Shoplog: mijn aankopen op Koningsdag

Zoals ik eerder deze week al vertelde, sla ik op Koningsdag graag mijn slag. Meestal zit ik al rond half acht ‘s ochtends op de fiets om op tijd te zijn voor de leukste koopjes. Zo ook dit jaar. Met een paar lege tassen ging ik met mijn vader op koopjesjacht op de vrijmarkt in Amstelveen. De vrijmarkt is daar wel een paar kilometer lang en je kunt er altijd (zeker als je vroeg bent!) de leukste dingen vinden. Ik kwam dan ook niet met lege handen thuis, maar met een paar tassen vol aankopen. In dit artikel laat ik je zien wat ik zoal kocht.

blond amsterdam make-up en beautytips suikerpotje

Blond Amsterdam suikerpotje even bijkletsen

Blond Amsterdam suikerpotje en boek

Van Blond Amsterdam heb ik inmiddels een flinke verzameling, maar ik spaar nog steeds verder voor mijn uitzet. Een suikerpotje had ik nog niet, dus ik sprong bijna een gat in de lucht toen ik er een tegenkwam op de vrijmarkt. Voor maar €1,50 werd ik de nieuwe eigenaar van dit schattige potje. Bij een andere kraam vond ik ook een boek van Blond Amsterdam. Ik verwacht niet dat het een heel informatief boek zal zijn, maar ik vond het gewoon leuk om aan mijn verzameling toe te voegen. Het kostte ook maar €1,-, een prijs waarvoor ik het boek niet kon laten liggen.

disney dvd's

Dvd’s van Disney

Ik ben niet echt een verzamelaar, maar naast Blond Amsterdam is er één ding dat ik spaar: Disney-dvd’s. Als ik het huis uit ben, lijkt het me geweldig om een plank vol te hebben staan met alle Disney-klassiekers. Ik vind de dvd’s nieuw te duur, maar maak er een sport van om er zoveel mogelijk tweedehands op de kop te tikken. Ook op Koningsdag ging ik dan ook op jacht naar titels die ik nog niet had. Ik vond er maar liefst vier. Goede score, toch? Voor de dvd’s betaalde ik €1,- tot €1,50 per stuk.

schoenen met bloemen

Zwarte laarzen met bloemen

Ik ben nog steeds bezig om mezelf uit te dagen om soms iets anders dan anders te kopen qua kleding en schoenen. Deze schoenen zijn heel anders dan wat ik meestal draag, maar toch viel ik er als een blok voor. En ze waren ook nog eens in mijn maat – grote bofkont hier dus! Ik denk dat ik verliefd werd op de vrolijke bloemenpatronen en het stoere model. Ik ben zo blij met deze aankoop. De schoenen lopen heerlijk en ik vind ze stoer en mooi tegelijk. Voor de schoenen betaalde ik maar €5,-.

oilily tas donkerroze fuchsia

oilily tas donkerroze fuchsia

Fuchsiaroze Oilily tas

Ik ben nooit zo van de merkkleding, -tassen en -schoenen, maar voor het merk Oilily heb ik een enorm zwak. Dit merk is kleurrijk, vrolijk en heeft lekker drukke prints. Alles waar ik blij van word dus. Mijn oog viel toevallig op deze tas bij een kraam met allemaal zwangerschapskleding en babyspeelgoed. Blijkbaar heb ik dezelfde smaak als jonge moeders of zoiets, maar who cares? Ik ben helemaal in mijn nopjes met deze tas, waar ik ook maar €5,- voor hoefde te betalen.

gehaakte jurk blauw

Groene gehaakte jurk

De laatste tijd vind ik het leuk om zo nu en dan tweedehands kleding te kopen. Met een beetje goed zoeken vond ik ook op Koningsdag een paar leuke items. De jurk hierboven vond ik door het groen gehaakte patroon heel mooi. Ik moest de jurk op de gok kopen, omdat er natuurlijk geen pashokjes zijn, maar hij zat als gegoten. Weer een goede aankoop voor maar €5,-. Ik had met mijn ouders trouwens een discussie over hoe de kleur van deze jurk heet #firstworldproblems. Mijn moeder vond het ‘lichtgroen’, ik dacht ‘vintage green’ en mijn vader besloot het eens op Google op te zoeken. Blijkbaar noem je deze kleur ‘donker zeegroen’. Weer iets geleerd!

zara jurk met vogels

Zara jurk met polokraag en vogeldessin 

Zijn de vogeltjes op deze jurk niet onwijs schattig? Ook het polokraagje vind ik zelf erg leuk. Het heeft wel iets ouderwets en retro-achtigs, vind ik. De jurk is helemaal binnen mijn comfortzone qua print, stofje en model. Deze ga ik vast nog vaak dragen. Het jurkje was overigens nog helemaal nieuw; het prijskaartje hing er zelfs nog aan. Maar in plaats van €40,- betaalde ik voor deze jurk maar €7,50.

roze vest

Pastelroze vest 

Mijn laatste aankoop is ook weer een item dat helemaal bij mijn stijl past. Het is een harig zachtroze vest waar je heerlijk in kunt wegkruipen. Ik had al een soortgelijk vest, maar dat was een beetje beschadigd aan het raken. Juist daarom ben ik zo blij dat ik een nieuw (of nou ja, tweedehands) exemplaar heb gevonden. Het is geen vest dat ik snel naar werk zal dragen, maar voor in huis of op een vrije zondag vind ik het heerlijk om zoiets comfortabels aan te trekken.

Heb jij nog iets leuks gekocht op de vrijmarkt op Koningsdag?

Volg:
Deel:

59 Reacties

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:24

   Dankjewel! Ik heb dat jurkje toevallig vandaag voor het eerst en met veel plezier gedragen :) Ik hoop dat je een heerlijke zondag hebt gehad!

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:25

   Wat gaaf dat je zulke mooie kleding hebt gescoord en een mand van Riviera Maison voor dat geld is echt een koopje! Goede buit! :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:25

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met mijn aankopen. En deze schoenen vond ik echt om verliefd op te worden :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:26

   Haha, leuk om te horen dat je zo benieuwd bent hoe alles staat. Ik ga deze week maar weer eens outfitfoto’s maken, denk ik :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:26

   Leuk om te horen dat je daar zo benieuwd naar bent! Toevallig had ik het gele jurkje en de laarsjes vandaag samen aan. Ik zal eens kijken of ik er binnenkort een paar outfitfoto’s van kan laten maken :)

 1. 30 april 2017 / 09:08

  Wauw, alles wat je hebt gekocht zou ik zo ook kunnen kopen! Dat jurkje van de Zara is echt onwijs leuk! Oilily is echt jeugdsentiment voor mij haha.
  Danique blogde over…PositiviTijd | Week 17

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:33

   Ah zo leuk om te horen! Ja, Oilily is ook echt een merk waar ik al van kinds af aan verliefd op was :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:34

   Haha, goed plan! We gaan gewoon samen lekker vroeg de vrijmarkt onveilig maken volgend jaar ;)

 2. Eline
  30 april 2017 / 10:04

  Wouw, wat heb je een hoop leuke dingen gekocht!
  Ik heb me juist heel erg ingehouden, en heb uiteindelijk maar één DVD gekocht voor €0,50.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:34

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met mijn aankopen :) Eén dvd is inderdaad heel bescheiden, maar wel heel leuk dat je iets hebt gevonden op de vrijmarkt :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:35

   Haha, wat leuk om te horen dat je de spullen zo bij mij vindt passen :) Vooral de knalroze tas past nogal in mijn kleurrijke straatje, geloof ik ;)

 3. wendy
  30 april 2017 / 10:18

  Wat heb je een leuke dingen gekocht, dat suikerpotje lekker goedkoop en leuk zo n boekje. Ook ik ben benieuwd hoe de nieuwe kleren je staan en wat een leuke schoenen met de bloemetjes vind ik echt bij jouw passen en dan nig die leuke tas. Je bent echt geslaagd.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:38

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie :) Ik ben inderdaad hartstikke goed geslaagd en ben zo blij met al mijn aankopen. Ik zal binnenkort een keer outfitfoto’s met een van de jurkjes en de schoenen laten zien.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:40

   Dankjewel! En begrijpelijk dat je met een verhuizing in het vooruitzicht beter even geen nieuwe spullen kunt kopen ;)

 4. Darina
  30 april 2017 / 09:48

  Wat een prachtige spulletjes heb je gekocht! Ik vind de Zara jurk heel mooi!
  Darina blogde over…5 Parisian Things #8

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:34

   Dankjewel! Ik ben zelf ook zo blij met het jurkje.

 5. 30 april 2017 / 10:56

  Wauw, wat heb je veel leuke dingen gescoord! Super leuk om te zien en scheelt ook zo veel geld!
  Iris blogde over…Lievelings #4

 6. Simone
  30 april 2017 / 10:28

  Ik ben ook op een vrijmarkt geweest, maar heb niks gekocht. Meestal ga ik voor gezelschapsspellen enzo. Maar dit jaar was het niet zoveel. Wel beter voor mijn portemonnee :)
  Simone blogde over…Huis & Tuin | Ons tuin project is klaar!

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:39

   Dat scheelt inderdaad wel weer veel geld ;) Jammer dat je geen leuke gezelschapsspellen bent tegenkomen! Ik was zelf nog op zoek naar Party & Co op de vrijmarkt, maar kon dat spel helaas ook niet vinden.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:41

   Wat jammer dat je nooit echt iets leuks kon vinden! Voor mij is de truc om vroeg te gaan naar een vrij grote vrijmarkt. Dan kom ik altijd wel iets leuks tegen. Maar het is inderdaad ook wel goed zoeken vaak.

 7. Lisette
  30 april 2017 / 11:41

  Ooohh die laarsjes!!! Ik ben jaloers hoor! En dat Zara jurkje, ook heel leuk! Je zei al dat je leuke dingen had gekocht maar deze zijn heel leuk hoor!

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:42

   Dankje :) Ja, die laarsjes vind ik zelf ook zo gaaf. Ik heb ze sinds Koningsdag bijna non-stop aan. Helemaal blij mee!

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:42

   Dankje! Ja, echt mazzel dat ik dat jurkje zo goedkoop tegenkwam! Ik ben er zo blij mee :)

 8. Sylvia
  30 april 2017 / 12:41

  Wat een leuke spulletjes en onwijs goedkoop! Goed geslaagd! Die schoenen en jurkjes zijn zo leuk!! Ik denk niet dat ik namens mij alleen spreek als ik zeg dat we natuurlijk nu ook outfit foto’s willen? fijne zondag
  Sylvia blogde over…Spam je blog!

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:43

   Die outfitfoto’s gaan er zeker komen, haha. Hartstikke leuk dat je zo benieuwd bent hoe alles staat :) Ik hoop dat je een heerlijke zondag hebt gehad. Fijne avond nog!

 9. Kaylin
  30 april 2017 / 13:02

  Hartje voor die leuke laarsjes! De rest van de kledij vind ik ook wel leuk. Geniet van je aankopen.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:43

   Dankjewel! :) Ja, die laarsjes zijn ook samen met de tas mijn favoriet. Ben er zo blij mee!

 10. 30 april 2017 / 13:05

  Oh wat heb je een leuke dingen gekocht! Ze passen echt bij je :) Om vrolijk van te worden! Ik heb niet veel gedaan met Koningsdag, het was niet zo’n mooi weer en ik vond altijd nooit van zo’n leuke dingen op de markt. Misschien moet ik volgend jaar toch maar weer eens goed rondkijken, als ik zie wat jij allemaal hebt kunnen scoren! :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:44

   Dankjewel! Zo leuk om te horen dat je vindt dat de spullen ook echt bij me passen :) En volgend jaar is een bezoekje aan de vrijmarkt het zeker waard, hoor! Vooral als je vroeg gaat, kun je er echt leuke dingen scoren!

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:43

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met alles. En ja, dat jurkje van Zara staat zo fris en zomers :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:45

   Ja, liefde voor Blond Amsterdam en Disney-dvd’s :) Ik spaar niet veel dingen, maar die twee dingen kan ik nooit laten liggen.

 11. Lisette
  30 april 2017 / 14:50

  Leuke spulletjes heb je gevonden en gekocht. Blond Amsterdam vind k ook altijd zo leuk. Koop zo nu en dan ook wat, dit suikerpotje heb je inderdaad voor een mooi prijsje op de kop getikt!
  Lisette blogde over…New In Jolijn # 1. Vrolijke Shirtjes.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:45

   Ja, Blond Amsterdam blijft leuk! Ik ben ook helemaal blij met het potje, zeker voor deze vriendelijke prijs :)

 12. 30 april 2017 / 16:12

  Yeah! Looks like a great success! ;) :D :D…wonderful things ;) :))…thank you for this inspiration ! Have a nice sunday, and best wishes from hotel in schenna ! ;) Lena ;) <3

 13. 30 april 2017 / 17:52

  Dat licht groene/vintage green/donker zeegroene jurkje vind ik heel mooi! En die laarsjes ook. Je hebt goede deals gemaakt.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:47

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met alle aankopen :)

 14. 30 april 2017 / 17:53

  Wauw, wat een leuke items heb je gescoord. Veel plezier ermee

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:47

   Dankjewel! Dat gaat helemaal goed komen :)

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:47

   Dankje! Ja, die schoenen zijn echt een nieuwe favoriet! Zo blij mee!

 15. 4 mei 2017 / 14:52

  Heerlijk zulke aankopen! Vooral het roze vest vind ik erg leuk :)
  Kringloopwinkels en rommelmarkten zijn echt leuke plekken om te shoppen, zoveel unieke items!
  Dinja blogde over…Pan that Palette 2017 Update #3

  • Romy
   Auteur
   4 mei 2017 / 19:22

   Dankjewel! Ja, ik vind het ook zo leuk om tweedehands dingen te scoren. Dan maak ik er echt een sport van om iets leuks te vinden :)

 16. Odetta
  21 mei 2017 / 17:48

  Wat een leuke aankopen! Mooie jurken, kekke schoenen en een vrolijke tas. Ik heb ook zo’n roze, harige vest. Heb ik toen in de uitverkoop gekocht. Zelf koop ik graag bij Ieder zijn Winkel, waar je leuke tweedehandse spullen, zelfgemaakte spullen en nieuwe spullen zoals sierraden (zoetwaterparelkettingen voor een zacht prijsje) koop.

  • Romy
   Auteur
   21 mei 2017 / 19:21

   Dankjewel! Wat leuk dat je ook zo’n vest hebt. Ik zou in dit roze vest echt bijna kunnen wonen :) Die winkel klinkt ook erg leuk. Ik ben dol op dat soort tweedehands winkeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge