miskopen in huis

Mijn 8 beste interieuraankopen in huis

 • 24 juli 2020
 • 17 Reacties
Categorieën: Interieur

Laatst deelde ik op mijn blog mijn grootste miskopen in mijn interieur. Tijd voor iets vrolijkers vandaag! Ik heb namelijk gelukkig ook heel wat aankopen in huis staan waar ik wél heel gelukkig mee ben. Deze 8 interieuraanwinsten bevallen me na een jaar tijd nog steeds uitstekend. Dat varieert van het letterlijke zonnetje in huis tot een ellenlange eettafel en een enorme lamp. Kijk je mee?

zonnespiegel westwing

1. Het zonnetje in huis

Laten we beginnen met mijn zonnetje in huis. Deze spiegel dus. Dankzij deze spiegel heb ik op elke selfie in de woonkamer het zonnetje in mijn nek. Figuurlijk dan, want veel warmte komt er natuurlijk niet van deze zon af. Maar geweldig mooi vind ik hem wel.

De zonnespiegel is stiekem niet eens een aankoop. Ik heb hem namelijk 1,5 jaar geleden gewonnen bij een winactie van LINDA. Hij komt van Westwing en was nogal prijzig. Lucky me dat ik na een simpel berichtje met mijn adresgegevens zowaar de trotse winnaar van deze spiegel bleek. Het is nog steeds mijn favoriete pronkstuk in de woonkamer. Als ik ooit verhuis, dan gaat deze spiegel absoluut mee.

2. Mijn “kaasgele” muur

Ook de gele kleur op mijn muur in de logeerkamer is een plekje in dit overzicht waard. Van alle kleuren die ik op mijn muren heb gesmeerd, is deze gele kleur mijn grote favoriet. De kleur heet (niet lachen!) ‘Kaas’ en ik heb hem bij Gamma laten mengen met een verfbasis van Histor. Intens gelukkig was ik toen de kleur eenmaal op mijn muur zat. Het is precies het zonnige kleurtje geel dat ik zocht. Dat deze muur me 7 lagen gele verf en heel wat frustratie heeft gekost (eerst schilderen, toen elektriciteitsproblemen, toen een opengebroken muur, toen weer schilderen) ben ik inmiddels gelukkig vergeten. De zonnige gele kleur maakt dat helemaal goed.

houten lamp in slaapkamer

3. De enorme houten lampen

Lampen uitzoeken was een van mijn favoriete onderdelen van interieurshoppen. Ik houd heel erg van opvallende lampen en viel als een blok voor deze enorme houten lamp van LampDirect. Hij heeft misschien een iets groter formaat dan je in mijn mini-slaapkamer zou verwachten, maar dat vind ik juist wel wat hebben.

Ik mocht de lamp destijds uitzoeken voor mijn blog (mazzelpikkie!) en heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is dat mijn woonkamer wat te klein is voor zo’n grote lamp, maar anders had ik hem met liefde een prominente plek in mijn zithoek gegeven. Voor nu hangt hij boven mijn bed te shinen en geniet ik daar elke avond en ochtend van.

houten eettafel steigerhout
blauw witte jurk desigual

4. De ellenlange eettafel

Een lange eettafel stond bij de verhuizing heel hoog op mijn wensenlijstje. Mijn eettafel is namelijk de plek waar ik het grootste deel van mijn tijd doorbreng. En dan dus niet alleen om te eten, maar ook om te werken, te knutselen, te bloggen en met Pippa op schoot aan te chillen. Het is dan wel zo fijn om alle ruimte van de wereld te hebben. Ik heb mijn eettafel laten maken door een meubelmaker uit de omgeving die nogal handig is met sloophout. Op basis van alleen een paar Pinterest-plaatjes heeft hij deze tafel op maat voor me gemaakt van massief hout.

Het was destijds een drama om de tafel in huis te krijgen. Zie maar eens een tafel van 2,5 meter lang vier trappen op en twee deuropeningen door te krijgen… Gelukkig was broerlief mijn redder in nood en staat de tafel nu al heel lang op zijn plekje. Daar gaat hij voorlopig zeker niet weg. Heel blij ben ik er nog altijd mee.

roze slaapkamer

5. Mijn héérlijke bed

Een goede nachtrust is heel wat waard. Een goed bed dus ook. Mijn bedombouw en matras van Beter Bed kostten me een rib uit mijn lijf, maar waren die rib zeker waard. Ik slaap nergens meer zo lekker als in mijn eigen fijne bed met het lekkerste matras ooit. Sowieso vind ik mijn slaapkamer de fijnste plek in huis. Het is een van de weinige plekken waar ik nauwelijks iets aan heb veranderd sinds ik hier woon. Dat mag een wonder heten voor iemand die met interieur zo wispelturig is als ik.

kleur in je interieur eettafel

6. IKEA-kunst voor aan de muur

Een stuk betaalbaarder dan mijn bed zijn de twee hertenschilderijen die ik boven mijn eettafel heb hangen. Ik ben vrij kritisch als het op schilderijen aankomt. Niet veel dingen vind ik mooi genoeg om aan mijn muur te hangen. Maar toen ik bij IKEA spontaan tegen deze twee herten aanliep, kon ik niet anders dan ze mee naar huis nemen. Nooit gedacht dat ik nog eens “kunst” bij IKEA zou kopen. Het grappige is dat ik al veel enthousiaste reacties van visite heb gehad op de schilderijen. Mensen zijn bijna altijd verbaasd als ik vertel dat ik ze voor een klein bedrag bij IKEA op de kop heb getikt.

design kattenkrabpaal lidl
pippa krabpaal

7. Pippa’s krabparadijs

Met aankopen voor katten is het altijd een kwestie van afwachten. Doen ze er wat mee? Of vinden ze de verpakkingsdoos leuker dan het kattenspul zelf? Ook Pippa is niet altijd een even dankbare ontvanger van het kattenspul dat ik zorgvuldig voor haar uitkies. Maar deze krabpaal van Lidl (die maar € 50 kostte!) was wel meteen een schot in de roos. Pippa brengt er dagelijks heel wat uren op door, zeker sinds de krabpaal pal voor het raam staat. Kan mevrouw meteen de hele buurt in de gaten houden vanaf grote hoogte! Nog een pluspunt: ik vind de krabpaal er nog leuk uitzien ook, zelfs nadat Pip er al heel wat keren fanatiek aan heeft gekrabd.

miskopen in huis

8. De roze stoel

Ten slotte mag mijn roze stoel niet ontbreken in dit lijstje. In mijn eentje een huis kopen, leek mij de ideale gelegenheid om lekker los te gaan met dingen die IK mooi vind. “Eerst de roze stoel erin, dan pas de vriend”, dacht ik om die reden. Heb ik dat roze pronkstuk mooi alvast staan. Gelukkig voor mij heeft vriendlief, die toevallig een paar maanden na de verhuizing in mijn leven kwam, ook geen enkel probleem met de roze stoel. Bof ik even! Ik heb goede hoop dat die fijne fluwelen stoel met een eventuele verhuizing ook wel mee mag. Die is inmiddels gewoon part of the package geworden.

Wat is jouw favoriete interieuraanwinst in je huis?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 24 juli 2020 op 7:16 am - Beantwoord

  Mooie interieur items. Vooral de roze stoel vind ik geweldig. Die zou ik ook uitgekozen kunnen hebben. Eén van mijn favoriete interieur items is onze nieuwe fijne hoekbank. Zo blij mee!

 2. Naomi 24 juli 2020 op 7:35 am - Beantwoord

  Stuk voor stuk prachtige items. Die tafel lijkt me zó heerlijk, als je zo lekker de ruimte hebt. Mijn favoriete interieuraanwinst is nog niet in huis, maar wel in productie. Ik kocht gisteren een heerlijke fauteuil om in te lezen. Kan niet wachten tot ie geleverd wordt!

 3. Hermien - KouweKleren 24 juli 2020 op 8:00 am - Beantwoord

  Grappig dat je lampen zo leuk vond om te kopen, die vind ik juist zó moeilijk. Vooral omdat ze heel specifieke praktische eisen hebben maar dan ook mooi moeten zijn. Ik ben nog steeds op zoek naar een mooie lamp voor de slaapkamer. Geweldig, de naam Kaas voor je muur. Gelijk heb je, geel is heerlijk in huis. Wat dat betreft zijn onze gordijnen misschien wel mijn favoriete interieuraankoop, na drie jaar geniet ik er nog elke dag van. Hoewel, het bed..

 4. Audrey 24 juli 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Echt leuk allemaal! geel blijft een supertoffe kleur. Ik ben heel blij met mijn bank en met de lamp boven mijn eettafel. Ik vond het best lastig om iets te vinden dat echt naar mijn smaak was, maar toen ik deze zag, wist ik direct: ‘dit is ‘m’.

 5. Anouk 24 juli 2020 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat is je huis toch prachtig! Ik denk dat mijn favoriete interieuraankoop onze tweedehands eettafel is. Het is een van ikea die je aan beide kanten kan uitklappen en in het midden lades heeft (Norden in de kleur berk). Echt ideaal, wij hebben maar een kleine ruimte maar als we onze tafel uitklappen kan je er makkelijk met zes personen aan eten, zelfs 8 zou lukken als het echt moet. We hebben alleen niet 8 stoelen, maar dat is een detail haha 🙂

 6. johanna 24 juli 2020 op 10:24 am - Beantwoord

  Leuke items. Een grote eettafel vind ik ook heerlijk, vooral omdat hij, ook als hij half vol ligt, nog altijd genoeg plaats voor ons 2 heeft. En over een kattenboom zit ik nog te denken, misschien maar ik er wel een zelf. Zo’n hol zou onze ook leuk vinden, denk/hoop ik. Mijn intererieuraanwinsten zijn lang niet meer gedaan, dus niets. Eigenlijk is een re-styling nodig. Maar dan eerst opruimen….brrr.

 7. Madelon 24 juli 2020 op 10:36 am - Beantwoord

  Die lamp en eettafel zijn heel tof zeg! Poeh mijn favoriete item… heel veel van onze spullen zijn derde- of vierdehans (ipv tweede) omdat we snel en goedkope meubels nodig hadden toen we als studenten gingen samenwonen. Inmiddels is alles wel versleten en aan vervanging toe. Ik heb al heel lang een leuke tv-kast en een nieuwe bank op het oog. Die heb ik dus nog niet, maar dat worden wel mijn nieuwe favoriete items! We hebben wel pas een mooie kapstok met schoenenrek gekocht, dat is wel een favoriet!

 8. Ellen 24 juli 2020 op 10:49 am - Beantwoord

  Mijn huis is zowat het tegenovergestelde van dat van jou: géén kleur 😀 Maar ook hier zijn lampen favoriet. Ze upgraden je kamer en ik koop liever een budget tafel of bank met een duurdere lamp dan andersom. Ik hou erg van de houten (eigenlijk zijn het bamboe) lampen van Ay Illuminate boven de eettafel, maar ben ook nog steeds verliefd op de moderne kroonluchter gemaakt van zo’n 100 proefbuisjes die ik 2 jaar geleden voor mijn verjaardag van mijn ouders en vriend kreeg. (Je kan ze zien op m’n Instagram-account: http://www.instagram.com/ellen_woont )

 9. Giovanna Jansen 24 juli 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Heel leuk! Vooral je roze stoel en zonnespiegel! De staande lamp die en naar boven schijnt en een leeslamp eraan heeft is denk ik nog steeds een van mijn beste aankopen ooit (ik denk dat ik hem al 15 jaar of zo heb). Maar ook mijn bank van Ikea (heb ik denk ik net zo lang) die nog steeds supergoed zit (met in de jaren wel een nieuwe hoes erom) en de Billyboekenkasten zijn nog steeds favoriet hier.

 10. Saskia 24 juli 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Echt prachtige items die ik helemaal bij je vind passen. Zo leuk om te zien. Hoop alles ooit een keertje in het echt te bewonderen 😉

 11. Evelyne - Gouden Momenten 24 juli 2020 op 4:16 pm - Beantwoord

  Leuke items die bij elkaar passen. Hier in huis is alles in eik en dus redelijk donker. Iets wat ik later zeker niet in huis wil, haha. Of ik kan het ook laten bewerken naar een lichter motief dan is het niet helemaal verloren 😉

 12. Mariska 24 juli 2020 op 7:02 pm - Beantwoord

  Ja dat zijn allemaal mooie items! Vooral die roze stoel vind ik wel heel vet en die spiegel ook trouwens. Vind goud in het interieur sowieso altijd wel heel erg mooi 🙂

 13. bychristiana 25 juli 2020 op 8:22 am - Beantwoord

  Oh ja, die spiegel is inderdaad zo mooi! Pfoeh, ik ben eigenlijk over het algemeen wel blij met dingen voor in huis, zo is onze blauwe bank van Made.com nog steeds erg geliefd, maar ik ben bijvoorbeeld net zo blij met mijn nieuwe blauwe placemats in de vorm van vissen die ik deze week bij Zara home vond. Ik shop ook altijd het liefst voor ons huis.

 14. Iris 25 juli 2020 op 12:40 pm - Beantwoord

  Die spiegel vind ik ook heel erg mooi! En de andere spulletjes ook heel gezellig en ze passen ook goed bij elkaar.

 15. Els 26 juli 2020 op 1:07 pm - Beantwoord

  Wow, die spiegels is echt het zonnetje in huis heel mooi! En die eettafel! ik weet precies wat je bedoeld! Wij hebben ook een enorme mooi (vind ikzelf) houten eettafel. Echt mijn beste aankoop ooit!

 16. Ilona Wielinga 27 juli 2020 op 1:51 pm - Beantwoord

  Die spiegel blijft inderdaad ook echt heel mooi. En een gele muur is ook geweldig. Alhoewel ik zelf later onwijs graag een donkergroene muur wil (de onderste helft dan, de bovenste helft ‘wit’) met een gele bank ervoor. Love die combinatie, haha.

 17. Sanne 27 juli 2020 op 3:03 pm - Beantwoord

  Haha, sorry! Moet toch eventjes lachen om de chique naam van je muurverf. Zo’n lange tafel lijkt me ook wel wat! Na onze verbouwing hebben we hier ook ruimte voor. Vind je roze stoel ook erg leuk!

Recente blogs

Persoonlijk | Positief, steek ik dan mijn kop in het zand?

13 december 2017|Persoonlijk|

Mijn blog Vaker Vrolijk ben ik begonnen om een stukje vrolijkheid het wereldwijde web op te slingeren. Dat vind ik geweldig om te doen en ik haal er zelf ook veel positiviteit uit. Toch knaagt er soms iets aan me als ik een vrolijk artikel publiceer. Niet alles wat er in de wereld gebeurt, is namelijk vrolijk en blij. Er zijn gebeurtenissen die mensenlevens op zijn kop zetten en die je keihard met de neus op de feiten drukken. Ik heb het over naar nieuws dat mij soms een dubbel gevoel geeft als ik over iets vrolijks schrijf. Want steek ik daarmee mijn kop in het zand? Dat is iets wat al een tijdje door mijn hoofd spookt. Ik besloot mijn gedachten op papier te zetten.

Vaker Vrolijkheid #4 Hollandse luchten, Gijp en een lekke fiets

15 januari 2017|Persoonlijk|

Elke maand stel ik voor de rubriek Vaker Vrolijkheid een lijstje samen met dingen waar ik blij van werd. Ook deze maand staat er weer een overzichtje klaar. Natuurlijk waren Parijs en Barcelona twee hoogtepunten van de afgelopen tijd, maar er was meer. Zo kreeg ik ook een harige bezoeker in de nacht, genoot ik van de Hollandse luchten en was ik nog net op tijd voor Oud & Nieuw. Ben je benieuwd naar deze en nog meer blije momenten en ben je klaar voor een flinke dosis vrolijkheid? Lees dan snel verder.

Ontspannen na een drukke werkdag? Dat doe je zo! (9 tips)

7 mei 2019|Persoonlijke groei|

Drukke werkdagen hebben we allemaal weleens. Of misschien zelfs vaker dan weleens. Of je nu druk bent met van de ene afspraak naar de andere racen, met je propvolle mailbox wegwerken, met talloze opdrachten afhandelen of met op een andere manier tien ballen tegelijk in de lucht houden, het kost vaak heel wat energie. Ontspannen na een drukke werkdag is juist daarom essentieel. Maar hoe doe je dat als je de uitknop van je alsmaar malende hersenpan niet zomaar kunt vinden? Misschien helpen deze 9 tips je om te ontspannen na een drukke werkdag.