Mei 2019 | Maand van mooie mijlpalen, Pippa & plantjes

1 jun 2019 | Persoonlijk | 24 reacties

maandoverzicht mei 2019

De maand mei 2019 is alweer ten einde. Een heel bijzondere maand die propvol zat met grote mijlpalen en geweldig mooie hoogtepunten. Het is een maand die me waarschijnlijk de rest van mijn leven zal bijblijven door de vele grote stappen die elkaar in rap tempo leken op te volgen. Zo ging ik deze maand officieel het huis uit, verwelkomde ik de allerliefste fluffy huisgenoot Pippa, kon ik mijn kleding eindelijk ophangen in de mooie kledingkast waar ik altijd al van droomde en mocht ik ook nog eens 26 kaarsjes uitblazen. Tijd voor een maandoverzicht, al is het maar zodat ik mijn mei-mijlpalen zelf niet meer vergeet.

 • De grote verhuizing. Wat vond ik het ontzettend spannend toen dé dag dichterbij kwam. Na hier maanden naartoe geleefd (en geklust) te hebben, was het op 9 mei dan echt zover: ik trok een deur achter me dicht om me in mijn huisje in Aalsmeer te vestigen. Eigenlijk ben ik één en al positief. Zoals ik in deze update al schreef, ik heb het enorm naar mijn zin. Eigenlijk voelt het nu al alsof het nooit anders is geweest. Ja, thuis voel ik me hier zeker.
 • De kledingkast van mijn dromen. Mijn appartement voelt al helemaal als thuis sinds mijn grote Pax-kast hier een plek heeft gekregen. Wat voelt het luxe om mijn jurkjes op kleur gesorteerd (sorry, neurotich trekje!) in een flinke kast te hebben hangen. Dat maakt outfits samenstellen nóg leuker.
 • Nog meer tierelantijntjes voor in huis. Naast mijn kast, kon ik nog veel meer nieuwe (en oude) aanwinsten in mijn huis verwelkomen. Mijn oude vertrouwde Billy-boekenkast mocht mee, net als een hele lading verhuisdozen vol met hobbyspullen. Verder kwam onder andere een geweldige zonnespiegel binnen, die ik (lucky me!) had gewonnen bij LINDA. magazine. Ook kocht ik accessoires om van mijn logeerkamer een fijne plek te maken. Ik zou er bijna zelf gaan slapen.
 • Fotoshoot met Melanie. Verder ging ik begin deze maand een dagje naar Gouda met Melanie, waar zij een aantal foto’s van me maakte. Wat een leuke stad om te ontdekken! Ook met Melanie was het erg gezellig. Ik ben erg in mijn nopjes met haar foto’s, die je onder andere al in deze en deze outfitpost kon bewonderen.
 • Wasjes in mijn wasmachine. Deze maand had ik helaas ook met wat pech te maken in huis. Lekkage in het toilet, een inbouwwasmachine die al kapot bleek te zijn voordat ik in het huis trok en een verkalkte douchekraan. Lang leve mijn vader, de wasmachinemonteur en de loodgieter die ervoor hebben gezorgd dat ik weer mijn eigen wasjes kan draaien en niet meer maatbekers naast mijn toilet hoef te zetten.
 • Kokkerellen (of: pogingen daartoe!). Een eigen woning betekent ook dat ik dagelijks de keuken in duik. Ik kreeg heel wat tips van jullie voor simpele recepten en merk dat ik al meer plezier aan het koken beleef. Mijn kookprestaties vallen me niet tegen: de teller staat op slechts 1 maaltijdsalade en 2 keer brokken maken (nooit te veel water bij diepvriesspinazie doen!). Verder heb ik elke avond gezond gekookt.
 • 26! Vorige week zaterdag werd ik 26. Een leeftijd waarvan ik zelf ook nauwelijks kan geloven dat die bij mij hoort. Daar kwam nog een mijlpaal bij toen ik voor het eerst in mijn leven geen legitimatie hoefde te laten zien bij het kopen van twee bierflesjes voor verjaardagsvisite. Een unicum als je al je hele leven jonger wordt geschat. Het is dat ik geen bier drink, maar ik zou er bijna eentje op gedronken hebben.
maandoverzicht mei 2019
De twee foto’s van mij zijn gemaakt door Melanie Smulders.
 • Verjaardagen en housewarmings. Voor mijn verjaardag en voor een eerste rondleiding door mijn huis kwamen op verschillende dagen lieve vriendinnen en familieleden langs. Helemaal leuk! Extra bijzonder was het om mijn opa en oma een tour door mijn huis te geven. Mijn oma gaf me naderhand zo’n dikke knuffel dat ik er zelf een beetje emotioneel van werd.
 • Naar de Friese hoofdstad. Ook ging ik deze maand richting Leeuwarden, waar Sabine me gezellig een stuk van de stad liet zien. Ik was nog nooit in de Friese hoofdstad geweest en was verrast door de enorme rust die er heerst. Wat een verschil met Amsterdam! Extra grappig is dat een collega uit Amsterdam maandag vertelde dat hij me daar had herkend. Nederland blijft een klein wereldje!
 • Kijkvoer! De afgelopen maand keek ik eigenlijk nauwelijks tv of Netflix. Iets met een huishouden en andere prioriteiten. Wel ging ik steeds weer uitgebreid zitten voor Married at First Sight. Heerlijke televisie! Ook ben ik begonnen met de serie Undercover op Netflix en ging ik met mijn moeder naar de film Baantjer: het begin, waar we beiden erg over te spreken waren.
 • Het Moco-museum. Deze maand had ik een blogsamenwerking waar ik wel heel trots op was, namelijk een met het Moco-museum. Samen met mijn moeder bezocht ik dit museum en dat was zeker heel erg leuk. Binnenkort volgt er een uitgebreid artikel over.
 • Plantenmama in wording. Deze maand werd mijn huis letterlijk opgefleurd met een paar plantjes. Zo deden vriendinnen me een hortensia en een paar vetplantjes cadeau. Dat vergt heel wat van mijn niet al te goede plantenmamaskills, maar ik doe mijn best om deze mooierds in leven te houden.
 • Mijn nieuwe fluffy huisgenootje: Pippa! Een van de belangrijkste mijlpalen van deze maand was toch wel het verwelkomen van mijn lieve vriendinnetje in huis: Pippa. Wat een feestje is het met dit meisje erbij! Ik ben nu al veranderd in een kattenmama die haar hele telefoon vol heeft staan met foto’s en filmpjes van Pippa om trots aan iedereen te laten zien. Thuis komen is nog nooit zo leuk geweest. Wat is het fijn als Pippa met haar miauw gezellig tegen me aanpraat zodra ze me ziet. Dit meisje maakte deze maand vol mijlpalen nog vele malen mooier.

Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

24 Reacties

 1. Saskia

  Mei was wel een echte maand met fijne mijlpalen voor je, super tof! Straks ook een prachtige maand om naar terug te kijken! heerlijk ook om je kleurrijke en leuke foto’s te zien bij dit artikel<3

  Mijn hoogtepunt was toch wel de start van mijn zwangerschapsverlof!
  Fijn weekend lieve Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve en fijne bericht! En ook zo fijn dat jij nu van je meer dan welverdiende zwangerschapsverlof kunt genieten. Geniet er lekker van en een heel mooi weekend! <3

   Antwoord
 2. Rianne

  Wat een vrolijk lijstje! Jouw Mei klinkt als een hele leuke maand :) Mijn mijlpaal van deze maand was dat ik klaar ben met mijn Centraal Examens, dus ik hoop dat ik in juni de mijlpaal dat ik geslaagd ben kan vieren!

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk dat je examens nu achter de rug zijn. Ik ga heel hard met je mee duimen dat je geslaagd bent. Spannend hoor! :)

   Antwoord
 3. Shirley

  Bij mij is koken nog steeds een soort kansspel. Soms lukt een moeilijk recept verrassend goed. De keer daarna laat ik boter aanbranden. Ik zorg maar gewoon dat ik altijd een pizza in de vriezer heb om echte fiasco’s op te lossen. Ik vond Undercover heel goed. Dat was ook meteen de enige serie die ik op Netflix kijken, nu maar eens op zoek naar nieuwe serie-inspiratie. Hoewel, met het mooie weer kijk ik vaak veel minder series.

  Antwoord
  • Romy

   Dat is natuurlijk ook nog een handige oplossing, altijd iets in huis hebben voor kookproblemen. Ik heb wel al één maaltijd ontdekt die ik kan maken als ik niet meer dan 5-10 minuten tijd heb (verse ravioli met spinazie/tuinbonen-vulling en daarbij dan diepvriesspinazie en een vega-burger). Ook ideaal en nog lekker ook! :)
   Leuk dat jij ook Undercover hebt gekeken! Ik kijk ook weinig series op Netflix de laatste tijd, maar deze serie vind ik echt wel tof. Maar met dit weer is naar buiten gaan inderdaad vaak een beter idee ;)

   Antwoord
 4. Darina

  Een heel mooi lijstje! Je hebt een hele mooie maand beleefd.

  Antwoord
  • Romy

   Echt leuk om eens daar te zijn geweest! Ik vond Leeuwarden ook echt een leuke stad. Wel onwijs rustig (ook wel weer lekker!) in vergelijking met Utrecht, Rotterdam en Amsterdam, haha.

   Antwoord
 5. Anna

  Wat een fijn lijstje! Wat leuk dat je in Leeuwarden was. Ik vind Leeuwarden altijd een beetje saai, maar wel op een goede manier. Gewoon rustig en gezellig, haha! :D Wat een mooie mijlpalen heb je beleefd in mei, de tijd vliegt inderdaad! Ik wens je weer een fijne nieuwe maand toe!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Leeuwarden is vergeleken met de steden die ik gewend ben (Utrecht en Amsterdam) enorm rustig, maar wel op een fijne manier.
   Voor jou ook een fijne maand juni :)

   Antwoord
 6. Anna

  Wat een mooie mijlpaaltjes weer deze maand Romy! Mijlpaaltjes? Mijlpalen! Een mega maand haha! Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Haha, het was inderdaad een maand van nogal grote mijlpalen. Wel allemaal positief, dus ik kijk er met veel plezier op terug :)

   Antwoord
 7. Naomi

  Mei-mijlpaal vind ik wel een lastig woord hoor;). Je hebt inderdaad wel een heleboel grote stappen gezet de afgelopen maand. En ja, al die lekkages enzo zijn dan wel weer nadelen van een eigen huis. Dat soort dingen kunnen een hoop tijd kosten. Toch fijn dat er ‘mannetjes’ zijn die dat voor ons kunnen fixen.

  Antwoord
  • Romy

   Inderdaad! Ik ben blij dat er mensen zijn die meer verstand hebben van dingen als lekkages dan ik. En nu alles gemaakt is, kan ik het wel nog meer waarderen dat alles goed werkt dan daarvoor ;)

   Antwoord
 8. Nikita

  Zoveel mooie mijlpalen in een mooie maand! Je hebt inderdaad wel het een en ander meegemaakt en doorstaan afgelopen maand. Gelukkig alleen maar toffe dingen. Ik denk dat je verjaardagsmaand niet beter kon worden. Moet wel een feestje geweest zijn met al die mooie belevenissen. En hoe tof klinkt die samenwerking met dat museum! Geweldig.

  Mei ging vrij snel voorbij. Rijmt ook nog! Nee, grapje. Ik had het gevoel dat ik amper doorhad dat we al mei waren. Over 24 dagen word ik zelf 22, wat te gek voor woorden is. Niet te geloven. Het voelt nog alsof gisteren dat ik op mijn vorige verjaardag mijn diploma in ontvangst nam en mijn rapport doorlas. Mei had voor mij vele ups en downs. Het gaat gelukkig al iets beter dan vorige maanden. Ik begin stilletjes aan te leren wat mij wel en niet gelukkig maakt, hoe moeilijk die tocht ook is. En het mooie is dat ik sinds begin deze week echt een milde houding heb gevonden naar mezelf toe. Hoewel die nog wel eens in duigen valt, ik heb mezelf nog nooit zo mild geweten. Heel fijn natuurlijk, want dat is voor mijn welzijn alleen maar beter. Afgelopen week zette ik voorzichtig een voet in het land van sollicitaties. Ik moet er toch wel een keer aan beginnen. En ik mis mijn werk en dagvulling wel. En ik had een middagje achter mijn laptop gezeten, vacatures bekijken en opslaan en ik had nog geen echte stap gezet. Maar toen ik die middag mijn laptop dichtdeed om mijn broertje op te halen van school, voelde ik toch trots. Heel gek, want het leek alsof ik nog niks had gedaan. Maar ik had een begin gemaakt. Vacatures bekeken. Ik ben nog niet helemaal de oude en ik heb geen idee of dat zal gebeuren. Maar ik heb wel de eerste stap gezet naar mijn verdere leven. Ik mag dan veel meegemaakt hebben en gevoelig zijn. Maar ik ben wel dapper. Ook kreeg ik afgelopen week nieuws voor mijn psycholoog, fijn nieuws zelfs. En een mijlpaal was ook dat ik midden in mei ging zwemmen in het zwembad waar ik afgelopen zomer mijn job deed als studentje. Heel fijn, want ik hou wel van de sfeer daar.

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaat de tijd snel hè?! En superleuk dat jouw verjaardag ook niet lang meer op zich laat wachten :)
   Ik kan me voorstellen dat mei niet jouw beste maand was door de ups en downs, maar ik ben blij om te horen dat het iets beter ging dan eerdere maanden. Wat knap dat je toch zo de positiviteit weet vast te houden. Het klinkt namelijk alsof je ook echt heel mooie stappen hebt gezet, zoals het bekijken van vacatures om op te reageren. Wel razend spannend allemaal, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken. Zoals je zelf ook al zegt, aan dapperheid bij jou geen gebrek volgens mij <3

   Antwoord
 9. Dana

  Je hebt een hele goede maand mei gehad! Mijn hoogtepunt van mei was mijn vakantie in Santorini ;)

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaaf dat je daarnaartoe bent geweest op vakantie! Lijkt me een prachtige (en heerlijk zonnige) bestemming :)

   Antwoord
 10. Anouk

  Heerlijk toch om je jurkjes op kleur te sorteren! Ik heb mijn sokken en onderbroeken op kleur gesorteerd haha :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ook leuk! Het is dat ik alleen maar zwarte onderbroeken en strings heb, maar anders had ik je voorbeeld van ondergoed op kleur sorteren zeker gevolgd :P

   Antwoord
 11. Mariska

  Het is zo leuk om thuis te komen als er zo’n kleine viervoeter op je wacht :) Dat heb ik ook nog steeds. Zit ik op de bank, ligt hij naast mij op de bank. Of hij vind zijn zachte haarelastiekje en komt deze brengen omdat hij wil spelen. Het is zo leuk zo’n beestje om je heen :)

  Antwoord
  • Romy

   Dat is absoluut zo. Thuis komen was nog nooit zo leuk als met een lief beestje dat thuis verwachtingsvol op je wacht. Heerlijk is het om de gezelligheid van een kat om je heen te hebben!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs