planten8 1

Mijn 3 favoriete hoekjes met kamerplanten (+ een planten-verrassingsbox)

 • 26 mei 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Interieur

Je hoeft in mijn appartement niet heel goed te zoeken om een plant te bekennen. Zo’n beetje in elke hoek waar je kijkt, spot je er wel één. Of twee of drie. De plantenfamilie groeit gestaag, hoewel ik af en toe ook met pijn in het hart afscheid moet nemen van kamerplanten die mijn liefdevolle verwaarlozing of verzuiping helaas niet kunnen waarderen. Gelukkig zijn de meeste planten nog steeds springlevend. Een goed moment om je mijn 3 favoriete plantenhoekjes te laten zien! En om je mijn nieuwste 4 plantenaanwinsten uit een planten-verrassingsbox te showen.

plantenhoekje
planten in huis
planten in huis

Plantentafel in de woonkamer

Op een plantentafel kun je natuurlijk niet anders dan plantjes neerzetten. Ik niet althans. Op dit tafeltje (van IKEA) zet ik elke zoveel weken weer iets nieuws neer. Op dit moment ziet het er zo uit. Hier staat een Ficus Benjamina (ook wel een treurvijg, hoewel ik hem er allesbehalve treurig bij vind staan). Verder heb ik mijn blauwe vaas gevuld met pluimen en met takjes die ik laatst uit een boeket heb gevist. Altijd fijn als er in een bos bloemen takjes zitten waar je langer dan een week plezier van hebt.

Verder staat op dit tafeltje nog steeds de illustratie van Bart en mij die ik hem voor ons eenjarig jubileum gaf. Uiteraard heb ik toen meteen een paar extra exemplaren van de tekening laten afdrukken, waarvan er één hier staat.

Oh ja, mocht je het je afvragen, het “holletje” onder de plantentafel is een zitplek voor Pippa waar ze zo’n één keer in de drie maanden aan snuffelt. Erin zitten ho maar. Maar omdat ik nog steeds goede hoop heb dat daar ooit verandering in komt én omdat ik het plekje zelf wel mooi vind, laat ik hem netjes staan.

plantenhoekje
gele kast

De groenste hoek van het huis

Als je deze kant van de kamer op kijkt, dan lijkt het hier wel één groot plantenfestijn. Hier staan dan ook de twee grootste plantenvrienden uit het hele huis. De linker heeft zelfs een naam: “Stammie”, ooit bedacht toen we voor de Plantsome-app elke plant een naam moesten geven. Ik weet nog steeds niet zeker welke plantensoort het officieel is, maar deze plant heb ik in ieder geval al anderhalf jaar en hij wordt steeds groter. Of ik hem nu trouw elke week water geef of hem een keer vergeet tijdens mijn plantenrondje, Stammie is een doorzetter en blijft er mooi uitzien.

Rechts zie je nog zo’n joekel: de kentiapalm. Ook die heeft een flinke groeispurt gemaakt sinds ik hem, aan het begin van de eerste lockdown vorig jaar, kocht. Geen problemen mee. Hoe groter hij wordt, hoe leuker ik hem vind.

Als je héél goed kijkt, zie je ook in de open kast een paar mini-plantjes staan. Laatst bleek dat Bart de sansevieria (a.k.a. het sprieterige ding op de bovenste plank) heel lang voor nepplant heeft aangezien. Maar dat is dus een levensecht ding. De plant zelf is misschien klein van stuk, maar groot is mijn trots op die plant. Hij heeft namelijk enorm veel stekjes erbij gekregen. Een teken dat ik toch iets goed heb gedaan met mijn niet zo groene vingers.

ikea ragrund kast bamboe
botanisch interieur werkkamer

De botanische kast in Barts werkkamer

Ook Barts werkkamer is stiekem een klein plantenparadijs. Hij liet de styling van de open kast aan mij over en weet volgens mij wel wat daarvan komt: heel veel planten. Open kasten met planten blijf ik geweldig vinden. Zeker met planten die gezellig naar beneden groeien, zoals de klimop en lantaarnplant. Die doen het trouwens allebei heel goed, ondanks dat klimop en ik meestal niet zo’n goede match zijn.

Verder staan op Barts bureau een monstera en aloë vera. De aloë vera is een van mijn persoonlijke favoriete planten, met name omdat ze zo lekker makkelijk zijn qua verzorging. Er is er nog nooit een dood gegaan onder mijn hoede en ik heb er zelfs een paar stekjes van. Dat is vast een goed teken.

De monstera is een ander verhaal helaas. Ik kreeg laatst al het vriendelijke doch dringende verzoek om die plant voortaan aan Bart over te laten. Helaas had ik hem als een minder grote drinker ingeschat dan hij daadwerkelijk is, maar door Barts goede plantenverzorgskills is hij inmiddels weer meer levend dan dood.

nature plant plantenbox

Nieuwe kamerplanten: de Natuurplant Planten Box

Aangezien je er van planten (en plantenhoekjes) nooit genoeg in huis kunt hebben, werd er hier laatst weer een box vol groens bezorgd. Het was de Natuurplant Surprise Box Plantenbox. Voor € 27,95 krijg je een doos met vier planten thuisbezorgd; de precieze inhoud is een verrassing. Er zitten in elk geval vier mooie planten in waar met liefde voor is gezorgd. In de box vind je vier van de volgende planten: Dieffenbachia Camilla, Coffea Arabica, Syngonium Podophyllum, Dieffenbachia Compacta, Dieffenbachia Calathea en Ficus benjamina.

Over Natuurplant

Natuurplant is opgericht door twee ex-studenten met een grote passie voor huis- en kamerplanten. Tijdens de coronapandemie kregen steeds meer mensen zin om hun werkplek op te vrolijken. Hoe kun je dat nu beter doen dan met planten (helemaal mee eens!). De missie van Natuurplant is dan ook om verse en hoogwaardige planten van de kweker bij iedereen in huis te brengen. Inclusief alle fijne voordelen die planten met zich meebrengen: luchtzuivering, minder stress, een goed humeur, rust en gezelligheid. Niet alleen met de planten-box trouwens, maar ook met de vele losse kamerplanten die Natuurplant verkoopt.

Ik voelde me een ware mazzelkont dat ik voor dit blogartikel zo’n goed gevulde planten-box van de postbode mocht aannemen.

dieffenbacchia

Wat zat erin?

Vier kamerplanten dus. Goh. Maar welke precies? Ten eerste viste ik uit de plantenbox de Dieffenbacchia Camilla. Ik heb er eerder één gehad, maar heb die moeten weggeven omdat hij zo groot was dat hij zijn plek was ontgroeid. Een kleine versie van deze kamerplant was dus heel welkom en deze heeft ook een mooi plekje gekregen waar hij wél groot mag groeien. In mijn keuken heb ik een mini-vensterbank hangen waar precies een paar planten passen. Zonder twijfel moest deze plant daar komen te staan. Is ook meteen praktisch, want zo staat hij op niet-Pippa-hoogte (de dieffenbacchia is nogal giftig voor katten).

plantenhoekje

Mijn lievelingsplant uit de box is deze: de Ficus Benjamina (moest ik zelf ook even googelen). Een heel schattig boompje dat er zó mooi uitziet dat hij haast nep lijkt. Is-ie niet gelukkig. Omdat ik er zo weg van ben, heb ik hem een mooi plekje op de plantentafel gegeven. Het lijkt wel een olijfboompje, maar dan voor in huis.

nature plant plantenbox

Daarnaast zaten in de box deze twee vrolijke planten, die naar mijn hobbykamer zijn verhuisd. Ik had toevallig laatst in mijn enthousiasme meer plantenpotjes gekocht dan dat ik planten had, dus dat kwam mooi uit. Konden deze twee nieuwe aanwinsten meteen in een vrolijk potje staan. De rechter heet de Coffea Arabica en heeft prachtige bladeren met een mooi reliëf. De linker is volgens mij het grotere broertje van dezelfde plant. Beide exemplaren vind ik prachtig met hun gekartelde blaadjes en flinke formaat. Ze fleuren mijn bureau net een beetje op, maar krijgen waarschijnlijk binnenkort een plekje in mijn nieuwe open kast, die ik in gedachten al tot “plantenkast” heb gebombardeerd.

Mijn mening over de plantenbox

Heel blij ben ik met mijn planten en met de inhoud van de doos. De planten zaten keurig netjes verpakt in een stevige doos met ieder hun eigen plekje. Ik heb weleens een plant van Intratuin ontvangen die gewoon los in een doos gestopt was, waardoor de hele doos met aarde bezaaid was (en in de pot verrassend weinig aarde over was). Daar was bij deze box geen sprake van.

Verder vind ik de planten stuk voor stuk heel mooi. Geen dorre bladeren of lelijke plekjes te bekennen, en gewoon fleurige plantjes. Ook het formaat van de planten vind ik leuk. Niet heel mini, maar ook niet zo groot als mijn Stammie. Dat maakt zo’n box ook leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven aan iemand die net een nieuwe woning heeft gekocht. Voor vier van zulke planten kan diegene vast wel plek op de vensterbank vrijmaken.

Verder vind ik de box fijn geprijsd. Als je de vier planten los zou kopen, zou je waarschijnlijk rond de € 35 of € 40 kwijt zijn. Dan is € 27,99 heel netjes. De variatie in planten is niet zo groot. Aan de ene kant misschien jammer omdat de verrassing niet supergroot is, aan de andere kant ben je er daardoor wel vrij zeker van dat je niet net een plant ontvangt die je drie keer niks vindt. Alhoewel, bestaat er überhaupt een kamerplant die drie keer niks is? Ik ben er nog nooit één tegengekomen.

Bestel de Natuurplant Surprise Box met korting

Kan jouw huis ook nog wat groene aanwinsten gebruiken? Wil je ook zo’n groene planten-box bestellen bij Natuur Plant? Met de kortingscode vakervrolijk10 krijg je 10% korting op je bestelling (inclusief gratis verzenden). Een leuk extraatje voor als jij jezelf of iemand anders ook op een stel vrolijke kamerplanten wilt trakteren.

Wat is jouw lievelingsplant in huis?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 26 mei 2021 op 7:04 am - Beantwoord

  Hele mooie planten en leuk gedecoreerd. Ik ben weg van de pannekoekplant. Deze is inmiddels al heel groot geworden en daar ben ik best een beetje trots op.

 2. Naomi 26 mei 2021 op 8:44 am - Beantwoord

  Prachtig, al die planten in huis. Dat eerste hoekje in deze blog vind ik zó lief. De combinatie van de ‘prent’, de planten, de mooie vaas. Heel mooi!

  • Romy 30 mei 2021 op 10:34 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen 🙂 Dank je! Ik ben zelf ook helemaal blij met dat hoekje.

 3. Saskia 26 mei 2021 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat leuk! Ook de sfeer in jullie woning… Het straalt. Super om zo even een klein inkijkje te krijgen. Wij hebben ook steeds meer groen staan in de woonkamer. Ben toch wel erg blij met de mooie orchidee (gekregen van mijn overleden opa voor mijn verjaardag nog) en de grote Bonsai boom van mijn (zelfde) overleden opa & oma… Mooie herinneringen.. Planten bijhouden gaat me steeds beter af

  • Romy 30 mei 2021 op 10:33 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder, die planten gekregen van dierbaren. Ik kan me voorstellend dat dat ze wel extra mooi maakt.
   En hoe tof dat je steeds beter wordt in planten verzorgen. Al doende leert men, toch?! Zo was dat bij mij ook 🙂

 4. Audrey 26 mei 2021 op 10:36 am - Beantwoord

  Echt leuk! Ik verzuip mijn planten vaker dan dat ik ze verwaarloos, maar ik vind het moeilijk om daar dus de balans in te vinden nadat ik een paar planten heb verzopen. Vind je het trouwens niet onhandig dat dat ene plantje voor het tv-scherm komt?

  • Romy 30 mei 2021 op 10:31 pm - Beantwoord

   Haha, dat plantje voor de tv is altijd een discussiepunt tussen Bart en mij 😉 Ik vind het geen probleem om er overheen te kijken, maar Bart vindt het een onpraktisch ding. We zetten het tijdens het tv kijken dus altijd maar weg en zetten het dan na het tv-programma weer op de kast.

 5. bychristiana 27 mei 2021 op 10:41 am - Beantwoord

  Leuk om weer even bij je binnen te kijken! Ik ben ook zo gek op planten en ze staan dan ook overal. Ik heb vooral veel Monstera’s en zigzagcactussen en dat heeft vooral te maken met het feit dat ik ze gestekt heb! Verder heb ik ook altijd vaasjes met eucalyptus staan uit de tuin. Leuk zo’n box, zeker om dat het een verrassing is wat je krijgt, op die manier heb je toch weer eens wat anders in huis staan dan je normaal gesproken zelf koopt.

  • Romy 30 mei 2021 op 10:18 pm - Beantwoord

   Oeh wat goed zeg dat je de plantjes zelf hebt gestekt! De monstera wil ik zelf ook nog eens in huis halen. Alleen nog kijken of ik daar ooit een plekje voor kan creëren 😉
   Eucalyptus vind ik ook zo mooi en die blijven (gedroogd) ook nog eens superlang mooi.

 6. Giovanna Jansen 28 mei 2021 op 7:41 am - Beantwoord

  Prachtige planten heb je en heel gezellig je plantenhoekjes!

 7. Anouk 1 juni 2021 op 9:01 am - Beantwoord

  Die paperclips die zo aan de haakjes hangen, echt te schattig!!

Recente blogs

Elke dag weekend: 10 tips voor een weekendgevoel

23 januari 2017|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Het is weer maandag en een nieuwe week staat voor de deur. Toen ik nog op school zat, betekende dat altijd het startschot om af te tellen totdat het opnieuw weekend zou zijn. Inmiddels ben ik doordeweekse dagen gelukkig meer gaan waarderen. Helaas is het niet mogelijk om van de hele week een weekend te maken, maar je kunt wel proberen om elke dag dat weekendgevoel in stand te houden. Hoe doe je dat? Ik geef je 10 tips om het weekend nog net een paar dagen te verlengen (of eerder te laten beginnen).

Favorieten | Thee, strobing stick en duurzame(re) deodorant

11 augustus 2017|Lifestyle|

Elke maand ontdek ik wel nieuwe favoriete producten. Dat kan variëren van beautyproducten die ik dagelijks gebruik tot hebbedingetjes voor in huis. En van boeken die me zijn bijgebleven tot vrolijke wenskaarten waar ik blij van word. Afgelopen maand kon ik bijvoorbeeld de schappen met schoolspullen niet links laten liggen, slaagde ik voor een aantal producten bij HEMA en waagde ik me voor het eerst sinds jaren aan een nieuwe theesmaak. Benieuwd welke 5 producten ik deze maand met veel plezier gebruikte? Ik laat ze je graag zien in dit artikel.

Drempelvrees om jezelf op video te laten zien? Mijn 5 inzichten!

2 april 2021|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Vanachter mijn laptop typend deel ik op mijn blog van alles over mijn leven. Maar datzelfde al pratend doen met een camera op mijn neus gericht? Dat leek me heel lang doodeng. Toch kriebelde het om soms video's op Instagram Stories te zetten. En dat betekende: het gewoon doen en sommige niet-helpende gedachten loslaten. Ik ging de uitdaging al een paar keer aan en vind het verrassend leuk. Omdat ik vast niet de enige ben met drempelvrees voor video's, deel ik 5 inzichten die mij helpen om wél de videocamera op mijn telefoon te durven aanzetten.

Ga naar de bovenkant