aankopen koningsdag 2024

Mijn aankopen bij Koningsdag 2024 | Roze toetsenbord, groene zwierjurk & meer

 • 29 april 2024
 • 5 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Al wekenlang stond het met koeienletters in mijn agenda: Koningsdag. Het is de enige feestdag van het jaar die ik altijd met man en macht bescherm tegen sociale verplichtingen die de agenda in glippen. Om één simpele reden: de vrijmarkt in Amstelveen wil ik absoluut niet missen. Met twee kilometer aan kraampjes vol tweedehands spullen, verveel ik me nooit op de meest oranje dag van het jaar. Ook dit weekend liepen we om half 8 ’s ochtends al over de vrijmarkt. En niet zonder resultaat: deze 5 aankopen voor een prikkie nam ik mee naar huis.

Toen ik een jaar of vijftien was, vond ik Koningsdag nooit zo bijzonder. Ik zag alleen kinderboeken, babykleding en speelgoed liggen, en had het idee dat de vrijmarkt vooral hét feest voor jonge gezinnetjes en oranje-tompouce-liefhebbende feestbeesten was. Maar toen ik ontdekte dat je vaak in steden en grote dorpen veel grotere vrijmarkten hebt, ging er een wereld voor me open.

Sindsdien ga ik elk jaar trouw met mijn vader naar de Amstelveense vrijmarkt. Al vroeg in de ochtend, nooit later dan half acht, want “dan heb je de beste koopjeskans”. Sinds Bart en ik samen zijn, gaat ook hij trouw mee naar het vrijmarktfeest in Amstelveen. En dat was dit jaar extra bijzonder, aangezien we voor het eerst met de fiets die kant op konden. Ja, dat vond ik dus al heel leuk op zich. Nog leuker dan alles wat ik op de vrijmarkt kocht.

rode rok met bloemen
rode rok met bloemen

De rode bloemetjesrok

Het eerste item waar mijn oog op viel, was deze vrolijk gekleurde rode rok. “Maar je hebt toch helemaal niets in die kleur”, was het eerste wat Bart riep. Dat vond ik nu juist een uitstekende reden om deze rok te kopen. Bovendien is het helemaal mijn soort rok: bloemerig, lang (maar niet té lang) en zwierig als je er rondjes in ndraait. Deze zie ik mezelf wel in mijn koffer mee op zomervakantie nemen. Neutrale blouse erop en je hebt een fleurige topoutfit!

Ik kocht de rok voor maar € 3,-. Oftewel: een kun-je-hem-niet-voor-laten-liggen-prijs!

koningsdag 2024 aankopen oranje vest

Roestbruin wikkelvest

Na een tijdje struinen over de vrijmarkt, kwam de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig bleek een Albert Heijn-shopper multifunctioneel en kon ik die verrassend goed als paraplu-alternatief gebruiken. Tijdens de regenbui waren veel kraampjes afgedekt met zeil. Maar als ik iets heel moois zag, durfde ik wel het zeil aan de kant te schuiven om alles beter te kunnen zien. Zo ook voor dit wikkelvest. Ik vind deze roestbruine kleur altijd mooi staan bij mijn rode haar en groene ogen. En ik lééf ’s winters (en eigenlijk het hele jaar door op koude dagen) in wijde gebreide vesten. Wie weet wordt dit mijn nieuwe favoriet. En dat voor € 5,-!

koningsdag aankopen sissy-boy jurk groen
koningsdag aankopen sissy-boy jurk groen

De toevallige vondst: groene Sissy-Boy-glitterjurk

Dat ik deze jurk spotte, was een totale toevalstreffer. Het regende na een tijdje zo hard dat we aardig doorweekt en verkleumd waren. Dat vroeg om thee en koffie, het liefst onder een afdakje. Een paar commercieel denkende tieners hadden een partytent met een poffertjespan en koffie en thee opgezet. Daar dronken we dan ook wat warms. Terwijl ik mijn handen opwarmde aan mijn papieren bekertje met thee, viel mijn oog op het kledingrek achter me. Daar zag ik deze prachtige jurk van Sissy-Boy hangen. Ik had hem in de winkel al eens gespot, maar liet hem toen hangen omdat ik bewust niet te veel nieuwe (als in: niet-tweedehands) kleding wil shoppen. Nu ik de jurk tweedehands tegenkwam voor een tientje, werd het een heel ander verhaal. Die moest mee naar huis!

roze jurk met panterprint
roze jurk met panterprint

De roze panterprintachtige jurk

Ik heb een zwak voor jurken met ruches onderaan en het type pasvorm waarbij de achterkant langer is dan de voorkant. Daarmee had deze jurk direct een streepje voor bij mij. Dat hij roze is, maakte het uiteraard nog beter. Dit soort panterprintjes (dat is het niet echt, maar ik zou niet weten hoe ik het anders moet noemen) heb ik verder nog helemaal niet in de kast hangen. In het kader van “‘uit mijn comfortzone gaan”, vond ik ook dat een goede reden om hem te kopen. Met blote benen en sneakers erbij zie ik een mooie zomeroutfit voor me. Oh ja, voor de jurk betaalde ik € 3,-. Koopje!

koningsdag aankoop roze toetsenbord
roze toetsenbord tweedehands

De aankoop der aankopen: het roze toetsenbord

Wat is er nu een betere vrijmarkt-vondst voor een tekstschrijver met een voorliefde voor roze dan een knalroze toetsenbord? De verkoper keek me lichtelijk vreemd aan toen ik geïnteresseerd keek naar het toetsenbord van haar tienerdochter (die zich er “te groot” voor voelde). Maar hé, waarom zou je op je 30e je werk moeten doen aan een saai pikzwart toetsenbord omdat je groot, volwassen en serieus enzo bent? Het zal vast geen opperbeste kwaliteit zijn, maar met de looks ben ik al blij. Dat wordt extra vrolijk teksten tikken!

Heb jij nog iets gekocht met Koningsdag?

1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 29 april 2024 op 9:07 am - Beantwoord

  Dat toetsenbord! 😀 De ronde toetsen doen me denken aan mijn eerste tikmachine. Nee, ik sla koninginned— koningsdag (argh) over. Als feestdag op zich niks mis mee, en ik vond het vroeger ook fijn – want vrije dag is altijd leuk. Maar ik knapte af toen ik op de ‘vrijmarkten’ alleen maar commerciele partijen zag meedoen. Het is me te commercieel, eerlijk gezegd. En ik heb ook niks met het koningshuis, dus daar doe ik het zeker niet voor.
  Ik heb wel twee prachtige voorraadpotten gekocht, nieuw. Op de dag ervoor. En daar was ik ook al een tijd naar op zoek, dus heel blij mee. Die zul je niet op de vrijmarkt of de kringloop terugvinden, want deze potten, daar kan desnoods mijn as in als ik dood ben. Die blijven bij me. (Ik ben niet serieus, hoor. Maar aan de andere kant: het zou wel mijn ding zijn om mijn overblijfselen in een mooie rooie voorraadpot te laten bewaren .. 😉 ).

 2. Simone 29 april 2024 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Je wikkelvest kun je bij al je gescoorde kleding items leuk combineren volgens mij. Ik heb alleen voor mijn man een paar Donald Duck pocket boekjes gescoord. Verder helaas niks gevonden.

 3. Naomi 29 april 2024 op 1:41 pm - Beantwoord

  Topaankopen! De rode rok zou mijn naam kunnen roepen. Wat is die geweldig zeg. En ik zie ook niet in waarom je te oud zou zijn voor een roze toetsenbord. Heel veel tikplezier!

 4. Maaike 7 mei 2024 op 12:11 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen!! <3 En dat toetsenbord is echt geweldig!

 5. Saskia 8 mei 2024 op 1:14 pm - Beantwoord

  Ik vind het toetsenbord super bij je passen haha. Zo kan je blij worden he, van de kleine dingen <3
  Noa kocht vooral veel op de markt, helemaal blij met zijn Hot Wheels. Hij had z'n eigen gespaarde centjes mee…

Recente blogs

5 favoriete quotes (HEMA – Een blik vol geluk)

31 juli 2017|Persoonlijke groei|

De een vindt het misschien cliché, maar ik heb er wel iets mee (hé, dat rijmt!). Ik heb het over quotes. Bij HEMA kocht ik laatst een blik vol geluk, oftewel een blik gevuld met 50 quotes die gaan over geluk. Echte doordenkertjes, quotes die ik wel heel cheesy vond en quotes waar ik van flauwheid om moest gniffelen. Benieuwd welke quotes me echt zijn bijgebleven? Uit al die kaartjes met quotes heb ik mijn 5 favorieten gekozen. Die zet ik vandaag in dit artikel voor je op een rij. Mét een korte toelichting.

Wat staat er op mijn nachtkastje?

4 februari 2017|Lifestyle|

Het is een van mijn guilty pleasures om bij andere mensen binnen te kijken in hun interieur. Nu is mijn kamer helaas propvol en totaal ongeorganiseerd. Een uitgebreide room tour leek me daarom op dit moment niet zo'n goed plan. Wel leek het me leuk om je een blik te gunnen op een klein deel van mijn kamer, namelijk op de spullen die op mijn nachtkastje staan. Welke spullen heb ik elke nacht naast me staan en begin en eindig ik de dag mee? Ik laat het je zien.

Eerlijk over schaamte | 13 dingen waar ik me soms voor schaam

20 juli 2022|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Schaamte wordt alleen minder als je erover praat. Die mooie les leerde ik dankzij een podcast van Aukje Nauta, hoogleraar psychologie en auteur van ‘Nooit meer doen alsof’. Ze vertelde dat één ding funest is als je je schaamt: er in je eentje mee blijven zitten omdat je je (jawel!) schaamt voor je schaamte. Haar inspirerende visie leverde me niet alleen een stuk of twintig eye-openers op, maar inspireerde me ook tot dit artikel. Want waarom zou ik schaamte voor mezelf houden als schaamte over schaamte het alleen maar in stand houdt (snap jij 'm nog?)? Daarom 13 dingen waar ik me (onterecht?) voor schaam en een paar mooie lessen die ik daarover leerde.