mijn eerste eigen kerstboom
Poging tot familiefoto niet helemaal gelukt. De kattensnoepjes in mijn hand waren eigenlijk bedoeld voor ná de foto.

Afgelopen zaterdag deden mijn vriend en ik iets wel heel erg leuks. Net als blijkbaar zo’n beetje de helft van Nederland reisden we af naar de place to be op de zaterdag na Pakjesavond. Oftewel, het tuincentrum. Dit keer niet om het 148402e plantje voor in huis te kopen, maar om iets veel groters in huis te halen: een kerstboom. Een simpele zaterdag bij het tuincentrum, maar voor mij stond deze middag ook voor een paar emotionele vinkjes op mijn bucketlist: mijn allereerste eigen en echte kerstboom optuigen en dat voor het eerst met mijn vriend samen.

Op kerstboomjacht

Een echte kerstboom heb ik nog nooit gehad. Met een goede reden overigens, want mijn moeder allergisch is voor kerstboomnaalden. Nu ik op mezelf woon, wist mijn vriend me over te halen om voor het eerst een echte boom in huis te halen. En ik moet zeggen: gelijk heeft-ie. Zo’n echte boom uitzoeken heeft toch wel iets magisch in vergelijking met een plastic bouwpakket van zolder halen.

En zo geschiedde. Kritisch keurden we alle bomen. Te scheef, te kaal, te vol, te rond, te groot. Als een burgerlijk stel liepen we tussen de enorme menigte kerstboomkijkers die ook op precies deze dag op zoek waren naar dé boom. Uiteindelijk mocht het mooiste boompje van allemaal – vonden wij – mee naar huis. Zo’n 1 meter hoog en toen nog kaal, maar niet voor lang.

roze blauwe kerstboom
mijn eerste eigen kerstboom

Roze en blauwe kerstballen graag!

De volgende bestemming? De afdeling met kerstballen. Mijn kerstuitzet bestond namelijk uit niets meer dan een paar losse hangers. Gelukkig vond ik het geen enkel probleem om nieuwe kerstballen te moeten kopen. En dat is nog zacht uitgedrukt. De kleuren wist ik al: blauw en roze. Niet traditioneel, lekker meisjesachtig en helemaal mij. Als kind fantaseerde ik al over een kerstboom met die kleuren ballen en het was een feestje om die meisjesdroom in het tuincentrum waar te maken. We liepen wel drie rondjes langs alle bakken. Mat of glanzend? Met of zonder glitter? Oudroze of zachtroze? Sneeuwvlokken of paddenstoeltjes? Keuzes, keuzes…

Driving home for Christmas

Met een achterbak gevuld met kerstboom, een tas vol ballen en twee glitterslingers op zak reden we op weg naar huis. Pas thuis aangekomen schalden de toepasselijke teksten van Driving home for Christmas uit de speakers. Het was tijd om onder het genot van Skyradio de boom op te tuigen. Vriendlief met meer kerstboomversierervaring dan ik gaf me een spoedcursus lampjes en slingers ophangen, waarna we samen de ene na de andere blauwe of roze bal in de boom hingen. Natuurlijk onder het genot van foute meezingers, met fluffy sokken aan de voeten en onder toeziend oog van Pippa die de boom in huis reuze interessant vond.

roze blauwe kerstboom
mijn eerste eigen kerstboom

Wat een kerstboom al kan losmaken…

En nu staat-ie dus: de kerstboom. Mijn allereerste kerstboom. Mijn eerste échte kerstboom. Mijn eerste kerstboom met blauwe en roze ballen. Mijn eerste kerstboom in mijn eigen huis. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben dus zo iemand die – zelfs als ondertussen foute kerstnummers van Mariah Carey te horen zijn – emotioneel van zoiets kan worden. Voor de een is het misschien gewoon een mini-boom met een paar fleurige ballen, maar voor mij voelde het als een droom die uitkomt om mijn eigen boom in mijn eigen huis te hebben staan. Een droom die symbool staat voor een paar mooie dingen die dit jaar op mijn pad zijn gekomen. En die extra bijzonder voelde omdat ik hem samen met mijn vriend kon optuigen <3

mijn eerste eigen kerstboom
mijn eerste eigen kerstboom

Met de boom erbij voelt iedere donkere winterdag een stuk gezelliger. En gelukkig is Pippa het daar tot nu toe roerend mee eens. Even zag ik haar met enthousiaste ogen naar een paar ballen kijken, maar daarna besloot ze dat ze beter vanaf een afstandje van de boom kan genieten dan ermee te spelen. Ik kan niet anders dan volledig met haar instemmen.

Het wordt een bijzondere kerst dit jaar. En wat zie ik daarnaar uit. Meer dan ooit!

Heb jij de kerstboom al staan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 9 december 2019 op 6:28 am - Beantwoord

  Zo gezellig! Geniet van de kerstperiode samen (jij en je kerstboom, maar ook met je vriend, haha). Mijn kerstboom staat ook sinds dit weekend. Weer met de versiering die ik net als jij gekocht heb toen ik voor het eerst een eigen boom had.

  • Darina 9 december 2019 op 6:51 am - Beantwoord

   Een hele mooie kerstboom! Geniet van deze fijne periode. Ik heb de kerstboom zaterdag versierd en heb een paar nieuwe kerstballen gekocht. Doorzichtige met veertjes erin.

   • Romy 14 december 2019 op 10:29 pm - Beantwoord

    Leuk leuk! Jullie boom zag er ook ontzettend mooi uit. Die nieuwe kerstballen klinken ook prachtig trouwens. Wat leuk, zo’n glazen bal met veertjes erin.

  • Romy 14 december 2019 op 10:29 pm - Beantwoord

   Haha, juist leuk dat je nog steeds de versiering van je allereerste boom gebruikt. Ik heb goede hoop dat deze ballen ook nog wel een tijdje zullen meegaan, maar heb zo’n vermoeden dat ik er elk jaar stiekem weer wat nieuwe ballen bij koop 😉

 2. Naomi 9 december 2019 op 6:57 am - Beantwoord

  Mooie bescheiden boom en inderdaad helemaal jou. Leuk hoe lekker sentimenteel jij ervan kunt worden. Kan me er wel iets bij voorstellen. Toch een beetje terugblikken enz. zo aan het eind van het jaar;).
  Mijn boom staat niet en komt er ook niet. Ik kan niet tegen ‘rommel’ in huis, maar liep gisterenavond wel lekker even een rondje in het donker om bij anderen naar binnen te gluren. Er was al heerlijk veel te zien!

  • Romy 14 december 2019 op 10:31 pm - Beantwoord

   Yes inderdaad, aan het eind van het jaar ga ik opeens over van alles nadenken. Ieder jaar weer word ik lekker sentimenteel zo vlak voor de jaarwisseling 😉
   Mooi toch dat je luistert naar wat jij fijn vindt door geen kerstboom in huis te halen. Meegenieten van de bomen van anderen is natuurlijk ook al fijn!

 3. Lisa 9 december 2019 op 7:06 am - Beantwoord

  Bijzonder: je eerste kerstboom, leuke boom en toffe versiering! Onze boom (ook een echte) staat sinds gisteren, en er hangt van alles in.

  • Romy 14 december 2019 op 10:31 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie boom inmiddels ook staat! Zo’n gezellig gezicht geeft dat vaak.

 4. Saskia 9 december 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Leuk! geniet ervan 🙂 Ik vind de sfeer met kerst altijd zo leuk. Wij wilde hem gisteren opzetten maar door omstandigheden niet gelukt, we willen het vanavond en morgen na werk doen… Zo leuk ook straks als de pakjes eronder liggen.. Wij hebben trouwens nu al jaren een kunstboom.

  • Romy 14 december 2019 op 10:32 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk, jullie eerste kerst met Noa. Ik kan me voorstellen dat dat heel bijzonder zal zijn. Extra leuk straks als er onder de boom heel wat pakjes liggen.

 5. Rosita 9 december 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Wat een mooie boom! Toen je op mijn Instagram reageerde dacht ik gelijk aan hoe jouw kerstboom er uit zou zien. Ik dacht, die heeft vast roze ballen! Leuk dat je het deelt op je blog.

  • Romy 14 december 2019 op 10:40 pm - Beantwoord

   Haha, dat had je helemaal goed gegokt. Als rozeliefhebber kon het haast niet anders 😉 Ik vind jouw boom ook prachtig trouwens.

 6. Audrey 9 december 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Zo leuk! Ik had de kleuren vrij goed ingeschat 😉 Ik ga mijn boom komend weekend opzetten. Afgelopen weekend ging het qua timing niet lukken.

  • Romy 14 december 2019 op 10:40 pm - Beantwoord

   Leuk! Veel plezier met het opzetten van de kerstboom! Of staat die al? 🙂

 7. Meaghan 9 december 2019 op 9:12 am - Beantwoord

  Zo leuk dat je zo kan genieten van het uitzoeken van je eerste kerstboom voor je huis en deze gezellig met je vriend gaat opzetten. Het eindresultaat is mooi geworden! Leuk dat je voor een wat kleinere boom hebt gekozen, lekker subtiel, maar toch heerlijk kerstig! Ook mooi die combinatie ballen van blauw – roze, lekker opvallend en dat past ook goed bij je! Hopelijk vindt Pippa de kerstballen niet zo interessant en laat ze deze met rust 😉

  • Romy 14 december 2019 op 10:42 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond het ook wel leuk om een wat kleinere boom in huis te halen. Past goed in mijn niet supergrote woonkamer, maar staat toch wel gezellig. Helaas heeft Pippa de kerstballen inmiddels ontdekt. Ze weet nogal goed dat het niet helemaal de bedoeling is eraan te zitten, maar vindt de kerstballen stiekem razend interessant. Gelukkig is alles tot nu toe heel gebleven 😉

 8. bychristiana 9 december 2019 op 10:08 am - Beantwoord

  Ah ja, ik snap dat helemaal hoe je emo kunt worden van zo’n boom. Maar het is wel JOUW boom, in JOUW EIGEN huis, versierd met JOUW man! Dus laat die traantjes maar rollen. En weet je wat nu leuk is? Elk jaar ergens een mooi en bijzonder ornamentje kopen en die echt gaan sparen. Dan kun je elk jaar weer mooie, nieuwe herinneringen in je boom hangen.

  • Romy 14 december 2019 op 10:45 pm - Beantwoord

   Langzaamaan leuke decoratie voor mijn kerstboom bij elkaar sparen lijkt mij inderdaad ook heel leuk. Ik heb mezelf al voorgenomen om na kerst één of een paar extra mooie ornamenten te kopen in de uitverkoop. Dan heb ik volgend jaar alvast mijn eerste mooie ornamentjes in huis.

 9. Lilian Visser 9 december 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Leuk! Wij moeten de kerstboom nog opzetten. Lijkt me heerlijk dat je zelf mag kiezen wat je in de kerstboom wilt. Wij zijn altijd veroordeeld door knutselballen en mijn man wil geen glitters haha. Maar onze ‘compromisboom’ wordt ook leuk 🙂

  • Romy 14 december 2019 op 10:48 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest hardop lachen om je omschrijving van jullie boom. Wel extra gezellig en persoonlijk, zo’n compromisboom 😉

 10. Mariska 9 december 2019 op 11:12 am - Beantwoord

  Hij is leuk! Ik heb er van de week een besteld bij Xenos, een kleine, maar eigenlijk vind ik hem wel iets te klein…. Wel met wat mooie bordeauxrode ballen die veel te groot zijn haha. Ook mijn eerste kerstboom sinds ik op mezelf woon 🙂

  • Romy 14 december 2019 op 10:48 pm - Beantwoord

   Toch een mooie mijlpaal, je eerste kerstboom sinds je op jezelf woont! En het klinkt als een hartstikke mooi boompje 🙂

 11. Anna 9 december 2019 op 11:31 am - Beantwoord

  Wat een prachtige boom! Jullie hebben ‘m ook prachtig versierd, super mooi die kleurencombinatie <3 Ik heb ook nog nooit een eigen kerstboom gehad, misschien dat ik me er volgend jaar maar eens aan ga wagen ;-).

  • Romy 14 december 2019 op 10:50 pm - Beantwoord

   Dank je! Het was ook erg leuk om mijn fantasieën over mijn eerste blauw-roze kerstboom voor het eerst uitgevoerd te zien 😉
   Zeker doen, hoor, een kerstboom in huis halen volgend jaar! Het brengt heel wat gezelligheid in huis.

 12. Irene 9 december 2019 op 12:37 pm - Beantwoord

  Wat een schattig boompje! Leuk versierd ook 🙂 Zo’n boom brengt toch altijd wat sfeer binnen hé. Die van ons staat sinds vrijdagavond maar hij is voorlopig wel nog kaal. Versieren doen we pas vanavond 🙂

  • Romy 14 december 2019 op 10:51 pm - Beantwoord

   Thanks! Hoe leuk dat jullie boom inmiddels ook staat. Ik ben heel benieuwd hoe hij er versierd uit zal zien 🙂

 13. Anouk 9 december 2019 op 1:34 pm - Beantwoord

  Oh wat leuk! Mijn Boom staat al sinds 1 december, ik kon echt niet meer wachten. Ik heb wit en roze dit jaar, zo leuk. Ik heb mijn kunstboom al sinds mijn vijftiende dus toen ik uit huis ging had ik alles al, maar dat weerhoudt me er niet van regelmatig nieuwe ballen te kopen

  • Romy 14 december 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

   Juist leuk dat jullie de boom al vroeg hadden staan! Ik geef je groot gelijk, ook met het steeds kopen van nieuwe kerstballen trouwens. Er is zo veel leuks te vinden en het is altijd tof om de boom regelmatig wat anders te versieren.

 14. Tamara 9 december 2019 op 3:21 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt gehad met het uitkiezen en optuigen van je kerstboom. Het resultaat mag er zijn, de boom is super schattig. Ik hoop dat Pippa niet van mening veranderd, want dat zou echt zonde zijn van de prachtige ballen!

  • Romy 14 december 2019 op 10:55 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Haha, helaas is Pippa inmiddels van mening veranderd en vindt ze de kerstballen toch nogal interessant. Dondersteen! 😉

 15. Ilona Wielinga 9 december 2019 op 4:53 pm - Beantwoord

  Zo leuk! Mooie mijlpaal ook wel, haha. Lijkt me toch wel bijzonder, je eerste eigen kerstboom kopen.

 16. engelina 9 december 2019 op 5:32 pm - Beantwoord

  Wat een schattige boom ! Leuke kleur keuze ook en wat schrijf je leuk.

  • Romy 14 december 2019 op 10:55 pm - Beantwoord

   Wat een lieve complimenten! Dank je wel 🙂

 17. Daenelia 9 december 2019 op 5:36 pm - Beantwoord

  Een echte boom moet jaren groeien en wordt dan na twee weken op straat gesmeten. Eerlijk, dat vind ik zonde. Zonde van de boom. Kunstbomen gaan langer mee, maar zijn natuurlijk ook geen echt milieuvriendelijke oplossing. We hebben wel een kunstboom, ondertussen alweer 7 jaar. Da’s 7 bomen gered, denk ik dan. We hebben 1x een echte boom gehad, maar ik vind het dus niet gezelliger, zo’n boom die in je kamer wegkwijnt… nefatief he? 😉
  Begrijp me niet verkeerd, iedereen moet vooral doen wat ze willen. En kerst is ontzettend leuk, ook zonder glitters en plastic. Dit jaar gaan we op zoek naar een alternatief voor kunst of echt. Iets symbolisch. Maar wel kerst. Hij staat nog niet, we hebben nog niet echt veel tijd gehad.

 18. zwartraafje 9 december 2019 op 8:19 pm - Beantwoord

  Ik vind jouw huis er telkens zo uitnodigend en gezellig uitzien Romy. Zelf hebben we al enkele jaren geen kerstboom meer staan. Wel een hele hoop lichtjes voor wat extra warmte en sfeer maar ik merk dat ik de laatste tijd die kerstboom toch steeds meer en meer begin te missen. Zeker nu ik op Instagram over foto’s zie verschijnen van mede-Harry Potter fans die hun boom helemaal in thema hebben versierd.

  • Romy 14 december 2019 op 11:14 pm - Beantwoord

   Wat een lief compliment over mijn woning. Dank je wel!
   Zo te horen zou het nog best kunnen dat jij alsnog een kerstboom in huis gaat halen. Een Harry Potter-boom klinkt trouwens ook helemaal geweldig.

 19. Jessica J. 10 december 2019 op 7:35 pm - Beantwoord

  Alweer erg mooi geschreven, Romy. Prachtig boompje! En geweldig dat Pippa het niet zo boeiend vindt! Ik ga later deze week een miniatuurboompje halen dat we bovenop de platenkast kunnen zetten, want ik ben bang dat onze grenzeloos nieuwsgierige Nebby een grotere boom algauw op de grond zou gooien. ?

  • Romy 14 december 2019 op 11:21 pm - Beantwoord

   Haha, dat klinkt als een kattenbestendige oplossing! Ik moet bekennen dat Pippa ondertussen helaas ook heeft ontdekt dat de kerstballen toch verrassend interessant zijn. Zo nu en dan vind ik alsnog een bal of wat aarde uit de kerstboommand met daarnaast uiteraard een uiterst onschuldig kijkende Pippa 😉

 20. Nikita 10 december 2019 op 9:11 pm - Beantwoord

  Die foto met Pippa is echt heel schattig! Maar ik snap wel dat dat een mijlpaal is. Het is ook heel bijzonder om voor het eerst zelf je kerstboom te kunnen zetten en op te tuigen. En niemand die klaagt dat de kleuren van je kerstballen lelijk zijn. Want er is maar een iemand die die kerstboom elke dag ziet en dat ben jij zelf. Niet dat ik daarmee wilde zeggen dat je kerstboom lelijk is trouwens. Hij is prachtig. Ik had wel een vermoeden dat er blauwe ballen in zouden komen hangen trouwens. Wij zetten geen echte boom omdat Jacqueline er anders gegarandeerd invliegt. Om de ballen op de grond te gooien. Dus dat is geen goed idee. Speciaal om ons te pesten zou die nog in de kerstboom vlammen. Maar we hebben wel een klein houten boompje met lichtjes dat ik heb gemaakt in de brugklas en dat zetten we al ieder jaar sindsdien. Als ik dat boompje zie dan denk ik terug aan mezelf in de techniek-les toen ik dat boompje maakte. Wat was ik toen jong en onwetend. En kijk nu, wie ik ben geworden. Stiekem maakt dat besef me toch wel heel erg trots. Er is amper iets over van dat kleine bange meisje dat zich uit het veld liet slaan door klasgenoten. Als ze toen zeiden dat mijn broek lelijk was dan wilde ik zo snel mogelijk naar huis om van broek te wisselen. Maar nu doe ik dat niet meer. Als je mijn broek of shirt niet leuk vindt, kijk je gewoon lekker de andere kant op.

  • Romy 14 december 2019 op 11:30 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie woorden over mijn kerstboom! Ik vind het leuk om te horen dat je de boom echt bij mij vindt passen.
   Wat prachtig dat het houten boompje dat jij hebt staan zo veel bijzondere gedachten in je oproept. Je hebt sinds de tijd dat je het boompje maakte, ontzettend veel stappen gezet en groei doorgemaakt. Daar is het boompje een prachtig symbool voor.

 21. Maaike 11 december 2019 op 1:04 am - Beantwoord

  Aww, super leuk! Ik ben heel blij voor je <3

Recente blogs