Maandoverzicht: oktober in vogelvlucht

 • 1 november 2016
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zelf ben ik best wel van het terugblikken en vooruitblikken aan het einde van de maand. Ook heb ik voor mezelf de afgelopen maand een paar doelen opgesteld. Dan is het wel zo netjes om ook te laten weten of daar daadwerkelijk iets van terecht is gekomen, toch?! Daarom geef ik vandaag een maandoverzicht van oktober. Het was een maand van sollicitatiebrieven schrijven, (niet heel veel) boeken lezen en mijn gezicht insmeren. Ook stel ik voor mezelf een paar doelen waaraan ik in november wil werken. Lees je mee?

maandoverzicht

Terugblik op oktober

 • Werk en solliciteren. Ik was van tevoren bang dat ik me na mijn studie rot zou vervelen als ik niet meteen een baan zou vinden. Maar het tegendeel bleek waar. Ik kijk sinds kort voor een bedrijf scripties van studenten na en ben daar nogal wat uurtjes per week zoet mee. Daarnaast ben ik gevraagd voor een onderzoeksproject op de VU, waarvoor ik gespreksopnamen onderzoek en daar een artikel over schrijf. Ook heb ik nu een tijdelijk klusje waarvoor ik tentamens van studenten corrigeer. Ik merk dat ik echt energie krijg van al dat werk en dat het me goed doet. Qua solliciteren heb ik nog weinig nieuws te melden. Ik blijf gewoon sollicitatiebrieven versturen en zie regelmatig onwijs leuke vacatures voorbijkomen. Tot nu toe zit ik in ieder geval nog vol moed dat die leuke baan er wel gaat komen.
 • Fotografiecursus. Nog steeds volg ik elke twee weken een fotografiecursus en wat bevalt dat goed! Het gaat echt met vallen en opstaan en ik ‘verpruts’ ook regelmatig opdrachten, maar over het algemeen merk ik dat ik best wel vooruitga. Eindelijk durf ik mijn camera op de handmatige stand te zetten en er gaat een wereld aan mogelijkheden voor me open. Binnenkort volgt er weer een artikel met mijn laatste vorderingen op fotografiegebied.
 • Boektober. Mijn doel voor oktober was om tweeënhalf boek uit te lezen. En, is dat gelukt? Nu zou ik heel graag enthousiast vertellen over de stapel met tien boeken die ik uit heb gelezen, maar dat zou niet helemaal eerlijk zijn. Het boek Liever met Lef had ik in een mum van tijd uit, maar in het tweede boek (Me before you) ben ik nog steeds bezig. Mission dus not accomplished… Maar ik heb besloten dat ik dat helemaal niet erg vind. Lezen moet ook geen moeten worden en ik ga gewoon op mijn gemakje de andere twee boeken uitlezen.
 • Gezichtsverzorging. Een ander doel dat ik mezelf heb gesteld, is om dagelijks 2x per dag gezichtsverzorging te gebruiken. Achter dat doel kan ik vol trots een vinkje zetten. Ik smeer elke ochtend en avond braaf met mijn Etos crème en ben daar erg blij mee. Mijn huid voelt weer zacht aan en is een stuk schoner dan toen ik nog met foundation en al onder de dekens kroop.
 • Leuke dingen doen. Afgelopen maand heb ik naast mijn werk ook geprobeerd meer leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Zo heb ik afgelopen vrijdag heerlijk geshopt in Hoofddorp met Diana, heb ik met twee vriendinnen thee gedronken en bijgekletst en kwam een andere vriendin scrappen. Het zijn stuk voor stuk dingen waar ik even door kan bijtanken. Dit bevalt me goed en is dan ook zeker iets wat ik in november wil voortzetten.

maandoverzicht

Nieuwe doelen voor november:

 • Plannen. Nu ik aardig druk ben met werk en ook mijn blog de nodige tijd opeist, is een planning zeker niet weg. Ik ben al begonnen met meer van tevoren te plannen voor mijn blog, maar verder is mijn agenda nog vrijwel ongebruikt. Hier wil ik in november wat aan gaan doen. Elke week wil ik van tevoren een plan maken voor wanneer ik waaraan werk en hoeveel tijd ik daaraan besteed. Ook leuke dingen wil ik op tijd inplannen, zodat ik mijn ontspanning ook niet vergeet.
 • Meer scrappen. Af en toe schiet het scrapbooken er een beetje bij in de laatste tijd. Ik scrap vooral voor opdrachten in tijdschriften, omdat dat deels een betaald baantje is voor mij. Maar aan echt scrappen voor de leuk kom ik niet zo heel vaak toe. Daar wil ik deze maand verandering in aanbrengen, want ik vind stiekem niets heerlijker dan lekker knutselen.
 • Diploma-uitreiking. Op 9 november is een speciale dag, want dan is (eindelijk!) de diploma-uitreiking van mijn master. De uitreiking duurt maar liefst 5 uur, maar het schijnt een hele speciale gelegenheid te zijn. Ik heb er nu al zin in om mijn felbegeerde papiertje in een leuk jurkje in ontvangst te nemen.
 • Meer experimenteren met make-up. Sinds ik aan het bloggen ben en allerlei beautyblogs volg, begin ik me steeds meer te interesseren voor make-up. Zo toverde ik onlangs allerlei vergeten beautyproducten tevoorschijn en kwam ik erachter dat ik veel meer heb liggen dan ik dacht. Deze maand wil ik daar lekker mee gaan experimenteren. Vaker lipstick gebruiken, meer verschillende kleurtjes op mijn nagels en af en toe weer oogschaduw opdoen. Ik heb er nu al zin in.

Wat zijn jouw doelen voor november?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lieke - Life As Lieke 1 november 2016 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een leuke en goede vooruitzichten! Ik heb als doel om vroeger naar bed te gaan…

  • Romy 1 november 2016 op 1:57 pm - Beantwoord

   Dat is ook zeker een goed doel! Succes 🙂

 2. Lisa 1 november 2016 op 9:24 am - Beantwoord

  Wat gaaf dat je een fotografiecursus volgt! Dat staat ook altijd nog op mijn lijstje! Mijn doel voor november is om al mijn tentamens te halen! Liefs

  • Romy 1 november 2016 op 1:57 pm - Beantwoord

   Een fotografiecursus is echt een aanrader! Ik heb in een paar weken tijd al zoveel meer over mijn camera geleerd.
   Veel succes met je tentamens! You can do this!

 3. Monique | WritingMonique 1 november 2016 op 10:07 am - Beantwoord

  Wat een leuke nieuwe doelen voor November! Je diploma in ontvangst mogen nemen is in elk geval een gaaf vooruitzicht!

 4. Iris 1 november 2016 op 10:19 am - Beantwoord

  Wat doe je wel opdrachten en klusjes! En wat gaaf dat je bijna je diploma mag ophalen! Ik hoop dat je over een tijdje een geweldige baan hebt en dat je daarnaast nog lekker door blijft bloggen 😀

  • Romy 1 november 2016 op 1:57 pm - Beantwoord

   Dankje! Wat lief! En bloggen blijf ik zeker doen 🙂

 5. Irma 1 november 2016 op 10:22 am - Beantwoord

  Leuke vooruitzichten! Natuurlijk is het in ontvangst nemen van je diploma wel een heeeeel mooi vooruitzicht!
  Dat experimenteren met make-up herken ik wel, heb genoeg liggen maar of ik er iets mee doe…

 6. Sarah 1 november 2016 op 11:29 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. En fijne doelen voor deze maand. Geniet ten volle van je diploma-uitreiking!!!

 7. hillybillybeauty 1 november 2016 op 11:53 am - Beantwoord

  Mooie doelen, en die baan lukt vast, je bent zo’n leuke meid!
  En wat goed dat je met gezichtsverzorging bezig bent, toppie!

  Mijn doelen, meer lezen. Het schiet erbij in en daar baal ik van. Verder met mijn moeders omslagdoek, ook die schiet totaal niet op. En ik wil verder met het uitmesten van het huis ( spullen op marktplaats en heel veel weggooien! ).

  • Romy 1 november 2016 op 1:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel, wat en lief berichtje!
   Heel herkenbaar inderdaad van het lezen! Hopelijk lukt het je om daar wat meer tijd voor vrij te maken. En tja, opruimen…dat doel kan ik elke maand wel op mijn lijstje zetten, haha 😉

 8. Sandra 1 november 2016 op 1:11 pm - Beantwoord

  He wat leuk dat je een fotografie cursus volgt! Dat lijkt mij ook super leuk. Echt gaaf dat je vooruitgang merkt en je meer handmatig gaat fotograferen nu. Nice! 🙂
  Veel plezier bij je diploma uitreiking en succes met je nieuwe uitdagingen deze maand!

  • Romy 1 november 2016 op 1:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ja, die fotografiecursus is zo leuk! Ik heb in die paar weken tijd meer geleerd dan in jarenlang zelf wat aanklooien 😉

 9. Forever38.com (Vera) 1 november 2016 op 2:46 pm - Beantwoord

  Leuke post ! Ik ben erg benieuwd naar je scrap-kunsten, misschien kun je daar eens een blogpost aan wijden ? Iets met tips en tricks ?

  • Romy 1 november 2016 op 3:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel en bedankt voor de tip! Ik heb weleens iets van mijn scrapkunsten laten zien. Als je op DIY klikt in de menubalk bovenaan, kun je bijvoorbeeld een stap-voor-stap tutorial bekijken. Dat soort tutorials wil ik zeker vaker gaan plaatsen op mijn blog 🙂

 10. Naomi in Wonderland 1 november 2016 op 5:12 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar je eerste punt! Ik ben volop aan het solliciteren en zit nu toch al in een “gevorderde fase” voor 1/2 jobs, dus fingers crossed, maar ik weet soms ook niet goed wat te doen. Dus heb ik me echt héél erg gefocust op mijn blog, lees ik veel en ben ik constant op zoek naar nieuwe dingen om over bij te leren, aan de hand van online cursussen enzo! Verder wil ik volgende maand, deze maand eigenlijk dus, goed nieuws horen ivm de job en ja nog beter dingen plannen!

  • Romy 1 november 2016 op 7:05 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je nu al in een verdere fase zit voor deze baan. Ik ga heel hard voor je duimen dat je het wordt!

 11. Lana_SHON 1 november 2016 op 5:41 pm - Beantwoord

  Great article. Thanks!

 12. Chloe Sterk 1 november 2016 op 5:52 pm - Beantwoord

  Mooie doelen, leuke om te lezen 🙂

 13. Sara | MevrouwMiauw 1 november 2016 op 9:36 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje. Een diplomering die 5 uur duurt? Wow! Wat leuk dat ze er zoiets speciaals van maken. 🙂 Goed ook dat je zo lekker bezig bent met je gezichtsverzorging en met fotografie. Ik heb nooit een cursus gevolgd, maar zou soms ook weleens wat meer professionele tips willen ontvangen. Het lijkt me super leerzaam.

 14. Rebecca 1 november 2016 op 10:41 pm - Beantwoord

  Oeh you go girl! Goed bezig. Nog steeds trots hoor dat je je huidje nu zo goed verzorgd hihi

 15. Lifeaholic.nl 1 november 2016 op 10:52 pm - Beantwoord

  Wat een leuk maandoverzicht! Die baan gaat zeker weten goedkomen! Fijn dat je je niet verveelt en je tijd goed kan indelen! ???

  • Romy 2 november 2016 op 1:24 am - Beantwoord

   Dankje! Ja, dat hoop ik ook, maar ik ben ook blij dat ik me in de tussentijd niet hoef te vervelen 🙂

 16. Diana (Gek op Nagellak) 2 november 2016 op 9:11 pm - Beantwoord

  Ik vond ons shoptripje afgelopen vrijdag ook heel gezellig! Uiteraard werk ik graag mee aan het doel om nog meer leuke dingen te doen 😀 Enne, geloof me maar, die diploma-uitreiking wordt echt heel gaaf 🙂

  • Romy 3 november 2016 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Aan dat doel gaan we zeker weten werken 🙂

 17. Iris 7 november 2016 op 12:32 pm - Beantwoord

  Heel veel plezier op jouw diplomauitreiking!
  En wat fijn dat je zoveel klusjes hebt! Maar ik snap dat overzicht houden dan ook lastiger wordt. Ik zit hier zelf ook altijd mee te puzzelen en switch nog steeds tussen verschillende organisatiesystemen.

Recente blogs

Verantwoordelijkheid: van eigen lunchpakketjes tot hypotheken

21 juni 2018|Persoonlijke groei|

Verantwoordelijkheid. Of je nu wilt of niet, je krijgt het cadeau tijdens het proces van volwassen worden. Het is eigenlijk net als ongesteldheid en andere puberperikelen. Het komt gewoon en dat is soms een zegen, maar soms ook juist een last. Op werk vind ik verantwoordelijkheid krijgen geweldig. Maar van verantwoordelijkheden als een hypotheek, verzekeringen, vuilnisophaalschema’s en ander volwassen gedoe word ik minder enthousiast. Waarom komen er opeens zo veel dingen om de hoek kijken naarmate je je kindertijd achter je laat?  En is dat een uitdaging of vooral heel erg leuk?

Mijn niet zo fabulous belevenissen op reis

2 september 2017|Persoonlijk|

In reisgidsen, op internet en op social media zie je vaak de mooiste foto’s van vakantiegangers. Idyllische plekjes, perfecte hotspots en uitgeruste gezichten. De een gaat winkelen in New York, de ander gaat de Chinese Muur bekijken en weer een ander boekt een safari in Kenia. Ik kijk mijn ogen alleen al uit bij het zien van de foto’s en krijg daar acute wanderlust van. Ook zelf heb ik al mooie reizen en vooral stedentrips mogen maken. Maar niet altijd is alles wat het lijkt op vakantie. Ik geef je graag een eerlijk inkijkje in mijn misschien niet zo fabulous vakanties, die eigenlijk juist daardoor vaak onvergetelijk en leuk zijn.

Origineel kerstcadeau: 36 leuke cadeau-ideeën voor onder de kerstboom

28 november 2022|Lifestyle|

De winkels staan er alweer vol mee: kitscherige kerstballen, wijnflessen en standaard kerstpakketten met van die blauwaderkaas waar je zelf ook helemaal niets aan vindt. Een kerstcadeau geven is leuk, maar zelf kijk ik liever wat verder dan de standaard ideeën die de gemiddelde winkel je voorschotelt. In langs duizenden producten op bol.com scrollen heb ik zelf ook nooit zo'n zin. Dus maakte ik voor mezelf - en voor jou - een lijstje met cadeau-ideeën die je misschien nog niet vorig jaar (en dat jaar ervoor) al had gegeven. Dit zijn 36 opties voor een wél origineel kerstcadeau.