Collage maart 2018

Maart 2018 | De maand van…

 • 1 april 2018
 • 23 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Maart 2018. De maand waarin de temperaturen onverwachts weer tot een dieptepunt daalden, maar waarin we ook de lente inluidden met de eerste zonnestralen. Ook stond maart voor mij in het teken van een flinke verhuizing, een heel bijzonder jubileum en mijn allereerste huisbezichtiging. Een maand met grote mijlpalen en kleine geluksmomentjes én een maand die ik afsluit met een héérlijk lang paasweekend. Benieuwd wat ik zoal uitspookte in maart? Lees dan verder voor mijn hele maandoverzicht.

maandoverzicht maart 2018

Maart 2018 was de maand van…

 • la-la-lentekriebels. Maart staat voor mij voor het begin van de lente. En daar word ik zeker wel vrolijk van! *insert enthousiast klappende emoji* De laatste naweeën van de winter tijdens die ene ijskoude week in maart vergeet ik daarbij maar even. Laten we focussen op de lieve lammetjes in de wei, de voorjaarsbloemen en de zonnestralen. Lang leve de lente!
 • …een magisch mooie mijlpaal. In maart mochten mijn opa en oma 60 huwelijkskaarsjes uitblazen. Een grote mijlpaal (klik hier voor mijn ode aan opa en oma)! Natuurlijk betekent een 60-jarig huwelijk geen feest tot in de vroege uurtjes met dj’s, cocktails en dure uitstapjes buiten de deur, maar gezellig was het zeker.
 • …mijn allereerste huisbezichtiging. Op Goede Vrijdag ging ik voor het eerst een huis bezichtigen. Ondanks dat ik geen haast heb met het huis uit gaan, was ik wel benieuwd naar dit appartement en naar hoe zo’n bezichtiging zou zijn. Echt enthousiast was ik na de bezichtiging niet, maar toch voelde het goed dat ik ben gaan kijken. Al is het alleen al om ook te weten wat ik juist niet zoek in een woning.
 • …en tóch mijn eerste verhuizing! Nee hoor, ik heb niet alsnog het huis van de bezichtiging gekocht. Wel kon ik alvast proeven hoe het is om te verhuizen, want mijn werkgever is deze maand verhuisd. Het was even wennen, vooral omdat we tegelijkertijd met de verhuizing zijn begonnen met flexwerken. Maar het bevalt me prima en ik moet zeggen dat het nieuwe pand er heel mooi uitziet. Oh ja, en ik heb voortaan twee beeldschermen! Ideaal!
 • …een motiverende masterclass. Begin deze maand volgde ik een masterclass van Tedje en Femke over freelancen als content creator. Inspirerend was het zeker, zoals je kon lezen in dit artikel. Het lijkt me nog steeds heel tof om mijn blog in te schrijven bij de KvK en misschien daarnaast af en toe tekstschrijfklussen op te pakken. Ik heb nog geen concrete stappen gezet, omdat ik het eerst netjes met mijn werkgever wil bespreken. Maar wie weet kan ik deze maand een eerste stap zetten!

maandoverzicht maart 2018

 • …volop vriendinnenafspraken. Mijn doel voor 2018 om meer leuke dingen te doen en vaker af te spreken, ben ik al een paar maanden volop in de praktijk aan het brengen. En oh wat leef ik daarvan op! Ik ging onder andere naar een sieradenworkshop met Lianne, ging een dag winkelen in Amsterdam met een andere vriendin en nam mijn moeder mee naar de IJ-hallen, waar ik veel leuke koopjes scoorde.
 • een boeiende brainstorm. Samen met een collega ben ik voor een stichting een communicatieplan aan het opstellen. Deze maand hadden we daarvoor een eerste brainstormsessie, waarbij we onze ideeën mochten presenteren. Erg leuk om te doen! Niet alleen voelt het fijn om zo iets te betekenen voor een goed doel, maar ook is het een mooie kans om me verder te verdiepen in social media.
 • niet meer met 2 telefoons rondlopen. Eerder vertelde ik trots dat ik een iPhone van mijn werk had gekregen. Nummerbehoud van mijn prepaidnummer had alleen nogal wat voeten in de aarde bij KPN (om precies te zijn 4 telefoontjes met hun klantenservice en vervolgens 1 maand wachten!). Zo fijn dat het nu eindelijk geregeld is en dat ik niet meer met twee telefoons hoef rond te lopen!
 • …de blogflow te pakken. De laatste tijd heb ik de blogflow flink te pakken! De nieuwe bloginspiratie lijkt wel vanzelf op te komen en ik had ook een paar leuke samenwerkingen deze maand die wat mij betreft helemaal bij mij passen. Zo ben ik nog steeds onwijs blij met mijn GreenBook. Ook laat ik morgen in een outfitpost een te gekke rok die op maat gemaakt is voor mij. Zo leuk!
 • …mijn eerste Tinderavontuur. Tinder? Niks voor mij! Althans dat dacht ik, totdat ik deze maand toch een dappere poging besloot te wagen. Benieuwd naar mijn eerste ervaringen met swipen? Ik schreef er een artikel over.
 • …een lang paasweekend! Oh, wat heb ik uitgezien naar dit heerlijk lange weekend! De afgelopen weken waren best wel hectisch, dus die twee extra dagen vrij komen als geroepen. Ik heb een geslaagde paaszaterdag gehad in de bioscoop bij de mooie film The Shape of Water en heb verder genoeg leuke dingen gepland staan voor dit weekend. Ik ga dan ook weer lekker verder genieten nu. Fijn Paasweekend!

Wat is jou het meest bijgebleven van de afgelopen maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 1 april 2018 op 7:09 am - Beantwoord

  Ik ben heel erg benieuwd naar de op maat gemaakte rok voor jou! En werken met twee beeldschermen is zo prettig! In het begin zag ik er de meerwaarde niet van, maar nu wil ik niet anders meer.

  • Romy 1 april 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

   Ja, twee beeldschermen werkt zo fijn! 🙂 Ik vond het van tevoren ook maar onzin, maar ben er nu al heel blij mee.

 2. Marije 1 april 2018 op 8:00 am - Beantwoord

  Mooi overzicht! Werken met 2 schermen is zo heerlijk. Wil niets anders meer.

  Mijn hoogtepunt was toch wel The Passion afgelopen donderdag.

  • Romy 1 april 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

   Als je er eenmaal aan gewend bent, is werken met 2 schermen inderdaad heerlijk. Soms moet ik nog even goed kijken wat waar verschijnt, maar het bevalt me verder heel goed! 🙂

 3. Darina 1 april 2018 op 9:59 am - Beantwoord

  Mooie overzichtje. Maart was niet zo’n hele leuke maand, maar ik ben heel blij dat de lente er nu echt aan komt.

  • Romy 1 april 2018 op 7:51 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat maart niet zo jouw maand was! Hopelijk wordt het in april een stuk beter, zeker nu de lente er weer aan komt.

 4. Anna 1 april 2018 op 10:11 am - Beantwoord

  Werken met 2 beeldschermen is heerlijk! Ik doe nu alles op mijn 13 inch macbook. Maar 2 beeldschermen staan echt op mijn wenslijstje haha! Een leuk overzicht Romy! Ik ben blij dat deze maand over is. Geen deadlines meer, en eind april genieten van 4 dagen Parijs! Liefs

 5. Nesrin 1 april 2018 op 10:39 am - Beantwoord

  Ik snap de happiness om twee beeldschermen. Wat een leuk overzicht heb je gemaakt en ik hoop dat je je droomwoning tegenkomt.

 6. Saskia 1 april 2018 op 11:24 am - Beantwoord

  Wat goed dat je bent gaan kijken, lekker oriënteren naar huisjes en wat je juist wel en niet wilt.
  Mijn favo momenten? Staan online, ik werd 30 en ging een avondje lachen<3

  • Romy 1 april 2018 op 7:51 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je nu van je deadlines af bent én dat je binnenkort naar Parijs gaat. Een heerlijk vooruitzicht, zeg! 🙂

  • Romy 1 april 2018 op 7:52 pm - Beantwoord

   Wat een fijne momenten om op terug te kijken in maart! Volgens mij heb jij ook een heerlijke maand gehad 🙂

 7. borduursaramsades 1 april 2018 op 11:36 am - Beantwoord

  Veel meegemaakt zo te lezen. Door huizen te gaan bezichtigen leer je wel snel kennen waar je moet op letten en wat je niet en wel wilt. Veel zoekplezier 😉

  • Romy 1 april 2018 op 7:52 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En inderdaad, huizen bekijken helpt heel goed om beter te weten wat ik wel en niet zoek. Ik ben ook blij dat ik toch ben gegaan en hoop binnenkort nog een keer een leuk appartement te vinden dat ik kan bezichtigen 🙂

 8. Shirley 1 april 2018 op 11:56 am - Beantwoord

  Geniet van het paasweekend na deze drukke maand. Leuk dat je een huis hebt bezichtigd. Ook dat dit huis het niet was, kan je weer verder helpen. Succes met je stappen richting (misschien) de KvK. Mijn hoogtepunt van maart was een tripje naar Spanje voor mijn werk.

 9. Yvonne 1 april 2018 op 5:58 pm - Beantwoord

  Wat een leuke maand eigenlijk. En stappen naar een eigen woning… spannond!

 10. Nikita 1 april 2018 op 6:35 pm - Beantwoord

  Mooi maandoverzicht! Zo te horen heeft maart je heel veel moois opgeleverd. Dat maakt mij dan weer blij.

  Maart was voor mij de maand van stage, aangezien ik meer dan half maart op stage was. Maar maart was ook de maand waarin ik besefte hoeveel mensen er voor mij zijn en hoe hard ik soms voor mezelf ben. Dus maart was een maand waar ik veel inzichten heb gedaan in mezelf en de wereld. Het positieve aan de hele stageperiode is wel dat ik geslaagd ben, dus het vechten is niet voor niks geweest. Maar ik heb ook geleerd wat ik nodig heb op een werkplek om me goed te voelen. Dus ik bekijk mijn stage niet alleen negatief. Het is misschien lastig om tijdens zo’n stage zo gevoelig te zijn en zeker als je slecht in je vel zit. Maar aan de andere kant is dat ook mijn gevoeligheid die mij waarschuwt dat ik ongelukkig ben. En dat is mooi, want dan kan ik er iets aan doen.

  • Romy 1 april 2018 op 7:53 pm - Beantwoord

   Zo gaaf dat je voor je werk naar Spanje bent geweest! Jij ook een heel fijn Paasweekend! Geniet ervan! 🙂

  • Romy 1 april 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

   Wat goed dat maart je, juist door de moeilijke dingen die je ook op stage hebt meegemaakt, veel wijze inzichten heeft opgeleverd. Het is absoluut ook heel waardevol om te weten wat je nodig hebt en wat wel en niet goed bij je past qua stage of werk. Ook al is het op het moment zelf heel rot om je zo te voelen, uiteindelijk levert het je wel iets goeds op!

 11. Iris 1 april 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen! En wat gaaf dat je je eerste bezichtiging had! Spannend

 12. Simone 1 april 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

  Ons spontane weekendje weg is mij wel heel erg goed bijgebleven. Vooral ook dat we beiden telefoon-loos waren zodra we van onze hotelkamer waren. Dat was echt heel erg rustgevend. En eigenlijk ben ik er weer aan toe 😛

  • Romy 1 april 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je echt van dat weekend hebt genoten. Wat moet dat heerlijk zijn geweest! Hopelijk kunnen jullie snel nog een keer zoiets doen 🙂

 13. Anna 2 april 2018 op 4:44 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk overzicht! Altijd fijn om in een goede blogflow te zitten. Fijne Pasen nog even!

  • Romy 2 april 2018 op 10:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een fijne Pasen hebt gehad ❤️

Recente blogs

"Ik ben niet goed genoeg" | Zo laat je die gedachte varen!

4 december 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Heel hard heb je lopen zwoegen en zweten op die ene opdracht. En dan is-ie daar: de reactie van je baas. Hij is niet tevreden. Het moet anders. Op zich weet je dat zijn feedback logisch is, maar toch nemen je gedachten voordat je het weet een loopje met je. "Ik ben niet goed genoeg", wordt er getetterd in je hoofd. Een gedachte die vast niet klopt - dat weet je ook wel. Maar hoe krijg je die gedachte dan je hoofd uit? Ik deel vanuit mijn eigen ervaring 5 tips om die vijf woorden eens flink van je af te schudden.

Ik eet vegan | Mijn weg daarnaartoe & 6 dingen die ik leerde van een vegan diëtist

4 maart 2024|Persoonlijk, Groen doen|

Vegetariër ben ik al sinds mijn 13e. Maar vegan worden? Nee hoor, die stap zou ik nóóit zetten. Dat mensen en meningen veranderen, blijkt wel. Inmiddels is het tegendeel waar: ik eet (alweer twee jaar) vegan. Wat begon als een maand zonder kaas en melk, groeide uit tot volledig veganistisch eten. Een keuze waar ik nu 100% achter sta! Dit zo uitspreken voelt als een heuse met-de-billen-bloot-actie. Ik moest zelf wennen aan het idee van vegan zijn, en ook aan het idee dat mensen er oordelen over hebben en dat je hiermee soms "moeilijk" bent. Maar eindelijk voel ik me klaar om ervoor uit te komen. Ook omdat ik een concreet haakje heb: ik bezocht een diëtist gespecialiseerd in plantaardige voeding. Want je kunt wel vegan eten, maar hoe doe je dat volwaardig?

Blogdip? | 10 inspiratiebronnen voor bloggen (of schrijven)

27 juli 2017|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

Inspiratie is een apart iets. Soms staar ik een hele tijd inspiratieloos naar een wit beeldscherm. En even later komt de inspiratie me juist aanwaaien op een moment waarop ik er niets mee kan doen. Gelukkig heb ik tot nu toe niet bepaald te klagen gehad over mijn inspiratie als blogger. Maar wat nu als je als blogger of schrijver opeens een inspiratiedip hebt? Op zo'n moment zijn de blogideeën dichterbij dan je misschien denkt. Dit zijn 10 inspiratiebronnen waar ik dankbaar gebruik van maak voor mijn blog.