Mijn 10 favoriete woonaccessoires in huis

12 mrt 2020 | Interieur | 32 reacties

Accessoires maken een huis af. Vind ik dan. Waar menig man waarschijnlijk stopt zodra de meubels staan en de plasmatelevisie hangt (sorry, vooroordelen!), begint inrichten voor mij pas écht zodra ik de tierelantijntjes mag gaan toevoegen. Vazen, kaarsjes, kussens en persoonlijke spullen – ik versier mijn woning er maar al te graag mee. Uiteraard heb ik zo mijn favoriete accessoires staan in huis. En juist die favoriete accessoires zet ik vandaag graag eens extra in de spotlights.

1. Mini-globe

Geloof het of niet (of moet ik zeggen globe het of niet?), maar deze mini-globe komt gewoon van Action. Ik vind zo’n wereldbol geweldig om in een open kast neer te zetten en vond dit mini-exemplaar al helemaal te gek. Gekocht voor een paar euro, die hij meer dan waard is. Vooral op de stapel boeken en tussen de klimopbladeren vind ik deze globe goed tot zijn recht komen.

Spot jij mijn andere favoriete accessoire op deze foto? Hint: het heeft een boel haar en een paar ondeugende ogen.

2. Vrolijke kussenmania

Deze roze fauteuil is misschien wel mijn meest favoriete meubel in huis. Maar ook de kussens die erop liggen vind ik zelf nogal leuk. Een stoel is geen stoel zonder dat er een paar vrolijke kussens op liggen natuurlijk – althans, dat geldt voor mij. Het roze kussen met bloemen is qua print en kleur he-le-maal mijn ding. Echt te gek vind ik hem! En het okergele kussen was een cadeautje van een vriendin, die wel heel goed weet wat ik mooi vind in huis. Beide kussens zijn groot favoriet. Om tegenaan te zitten, maar eigenlijk vooral om vaak naar te kijken.

3. Delfts blauwe vaas

Een van mijn favoriete kringloopaanwinsten is deze Delftsblauwe vaas. Ooit gekocht voor een paar euro en inmiddels een echte blikvanger in mijn interieur. Altijd als ik bloemen in huis heb gehaald, mag deze vaas als eerste tevoorschijn komen. Ik vind het zo’n tof en opvallend ding. En dat ik hem tweedehands heb weten te vinden tussen de kringloopspullen maakt hem alleen maar nóg mooier.

4. Budgetproof plantje

Als het op planten aankomt, ben ik nogal een impulsshopper. Toen ik laatst bij Jumbo druiven en kattenbakkorrels moest kopen, stond deze mini-lelieplant niet bepaald op mijn boodschappenlijstje. Maar zodra ik hem bij de kassa zag staan, was ik verkocht. Niet alleen vanwege de leuke plant, maar ook door het nogal gezellige oudroze potje dat weer perfect matcht met mijn stoel.

Overigens zijn planten sowieso een van mijn favoriete soorten woonaccessoires. Zodra ik een leeg plekje spot in huis of een oude plant het toch blijkt te hebben begeven, weet ik niet hoe snel ik het gat met een nieuwe groene aanwinst moet opvullen.

eettafel met gele en grijze stoelen

5. Industriële lampen

Al voordat ik mijn huis had gekocht, zag ik het plaatje van mijn eettafel helemaal voor me: er moest en zou een stel industriële lampen boven de tafel komen te hangen. Ik houd van metalen en stoere lampen, juist omdat mijn huis verder vooral kleurrijk en vrouwelijk is. Lampen vind ik ook nog eens een van de leukste soorten accessoires. Het is dat inmiddels elk plafond bij mij van een lamp is voorzien en dat ik niet al te handig ben met lampen monteren, maar anders zou ik met liefde nog meer industriële verlichting in huis halen. Bij Robuustetafels.nl zag ik bijvoorbeeld nogal wat prachtige hanglampen voorbijkomen die ik met plezier aan mijn plafond zou hangen (of beter gezegd: zou laten hangen – om gevaar voor eigen leven en voor neerstortende lampen te voorkomen).

6. De tien jaar oude gele vaas

Deze gele vaas is me best wel dierbaar. Hij stond al een jaar of tien op mijn nachtkastje in mijn ouderlijk huis te pronken voordat ik in mijn eigen huis ging wonen. Ik kocht hem dus al tien jaar geleden en legde er toen € 35,- voor neer bij Ikea – nogal een groot bedrag voor een zestienjarige die voor drie euro per uur bij Albert Heijn werkt. Maar ik wist toen al: die vaas is het waard. Nu ben ik hartstikke blij dat ik dat destijds heb gedaan, want de vaas vind ik nog steeds helemaal het einde. Grappig dat ik toen ook al iets had met okergeel, precies de kleur die nu ook in mijn interieur terugkomt.

7. Kandelaar met vogels

In mijn huis heb ik niet veel écht prijzige woonaccessoires staan. Maar heel soms kan ik een mooi item onmogelijk laten liggen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij deze mooie kandelaar van het merk Coco Maison. Je moet er maar van houden, maar dat doe ik zelf dus zeker. Wat een te gek ding met de mooie vogels en de roségouden kleur! De kandelaar staat dan ook al vanaf het allereerste begin op mijn tv-kast te shinen.

8. Foto met oma

Ook op mijn tv-kast staat deze foto op acrylglas van mijn oma en mij. De foto alleen al is me heel dierbaar, maar ik vind de foto op glas ook een prachtig gezicht. Van deze foto word ik acuut blij en hij straalt ook nog eens zo veel kleur en vrolijkheid uit. En hoe leuk is het dat mijn oma zo altijd een beetje in mijn woning aanwezig is!

zonnespiegel westwing
kleurrijke woonkamer scandinavisch

9. Zonnespiegel

Een enorme mazzelaar voelde ik me toen ik deze zonnespiegel bleek te hebben gewonnen. Gewoon door domweg een mailtje met mijn gegevens in te sturen voor een prijsvraag. Ik was door het dolle heen toen ik als winnaar uit de bus kwam. Precies zo’n spiegel wilde ik al lange tijd, maar vond ik meestal te prijzig. Nu kreeg ik hem zowaar per koerier gratis geleverd. De spiegel brengt elke dag een beetje zon in huis. Een leuk ding om boven de bank te hebben hangen!

10. De flauwste woordgrap ooit op een letterbord

En als laatste een vrolijk letterbord met flauwe woordgrap dat ik een plekje op mijn toilet heb gegeven. Tja, je moet toch wat te lachen hebben als je – zoals de statistieken zeggen – heel wat dagen van je leven op het toilet doorbrengt. Daarom vereeuwigde ik deze quote op een leuk letterbord van Action en kan mijn visite hier bij elk toiletbezoekje tegenaan kijken. Stiekem overweeg ik de quote te verwisselen voor iets nog flauwers. “Let shit go” of zoiets. Ik ga er nog maar eens een hilarische Google-zoekactie op loslaten (check bijvoorbeeld dit artikel met tips van Een Goed Verhaal) om de onderbroekenlol compleet te maken.

Woonaccessoires dus. Van letterborden met teksten die te flauw voor woorden zijn tot tien jaar oude vazen of antieke kringloopkoopjes – met allemaal ben ik nogal blij. Wat zou een huis zijn zonder accessoires? Niet mijn thuis in ieder geval!

Wat is jouw favoriete woonaccessoire in huis?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

32 Reacties

 1. Anouk

  Die foto met je oma en de spiegel vind ik echt heel leuk! Alhoewel ik vrijwel alle andere dingen ook zo in mijn huis zet, ik denk alleen dat mijn vriend het er niet helemaal mee eens zou zijn, haha. Die is niet zo van de vrouwelijke accesoires (maar accepteert het roze dekbedovertrek ondertussen wel)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat is de uitdaging van samenwonen inderdaad ;) Maar toch al een hele stap dat het roze dekbed inmiddels is goedgekeurd.

   Antwoord
 2. Naomi

  Hahahaha, die spreuk! Ik kan de humor van dat soort dingen wel inzien;). Ik vind het echt heel mooi hoe jij je huis ‘eigen’ hebt gemaakt met al die accessoires. Ik zie het zelf helaas niet, wat bij elkaar past en wat waar dan hoort, dus ik regel dit soort dingen altijd samen met mijn zusje. Komt ‘t ook goed gelukkig.

  Antwoord
  • Romy

   Ook leuk toch om samen te sparren over de inrichting van je huis?! Ik zou het stiekem heel tof vinden als een vriendin mij om hulp zou vragen daarbij. Inrichten is zo leuk – ook voor anderen :)

   Antwoord
 3. Simone

  Haha heel erg leuk dat letterbord met die tekst! Verder vind ik het er heel gezellig en ‘af’ uitzien door al die woonaccessoires. Klinkt misschien gek, maar soms heb je dat je huis nog een beetje kaal is en dat het echt met de jaaaaren gevuld moet worden. Bij jou is het echt al mega gezellig en ‘af’ dus haha!

  Antwoord
  • Romy

   Ha wat leuk om dat te horen! Ik moet zeggen dat ik het ook weleens jammer vind dat mijn huis al best wel ‘af’ is, omdat ik accessoires kopen stiekem nog steeds héél leuk vind ;)

   Antwoord
 4. Lesley

  Hehe op mijn light box in het toilet staat ‘Shit happens’. Leuke accessoires verder :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, leuk! Ik ben stiekem gek op dat soort grappige teksten, zeker op het toilet.

   Antwoord
 5. Audrey

  Ik vind de foto en de vaas echt supertof! En die mini-globe trouwens ook.

  Antwoord
 6. Darina

  Ik vind jouw stijl zo leuk! Mooie items. De vaas is echt heel mooi.

  Antwoord
 7. Rosanne

  Wat heb je toch leuke dingen in je huis! Ik vind die Delfts blauwe vaas echt zo tof! Ohh en liefde voor je zonnespiegel!

  Antwoord
  • Marloes

   Je hebt echt zulke mooie spullen in huis. Die fauteuil is mijn favoriete meubelstuk in jouw huis, haha. De foto met je oma is heel lief! En wat een leuk plantje in potje. Die zou ik ook hebben gekocht als ik ‘m zag. Mijn favoriete woonaccessoire in huis weet ik niet zo goed. Maar mijn favoriete meubelstuk is een oude kist die wij als grote koffietafel gebruiken bij de bank. De kist is ooit van mijn overgrootvader geweest, dus er zit nogal wat familiegeschiedenis aan vast. Mijn vriend heeft een glazen plaat aan de bovenkant gemaakt, zodat die kist niet snel beschadigd raakt.

   Antwoord
   • Romy

    Oh, die kist klinkt ook wel heel erg mooi! En wat bijzonder dat er zo’n mooi verhaal achter zit. Dat je vriend de kist van een glazen plaat heeft voorzien, maakt hem alleen maar nog mooier.

    Antwoord
 8. Lissanne

  Die mini globe *heart eyes*!
  De foto met je oma is echt superlief, echt iets om blij van te worden inderdaad. Je geeft me altijd weer leuke inspiratie voor mijn studentenkamertje :D

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk om te horen dat je wat inspiratie uit mijn artikel kon halen! Zelf vind ik de foto met mijn oma misschien ook wel mijn favoriete item. Heel blij mee!

   Antwoord
 9. johanna

  Je stijl is altijd erg leuk, alhoewel ik niet elk object even mooi vind, maar het geheel is prachtig. Vooral dat okergeel, of eigeel vjnd ik altijd heel mooi en vrolijk. Sterke kleuren, sterke mensen.

  Antwoord
  • Romy

   Dank je! Tof dat je dat zegt! Zelf vind ik okergeel ook zo’n mooie kleur. Lekker zonnig en fris!

   Antwoord
 10. Giovanna Jansen

  Je hebt zo’n mooi, gezellig en vrolijk huis! En echt zo jouw stijl! Je bank en die roze stoel zijn echt supergaaf (inclusief de harige met ondeugende ogen ernaast haha!).

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ja dat harige accessoire maakt het plaatje al helemaal compleet, toch?!

   Antwoord
 11. Mariska

  Die kandelaar met die vogels vind ik wel heel erg mooi en ook best chique :)

  Antwoord
 12. bychristiana

  Wat ontzettend tof dat je die gele vaas al zo lang hebt. En dat je dus toen al zo blij werd van geel;-) Oh, ik kan ook zo blij worden van mooie interieur accessoires. Toevallig van de week nog het een en ander aan Delfts blauw gevonden bij de kringloopwinkel, daar ben ik vooral helemaal weg van. Ik vind het moeilijk om aan te geven wat echt een favoriete woonaccessoire van me is, ik denk dat ik vooral blij word van het geheel. En oh ja, al onze foto’s in huis zijn me heel dierbaar.

  Antwoord
  • Romy

   Accessoires zijn natuurlijk het mooist als je ze goed kunt combineren, dus ik begrijp je helemaal. Ik kan me voorstellen dat je foto’s je ook heel dierbaar zijn. Heel tof om op die manier een verzameling van mooie momenten vast te leggen!

   Antwoord
 13. Irene

  Je gele vaas en die spiegel vind ik echt geweldig! Een van mijn favorieten is ook een vaas, maar dan in de vorm van een ananas. Heb die ooit op het containerpark gevonden omdat iemand ‘m had weggegooid.

  Antwoord
  • Romy

   Oeh, een ananasvaas klinkt alleen al heel tof. En wat leuk dat je die zo toevallig hebt kunnen vinden!

   Antwoord
 14. Tamara

  Die foto met oma😍!! Dat vind ik het echt mooiste accessoire in je huis. De vrolijkheid straalt ervan af en er zit een verhaal achter, prachtig!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, bijzonder hè?! Ik word ook nog elke keer heel blij als ik naar die foto kijk. En gelukkig kan ik dat heel vaak doen omdat hij zo voor de tv staat :)

   Antwoord
 15. Suzanne

  Wat een leuke items! Ik vind vooral je industriële lampen super mooi!

  Antwoord
 16. Jessica J.

  Ik vind je woordgrap thans best oké, hoor. 😂

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ben ik gelukkig niet de enige die een beetje onderbroekenlol wel kan waarderen ;)

   Antwoord
 17. Saskia

  Fijn he, om van je huis een echt THUIS te maken met zulke persoonlijke items. Ik hou ervan!

  Antwoord
 18. Sammy

  Wat een leuk huisje! Misschien weet je het wel, maar als mede kattenmama wil ik je wel even zeggen dat Lelies giftig zijn voor katten. dus kijk uit dat je poezel er niet in de buurt komt ;)
  xxx

  Antwoord
  • Romy

   Klopt inderdaad! Dank je voor de reminder! Gelukkig zit Pippa nooit echt aan mijn planten, maar alleen aan de aarde in de pot. Daarom durf ik de lelie met een gerust hart toch in de woonkamer te zetten :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs