action6 1 2

Mijn 10 beste tweedehands aankopen tot nu toe

 • 28 maart 2019
 • 32 Reacties
Categorieën: Lifestyle
roze trui van peter scott outfit

Tweedehands winkelen, ik ben er gek op. Dat ik vaste klant ben bij de kringloopwinkel, graag struin over rommelmarkten en met plezier voor dag en dauw opsta om bij de IJ-hallen koopjes te scoren, zal mijn trouwe lezers vast niet zijn ontgaan. Ik heb al heel wat toffe tweedehands aanwinsten gedaan. De roze trui op de foto bovenaan bijvoorbeeld, maar ook opvallende schoenen, een geweldige stoel en zelfs een cameralens. Hoog tijd dus om in dit artikel mijn beste tweedehands aankopen tot nu toe extra in het zonnetje te zetten!

Tweedehands aankopen scoren, hoe dan?!

Overigens krijg ik best vaak de vraag hoe ik toch steeds mooie spullen tweedehands weet te scoren. Ik roep altijd dat het een kwestie is van goed zoeken, mazzel hebben én de juiste plekken weten te vinden. Niet iedere kringloopwinkel op de hoek van de straat heeft leuke spullen te koop, maar wie weet kun je bij de IJ-hallen of bij een grotere kringloopwinkel in een andere stad wél slagen. Mijn 6 tips voor tweedehands koopjes scoren deelde ik ook al eerder in dit blogartikel.

Goed, dat gezegd hebbende, laat ik je graag mijn beste tweedehands aankopen tot nu toe zien.

kringloopvondsten stoel wooden

Scandinavische stoel

Mijn eerste tweedehands aanwinst in dit rijtje is meteen ook de grootste. Qua formaat dan. Deze petrolblauwe Scandinavische stoel kocht ik een tijdje geleden voor €10,-. Het is precies de blikvanger die ik zo mooi vind voor in huis. Helemaal mijn stijl en mijn kleur! Dit was dan ook mijn eerste echte aanwinst voor in mijn nieuwe huis. Ik heb zelfs nog online gezocht naar een tweede exemplaar van deze stoel, maar heb die helaas niet gevonden. Alle reden dus om deze ene stoel een extra mooi plekje in mijn woning te geven!

kringloopvondsten retro kussen

Kussen met borduursels

Nog een tweedehands aanwinst voor in huis is dit kussen met geborduurde bloemen. Ja, dit is nu typisch een kussen dat mijn oma ook zou kunnen aanschaffen, maar ik houd er wel van. Het waren juist de retro borduursels die me ervan overtuigden dat ik dit kussen mee naar huis móest nemen. Daar ga ik een mooi plekje in mijn woning voor zoeken. Ik betaalde voor het kussen – houd je vast! – €1,-.

retro jurk handgemaakt miss abeille rouge

Zwart-wit geruit jasje

Voor kleding weet ik regelmatig tweedehands goed te slagen, maar zo af en toe kom ik pareltjes tegen waar ik zelf ook steil van achterover sla. Dit jasje is er daar één van. Het is precies het soort vrouwelijke jasje dat ik mooi vind en het sluit ook nog eens perfect aan bij mij. Deze aanwinst heb ik dan ook al héél vaak aan gehad bij mijn favoriete jurkjes. Ik betaalde er niet meer dan €3,- voor bij de kringloopwinkel.

beste tweedehands aankopen

Roze jas van Jane Norman

Van deze mooie oudroze jas maakte ik vandaag nog dankbaar gebruik. Het is een heel fijne tussenjas die zó goed aansluit dat het wel leek alsof hij in het rek op mij hing te wachten. De jas is precies dik genoeg als tussenjas voor de beginnende herfst of voor de lente en ik ben ook helemaal weg van de mooie kleur. Deze jas kocht ik zo’n anderhalf jaar geleden en draag ik nu nog steeds met veel plezier. De jas is van het merk Jane Norman en ik kocht hem voor niet meer dan €5,-.

zelfverzekerd voelen door je outfit
zelfverzekerd voelen door je outfit

Rode hakken van S. Oliver

Deze enkellaarsjes met flinke hakken hebben jullie al vaker op mijn blog voorbij zien komen, bijvoorbeeld in deze en deze outfitpost. Ze zijn dan ook mijn grote favoriet, zeker op momenten waarop ik wel een kleine zelfvertrouwenboost kan gebruiken. Ik kocht deze nogal opvallende schoenen een hele tijd terug voor €5,- en ze zijn nog steeds als nieuw. Ik ben er dolblij mee!

hell bunny rok met polka dots

Zwarte petticoat met polka dots

Een recente tweedehands aankoop waar ik direct razend enthousiast over was, is deze petticoat van het merk Hell Bunny. Er is niets leukers dan al een tijdje een bepaald kledingstuk zoeken, dat nieuw nergens tegen een betaalbare prijs vinden en er vervolgens voor véél minder geld bij een tweedehands zaakje tegenaan lopen. Dat overkwam mij met deze rok. Ik kocht hem voor €5,- en het was liefde op het eerste gezicht. In ieder geval van mijn kant.

beste tweedehands aankopen

Roze fluffy jasje

Tussen de vele kinderboeken en potten en pannen uit grootmoeders tijd liggen ook weleens mooie kledingstukken op de vrijmarkt. Zo viel mijn oog vorig jaar op Koningsdag op dit fluffy jasje. Het heeft even geduurd voordat ik het voor het eerst aantrok, maar inmiddels draag ik het heel regelmatig met veel plezier. Het is een van mijn favoriete warme, maar ook stijlvolle kledingstukken. Wat een vondst voor de €3,- die ik ervoor moest betalen!

beste tweedehands aankopen

Vans-sneakers met bloemen

Vrolijke schoenen? Ik weet wel zeker dat deze Vans met bloemen tot die categorie behoren. Ik draag niet heel vaak gympen of sneakers, maar voor deze fleurige exemplaren maakte ik met alle liefde een uitzondering. Ik was door het dolle heen toen ik ze tegenkwam bij de IJ-hallen. Ze bleken te passen en ik heb er inmiddels in de zomer al heel wat kilometers op gelopen. Echt een fijne vondst voor €10,-. Hopelijk kan ik ze ook deze lente weer volop dragen.

kringloopvondsten pip studio tas met bloemen

Pip Studio-tas

Mijn meest recente tweedehands aankoop die ook direct een plekje in dit artikel met favorieten verdient, is deze tas van Pip Studio. Precies het vrolijke exemplaar dat ik zo weet te waarderen! Kun je je voorstellen dat ik deze voor maar €2,00 bij de kringloopwinkel vond? Ik ben er zelf ook nog steeds verbaasd over. Een mooi plekje in mijn kledingkast (en regelmatig over mijn schouder) is hij zeker waard.

beste tweedehands aankopen

Een macrolens voor €30,-!

En mijn allerbeste tweedehands aankoop heb ik tot het laatst bewaard. Dat is namelijk een macrolens die ik alweer twee jaar geleden bij de kringloopwinkel tegenkwam. Ik wist op dat moment niet eens precies wat een macrolens was, maar het leek me om een of andere reden wel een goede aankoop. Pas later ging ik me in macrofotografie verdiepen en ontdekte ik dat ik met deze lens écht een geweldige aankoop had gedaan. Ik beleef er nog steeds héél veel plezier aan en heb hem voor wel heel weinig geld op de kop weten te tikken. Onder andere de bloemenfoto’s in dit artikel heb ik met de macrolens gemaakt.

Tja, nu ik mijn beste tweedehands aankopen bij elkaar zie, krijg ik stiekem zin om acuut weer naar een tweedehands markt te gaan. Wat is het toch een geweldig leuke sport om bij een flinke hoeveelheid tweedehands spul de ware pareltjes ertussenuit te pikken.

Wat is jouw beste tweedehands vondst?

Beste tweedehands aankopen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 maart 2019 op 6:28 am - Beantwoord

  Mooie items, vooral de stoel en de lens! Mijn mooiste vondst is een ladekastje en een lamp.

 2. chucky1012 28 maart 2019 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat een prachtige second hand aankopen had jij gedaan 😉
  Toppie.
  Ik kan er ook wat van maar dan het meubilair…..
  Waar men woonkamers en de hal mee kan inrichten en ook nog gratis meubelen….

  Een fijne dag 😉

  • Romy 29 maart 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Wat tof dat je regelmatig de mooiste dingen voor in huis tweedehands koopt of zelfs gratis scoort. Doe je goed! 🙂

 3. Tineke 28 maart 2019 op 7:40 am - Beantwoord

  Die roze jas van Jane Norman en geborduurde kussens zijn echt gaaf!

 4. Audrey 28 maart 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Ik koop niet zoveel tweedehands, maar vind jouw aankopen echt te gek! Ik val in kringloopwinkels of op rommelmarkten vooral voor boeken en spelletjes. Bordspellen zijn vaak flink aan de prijs, dus altijd tof om dir voor een paar euro te scoren.

  • Romy 29 maart 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Als je spellen tweedehands koopt, kan dat inderdaad heel wat geld schelen. Wat tof dat je regelmatig slaagt voor spellen en mooie boeken!

 5. Naomi 28 maart 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Wauw, die stoel is echt prachtig en ziet eruit als nieuw. Ik koop eigenlijk nooit tweedehands, maar ik zie om me heen steeds meer leuke vondsten uit de Kringloop, dus wie weet…

  • Romy 29 maart 2019 op 8:27 am - Beantwoord

   Dankjewel! Met die stoel ben ik ook nog steeds zó blij. Bij de kringloopwinkel kun je absoluut mooie dingen vinden als je de tijd neemt om tussen het aanbod daar te kijken. Met goed zoeken kun je er zomaar eens de mooiste pareltjes vinden.

 6. Ling 28 maart 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  De stoel is heel mooi! Ik ga nooit naar de kringloop en breng alleen maar spullen weg.

 7. Dio 28 maart 2019 op 9:14 am - Beantwoord

  Oeh nice! Wat een toffe items zeg. Ik vind je rode schoenen en je fluffy jasje echt heel erg tof.

  Zelf ben ik steeds meer aan het kijken voor vintage items. Vorige week heb ik hier in Barcelona een super leuk vest voor €1,- op de kop getikt. En ik was (en ben) er zó blij mee. Had ik niet verwacht..

  • Romy 29 maart 2019 op 8:28 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat tof dat je in Barcelona ook op zoek bent gegaan naar vintage items. Tweedehands shoppen in het buitenland is soms nóg leuker dan naar een kringloopwinkel in de buurt gaan. Wat een goede vondst, een vest voor zo weinig geld!

 8. evelien 28 maart 2019 op 9:20 am - Beantwoord

  Wat een geweldige tweedehands aankopen! Ik ben dol op de blauwe stoel, hij is echt prachtig.
  En wat gaaf dat je een lens hebt kunnen scoren bij de kringloop! Wauw!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 29 maart 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Gaaf hè, die blauwe stoel?! Ik was ook blij verrast dat ik die tweedehands op de kop tikte. En met die lens ben ik ook helemaal blij. Wat een koopje voor €30 🙂

 9. Amy 28 maart 2019 op 9:27 am - Beantwoord

  Die rode schoenen vind ik nog steeds echt heel erg gaaf! Zo’n goede koop! Ook die stoel is een mooie vondst. Vooralsnog breng ik tijdens opruimsessies vooral spullen naar de kringloopwinkel in plaats van er zelf te shoppen.

  • Romy 29 maart 2019 op 8:33 am - Beantwoord

   Spullen wegbrengen naar de kringloopwinkel is natuurlijk ook altijd goed. En tof hè, die rode schoenen?! Het was voor mij ook absoluut liefde op het eerste gezicht.

 10. Mirjam 28 maart 2019 op 9:46 am - Beantwoord

  Wat een mooie aankopen allemaal, vooral qua kleding. Nu heb ik met mezelf een deal dat ik dit jaar geen nieuwe kleding mag aanschaffen, maar tweedehands lijkt me een heel ander verhaal 😉 Ik krijg nu meteen zin om vanmiddag even een kringlooprondje te doen!
  Meestal ben ik vooral bij de boeken de vinden in kringloopwinkels en ik heb me er echt over verbaasd wat voor mooie boeken mensen soms wegdoen. Zo kocht ik in Engeland twee complete series die ik graag wilde hebben, zo goed als nieuw. Ik word daar wel weer blij van, want ik heb de neiging om te veel geld uit te geven aan boeken.

  • Romy 29 maart 2019 op 8:38 am - Beantwoord

   Voor tweedehands kleding mag je best een uitzondering maken, toch?! 🙂 Ik zeg: doen, dat rondje kringloopwinkel. Altijd leuk!
   Wat tof dat je regelmatig goed slaagt voor mooie boeken bij de kringloopwinkel. Het is inderdaad bizar wat mensen soms wegbrengen naar de kringloopwinkel. Ik heb ook weleens dingen gescoord waarvan ik me echt afvroeg waarom mensen dat wegbrengen.

 11. Anna 28 maart 2019 op 11:12 am - Beantwoord

  Wat een toffe aankopen, leuk dat je dit deelt! Ik houd ook van dat soort geborduurde kussens, veel leuker en knusser dan standaard kussens van Ikea, die iedereen al heeft :p

  • Romy 29 maart 2019 op 8:38 am - Beantwoord

   Dank je! Juist bij de kringloopwinkel kun je vaak leukere en uniekere items scoren dan bij bijvoorbeeld Ikea. Alhoewel Ikea ook een leuke winkel blijft 😉

 12. Liset - Beautydagboek 28 maart 2019 op 11:59 am - Beantwoord

  Wij hebben hier helaas niet zulke leuke kringloopwinkels, dus ik kom daar echt nooit, haha. Wel vind ik dat je een supergoede aankoop hebt gedaan met die lens, wauw!

  • Romy 29 maart 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Bizar hè, die lens?! Ik stond ook wel even gek te kijken toen ik die lens voor zó weinig geld tegenkwam.

 13. Hermien - KouweKleren 28 maart 2019 op 12:24 pm - Beantwoord

  Leuk om zo’n overzicht te hebben! Met die lens heb je echt een topaankoop gedaan zeg. Het kussen is mijn favoriet! Zo mooi.

  • Romy 29 maart 2019 op 8:41 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Die lens is inderdaad een geweldige vondst. Wat een prijsje voor zoiets! Het kussen is ook een van mijn grootste favorieten. Precies het soort kussen dat ik leuk vind als blikvanger en dat hij tweedehands en dus (vrijwel) uniek is, maakt het kussen alleen maar nóg mooier voor mij.

 14. Karin 28 maart 2019 op 3:23 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items! Ik ben altijd een beetje jaloers op de mensen die leuke dingen kunnen scoren- bij mij in de Kringloop lukt het nooit zo goed… Heel soms heb ik mazzel en dan vind ik een kledingstuk met een leuk stofje die ik kan refashionen tot iets anders. Zoals laatst, toen vond ik een jurk met een printje met schoonzwemsters 😀

  • Romy 29 maart 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Tof dat je bij de kringloopwinkel weleens op zoek gaat naar kledingstukken waar je wat anders van kunt maken! Dat is ook wel een leuke manier om bij een kringloopwinkel rond te kijken. Bij de kringloopwinkel blijft het vaak een kwestie van goed zoeken én een beetje mazzel hebben, maar soms kom je er zomaar de mooiste dingen tegen.

 15. Nikita 29 maart 2019 op 11:14 am - Beantwoord

  Een favoriet van mij was toen ik een paar jaar geleden de rest van een serie ontdekte in de kringloop. Het was een boekenserie waar ik het eerste deel van had gekocht in de boekhandel, maar ik heb te lang gewacht om de andere delen te kopen. Ik ging ze waarschijnlijk wel online kunnen bestellen, maar dat was op dat moment eventjes geen optie. Toen zag ik net de drie vervolgdelen die ik nog niet had in de kringloopwinkel voor minder dan 10 euro. Ik kan je verzekeren dat ik zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel was. Ik kom vaker bij de kringloopwinkel nu, helaas was er vorige keer niet echt iets wat ik leuk vond. Dus next time better! Is maar goed ook voor mijn kast 😉

  • Romy 29 maart 2019 op 12:39 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is nog eens een goede vondst! Alsof het zo had moeten zijn 🙂 Tof hoor! Hopelijk kom je bij je volgende bezoekje aan de kringloopwinkel weer wat leuks tegen.

 16. Mariska 31 maart 2019 op 5:06 pm - Beantwoord

  Ja, die lens inderdaad 🙂 die kan ik me nog wel herinneren uit het betreffende artikel. Dat is echt een pareltje die je dan tegenkomt.

 17. Saskia 2 april 2019 op 11:24 am - Beantwoord

  Wat een toffe aankoopjes! Lucky you<3
  Ik be ook erg blij met heel wat toffe items van de kringloop. Nog steeds om gelukkig van te worden… Heb ze al vaker beschreven in wat artikelen 🙂

  • Romy 2 april 2019 op 8:52 pm - Beantwoord

   Kringloopkoopjes blijven ook gewoon leuk! Zo tof dat jij ook regelmatig goed weet te slagen bij de kringloopwinkel 🙂

 18. Dinja 7 april 2019 op 10:25 pm - Beantwoord

  Wel heel tof dat je een macrolens trof bij een kringloopwinkel! Zoveel geluk heb ik nog niet gehad (wat betreft hobby-gerichte items).
  Wel kocht ik laatst een hoop spulletjes voor in m’n nieuwe huisje bij wat kringloopwinkels, daarvan komt deze week nog een artikel online 🙂

  • Romy 8 april 2019 op 12:37 am - Beantwoord

   Oeh leuk dat je goed geslaagd bent voor mooie items voor je huisje bij de kringloopwinkel. Ik ben héél benieuwd naar je aankopen!

Recente blogs

12 dingen waar ik niet over kan meepraten

15 april 2022|Persoonlijk|

Soms komt er op een verjaardag een onderwerp ter sprake waarvan je denkt “Sorry, hier kan ik niet over meepraten!”. Geen enkel probleem: stil zijn is ook weleens fijn en je kunt alsnog prima meelachen met anderen, geïnteresseerd zijn of anders driftig knikken alsof je er wel degelijk iets van afweet. Anyway, zodra het over deze 12 onderwerpen gaat, blijven mijn persoonlijke ervaringen uit en blijft het meestal stil van mijn kant.

Outfit: Desigual paarse bloemenjurk + Q&A oproep

2 april 2017|Outfits|

Wat doe je als het winderig en frisjes is buiten, zoals een paar weken geleden? Juist ja, dan trek je gewoon je meest kleurrijke jurkje uit de kast om er toch nog iets zomers van te maken. Althans, dat was wat ik dacht voor de shoot met José Chan in Den Haag. Mijn haren wapperden alle kanten op en het was soms al een uitdaging om mijn ogen open te houden. Maar het is gelukt: ik ging in mijn paarse Desigual jurk met felgekleurde bloemen op de foto. Vandaag laat ik je mijn outfit zien. Ook staat er onderaan dit artikel een Q&A-oproep. Lees dus snel verder als je altijd al een prangende vraag aan mij hebt willen stellen.

Kattencafé Kopjes: thee drinken in een kattenwalhalla

23 september 2016|Lifestyle, Op reis|

Dat ik dol ben op katten hebben jullie al eerder kunnen lezen. Televisie kijken of een kopje thee drinken met een kat op schoot is mij niet vreemd met twee poezenbeesten in huis. Maar wist je dat je nu ook aan je kopje thee kan nippen tussen de krabpalen en het kattengras of red velvet cake kunt eten terwijl je wordt omringd door acht knuffelkatten? En nee, daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar Japan of Amerika. Ook in Amsterd