plannen voor de lente

Mijn 21 favoriete plannen voor deze lente

 • 31 maart 2021
 • 12 Reacties
Categorieën: Lifestyle
plannen voor de lente

Schilderen met broccoli, vrijwillig de glazen uit mijn woning laten halen en op een ontbijtreceptmissie gaan. Het zijn zomaar wat mega-interessante *kuch* plannen van mij voor de komende lente. Maar aangezien we allemaal in hetzelfde C-schuitje zitten en ik zelf ook van niet bijster boeiende activiteiten enorm kan genieten, besloot ik er gewoon een lentelijstje van te maken. Dit zijn 21 plannen waar ik deze lente naar uitkijk.

 1. Broccoli-schilderen. Nu denk je vast ‘Huh?’. Nee, ik ga niet een canvas beschilderen met mijn lievelingsgroente. Wel ga ik broccoliroosjes als kwast gebruiken om iets moois mee te maken. Of ik te veel op Pinterest rondstruin? Neuh, hoe kom je erbij!
 2. Een heerlijke paasbrunch maken en vervolgens brunchen met de schoonfamilie via Skype.
 3. Bloesemfoto’s maken totdat mijn SD-kaart vol is. Foto’s van de mooie bloesem kunnen er altijd meer bij. Ik hoop ook een keer in alle vroegte naar het bloesempark te gaan waar ik zo graag kom.
 4. Genieten van mijn gloednieuwe kozijnen. Nu nog niet, maar vanuit de VvE komen er heel binnenkort nieuwe kozijnen in al mijn ramen. Wat een verademing zal dat zijn! Ik heb niet zo’n zin in de bouwklus die eraan voorafgaat, maar wel in het feit dat ik straks nauwelijks nog omgevingsgeluiden hoor en geen tocht meer heb.
 5. Meer Too Good To Go-boxen scoren. Met jullie tips van laatst (dank jullie wel!) probeer ik nu uit alle macht een keer een Groente- en Fruitbox van Lidl te bemachtigen. Ik heb goede hoop dat ik er deze lente vast een paar mag ophalen. Nu al zin in!
 6. Spring maar achterop bij mij… Oké, dat eigenlijk liever niet. Maar fietsen wil ik wel veel doen deze lente. Mijn nieuwe fiets heeft nog testritjes nodig en zo’n soepel trappende fiets maakt het wel heel aantrekkelijk om nog vaak naar het Amsterdamse Bos te gaan en een rondje Westeinderplassen te maken.
 7. Heel veel afleveringen van Flikken Maastricht terugkijken. Gênant detail: na aflevering 1 zat mijn hartslag zo hoog dat ik daarna als pure afleiding een vega-proefvideo op YouTube van een kwartier heb aangezet om bij te komen.
 8. De online cursus voor tekstschrijvers die ik op dit moment volg. Ik zit nu in deel 1 van module 1 en alleen al de eerste paar pagina’s met informatie waren goed voor een aantal eureka-momenten.
 9. Wandelafspraken met mijn moeder of vriendinnen. Dé manier van afspreken in coronatijd waarbij je ook nog eens je dagelijkse dosis vitamine D en lichaamsbeweging krijgt.
 10. Naar de Kasteeltuinen van Kasteel de Haar. Een ideaal corona-uitje dat ik vast ook kan combineren met mijn lentefoto-plannen.
 11. Een nieuwe krabpaal (slash troon) voor Pippa uitzoeken. Na twee jaar intensief gebruik verdient mevrouw een nieuw exemplaar. Het liefst eentje waar zij en ik allebei blij van worden. Enigszins stylish verantwoord dus.
 12. Hopelijk vaker privéshoppen in de kringloopwinkel. Heel fijn dat je op die manier veilig langs kunt gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat er opeens iemand binnen je aura (en dus binnen 1,5 meter) staat. Na mijn vorige kringloopshoplog heb ik de kriebels te pakken om nog een keer te gaan.
 13. Starten met een te gekke opdracht waarvoor ik elke maand nieuwsartikelen mag schrijven en plaatsen. En dat voor een fijne opdrachtgever die wil dat ik serieuze onderwerpen lekker begrijpelijk maak en een vleugje humor toevoeg. Helemaal mijn kopje thee!
 14. Mijn kluskleding aantrekken. Niet voor de show, wel om mijn broertje te helpen met klussen in zijn nieuwe woning. Nou ja, schilderen dan. Ik roep niet voor niets altijd “Ik wil wel helpen, maar ik kan alleen schoonmaken en schilderen.” Op elektra, leidingen of laminaat gelegd door mij geef ik garantie tot de deur.
 15. Beginnen met beleggen. Nadat ik laatst een interview had voor mijn werk over beleggen, beginnen mijn plannen serieuze vormen aan te nemen. Het boek ‘Blondjes beleggen beter’ is inmiddels besteld. Dus het moet vast lukken om in april mijn eerste investeringen (in groene bedrijven) te doen.
 16. 28 worden. Ook een goed plan voor deze lente. Niet met een feestje en een enorme taart om uit te delen, maar vast wel met gezelligheid. Waarschijnlijk spreek ik gewoon één op één soms met een vriendin af. Misschien juist wel gezelliger dan een kringverjaardag waarop je vooral schippert tussen drinken pakken, een gesprek half volgen, taart opscheppen, in de gaten houden hoe vol de glazen nog zijn en de deur opendoen.
 17. Mini-moestuin. Na twee jaar alleen maar tegels op mijn balkon te hebben liggen, ga ik er dit jaar maar eens iets van maken – mede op aandringen van Bart. Met een moestuinbak, vrolijke plantjes, leuke bakken en een fris geschilderde tuinset.
 18. Samenwonen deel 2. Bart en ik wonen nu parttime samen – gelukkig naar beider tevredenheid (correct me if I’m wrong, schat!) – maar dat vraagt natuurlijk om spullen overhevelen, kasten in elkaar zetten en van dit vrouwenhuis ook Barts plek maken. Het goede koffiezetapparaat dat sinds deze week mijn Senseo heeft vervangen, maakt gelukkig al veel goed.
 19. Hopelijk een weekend naar Texel. Vakantieplannen heb ik verder niet voor dit jaar. Maar een weekendje weg in eigen land moet vast lukken. Het liefst naar de plek waar je letterlijk kunt uitwaaien.
 20. Hét lekkerste recept voor lekkere overnight oats ontdekken. Misschien wel mijn meest serieuze missie van dit hele lijstje *ahum*. Sinds ik cacaopoeder heb ontdekt, smaken overnight oats me véél beter. Tijd om daar de komende maanden verder mee te experimenteren aan de hand van – ’t zal eens niet – Pinterest!
 21. Een fotoshoot met Bart. Dat is geen “plan”, maar een heus vooruitzicht. Vrijdagavond gaan we samen foto’s laten maken door een fotograaf. Niet – zoals een andere keer – in een fotostudio waar iemand je in allerlei poses zet (niet zo mijn ding!), wel op een natuurlijke manier en op een prachtig strand bij zonsondergang. Oh romantiek!

Heb jij al leuke coronaproof plannen voor deze lente?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 31 maart 2021 op 7:58 am - Beantwoord

  Als alles achter de rug is met het plaatsen van de nieuwe ramen, moet dat heerlijk zijn! Die fotoshoot klinkt fantastisch, maar stiekem ben ik toch het meest benieuwd naar schilderen met broccoli. Ik hoop op een blog erover en natuurlijk met het resultaat:).

 2. Darina 31 maart 2021 op 8:43 am - Beantwoord

  Hele leuke plannen voor het voorjaar! Ik ben nu wel heel benieuwd naar het schilderen met broccoli! Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden.

 3. bychristiana 31 maart 2021 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Zo zie je maar dat je evengoed van alles kunt doen met de C in de maand (oké, in het jaar). Leuk een fotoshoot! Zoiets is inderdaad tof om buiten te doen, ik heb het ook niet zo op die saaie, stijve foto’s in een studio. En lekker fietsen natuurlijk. Ik wil ook zo graag een mandje voor Sketch zodat we lekker met haar kunnen fietsen. Verder zijn wij bezig met het plannen van een nieuwe schutting, daar kijk ik ook wel echt naar uit.

 4. Audrey 31 maart 2021 op 9:33 am - Beantwoord

  Oe, leuk, die fotoshoot! Benieuwd naar het resultaat. Ben ook wel heel benieuwd wat voor vrolijks en groens je van het balkon kunt maken. Texel is altijd fijn – wij gaan er in juni een midweekje heen. Vanuit Limburg is het natuurlijk een flinke tocht (ik ben eerder in Frankrijk dan op Texel, haha). Ik vond mijn verjaardag vieren in coronastijl eigenlijk ook wel voordelen hebben.

 5. Johanna 31 maart 2021 op 10:06 am - Beantwoord

  Leuke plannen. De lente kom jij wel door! Goed idee om weer eens plannen te maken. Mijn dagen gaan steeds meer op elkaar lijken, dus een plan zou geen kwaad kunnen. Welke online cursus volg jij? Ben benieuwd. Nieuwe kozijnen lijken me een hoed idee, de oude, die je soms op een foto zag, zijn niet echt mooi. En succes met de lente, de pasen en het mooie weer.

 6. Lilian Visser 31 maart 2021 op 10:12 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een heerlijke lente! Veel plezier met de fotosessie en leuk dat je wat gaan doen met je balkon. Zoals je waarschijnlijk al op Pinterest hebt gezien zijn er zoveel leuke mogelijkheden!

 7. Saskia 31 maart 2021 op 10:18 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Heel veel plezier en succes ermee 🙂
  Heerlijk hoor de Lente die zijn intreden doet. Ik wil veel genieten buiten met Noa, veel wandelingen maken, lente foto’s en skate ritten maken <3

 8. Daenelia 31 maart 2021 op 11:55 am - Beantwoord

  Goed geisolleerde ramen zijn inderdaad een heerlijkheid. Maar wel af en toe lekker laten doortochten 🙂
  Deze lente hebben we geen plannen om ver weg te gaan. Ik wou dat het kon. Maar we hebben nu een heerlijk balkon, een fijn huis (dat hadden we al, maar dit is ook heel fijn) en veel op te ruimen. Dus onze plannen zijn voornamelijk opruimen en ons huis aanpassen aan hoe wij leven. Ik hoop wel voor de herfst een echte knutselhoek te hebben én een office hoekje.
  Paasontbijt is voor mij een traditie. Daar kijk ik ook wel echt naar uit. Maar wel gewoon met z’n tweetjes. Videobellen tijdens het eten is niks voor mij.
  En ik doe ook een cursus! Alleen heb ik nog geen eureka momenten gehad… Wel bij andere cursisten gezorgd voor mini-eureka momenten en dat maakt de cursus ook geslaagd voor mij. Maar een beetje uitdaging zou wel leuk zijn.

 9. Ida 31 maart 2021 op 12:13 pm - Beantwoord

  Heerlijke lente plannen en vooruitzichten! Heel creatief ook! Hoe kom je nou bij broccoli kwasten? Haha, echt tof! Moestuinieren is echt leuk! Ik doe het zelf ook. Begin eens met kruiden, dat is het makkelijkst. Ik wil met mijn gezin er heerlijke op uit gaan in natuurgebieden, fietsen, wandelen. Vooral genieten van de lente en van elkaar. Succes met de fotoshoot!

 10. Anna 2 april 2021 op 10:47 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Ik moest zo hard lachen om je Flikken Maastricht detail, met Oplichters in het Buitenland zit ik dus ook altijd aan de buis gekluisterd haha, pas na de aflevering voel ik de spanning wegglijden hahaha. Ik heb in februari alle seizoenen teruggekeken, stiekem zo jammer dat er niks meer over is haha.

 11. Maaike 2 april 2021 op 11:23 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen heb je. Ik ga lekker fietsen en series kijken, van de zon genieten. En verder zie ik het wel 😀

 12. Anouk 5 april 2021 op 12:29 pm - Beantwoord

  Wat gaaf zeg foto’s bij zonsondergang maken! En wat een heelijke lenteplannen, ik word er spontaan vrolijk van (en ik had een beetje een rotdag dus dat is wel welkom)

Recente blogs

Snel beter in je vel zitten? 33 fijne dingen die kunnen helpen!

23 december 2021|Positiviteit, Zelfliefde|

Ben je al een paar dagen uit je hum zonder aanwijsbare reden? Merk je dat je bij het zien van het lege koekjesschap in de supermarkt al haast in tranen uitbarst? Of dat je op een werkdag moeite hebt om wakker te blijven, terwijl je niet eens dodelijk saaie urenlange calls gepland hebt staan? Soms helpt iets simpels al om snel beter in je vel te zitten. Een braindump, een dansje door de kamer of een nieuwe uitdaging zijn een paar van mijn snelle life-savers op bleh-dagen. Hieronder vind je ze alle 33.

Vegan gado gado met mango (zonder pakjes & zakjes)

21 februari 2024|Recepten|

Gado gado. Als je het op z'n Hollands uitspreekt, klinkt het alsof het cadeautjesfestijn is losgebarsten. Maar gado gado is toch echt iets om op te eten, niet om uit te pakken. En dit is zeker weten een gerecht waar je met plezier je tanden in zet! Deze heerlijke Indonesische maaltijd met een flinke dot satésaus gaat er bij mij altijd wel in. Bij jou ook? Probeer dan ook deze vegan gado gado. Zonder pakjes en zakjes, mét zoete mango als heerlijke toevoeging. Het gerecht is makkelijk te maken, zit tjokvol met groenten en smaakt door de vegan kipstukjes en zelfgemaakte satésaus verdomd goed naar the real deal. Voilà, het recept!

Blij Lijstje #40 | Balkonbomen, brownie-ontbijtjes & brute meditatieverstoorders

31 augustus 2021|Persoonlijk|

In oncharmante shorts op heuphoogte in een pashokje staan, getuige zijn van een dubieuze opmerking van mijn logeergrage buurman en een boom planten op het balkon - het zijn zomaar een paar ervaringen uit mijn “bruisende” leven. Verder werd ik woest verstoord tijdens een zen-moment door mijn persoonlijke herriemaker (a.k.a. Pippa), ben ik diezelfde herriemaker een trucje aan het leren en verheugden we ons op een tripje naar Limburg. Vrolijke momenten alom! Ik verzamelde ze voor je in dit lijstje.