Collage maart 2020 2

Maart 2020 | Een gekke periode, vele lichtpuntjes & 1 mega-mijlpaal

 • 1 april 2020
 • 31 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht maart 2020

De maand maart 2020 was waarschijnlijk een van de meest bizarre maanden die ik heb meegemaakt. Het was de maand waarin ik een grote keuze bekendmaakte en me daardoor krachtiger voelde dan ooit. Ook was het de maand waarin ik de lente verwelkomde in (soms nog net iets te frisse) jurkjes. En het was de maand waarin werkdagen op kantoor en supermarktbezoekjes voor verse groenten opeens niet meer zo gewoon bleken als anders. Mijn belevenissen, ervaringen en gedachten zijn er haast te veel om in één maandoverzicht te proppen, maar ik zal toch een poging wagen.

 • Eind februari nam ik een groot besluit: ik zegde mijn baan op om fulltime als freelance tekstschrijver en redacteur aan de slag te gaan. Een enorme stap voor mij, maar ook een stap die me nu al zó veel heeft gebracht. Niet alleen heel veel frisse ondernemerszin en extra enthousiasme, maar ook extra kracht en zelfvertrouwen om nog meer te gaan voor mijn eigen dromen. Dank jullie wel voor alle hartverwarmende reacties!
 • Tegelijkertijd was het spannend: de stap naar ondernemen zetten en ondertussen in een coronacrisis belanden. Kan ik dit wel? Blijft het wel goed lopen? Gelukkig hoef ik me daar tot nu toe niet druk over te maken. Ik ben heel dankbaar dat ik nog steeds veel toffe opdrachten heb en dat er deze maand zelfs nieuwe dingen op mijn pad zijn gekomen. In gedachten leef ik mee met alle ondernemers om me heen voor wie dit onzekere tijden zijn. Ik duim heel hard met je mee dat er snel betere tijden zullen komen.
 • Corona dus. Ook ik kon er niet omheen. De eerste week schoot ik volop in de angst, paniek en het verdriet. Ik voelde me alleen, was verdrietig over dingen die wegvielen en angstig voor wat nog zou komen. Maar na een week kwam er bij mij een ommezwaai. Ik ging op zoek naar leuke projecten om me op te focussen, besloot mijn hart vaker te luchten en sloeg aan het Zoomen en Skypen. Door al die dingen heb ik echt weer mijn vrolijke zelf kunnen terugvinden.
 • Elke dag maakte ik een wandeling of ging ik een stukje hardlopen door mijn eigen wijk. Het is stil en anders op straat, maar de natuur ziet eruit zoals altijd in de lente. Prachtig! Ook als je je eigen buurt niet uitkomt.
 • Ik raakte overenthousiast van alle nieuwe vleesvervangers bij Lidl. Al voordat het hamstervirus voor corona opkwam, sloeg ik een enorme hoeveelheid vleesvervangers in. Hoog tijd om binnenkort weer mijn ongezouten mening te delen over onder andere de gloednieuwe vega-producten van Lidl.
 • Ik werkte volledig vanuit huis. Duh, daar ben ik natuurlijk niet de enige in. Stiekem vind ik thuiswerken dus echt geen straf (en gaat het me ook heel prima af, zie ook deze tips). Wel vind ik het een gek idee dat ik tot mijn laatste werkdag voor mijn huidige werkgever niet meer op mijn werkplek zal verschijnen. Afscheid nemen via Skype zal vast een beetje gek zijn, maar gelukkig heb ik nog een afscheidsetentje in september tegoed.
 • Voor Vaker Vrolijk ging ik een leuke samenwerking aan met de duurzame webshop watMooi. Ook op thuiswerkdagen kleed ik me graag leuk aan (en nee, niet alleen om enigszins toonbaar in beeld te komen bij een Zoom-meeting) en beide jurken zijn daar perfect voor. Nog steeds heel blij met mijn aanwinsten!
 • Mijn auto vierde zijn verjaardag. Waarom ik dat weet? Omdat mijn garage blijkbaar een “Gefeliciteerd”-mail verstuurt in de hoop extra wasbeurten te verkopen. Was ik toch net te laat om hem een kaartje te sturen…
maandoverzicht maart 2020
 • Ik deed volwassen dingen. Zo hing ik meerdere uren aan de telefoon met een financieel adviseur om de verzekeringen voor mijn onderneming te regelen (niet het leukste, wel belangrijk!), diende ik zelf lekker vroeg (lang leve corona!) mijn belastingaangifte in en zette ik voor het eerst in mijn leven een Ikea-kastje in elkaar samen met mijn vriend. De eindscore van dat laatste? Eén plug over maar. En even voor de duidelijkheid: dat was dus echt een plug die Ikea er te veel bij had gestopt.
 • Ik genoot meer dan ooit van het samenzijn met mijn vriend (ook zonder de Ikea-klustaferelen). Juist nu tijd samen doorbrengen niet vanzelfsprekend is, waardeer ik de momenten met hem nog veel meer.
 • De zeep ging er in rap tempo doorheen. Toch goed dat ik al flink had ingeslagen bij de Duitse drogist, al ver voordat ik ook maar een vermoeden van corona had. Ook de handcrèmetubes smeer ik er in hoog tempo doorheen trouwens. Nooit geweten dat je van het vele handen wassen zulke schrale handen kunt krijgen!
 • Boer Zoekt Vrouw werd mijn ultieme hoogtepunt van de week. Net als het lezen van de reacties op Twitter na afloop van de aflevering. In tijden van thuisblijven gaat er blijkbaar een ware social-mediastalker in mij schuil…
 • Ik trapte op de rem. Tegelijkertijd bracht deze maand me meer rust. Maandenlang deed ik mijn best een propvolle agenda af te vinken en heel het land door te reizen voor afspraken. Zonder het te merken rende ik mezelf soms een beetje voorbij. Het bijzondere is dat deze maand me letterlijk heeft stilgezet. Ik rust beter uit, kan ervaren hoe het is om niet elke dag van afspraak naar afspraak te gaan, en merk dat ik veel beter luister naar mijn lijf.
 • En het was ook gewoon een fijne lentemaand. Je zou het haast vergeten door alle gekte. Het is weer heerlijk lang licht, de zon laat zich van zijn beste kant zien en er staat een prachtig bosje voorjaarsbloemen bij mij op tafel te schitteren. Deze maand was niet één groot feest, maar feestjes (spreekwoordelijk dus, #stayathome!) waren er wel. Ik deelde ze in een paar extra Blije Lijstjes op mijn blog.

Normaal eindig ik mijn maandoverzichtjes vaak met mijn plannen voor de komende maand. Dit keer zijn die er niet echt. Natuurlijk ga ik lekker door met werken aan mijn leuke opdrachten als tekstschrijver en hoop ik te genieten van meer fijne momenten met mijn vriend samen. Wat er verder gebeurt? Dat zal de tijd uitwijzen. Hoe gek deze tijd ook is, ik ben ervan overtuigd dat ook april mooie momenten voor mij, voor jou en voor iedereen in petto zal hebben. Maak er het beste van en pas goed op jezelf!

Wat is jou het meest bijgebleven van maart?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 1 april 2020 op 6:52 am - Beantwoord

  Als ik mijn One Second a Day-video’s terugkijk, gaat de maand van gewoon naar quarantaine. Gek om te zien. Het maakt me wel meer bewust van de kleine gelukjes en de vrijheid die we hadden.

 2. Saskia 1 april 2020 op 6:57 am - Beantwoord

  Wat een fijne momenten, juist ondanks alles <3
  Mijn maandoverzichtje staat ook online. Maart was een veelbewogen maar toch ook zeker fijne maand…

 3. Audrey 1 april 2020 op 7:28 am - Beantwoord

  Ik heb ook echt met een brede grijns voor de koeling gestaan bij Lidl toen ik al die nieuwe vleesvervangers zag! Ik heb er een aantal meegenomen die ik nog moet testen. Ik zag dat deze week weer een nieuwe burger in de aanbieding was, een zee-groenteburger, maar die spotte ik maandag helaas niet bij de Lidl en een medewerker wist ook van niks. Echt jammer, hoop dat ik hem later nog eens kan scoren.

 4. Naomi 1 april 2020 op 7:40 am - Beantwoord

  Heel mooi hoe je al die mooie momenten nog hebt kunnen vinden! Dat je niet meer naar kantoor gaat voor je afscheid lijkt me inderdaad heel erg vreemd. Ik hoop dat je in april ook weer veel blijmakers krijgt.

 5. Natasja 1 april 2020 op 7:49 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje met fijne momenten ♥ Ik herken wat je zegt: in eerste instantie angst en paniek toen het nieuws over Corona de overhand nam, en we met zijn allen in sociale onthouding gingen. Maar ik heb me ook hervonden, en probeer er hier thuis in mijn eentje het beste van te maken. Ik wandel ook heel veel, gelukkig werkt het zonnetje mee. En ik probeer leuke dingen voor mijn blog te verzinnen, ik merk dat mensen het juist nu leuk vinden om ontspannende, gewone alledaagse dingen te lezen. Ik hoop dat april je ook weer veel moois brengt!

  • Romy 14 april 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat jij ook inmiddels meer je draai hebt gevonden in deze gekke periode! Bloggen is toch wel een van de fijne dingen in deze tijd. En inderdaad, je doet er ook nog eens je lezers een groot plezier mee, juist in een tijd die wel om wat afleiding vraagt.

 6. Daenelia 1 april 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Ik stap zelf zo in een zoom meeting. En ik heb collega’s die ik nu vaker zie, dan voorheen. Da’s ook een lichtpuntje.
  Ik snap dat alles hierdoor nog spannender is. Maar alles komt goed.

 7. Meaghan 1 april 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje dit! Ik herken wat je zegt met die momentjes samen zijn met je vriend, die zijn nu inderdaad allemaal extra kostbaar geworden. Zeker in deze tijd besef je maar weer wat je hebt! En wat fijn voor je dat je gewoon vanuit huis kunt werken en voldoende opdrachten binnen krijgt om je werk te kunnen blijven doen. Awww, wat stom dat je nu van je oude werk via Skype afscheid moet nemen, maar wel super lief dat er nog een afscheidsetentje komt. Dan kun je daar in elk geval nog naar uitkijken!
  Oh en Ikeaspullen in elkaar zetten is puur genot haha! Het is vaak super simpel, maar toch heb ik altijd het gevoel dat ik een hele prestatie heb geleverd hahaha!

 8. Silke 1 april 2020 op 8:35 am - Beantwoord

  Mooi overzicht! Het lijkt me zeker gek en extra spannend omdat je nu net helemaal 100% ZZP-er gaat zijn. Maar gelukkig kan jouw werk vanuit huis en heb je veel leuke klussen! Dit blijft wel! 🙂 Ook wel fijn om even die rust te ervaren en beter naar jezelf te kunnen luisteren. Het blijft gek allemaal, maar er blijven ook zeker positieve dingen over 🙂 Ik genoot deze maand ook extra van hoe de natuur zich van deze crisis niks aantrekt, even mooi als altijd!

 9. Darina 1 april 2020 op 8:46 am - Beantwoord

  Hele mooie momente, zo belangrijk om deze te koesteren, vooral in deze onzekere tijden. Heel spannend dat je volledig ZZP’er wordt. Heel veel succes!

 10. Anna 1 april 2020 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Zo bijzonder hoe we in deze tijd allemaal nog extra kunnen genieten van de kleine dingen, ik vind dat zo mooi om te zien! En ik vind het zo tof dat je de stap hebt gewaagd naar het fulltime ondernemerschap. Wel heel raar inderdaad dat je nooit meer op je oude werkplek zult werken door de coronacrisis!

 11. Jenn 1 april 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Mooi lijstje, en spannende stap die je genomen hebt! Ik vond maart vooral raar en teleurstellend eigenlijk, maar zeker ook met fijne momenten hoor.

 12. bychristiana 1 april 2020 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje weer Romy! Doordat ik je trouw volg, heb ik bij jouw lijstjes vaak zo’n ‘oh ja – gevoel’, omdat ik me dan nog kan herinneren dat je er eerder over schreef;-)

 13. Linda 1 april 2020 op 10:02 am - Beantwoord

  Ik ben zo blij om te lezen dat het voor jezelf kiezen en werken je nu al zoveel heeft gebracht. En hoop dat deze maand minstens net zo succesvol mag worden. Zelf merk ik het ook dat ik door thuis te werken veel productiever ben en meer gedaan krijg. Dag afleidingen!

  • Romy 14 april 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat het thuiswerken jou ook goed bevalt! Voor mij gaat er geen werkomgeving boven die van mijzelf 🙂
   Dank je wel voor je lieve woorden ook trouwens!

 14. Iris 1 april 2020 op 10:03 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje deze maand zeg! Enorm leuk ook dat je een samenwerking met WatMooi hebt gedaan, duurzame kleding for the win. Super ook dat je ondanks de gekke tijden toch toffe dingen kunt doen voor je werk en dat thuiswerken zo goed bevalt. Ik vind het ook enorm fijn eigenlijk. En inderdaad, het was een hele mooie lentemaand. Daar ben ik zo dankbaar voor <3

 15. Rosanne 1 april 2020 op 10:08 am - Beantwoord

  Ik ben heel erg benieuwd naar de vleesvervangers van de Lidl! Wandelen is voor mij ook echt een moment van rust. Je komt amper mensen tegen en ik geniet intens van al dat groen om mij heen.

 16. Els 1 april 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooie grote stap om je baan op te zeggen. ik wens je enorm veel succes! Maar ik heb er alle vertrouwen in als ik kijk naar de kwaliteit van je blog!

 17. Marloes 1 april 2020 op 10:30 am - Beantwoord

  Ik werd erg blij van alle nieuwe vleesvervangers bij de Lidl. Je moet ook eens in het diepvriesvak kijken. Daar liggen vegetarische oven bitterballen en kroketten 😉 Heel fijn dat het freelancen je al zoveel moois heeft gebracht. Het is je gegund.

  • Romy 14 april 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve reactie! En je maakt me nu natuurlijk heel nieuwsgierig naar het diepvriesvak met vega-opties bij Lidl. Ik denk dat ik daar morgen maar eens ga kijken.

 18. Anouk 1 april 2020 op 10:58 am - Beantwoord

  Ik ben ze nieuwsgierig naar de nieuwe vleesvervangers van de Lidl, door de corona manie heb ik grote supermarkten een beetje vermeden omdat daar zoveel mensen waren. Binnenkort ga ik ook maar eens een kijkje nemen, iedereen is nu wel uitgehamsterd (hoop ik) dus het is er vast niet meer zo druk. Misschien dat ik jou blog dan maar moet afwachten, dan weet ik precies wat ik moet kopen!

  • Romy 14 april 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Leuk dat je toch een kijkje wilt gaan nemen bij Lidl! Het hamsteren is hier inmiddels wel opgehouden, dus hopelijk lukt het om alsnog even bij Lidl langs te gaan.

 19. Geke 1 april 2020 op 11:44 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje heb je toch weten te vinden / maken!
  Denk dat we het in deze tijd meer dan ooit nodig hebben, van die kleine lichtpuntjes om het positieve te kunnen blijven zien.

  Ik heb deze maand vooral genoten van de intrede van de lente. Fris groen, voorjaarsbloeiers, echt werken in de tuin, heerlijk!

 20. Literasa 1 april 2020 op 11:47 am - Beantwoord

  Nogmaals gefeliciteerd met je eigen onderneming! Fijn dat je in deze vreemde tijden nog altijd een portie vrolijkheid op je lezers afvuurt 🙂

  Ik hoop dat je je vriend genoeg kan zien met alle maatregelen en ik hoop ook dat je je niet te eenzaam gaat voelen. Als je zin hebt om pennenvrienden te worden, laat maar weten! Ik woon wel in het verre België 😉

  • Romy 14 april 2020 op 11:42 pm - Beantwoord

   Wat een lief aanbod! Gelukkig kan ik mijn vriend nog wel zien in deze tijd 🙂 Daardoor hoef ik me gelukkig niet helemaal alleen te voelen.

 21. Mek 1 april 2020 op 1:02 pm - Beantwoord

  Ik kijk nu al uit naar je artikel over de Lidl vleesvervangers, ik heb er pas een paar uitgeprobeerd maar de bietenburgers zijn tot nu toe mijn favoriet

 22. Suzanne 1 april 2020 op 2:47 pm - Beantwoord

  Wat een gekke periode is het inderdaad. Ik kan het nog steeds niet beseffen wat er allemaal speelt en het voelt zo onwerkelijk. Wel een mooi lijstje met lichtpuntjes!

 23. Lisa 2 april 2020 op 7:20 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Wat er bij mij op komt is jouw recept van pasta met geitenkaas, zó lekker! En veel ommetjes in m’n eigen wijk, en daar alles in bloei zien komen en daarbij ook op berenjacht gaan als volwassene.

 24. Giovanna Jansen 3 april 2020 op 9:06 am - Beantwoord

  Maart was wel de meest rare maand ooit en ik ben er nog steeds verbaasd over hoe snel het allemaal gegaan is. Wat een fijne lichtpuntjes heb je! En mooi eigenlijk hoe dat werkt hè, dat we de dingen die anders normaal zijn, nu toch meer waarderen. Ik geniet dubbel van de heerlijke lentezon.

 25. Zo simpel is dan geluk 3 april 2020 op 6:57 pm - Beantwoord

  Mooi dat je nu juist meer je rust pakt en beter naar je lichaam luistert. Levert al die ellende gelukkig ook nog niets positiefs op. Fijn ook dat je gewoon opdrachten hebt en lekker kan blijven werken.

 26. Odetta 13 april 2020 op 10:14 am - Beantwoord

  Wauw, wat een geweldige dappere beslissing om je baan op te zeggen.
  Voor mij is toch wel het Coronavirus wat mij is bijgebleven. Wat een impact om die heftige beelden te zien en dat het wel heel erg serieus is.

Recente blogs

Mijn interieur-moodboard vs. dat van Bart | Is het een wereld van verschil?

26 mei 2022|Interieur|

Een nieuwe woning kopen is iets wat hoog op ons verlanglijstje staat voor volgend jaar. Een extra verdieping erbij, geen rekening meer houden met onderburen, een eigen werkkamer en een tuin in plaats van een mini-balkon - er zijn een hoop pluspunten. Om alvast voorpret te hebben over het moment dat wij ooit onze sleutel in een eigen benedendeur steken (ja, dat lijkt mij als appartementeigenaar iets magisch!), zijn Bart en ik trouwe kijkers van 'vtwonen Weer verliefd op je huis'. Ons favoriete onderdeel? Het moment dat de stellen hun totaal verschillende moodboards onthullen. Geïnspireerd door het programma besloten we ook de proef op de som te nemen: hoever liggen onze moodboards uit elkaar? Spoiler: het valt, op een vleugje roze na, alles mee.

5 goedbedoelde adviezen waar ik het niet mee eens ben

10 september 2020|Persoonlijke groei|

"Goh, weet je wat jij zou moeten doen...?" Het is een opmerking waarbij ik - als dat niet onbeleefd zou zijn - het liefst mijn vingers in mijn oren zou duwen. Eigenwijs als ik ben. Zo zijn er wel meer cliché adviezen waar ik bijzonder weinig mee heb. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar gewoon niet mijn kopje thee. Dit zijn 5 standaard adviezen die ik zelf vooral niet zou opvolgen om gelukkig te zijn.

7 makkelijke kamerplanten die ik wél in leven houd

12 januari 2020|Interieur|

Jarenlang was ik ervan overtuigd dat het groene-vinger-gen aan mij voorbij was gegaan. Nadat ik ooit als kind mijn cactus had laten verzuipen (een waar trauma!), was ik er zeker van: planten waren niet voor mij weggelegd. Maar ik had het mis! Wat een half jaar geleden begon met één pannenkoekenplant, is inmiddels uitgegroeid tot een verzameling van 18 planten die er nog allemaal verrassend florissant uitzien. De truc? Zoek makkelijke kamerplanten uit die niet al te veel verzorging nodig hebben. Dit zijn 7 makkelijke kamerplanten die ik je zeker kan aanraden.