dankbaarheidslijstje

Mijn dankbaarheidslijstje (met 25 punten) van dit moment

 • 8 februari 2020
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
dankbaarheidslijstje
Foto gemaakt door Iris Zaagman.

Er is altijd genoeg te wensen. Aan dromen geen gebrek en aan mooie toekomstplannen en doelen ook niet. Maar juist tussen die fantasieën over de toekomst door, is het goed om eens stil te staan bij het nu. Wat heb je al? Waar ben je op dit moment dankbaar voor? Zelf zit ik volop in de droommodus en werk ik er hard aan om een aantal doelen te verwezenlijken. Ik kijk dan ook volop vooruit, terwijl ik ook in het nu al heel veel moois heb waarvoor ‘Dank je wel’ zeker op zijn plaats is. Dat doe ik graag door mijn dankbaarheidslijstje van dit moment te delen.

Ik ben vandaag dankbaar…

 1. …dat ik geweldige mensen om me heen heb die “Hoe gaat het?” niet als standaardvraag in de deuropening stellen, maar die heel oprecht willen weten hoe het met me is.
 2. …dat ik een lieve vriend heb die me aan het lachen kan maken, maar met wie ik ook als geen ander fijne gesprekken kan voeren.
 3. …dat ik mijn ouders altijd kan bellen. En dat ze het áltijd leuk vinden om me te spreken, zelfs als ik er even doorheen zit en op dat moment niet per se de vrolijkste thuis ben (dat laatste is overigens ook vrij lastig als er een ALTIJD enthousiaste Pippa in je huis rondrent).
 4. …dat mijn twee broers me steunen door dik en dun. En dat het altijd heel vertrouwd voelt om tijd samen door te brengen, ook al zien we elkaar niet heel vaak.
 5. …dat ik (bijna) overal Google Maps heb en daardoor al honderden keren op tijd op de plek van bestemming ben beland in plaats van door mijn niet werkende intuïtienavigatie totaal ergens anders te belanden.
 6. …dat ik een fijne auto heb waarmee ik zelfs op plekken in the middle of nowhere kan komen waar geen enkele bus stopt.
 7. …dat ik altijd bij thuiskomst welkom word geheten door een kleine pluizenbol. Hoe lang of kort ik ook weg ben geweest!
 8. …dat “mijn” supermarkt elke dag tot 22.00 uur open is, waardoor ik nooit om ingrediënten voor het avondeten, brood of batterijen verlegen hoef te zitten.
 9. …dat mijn fijne appartement alweer bijna een jaar op mijn naam staat.
 10. …dat mijn moeder zo nu en dan voor kattenoppas wil spelen als ik een keer een hele dag weg ben.
 11. …dat mijn fiets niet gestolen was toen ik hem laatst per ongeluk twee uur met de sleutel in het slot voor de deur liet staan (ik noem het de ultieme veiligheidscheck, maar het was eigenlijk gewoon een nogal domme fout).
 12. …dat er een bus van mijn huis naar mijn werk rijdt. Niet razendsnel, maar hij rijdt wel.
 13. …dat ik in een land woon waar vegetarisch eten doodnormaal is. En waar ik eigenlijk nooit om vegetarische opties verlegen hoef te zitten bij welk etentje of in welk restaurant dan ook.
 14. …dat ik lieve mensen om me heen heb die oprecht blij voor me zijn als ik iets heb gedaan wat ik geweldig leuk vind. Zelfs als het mijlpalen zijn die voor een ander misschien niet zo veel voorstellen.
 15. …dat die lieve mensen mij andersom ook laten meegenieten van hun mooie stappen.
 16. …dat een aantal van mijn plantjes hebben besloten mij het voordeel van twijfel te geven door er weer springlevend bij te staan nadat ze er eerst wat dood bij hingen.
 17. …dat we in Nederland vier seizoenen hebben, waardoor het nooit het hele jaar winter is.
 18. ...dat mijn ouders me altijd hebben gestimuleerd om te doen wat ik écht wilde doen: schrijven. En dat ze me nog altijd aanmoedigen om mijn hart te volgen, zelfs als ik daarvoor een nogal onzekere weg insla.
 19. …dat ik dankzij Google nooit lang hoef te broeden op oplossingen voor typische dilemma’s van een beginnende huisvrouw (“Wat doe je als je kleed krom trekt?”).
 20. …dat ik woon op een plek waar ik ’s avonds zonder zorgen in slaap kan vallen en waar ik me altijd veilig voel – ook in mijn eentje.
 21. …dat er mensen zijn die zich bij mij kwetsbaar durven op te stellen – en natuurlijk andersom: dat ik bij die mensen ook mezelf kan zijn, ook als het tegenzit.
 22. …dat er zoiets als kringloopwinkels bestaat, waardoor ik mijn spullen een tweede leven kan geven. En waardoor ik al heel wat pareltjes rijker ben geworden door goed te schatzoeken 😉
 23. …dat ik, na een aantal jaar niet lekker in mijn vel te hebben gezeten, soms tranen in mijn ogen krijg als ik besef dat mijn leven er nu zo anders uitziet. En dat het – natuurlijk ondanks ups en downs – over het algemeen mooier is dan ik had durven dromen.
 24. …dat opdrachtgevers vertrouwen hebben in mijn schrijf- en redigeerwerk en mij hun opdrachten toevertrouwen. Echt een cadeautje!
 25. …dat ik zo’n fijne groep lezers op mijn blog heb dat het heel vertrouwd voelt om dit soort open en kwetsbare artikelen hier te delen. Dank jullie wel!

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 8 februari 2020 op 7:45 am - Beantwoord

  Zo mooi dit. Stuk voor stuk prachtige punten. En die eerste: zoveel liefde!

 2. Marloes 8 februari 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Echt een heel mooi lijstje. Ik ben ook heel blij met mijn pluizenbol die altijd naar mij rent hoe lang of kort ik ook weg ben geweest. Daarnaast ben ik blij dat ik in een fijn land woon waar ik mij het grootste gedeelte van de tijd veilig voel. Dat ik lekker vegetarisch kan eten, is een groot voordeel. Verder ben ik dankbaar voor mijn moeder, oma, vriend en beste vriendin bij wie ik allemaal altijd terecht kan.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:28 pm - Beantwoord

   Wat een prachtig lijstje met dingen om dankbaar voor te zijn! Heel erg mooi om dat te lezen! En inderdaad, we mogen eigenlijk heel blij zijn dat we in een land wonen waar je onder andere nogal wat vegetarische opties hebt en waar je niet bang hoeft te zijn voor onveiligheid als je de deur uitstapt.

 3. Zo simpel is dan geluk 8 februari 2020 op 8:44 am - Beantwoord

  Ontzettend veel mooie dingen om dankbaar voor te zijn. De lieve mensen om je heen komen veel terug in je lijstje. Fijn dat die er zijn!

  • Romy 16 februari 2020 op 11:27 pm - Beantwoord

   Absoluut! Het is zo belangrijk om fijne mensen om je heen te hebben, dus die mensen koester ik echt enorm.

 4. Darina 8 februari 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje en heel goed om dit te koesteren.

 5. Haydée 8 februari 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Prachtig, zo’n mooi en oprecht lijstje! En heel belangrijk ook om af en toe stil te staan bij wat je hebt.

 6. Simone 8 februari 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Wat een leuk en mooi lijstje zeg! Het is goed om eens stil te staan bij wat je hebt. Zelf de kleinste dingen 🙂

 7. Anouk 8 februari 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Echt hele mooie dingen heb je op je lijstje staan! ik ben nu vooral dankbaar voor dat het weekend is en dat ik fijne dingen ga doen met vriendinnen 🙂

 8. Marije 8 februari 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje en mooi de dankbaarheid voor mensen om je heen

 9. Audrey 8 februari 2020 op 12:47 pm - Beantwoord

  Zo fijn! <3 Ik ben echt blij voor je dat je zo gelukkig bent en zulke lieve mensen om je heen hebt!

  • Romy 16 februari 2020 op 11:30 pm - Beantwoord

   Wat lief, dank je! Juist omdat dat niet altijd zo is geweest, kan ik me soms echt heel dankbaar voelen voor de fijne mensen en gelukkige momenten die er nu voor me zijn. Heel bijzonder en mooi!

 10. Evelyne 8 februari 2020 op 2:04 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! En toch zo belangrijk om eens stil te staan bij dingen die zo gewoon lijken en toch bijzonder zijn.

 11. Katrien 8 februari 2020 op 3:39 pm - Beantwoord

  Lieve mensen om je heen bij wie je terecht kan en die ook welkom zijn bij jou, die moet je koesteren. Wat een mooi lijstje!

  • Romy 16 februari 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Thanks! Die mensen zijn zo ontzettend belangrijk en waardevol inderdaad. Ik realiseer me steeds meer hoe dankbaar ik voor die mensen mag zijn.

 12. Ilona Wielinga 8 februari 2020 op 4:32 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje en mooi om bij stil te staan. En bizar dat je appartement alweer zolang op je naam staat, wat vliegt de tijd toch.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:34 pm - Beantwoord

   Ja, bizar hè?! Ik herinner me de sleuteloverdracht ook nog als de dag van gisteren. Zo raar dat dat gewoon alweer bijna een jaar geleden was.

 13. Anna 8 februari 2020 op 5:34 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooie lijst Romy! Ik ben vandaag dankbaar dat ik goed kan bewegen en dat ik me gezond voel! Liefs

  • Romy 16 februari 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je daar bewust dankbaar voor bent! Gezondheid is zeker niet iets vanzelfsprekends, dus heel mooi dat je daar bewust bij stilstaat.

 14. Rachel 9 februari 2020 op 7:31 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo’n band hebt met je broers! En goed dat je zo’n lijstje hebt opgesteld, hierdoor kan je extra dankbaar zijn voor bepaalde dingen

 15. Saskia 10 februari 2020 op 7:42 am - Beantwoord

  Wauw, de gelukjes spatten echt van het scherm. Zo fijn voor je<3

 16. Anna 10 februari 2020 op 8:47 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel, ik word er helemaal blij van! <3 Zo fijn om te lezen dat je nu wel lekker in je vel zit en dat je geniet van al het moois wat op je pad komt. En inderdaad, supermarkten die tot 22.00 open zijn… Ik vergeet weleens dat anderen die luxe niet hebben ;-).

  • Romy 17 februari 2020 op 12:04 am - Beantwoord

   Haha, je raakt inderdaad sneller gewend aan die ruime openingstijden dan zou moeten 😉 Maar heerlijk is het wel! Ik zou haast niet meer zonder kunnen.

 17. Meaghan 10 februari 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Awww wat een super positief en mooi lijstje! Wat bizar dat je alweer bijna een jaar eigenaar bent van je appartement. De tijd gaat zo snel! Lief ook hoe je je omgeving vaker benoemt en dat je zo dankbaar voor ze bent! Het zit hem in kleine dingen. En ook heel fijn om te lezen dat je nu lekker in je vel zit en geniet van alles wat op je afkomt. Dat is je ook ontzettend gegund!

  • Romy 17 februari 2020 op 11:01 pm - Beantwoord

   Ja bizar hè?! Het is zo snel gegaan sinds ik mijn huis heb.
   Dank je wel voor je lieve woorden <3

 18. Nikita 19 februari 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  Dat ik twee fantastische vrienden heb die altijd achter me staan. Natuurlijk ben ik dankbaar voor iedereen die achter me staat, want het cliché klopt dat je in moeilijke periodes weet aan wie je echt iets hebt. Maar mijn twee beste vrienden ken ik al sinds het eerste middelbaar, een van de twee ken ik eigenlijk al zo goed als mijn hele leven. En na al die jaren zijn ze nog steeds mijn beste vrienden. Ook als het goed gaat zijn ze altijd blij voor me en als het slecht gaat dan zijn ze er voor me. Vooral het feit dat ze na al die jaren nog steeds mijn beste vrienden zijn, daar ben ik heel dankbaar voor. Want niet al je beste vrienden uit het middelbaar blijven je beste vrienden later als je afgestudeerd bent. En ik heb heel veel verhalen gehoord waar het anders is. Dus ik ben zo dankbaar daarvoor. Ik probeer vooral ook dankbaar te zijn voor de dingen die me lukken. Dat ik mijn kast een stukje kon opruimen, dat ik mijn ouders kon helpen. Het is een zware tocht om te leren aanvaarden dat ik nooit meer echt de oude ga worden. Maar het komt wel goed. Dat weet ik zeker.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:16 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je zo dankbaar kunt zijn voor je twee beste vrienden die echt voor je klaarstaan! Dat is inderdaad niet vanzelfsprekend, maar wel zoiets waardevols.
   En wat mooi dat je ook met dankbaarheid kijkt naar de dingen die lukken. Juist als je weet hoe anders dat eerst was, is het inderdaad al heel erg bijzonder dat sommige ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen je weer lukken. Jij komt er wel – stapje voor stapje!

Recente blogs

Waarom ik een kantoorbaan dus NIET saai vind?

25 augustus 2017|Persoonlijk|

Bij het woord 'kantoorbaan' heeft niet iedereen positieve associaties. Misschien denk je aan suffe bureaus, kale muren en dagen waarop je muis aan je hand geplakt zit en een race tegen de klok hebt met je dichtslibbende mailbox. Dat alles totdat de klok weer 5 uur slaat en je razendsnel het pand uit rent. Buitenlucht! Inmiddels heb ik 3 maanden mijn eerste grotemensenbaan, een kantoorbaan dus. Maar ik vind het oprecht verre van saai. Sterker nog, ik vind het eigenlijk een verademing om op een leuk kantoor te zitten na een jaar freelancen. Natuurlijk is de ene kantoorbaan de andere niet. Maar ik vertel je graag waarom ik míjn kantoorbaan dus NIET saai vind.

De Keukenhof | Een dag in een kleurrijk tulpenparadijs

7 mei 2018|Op reis|

De toerist in eigen land uithangen, is absoluut een van mijn favoriete weekendactiviteiten. Ook afgelopen zaterdag vertoefde ik met veel plezier tussen de duizenden toeristen, minstens zoveel selfiesticks én heel veel prachtige tulpen in alle kleuren van de regenboog. Zelfs als je de titel van dit blogartikel nog niet had gezien, kun je nu vast wel raden waar ik deze zaterdag was. Juist ja, de Keukenhof! Traditiegetrouw reisde ik ook dit jaar naar Lisse af om dit prachtige bloemenpark met eigen ogen te bewonderen. Ik geef je graag een kijkje in mijn enthousiaste verslag van ons geslaagde bezoekje.

Positief blijven als niets meer zeker is

21 augustus 2020|Positiviteit|

15 maart. Dé corona-persconferentie. Met samengeknepen billen zat ik voor mijn computer met de NOS-site geopend. Vreselijk vond ik het idee dat dit misschien wel drie weken zou gaan duren. Drie hele weken?! Hoe moest ik dat nu weer overleven zonder te bezwijken onder een combinatie van allenigheid en muren die op me afkomen? Tja, inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en is de situatie nog niet veel zekerder. Toch ben ik nog altijd springlevend. En aardig vrolijk zelfs.