Maart 2021 | Schrappen, samenwonen (voor het echie) & speedshoppen

maart 2021

Met een flinke baal hooi op de vork en een nieuwe niet-coronacoupe begon ik aan maart. De maand waarin het lenteweer Nederland wist te vinden, ik 20 minuten door de Action banjeren als hét uitstapje van de maand zag en waarin ik trots was dat ik iets aan de grote baal hooi deed. Het was ook de maand waarin Bart en ik voor het echie gingen samenwonen. En een maand met leuke vaatwasserdiscussies, een gloednieuw voertuig en enorme blijdschap over een box vol boodschappen. Goed, dat was een vrij spannende intro voor een niet enorm spectaculaire maand. Dit is mijn maandoverzicht.

 • Parttime samenwonen. Yes, deze maand kon het avontuur echt beginnen. Nu Barts kantoor klaar is en een écht goede koffiemachine in huis is gehaald, delen we officieel 5 dagen per week mijn ons huis samen. Een hele verandering, maar wel een heel fijne waar ik enorm van geniet! Ik vind het trouwens ook bijzonder hoe je door samen in een huis te wonen opeens anders leert kijken naar dingen die je “altijd al zo doet” en van elkaar kunt leren. Die kleine discussie over of ik nou te weinig messen in huis heb (team Bart!) of dat je gewoon niet te snel je mes in de vaatwasser moet doen en hem ook met de hand kunt afwassen (team Romy!) neem ik graag voor lief. Samenwonen met hem is oprecht een feestje en om dat soort verschillen kunnen we allebei wel lachen.
 • Hét moment van de maand: 20 minuten Action in! Het blijft bijzonder dat we in een tijd zijn aanbeland waarin ik een 20 minuten-bezoekje aan Action zo’n groot hoogtepunt vind dat het in mijn maandoverzicht komt te staan. Maar hé, zo is het. Ook mijn bezoekje aan de kringloopwinkel (inclusief flinke buit) voelde als een groots uitstapje op zich.
 • Coronacoupe-af. Misschien wel mijn fijnste uitje van de maand, was mijn tripje naar de kapper begin maart. Wat een feest om mijn bob terug te hebben!
 • Op hol geslagen Coronamelder. De maand begon met een bijzondere melding. Na een dag waarop ik als een heuse kluizenaar alleen maar van ‘s ochtends tot ‘s avonds binnen had gezeten (iets wat me niet vaak overkomt), kreeg ik een melding van Coronamelder dat ik op die dag contact had gehad met iemand met corona. Aangezien poes Pippa niets afwist van een besmetting en Bart die dag mijn enige mede-kluizenaar was, was er vast iets misgegaan met bluetooth in de flat. We hebben het mysterie nog steeds niet opgelost.
 • Kasten, klussen en sjouwwerk. Als ik terugkijk, brachten we bijna elk weekend wel klussend door. Als het niet hier in huis was met het in elkaar zetten van Ikea-meubels, het terugbrengen van kapot afgeleverde kasten of het fixen van apparaten, dan was het bij iemand anders. Nooit verwacht trouwens dat ik klussen (net als twee jaar geleden) nog eens leuk zou vinden. Kasten van 40 kilo sjouwen daarentegen…
 • Hoi lente! Maart is, naast mei, mijn lievelingsmaand. De lekker lange lichte dagen en de zonnestralen doen mijn humeur altijd honderd keer goed. Grappig genoeg is mijn bioritme ook meteen aangeeft dat ik het in de lente wel met een uur slaap minder kan doen, aangezien ik standaard om zeven uur klaarwakker ben. Nog een hoogtepuntje is dat ik nieuwe duurzame lentekleding aan mijn kast mocht toevoegen. Bloemen buiten, bloemen in de kast!
maart 2021
 • Het écht anders gaan doen. De afgelopen maanden was ik knetterdruk. Aan de ene kant een enorme luxe, aan de andere kant niet helemaal passend bij mijn pleidooi voor jezelf soms ook niks-tijd gunnen. Mede door de fijne online cursus (het traject voor freelance tekstschrijvers van Rachel Felix) die ik nu volg, heb ik een paar belangrijke keuzes gemaakt voor mijn bedrijf die me meer tijd geven voor de leuke opdrachten en nieuwe klussen waar ik écht heel veel energie van krijg. Nee zeggen tegen minder leuke opdrachten blijft een struikelblok als ondernemer, maar zoals ik laatst ook ergens las: op de momenten dat je strugglet, groei je juist het meest. Alleen al door de keuzes die het je dwingt te maken. That’s the spirit!
 • Vaker ‘nee’ zeggen. Deze maand wees ik een aantal opdrachten af en was ik me daar toch een partijtje trots op. Net zoals op die ene klant die ik mailde dat ik structureel over de begrote tijd heen ga. Best spannend, maar ik ontdekte door deze situatie dat het juist constructief en zakelijk is om samen over een oplossing na te denken. Juist als je zoiets aangeeft en er open het gesprek over wilt aangaan, is de ander vaak veel meer begripvol dan je denkt. Een eye-opener!
 • Emoties. Het was ook een maand waarin ik meer tijd nam om dingen een plekje te geven en de emoties te ervaren die daarmee gepaard gaan. Ik twijfel of ik er een keer in een apart artikel iets over wil vertellen, maar ik merk nu pas dat rouw eigenlijk iets is waar nauwelijks wat over te vinden is online en waar niet veel mensen uitgebreid over praten. Dat terwijl het best wel een onvoorspelbare en lastige emotie kan zijn. Vorig jaar overleed Barts moeder en daar is een lange periode van ziekte, hoop en toen tot groot verdriet toch plotseling afscheid nemen aan voorafgegaan. Iets wat vooral een enorme impact heeft gehad op haar gezin, en waarvan ik nu pas merk dat het ook voor mij nog de nodige verwerking kost. Ik twijfelde of ik er iets over wilde zeggen, maar vind het belangrijk om te laten blijken dat verdrietige gevoelens soms naast mooie dingen kunnen bestaan (en andersom). Ook wilde ik het een plek op mijn blog geven omdat ik weet dat ik, zeker in deze periode, niet de enige ben bij wie rouw (helaas) een thema is. Weet in dat geval dat je niet alleen bent en dat jouw gevoel er mag zijn! ❤
 • Uit eten in eigen huis. De lekkerste samenwerking ooit was er een die ik deze maand had met Vegabar Box. Een propvolle box met allerlei lekkere vegan producten én een verrukkelijke panna cotta van bananen mogen testen voor Instagram was iets waar ik me met alle liefde voor “opofferde”. Yum!
 • Van rood barrel naar blauwe tweewieler. Begin maart had ik niet verwacht deze maand een nieuwe fiets te kopen, maar nu staat er toch echt een gloednieuw blauw exemplaar in de berging te shinen. Beste aankoop ooit! Ik dacht steeds dat het aan mijn conditie lag als ik hijgend en puffend thuiskwam van een kwartiertje fietsen (terwijl ik best sportief ben), maar blijkbaar loste een écht goede fiets dat probleem in één klap op.
 • Too Good To Go-avonturen. Ja, mijn avonturen waren groots deze maand *ahum, coronaleven*. Maar de Too Good To Go-boxen ophalen was een feest op zich. Hoewel het groene sapje (dat te gezond was om lekker te zijn) allesbehalve een toppunt van de maand was, was ik verder erg blij met deze nieuwe ontdekking. Ik sloot de maand trouwens af met een knaller gisteren: ik scoorde na 3 weken (!) proberen eindelijk de Lidl Groente- en Fruitbox. Niet één maar zelfs twee exemplaren. Een goed begin van deze nieuwe maand dat ik ze allebei vandaag mag ophalen!

Wat was jouw hoogte- of juist dieptepunt van de maand maart?

Volg:
Deel:

15 Reacties

 1. Els
  1 april 2021 / 06:44

  Wat een leuke blog. Vrolijk en kwetsbaar beschreven. Mag ik vragen welke on line cursus je aan het doen bent die je beschrijft in het echt anders gaan doen?

  • Romy
   Auteur
   1 april 2021 / 07:26

   Tuurlijk! Dat is een cursus speciaal voor tekstschrijvers om je schrijfbedrijf te professionaliseren :) Ik volg hem bij Rachel Felix.

  • Romy
   Auteur
   1 april 2021 / 07:27

   Dank je wel! De cursus die ik volg, is het Textpert Traject van Rachel Felix voor freelance tekstschrijvers :)

 2. 1 april 2021 / 08:21

  Ken je toevallig de boeken De dingen die je vergeet: Rouwen voor beginners en/of Je bent jong en je rouwt wat. Ik heb ze zelf niet gelezen, maar misschien heb je er iets aan. Liesbeth Rasker heeft ook een podcast over rouw gemaakt. Mooi dat je die onvoorspelbare emoties benoemt, die mogen er ook zijn. Mijn maand was niet heel spannend, maar toen ik alles opsomde, zag ik dat ik toch weer best wat gedaan heb. Net als jij eigenlijk.
  Shirley blogde over…Maart | Als er eten in het spel is, wandel ik wel

 3. 1 april 2021 / 09:25

  Oe, zo benieuwd naar je TGTG-buit van de Lidl straks! Ik word er elke keer superblij van. Mooi als je een apart artikel over rouw zou schrijven – uiteraard alleen doen als je je daar zelf ook goed bij voelt.

  Wij waren afgelopen weekend naar Zuid-Limburg gegaan, om na het ophalen van een bestelling bij IKEA (wat een avontuur in coronatijd!) lekker te gaan wandelen door een mooi dorpje. Ik denk dat dat mijn hoogtepunt van de maand was.
  Audrey blogde over…Gelezen: winter 2020/2021

 4. 1 april 2021 / 10:50

  Rouw beleeft iedereen anders. Het hangt van zoveel dingen af… je relatie met de persoon, je eigen gemoed, besef dat je eigen leven ook eindig is, kortom, er is geen standaard af te tikken lijstje. Zelfs niet die van de 5 stadia van verlies.
  Ik brak toen ik een vaasje inpakte voor de verhuizing. Kan je nagaan.
  En ik voel nog steeds een gemis voor dieren, terwijl een ander daar geen waarde aan hecht. Gelukkig hoef ik me daar niks van aan te trekken en beleef ik mijn rouw voor alles en iedereen op mijn eigen manier. Een grote F.U. voor de rest van de wereld.
  Overigens is het dus ook prima als je rouw kort is en je snel met je leven kan doorgaan.
  Daenelia blogde over…Verhuizen naar een flat

 5. 1 april 2021 / 11:04

  Mooi Romy, ik denk zeker dat er mensen zijn die enorm veel troost halen uit jouw artikel over rouw. Jij kan zulke onderwerpen als geen anders enorm integer brengen. Wat heerlijk dat jullie al parttime samenwonen. Haha, ik herken het wel hoor, dat je opeens anders tegen dingen aan gaat kijken die je zelf zo normaal vind.
  bychristiana blogde over…Gedroogde hortensia onder een stolp (chique stylingtip!)

 6. 1 april 2021 / 11:07

  Fijne blog met je avonturen van afgelopen maand ;) Fijn dat het samenwonen met Bart zo goed uitpakt! En dat je de hooibaal iets kleiner hebt gemaakt voor jezelf ;) Oh en over de corona-alert-app (ho wat een woord, haha) heb ik soms ook meldingen dat ik mezelf heb blootgesteld aan een besmet persoon, terwijl ik die hele dag alleen thuis heb doorgebracht. Volgens mij werkt die app toch ook niet zo helemaal optimaal..
  Evelyne – Gouden Momenten blogde over…Een vriendschap voor het leven of voor maar even – Laat beiden niet onberoerd

 7. 1 april 2021 / 13:43

  Mooi, Romy! Ik denk zeker dat mensen iets aan een artikel over rouw zullen hebben. En verdriet kan zeker náást allerlei andere positieve emoties staan. Verder: wat een heerlijke coronamaand, haha. Zo fijn dat je weer naar de kapper kunt he. Dat zeg ik wel, maar ik heb nog niet eens een afspraak staan (iets met self care vergeten). En joeeehoooe, wat leuk dat jullie parttime samenwonen! Gefeliciteerd! <3

 8. johanna
  1 april 2021 / 14:35

  Weer een gezellige tekst. En toch n og wat gedaan. Mijn maand is ongeveer ook zo verlopen. Weer kunnen (boek-)winkelen en verder veel gedaan. En van het voorjaarsweer genoten. Geen slechte maand dus.
  Met die coronamelder kan het best wel een bluetooth van een andere woning zijn. Want vele stralen door de wanden heen. Houden niet bij de voordeur op. Toen wij onze bluetooth op de pc aansloten, zagen we dat de buren een duur (met bluetooht programmeerbaar) koffieapparaat hadden, en ook een (programmeerdbare?) elektrische tandenborstel. DUs dat betekent dat de bluetooth verder straalt als je denkt. Prettige paasdagen. (die beginnen hier al morgen..)

 9. 1 april 2021 / 16:57

  Mijn maand begon ook bij de kapper. Heerlijk! En wat betreft dat schrijven over rouw: het is iets heel persoonlijks. Er is volgens mij geen goed of fout als het gaat om rouwen, omdat het gaat om jouw gevoel. Ik zie dat al als in een gezin een overlijden is. Iedereen verwerkt het op zijn of haar eigen manier en bij de een komt het ‘dieptepunt’ eerder dan bij de ander. Het lijkt me heel mooi als je erover gaat schrijven.
  Naomi blogde over…Polderplaatjes ~ Maart 2021

 10. 1 april 2021 / 18:23

  Wat fijn dat het samenwonen zo bevalt! Een enorme stap waarbij je je ook flink aan elkaar moet aanpassen, maar zo te lezen gaat dat hartstikke goed en weten jullie je weg wel te vinden. Mooi om te lezen!
  Ik ben deze maand ook bij de kapper geweest. Zo heerlijk! Ik was al meer dan een jaar niet meer gegaan. Nu ging ik voor Corona sowieso al niet vaak naar de kapper (eens in de 9 maanden), maar na 1 jaar en 4 maanden was het wel echt hoogtijd om mijn coronacoupe vaarwel te zeggen! En ik besefte me daardoor ook dat de kapper ook echt even een me-time momentje is, waardoor ik er extra van genoot!

  Ik vind het trouwens heel mooi hoe je hier je uitdaging beschrijf met nee zeggen tegen bepaalde opdrachten en dat je beschrijft dat je het lastig vind om dingen te vinden over rouwen. Vooral dat laatste is wel echt een onderwerp waar te weinig aandacht voor is en wat een ondergeschoven ding is… Ik weet wel dat er genoeg boeken zijn geschreven over rouwen en je hebt ook zoiets als rouwcoaches. Een vriendin van mij heeft veel aan een rouwcoach gehad na het verlies van haar moeder. Ik hoop dat jij al die emoties ook een plekje kunt gaan geven.
  Meaghan blogde over…10 tips voor het bezichtigen van een koopwoning

 11. 2 april 2021 / 11:08

  Zo leuk om te lezen! En wat leuk dat jullie nu officieel samenwonen :-). Ik kijk ook zo uit naar de kapper! Ik hoop dat alles nog open is wanneer ik eindelijk mag (19 april).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge