Mei 2020 | Mijlpalen, trots, dankbaarheid & zorgen

mei 2020

Mei is voorbij! En dat rijmt. Het was een enorm bizarre maand. Een maand waarin ik heel wat mijlpalen te vieren had, maar tegelijkertijd verdrietig nieuws kreeg. Het was de maand waarin ik een deur achter me dichttrok en met een nieuw avontuur startte. En de maand waarin ik Pippa op een nieuwe slaapplek trakteerde, dolblij was met een kappersbezoek en verrast werd met slingers, liedjes en kaarten. Kijk je mee naar mijn maandoverzicht?

 • “Het nieuwe normaal”. De derde maand alweer in (intelligente) lockdown. Gek dat het aan de ene kant voelt alsof het nooit anders was (ik kan geen series meer kijken zonder steeds te denken “Hallo, 1,5 meter!”), terwijl het aan de andere kant ook heel gek voelt dat sommige dingen nog steeds niet kunnen. Ik pas zelf extra goed op met contacten vanwege meerdere kwetsbare mensen om me heen. Gelukkig ontdek ik wel steeds meer creatieve manieren om toch in contact te zijn. Zo had ik een digitale borrel van mijn coachingstraject (en kreeg ik daarvoor zelfs een kaasplankje thuisbezorgd!), houd ik tegenwoordig 1,5 meter-wandelingen met mijn ouders en videobelde ik gezellig met vriendinnen.
 • De start van mijn avontuur als fulltime ondernemer. Via Zoom nam ik deze maand officieel afscheid van mijn oude werk. Aan de ene kant een gekke afsluiting, maar aan de andere kant stond ik vooral te popelen om aan mijn nieuwe avontuur te beginnen: fulltime in plaats van parttime als freelance tekstschrijver en redacteur werken. Inmiddels heb ik mijn eerste weken erop zitten. En die bevielen goe-hoed! Ik heb meerdere toffe klussen lopen en mag absoluut niet klagen. En het belangrijkste: ik merk elke dag aan mezelf hoeveel plezier en energie ik hieruit haal.
 • Een grote nieuwe klus. Precies op mijn laatste werkdag werd ik door een marketingbureau in mijn eigen woonplaats gevraagd of ik daar voortaan 16 uur per week wil werken (nu nog vanuit huis, straks daar op kantoor). Eh…JA! Heel graag! Ik ben direct begonnen en heb het er onwijs naar mijn zin. Heel fijn om zo toch nog (leuke!) collega’s te hebben!
 • Boer Zoekt Vrouw-ontknoping. Ik ben toch vast niet de enige die even moest afkicken toen deze maand de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw te zien was. Dat was toch wel mijn zondaghoogtepuntje de afgelopen weken. Fijn dat het seizoen alsnog met twee stelletjes eindigde! Word ik als kijker ook altijd gelukkig van.
 • Vaarwel, coronacoupe. Ook sprong ik deze maand een gat in de lucht toen de kappers weer opengingen. Ik geloof dat ik nog nooit zo vaak “Dank je wel!” tegen de kapper heb gezegd na een knipbeurt. Ik weet dat het #firstworldproblems zijn, maar ik voelde me een stuk vrolijker toen ik wat dode puntjes armer was.
 • Pippa’s nieuwe paradijs. Op een druilerige zaterdagmiddag besloten mijn vriend en ik plannetjes te smeden voor een heuse kattenkamer. Helaas bleek mijn holle muur niet zo geschikt voor die plannen. Maar Pippa is al erg in haar nopjes met de nieuwe plek van haar kattenkrabpaal voor het raam. Tegenwoordig zit mevrouw vanaf haar troon een paar uur per dag de buitenwereld in de gaten te houden.
 • De buitenlucht in! Met dit heerlijke weer móet ik echt elke dag even naar buiten. Zonder dat dat als “moeten” voelt dus. Ik pakte deze maand vaker de fiets, maakte lange wandelingen en vond hardlopen ook reuzefijn (ja echt!).
 • 27 kaarsjes. Ook was dit mijn laatste maand als 26-jarige. Op 25 mei blies ik namelijk 27 kaarsjes uit. Ik stapte ‘s ochtends een met slingers versierde kamer binnen, werd verwend met heel veel lieve berichtjes, mooie kaartjes en leuke cadeaus, en peuzelde van mijn zelfgebakken appeltaart. Een dag met een gouden randje waarop ik me ontzettend jarig voelde!
 • Aan het werk met een businesscoach. Ook investeerde ik deze maand in een traject met een businesscoach. Of beter gezegd: door dat te doen investeerde ik in mezelf. Dat bleek absoluut elke cent waard. Ik heb er na drie sessies al zo veel van opgestoken.
 • Maskers, neusstrips en de hele mikmak. In het kader van wat extra ontspanning besloot ik wat vaker maskertjes uit mijn badkamerlade tevoorschijn te halen (en ze ook te gebruiken natuurlijk). Zo bleek een heel fout luipaardmasker toch best fijn te zijn.
 • Verdrietig nieuws. Tegelijkertijd was mei niet alleen maar leuk. Ik vind het niet gepast om er op mijn blog verder over uit te weiden, maar ik heb verdrietig nieuws gekregen over een dierbare. Dat bracht heel wat zorgen en verdriet met zich mee. Tegelijkertijd deed het me meer dan eens beseffen hoe belangrijk het is om van elke dag het beste te maken.
 • Mijlpalen, stilstaan en nadenken. Vooral was mei een maand waarin er onwijs veel gebeurde. Ik heb altijd een dingetje met mijlpalen. Laten er daarvan nu net een heleboel zijn geweest in mei: mijn verjaardag, Pippa die alweer 1 jaar bij mij woont, 1 jaar in mijn huis wonen én officieel fulltime ondernemer worden. Tel daarbij op dat het verdrietige nieuws de nodige zorgen met zich meebracht, en je kunt je vast voorstellen dat mei best wel een rollercoastermaand was. Met mooie én verdrietige momenten dus, omdat die twee schijnbaar naast elkaar kunnen bestaan. Gelukkig maar, denk ik!

Tijd voor een nieuwe maand! Juni, here I come!

Wat was jouw belangrijkste moment deze maand?

Volg:
Deel:

20 Reacties

 1. 1 juni 2020 / 06:11

  Wat verdrietig dat je ‘slecht’ nieuws kreeg over een dierbare. Iedere dag is een groot cadeau. Ik probeer ook van alle momenten te genieten en niet alles al vanzelfsprekend te zien.
  Tineke blogde over…Een nieuwe richting inslaan

 2. 1 juni 2020 / 09:25

  Wat heb jij een mooie, maar daarbij ook heftige maand achter de rug. Gek inderdaad hè, dat die twee dingen zomaar ineens naast elkaar kunnen lopen en het dan heel dichtbij komt. Ik hoop dat je in juni een hele fijne maand hebt en wens je evengoed veel sterkte!
  Lianne blogde over…Meet the Zomerdromen-crew #7: Marije en Jeanine

 3. 1 juni 2020 / 09:36

  Rot dat je slecht nieuws hebt gehad, heel veel sterkte gewenst. Het klinkt inderdaad als een hele bewogen maand. Gelukkig kunnen al die dingen naast elkaar bestaan. Knap dat je dat altijd zo positief probeert in te zien.
  Shirley blogde over…Mei | Als wandelen en ijsjes hoogtepunten zijn

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 23:18

   Dank je wel! Ik merk dat die positiviteit me nu juist wel helpt, ook al lukt het zoels bij iedereen de ene dag beter dan de andere ;)

 4. 1 juni 2020 / 10:11

  Wat een bijzondere maand weer. Ik leverde deze maand mijn stageverslag in, door de coronacrisis heb ik 1.5 maand eerder zomervakantie en krijg ik wel al mijn studiepunten, toch nog een meevaller in deze situatie! Ik heb heel veel geluk gehad met mijn begeleider en dat ik al die tijd hard had gewerkt en dus al had laten zien dat ik het kan, superfijn!
  Anouk blogde over…Items waar ik maar 1 van heb als Minimalist

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 23:19

   Wat een fijne positieve wending zeg van je stage! Gefeliciteerd met het inleveren van je verslag! Hopelijk kun je heel binnenkort lekker van je welverdiende zomervakantie genieten na al het harde werken de afgelopen tijd.

 5. 1 juni 2020 / 10:40

  Nog gefeliciteerd, wat fijn dat je een hele fijne dag hebt gehad. Tof ook dat je een nieuwe grote klus kreeg aangeboden, woehoe! Wat naar trouwens van je dierbare, dikke knuffel!
  Iris blogde over…Lievelings 41

 6. 1 juni 2020 / 11:17

  Een dikke virtuele knuffel voor het ‘slechte’ nieuws dat je kreeg over je dierbare. Wat het ook is, in welke tijd ook het is nooit leuk. Ik begrijp dat je er op je blog niet over wou uitwijden. Desondanks heb je toch nog een leuke maand kunnen beleven. Op naar een nieuwe maand (en een lockdown-vrije maand? ;) )

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 23:19

   Dank je wel voor je lieve berichtje!

 7. 1 juni 2020 / 12:10

  Vervelend van het verdrietige nieuws. Veel sterkte daarmee.
  Gelukkig zijn er ook fijne dingen geweest. En Pippa is alweer een jaar bij je. Wat gaat dan snel!
  Zo simpel is dan geluk blogde over…Homeward bound

 8. 1 juni 2020 / 13:12

  Nogmaals sterkte met het nieuws <3
  Weet dat ik aan je denk.

  Mooi juist om daardoor even stil te staan bij al het geluk wat je hebt … Hele diverse maand heb je gehad.

 9. 1 juni 2020 / 13:27

  Gelukkig kunnen dankbaarheid en zorgen wel naast elkaar bestaan, maar het is toch iets heel zwaars. Sterkte daarmee dus!
  En qua BZV ben ik blij dat er nog wat ‘hoe is het nu met’ afleveringen achteraan komen. Iets makkelijker afkicken;).
  Naomi blogde over…Tweede Pinksterdag 2020

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 23:21

   Haha, ik ben ook blij met die afleveringen als afsluiter van het seizoen inderdaad! Alhoewel ik moet zeggen dat ik de ‘hoe is het nu met’-afleveringen soms wat langdradig vind en ze niet altijd de leukste boeren hebben uitgekozen om op terug te blikken (naar mijn zin dan) ;)

 10. johanna
  1 juni 2020 / 16:10

  Leuk lijstje. en veel sterkte met het negatieve nieuws. Mijn blijmakers? Dat we een aantal dingen weer kunnen doen. En dat het leven weer een beetje normaler en gezelliger wordt. Succes.

 11. 1 juni 2020 / 16:18

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn dat je je ondanks deze gekke tijd gewoon jarig heb gevoeld. Veel sterkte met het negatieve nieuws!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge