mediterraanse gnocchi met bolognese 5

Mediterraanse gnocchi met vegan bolognesesaus

  • 12 maart 2025
  • 0 Reacties
Categorieën: Recepten

Gnocchi (je weet wel: die lekkere aardappelbolletjes!) zijn van oorsprong een Italiaans recept. Maar met een mediterraans tintje smaken ze nóg veel lekkerder. Deze mediterraanse gnocchi bak je in mediterraanse kruiden als paprikapoeder en oregano. En met de vegan bolognesesaus (inclusief veel groenten) smaakt het gerecht al helemaal heel lekker. De bolognesesaus barst van de eiwitten zonder dat daar vegan gehakt aan te pas komt. Zoek je nog een simpele maaltijd die je maar 25 minuten kost om te maken en die toch voedzaam en smakelijk is? Tover dan zeker zelf deze mediterraanse gnocchi op tafel.

Ga direct naar het recept.

Hoe maak je mediterraanse gnocchi?

Meestal bak ik gnocchi alleen in een scheutje olijfolie krokant in een koekenpan. Maar voor deze mediterraanse gnocchi voeg ik er ook een schep kruiden aan toe. Je bakt de gnocchi in 1 el oregano, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl kaneel en daarnaast een flinke scheut olijfolie. Na een minuut of 10 is de gnocchi lekker knapperig en heeft hij ook alle smaken opgenomen. Een heerlijke manier om gnocchi klaar te maken!

Sowieso is gnocchi extra lekker als je het bakt in plaats van kookt. Wanneer je gnocchi in een pan kookt, worden de gnocchibolletjes vaak erg zompig. Als je ze bakt, krijgen ze een krokant korstje in combinatie met een zachte binnenkant. Veel lekkerder!

mediterraanse gnocchi met bolognese 3

Vegan bolognesesaus met walnoten en linzen

Deze gnocchi maak je nog veel lekkerder met de vegan bolognesesaus. Daar komt geen kant-en-klaar vegan gehakt uit de supermarkt aan te pas. In plaats daarvan gebruik je 2 pure ingrediënten: walnoten en linzen. Net als in mijn vegan spaghetti bolognese! De combinatie van walnoten en linzen bootst samen de structuur van gehakt na. Zacht met een lichte bite! Tegelijkertijd krijg je met de mix van linzen en walnoten meteen wat extra eiwitten binnen. Altijd mooi meegenomen!

Verder maak je de saus met rode paprika, tomatenpuree, tomatenblokjes, tahin en rozijnen. Die laatste twee zijn speciaal voor het mediterraanse tintje! Voor de smaak voeg ik daarnaast oregano, paprikapoeder, rode ui, knoflook en een scheutje sojasaus toe. Het resultaat is een heerlijk mediterraans-achtig gerecht met veel smaak en een smeuïge saus in combinatie met lekker krokante gnocchibolletjes.

mediterraanse gnocchi met bolognese 4

Nog meer gnocchi-recepten

Heb jij de gnocchi-smaak al net zo erg te pakken als ik? Dan word je misschien ook enthousiast van deze recepten:

mediterraanse gnocchi met bolognese 5

Recept mediterraanse gnocchi met vegan bolognese

Wil je deze heerlijke mediterraanse gnocchi zelf maken? In maar 25 minuten lukt dat je met dit recept:

mediterraanse gnocchi met bolognese 2

Mediterraanse gnocchi met vegan bolognese

Romy
Maak gnocchi eens op een niet-traditionele manier. Deze mediterraanse gnocchi maak je met mediterraanse kruiden en een heerlijke vegan bolognesesaus.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 2 porties

Equipment

  • Hapjespan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Voor de gnocchi:

  • 400 gram gnocchi
  • 1 el oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl kaneel

Voor de vegan bolognesesaus:

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • rode paprika
  • 100 gram linzen
  • 80 gram walnoten
  • ½ rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el rozijnen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tahin
  • 1 el oregano
  • 1 tl crispy chili-olie
  • 1 tl paprikapoeder

Als garnering (optioneel):

  • Pompoenpitten
  • Amandelen
  • Tomaatjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Hak daarnaast de walnoten in kleine stukjes.
  • Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg dan de tomatenpuree en paprika toe en bak die 5 minuten mee.
  • Laat de linzen uitlekken en maak schoon. Voeg dan de tomatenblokjes, linzen, sojasaus, paprikapoeder, crispy chili-olie, tahin, oregano, rozijnen en walnoten toe aan de pan met paprika. Laat zo'n 10 minuten pruttelen.
  • Meng ondertussen de gnocchi met de paprikapoeder, kaneel, oregano en olijfolie. Bak de gnocchi in ongeveer 10 minuten goudbruin in een koekenpan.
  • Serveer de gnocchi met de vegan bolognesesaus en eventueel met pompoenpitten en amandelen.
Trefwoord Glutenvrij, Gnocchi, Lactosevrij, Linzen, Paprika, Rozijnen, Tahin, Tomaten, Vegan, Vegetarisch, Walnoten
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
mediterraanse gnocchi met bolognese

Kun je de gnocchi ook vooraf maken?

Dat raad ik zelf niet aan, omdat de gnocchi dan wat zompig wordt en zijn knapperigheid verliest. Eventueel kun je wel de bolognesesaus vooraf maken en de gnocchi op het moment zelf bereiden. Maar op zich is de gnocchi niet ingewikkeld om lekker vers te maken. In 25 minuten heb je deze maaltijd al voor jezelf bereid.

Hoe maak jij het liefst vegan pastasaus?

mediterraanse gnocchi met vegan bolognese

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

Beoordeling recept




Recente blogs

Inkiekje #51 | Bewaker Pippa, nieuw blauw “bakkie” & babycadeau

7 februari 2022|Persoonlijk|

Aan foto’s in mijn filmrol weer geen gebrek de afgelopen weken. Ik fotografeerde er lustig op los met mijn mobiel bij bijzondere en minder bijzondere momenten. De bijzonderste van allemaal? Bart kreeg een nieuwe auto, en hij is blauw (en heel tof!). Verder zat ik met mijn neus in een prachtig boek, kocht ik het allerliefste berentruitje ooit in maat 68 (nee, niet voor Pip!) en was ik beretrots op een bakcreatie. Spiek je weer mee in mijn fotodagboek?

Millennialkwesties | Groots en meeslepend leven (of toch niet?!)

24 april 2018|Persoonlijke groei|

“Is dit het nu?” Jaren geleden was die vraag vooral weggelegd voor mannen die op middelbare leeftijd een motor kochten en vrouwen die op latere leeftijd té korte leren rokjes besloten te dragen. Maar tegenwoordig is het ook een heuse millennialkwestie. Want wat nu als je 25 bent en nog geen wereldreis hebt gemaakt, in je weekenden geen jaloersmakend spannende avonturen beleeft en de voorkeur geeft aan huisje boompje beestje boven thrillseeking? Heb je dan wel écht geleefd? Soms lijkt een groots en meeslepend leven bijna een must te zijn voor menig millennial. Maar hoe hard is dat écht nodig? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.

5 levenslessen die ik leerde van mijn vader

6 december 2016|Persoonlijke groei|

De band die ik met mijn vader heb, is heel bijzonder. We zijn aan de ene kant hetzelfde, maar aan de andere kant ook heel verschillend. Hij is bijvoorbeeld veel meer down to earth dan ik en een kei in relativeren. Ook is hij heerlijk opgeruimd, goed voorbereid en een positieveling in hart en nieren. Als klein meisje keek ik regelmatig op tegen mijn vader, maar nu zie ik hem vooral als de man van wie ik de nodige levenslessen heb geleerd. Vandaag deel ik de 5 belangrijkste levenslessen die ik meekreeg van mijn vader.

Ga naar de bovenkant