aa 5

Me-time | 9x een moment voor jezelf dat jij kunt pakken

 • 9 april 2018
 • 35 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Zelfliefde

Ook jij hebt vast wel op z’n tijd behoefte aan een moment voor jezelf. Een moment waarop je je gedachten op een rij kunt zetten, kunt doen waar jij zin in hebt en desnoods tijd kunt vrijmaken voor de guilty pleasures waar je anderen geen plezier mee doet. Dat soort momenten zijn ook voor mij goud waard. Toch hoor ik mezelf regelmatig zeggen dat ik weinig tijd heb voor mezelf. Onzin eigenlijk! Er zijn namelijk echt wel mogelijkheden om een klein moment voor jezelf te pakken tussen de hectiek door. Ter inspiratie en om mezelf te pushen om meer me-time te pakken, zet ik 9 mogelijke momenten voor me-time op een rij.

een moment voor jezelf tips

 1. De vroege ochtend. Of je nu een ochtendmens bent of juist totaal niet, met iets eerder opstaan kun jij ’s ochtends een moment voor jezelf creëren. Om op je gemakje ongestoord te ontbijten, om blogs te lezen of om 5 pagina’s uit een boek te lezen bijvoorbeeld. Zo verklein je meteen de kans op een ochtendhumeur.
 2. In het openbaar vervoer. Reizen met het OV hoort er soms bij. Maar wist je dat je daar ook juist een moment me-time van kunt maken?! Neem bijvoorbeeld een boek mee om in de bus te lezen of schrijf je random gedachten op in een notitieboekje terwijl je met de tram door Amsterdam raast.
 3. Een wandeling. Maak jij wel eens een wandeling tussendoor? Bijvoorbeeld een wandeling vanaf een bushalte iets verder weg naar jouw plaats van bestemming? Of een wandeling naar het winkelcentrum? Of gewoon een blokje om? Een korte wandeltocht is de perfecte gelegenheid voor een moment voor jezelf in alle rust.
 4. Een telefoonvrije avond. Hoewel ik het leuk vind om regelmatig contact te hebben met anderen, laat ik mijn telefoon soms ook met alle liefde links liggen. Altijd bereikbaar zijn hoeft voor mij niet zo. Pas wanneer ik mijn telefoon een avond met rust laat, besef ik weer hoeveel tijd ik daarmee win voor mezelf. En dat ook nog eens zonder al te veel moeite!
 5. “Don’t disturb!”-moment. Of je nu een partner hebt of bij je ouders of bij een vriend(in) in huis woont, soms wil je gewoon een moment voor jezelf hebben. Gelukkig is er bijna altijd wel een plek te bedenken waar jij je kunt terugtrekken, al is het maar in de badkamer. Kondig aan dat je een moment voor jezelf pakt en geniet van de rust, bijvoorbeeld met een maskertje, jouw favoriete serie of een uitgebreide baddersessie.
 6. Alleen eropuit. Zoals ik al vaker heb verkondigd, is het soms best fijn om er in je eentje op uit te gaan. Neem eens een doordeweekse avond voor jezelf (in de bioscoop, in het park, in een café of waar dan ook) of ga in het weekend iets doen waar jij naar uitziet. Inspiratie nodig? Bekijk dan dit lijstje met leuke dingen om alleen te doen.
 7. Tijd voor een hobby. Heb je een hobby waar je veel plezier aan beleeft, maar misschien niet zo vaak aan toekomt? Kijk eens of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een online cursus te volgen of een apart hoekje te maken om je regelmatig op die hobby te storten. Als jij met die hobby bezig bent, weet iedereen dat dat echt jouw moment is.
 8. Vaste prik! Van me-time kun je ook een routine maken. Reserveer bijvoorbeeld elke week een vaste avond voor jezelf. Die kun je elke week op dezelfde manier besteden, maar je kunt ook elke week in je agenda bewust een of meerdere momenten voor jezelf plannen om nader in te vullen. Een fijn vooruitzicht voor de hele week!
 9. Voor het slapengaan. Ten slotte kun je natuurlijk ook ’s avonds voor het slapengaan een moment voor jezelf pakken. Met het lampje nog even aan kun je prima een boek lezen, een kort filmpje kijken, een vrolijk lijstje maken om de dag af te ronden of een stukje handletteren. In dit artikel vind je nog meer fijne manieren om een dag af te sluiten.

Wat is voor jou het perfecte moment voor me-time?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 9 april 2018 op 6:16 am - Beantwoord

  Ik sta bewust vroeger op om tijd voor mijzelf te hebben

  • Romy 9 april 2018 op 10:21 pm - Beantwoord

   Wat een goede gewoonte! Ik vind het zelf ook heerlijk om mijn dag met wat tijd voor mezelf te beginnen 🙂

 2. Judith 9 april 2018 op 6:44 am - Beantwoord

  Ik leg regelmatig mijn telefoon een avondje weg 🙂 Maakt echt veel verschil vind ik zelf! Heerlijk <3

 3. Darina 9 april 2018 op 7:04 am - Beantwoord

  Ik sta ‘s ochtends eerder op dat vind ik echt zo fijn! Regelmatig ga ik er ook in mijn eentje op uit en wandelen doe ik elke dag. Hele fijne momenten.

  • Romy 9 april 2018 op 10:23 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je regelmatig een telefoonvrije avond houdt! Dat kan inderdaad echt fijn en rustgevend zijn 🙂

  • Romy 9 april 2018 op 10:26 pm - Beantwoord

   Heerlijk om op die manieren tijd voor jezelf te hebben! Dat soort momenten voor jezelf zijn inderdaad echt iets om te koesteren vaak 🙂

 4. Josephine 9 april 2018 op 7:51 am - Beantwoord

  Ik hou er ook van om vroeg op te staan, als het even lukt. Alles is dan zo lekker rustig. Ik vind het trouwens een goede tip om een avond je telefoon weg te leggen. De avonden waarin ik ongestoord een boek kan lezen of een film kan kijken vind ik veel leuker en meer ontspannen dan met telefoon.

  • Romy 10 april 2018 op 1:10 am - Beantwoord

   Die rustige ochtenden zijn ook echt mijn favoriete moment van de dag. Het is zo fijn om de dag in stilte en op je gemak te beginnen.
   Wat goed trouwens dat je regelmatig ’s avonds rustig een boek leest of een film kijkt. Daarmee sluit je de dag zo veel fijner af dan met je telefoon erbij 🙂

 5. Sofie 9 april 2018 op 7:56 am - Beantwoord

  Een wandelingetje maken vind ik altijd fijn. Goeie tip om een halte vroeger af te stappen!

 6. Mei Qi 9 april 2018 op 8:45 am - Beantwoord

  Ik moet mijn telefoon ook ècht regelmatiger wegleggen. Ik kan er soms wel uren op zitten..

 7. Sija 9 april 2018 op 8:59 am - Beantwoord

  Ik probeer de laatste tijd wat vaker alleen op pad te gaan. Een korte wandeling, rondje door de stad of hardlopen. Dat laatste moet nog even wennen want het is niet mijn grootste hobby maar geeft toch een goed gevoel wanneer je iets voor jezelf doet.

 8. Johanne 9 april 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Ik heb dit weeken een me-weekend gehad. Vriend was even heen en weer naar Spanje en ik besloot lekker even niets te doen, of ja niets, dingen voor mezelf. Dus ik heb heerlijk geschreven, gelezen, van het zonnetje genoten en Pitch Perfect 3 gekeken en series. Zo fijn!

  • Romy 10 april 2018 op 1:11 am - Beantwoord

   Absoluut! Het is soms zo fijn om wat tijd voor jezelf te nemen. Ik snap dat hardlopen niet je grootste hobby is, maar het kan inderdaad wel fijn zijn om op die manier even op jezelf te zijn 🙂

  • Romy 10 april 2018 op 1:12 am - Beantwoord

   Wauw, wat heerlijk om zo’n weekend voor jezelf te hebben! Zo te horen heb je je prima kunnen vermaken tijdens deze 48 uur me-time 🙂

 9. Jenn 9 april 2018 op 10:02 am - Beantwoord

  Ik vind de avond een ideaal moment voor me-time. Heerlijk, en zo nodig.

 10. Mariska 9 april 2018 op 11:22 am - Beantwoord

  Alleen dingen doen doe ik ook weleens en vind het echt oprecht heel fijn 🙂

 11. Nikita 9 april 2018 op 3:58 pm - Beantwoord

  Ik ben hier hard aan aan het werken. Toch mag het wel eens meer. Nu heb ik vakantie en neem ik veel tijd voor mezelf. Door handlettering, lezen etc. Ik kan gelukkig wel mijn grenzen aangeven, al blijft een schuldgevoel nooit weg. Maar ik merk dat als ik overprikkeld ben, ik mijn mobieltje aan de kant leg of net muziek luister om de overprikkeling te stillen. Ik vind het vaak wel lastig om mezelf op een te zetten. Die criticus in mij vindt namelijk dat er altijd wel iets beter kan of iets moet gebeuren voor ik echt me-time heb verdiend. En helaas neemt die dat vaak over. Maar ik ben ermee bezig! Mooi artikel, maakt mij ook bewuster Romy 🙂

  • Romy 10 april 2018 op 1:16 am - Beantwoord

   Hartstikke mooi al dat je ermee bezig bent om meer tijd voor jezelf te nemen! Her schuldgevoel herken ik wel een beetje, zeker als je ook heel wat nuttige dingen te doen hebt. Maar vergeet niet dat jij die me-time net zo hard verdiend hebt en nodig hebt als ieder ander. Alleen al daarom mag je jezelf dingen als handletteren en lezen ook zeker wel gunnen 🙂

 12. Lilian 9 april 2018 op 8:07 pm - Beantwoord

  Ik heb een tijdje terug zelf een artikel erover geschreven, ik heb best veel me-time. Ik ben er ook niet het type voor om de hele dag maar door te jakkeren en ik heb een tamelijk rustig sociaal leven. Maar je hebt zeker handige tips. Lijkt mij nog wel leuk om een keer alleen naar de bioscoop te gaan 🙂

  • Romy 10 april 2018 op 1:17 am - Beantwoord

   Wat goed (en stiekem best wel bewonderenswaardig!) dat je regelmatig me-time neemt en ook op tijd stopt met werken. Het lijkt me heel waardevol om regelmatig wat tijd voor jezelf te hebben 🙂

 13. Anna 9 april 2018 op 9:09 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! De laatste tijd ben ik wat minder actief op Instagram, ik merk nu al dat ik veel meer tijd overhoud haha. Zo stom eigenlijk. Ik vind het ook erg fijn om ’s avonds bijvoorbeeld te tekenen of iets anders creatiefs te doen. Het lijkt me ook heel tof om eens in mijn eentje op stedentrip te gaan!

  • Romy 10 april 2018 op 1:19 am - Beantwoord

   Wat goed dat het minderen van je tijd op Instagram je al aardig wat me-time heeft opgeleverd. Soms is het best wel verbazingwekkend hoeveel tijd er bijvoorbeeld in zoiets als Instagram gaat zitten 😉 Zeker edoen hoor, zo’n stedentrip in je eentje! Wat een gaaf idee! 🙂

 14. Justine 9 april 2018 op 10:59 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Inderdaad, er is altijd wel ergens tijd voor me time. Ik trek me graag even terug op mijn kamer met mijn koptelefoon en dan browse ik een beetje, blog ik, kijk ik een serie/film of ik lees een boek. Zo lang ik maar even niets ”moet’ ben ik al gauw tevreden tho haha.

  • Romy 10 april 2018 op 6:49 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een heerlijke manier om je me-time door te brengen. Het is inderdaad zo fijn om soms gewoon even niets te hoeven 🙂

 15. Maaike 9 april 2018 op 11:37 pm - Beantwoord

  Leuke tips! Me time is erg belangrijk 🙂

 16. Ik denk op voorhand ook vaak dat ik op de trein én een tijdschrift ga lezen én een boek én nog wat op mijn laptop werken ook (panische angst voor verveling, haha), maar uiteindelijk heb ik vaak gewoon muziek in m’n oren en zit ik wat naar buiten te staren en wat na te denken. Ultieme me-time. En in bad gaan, dat ook, haha!

  • Romy 10 april 2018 op 6:50 am - Beantwoord

   Badsessies en douchebeurten zijn inderdaad de perfecte me-time! En soms is het ook heerlijk om gewoon even naar buiten te staren. Ik kan er ook echt van genieten als ik even helemaal niets gepland of aan mijn hoofd heb 🙂

 17. Zo simpel is dan geluk 10 april 2018 op 10:05 am - Beantwoord

  Eigenlijk heb ik bijna altijd wel me time als ik niet aan het werk ben. Anders houd ik het niet vol.

 18. Anouk 10 april 2018 op 3:37 pm - Beantwoord

  Lezen in het ov is iets wat ik heerlijk vind, stiekem baal ik wel eens een beetje als ik na een half uur op het eind van mijn reis ben maar het nog zo spannend is!

  • Romy 12 april 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Heerlijk is het hè om een boek te lezen in het OV?! Ik kan me voorstellen dat zo’n busrit dan eigenlijk niet lang genoeg kan duren 😉

 19. Saskia 11 april 2018 op 9:09 pm - Beantwoord

  Ja wat een fijne tips! Ik leg vaak bewust mijn telefoon weg en zit dan met mijn neus in een boek<3 heerlijk!

 20. Esmeralda 9 juni 2018 op 11:35 am - Beantwoord

  Ik probeer elke zondag en dinsdagavond te scrappen. Zondagavond omdat de week dan ‘afgelopen is’ en ik alle foto’s heb voor in mijn album en op dinsdag omdat Martine Rijnbeek dan vaak een livevideo uitzend. Eigenlijk zou ik gewoon deze 2 avonden in m’n agenda moeten blokken… goede tip!

  • Romy 9 juni 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook aan scrapbooken doet! Ik doe dat zelf ook met veel plezier en vind het een perfect momentje me-time 🙂 Zeker een goed plan om die twee momenten te blokken in je agenda voor scraptijd. Er is niets heerlijk dan dat en je kunt er ook echt door bijtanken 🙂

   • Esmeralda 9 juni 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

    Wat leuk! Doe je echt op papier scrappen? En wat maak je zoal?

    • Romy 10 juni 2018 op 1:40 am - Beantwoord

     Ja klopt! Ik maak zowel scrapbookpagina’s als kaarten. Dat doe ik alweer een jaar of 12 met heel veel plezier 🙂 Mocht je het leuk vinden om iets te zien wat ik maak, dan kun je het beste een kijkje nemen op http://www.scrapstuffandmore.blogspot.com. Daar vind je veel van mijn scrapbookcreaties 🙂

Recente blogs

Fotograferen in de herfst | Fotografille Meet-up in Tilburg

21 oktober 2019|Lifestyle|

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik dol op fotograferen. Op mijn veertiende ging ik al graag de natuur in om met mijn goedkope compactcamera kiekjes te maken. Die passie is door het bloggen alleen maar groter geworden. Toen ik op Fotografille (een van mijn favoriete blogs) las dat zij haar eerste Fotografille Meet-up voor natuurfotografie wilde organiseren, twijfelde ik dan ook geen moment. Daar móest ik bij zijn. Het was een heel geslaagde herfstdag afgelopen zaterdag, waarvan ik met een SD-kaart vol foto's terugkwam. Ik geef je graag een inkijkje in wat er zoal aan foto's op mijn kaartje stond.

Filmtips #2: kattenliefde, tranentrekker & indrukwekkende film

22 januari 2019|Lifestyle|

Films kijken is iets wat ik steeds vaker en met meer plezier doe. Een Netflix-abonnement bleek voor mij dé stok achter de deur om vaker een film op te zetten. De afgelopen tijd keek ik onder andere een aandoenlijke film die het hart van iedere kattenliefhebber zal stelen, een mooi romantisch drama waarbij ik een traantje wegpinkte en een nogal luchtige Nederlandse romcom die iets minder Oscarwaardig maar wel leuk was. Dit zijn mijn 6 filmtips van de afgelopen maanden.

12x leuke notitieboekjes onder 15 euro

9 juni 2017|Lifestyle|

Van notitieboekjes kun je nooit genoeg hebben, toch? Ik heb zelf inmiddels een vrij grote stapel met boekjes liggen, maar kom regelmatig leuke nieuwe exemplaren tegen. Voor dit artikel zette ik maar liefst 12 leuke notitieboekjes op een rijtje. Allemaal zijn ze ook nog eens onder €15,00. Misschien zit er een leuk boekje voor je bij om voortaan je to do lists of gewoon wat hersenspinsels in op te schrijven.