Me-time | 9x een moment voor jezelf dat jij kunt pakken

Ook jij hebt vast wel op z’n tijd behoefte aan een moment voor jezelf. Een moment waarop je je gedachten op een rij kunt zetten, kunt doen waar jij zin in hebt en desnoods tijd kunt vrijmaken voor de guilty pleasures waar je anderen geen plezier mee doet. Dat soort momenten zijn ook voor mij goud waard. Toch hoor ik mezelf regelmatig zeggen dat ik weinig tijd heb voor mezelf. Onzin eigenlijk! Er zijn namelijk echt wel mogelijkheden om een klein moment voor jezelf te pakken tussen de hectiek door. Ter inspiratie en om mezelf te pushen om meer me-time te pakken, zet ik 9 mogelijke momenten voor me-time op een rij.

een moment voor jezelf tips

 1. De vroege ochtend. Of je nu een ochtendmens bent of juist totaal niet, met iets eerder opstaan kun jij ’s ochtends een moment voor jezelf creëren. Om op je gemakje ongestoord te ontbijten, om blogs te lezen of om 5 pagina’s uit een boek te lezen bijvoorbeeld. Zo verklein je meteen de kans op een ochtendhumeur.
 2. In het openbaar vervoer. Reizen met het OV hoort er soms bij. Maar wist je dat je daar ook juist een moment me-time van kunt maken?! Neem bijvoorbeeld een boek mee om in de bus te lezen of schrijf je random gedachten op in een notitieboekje terwijl je met de tram door Amsterdam raast.
 3. Een wandeling. Maak jij wel eens een wandeling tussendoor? Bijvoorbeeld een wandeling vanaf een bushalte iets verder weg naar jouw plaats van bestemming? Of een wandeling naar het winkelcentrum? Of gewoon een blokje om? Een korte wandeltocht is de perfecte gelegenheid voor een moment voor jezelf in alle rust.
 4. Een telefoonvrije avond. Hoewel ik het leuk vind om regelmatig contact te hebben met anderen, laat ik mijn telefoon soms ook met alle liefde links liggen. Altijd bereikbaar zijn hoeft voor mij niet zo. Pas wanneer ik mijn telefoon een avond met rust laat, besef ik weer hoeveel tijd ik daarmee win voor mezelf. En dat ook nog eens zonder al te veel moeite!
 5. “Don’t disturb!”-moment. Of je nu een partner hebt of bij je ouders of bij een vriend(in) in huis woont, soms wil je gewoon een moment voor jezelf hebben. Gelukkig is er bijna altijd wel een plek te bedenken waar jij je kunt terugtrekken, al is het maar in de badkamer. Kondig aan dat je een moment voor jezelf pakt en geniet van de rust, bijvoorbeeld met een maskertje, jouw favoriete serie of een uitgebreide baddersessie.
 6. Alleen eropuit. Zoals ik al vaker heb verkondigd, is het soms best fijn om er in je eentje op uit te gaan. Neem eens een doordeweekse avond voor jezelf (in de bioscoop, in het park, in een café of waar dan ook) of ga in het weekend iets doen waar jij naar uitziet. Inspiratie nodig? Bekijk dan dit lijstje met leuke dingen om alleen te doen.
 7. Tijd voor een hobby. Heb je een hobby waar je veel plezier aan beleeft, maar misschien niet zo vaak aan toekomt? Kijk eens of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een online cursus te volgen of een apart hoekje te maken om je regelmatig op die hobby te storten. Als jij met die hobby bezig bent, weet iedereen dat dat echt jouw moment is.
 8. Vaste prik! Van me-time kun je ook een routine maken. Reserveer bijvoorbeeld elke week een vaste avond voor jezelf. Die kun je elke week op dezelfde manier besteden, maar je kunt ook elke week in je agenda bewust een of meerdere momenten voor jezelf plannen om nader in te vullen. Een fijn vooruitzicht voor de hele week!
 9. Voor het slapengaan. Ten slotte kun je natuurlijk ook ’s avonds voor het slapengaan een moment voor jezelf pakken. Met het lampje nog even aan kun je prima een boek lezen, een kort filmpje kijken, een vrolijk lijstje maken om de dag af te ronden of een stukje handletteren. In dit artikel vind je nog meer fijne manieren om een dag af te sluiten.

Wat is voor jou het perfecte moment voor me-time?

Volg:
Deel:

35 Reacties

  • Romy
   Auteur
   9 april 2018 / 22:21

   Wat een goede gewoonte! Ik vind het zelf ook heerlijk om mijn dag met wat tijd voor mezelf te beginnen :)

 1. 9 april 2018 / 06:44

  Ik leg regelmatig mijn telefoon een avondje weg :) Maakt echt veel verschil vind ik zelf! Heerlijk <3
  Judith blogde over…Friday Faves – 10

  • Romy
   Auteur
   9 april 2018 / 22:23

   Wat goed dat je regelmatig een telefoonvrije avond houdt! Dat kan inderdaad echt fijn en rustgevend zijn :)

  • Romy
   Auteur
   9 april 2018 / 22:26

   Heerlijk om op die manieren tijd voor jezelf te hebben! Dat soort momenten voor jezelf zijn inderdaad echt iets om te koesteren vaak :)

 2. 9 april 2018 / 07:51

  Ik hou er ook van om vroeg op te staan, als het even lukt. Alles is dan zo lekker rustig. Ik vind het trouwens een goede tip om een avond je telefoon weg te leggen. De avonden waarin ik ongestoord een boek kan lezen of een film kan kijken vind ik veel leuker en meer ontspannen dan met telefoon.
  Josephine blogde over…Boektip: Pride and Pudding

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 01:10

   Die rustige ochtenden zijn ook echt mijn favoriete moment van de dag. Het is zo fijn om de dag in stilte en op je gemak te beginnen.
   Wat goed trouwens dat je regelmatig ‘s avonds rustig een boek leest of een film kijkt. Daarmee sluit je de dag zo veel fijner af dan met je telefoon erbij :)

 3. 9 april 2018 / 08:45

  Ik moet mijn telefoon ook ècht regelmatiger wegleggen. Ik kan er soms wel uren op zitten..
  Mei Qi blogde over…march favourites

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 01:11

   Absoluut! Het is soms zo fijn om wat tijd voor jezelf te nemen. Ik snap dat hardlopen niet je grootste hobby is, maar het kan inderdaad wel fijn zijn om op die manier even op jezelf te zijn :)

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 01:12

   Wauw, wat heerlijk om zo’n weekend voor jezelf te hebben! Zo te horen heb je je prima kunnen vermaken tijdens deze 48 uur me-time :)

 4. 9 april 2018 / 15:58

  Ik ben hier hard aan aan het werken. Toch mag het wel eens meer. Nu heb ik vakantie en neem ik veel tijd voor mezelf. Door handlettering, lezen etc. Ik kan gelukkig wel mijn grenzen aangeven, al blijft een schuldgevoel nooit weg. Maar ik merk dat als ik overprikkeld ben, ik mijn mobieltje aan de kant leg of net muziek luister om de overprikkeling te stillen. Ik vind het vaak wel lastig om mezelf op een te zetten. Die criticus in mij vindt namelijk dat er altijd wel iets beter kan of iets moet gebeuren voor ik echt me-time heb verdiend. En helaas neemt die dat vaak over. Maar ik ben ermee bezig! Mooi artikel, maakt mij ook bewuster Romy :)
  Nikita blogde over…Give myself some love! ~3~

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 01:16

   Hartstikke mooi al dat je ermee bezig bent om meer tijd voor jezelf te nemen! Her schuldgevoel herken ik wel een beetje, zeker als je ook heel wat nuttige dingen te doen hebt. Maar vergeet niet dat jij die me-time net zo hard verdiend hebt en nodig hebt als ieder ander. Alleen al daarom mag je jezelf dingen als handletteren en lezen ook zeker wel gunnen :)

 5. 9 april 2018 / 20:07

  Ik heb een tijdje terug zelf een artikel erover geschreven, ik heb best veel me-time. Ik ben er ook niet het type voor om de hele dag maar door te jakkeren en ik heb een tamelijk rustig sociaal leven. Maar je hebt zeker handige tips. Lijkt mij nog wel leuk om een keer alleen naar de bioscoop te gaan :-)
  Lilian blogde over…Boekentip #3 | De One Minute Manager en de apenrots

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 01:17

   Wat goed (en stiekem best wel bewonderenswaardig!) dat je regelmatig me-time neemt en ook op tijd stopt met werken. Het lijkt me heel waardevol om regelmatig wat tijd voor jezelf te hebben :)

 6. 9 april 2018 / 21:09

  Wat een fijne tips! De laatste tijd ben ik wat minder actief op Instagram, ik merk nu al dat ik veel meer tijd overhoud haha. Zo stom eigenlijk. Ik vind het ook erg fijn om ‘s avonds bijvoorbeeld te tekenen of iets anders creatiefs te doen. Het lijkt me ook heel tof om eens in mijn eentje op stedentrip te gaan!
  Anna blogde over…MLBB #115 | Pasen, Zalando Academy Day en terras-weer!

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 01:19

   Wat goed dat het minderen van je tijd op Instagram je al aardig wat me-time heeft opgeleverd. Soms is het best wel verbazingwekkend hoeveel tijd er bijvoorbeeld in zoiets als Instagram gaat zitten ;) Zeker edoen hoor, zo’n stedentrip in je eentje! Wat een gaaf idee! :)

 7. 9 april 2018 / 22:59

  Fijne tips! Inderdaad, er is altijd wel ergens tijd voor me time. Ik trek me graag even terug op mijn kamer met mijn koptelefoon en dan browse ik een beetje, blog ik, kijk ik een serie/film of ik lees een boek. Zo lang ik maar even niets ”moet’ ben ik al gauw tevreden tho haha.
  Justine blogde over…My life in photos – april 2018 #2

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 06:49

   Dat klinkt als een heerlijke manier om je me-time door te brengen. Het is inderdaad zo fijn om soms gewoon even niets te hoeven :)

 8. 9 april 2018 / 23:54

  Ik denk op voorhand ook vaak dat ik op de trein én een tijdschrift ga lezen én een boek én nog wat op mijn laptop werken ook (panische angst voor verveling, haha), maar uiteindelijk heb ik vaak gewoon muziek in m’n oren en zit ik wat naar buiten te staren en wat na te denken. Ultieme me-time. En in bad gaan, dat ook, haha!
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…Jennifer Aniston

  • Romy
   Auteur
   10 april 2018 / 06:50

   Badsessies en douchebeurten zijn inderdaad de perfecte me-time! En soms is het ook heerlijk om gewoon even naar buiten te staren. Ik kan er ook echt van genieten als ik even helemaal niets gepland of aan mijn hoofd heb :)

  • Romy
   Auteur
   12 april 2018 / 19:01

   Heerlijk is het hè om een boek te lezen in het OV?! Ik kan me voorstellen dat zo’n busrit dan eigenlijk niet lang genoeg kan duren ;)

 9. 11 april 2018 / 21:09

  Ja wat een fijne tips! Ik leg vaak bewust mijn telefoon weg en zit dan met mijn neus in een boek<3 heerlijk!

 10. 9 juni 2018 / 11:35

  Ik probeer elke zondag en dinsdagavond te scrappen. Zondagavond omdat de week dan ‘afgelopen is’ en ik alle foto’s heb voor in mijn album en op dinsdag omdat Martine Rijnbeek dan vaak een livevideo uitzend. Eigenlijk zou ik gewoon deze 2 avonden in m’n agenda moeten blokken… goede tip!

  • Romy
   Auteur
   9 juni 2018 / 18:58

   Wat leuk dat je ook aan scrapbooken doet! Ik doe dat zelf ook met veel plezier en vind het een perfect momentje me-time :) Zeker een goed plan om die twee momenten te blokken in je agenda voor scraptijd. Er is niets heerlijk dan dat en je kunt er ook echt door bijtanken :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge