Zoals ik eerder deze week al vertelde, sla ik op Koningsdag graag mijn slag. Meestal zit ik al rond half acht ’s ochtends op de fiets om op tijd te zijn voor de leukste koopjes. Zo ook dit jaar. Met een paar lege tassen ging ik met mijn vader op koopjesjacht op de vrijmarkt in Amstelveen. De vrijmarkt is daar wel een paar kilometer lang en je kunt er altijd (zeker als je vroeg bent!) de leukste dingen vinden. Ik kwam dan ook niet met lege handen thuis, maar met een paar tassen vol aankopen. In dit artikel laat ik je zien wat ik zoal kocht.

blond amsterdam make-up en beautytips suikerpotje

Blond Amsterdam suikerpotje even bijkletsen

Blond Amsterdam suikerpotje en boek

Van Blond Amsterdam heb ik inmiddels een flinke verzameling, maar ik spaar nog steeds verder voor mijn uitzet. Een suikerpotje had ik nog niet, dus ik sprong bijna een gat in de lucht toen ik er een tegenkwam op de vrijmarkt. Voor maar €1,50 werd ik de nieuwe eigenaar van dit schattige potje. Bij een andere kraam vond ik ook een boek van Blond Amsterdam. Ik verwacht niet dat het een heel informatief boek zal zijn, maar ik vond het gewoon leuk om aan mijn verzameling toe te voegen. Het kostte ook maar €1,-, een prijs waarvoor ik het boek niet kon laten liggen.

disney dvd's

Dvd’s van Disney

Ik ben niet echt een verzamelaar, maar naast Blond Amsterdam is er één ding dat ik spaar: Disney-dvd’s. Als ik het huis uit ben, lijkt het me geweldig om een plank vol te hebben staan met alle Disney-klassiekers. Ik vind de dvd’s nieuw te duur, maar maak er een sport van om er zoveel mogelijk tweedehands op de kop te tikken. Ook op Koningsdag ging ik dan ook op jacht naar titels die ik nog niet had. Ik vond er maar liefst vier. Goede score, toch? Voor de dvd’s betaalde ik €1,- tot €1,50 per stuk.

schoenen met bloemen

Zwarte laarzen met bloemen

Ik ben nog steeds bezig om mezelf uit te dagen om soms iets anders dan anders te kopen qua kleding en schoenen. Deze schoenen zijn heel anders dan wat ik meestal draag, maar toch viel ik er als een blok voor. En ze waren ook nog eens in mijn maat – grote bofkont hier dus! Ik denk dat ik verliefd werd op de vrolijke bloemenpatronen en het stoere model. Ik ben zo blij met deze aankoop. De schoenen lopen heerlijk en ik vind ze stoer en mooi tegelijk. Voor de schoenen betaalde ik maar €5,-.

oilily tas donkerroze fuchsia

oilily tas donkerroze fuchsia

Fuchsiaroze Oilily tas

Ik ben nooit zo van de merkkleding, -tassen en -schoenen, maar voor het merk Oilily heb ik een enorm zwak. Dit merk is kleurrijk, vrolijk en heeft lekker drukke prints. Alles waar ik blij van word dus. Mijn oog viel toevallig op deze tas bij een kraam met allemaal zwangerschapskleding en babyspeelgoed. Blijkbaar heb ik dezelfde smaak als jonge moeders of zoiets, maar who cares? Ik ben helemaal in mijn nopjes met deze tas, waar ik ook maar €5,- voor hoefde te betalen.

gehaakte jurk blauw

Groene gehaakte jurk

De laatste tijd vind ik het leuk om zo nu en dan tweedehands kleding te kopen. Met een beetje goed zoeken vond ik ook op Koningsdag een paar leuke items. De jurk hierboven vond ik door het groen gehaakte patroon heel mooi. Ik moest de jurk op de gok kopen, omdat er natuurlijk geen pashokjes zijn, maar hij zat als gegoten. Weer een goede aankoop voor maar €5,-. Ik had met mijn ouders trouwens een discussie over hoe de kleur van deze jurk heet #firstworldproblems. Mijn moeder vond het ‘lichtgroen’, ik dacht ‘vintage green’ en mijn vader besloot het eens op Google op te zoeken. Blijkbaar noem je deze kleur ‘donker zeegroen’. Weer iets geleerd!

zara jurk met vogels

Zara jurk met polokraag en vogeldessin 

Zijn de vogeltjes op deze jurk niet onwijs schattig? Ook het polokraagje vind ik zelf erg leuk. Het heeft wel iets ouderwets en retro-achtigs, vind ik. De jurk is helemaal binnen mijn comfortzone qua print, stofje en model. Deze ga ik vast nog vaak dragen. Het jurkje was overigens nog helemaal nieuw; het prijskaartje hing er zelfs nog aan. Maar in plaats van €40,- betaalde ik voor deze jurk maar €7,50.

roze vest

Pastelroze vest 

Mijn laatste aankoop is ook weer een item dat helemaal bij mijn stijl past. Het is een harig zachtroze vest waar je heerlijk in kunt wegkruipen. Ik had al een soortgelijk vest, maar dat was een beetje beschadigd aan het raken. Juist daarom ben ik zo blij dat ik een nieuw (of nou ja, tweedehands) exemplaar heb gevonden. Het is geen vest dat ik snel naar werk zal dragen, maar voor in huis of op een vrije zondag vind ik het heerlijk om zoiets comfortabels aan te trekken.

Heb jij nog iets leuks gekocht op de vrijmarkt op Koningsdag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 30 april 2017 op 7:35 am - Beantwoord

  Wat een toffe dingen heb je gescoord! het zara jurkje is mijn favoriet.

  Fijne zondag!

  • Romy 30 april 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik heb dat jurkje toevallig vandaag voor het eerst en met veel plezier gedragen 🙂 Ik hoop dat je een heerlijke zondag hebt gehad!

 2. Klaske 30 april 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Wat een leuk dingen heb je gekocht! Ik vind dat suikerpotje van Blond heel tof. Net als die schoenen met bloemenprint, ik heb echt een zwak voor dat soort schoenen. 🙂

 3. Jonna@burgertrutjes 30 april 2017 op 8:20 am - Beantwoord

  Yeah je bent goed geslaagd! Die schoenen en de jurkjes zijn super leuk! Ik heb ook way toffe kleding gescoord en een mooie mand van Riviera Maisonvoor een euro.

 4. Sandra 30 april 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen allemaal! En ook zo cheap, echt fijn om zo van die toffe dingen te kunnen scoren. Dat suikerpotje van Blond vind ik erg gaaf! Ben trouwens benieuwd hoe die leuke schoenen en de kleding jou staat. *hint hint* 🙂

 5. Liset - Beautydagboek 30 april 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Zo hee, jij bent goed geslaagd! Je hebt erg leuke dingetjes gevonden en ik zie dat het helemaal jouw smaak, lekker vrolijk! Ik ben heel benieuwd naar hoe je het gele jurkje en de schoenen gaan combineren. Die zijn toch wel echte eyecatchers!

  • Romy 30 april 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met mijn aankopen. En deze schoenen vond ik echt om verliefd op te worden 🙂

  • Romy 30 april 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je zulke mooie kleding hebt gescoord en een mand van Riviera Maison voor dat geld is echt een koopje! Goede buit! 🙂

  • Romy 30 april 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, leuk om te horen dat je zo benieuwd bent hoe alles staat. Ik ga deze week maar weer eens outfitfoto’s maken, denk ik 🙂

  • Romy 30 april 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je daar zo benieuwd naar bent! Toevallig had ik het gele jurkje en de laarsjes vandaag samen aan. Ik zal eens kijken of ik er binnenkort een paar outfitfoto’s van kan laten maken 🙂

 6. Danique 30 april 2017 op 9:08 am - Beantwoord

  Wauw, alles wat je hebt gekocht zou ik zo ook kunnen kopen! Dat jurkje van de Zara is echt onwijs leuk! Oilily is echt jeugdsentiment voor mij haha.

  • Romy 30 april 2017 op 7:33 pm - Beantwoord

   Ah zo leuk om te horen! Ja, Oilily is ook echt een merk waar ik al van kinds af aan verliefd op was 🙂

 7. Claire 30 april 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Ahh je hebt echt zulke leuke dingen gekocht! Volgend jaar ga ik ook om half 8 naar de markt hoor haha. Of ik kom gewoon bij jou logeren en dan gaan we samen 😉

 8. Darina 30 april 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat een prachtige spulletjes heb je gekocht! Ik vind de Zara jurk heel mooi!

 9. Susan 30 april 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gekocht! Koopjes hoor.

 10. Eline 30 april 2017 op 10:04 am - Beantwoord

  Wouw, wat heb je een hoop leuke dingen gekocht!
  Ik heb me juist heel erg ingehouden, en heb uiteindelijk maar één DVD gekocht voor €0,50.

 11. Neverdullmoments 30 april 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Leuk hoor! De Vaker Vrolijk kenners zullen hier echt ‘Romy’ in terug zien denk ik, wat een gezellige en vrolijke spulletjes. En grappig dat je Disney films spaart!

  • Romy 30 april 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Haha, goed plan! We gaan gewoon samen lekker vroeg de vrijmarkt onveilig maken volgend jaar 😉

  • Romy 30 april 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben zelf ook zo blij met het jurkje.

  • Romy 30 april 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met mijn aankopen 🙂 Eén dvd is inderdaad heel bescheiden, maar wel heel leuk dat je iets hebt gevonden op de vrijmarkt 🙂

  • Romy 30 april 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat je de spullen zo bij mij vindt passen 🙂 Vooral de knalroze tas past nogal in mijn kleurrijke straatje, geloof ik 😉

 12. wendy 30 april 2017 op 10:18 am - Beantwoord

  Wat heb je een leuke dingen gekocht, dat suikerpotje lekker goedkoop en leuk zo n boekje. Ook ik ben benieuwd hoe de nieuwe kleren je staan en wat een leuke schoenen met de bloemetjes vind ik echt bij jouw passen en dan nig die leuke tas. Je bent echt geslaagd.

  • Romy 30 april 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie 🙂 Ik ben inderdaad hartstikke goed geslaagd en ben zo blij met al mijn aankopen. Ik zal binnenkort een keer outfitfoto’s met een van de jurkjes en de schoenen laten zien.

 13. Simone 30 april 2017 op 10:28 am - Beantwoord

  Ik ben ook op een vrijmarkt geweest, maar heb niks gekocht. Meestal ga ik voor gezelschapsspellen enzo. Maar dit jaar was het niet zoveel. Wel beter voor mijn portemonnee 🙂

 14. Mike 30 april 2017 op 10:37 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen voor hele mooie prijsjes. Zelf heb ik niets gekocht, maar dat komt meer door de geplande verhuizing.

 15. Iris 30 april 2017 op 10:56 am - Beantwoord

  Wauw, wat heb je veel leuke dingen gescoord! Super leuk om te zien en scheelt ook zo veel geld!

 16. Johanne 30 april 2017 op 11:28 am - Beantwoord

  Jeetje, wat ben je goed geslaagd zeg! Ik heb het een paar jaar geleden opgegeven, kon nooit iets leuks vinden! Vooral die twee jurkjes en je schoen lijken supermooi.

  • Romy 30 april 2017 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dat scheelt inderdaad wel weer veel geld 😉 Jammer dat je geen leuke gezelschapsspellen bent tegenkomen! Ik was zelf nog op zoek naar Party & Co op de vrijmarkt, maar kon dat spel helaas ook niet vinden.

  • Romy 30 april 2017 op 7:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En begrijpelijk dat je met een verhuizing in het vooruitzicht beter even geen nieuwe spullen kunt kopen 😉

 17. Lisette 30 april 2017 op 11:41 am - Beantwoord

  Ooohh die laarsjes!!! Ik ben jaloers hoor! En dat Zara jurkje, ook heel leuk! Je zei al dat je leuke dingen had gekocht maar deze zijn heel leuk hoor!

  • Romy 30 april 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

   Dankje 🙂 Ja, die laarsjes vind ik zelf ook zo gaaf. Ik heb ze sinds Koningsdag bijna non-stop aan. Helemaal blij mee!

 18. Irene 30 april 2017 op 12:27 pm - Beantwoord

  Wauw dat jurkje van de Zara is echt suuuuuupermooi! En een koopje. Wat een geluk ^^

 19. Sylvia 30 april 2017 op 12:41 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes en onwijs goedkoop! Goed geslaagd! Die schoenen en jurkjes zijn zo leuk!! Ik denk niet dat ik namens mij alleen spreek als ik zeg dat we natuurlijk nu ook outfit foto’s willen? fijne zondag

 20. Janneke 30 april 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen, je bent zeker goed geslaagd! Ik vind het jurkje van Zara super mooi, lekker zomers ook! x

 21. Kaylin 30 april 2017 op 1:02 pm - Beantwoord

  Hartje voor die leuke laarsjes! De rest van de kledij vind ik ook wel leuk. Geniet van je aankopen.

  • Romy 30 april 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

   Dankje! Ja, echt mazzel dat ik dat jurkje zo goedkoop tegenkwam! Ik ben er zo blij mee 🙂

  • Romy 30 april 2017 op 7:43 pm - Beantwoord

   Die outfitfoto’s gaan er zeker komen, haha. Hartstikke leuk dat je zo benieuwd bent hoe alles staat 🙂 Ik hoop dat je een heerlijke zondag hebt gehad. Fijne avond nog!

  • Romy 30 april 2017 op 7:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met alles. En ja, dat jurkje van Zara staat zo fris en zomers 🙂

  • Romy 30 april 2017 op 7:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ja, die laarsjes zijn ook samen met de tas mijn favoriet. Ben er zo blij mee!

 22. Lianne 30 april 2017 op 1:05 pm - Beantwoord

  Oh wat heb je een leuke dingen gekocht! Ze passen echt bij je 🙂 Om vrolijk van te worden! Ik heb niet veel gedaan met Koningsdag, het was niet zo’n mooi weer en ik vond altijd nooit van zo’n leuke dingen op de markt. Misschien moet ik volgend jaar toch maar weer eens goed rondkijken, als ik zie wat jij allemaal hebt kunnen scoren! 🙂

  • Romy 30 april 2017 op 7:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk om te horen dat je vindt dat de spullen ook echt bij me passen 🙂 En volgend jaar is een bezoekje aan de vrijmarkt het zeker waard, hoor! Vooral als je vroeg gaat, kun je er echt leuke dingen scoren!

 23. Justine 30 april 2017 op 2:30 pm - Beantwoord

  aaaah disney dvd’s, love it! en die blond amsterdam spulletjes zijn altijd zó cute. Snap helemaal dat je die spaart!

 24. Lisette 30 april 2017 op 2:50 pm - Beantwoord

  Leuke spulletjes heb je gevonden en gekocht. Blond Amsterdam vind k ook altijd zo leuk. Koop zo nu en dan ook wat, dit suikerpotje heb je inderdaad voor een mooi prijsje op de kop getikt!

 25. Mariel 30 april 2017 op 3:31 pm - Beantwoord

  Lucky you! Wat een goede vondsten.

 26. Lena 30 april 2017 op 4:12 pm - Beantwoord

  Yeah! Looks like a great success! 😉 😀 :D…wonderful things 😉 :))…thank you for this inspiration ! Have a nice sunday, and best wishes from hotel in schenna ! 😉 Lena 😉 <3

 27. MM 30 april 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

  Dat licht groene/vintage green/donker zeegroene jurkje vind ik heel mooi! En die laarsjes ook. Je hebt goede deals gemaakt.

  • Romy 30 april 2017 op 7:45 pm - Beantwoord

   Ja, liefde voor Blond Amsterdam en Disney-dvd’s 🙂 Ik spaar niet veel dingen, maar die twee dingen kan ik nooit laten liggen.

  • Romy 30 april 2017 op 7:45 pm - Beantwoord

   Ja, Blond Amsterdam blijft leuk! Ik ben ook helemaal blij met het potje, zeker voor deze vriendelijke prijs 🙂

 28. Saskia 30 april 2017 op 5:53 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een leuke items heb je gescoord. Veel plezier ermee

  • Romy 30 april 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat helemaal goed komen 🙂

 29. Josine 30 april 2017 op 5:55 pm - Beantwoord

  Zo jij hebt leuke dingen gekocht! Die schoenen zijn echt zooooo gaaf (jaloers!). Liefs Josine

  • Romy 30 april 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

   Dankje! Ja, die schoenen zijn echt een nieuwe favoriet! Zo blij mee!

 30. Charel 30 april 2017 op 8:11 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke items meid !

 31. Dinja 4 mei 2017 op 2:52 pm - Beantwoord

  Heerlijk zulke aankopen! Vooral het roze vest vind ik erg leuk 🙂
  Kringloopwinkels en rommelmarkten zijn echt leuke plekken om te shoppen, zoveel unieke items!

  • Romy 4 mei 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik vind het ook zo leuk om tweedehands dingen te scoren. Dan maak ik er echt een sport van om iets leuks te vinden 🙂

 32. Odetta 21 mei 2017 op 5:48 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Mooie jurken, kekke schoenen en een vrolijke tas. Ik heb ook zo’n roze, harige vest. Heb ik toen in de uitverkoop gekocht. Zelf koop ik graag bij Ieder zijn Winkel, waar je leuke tweedehandse spullen, zelfgemaakte spullen en nieuwe spullen zoals sierraden (zoetwaterparelkettingen voor een zacht prijsje) koop.

  • Romy 21 mei 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk dat je ook zo’n vest hebt. Ik zou in dit roze vest echt bijna kunnen wonen 🙂 Die winkel klinkt ook erg leuk. Ik ben dol op dat soort tweedehands winkeltjes.