianne 1 oktober 2018 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat leuk om terug te blikken op een mooie maand! Die gedichtjes zijn zo leuk, daar moet je zeker mee doorgaan 🙂

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel! 🙂

 14. Simone 1 oktober 2018 op 12:01 pm - Beantwoord

  Oooh wauw, die foto met je oma! Wat is ‘ie leuk en vrolijk! Ook heel fijn om te lezen dat je nieuwe baan zo goed bevalt. Heel veel plezier, geluk en meer voor oktober. Hopelijk weer zo’n vrolijk verslag aan het begin van de volgende maand!

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben zelf ook zo blij met de foto’s die ik heb van mijn oma en mij 🙂 Echt heel leuk om voor altijd te hebben.
   Ik wens jou ook een geweldige maand oktober toe <3

 15. Zo simpel is dan geluk 1 oktober 2018 op 1:33 pm - Beantwoord

  Erg leuk je gedichtjes! Je hebt echt fijne dingen gedaan deze maand en ook alweer heel veel leuks op de planning voor oktober. Lekker gaan genieten van alles!

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat genieten gaat vast en zeker lukken 🙂 Ik wens jou ook een mooie maand oktober toe.

 16. Evelyne 1 oktober 2018 op 3:09 pm - Beantwoord

  Voorlopig weet ik nog niet wat komende maand te bieden heeft. Het is afwachten. En in afwachting hoop ik toch enkele leuke momenten te prikken. Die staan voorlopig nog niet vast, maar wie weet komen die sneller dan verwacht 🙂 We’ll see.

 17. Nikita 1 oktober 2018 op 6:53 pm - Beantwoord

  September is een leuke, maar spannende maand geweest. Ik heb heel veel leuke dingen gedaan, maar ook was het de eerste week van mijn hoge school. En begin september heb ik een toelatingsproef gehad waar ik ook niet voor geslaagd was. Die toelatingsproeven hebben me wel veel geleerd over mezelf. Maar mijn zelfvertrouwen is overeind gebleven! Dus daar ben ik wel heel blj mee! Trouwens, week twee is nu begonnen. En ik merk nu ik een beetje beter de weg ken op de campus en al een weekje heb gehad, het wel heel leuk vind! Ik had daarnet zelfs plezier in het samenvatten en toen dacht ik zoiets van ‘Alright, Nikita is back!’. Want zo ken ik mezelf, als iemand die maar al te graag studeert en schoolwerk doet 🙂

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:23 am - Beantwoord

   Wat goed om te horen dat je voor je gevoel je weg begint te vinden op de hogeschool. Het is toch best wel een verandering en een kwestie van wennen, maar zo te horen kom je er tot nu toe heel goed doorheen. Je bent zo goed bezig, ook met het intact houden van je zelfvertrouwen overigens. Ik wens je een fijne nieuwe maand toe.

 18. Justine 1 oktober 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

  Leuk om zo op jouw maand terug te kijken. Zo te lezen was het toch best een bijzondere maand!
  Ik vind het trouwens heel leuk dat je je gedichtjes op IG deelt. Zeker blijven doen. Ik vind het aleeen maar tof als iemand zijn/haar persoonlijke dingen en creativiteit durft te uiten op social media zoals IG!

  Ben benieuwd naar wat je allemaal voor leuks gaat doen in oktober. Zo te horen heb je alvast wat mooie plannen 😉

 19. Amy 1 oktober 2018 op 9:37 pm - Beantwoord

  De foto met je oma vind ik zo lief en vertederend.. leuk dat je zo samen een dag op pad bent geweest! Dat vonden zij vast ook erg waardevol. En leuk, je gedichtjes! Ik lees ze met plezier!

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie op mijn gedichtjes! Dankjewel! Ik vind het ook zo leuk om de gedichtjes te maken 🙂 Alleen al daarom ben ik vastbesloten om er lekker mee door te gaan 🙂

  • Romy 2 oktober 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   Het was inderdaad een heel geslaagde dag met mijn opa en oma. Het is zo fijn om dit soort dingen samen te kunnen doen en de foto’s zij me heel dierbaar.
   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn gedichtjes! 🙂

 20. Romy 2 oktober 2018 op 12:15 am - Beantwoord

  Dankjewel! Dat genieten gaat vast en zeker lukken 🙂 Ik wens jou ook een mooie maand oktober toe.

 21. chucky1012 5 oktober 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Leuk om te zien hoe creatief jij bent!

Recente blogs

Help! Ik word altijd jonger geschat…

28 oktober 2016|Persoonlijk|

Tegenwoordig smeren we ons al op jonge leeftijd suf aan anti-rimpelcrème en zijn facelifts helemaal hip. Mensen zijn doodsbang om ouder te worden. Of nog erger: om ouder te worden geschat dan ze zijn. Bij mij is al mijn hele leven het tegenovergestelde het geval: ik word juist standaard jonger geschat dan ik ben. Daarmee bedoel ik dat mensen er soms echt 6-7 jaar naast zitten en verbaasd opkijken dat ik mijn examen al heel lang achter de rug heb. Hoe is het nu eigenlijk echt om altijd jonger geschat te worden dan je bent? Vandaag vertel ik je er meer over.

5 kersttradities die ik graag in stand houd

9 december 2016|Persoonlijk, Lifestyle|

Elke kerst weer tuigen we massaal de kerstboom op, huilen we bij Home Alone en zingen we keihard mee met All I Want for Christmas. Kerst is het feest van de tradities en ook ik vier kerst al jarenlang op bijna exact dezelfde manier. Daar heb ik overigens totaal geen problemen mee: ik houd graag vast aan de kersttradities die me al die jaren goed zijn bevallen. Vandaag vertel ik je meer over een aantal kersttradities die ik gr