bezuinigen-tips

Makkelijk geld besparen | Mijn ultieme 47 bezuinigen-tips

 • 10 november 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Een wat vreemde hobby misschien, maar ik maak graag een sport van besparen. Dan wel graag op een manier waarbij je nog steeds lekker kunt leven en niet elk dubbeltje hoeft om te draaien. Vaak zit ‘m dat al in kleine dingen. Een extra Google-zoekactie voordat je een aankoop doet, een ad-blocker op je PC of een snelle verzekeringscheck bijvoorbeeld. Dit zijn mijn 47 beste bezuinigen-tips voor makkelijk geld besparen.

Makkelijk geld besparen met 47 tips

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Je eigen moestuin beginnen is voordeliger dan groenten in de supermarkt kopen. Voortaan na één minuut onder de douche vandaan springen is ook goedkoper dan tien minuten genieten van je douchebeurt. Maar ik geloof dat het leven ook best een beetje leuk mag zijn. Het mag niet zo zijn dat alles draait om zo goedkoop mogelijk leven.

Daarom zoek ik zelf graag naar kleine manieren waar ik nauwelijks iets van merk en die toch wat extra geld op mijn spaarrekening opleveren. Hier komen mijn tips om makkelijk geld te besparen. Op je verzekeringen, je boodschappenlijstje, gewoon-voor-de-leuk-aankopen en de vaste lasten. Haal er vooral de bezuinigen-tips uit waar jij iets mee kunt.

Tip 1. Heb korting altijd in de smiezen

Noem me een typische Hollander om deze actie voor makkelijk geld besparen. Voordat ik iets koop, kijk ik altijd online of er iets te besparen valt. Typ simpelweg de naam van de webshop in Google in met daarachter ‘kortingsactie’. Zo ben ik al vaker op kortingscodes gestuit. Ik kocht laatst bijvoorbeeld best wel prijzige foto-achtergronden. Via Google stuitte ik toen op een Instagram-samenwerking die iemand eerder met deze webshop had gehad. Inclusief een kortingscode! Dat leverde me toch maar mooi een besparing van € 5 op!

Wat ook slim is: googel op het product dat je wilt kopen en kijk waar je het voordeligst uit bent. Bij apparaten kan dat zomaar een tientje schelen.

Tip 2. Check je verzekeringen

Je kunt voor werkelijk alles een verzekering afsluiten in Nederland. Sommige verzekeringen zijn verplicht of hard nodig; andere zijn heus niet altijd een must.

Ik ben zelf heel kritisch op verzekeringen die ik wel en niet neem. Ik loop graag goed verzekerd rond, maar betaal liever niet meer dan nodig. Laten bij verzekeringen nu net soms de opties voor makkelijk geld besparen voor het oprapen liggen. Een paar voorbeelden:

 • Huisdierenverzekering: heb ik niet, want Pip gaat meestal hooguit één keer per jaar naar de dierenarts.
 • Tandartsverzekering: heb ik niet, want de kosten daarvoor haal ik er met mijn twee bezoekjes per jaar en wat tandsteen verwijderen bijna nooit uit.
 • Rechtsbijstandsverzekering: heb ik op dit moment niet nodig, maar ga ik deze maand wel afsluiten omdat we volgend jaar een huis willen kopen en zo’n verzekering dan handig is bij eventuele discussies met de verkopers of een aannemer.
 • Uitvaartverzekering: heb ik niet, omdat ik zelf genoeg spaargeld heb waarmee mijn nabestaanden een eventuele uitvaart kunnen betalen (bovendien betaal je voor zo’n verzekering al met al vaak veel meer dan een uitvaart ooit zal kosten).
 • Doorlopende reisverzekering: heb ik niet, omdat ik meestal hooguit twee weken per jaar weg ga en dat dan ook nog (de laatste jaren) vaak in Nederland is.
 • Aansprakelijkheidsverzekering: woon je samen met je partner? Dan kun je samen een “gezinsdekking” nemen in plaats van ieder een losse verzekering. Hebben Bart en ik ook laatst gedaan en scheelt toch een paar euro per maand.

Het is ook slim om eens in de zoveel tijd een kritische blik te werpen op je lopende verzekeringen. Heb je de verzekeringen die je hebt lopen nog wel echt nodig? Of kun je er één stopzetten of oversluiten?

makkelijk geld besparen

Tip 3. Vergelijk je zorgverzekering

Vorig jaar ben ik overgestapt van zorgverzekering, omdat mijn oude verzekering bepaalde zorg niet meer vergoedde. Ik heb nu een verzekering bij FBTO lopen waarbij ik modules kan aan- en uitzetten. Zo had ik voor dit jaar de module fysiotherapie aangezet, omdat ik rugklachten had. Volgend jaar zet ik misschien weer andere modules aan of is wellicht een andere verzekering passender. Note to self: tijd om me daar dit weekend in te verdiepen.

Het kan flink lonen om niet gedachteloos je huidige verzekering voort te zetten, maar te onderzoeken of het ergens anders goedkoper kan.

In plaats van zelf alle kleine lettertjes uit te pluizen, kun je zorgverzekeringen vergelijken met een online tool. Vind een goede zorgverzekering bijvoorbeeld via Vergelijkdezorgverzekeringen.nl. Een handige site waar je precies kunt achterhalen welke verzekering voor jou een aantrekkelijke dekking en lage kosten biedt. Ontdek ook hoe je kunt overstappen in 5 stappen.

Tip 4. Ga niet onnodig naar “de stad”

Ik ben zelf absoluut geen grote shopper. Ik heb er niet heel veel mee om urenlang door de stad te slenteren en kledingrek na kledingrek te bekijken. Dat doe ik zelf ook veel minder vaak dan toen ik een jaar of achttien was en mijn kledingkast nog het liefst zo vol mogelijk zag.

Als je eenmaal in de stad wat winkels gaat bekijken, kom je al snel met meer spullen terug dan je van plan was. Ik wel tenminste. Daarom probeer ik alleen als ik echt wat nodig heb een shopdag te plannen. Ik ga dan gericht op zoek naar dat waar ik voor kwam in plaats van overal binnen te wippen en zo op dingen te stuiten die ik eigenlijk niet wilde kopen.

Tip: kringloopshoppen

Als ik wel een keer de “shoppen om het shoppen”-neiging heb, dan doe ik dat graag bij tweedehands winkels. Kringloopshoppen is voor mij schatzoeken. Op zoek gaan naar dingen waarvan je niet wist hoe geweldig graag je ze wilt hebben totdat je ze tegenkomt. Maar het voordeel van de kringloopwinkel is dat je een fractie kwijt bent van de nieuwprijs en dat de spullen ook tweedehands zijn. Goed voor het milieu en je spaarrekening!

Tip 5. Bekijk je afschriften

De tijd dat je je afschriften nog met de post kreeg toegestuurd, ligt ver achter ons. Maar online en op je telefoon kun je je uitgaven nog steeds regelmatig inzien. Door elke maand een keer naar je uitgaven te kijken, weet je precies waar je geld naartoe gaat. En dus waarop je makkelijk geld kunt besparen.

Ben je bijvoorbeeld wel heel veel kwijt aan boodschappen? Dan kun je dat terugzien en daar een plan voor maken. Ook voorkom je met zo’n periodieke afschriftcheck dat je allerlei abonnementen hebt lopen waar je niet van afweet en ook vrij weinig mee doet.

makkelijk geld besparen

Tip 6 t/m 20. Makkelijk geld besparen op je boodschappen

 1. Scoor groenten en fruit via de Too Good To Go-box van Lidl. Een box vol voor maar € 2,99! En zo proef je nog eens iets anders. Voor brood kun je ook een box bij de bakker scoren voor weinig geld. Een heel leuke manier om makkelijk geld te besparen!
 2. Ga door de knieën in de supermarkt. De voordeligste merken staan meestal niet op ooghoogte.
 3. Sla groot in bij aanbiedingen. Houd via de Reclamefolder-app de acties van de week in de gaten en koop gerust in één keer heel veel in als je een product vaak gebruikt. Toiletpapier komt altijd wel op.
 4. Koop grotere verpakkingen (mits je die opkrijgt natuurlijk). Zo koop ik altijd voordeelverpakkingen rijst, literbakken met kwark en emmers pindakaas (ja, echt!). Scheelt afval en geld!
 5. Ga met een lijstje naar de supermarkt. Dan ben je minder snel geneigd om je te laten verleiden door al het niet nodige dat in de supermarkt “Koop mij! Koop mij!” naar je roept.
 6. Koop verse groenten in plaats van voorgesneden groenten. Is iets meer snijwerk, maar is wel veel goedkoper en het blijft ook langer houdbaar.
 7. Koop losse zakjes met kruiden in plaats van een potje. Als je één keer een potje koopt, kun je dat in feite voortdurend bijvullen met zo’n zakje. Vaak is dat voordeliger dan steeds een nieuw potje kopen.
 8. Weersta overpriced slimme producten. Zo’n doos met pannenkoekenmeel bijvoorbeeld waar je alsnog heel veel aan moet toevoegen. Dan kun je net zo goed gewone meel kopen voor de helft van de prijs.
 9. Ga voor diepvriesfruit of -groenten. Vooral voor mango, kersen en bosbessen vind ik dat ideaal. Veel goedkoper dan vers fruit en net zo lekker. Oh ja, en het scheelt bij mango heel veel snijwerk en kersen hoef je niet zelf te ontpitten!
 10. Spiek in de kortingsbak met producten die bijna overdatum gaan. Daar vind je soms voorgesneden groenten, vleesvervangers en andere houdbare producten voor een prikkie.
 11. Werk met een weekmenu, zodat je met precies de goede ingrediënten thuis komt en niet halverwege de week nog drie keer naar de supermarkt hoeft te gaan.
 12. Haal producten van het seizoen. Dan betaal je niet de hoofdprijs. Op de blog Duurzamereten.nl vind je een overzicht van seizoensproducten.
 13. Gooi restjes niet zomaar weg, maar stop ze in een vershoudbakje in de koelkast of vries ze in.
 14. Laat je niet verleiden tot peperdure superfoods, terwijl je ook gewoon gezond kunt eten met goedkoper (en lekkerder) spul.
 15. Bestel katten- en hondenvoer of kattenbakkorrels in grote verpakkingen (van hetzelfde merk) online. Dat scheelt vaak enorm in vergelijking met de supermarktprijzen voor kleinere pakjes. Zo bestel ik het Felix-voer altijd per 44 zakjes.

Tip 21 t/m 28: besparen op gewoon-voor-de-leuk-aankopen

Je kent ze wel: van die producten die je plots acuut móet hebben als je ze tegenkomt. Eén rondje Instagram en je hebt misschien alweer een nieuwe trui in je mandje. Overkomt mij ook weleens, hoewel ik dat mandje gelukkig steeds vaker weet weg te klikken. Dit zijn mijn tips om op juist die impulsachtige aankopen te besparen.

 1. Slaap een nachtje over producten die je in je online winkelmand hebt staan. Negen van de tien keer is het bij mij zo dat ik iets na een dag al niet meer zo hard nodig heb als ik de avond ervoor dacht.
 2. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven die je elke week verleiden om nieuwe kleding en andere spullen te kopen.
 3. Kijk kritisch naar kortingsacties. Is iets wel écht zo voordelig? Vier beha’s halen drie betalen klinkt heel aantrekkelijk. Maar als jij maar één beha nodig had, profiteert de winkel meer van deze actie dan jij als klant.
 4. Zet een ad-blocker aan als je liever niet de hele dag als een kat op het spek wordt gebonden.
 5. Open Instagram-advertenties niet direct, maar noteer in een Word-documentje de naam van de webshop als “nog een keer naar kijken” als je nieuwsgierig bent. Naar dat lijstje kun je eens in de zoveel tijd kijken. De kans bestaat dat je dan al geen oren meer hebt naar die ge-wel-di-ge trui uit de advertentie.
 6. Ga bij elke aankoop na of je hier over een jaar nog steeds zo enthousiast over bent als nu. Is het antwoord “Nee”? Laat hem dan in het (digitale) schap liggen.
 7. Zet spullen die je niet meer gebruikt te koop op Marktplaats, plaats ze in de Vinted-app of breng kleding naar Appel & Ei of een andere winkel die tweedehands kleding voor jou verkoopt.
 8. Zoek je zelf iets speciaals qua kleding? Kijk eerst op Vinted voordat je ervoor naar de winkel gaat.
 9. Maak er een gewoonte van om in webshops of winkels eerst naar het sale-rek te gaan en dan pas de rest te bekijken.

Heb je de bespaarsmaak helemaal te pakken? Bekijk ook deze 9 dingen waar ik zelf op bespaar.

makkelijk geld besparen

Tip 29 t/m 36: bezuinigen-tips voor je vaste lasten

 1. Bespaar energie door met kleine aanpassingen duurzamer te leven. De verwarming een graad lager (hallo, warme trui!) zetten, koken met de deksel op de pan – dat soort dingen.
 2. Laat stekkers niet onnodig in het stopcontact zitten en zet de verwarming uit als je langer dan een half uur weggaat.
 3. Zet je tv-abonnement stop als je weinig tv kijkt, en kijk in plaats daarvan programma’s online terug. Soms kun je zelfs online live meekijken met programma’s. Het is dat tv bij mijn glasvezelabonnement kosteloos inbegrepen is, maar anders had ik mijn abonnement allang stopgezet.
 4. Neem Sim Only in plaats van een standaard telefoonabonnement.
 5. Kijk kritisch hoeveel GB internet je echt nodig hebt per maand en pas je (Sim Only)-abonnement daarop aan. Ik heb bijvoorbeeld mijn abonnement tijdens corona verlaagd van 4 naar 2 GB, omdat ik toch altijd thuiswerk en daar prima wifi heb.
 6. Doe sommige betalingen in één keer, bijvoorbeeld voor verzekeringen of belastingen (als dat lukt uiteraard). Vaak krijg je dan een kleine betaalkorting.
 7. Betaal facturen direct om boetes te voorkomen.
 8. Gebruik een ouderwets droogrek of waslijn in plaats van de droger aan te zetten voor elk wasje. Ik heb in mijn leven nog nooit een droger gehad en leef ook nog 😉 

Overige tips voor makkelijk geld besparen

 1. Kijk of er voor betaalde apps ook gratis alternatieven bestaan. Zo gebruik ik Canva in plaats van Photoshop.
 2. Neem een klantenkaart als je ergens vaak komt. Ik heb dat bijvoorbeeld voor mijn kapper (Hizi Hair). Die kaart heb ik er met twee bezoekjes per jaar al uit. Aangezien ik zeker elke 2 maanden de schaar in mijn haren laat zetten, bespaar ik er een paar tientjes per jaar mee.
 3. Stop cadeaukaarten in je portemonnee, zodat je ze niet vergeet en niet laat verlopen.
 4. Gebruik je een cadeaukaart niet? Wissel ‘m via Wissel.nl om voor geld. Je moet dan wel een klein bedrag afdragen, maar het kan alsnog aantrekkelijk zijn als je echt nooit bij die winkel komt.
 5. Ruil boeken met anderen of neem een biebabonnement in plaats van elk boek zelf te kopen.
 6. Koop een droogboeket in plaats van heel vaak verse bloemen in huis te halen. Of droog zelf bloemen, zodat je er langer van kunt genieten.
 7. Vervang wegwerpproducten door herbruikbare artikelen. Zo gebruik ik wasbare wattenschijfjes (die ik ook veel fijner vind dan gewone pluizige watjes!), hebben wij een houten afwasborstel waarvan je de kop kunt verwisselen en maken we meestal schoon met microvezeldoekjes in plaats van wegwerp-allesreinigingsdoekjes.
 8. Deel je Netflix- of NLZIET-account met anderen. En wees uiteraard niet degene die ondanks de gedeelde accounts altijd de volle mep betaalt.
 9. Begin een spaarpotje bij je bank, waarin je elke maand geld inlegt. Dan word je bijna vanzelf gedwongen om creatief met je uitgaven om te gaan.
 10. Doe dingen digitaal. Zo kun je digitaal je agenda bijhouden, digitaal recepten opzoeken in plaats van een kookboek te kopen of de digitale tv-gids gebruiken in plaats van een papieren exemplaar.

Ben jij een echte bespaarder? Wat is jouw beste tip voor makkelijk geld besparen?

1 1
makkelijk geld besparen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 10 november 2021 op 10:29 am - Beantwoord

  Dat zijn een hele hoop tips – waarvan ik er zelf ook al een hele hoop toepas 😉 Want ja, ik ben ook nogal een bespaarder. Ik ben inmiddels op een punt aangekomen dat ik probeer de teugels wat vaker te laten vieren, juist omdat ik zo kritisch heb leren zijn in ‘heb ik dit wel echt nodig’ of ‘dit is echt duur’.

  • Romy 10 november 2021 op 8:06 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar! Soms moet Bart ook tegen mij zeggen “Koop dat nou gewoon!” als ik weer eens vijf minuten sta te dubben of ik een bakje van 3 euro wel of niet koop bij Xenos 😉 Oeps!

 2. Daenelia 10 november 2021 op 11:12 am - Beantwoord

  Mijn beste tips: koop minder.
  Ik zou toch nog even narekenen of geen uitvaartverzekering hebben op de lange termijn inderdaad goedkoper is. Ik heb nu 20+ jaar een verzekering, afgesloten toen ik jong was – jonger – en als ik dat bedrag uitreken wat ik anders nu gespaard had, dan kom ik op een hele kale uitvaart. Heel kaal. Nou maakt mij dat eigenlijk niet zo uit: ik ben er zelf niet bij om te klagen dat er alleen droge cake is – maar juist als je jong overlijd (doe dat niet!) dan is een mooie en goede uitvaart een afscheid waar je nabestaanden echt meer aan hebben dan je spaarrekening leeghalen. Het is niet alleen een monetaire beslissing. Er wordt veel uit handen genomen met een uitvaart en zonder verzekering draaien je rouwende nabestaande daar ook voor op.
  … Beetje somber, dus nu weer wat leuks.
  Wat me wel opvalt is dat als ik grootverpakkingen koop deze sneller opgaan waardoor je meer vebruikt en dus ook weer sneller moet aanvullen. Soms is gewoon kopen wat je nodig hebt beter ook voor je portemonee. Bijvoorbeeld: ik heb normaal 2 chocolade repen liggen; koop ik er in de aanbieding vier, dan zijn ze aan het eind van die week ook alle vier op. Eigenlijk dus niks bespaart.

 3. Geke 10 november 2021 op 11:15 am - Beantwoord

  Dank je wel voor deze overvloedige lijst met tips.
  Ik probeer ook wel op te letten en dat lukt met wisselend resultaat 🙂
  Maar tegenwoordig ga ik vb graag naar de Aldi, veel minder verleiding en geen keuzestress tussen 20 merken. Alleen voor het glutenvrije spul moet ik dan nog naar Delhaize of AH.
  Maar soms moet ik ook leren van wel eens wat uit te geven, want van vb versleten bh’s wordt niemand vrolijk. Dus laatst 3 weg en 2 nieuwe gekocht in plaats 🙂 (maar oké, wel uit de sale en met nog es extra 20% eraf)
  Dus eigenlijk altijd wat de gulden middenweg kiezen 🙂

  • Romy 10 november 2021 op 8:05 pm - Beantwoord

   Yes klopt, helemaal doorslaan in het besparen is weer het andere uiterste. Bij mij blijft het ook altijd een kwestie van een middenweg vinden. Te lang dubben over iets wat je echt wel nodig hebt en verdient, is ook weer zo wat 😉

 4. Naomi 10 november 2021 op 11:20 am - Beantwoord

  Yes, ik ben ook gek op besparen. Veel dingen die jij doet, doe ik al. Uitschrijven voor nieuwsbrieven heeft bij mij echt al veel impulsaankopen voorkomen. Ik merk dat ik ook snel geld uit wil geven als ik niet lekker in mijn vel zit. Inmiddels dus met mezelf afgesproken dat er juist dán een nachtje over geslapen moet worden.

  • Romy 10 november 2021 op 8:04 pm - Beantwoord

   Slim inderdaad om juist als je koopneiging hebt nog eens goed na te denken of je een aankoop wel echt nodig heb. Heel begrijpelijk eigenlijk wel dat “shopping as therapy” op zo’n moment heel verleidelijk is, dus des te knapper dat je het weet te weerstaan 🙂

 5. Juul 10 november 2021 op 1:45 pm - Beantwoord

  Rechtsbijstand verzekering is altijd een aanrader. Vorige jaar met de auto een ongeluk gehad met een fietser die ergens reed waar niet mocht en in de verkeerde richting. Rechtsbijstand heeft mij daar heel goed bij geholpen.
  Ps fietser was er gelukkig afgekomen met alleen maar een paar blauwe plekken. Maar zijn dure racefiets was voor het oud ijzer. Mijn auto had ook war dure stukken. Helaas.

  • Romy 10 november 2021 op 8:02 pm - Beantwoord

   Wat een vervelende situatie moet dat zijn geweest! En wat fijn dat je er goede hulp bij kreeg door de rechtsbijstand! Ik heb toevallig voor vanavond op mijn to do list staan om ook een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten 🙂 Bij de aankoop van mijn huidige woning had ik een conflict met de verkopers over niet-werkende stopcontacten. Toen was die verzekering me ook zeker goed van pas gekomen.

 6. Johanne 10 november 2021 op 2:33 pm - Beantwoord

  Zoooo, wat een goede lijst met tips. Heerlijk uitgebreid zeg, je hebt er echt veel werk in gestopt. Ik ben niet heel goed in geld besparen. Heb vaak nog verzekeringen lopen die helemaal niet meer nuttig zijn en ben een heel impulsieve koper. Dat compenseer ik dan weer enigszins door goedkoop boodschappen te kunnen doen en regelmatig de handige dingen via budgetwinkels te kopen. Maar ja, voor mij zou het echt helpen om gewoon eens niet zo impulsief te zijn en beter vooruit te kijken, haha.

  • Romy 10 november 2021 op 8:01 pm - Beantwoord

   Haha, zo heft het elkaar een beetje op, toch? 🙂 Ik heb ook zo mijn kanten waarin ik wat minder bespaarderig ben, vrees ik. Qua interieuraankopen is mijn smaak bijvoorbeeld meestal allesbehalve goedkoop, haha.

 7. Darina 10 november 2021 op 3:32 pm - Beantwoord

  Een hele mooie lijst. Impulsaankopen doe ik nu veel minder nu ik mijn boodschappen laat bezorgen. Ik typ echt alleen in wat ik echt nodig heb en kijk niet altijd ‘verder.’
  De verzekeringen ben ik al een keer langsgelopen, daar kun je zeker goed op besparen.

  • Romy 10 november 2021 op 8:00 pm - Beantwoord

   Boodschappen bestellen met een lijstje is ook eigenlijk wel een slimme manier om geld te besparen 🙂 Zo kom je veel minder snel in de verleiding om te veel te bestellen.

 8. Johanna 11 november 2021 op 1:13 pm - Beantwoord

  Nu mijn opmerking over rechtsbijstandverzekering heeft Naomi al gezegd. Ook wij hadden eens een aanrijdig, waar we later een advocaat nodig hadden. En dan is zo’n verzekering een heeeeel goede oplossing. Een reisverzekering is vaak niet nodig, omdat die (hier) bij de meeste credit cards automatisch erin zit, als je 51% van de totale reissom met die kaart betaald. En dat heb je snel als je de reis en het verblijf betaald.

 9. Janne 12 november 2021 op 12:17 pm - Beantwoord

  Tip voor cadeaukaarten: je kunt bol.com-kaarten meteen in je account zetten, dan hoef je de fysieke cadeaukaart niet meer te bewaren en kun je het tegoed bij je eerstvolgende aankoop meteen makkelijk gebruiken. Heel handig!

  • Romy 18 november 2021 op 8:12 am - Beantwoord

   Wat slim, dank je voor de tip! Dat ga ik zeker eens doen, want ik vergeet zelf weleens dat ik nog een cadeaukaart heb liggen.

 10. bychristiana 15 november 2021 op 10:44 am - Beantwoord

  Veel van jouw tips pas ik ook al toe, ik let ook echt wel op mijn geld! Ik denk dat het sowieso heel belangrijk is om altijd een goed overzicht te hebben van wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Op die manier kom je ook gewoon niet voor onaangename dingen te staan. Verder maak ik altijd zodra mijn salaris gestort is geld over naar mijn spaarrekening, ik zie sparen dus al een ‘vaste last’, in plaats van aan het eind geld te storten wat er (eventueel) nog over is.

  • Romy 17 november 2021 op 11:35 pm - Beantwoord

   Wat slim inderdaad om eerst geld naar je spaarrekening over te maken en dan pas te kijken wat er overblijft 🙂 Ik las die tip ook eens op een financiële blog. Het is dat ik als eigen baas geen salaris ontvang (ik neem gewoon eens in de maand precies op wat ik nodig heb en laat de rest op mijn zakelijke rekening staan als spaargeld ;)), maar anders zou ik dat ook zeker toepassen 🙂

 11. Maaike 19 november 2021 op 1:53 am - Beantwoord

  Wow, wat een hoop goede tips! Ik ben ook altijd heel weinig kwijt bij de tandarts gelukkig. En nog een ander gratis programma inplaats van Photoshop is Gimp. Die gebruik ik en vind ik heel fijn werken.

  • Romy 24 november 2021 op 11:46 pm - Beantwoord

   Oh ja, Gimp is ook echt een fijn programma! Ik heb dat programma ook eens gebruikt en wil er zeker weer eens iets mee proberen.

Recente blogs

14 niet-zo-volwassen dingen waar ik me lekker niet voor schaam

7 december 2023|Lifestyle|

Ik ben gek op lijstjes (voor het geval je dat nog niet doorhad). En dan vooral op onbenullige lijstjes over gênante of grappige dingen. Want zeg nu zelf: we zijn allemaal maar mens. Niet volledig perfect, maar gewoon zoals we zijn. Door gekke trekjes of onvolwassen dingen te delen, ontdek je soms dat ze zo gek nog niet zijn en dat we allemaal maar mens zijn. Niet altijd even volwassen, wel leuk met al die kanten. Dit zijn 14 tikkeltje onvolwassen dingen waar ik niet trots op ben, maar die ik volledig omarm. Want waarom perfect volwassen zijn als je soms ook nog je kindse kant naar boven kunt laten komen?!

IJ-hallen shoplog | Pluizige jas, afritsbare blazer & kerstjurk

19 december 2019|Lifestyle|

Een dag binnen zitten is niet zo aan mij besteed. Gelukkig kan ik genoeg leuke activiteiten bedenken om achter de geraniums vandaan te blijven. Tweedehands winkelen bijvoorbeeld - heel verrassend! Afgelopen zondag deed ik dan ook weer eens een rondje IJ-hallen. Ik kwam dit keer met een bescheiden buit thuis, maar laat je mijn aankopen alsnog graag zien. Met dit keer onder andere een afritsbaar jasje en een leuke kerstjurk. Net op tijd voor kerst!

Action shoplog | Waterverf, roze letterbord & washi tape giftset

25 november 2018|Lifestyle|

De hele Black Friday-mania heb ik grotendeels aan me voorbij laten gaan. Heel wat nieuwsbrieven met denderende kortingen, "op mij afgestemde" aanbiedingen en spetterende deals kon ik wel weerstaan. Maar van een bezoekje aan Action kon ik onmogelijk met lege handen thuiskomen. Ik kocht dit keer onder andere een roze letterbord, vloeibare waterverf, vrolijke pennen en een grote washi tape giftset. Kijk je mee naar mijn aankopen? Vooral voor knutselliefhebbers is er weer heel wat moois bij Action te vinden.