Collage mei 2018 2

Mei 2018 | De maand van…

 • 2 juni 2018
 • 30 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mei is mijn favoriete maand van het jaar. Niet alleen ben ik gek op de lente (zon! bloemen!) en is het mijn verjaardagsmaand, maar ook was het een maand met veel leuke belevenissen. Zo was ik een dag in het zuiden des lands te vinden, maar ging ik ook een dag naar de Veluwe en begon ik deze maand zowaar mijn eigen onderneming. Verder werd ik verrast met live muziek én met een boek dat me juist nu op het lijf geschreven is. Maar ook was deze maand een beetje verdrietig door het afscheid van onze Beertje. Ik praat je in dit maandoverzicht helemaal bij.

maandoverzicht mei 2018

Mei 2018 was de maand van…

 • …25 kaarsjes uitblazen. Deze maand werd ik een kwart eeuw oud. Hoewel die verjaardag er natuurlijk al een jaar aan zat te komen, vond ik het toch een bizar idee dat ik nu echt aan de tweede helft van mijn twintigerjaren ben begonnen. Ik had een geweldige verjaardag, waarop ik op kantoor zowaar totaal werd verrast met live-muziek (lees: een video-oproep waarin collega’s me toezongen), voor mijn verjaardag een prachtige jurk uitzocht en lieve familieleden op visite kreeg.
 • …verwennerij. En dan werd ik voor mijn verjaardag ook nog eens verrast met lieve cadeaus. Zo kreeg ik van Lianne het toepasselijke boek F*ck the quarterlife crisis, dat ik al lange tijd wilde lezen, en gaven mijn ouders me een Netflix-abonnement. Mijn broertjes gaven me een complete bestekset voor mijn uitzet. Hoe lief! Je raadt nooit wat ze erbij zeiden: “We hebben toch maar deze gekocht in plaats van de set die je vroeg. Deze is namelijk wel vaatwasserbestendig!” Ideale schoonzoons worden het, die broers van mij.
 • …een eigen bedrijf. Hoeveel grote mijlpalen kun je in een maand proppen? Nou, in ieder geval twee dus! Deze maand begon ik namelijk ook mijn eigen onderneming. Hoe gaaf klinkt dat alleen al?! Ik schreef me in als freelance tekstschrijver en blogger, voor naast mijn baan. Ik ben nu volop bezig met ideeën uitwerken en hoop in juni mijn eigen site te (laten) bouwen, professionele foto’s te laten maken en een logo te laten ontwerpen.
 • …AVG-, privacy- en cookiegeknutsel. Maar bloggen en tekstschrijven betekent niet alleen maar woorden combineren tot mooie zinnen. Er komt ook weleens wat minder creatief gedoe bij kijken. AVG-gedoe in dit geval, oftewel de nieuwe privacywet waar je ook als blogger iets mee moet. Een klein vreugdesprongetje maakte ik dan ook wel toen mijn privacy statement uiteindelijk helemaal af was. Lang leve de vele artikelen en stappenplannen die me daarbij hebben geholpen!
 • …mega-opruiming. Mijn kledingkast hing vol met items die ik nauwelijks nog droeg, ik had een flinke stapel boeken liggen waar ik niets meer mee deed en mijn laatje met ‘nog uit te zoeken’ spullen werd steeds voller. In mei was ik het zat! Ik zette een hele berg spullen te koop, mestte mijn kledingkast uit en bracht een flinke stapel boeken naar de kringloopwinkel. Dat ik vervolgens de deur ernaast in ging op zoek naar nieuwe tweedehands vondsten laat ik maar even buiten beschouwing.

maandoverzicht mei 2018

 • …dagtripjes in eigen land. Soms vergeet ik onterecht dat je voor mooie plekken ons land helemaal niet uit hoeft. Deze maand werd ik me daar extra van bewust. Dat begon al met een last-minute bezoek aan de Keukenhof. Ook was ik een middag op de heide te vinden én genoot (met een zachte ‘G’) ik van een dag in het knusse Den Bosch met een vriendin. Verder beleefde ik een geslaagd dagje Amsterdam, waarbij ik zelfs de roze pantalon wist te scoren die ik al heel lang zocht.
 • …zoeken naar balans. Naast de vele leuke dingen, was het deze maand ook druk. Maar dan ook echt DRUK, vooral op het werk. Gelukkig houd ik er wel van om lekker bezig te zijn, maar ik merk wel hoe belangrijk ontspanning juist in deze drukke weken is. Ik probeer dan ook vaker ‘nee’ te zeggen, nam een paar keer vrije uren op en heb goede voornemens om in juni van mijn kersverse Netflix-abonnement te gaan genieten. Overigens ga ik in juni van 36 naar 40 uur werken, dus juist dan komt extra ontspanning goed van pas!
 • …afscheid van onze lieve Beertje. Helaas gebeurde er deze maand ook iets verdietigs: we lieten onze poes Beertje op de allerlaatste dag van de maand inslapen. Steeds meer veranderde ons vrolijk huppelende poesje in een arm vogeltje. Zo sneu! Ze genoot nog wel zichtbaar van de aaitjes en aandacht en is uiteindelijk heel vredig ingeslapen. Het is het beste voor haar, maar wat missen we Beertje nu al! ♥
 • …hersenspinsels en goede plannen. Juist door de hectiek en de verdrietige situatie met Beertje was mei ook een maand waarin ik veel nadacht. Er gaat in zo’n geval vaak niets boven mijn hersenspinsels op mijn blog van me af schrijven. Nog veel fijner is het om, bijvoorbeeld bij millennialissues, te merken dat ik vaak niet de enige ben. Tegelijkertijd heb ik het idee dat ik steeds meer mijn weg vind, knopen doorhak en luister naar mijn gevoel. Daar hoop ik dan ook in juni mee verder te gaan. Leuke plannen voor juni om blij van te worden, heb ik in ieder geval genoeg. Te beginnen met een dagje weg met ClaireLaat juni maar komen!

Wat was jouw hoogtepunt van de maand mei?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 2 juni 2018 op 6:15 am - Beantwoord

  Ondanks het verdriet om Beertje, toch heel wat mooie belevenissen en gevoelens om de maand mee af te sluiten.

  Mei was voor mij ook een leuke maand. Hoogtepunt waren weer alle leuke dingen die ik mocht doen.

  • Romy 2 juni 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je zo’n geslaagde maand hebt gehad! Altijd heerlijk om een aantal leuke dingen op de planning te hebben staan waar je echt van kunt genieten 🙂

 2. Shirley 2 juni 2018 op 8:15 am - Beantwoord

  Een maand met ups and downs dus. Sterkte met het verlies van Beertje. Mooi dat je steeds meer je eigen weg vindt. En zie hoeveel mijlpalen in deze maand 🙂 Mijn mei bestond uit veel lange weekenden en veel mooi weer.

 3. Darina 2 juni 2018 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand heb jij achter de rug, ondanks het verdriet om Beertje. Heel veel sterkte met dit verlies. Mijn maand mei bestond uit een vakantie van twee weken en een droom die uitkwam: een helikoptervlucht!

  • Romy 2 juni 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

   Dankje voor je lieve reactie! En die lange weekenden waren inderdaad ook wel een hoogtepunt van mei. Gratis dagen vrij krijgen is natuurlijk nooit verkeerd, zeker niet als het lekker weer is 😉

  • Romy 2 juni 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

   Bedankt voor je lieve woorden! En wauw, wat gaaf die helekoptervlucht! Ik kan me voorstellen dat dat echt wel een hoogtepunt van de afgelopen maand voor je was 🙂 Net als een lekkere vakantie trouwens!

 4. Loes 2 juni 2018 op 9:25 am - Beantwoord

  Heel rot dat jullie de maand zo verdrietig afsloten.. Maar verder heb je gelukkig wel een goede maand gehad! Goed dat je steeds meer de balans weet te vinden.

 5. Saskia 2 juni 2018 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat rot zeg van Beertje, heel erg veel sterkte<3
  Gelukkig verder heel wat positieve en leuke dingen!

 6. Neverdullmoments 2 juni 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Ahh arme Beertje 🙁 ergens ook mooi dat hij nu een speciaal plekje in jouw maand heeft gekregen 🙂 Wat heerlijk dat je je kledingkast hebt opgeruimd! Je hebt ook alweer zo veel leuke nieuwe dingen geshopt die er dan weer bij kunnen 😀 geniet ze in juni!

  • Romy 2 juni 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Ja, Beertje had haar plekje in mijn maandoverzicht meer dan verdiend, ondanks het verdrietige nieuws ♥
   Wat betreft die kleding weet ik inderdaad wel hoe ik die lege plekjes weer kan opvullen, haha.

 7. Lianne 2 juni 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je, ondanks het verlies van Beertje, toch een leuke maand hebt gehad! Inderdaad doet zoiets als een verjaardag en mooi weer altijd goed <3 En vandaag begint ook al goed met jouw verjaardagsfeestje, ik heb er veel zin in!

 8. Geke 2 juni 2018 op 1:50 pm - Beantwoord

  Jammer dat de maand eindigde met een valse noot en het afscheid van Beertje. Maar verder wel een maand met veel mooie momenten en spannende stappen naar de toekomst 🙂

  Hier was mei de maand dat de tuin weer echt tot leven kwam. Genieten van de talrijke bloemen van Clematis, Pioenen,…
  Helaas wel overschaduwd door het onverwachte overlijden van mijn tante… Heftig… maar gelukkig wel veel mooie herinneringen want ze heeft me zoveel geleerd.

  • Romy 2 juni 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Ja, gelukkig waren er, naast het verlies van Beertje, ook heel wat mooie momenten! ♥ Ik heb ook al echt heel veel zin in vanavond. Superleuk dat je erbij bent! 🙂

  • Romy 2 juni 2018 op 7:02 pm - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat je tante onverwacht is overleden. Gecondoleerd en heel veel sterkte met dit verlies! Die herinneringen pakt inderdaad niemand je meer af en zijn hopelijk iets moois om voor altijd bij je te houden.
   Mooi om te horen dat je ook van de tuin kon genieten! Ik vind de natuur ook vaak wel op z’n mooist in de maanden mei en juni. Prachtig, al die bloemen!

 9. Zo simpel is dan geluk 2 juni 2018 op 4:27 pm - Beantwoord

  Ik word helemaal blij van de vrolijk gekleurde foto’s in dit blogje. Fijn dat er zoveel leuke belevenissen waren voor je in jouw favoriete maand. Wel ontzettend verdrietig van Beertje. 🙁

 10. Hilly Nicolay 2 juni 2018 op 5:32 pm - Beantwoord

  Jammer van Beertje.
  Je hebt veel beleeft in mei.

  Mijn hoogtepunt was voor het eerst zeilen met het grote zeil op de boot, spannend…

  Fijn weekend.

  • Romy 2 juni 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je met een grote boot hebt gezeild deze maand! Dat lijkt me een hele belevenis. Fijn weekend!

 11. Johanne 2 juni 2018 op 6:22 pm - Beantwoord

  Ondanks van de laatste dagen heb je gelukkig verder een hele mooie maand gehad. Voelt voor ons toch een beetje hetzelfde he, als jarigen in mei? Goed je rust pakken hoor!! Vooral als je 40 uur gaat werken, is het zo belangrijk om soms ook even helemaal niets te doen. Eurgh, klinkt als zo’n dwingende tip. Heb ik altijd een hekel aan, maar bedoel ik dus niet zo ;p. Weet je al wat je op Netflix gaat kijken? 😉

  • Romy 2 juni 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Ja, lang leve jarig zijn in mei 🙂 Ik blijf het alleen al daarom de leukste maand van het jaar vinden.
   Hihi, je tip komt zeker niet dwingend over, hoor. Je hebt helemaal gelijk! Ik kom er ook steeds meer achter hoe belangrijk rust juist nu is. Daar wil ik dan ook zeker tijd voor vrijmaken in juni. Een Netflix-abonnement is in ieder geval een goede stok achter de deur 😉 Ik denk dat ik wil beginnen met Riverdale, Modern Family (daar heb ik al veel seizoenen van gezien, maar ben zo benieuwd naar het vervolg!), New Girl of Orange is the New Black. Je hoort het al: keuzestress, haha 😉

 12. Daenelia 2 juni 2018 op 8:29 pm - Beantwoord

  Best een spannende maand, met een naar moment er tussendoor. Ik denk dat je op Netflix ook Unbreakable Kimmy Schmidt een kans moet geven 🙂 Beetje rare humor, maar wel ontzettend vrolijk. Geniet er van, wat je ook kijkt.
  Afgelopen maand was wel okay, met mooi weer en zo.

  • Romy 3 juni 2018 op 4:19 pm - Beantwoord

   Dankje voor de serietip! Nu ben ik heel benieuwd! Rare humor is eigenlijk altijd wel goed ?

 13. HIlde 4 juni 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Even stil geworden van het nieuws ivm Beertje. Veel sterkte toegewenst. Verder lees ik hier ook veel productiviteit. Proficiat trouwens met jouw eigen onderneming en veel succes alvast 🙂 Opruimen gebeurt hier de laatste tijd ook wat vaker. Voelt echt goed hé.

  • Romy 4 juni 2018 op 11:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Opruimen voelt inderdaad zo fijn. Zeker als er ook wat minder leuke dingen gebeuren, zoals het overlijden van Beertje, geeft dat me ook echt een oppepper 🙂

 14. Simone 4 juni 2018 op 1:17 pm - Beantwoord

  Hier geen enorme hoogtepunten afgelopen maand. Maar ik heb er ook even een lijstje van gemaakt! Deze maand zit denk ik wel vol hoogtepunten (als ik mijn agenda bekijk). ☺️

  • Romy 5 juni 2018 op 7:04 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je in ieder geval een maand vol hoogtepunten tegemoet gaat 🙂 Ik ben benieuwd. Geniet er lekker van!

 15. Nikita 5 juni 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

  Mei was een hele mooie maand. Eentje van veel zelfinzicht en plezier. Eentje waar het eindelijk de goede kant lijkt op te gaan. Er zijn niet perse hele grote dingen gebeurd, maar het was een leuke maand door de kleine dingen die gebeurden. En natuurlijk doordat het leven zoveel leuker is als je jezelf accepteert en gelukkig bent met wie je bent. En het leuke is dat hoe meer ik mezelf begin te waarderen (zonder dat het arrogant wordt, gewoon gezond zelfvertrouwen), hoe meer ik ook merk dat ik complimenten van anderen accepteer en hoe ze me raken. Ik had bijvoorbeeld gisteren een klasgenoot geholpen die ziek was, door haar de blaadjes van Frans te sturen via Facebook. En ze reageerde superdankbaar en vertelde hoe lief ze het vond dat ik dat deed voor haar. En dati k een hart van goud had. En toen ik terugging naar mijn kamer naar zus, die glimlach was zo groot! Mei was ook een maand van afscheid nemen. Ook voor mij. Ik wens jou ook nog eens heel veel sterkte met Beertje. Begin mei is mijn vogeltje gestorven en eind mei had ik het laatste gesprek met mijn vertrouwenspersoon. Het gaat prima met mij, ik probeer gewoon mezelf de tijd te geven om het te verwerken. En mezelf niet te vertellen dat het onnozel of onzin is, want dat is het niet. En nooit meer terugzien zal toch niet gebeuren. Ik zoek hem wel nog eens op op de opendeurdag zoals ik al zei 🙂 Toffe blogpost Romy!

  • Romy 6 juni 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi om te horen dat je een fijne maand mei achter de rug hebt en dat deze maand je ook veel waardevolle inzichten én zelfacceptatie heeft opgeleverd. Het klinkt alsof je supergoede stappen aan het zetten bent en volop bezig bent om nog veel beter in je vel te zitten ♥

   Wat lief trouwens dat je je klasgenoot hebt geholpen door haar de aantekeningen van Frans te sturen. Zo’n lief compliment van haar is meer dan verdiend. Steek die maar in je zak 🙂

   Ik wens je heel veel sterkte met het overlijden van je vogeltje. Wat ontzettend sneu om dat te horen! En sterkte natuurlijk met het afscheid nemen van je vertrouwenspersoon. Ook al is hij er natuurlijk nog altijd, ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om hem niet meer zo regelmatig te kunnen zienen. Op termijn zal het wennen en zal hij vooral een mooie herinnering zijn, maar zo in het begin is het natuurlijk niet makkelijk.

 16. Odetta 6 juni 2018 op 6:24 am - Beantwoord

  Heel vel sterkte met het verlies van jullie lieve “knuffel”beertje! Beertje heeft een heel mooi leven bij jullie gehad en de mooie herinneringen blijven voor altijd bestaan.

  • Romy 6 juni 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend lieve en mooie reactie! Ik houd me inderdaad vooral vast aan de mooie herinneringen die ik voor altijd aan haar heb.

Recente blogs

Jezelf kwijt zijn? Deze 9 tips helpen (zonder grootse zoekacties)!

30 december 2020|Persoonlijke groei|

“Jezelf kwijt zijn”. Het klinkt wat gek. Ik bedoel: ik ben regelmatig mijn SD-kaart kwijt en moet ook weleens het hele huis doorzoeken om die ene fijne pen terug te vinden. Maar mezelf kwijt zijn, hoe dan? Toch heb ik dat gevoel een aantal keer gehad. Soms ben je zo veel bezig met anderen of met allerlei zelf opgelegde verwachtingen dat je kwijt bent wat jij nu écht wilt. Gelukkig heb je geen 'Opsporing verzocht' nodig om jezelf terug te vinden. Dit zijn 9 tips die mij van dat gevoel afhelpen.

10 verrassend leuke dingen om alleen te doen

10 maart 2018|Lifestyle|

Ook als ‘mensen-mens’ vind ik het soms best fijn om iets alleen te doen. Even geen rekening hoeven houden met andere mensen en enkel je eigen gedachten die door je hoofd heen gaan. Op z’n tijd is dat zo slecht nog niet! Naast een avond jezelf pamperen of met een boek op de bank kruipen, zou je er ook een keer alleen op uit kunnen gaan. Ter inspiratie zet ik 10 leuke dingen om alleen te doen op een rij die misschien niet zo voor de hand liggen. Ik zou zeggen: geef het eens een kans! Niet in plaats van leuke uitjes met anderen, maar gewoon daarnáást.

Mijn 7 favoriete momenten op zondag

3 december 2017|Persoonlijk|

Zondagse kneuterigheid? Ik ben er dol op! Stiekem heb ik mijn hart een beetje verloren aan de zondag. Op zaterdag vlieg ik vaak van hot naar her, maar mijn zondagen besteed ik graag iets rustiger. Of nou ja, ik ben niet zo van de luie zondagen. Wel vind ik het fijn om op zondag alles net iets minder gehaast te doen. Dan geniet ik met vriendinnen, familie of soms juist alleen van de laatste dag van de week. Benieuwd waarom ik zo dol ben op de zondag? Ik deelgraag mijn 7 favoriete zondagmomenten met je. Om ook jou te inspireren van vandaag een geweldige zondag te maken!