koningsdag1

Goed geslaagd! | Mijn aankopen op Koningsdag 2018

 • 28 april 2018
 • 37 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Niets zo leuk als op Koningsdag struinen over de vrijmarkt op zoek naar tweedehands koopjes. Ook dit jaar ben ik weer goed geslaagd in mijn zoektocht naar leuke Disney-dvd’s, mooie kleding en onverwachte gouden vondsten. Ook dit jaar was ik weer op de vrijmarkt in Amstelveen te vinden en kwam ik met een tas vol spullen thuis. Met dit keer onder andere een kussen voor mijn toekomstige bank en een lila teddy coat om verliefd op te worden. Benieuwd naar mijn vondsten? Ik laat ze je in dit artikel zien.

aankopen koningsdag 2018 aankopen koningsdag 2018

Kijkvoer op dvd

Koningsdag is voor mij de ideale gelegenheid om op zoek te gaan naar nieuwe aanwinsten voor mijn collectie Disney-dvd’s. In principe ga ik alleen voor de Disney-klassiekers, maar dit jaar vond ik ook een paar Disney Pixar-films die ik niet kon laten liggen. Vooral naar Inside Out ben ik heel benieuwd. Ook tikte ik deel 7 van Harry Potter op de kop, een van de laatste twee Harry Potter-films die ik nog “moet” zien. Lucky me!

aankopen koningsdag 2018

Onverwachte scrapbookvondsten

Nooit verwacht dat ik nog eens spullen voor scrapbooken op de vrijmarkt zou tegenkomen, maar ik kwam toch echt met een paar mooie knutselspullen thuis. Deze stempels zijn in de winkel peperduur, maar ik kon ze voor maar € 3,00 per vel zo goed als nieuw kopen. De verkoopster vertelde dat ze de stempels met pijn in haar hart wegdeed, maar ik heb haar beloofd ze met veel plezier te gaan gebruiken. Ze gaan vast nog goed van pas komen op mijn zelfgemaakte kaarten.

aankopen koningsdag 2018 aankopen koningsdag 2018

En nog meer voor de knutselliefhebber!

Nog zoiets: scrapbookstickers! Wie verwacht nu zoiets tegen te komen op de vrijmarkt?! Deze vrolijke stickers kan ik goed gebruiken op mijn creaties en ik nam dan ook heel wat verschillende vellen mee. Ook de leuke envelopjes en kartonnen figuurtjes kon ik niet laten liggen. Voor deze hele buit was ik maar een paar euro kwijt, terwijl je dat normaal al voor één stickervel betaalt.

aankopen koningsdag 2018

Guilty pleasure: opbergdozen!

Dan is het nu tijd voor mijn meest sexy aankoop van de dag Ahum! Ik kocht een opbergdoos die ik toevallig tegenkwam. Ik heb al een paar exemplaren van deze opbergdoos staan, maar kon hem daarna nooit meer vinden in de winkel. Wel op de vrijmarkt dus! Tja, met kleine dingen uitsorteren als guilty pleasure kon ik het niet laten om deze ook maar mee te nemen.

aankopen koningsdag 2018

Kussen van Pip Studio

Ik ben er niet zo happig op om mijn uitzet al allemaal bij elkaar te kopen, maar voor dit kussen maakte ik graag een uitzondering. Het kussen is van Pip Studio en is voorzien van een leuk rozenprintje en een schattig kanten randje. Het verdient nu al een plekje op mijn bed en ik ga het in mijn toekomstige huis met alle liefde op mijn gedroomde grijze hoekbank neerleggen.

aankopen koningsdag 2018

Voor een spelletjesavond!

De laatste tijd speel ik vaker spelletjes op een avond zonder plannen. Deze twee kaartspellen ideaal vond ik een mooi alternatief voor de enorme dozen met bordspellen die ik niet zo eenvoudig kwijt kan in mijn bescheiden kamer. Van beide spellen ken ik de kaartspelvariant nog niet, maar de spelregels wil ik uiteraard graag ontdekken tijdens een gezellige spelletjesavond.

aankopen koningsdag 2018

Een superzachte teddy coat

Als het goed is, kan ik deze teddy coat nog héél lang in de kast laten liggen met de zomerse dagen op komst. Maar als de winter over een héle tijd weer in aantocht is of ik gewoon iets warms zoek aan het einde van een zomeravond, dan is dit jasje vast mijn redder in nood. De teddy coat is (uiteraard) heerlijk zacht en is vrij kort, waardoor ik hem ook nog redelijk “stylish verantwoord” vond. Hier ga ik vast nog lange tijd veel plezier aan beleven. En dat voor maar €3,00!

aankopen koningsdag 2018

Grijze trenchcoat als tussenjas

Nog een koopje dat als geroepen kwam, is deze trenchcoat. Toen ik naar de vrijmarkt ging, had ik me namelijk een beetje verkeken op de kou. Het lentezonnetje liet het even afweten, terwijl ik daar in mijn zomerjas rondslenterde. Deze prachtige donkergrijze tussenjas van H&M nam ik dan ook zonder twijfel mee voor €3,00. Uiteraard trok ik hem direct aan om de kou te trotseren. Daarna kan hij hopelijk nog een tijdje in de kast blijven hangen, maar in de herfst tover ik hem graag weer tevoorschijn.

aankopen koningsdag 2018

Een prachtig korset

Ten slotte kwam ik thuis met een onwijs mooi en vrouwelijk kledingstuk waarvan ik nog net niet enthousiast op en neer stuiterde toen ik het tegenkwam. In zo’n stijlvol korset voel je je zelfs snipverkouden, make-uploos en met grote wallen vast nog mooi. Oké, bij wijze van spreken dan! Ik twijfelde dan ook geen moment om ook deze mee naar huis te nemen.

Heb jij nog iets leuks gekocht op Koningsdag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 28 april 2018 op 6:17 am - Beantwoord

  Wauw, goed geslaagd. Love de teddy jas

  Die stempels en scrapbookspullen zijn echt tof en voor een mooie prijs.

  • Romy 28 april 2018 op 1:34 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben ook zo blij met die jas en met de scrapbookspullen. Het was echt een verrassing dat ik die op de vrijmarkt tegenkwam ?

 2. Geke 28 april 2018 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke en mooie spullen ben je rijker!
  Inside Out vind ik persoonlijk een van de mooiste recentere films… zet je ook aan het denken.
  Veel kijkplezier gewenst alvast 🙂

 3. Susan 28 april 2018 op 8:18 am - Beantwoord

  Loooove de teddy jas!

  • Romy 28 april 2018 op 1:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Nu ben ik natuurlijk al helemaal heel nieuwsgierig naar die film ?

  • Romy 28 april 2018 op 1:35 pm - Beantwoord

   Ja, leuk is die, he?! Ik heb hem vandaag, nu het sowieso wat kouder is, ook maar meteen aangetrokken ?

 4. Maaike 28 april 2018 op 8:21 am - Beantwoord

  Ik blijf het ongelooflijk vinden hoe je telkens die mooie tweedehands spullen vindt! Dat is echt een gave hoor. Bij ons kochten vooral de kinderen wat speelgoed. Helaas zat daar een incomplete puzzel bij.

  • Romy 28 april 2018 op 1:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel! ? De vrijmarkt in Amstelveen is wel enorm groot trouwens, dus dat helpt al een beetje mee ? Wat balen van die puzzel! Hopelijk hebben jullie daarnaast wel wat leuke speelgoedaankopen kunnen doen.

 5. Darina 28 april 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  De teddy jas is echt geweldig!!

 6. Yvonne 28 april 2018 op 8:29 am - Beantwoord

  Goeie vondsten! Inside Out is een prachtige film. Ik ben er ook nog steeds naar opzoek alleen ben ik op marktplaats steeds net te laat.

  • Romy 28 april 2018 op 1:37 pm - Beantwoord

   Dankje! Ik ben er ook heel blij mee ☺️

  • Romy 28 april 2018 op 1:38 pm - Beantwoord

   Ik ben ook heel nieuwsgierig naar die film! Hopelijk kun jij hem ook binnenkort als dvd op de kop tikken 🙂 Ik zag de dvd een tijdje geleden ook bij Kruidvat liggen trouwens voor een klein prijsje.

 7. Simone 28 april 2018 op 9:30 am - Beantwoord

  Jij bent goed geslaagd zeg! Ik had zelf helemaal niks. Wel voor mijn moeder 2 puzzels weten te scoren. Maar het aanbod was hier helaas niet wat ik zocht, haha. Wel beter voor mijn portemonnee 🙂

  • Romy 28 april 2018 op 1:39 pm - Beantwoord

   Dat is jammer! Maar inderdaad wel weer een meevaller voor je portemonnee, om het maar positief te bekijken ? Wel leuk dat je voor je moeder wat hebt gevonden!

 8. Anna 28 april 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Wat een super leuke spullen! Ik was gisteren in Kleve (Duitsland) voor wat boodschapjes en heb eigenlijk niks van koningsdag gezien haha, oops! Dat korset is echt prachtig! Liefs

  • Romy 28 april 2018 op 1:40 pm - Beantwoord

   Haha, in Duitsland zal inderdaad niet veel van Koningsdag te zien zijn ? Hopelijk heb je toch een geslaafde dag gehad! ?

 9. Neverdullmoments 28 april 2018 op 9:55 am - Beantwoord

  Ga eens even heel snel Harry Potter kijken, haha! Mooie aankoopjes, ik ben heel benieuwd naar outfitfoto’s van de Teddy coat! Hopelijk hoef je hem voorlopig niet meer aan inderdaad 😉 Zelf heb ik boeken en een schilderij gekocht!

  • Romy 28 april 2018 op 1:41 pm - Beantwoord

   Haha, dat ga ik zeker doen! Tijd om na jaren die laatste films ook eens te gaan kijken ? Dat kan ik nu ook geheel in stijl in mijn warme teddy coat doen natuurlijk ?
   Leuk dat jij zo te horen ook goed geslaagd bent!

 10. Smurfigeknutselfan 28 april 2018 op 10:48 am - Beantwoord

  De dvd van brave is echt mooi een leuk.
  Oh wat een mooie stempels, ik hoop dat je iets laat laat zien wat je hiermee gemaakt hebt, of op je andere blog. Mooie scabboek aankopen voir een mooie prijs. Geniet van al je mooie aankopen.

 11. allaboutbertina 28 april 2018 op 11:02 am - Beantwoord

  Wat een super leuke koopjes, je bent zeker goed geslaagd! Zelf kocht ik met Koningsdag een Michael Kors tas waar ik echt heel erg blij mee ben.Hopelijk krijg je heel veel plezier van deze leuke spulletjes.

  • Romy 28 april 2018 op 2:19 pm - Beantwoord

   Leuk om dat te horen! Ik ben ook heel benieuwd naar die film 🙂
   En ik ben inderdaad superblij met mijn scrapbookaankopen. Vooral die stempels waren echt een koopje. Zodra ik er iets mee heb gemaakt, zal ik dat vast wel op mijn blog Scrapstuff and More laten zien 🙂

  • Romy 28 april 2018 op 2:20 pm - Beantwoord

   Wauw, wat gaaf dat je zo’n mooie tas tweedehands kon vinden op de vrijmarkt! Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent 🙂

 12. Elisabeth 28 april 2018 op 11:11 am - Beantwoord

  Wauw wat ben je goed geslaagd! Zelf vond ik het bij ons alleen maar troep en voor kinderen.

  • Romy 28 april 2018 op 2:20 pm - Beantwoord

   Ik ben ook zeker heel blij met mijn vondsten 🙂 Wat jammer dat jij niet echt leuke dingen tegenkwam op de vrijmarkt!

 13. Kim 28 april 2018 op 6:51 pm - Beantwoord

  Tijd om dan binnenkort eens een spelletjesavond te houden 😉

 14. Sija 29 april 2018 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat ben je goed geslaagd! Die Teddy jas vind ik echt super leuk, die heb je maar weer alvast voor de winter haha!

  • Romy 29 april 2018 op 2:01 pm - Beantwoord

   Precies! Die teddy coat komt in de winter vast heel goed van pas 🙂

 15. Saskia 29 april 2018 op 10:37 am - Beantwoord

  Oh jij bent zeker goed geslaagd. Wij zijn niet weggeweest maar bezig geweest met de steenstrips in huis<3

  • Romy 29 april 2018 op 2:02 pm - Beantwoord

   Daar is zo’n extra vrije dag natuurlijk ook heel handig voor! 🙂 Fijn dat dat nu allemaal gedaan is!

 16. Nikita 29 april 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

  Inside Out is een supertoffe film! Ik heb hem denk ik vorig jaar gezien, maar ik vind hem zo leuk. Door ‘Joy’ (een van de personages) besefte ik hoe positief ik altijd ben en hoe leuk ik het leven vind. Het is mooi dat je zo’n dingen uit een simpele animatiefilm kan halen. Ik woon in Belgïe, dus ik had gewoon school. Maar je hebt wel hele leuke aankopen gedaan! Bij ons was het een hele tijd terug ook een soort rommelmarkt met tenten en alles, en ik heb daar heel veel nostalgie gezien. Ik voelde me weer heel even kind. Ik had helaas niet genoeg geld mee om iets te kopen, maar ik vind rommelmarktjes veel leuker dan al die chique winkels. De dingen hebben daar karakter, juist doordat ze misschien al meer hebben meegemaakt. En sowieso is dan iets terugvinden van vroeger, wat nostalgisch voor je is gewoon een geluksgevoel dat je niet kan krijgen door iets nieuws te kopen. Leuke aankopen heb je gedaan! Ik wist trouwens niet eens van het bestaan van die kaartspellen af. Weer iets geleerd haha!

  • Romy 30 april 2018 op 8:50 am - Beantwoord

   Ik ben zo benieuwd naar de film ‘Inside Out’. Ik heb er ook al veel goede verhalen over gehoord en jij maakt me alleen maar nóg nieuwsgieriger.
   Rommelmarktjes zijn inderdaad vaak wel leuk. Ik vind het sowieso een leuke uitdaging om tussen de oude spullen naar iets leuks op zoek te gaan. Soms zijn dat nostalgische dingen of unieke kledingitems of soms dus dit soort toffe spelletjes die eruitzien als nieuw. Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn aankopen 🙂

 17. Melissa 29 april 2018 op 8:35 pm - Beantwoord

  Wauw wat heb je leuke dingen gevonden, dat vindt ik dus nooit.

 18. Johanne 29 april 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

  Ik ging dus naar de vrijmarkt in de hoop dat ik jou kon nadoen, haha. Maar helaas. Drukte en een onrustige vriend werkten niet mee. Wat heb je weer super veel leuke spullen gevonden! Inside out is een hele leuke film, maar stiekem ook een beetje zielig. Hoe een animatie hoort te zijn, natuurlijk!

  • Romy 30 april 2018 op 8:53 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat je ook op jacht ging naar tweedehands vondsten! Wel jammer dat je niet zo veel leuke spullen hebt kunnen vinden. Hopelijk kun je volgend jaar beter slagen 🙂 Ik kan me wel voorstellen dat het met de drukte om je heen ook niet echt ideaal is om uitgebreid naar leuke dingen te zoeken. Ik ga zelf meestal al best wel vroeg ’s ochtends, zodat het nog enigszins rustig is in Amstelveen 😉

 19. evelien 2 mei 2018 op 7:40 am - Beantwoord

  Wauw wat heb je geweldige dingen gescoord! I love it <3
  Ik vind de Disney dvd's ontzettend leuk!
  Donderdag avond was ik in Utrecht en nam ik vier leuke cd's mee.
  Liefs,
  Evelein

  • Romy 2 mei 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook als een goede score! Leuk dat je met Koningsnacht naar Utrecht ging! Misschien dat ik daar volgend jaar ook eens een kijkje ga nemen 🙂

Recente blogs

Persoonlijke groei | Aan jezelf werken met 11 simpele tips!

20 februari 2018|Persoonlijke groei|

Heb je een (mid)dag vrij? Dan kun je natuurlijk je favoriete serie bingewatchen of je middag scrollend, likend en reagerend op social media doorbrengen. Daar is op z’n tijd niets mis mee. Maar je kunt de tijd ook écht aan jezelf besteden door iets te doen wat jou een positieve boost geeft. Noem het aan jezelf werken, een stap zetten om je dromen waar te maken of gewoon persoonlijke groei. En dat kan op allerlei manieren! Ter inspiratie zet ik 11 leuke en simpele manieren om aan jezelf te werken op een rij.

Inkiekje #54 | Woonboulevard, wandelen door Delft & mijn wereld op één foto

21 maart 2022|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken waren fijn. Echt fijn! En dan niet eens alleen door de lentezon. Ik vierde dat oma alweer 90 (!) is geworden, ging met Bart naar de woonboulevard en vertoefde een dagje in Delft. Ook bracht ik mijn stem uit, drongen de voorjaarsschoonmaakkriebels zich aan me op en ging op een culinaire ontdekkingstocht nu ik vanwege prikkelbare darmen het nodige niet meer mag eten. Verder kwam er een fotografe langs voor een fantastisch leuke shoot voor mijn blog, en laat ik je dé foto zien die mijn wereld op één beeld samenvat. Een hoop leuks en liefde in één artikel!