kleding 11

Mijn aankopen op vakantie | Tweedehands en nieuwe kleding

 • 2 september 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Lifestyle
kleding shoplog

Na zeker 7 maanden geen enkele kledingwinkel van binnen te hebben gezien, dook ik er op vakantie weer eens een paar in. Dat is het voordeel van shoppen op de Veluwe: daar is het ‘s ochtends nog heerlijk rustig. Ik – normaal totaal geen grote shopper – deed heel wat aankopen die al lange tijd hoog op mijn lijstje stonden. Zeker voor mijn doen ben ik enorm goed geslaagd. Tijd om je van mijn aanwinsten te laten meegenieten! Ik laat je de tweedehands en nieuwe kledingaankopen zien die ik vanuit het mooie Gelderland mee naar huis nam.

okergele blouse norah

Okergele blouse – Norah

Ten eerste kwam ik thuis met twee gloednieuwe en lekker vrolijke blouses van Norah (ja, dat is dus een kledingwinkel, geen persoon). Ik had mijn oog direct laten vallen op deze gele blouse. Tja, geef een item een okergeel tintje en ik ben bijna meteen om (oké, ergens vóór okergele Crocs ligt de grens!). De blouse is eigenlijk net een maatje te groot, maar laat ik dat bij blouses nu net geen probleem vinden. Ik prop de onderkant gewoon in mijn rokje. Niets van te zien! Dat zit juist fijner dan een loeistrak exemplaar. Bovendien vond ik het opvallende kraagje helemaal het einde.

roze blouse norah

Roze blouse – Norah

Omdat ik al een tijdje op blousesjacht was, vond ik dat ik ook dit tweede exemplaar mocht afrekenen. Nadat ik hem had gepast, kon ik niet anders dan er direct verliefd op zijn. Op het leuke kraagje, op het vrolijke patroon en natuurlijk op het feit dat hij oudroze is. Alleen al dat laatste was voor mij een goede reden om de blouse mee naar huis te nemen.

spijkerrokje met taille

Spijkerrokje met elastiekband – boetiekje

Al héél lang was ik op zoek naar leuke rokjes. Ik heb welgeteld drie korte rokjes die goed passen en lekker zitten. En dat zijn dan ook nog eens allemaal rokjes van flodderstofjes, die vaak niet zo mooi staan onder een blouse. Daarom besloot ik de rokjesjacht op vakantie opnieuw voor geopend te verklaren. Gelukkig voor mij zitten er op de Veluwe allerlei leuke boetiekjes met niet-standaard kleding. Daar kocht ik onder andere dit spijkerrokje. De elastiekband bovenaan het rokje deed het ‘m. Ik heb een hekel aan rokjes die óf iets te groot zijn óf net te krap zijn als je een keer zwaar getafeld hebt. Deze band is dé oplossing. Zit vast ook nog goed na een uitgebreid zevengangendiner!

corduroy rokje

Bruin rokje van ribstof – boetiekje

Het mag een wonder heten dat ik na maandenlang zoeken zowaar twee leuke rokjes in één winkel scoorde. Niet alleen het spijkerrokje, maar ook deze rok van ribstof ging mee naar huis. Dit rokje heeft een heerlijk zacht stofje, dat ook nog eens bijna overal bij past. Ik ben er nogal mee in mijn nopjes. Drie keer raden met welke twee blouses ik hem tot nu toe heb gecombineerd!

Jurk met polka dots – Y.A.S.

Een van mijn favoriete aankopen is toch wel deze enorm lange jurk. Hij is zó lang dat hij niet volledig op de foto past (dat maak ik met een outfitartikel binnenkort goed!), maar juist daarom vind ik hem zo leuk. Het is echt zo’n lange jurk waar je heerlijk in kunt rondzwieren. Op zwoele zomerdagen, maar ongetwijfeld ook (met een jasje eroverheen) bij frisse herfsttemperaturen. Aangezien ik een enorme stippen- én jurkenfan ben, zal het je vast niet verbazen dat ik dit jurkje al heel wat keren heb aangetrokken de afgelopen dagen. Met een jasje eroverheen dus, want het blote-armen-weer is nu toch echt niet voorbij.

Jasje met bloemen – tweedehands

Wat een geluk dat er vlak bij ons een leuke kringloopwinkel bleek te zitten. Ook daar kwam ik niet met lege handen vandaan. Ik kocht alle items op de gok om thuis na een wasbeurt aan te trekken, maar gelukkig bleken ze allemaal perfect te zitten. Een van mijn aankopen was dit fleurige jasje met bloemen van Vila. Leuk voor over een effen jurk of als je gewoon net wat opvallends wilt aantrekken. Laat ik daar nu net van houden!

spijkerjasje bloemen

Spijkerjasje met bloemen – tweedehands

Ik had duidelijk oog voor jasjes met bloemen die dag, want ik nam nóg een fleurig jasje mee naar huis. Dit keer een spijkerjasje met mooie bloemenprint! Aangezien ik maar één spijkerjasje heb en dat nogal regelmatig aantrek, vond ik dat een tweede spijkerjasje meer dan welkom was. Heel blij dat dit jasje nu in mijn kledingkast (en binnenkort aan mijn lijf, over een jurk heen) aan het shinen is!

botanische jurk

Jurk met botanische print – tweedehands

Fleurige printjes zijn blijkbaar een ding bij mij. Vrolijk is deze opvallende jurk zeker! Ik kocht de jurk tweedehands bij de kringloopwinkel en hoop hem op de paar laatste zonnige najaardagen nog een keer te dragen met een subtiel riempje in de taille. Ook als de temperaturen volgend jaar zomer nog een keer naar de tropische hoogten stijgen, is dit volgens mij het ideale zomerjurkje om aan te trekken. Ik kan niet wachten! Of nou ja, laat toch eerst het zonnige najaar nog maar komen. De ventilator mag wat mij betreft van zijn welverdiende rust genieten na een paar weken op volle toeren draaien.

Dat waren voor mijn doen heel wat geshopte items bij elkaar. Zeker voor iemand die normaal hooguit zo’n twee dingen koopt tijdens een sessie. Maar het zijn wel allemaal aankopen die ik oprecht hard nodig had en waarvan ik zeker weet dat ik ze met heel veel plezier ga dragen. Sterker nog: een aantal items heb ik zelfs in de afgelopen 1,5 week al zo’n 4 keer aangetrokken. Een goed teken, denk ik zo!

Heb jij jezelf in de zomervakantie nog op leuke dingen getrakteerd?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 september 2020 op 6:51 am - Beantwoord

  Hele mooie items, vooral de blousjes vind ik geweldig. Okergeel is zo’n mooie kleur. Veel plezier met je aankoopjes.

 2. Naomi 2 september 2020 op 8:10 am - Beantwoord

  Prachtige aankopen. En herkenbaar dat spijkerrokken vaak net niet helemaal de juiste pasvorm hebben. Dit exemplaar ziet er heerlijk uit.

 3. Lianne 2 september 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke blousejes! Geen idee dat er op de Veluwe zo’n leuke winkels lagen! Ik heb ook al lang geen kleding meer gekocht en dat vind ik wel prima zo. Toch wil ik mezelf binnenkort wel weer op iets leuks trakteren 🙂

 4. bychristiana 2 september 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Ik vind vooral het gele blousje erg leuk, inderdaad is het met blousjes nooit zo erg als ze wat groot zijn. Ik draag niet vaak een blouse, maar als ik een blouse draag, stop ik hem ook in mijn rok en dan ‘blouse’ ik hem een beetje. Ik laat hem dan dus een beetje naar buiten vallen, als het ware. (Ik weet trouwens niet of dat een echt woord is, maar zo noem ik het altijd haha;-))

 5. Daenelia 2 september 2020 op 8:48 am - Beantwoord

  Leuke aankopen! En helemaal leuk dat je de items al zo vaak hebt aangehad. Goed teken, je hebt er plezier van.

 6. Audrey 2 september 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Heel erg leuk! Echt jou allemaal. Ik vind het bloemenjasje supertof ook.

 7. Marije 2 september 2020 op 9:55 am - Beantwoord

  Wat een leuke items heb je geshopt! Helemaal jouw stijl. Vind de bloesjes van Norah erg leuk.

 8. Meaghan 2 september 2020 op 12:08 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen en ook helemaal Romy straat het uit, hihi! Vooral de twee blousen vind ik helemaal geweldig en die gele staat je super! Ik heb al heel lang geen nieuwe kleding meer voor mezelf gekocht, maar als ik straks een baan heb (als het ooit lukt met solliciteren ;-)), dan mag ik van mezelf een aantal nieuwe items kopen om er tip top uit te zien mijn eerste werkdagen!

 9. Marloes 2 september 2020 op 1:35 pm - Beantwoord

  Je blouses vind ik ontzettend leuk! Evenals het eerste jasje. Echte ‘Romy-items’ 🙂 Wat heerlijk dat je jezelf verwend hebt tijdens de vakantie. Ik zit momenteel in de fase dat ik meer voor de (nog niet geboren) ukkepuk koop dan voor mezelf. Maar, ik ga vast nog wel een inhaalslag maken (bij de kringloop.

 10. Shirley 2 september 2020 op 3:43 pm - Beantwoord

  Zorgt weer voor een mooi kleurrijk plaatje. Die lange jurk is superleuk! Lijkt me ook heel handig met deze mooie nazomerdagen. En daarna kan je hem eventueel steeds warmer combineren. Ik heb niet heel erg veel behoefte aan winkelen/nieuwe dingen, aangezien ik thuis steeds hetzelfde draag, haha. Ik heb laatst een chillbroek vervangen voor een nieuwe, er zat een gat in de oude. Ik vind herfst- en wintermode altijd wel erg leuk en heb best zin om mijn kast aan te vullen met mooie jurkjes van warme stoffen. Maar ok, ik zal het komende seizoen nog steeds veel thuizitten, dus echt nodig is het niet. Ik heb toffe bikerboots gezien, misschien zwicht ik daar nog voor.

 11. Ilona Wielinga 2 september 2020 op 3:44 pm - Beantwoord

  Wat weer een heerlijke items. Ik kocht zelf een ‘nieuwe’ zwarte broek, een blouse en een jurkje in de kringloop op het GGZ terrein, haha.

 12. Geke 2 september 2020 op 4:23 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige items heb je op de kop weten te tikken!
  Mooie herinneringen op die manier ook aan een fijne vakantie 🙂

 13. Irene 2 september 2020 op 6:10 pm - Beantwoord

  Dat eerste bloesje en die stippenjurk zijn samen met het geribbelde rokje mijn favorieten! Die zou ik zelf ook dragen. Ik vind bloesjes ook wat fijner zitten in een maatje groter en dat valt meestal niet eens op dat het ding een beetje te groot is. Ben benieuwd naar een post over je stippenjurk!

 14. Maaike 2 september 2020 op 11:07 pm - Beantwoord

  Heel leuke aankopen heb je weer gevonden 😀

 15. Anouk 3 september 2020 op 8:07 am - Beantwoord

  Ik was jarig en ben getrouwd dus ik heb vooral veel leuke nieuwe dingen gekregen. Mijn favoriet op het moment is mijn roze draadloze toetsenbord!

 16. Anna 4 september 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke nieuwe aankopen! Ik vind vooral de lange jurk helemaal fantastisch – ik ben benieuwd naar je outfit post!

 17. Amber 4 september 2020 op 2:01 pm - Beantwoord

  Ik vind rokjes zo leuk staan altijd bij anderen, maar op de een of andere manier past het bij mij niet. En dan zie ik dat leuke ribfluwelen rokje van jou hangen en denk ik: zo leuk!

 18. ELs 4 september 2020 op 4:30 pm - Beantwoord

  wow, wat een leuke vrolijke dingen weer. Ik snap je wel, ik vind shoppen met Corona ook gelijk minder leuk en ontspannend. Daarom ook al lang niet meer in de stad geweest. Dat mis ik wel. Ontspannen shoppen met mijn moeder. Maar ook daarbij wil ik 1,5 meter houden. Dus ja, hopelijk snel een vaccin. In mijn vakantie eigenlijk niet echt iets voor mijzelf gekocht. Als shop ik wel online.

Recente blogs

Jezelf veroordelen? Stop! (en wel om deze 5 redenen)

16 december 2017|Persoonlijke groei|

Heb jij weleens last van een vervelend stemmetje in je hoofd? Misschien omdat je een foutje hebt gemaakt of omdat je je ellenlang to do list niet af hebt gekregen. In het verleden heb ik ook regelmatig mezelf veroordeeld. Of ik nu een blooper beging, een niet zo handige opmerking maakte of mezelf betrapte op een flinke spelfout, ik vond dat ik het niet goed deed of baalde van mezelf. Nog steeds kan ik wel over zoiets inzitten, maar gelukkig ben ik over het algemeen iets milder voor mezelf. En dat gun ik jou ook! Tijd voor stap 1: overtuiging! Dit zijn 5 redenen waarom jezelf veroordelen écht nergens voor nodig is.

Geld besparen op je interieur (en toch leuk wonen!) | 11 tips

9 april 2019|Interieur, Lifestyle|

Verhuizen of verbouwen is duur. Hoe geweldig leuk het ook is om je eigen plek in te richten, het is vaak een aanslag op je spaarrekening. Ook ik heb heel wat salaris besteed in (online) interieurwinkels. Maar, ondanks dat daar een paar prijzige uitschieters bij zaten, heb ik al met al een aantal methodes geleerd om hier en daar te bezuinigen, terwijl ik toch precies de spullen heb gekocht die mij blij maken. Geld besparen op je interieur? Dit is hoe ik dat heb aangepakt!

So Low mini shoplog: budgetproof scrapbookspullen

7 april 2017|DIY|

Na een belangrijke afspraak vorige week vond ik dat ik wel een tussenstop mocht maken bij het winkelcentrum. Zo kwam ik toevallig de winkel So Low tegen. Voor een vriendin zocht ik nog een paar leuke cadeautjes en ben ik daar goed geslaagd. Ook kon ik het niet laten om voor mezelf een en ander te kopen. De inhoud van mijn winkelmandje was heel bescheiden, maar toch leek het me leuk om mijn aankopen te laten zien. Ik word er namelijk zelf erg vrolijk van. Dit zijn de budgetproof scrapbookspullen die ik kocht.

Ga naar de bovenkant