Goed geslaagd! | Mijn aankopen op Koningsdag 2018

Niets zo leuk als op Koningsdag struinen over de vrijmarkt op zoek naar tweedehands koopjes. Ook dit jaar ben ik weer goed geslaagd in mijn zoektocht naar leuke Disney-dvd’s, mooie kleding en onverwachte gouden vondsten. Ook dit jaar was ik weer op de vrijmarkt in Amstelveen te vinden en kwam ik met een tas vol spullen thuis. Met dit keer onder andere een kussen voor mijn toekomstige bank en een lila teddy coat om verliefd op te worden. Benieuwd naar mijn vondsten? Ik laat ze je in dit artikel zien.

aankopen koningsdag 2018aankopen koningsdag 2018

Kijkvoer op dvd

Koningsdag is voor mij de ideale gelegenheid om op zoek te gaan naar nieuwe aanwinsten voor mijn collectie Disney-dvd’s. In principe ga ik alleen voor de Disney-klassiekers, maar dit jaar vond ik ook een paar Disney Pixar-films die ik niet kon laten liggen. Vooral naar Inside Out ben ik heel benieuwd. Ook tikte ik deel 7 van Harry Potter op de kop, een van de laatste twee Harry Potter-films die ik nog “moet” zien. Lucky me!

aankopen koningsdag 2018

Onverwachte scrapbookvondsten

Nooit verwacht dat ik nog eens spullen voor scrapbooken op de vrijmarkt zou tegenkomen, maar ik kwam toch echt met een paar mooie knutselspullen thuis. Deze stempels zijn in de winkel peperduur, maar ik kon ze voor maar € 3,00 per vel zo goed als nieuw kopen. De verkoopster vertelde dat ze de stempels met pijn in haar hart wegdeed, maar ik heb haar beloofd ze met veel plezier te gaan gebruiken. Ze gaan vast nog goed van pas komen op mijn zelfgemaakte kaarten.

aankopen koningsdag 2018aankopen koningsdag 2018

En nog meer voor de knutselliefhebber!

Nog zoiets: scrapbookstickers! Wie verwacht nu zoiets tegen te komen op de vrijmarkt?! Deze vrolijke stickers kan ik goed gebruiken op mijn creaties en ik nam dan ook heel wat verschillende vellen mee. Ook de leuke envelopjes en kartonnen figuurtjes kon ik niet laten liggen. Voor deze hele buit was ik maar een paar euro kwijt, terwijl je dat normaal al voor één stickervel betaalt.

aankopen koningsdag 2018

Guilty pleasure: opbergdozen!

Dan is het nu tijd voor mijn meest sexy aankoop van de dag Ahum! Ik kocht een opbergdoos die ik toevallig tegenkwam. Ik heb al een paar exemplaren van deze opbergdoos staan, maar kon hem daarna nooit meer vinden in de winkel. Wel op de vrijmarkt dus! Tja, met kleine dingen uitsorteren als guilty pleasure kon ik het niet laten om deze ook maar mee te nemen.

aankopen koningsdag 2018

Kussen van Pip Studio

Ik ben er niet zo happig op om mijn uitzet al allemaal bij elkaar te kopen, maar voor dit kussen maakte ik graag een uitzondering. Het kussen is van Pip Studio en is voorzien van een leuk rozenprintje en een schattig kanten randje. Het verdient nu al een plekje op mijn bed en ik ga het in mijn toekomstige huis met alle liefde op mijn gedroomde grijze hoekbank neerleggen.

aankopen koningsdag 2018

Voor een spelletjesavond!

De laatste tijd speel ik vaker spelletjes op een avond zonder plannen. Deze twee kaartspellen ideaal vond ik een mooi alternatief voor de enorme dozen met bordspellen die ik niet zo eenvoudig kwijt kan in mijn bescheiden kamer. Van beide spellen ken ik de kaartspelvariant nog niet, maar de spelregels wil ik uiteraard graag ontdekken tijdens een gezellige spelletjesavond.

aankopen koningsdag 2018

Een superzachte teddy coat

Als het goed is, kan ik deze teddy coat nog héél lang in de kast laten liggen met de zomerse dagen op komst. Maar als de winter over een héle tijd weer in aantocht is of ik gewoon iets warms zoek aan het einde van een zomeravond, dan is dit jasje vast mijn redder in nood. De teddy coat is (uiteraard) heerlijk zacht en is vrij kort, waardoor ik hem ook nog redelijk “stylish verantwoord” vond. Hier ga ik vast nog lange tijd veel plezier aan beleven. En dat voor maar €3,00!

aankopen koningsdag 2018

Grijze trenchcoat als tussenjas

Nog een koopje dat als geroepen kwam, is deze trenchcoat. Toen ik naar de vrijmarkt ging, had ik me namelijk een beetje verkeken op de kou. Het lentezonnetje liet het even afweten, terwijl ik daar in mijn zomerjas rondslenterde. Deze prachtige donkergrijze tussenjas van H&M nam ik dan ook zonder twijfel mee voor €3,00. Uiteraard trok ik hem direct aan om de kou te trotseren. Daarna kan hij hopelijk nog een tijdje in de kast blijven hangen, maar in de herfst tover ik hem graag weer tevoorschijn.

aankopen koningsdag 2018

Een prachtig korset

Ten slotte kwam ik thuis met een onwijs mooi en vrouwelijk kledingstuk waarvan ik nog net niet enthousiast op en neer stuiterde toen ik het tegenkwam. In zo’n stijlvol korset voel je je zelfs snipverkouden, make-uploos en met grote wallen vast nog mooi. Oké, bij wijze van spreken dan! Ik twijfelde dan ook geen moment om ook deze mee naar huis te nemen.

Heb jij nog iets leuks gekocht op Koningsdag?

Volg:
Deel:

37 Reacties

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:34

   Ja, ik ben ook zo blij met die jas en met de scrapbookspullen. Het was echt een verrassing dat ik die op de vrijmarkt tegenkwam ?

 1. Geke
  28 april 2018 / 07:55

  Wat een heerlijke en mooie spullen ben je rijker!
  Inside Out vind ik persoonlijk een van de mooiste recentere films… zet je ook aan het denken.
  Veel kijkplezier gewenst alvast :-)

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:34

   Dankjewel! Nu ben ik natuurlijk al helemaal heel nieuwsgierig naar die film ?

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:35

   Ja, leuk is die, he?! Ik heb hem vandaag, nu het sowieso wat kouder is, ook maar meteen aangetrokken ?

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:36

   Dankjewel! ? De vrijmarkt in Amstelveen is wel enorm groot trouwens, dus dat helpt al een beetje mee ? Wat balen van die puzzel! Hopelijk hebben jullie daarnaast wel wat leuke speelgoedaankopen kunnen doen.

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:37

   Dankje! Ik ben er ook heel blij mee ☺️

 2. Yvonne
  28 april 2018 / 08:29

  Goeie vondsten! Inside Out is een prachtige film. Ik ben er ook nog steeds naar opzoek alleen ben ik op marktplaats steeds net te laat.

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:38

   Ik ben ook heel nieuwsgierig naar die film! Hopelijk kun jij hem ook binnenkort als dvd op de kop tikken :) Ik zag de dvd een tijdje geleden ook bij Kruidvat liggen trouwens voor een klein prijsje.

 3. 28 april 2018 / 09:30

  Jij bent goed geslaagd zeg! Ik had zelf helemaal niks. Wel voor mijn moeder 2 puzzels weten te scoren. Maar het aanbod was hier helaas niet wat ik zocht, haha. Wel beter voor mijn portemonnee :)
  Simone blogde over…TAG | 10 food confessions tag

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:39

   Dat is jammer! Maar inderdaad wel weer een meevaller voor je portemonnee, om het maar positief te bekijken ? Wel leuk dat je voor je moeder wat hebt gevonden!

 4. 28 april 2018 / 09:37

  Wat een super leuke spullen! Ik was gisteren in Kleve (Duitsland) voor wat boodschapjes en heb eigenlijk niks van koningsdag gezien haha, oops! Dat korset is echt prachtig! Liefs
  Anna blogde over…Paris Adventures part 1

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:40

   Haha, in Duitsland zal inderdaad niet veel van Koningsdag te zien zijn ? Hopelijk heb je toch een geslaafde dag gehad! ?

 5. 28 april 2018 / 09:55

  Ga eens even heel snel Harry Potter kijken, haha! Mooie aankoopjes, ik ben heel benieuwd naar outfitfoto’s van de Teddy coat! Hopelijk hoef je hem voorlopig niet meer aan inderdaad ;) Zelf heb ik boeken en een schilderij gekocht!
  Neverdullmoments blogde over…Vriendinnenweekend (deel 2)

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 13:41

   Haha, dat ga ik zeker doen! Tijd om na jaren die laatste films ook eens te gaan kijken ? Dat kan ik nu ook geheel in stijl in mijn warme teddy coat doen natuurlijk ?
   Leuk dat jij zo te horen ook goed geslaagd bent!

 6. Smurfigeknutselfan
  28 april 2018 / 10:48

  De dvd van brave is echt mooi een leuk.
  Oh wat een mooie stempels, ik hoop dat je iets laat laat zien wat je hiermee gemaakt hebt, of op je andere blog. Mooie scabboek aankopen voir een mooie prijs. Geniet van al je mooie aankopen.

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 14:19

   Leuk om dat te horen! Ik ben ook heel benieuwd naar die film :)
   En ik ben inderdaad superblij met mijn scrapbookaankopen. Vooral die stempels waren echt een koopje. Zodra ik er iets mee heb gemaakt, zal ik dat vast wel op mijn blog Scrapstuff and More laten zien :)

 7. 28 april 2018 / 11:02

  Wat een super leuke koopjes, je bent zeker goed geslaagd! Zelf kocht ik met Koningsdag een Michael Kors tas waar ik echt heel erg blij mee ben.Hopelijk krijg je heel veel plezier van deze leuke spulletjes.

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 14:20

   Wauw, wat gaaf dat je zo’n mooie tas tweedehands kon vinden op de vrijmarkt! Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent :)

  • Romy
   Auteur
   28 april 2018 / 14:20

   Ik ben ook zeker heel blij met mijn vondsten :) Wat jammer dat jij niet echt leuke dingen tegenkwam op de vrijmarkt!

 8. Kim
  28 april 2018 / 18:51

  Tijd om dan binnenkort eens een spelletjesavond te houden ;)

  • Romy
   Auteur
   29 april 2018 / 14:01

   Precies! Die teddy coat komt in de winter vast heel goed van pas :)

 9. 29 april 2018 / 10:37

  Oh jij bent zeker goed geslaagd. Wij zijn niet weggeweest maar bezig geweest met de steenstrips in huis<3

  • Romy
   Auteur
   29 april 2018 / 14:02

   Daar is zo’n extra vrije dag natuurlijk ook heel handig voor! :) Fijn dat dat nu allemaal gedaan is!

 10. 29 april 2018 / 19:11

  Inside Out is een supertoffe film! Ik heb hem denk ik vorig jaar gezien, maar ik vind hem zo leuk. Door ‘Joy’ (een van de personages) besefte ik hoe positief ik altijd ben en hoe leuk ik het leven vind. Het is mooi dat je zo’n dingen uit een simpele animatiefilm kan halen. Ik woon in Belgïe, dus ik had gewoon school. Maar je hebt wel hele leuke aankopen gedaan! Bij ons was het een hele tijd terug ook een soort rommelmarkt met tenten en alles, en ik heb daar heel veel nostalgie gezien. Ik voelde me weer heel even kind. Ik had helaas niet genoeg geld mee om iets te kopen, maar ik vind rommelmarktjes veel leuker dan al die chique winkels. De dingen hebben daar karakter, juist doordat ze misschien al meer hebben meegemaakt. En sowieso is dan iets terugvinden van vroeger, wat nostalgisch voor je is gewoon een geluksgevoel dat je niet kan krijgen door iets nieuws te kopen. Leuke aankopen heb je gedaan! Ik wist trouwens niet eens van het bestaan van die kaartspellen af. Weer iets geleerd haha!
  Nikita blogde over…Een levensles uit een chipszak

  • Romy
   Auteur
   30 april 2018 / 08:50

   Ik ben zo benieuwd naar de film ‘Inside Out’. Ik heb er ook al veel goede verhalen over gehoord en jij maakt me alleen maar nóg nieuwsgieriger.
   Rommelmarktjes zijn inderdaad vaak wel leuk. Ik vind het sowieso een leuke uitdaging om tussen de oude spullen naar iets leuks op zoek te gaan. Soms zijn dat nostalgische dingen of unieke kledingitems of soms dus dit soort toffe spelletjes die eruitzien als nieuw. Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn aankopen :)

 11. 29 april 2018 / 20:35

  Wauw wat heb je leuke dingen gevonden, dat vindt ik dus nooit.

 12. 29 april 2018 / 21:41

  Ik ging dus naar de vrijmarkt in de hoop dat ik jou kon nadoen, haha. Maar helaas. Drukte en een onrustige vriend werkten niet mee. Wat heb je weer super veel leuke spullen gevonden! Inside out is een hele leuke film, maar stiekem ook een beetje zielig. Hoe een animatie hoort te zijn, natuurlijk!
  Johanne blogde over…Sunshine Blogger Award – maar dan als TAG!

  • Romy
   Auteur
   30 april 2018 / 08:53

   Haha, wat leuk dat je ook op jacht ging naar tweedehands vondsten! Wel jammer dat je niet zo veel leuke spullen hebt kunnen vinden. Hopelijk kun je volgend jaar beter slagen :) Ik kan me wel voorstellen dat het met de drukte om je heen ook niet echt ideaal is om uitgebreid naar leuke dingen te zoeken. Ik ga zelf meestal al best wel vroeg ‘s ochtends, zodat het nog enigszins rustig is in Amstelveen ;)

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2018 / 19:08

   Dat klinkt ook als een goede score! Leuk dat je met Koningsnacht naar Utrecht ging! Misschien dat ik daar volgend jaar ook eens een kijkje ga nemen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge