koningsdag 11

Mijn aankopen op Koningsdag 2023 | Regenboogtruien, spellen & meer

 • 1 mei 2023
 • 10 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Vorige week was hét moment daar waar ik al een maand naar uitkeek: Koningsdag. En daar verheugde ik me dus zozeer op vanwege de oranje tompoucen, de Koningsnacht-feestjes en de festivals op het plein. Nee, ik keek er vooral naar uit om om half acht ’s ochtends al de vrijmarkt in Amstelveen af te struinen. Elk jaar maken mijn vader, Bart en ik trouw deze enorme vrijmarkt onveilig. Meestal ben ik degene van ons drieën die met de meest gevulde tas thuiskomt. Ook dit jaar was mijn buit niet bepaald teleurstellend. Het was weer een feestje om tussen het kinderspeelgoed en de kanten kleedjes uit grootmoeders tijd een heleboel moois te vinden. Ik laat je mijn aankopen zien!

koningsdag 1

Blazer met bloemen van Studio Anneloes – € 5,-

Ik begin meteen met het klapstuk: een prachtige blazer van het merk Studio Anneloes. Ik vind dat altijd al een schitterend Nederlands kledingmerk, maar aan de items van Studio Anneloes hangt helaas ook een flink prijskaartje. Aan deze tweedehands blazer dan weer gelukkig niet. Voor maar € 5,- nam ik hem mee naar huis. Hij is qua kleuren helemaal mijn ding en ik ben gek op dit soort vrolijke prints. De stof is ook nog eens heerlijk zacht en glad. Ja, hier zie ik mezelf wel in rondlopen, zowel op doodnormale doordeweekse dagen als wanneer ik een belangrijke afspraak heb.

koningsdag 4

Streepjestrui met glitter van Steps – € 2,-

Deze trui ken ik nog uit de rekken in de Steps-winkel. Het blijft jammer dat die winkel een paar jaar geleden failliet is gegaan! Gelukkig kon ik dankzij een Koningsdag-kraam vol met kleding toch nog aan een Steps-pareltje komen. Ik zag deze vrolijke trui met strepen én glitters hangen en dacht meteen “Die is van mij!”. Op de foto kun je niet half zien hoe mooi hij in het echt is met de subtiele glitters. In het echt sprankelt hij je tegemoet, zonder dat het té opvallend wordt.

Overigens was deze trui weer een goede reminder voor mij dat je je bij tweedehands shoppen nooit blind moet staren op de kledingmaat. Deze trui is eigenlijk een maat te groot en zit vrij ruim bij de armen, maar dat hoeft niet altijd een issue te zijn. Ik heb zelf een hekel aan heel nauwsluitende tops of superstrakke mouwen. Deze top zit voor mij dus perfect en ik vind hem iets meer “baggy” juist leuk. Ik trek er een strakke rok bij aan, stop de trui daar dan in en draag er een getailleerde blazer overheen. Zo kan ik hem alsnog prima dragen en valt de trui perfect.

koningsdag 7

Roze gestreepte trui – € 5,-

Strepen waren blijkbaar het thema van mijn Koningsdag-aanwinsten dit jaar. Ik kwam namelijk nog een vrolijk gestreept item tegen: deze roze trui die op en top fluffy is. Het is een croptrui, waar ik meestal niet zo’n fan van ben. Ik heb niets tegen mijn navel, maar vind dat die best onder een laagje stof bedekt mag zijn als ik de deur uitga. Gelukkig is deze croptrui ook weer niet zó cropped dat ik er half ontbloot bij loop. Ik kan hem prima in een hoge rok of broek stoppen, waardoor mijn navel geen kou hoeft te lijden en ik toch deze vrolijke roze trui kan aantrekken. Ik vond de kleuren namelijk te fantastisch en te erg “Romy” om de trui te laten hangen.

Het is jammer dat het truienweer bijna voorbij is, maar ik weet zeker dat ik vanaf september in deze trui permanent zal léven.

koningsdag 5

Gebreid roze vest van Except – € 2,-

We blijven nog even in de roze sferen, want ik kwam met nog iets in het vrolijk roze thuis: dit gebreide vest. In de winter kun je mij uittekenen in een dik en oversized vest, het liefst in een vrolijk kleurtje. Als een vest ook nog zakken heeft, ben ik al helemaal verliefd. Daar kun je zo fijn je handen in steken! Je begrijpt vast dat dit vest direct aan mijn aandacht trok en dat ik niet lang hoefde na te denken toen het antwoord op de vraag “Hoeveel kost dit vest?” € 2,- bleek te zijn. Die ging mee naar huis!

koningsdag 8

Daar waar de rivierkreeften zingen – € 2,-

Op zo’n beetje elke mogelijke plek op het internet heb ik wel lovende woorden over dit boek gehoord. In vlogs die ik keek, in Instagram-posts en zelfs van vriendinnen hoorde ik dat dit boek er één is dat je gelezen móet hebben. Meestal ben ik meer van de zelfhulpboeken dan van de romans, maar voor dit boek maak ik graag een uitzondering. Al helemaal toen ik deze titel voor € 2,- tegenkwam op een kraampje op de vrijmarkt. Dan is het op z’n minst het proberen waard! Ik hoop dat ik er na het dichtslaan van het boek net zo lovend over zal zijn als alle anderen.

koningsdag 9

Handgemaakte oorbellen – € 5,-

De laatste tijd heb ik een ding met vrolijke oorhangers. Op een leuke markt op Museumplein kocht ik al roze oorbellen van polymeerklei. Ook op Koningsdag kwam ik een kraam tegen van een vrouw die allerlei handgemaakte oorbellen verkocht. Toen ik zag dat de opbrengst ook nog voor het goede doel is, bleef ik al helemaal plakken. Het was nog lastig om niet meteen vijf paar mee te nemen, want elk van die oorbellen was 100% mijn ding. Uiteindelijk ging ik voor een paar oorbellen dat in niets lijkt op wat ik al heb liggen: deze mintgroene exemplaren. Dat ik ze de afgelopen dagen al drie keer heb gedragen, zegt vast al genoeg over hoe blij ik ermee ben.

koningsdag 10

Het spel ‘Mexican Train’ – € 2,-

Meestal ben ik niet zo van de spelletjes. Ik heb er vaak het geduld niet voor en houd ook niet zo van ingewikkelde spellen waarvoor je meer tijd kwijt bent aan het uitpluizen van de spelregels dan aan het spel zelf. Maar dankzij Barts vader wist ik dat dit spel wél heel leuk en toegankelijk is Geen moeilijke regels, en je kunt direct van start gaan! Het is een soort Domino, maar dan net even anders. Dit spel stond al een tijd op ons lijstje om eens in de winkel naar te kijken. Toen we het op Koningsdag voor € 2,- tegenkwamen, was de keuze snel gemaakt. Die moest mee!

Al met al ben ik dus weer heel goed geslaagd deze Koningsdag. Wij gaan altijd bewust naar een grote vrijmarkt (2 km lang heen en 2 km lang terug), omdat het daar extra gezellig is en je er veel meer vindt dan alleen kinderspeelgoed. Ik geniet daar altijd intens van. Niet alleen van het koopjes scoren trouwens, maar ook gewoon van de hele sfeer. De zelfgebakken oranje cupcakes die er de ene keer eetbaarder uitzien dan de andere keer, de meest hilarische geldverdienacties (met “Ga met mijn hond, verkleed in oranje mantel, op de foto voor 50 cent!” als hoogtepunt), de lieve kindjes die dansen op K3 om te sparen voor een nieuwe Barbiepop en ook gewoon het spotten van de meest hilarische spullen in kraampjes (iemand een tweedehands verroest broodrooster uit het jaar nul?).

Ik kijk nu alweer uit naar de vrijmarkt volgend jaar, maar geniet ondertussen nog even van alle mooie aankopen en fijne herinneringen van dit jaar.

Heb jij nog wat leuks gekocht of gedaan (of allebei) met Koningsdag?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 1 mei 2023 op 9:02 am - Beantwoord

  Ik laat koninginne-koningsdag altijd voorbijgaan. Ik heb mijn laatste leuke aankoop decennia achter me liggen, toen ik nog tiener was 😛 Ik breng de dag liever door met een beetje rommelen in huis, geen gedoe, geen oranje, geen gebakjes.
  … Misschien een beetje een humbug-roeper. Maar dit jaar heb ik het wél geprobeerd, in ieder geval. Er was een koningsavond/nacht programma en ik was er helemaal enthousiast over: food trucks, muziek, live, DJ, gezellig.
  Het was baby/kleuterpopmuziek. De foodtrucks hadden patat, suikerspinnen, onbestemd ogende curry, en vette hamburgers. Niks spannends. Het was duidelijk een avond voor de kleintjes. En de awkward tieners. Helaas. De patat van de Febo was lekkerder en dat hebben we dus uiteindelijk maar gedaan op weg naar huis.

  • Romy 4 mei 2023 op 10:20 pm - Beantwoord

   Dat klinkt inderdaad niet als een fantastisch Koningsdag-programma! Suikerspinnen zou ook niet mijn idee zijn bij foodtrucks en met kleutermuziek trek je toch een wat specifiek publiek aan. Hopelijk volgend jaar beter! 🙂 Maar een dag in huis aanrommelen is gelukkig ook prima!

 2. Anouk 1 mei 2023 op 9:59 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooie buit, dat boek is zeker een aanrader die vond ik ook erg goed 🙂

 3. Irene 1 mei 2023 op 12:03 pm - Beantwoord

  Leuke koopjes seg! Ik vond dat boek best wel stom, haha, maar ben wel benieuwd wat jij er van vindt!

  • Romy 4 mei 2023 op 10:18 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben nu ook heel benieuwd hoe ik het ga vinden. Bij mij is het bij boeken meestal óf een dikke hit óf een echte misser.

 4. Simone 1 mei 2023 op 12:27 pm - Beantwoord

  Wat een leuke koopjes heb je gescoord! Ik ben (helaas) met lege handen thuis gekomen. Ach ja, volgende keer beter?

 5. Darina 1 mei 2023 op 6:26 pm - Beantwoord

  Je hebt prachtige dingen op de kop getikt! Ik heb niets gekocht, maar wel lekker genoten van het mooie weer en de goede sfeer.

 6. Maaike 1 mei 2023 op 9:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! 😀 Ik heb niet veel gedaan, ik lag met veel menstruatiepijn op bed.

  • Romy 4 mei 2023 op 10:17 pm - Beantwoord

   Ah jeetje, wat rot om dat te horen! Hopelijk gaat het inmiddels iets beter met je.

   • Maaike 4 mei 2023 op 10:30 pm - Beantwoord

    Thanks! Het gaat ondertussen gelukkig weer een heel stuk beter met me.

Recente blogs

De tijd vliegt! | Het cliché der clichés

31 januari 2018|Persoonlijk|

Op nieuwjaarsrecepties, op verjaardagen en zelfs op elke eerste dag van een nieuwe maand. De uitspraak “De tijd vliegt!” komt regelmatig voorbij. Het is alsof ik gisteren mijn blog begon, alsof mijn 12-jarige nichtje laatst nog als baby in mijn armen lag en alsof die leuke 10 jaar oude film vorig jaar uitgekomen is. Ik snap dat mensen uit een oudere generatie hardop lachen wanneer ik het als 24-jarige over ‘vroegâh’ heb, wat toch pas 15 jaar geleden is. Toch sta ik er regelmatig bij stilsta hoe snel de tijd voorbijgaat. Want is het echt zo lang geleden dat ik swingde op de K3-liedjes die ik op mijn cassetterecorder afspeelde?!

Maart 2020 | Een gekke periode, vele lichtpuntjes & 1 mega-mijlpaal

1 april 2020|Persoonlijk|

De maand maart 2020 was waarschijnlijk een van de meest bizarre maanden die ik heb meegemaakt. Het was de maand waarin ik een grote keuze bekendmaakte en me daardoor krachtiger voelde dan ooit. Ook was het de maand waarin ik de lente verwelkomde in (soms nog net iets te frisse) jurkjes. En het was de maand waarin werkdagen op kantoor en supermarktbezoekjes voor verse groenten opeens niet meer zo gewoon bleken als anders. Mijn belevenissen, ervaringen en gedachten zijn er haast te veel om in één maandoverzicht te proppen, maar ik zal toch een poging wagen.

7 dingen die ik SUPER-spannend vond, maar die tóch zijn gelukt

13 mei 2020|Persoonlijk|

Knikkende knietjes, klappertanden en trillende vingers. Allemaal zijn ze aanwezig als ik iets SUPER-spannends doe. Soms sta ik dan zelfs op het allerlaatste moment nog op het punt ze af te blazen. Gelukkig lukt het me - als ik iets écht wil - vaak wel om mijn kriebels tijdelijk ergens te parkeren. Om vervolgens te ontdekken dat het zo eng nog niet is. Dit zijn 7 dingen die ik ooit héél eng vond, maar die ik gelukkig tóch heb gedaan.