guilty pleasures

15 dingen waar ik meer plezier aan beleef dan ik soms wil toegeven

 • 24 februari 2023
 • 8 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Noem het guilty pleasures. Gekke voorliefdes. Of gewoon dingen die je graag doet en die misschien niet standaard onder het rijtje ‘hobby’s’ of ‘leuke dingen om te doen’ van mensen vallen. Aangezien ik dol ben op lijstjes maken (guilty pleasure op zich!), maakte ik er één van 15 dingen waarbij mensen regelmatig hun wenkbrauwen optrekken als ik zeg dat ik dat écht leuk vind om te doen. Van boodschappenuitjes tot rode pennen door menukaarten halen (nee, niet in het echt!) en voor digitale Sherlock Holmes spelen.

 1. Boodschappen doen. Een week geen boodschappen gedaan, is een week niet geleefd. Althans, voor mij. Ik vind het geweldig om langs de schappen te lopen, nieuwe producten uitgebreid te bewonderen, te bekijken wat er zoal in de aanbieding is, waar mogelijk de bespaarder uit te hangen en de dingen op mijn boodschappenlijstje stuk voor stuk af te vinken. Ja, boodschappen doen is de enige huishoudelijke taak waarvan ik weiger om die NIET te doen.
 2. Kattenfilmpjes op repeat zetten. Ik ben niet echt van de snelle TikTok-filmpjes en home video’s waarin mensen hard onderuitgaan. Maar om kattenfilmpjes die nergens op slaan, kan ik wel volledig in een deuk liggen. Meestal kan ik Instagram tijdens mijn werk goed links laten liggen. Maar als er tussen de receptfoto’s en portretten een hilarische kattenactie voorbijkomt, dan móet ik die zien. Nu. Een keer of vijf achter elkaar het liefst.
 3. Married at First Sight kijken. Ik ben geen groot reality-fanaat, maar deze serie is mijn absolute guilty pleasure. Ook al bevatten de afleveringen gemiddeld 93 herhalingen en zijn veel dingen overduidelijk gescript – ik vind deze serie het einde. Mijn favoriete onderdeel van de serie is het uitzoeken van de bruidskleding. Op zo’n moment kan ik niet anders dan wegzwijmelen bij het idee dat ik misschien ook ooit aan het altaar sta en dan zo’n droomjurk mag uitzoeken. Overigens verdiepte ik me laatst eens in wat nu eigenlijk de prijs van een bruidsjurk is. Ik schrok er lichtelijk van, maar – al is zo’n jurk heel veel prijziger dan de jurken die ik in de kast heb hangen – een keer de bruid zijn staat alsnog hoog op mijn bucketlist. Totdat het wellicht ooit zover is, zwijmel ik lekker verder bij trouwprogramma’s.
 4. Menukaarten en advertenties in mijn hoofd van ongevraagd taaladvies voorzien. Ik zal nooit hardop ongevraagde teksttips naar iemands hoofd slingeren, maar in gedachten ben ik mijn rode pen al door de overbodige spaties en d/t-fouten of ontbrekende w’s in ‘jouw’ aan het halen. De taalneuroot in mij kan het niet laten.
 5. De Sherlock Holmes uithangen op het internet. Als ik op een vraag antwoord móet hebben, dan spit ik Google tot in de best verstopte webpagina’s uit om het antwoord te vinden. Meestal gaat het dan overigens over compleet onbenullige dingen die totaal niet van belang zijn op dat moment. Bijvoorbeeld hoe de dochter van die ene acteur uit die ene film ook alweer heet. Of – ‘s ochtends vroeg om acht uur – wat dat ene recept was voor een overheerlijke vegan shaksuka dat ik ooit was vergeten op te slaan.
 6. Opruimen slash potjes en bakjes opnieuw organiseren. Bart weet altijd hoe laat het is als ik weer eens de halve keukenla-inhoud op het aanrechtblad heb gezet. Dan moeten alle kruidenpotjes een nieuwe plek krijgen en kan ik de – in mijn ogen – “ongeorganiseerde chaos” niet meer aanzien. Om eerlijk te zijn is dat niet alleen omdat ik houd van orde in de keukenkastjes, maar ook omdat ik een voorliefde voor opruimen en minimaliseren heb. Als kind ging mijn opruimliefde zelfs zo ver dat ik in de vakantie weleens geheel vrijwillig de kamer van mijn broertje heb opgeruimd.
guilty pleasures 2
 1. Een nieuwe e-mail ontvangen. Je kent het misschien uit films: van die Amerikaanse kantoormensen die in de hieperdepiepstemming uit hun stoel opveren zodra er een envelopje op hun computerscherm verschijnt. Bij mij is het dus ook echt zo dat ik er blij van word om e-mail te krijgen. Mijn Gmail (=werkmail) is één van de weinige dingen waarvoor ik mijn notificaties wel aan heb staan. Nu scheelt het dat mijn werkmail maar één keer in het half uur wordt “opgehaald”. Maar zodra ik zie dat er een digitale envelop klaarstaat, kan ik mijn nieuwsgierigheid maar moeilijk bedwingen en moet ik er direct op klikken. Wie weet is het iets tofs! De teleurstelling is dan ook groot als blijkt dat het Gmail-icoontje alleen maar oplichtte om me op één of andere SPAM-mail over “laadpalen voor op de parkeerplaats van mijn kantoor” te wijzen (ik bedoel: welk kantoor, welke parkeerplaats én welke elektrische auto?).
 2. Heel Pinterest afzoeken naar recepten. Als ik eenmaal op Pinterest ben beland, dan is het einde al snel zoek. Ik blijf dan maar scrollen en scrollen, omdat er zoveel leuks te vinden is én omdat het Pinterest-algoritme uitstekend doorheeft waar ik dol op ben. De kleurrijke interieurfoto’s wisselen de havermoutrecepten, social-media-tips en vegan dineropties af. Het is allemaal zó leuk dat ik bewust niet al te vaak op een dag de app open om mijn Pinterest-borden aan te vullen.
 3. Flauwe woordgrappen maken en dan hoopvol kijken of de ander ze net zo leuk vindt als jij. Gelukkig heb ik aan Bart een goede. Ik had ooit in mijn datingprofiel staan dat ik een zwak had voor mannen die flauwe woordgrappen maakten. Nou, die heb ik gevonden. Terwijl Bart net heeft gevraagd “Vind jij golf ook zo leuk of vind je er geen bal aan?”, floept er bij mij alweer uit “Jij hebt bij mij een streepje voor”, wijzend op zijn streepjestrui. Overigens moeten we meestal het hardst om onze eigen woordgrappen lachen, dus ik bewaar ze meestal voor binnen onze eigen vier muren.
 4. Veel te dure huizen bekijken op Funda. Ik bedoel: dit is dé kans om eens bij die villa van anderhalf miljoen naar binnen te spieken zonder dat je voor enge gluurder hoeft te spelen. Overigens bracht ik zelfs toen ik net mijn huis had nog veel tijd door op Funda. Ik heb aan de huizenjacht van destijds een eeuwige Funda-verslaving overgehouden.
 5. Schoonmaakklusjes met direct resultaat. Van stoffen, stofzuigen en dweilen word ik niet per se een gelukkiger mens. Maar laat je me een vlekje op de vloer wegboenen, de waterkoker ontkalken of het aanrecht schoonmaken, dan ga ik die klus met een grotere glimlach aan. Ik ben gek op van die huishoudelijke klusjes waarbij je al na vijf minuten resultaat ziet, trots een vinkje kunt zetten en dan met een voldaan gevoel kijkt naar je “meesterwerk”.
 6. Compleet opgaan in een specifiek onderwerp als ik iemand heb gevonden die precies dat onderwerp boeiend vindt. Als ik ergens enthousiast over ben, dan ben ik er ook echt mega-driedubbel-enthousiast over. Dus als ik iemand tegenkom met wie ik die passie deel, dan raak ik er niet snel uitgepraat over. Eindelijk iemand die je daar niet mee vermoeit, maar die (als het goed is) dit onderwerp ook boeiende materie vindt. Zo ben ik altijd een blij kattenvrouwtje als blijkt dat degene tegenover me ook kattenmens is. Ook vind ik het geweldig om compleet op te gaan in praten over eten. Gelukkig deel ik de passie voor eten én eten fotograferen met broerlief. Mag jij raden waar het merendeel van onze gesprekken over gaat… Juist.
 7. Herinneringen van vroeger oprakelen. Weet je nog dat we ooit met floppy’s werkten? Dat je onder schooltijd werd gestoord door een BlackBerry waarmee je kon pingen? Dat je zuinig met je schaarse computertijd moest omgaan omdat er maar één computer was voor vijf gezinsleden? Dat we Diddl-plaatjes ruilden op het schoolplein en ruzie hadden over wat de “schattigste Pokémon-kaart” was? Oké, ik houd op. Kletsen over het leven als nineties-kind doe ik gewoon graag.
 8. Online kijken, kijken, maar niets kopen. Het aantal keer dat ik online bestellingen plaats, valt alles mee. Maar online spieken naar producten die ik mogelijk kan bestellen én dat dan nooit doen, vind ik een leuk vermaak op zich. Zo ben ik al vier weken mijn mandje bij Foodello steeds aan het vullen en dan weer aan het wegklikken. Gewoon omdat ik het leuk vind om te zien wat er verkrijgbaar is, maar vaak daarna tot de ontdekking kom dat ik dit niet nodig heb.
 9. Lijstjes maken. Ik noteer de hele week door producten op onze weekboodschappenlijst, zet elk wissewasje (“even Piet appen met vraag X”) op een takenlijst, maak lijstjes met onderwerpen waar ik nog over wil bloggen, heb een document met nog uit te werken receptideeën en heb zelfs ergens in de krochten van mijn PC een lijstje met kindernamen dat ik steeds aanvul (al vanaf mijn 13e!). Ik houd ervan om dingen op een lijstje te zetten, en geniet er nog meer van als ik die dingen dan kan afvinken. Deels vanwege de voldoening, deels omdat ik dan weer een nieuw lijstje kan maken.

Heb jij ook zo’n activiteit waar je meer plezier aan beleeft dan je soms toegeeft?

1 13
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 24 februari 2023 op 7:18 am - Beantwoord

  Ik zie er een paar tussen staan die ik herken, zoals de rode pen, MAFS, lijstjes maken en herinneringen ophalen. Verder kan ik oneindig plezier beleven aan blooperfilmpjes van films en series. Ik kijk bijvoorbeeld geen GTST, maar de blooperfilmpjes zie ik dan weer wél;).

 2. Ilona 24 februari 2023 op 7:42 am - Beantwoord

  Ja buiten een bord zien staan bij een lunchtent met de tekst: Dezembrood met gegrilde obergine….Dan ga ik dus wel naar binnen om iets te zeggen. Ook heerlijk (dure) Funda huizen kijken maar ook ‘gewone’ en kijken hoe mensen e.e.a. ingericht hebben. Kattenfilmpjes op repeat. Ik hoop dat je die van de KPN kent anders is dit de meest recente:
  https://www.youtube.com/watch?v=Q17kjOIpwmg
  Oh ja de kat heet Louis. Ik vind jullie Pippa ook wel fotogeniek en een type voor een kattenreclame. Heb het Amy gevraagd maar de dame slaat een filmrol af. Fijn weekend!

 3. Anne 24 februari 2023 op 9:32 am - Beantwoord

  Ja… ik vind het dus heel leuk om dierengeluiden te maken. Echt plezier in om als een of andere vogel te krijsen. 😂 Mijn vriend is er inmiddels aan gewend, gelukkig.

 4. Simone 24 februari 2023 op 1:01 pm - Beantwoord

  Haha, present voor Married at first Sight! En ik kan soms ook uren lang Reels kijken op insta. Mag ik niet te vaak van mezelf, want je verdwaald er in. Gek genoeg kan ik dit wel handelen, maar van Tiktok krijg ik kortsluiting.

 5. Daenelia 24 februari 2023 op 2:10 pm - Beantwoord

  Nou, vooruit dan maar: ik geef nu toe dat ik eigenlijk toch wel geniet van mijn wekelijkse workout bij mijn personal trainer. Daar. Het is gezegd. Niet doorvertellen, want dan maakt-ie het vast net een tikje zwaarder! 😉
  Maar mijn ochtendwandeling met de hond is echt mijn geniet-momentje. Weer en wind, regen of zoneschijn: zo wandelen tussen half 8 en 8 uur is ontzettend heerlijk.

 6. Saskia 25 februari 2023 op 3:03 pm - Beantwoord

  Ik heb ook zeker geniet momentjes en juist daarbij sta ik stil. Wat een super fijn lijstje om te lezen! Mijn geniet momentje is toch wel als Noa wakker wordt <3 Echt even samen opstarten de dag.

 7. Irene 25 februari 2023 op 9:02 pm - Beantwoord

  Haha, moest lachen om die dure huizen. Dat doe ik ook wel eens graag. Altijd benieuwd hoe het interieur er in zo’n huis uitziet. Valt vaak nog tegen :’) En ja lijstjes maken, natuurlijk!

 8. Giovanna Jansen 4 maart 2023 op 1:59 pm - Beantwoord

  Oe, die rode pen in gedachten over menukaarten, borden of advertenties laten gaan… heel herkenbaar, haha!

Recente blogs

44 leuke dingen om te doen met washi tape

26 januari 2019|DIY|

Mijn verzameling washi tape groeit gestaag. Inmiddels heb ik in mijn kast heel wat rolletjes liggen in alle kleuren van de regenboog. Washi tape kost bijna niets, ziet er vrolijk uit en heeft ook nog eens honderden (wat zeg ik: duizenden!) doeleinden. Je kunt er nog net niet je band mee plakken. Ben jij nog op zoek naar leuke dingen om te doen met washi tape? Of zoek je gewoon een goed excuus om nóg meer rolletjes in te slaan? Dan zit je hier goed! Ik deel 44 leuke dingen om te doen met washi tape.

Unsuccessful adulting? | 10x Niet zo volwassen aan mij!

21 december 2017|Persoonlijk|

Vanaf je 18e ben je in Nederland officieel volwassen. Gelukkig is die grens niet zo strikt en krijg je ook na je 18e verjaardag nog alle tijd om te wennen aan het volwassen leven. Of beter gezegd: gelukkig mag ik mijn hele leven lang de nodige onvolwassen trekjes hebben. Dat maakt het leven wel zo leuk toch?! Anna tagte mij laatst voor de Unsuccessful Adulting-tag. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en noem 10 dingen die niet zo volwassen zijn aan mij. Meer weten over mijn passie voor fluffy konijnensloffen en mijn stiekeme YouTube-favoriet? Lees dan snel verder.

Kleine wandeling, groot plezier | Hoe wandelen (door Amsterdam) mij vrolijk maakt!

21 oktober 2018|Lifestyle, Op reis|

Hollen, vliegen, rennen. We hebben vaak haast en weten niet hoe snel we ons van A naar B moeten bewegen. Ook ik doe daar nogal eens aan mee. Terwijl ik flink doorstap om op tijd op mijn plek van bestemming te komen, vergeet ik soms hoe mooi onder andere onze hoofdstad is. Daarom besloot ik laatst om mijn tempo te verlagen en tijdens mijn wandeling door Amsterdam-West alles te fotograferen dat mijn aandacht trok. Ik was al snel heel wat foto’s en een glimlach rijker. Ook jou kan ik zo'n bewuste wandeling (waar dan ook) van harte aanbevelen. Waarom? Nou, lees en kijk maar mee naar mijn (foto)verslag van de wandeling door Amsterdam.

Ga naar de bovenkant