unnamed file 9 3

Mijn doelen voor 2017

 • 1 januari 2017
 • 31 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het is zover: de eerste dag van 2017 is aangebroken. Je zou het een dag als elke andere dag kunnen noemen, maar voor mij heeft 1 januari toch altijd iets speciaals. Er staat weer een heel nieuw jaar voor ons klaar met nieuwe momenten om te beleven en maar liefst 365 dagen om in te vullen. Een nieuw jaar voelt voor mij ook als een schone lei om mee te beginnen. Ik stel dan ook altijd aan het begin van het jaar een aantal doelen voor mezelf op. Aneta gaf mij de Liebster Blog Award (zo lief!) en daarbij hoorde onder andere de vraag wat mijn doelen zijn voor 2017. Die vraag wil ik vandaag beantwoorden.

doelen 2017

Als er iets is wat ik de laatste jaren heb geleerd, dan is het wel dat het leven vaak een kwestie is van go with the flow. Niemand kan met een glazen bol voorspellen wat er in het komende jaar gaat gebeuren. Zo kun je een relatie of carrière niet plannen en leidt het bij mij tot frustratie als ik daar wel voornemens voor opstel en die niet kan waarmaken. In plaats daarvan werk ik liever met doelen waar ik elke dag even bij stil kan staan en iets mee kan. Ik besloot dit jaar een aantal kernwoorden te bedenken waarmee ik in 2017 aan de slag wil gaan.

Passie

Een belangrijke les die ik meeneem uit 2016 is dat je in het leven pas echt ver kunt komen als je je passies volgt. Ik besloot dit jaar om niet te gaan voor een onderzoeksbaan, maar om te solliciteren voor functies waarin ik kan schrijven, omdat daar mijn passie echt ligt. Ook in 2017 wil ik me gaan richten op de dingen waar ik plezier aan beleef en enthousiast van word. Daarmee heb ik het uiteraard over bloggen, maar ook over fotograferen en creatief bezig zijn. Dat laatste kan zijn in de vorm van kaarten maken en scrapbooken, maar het lijkt me ook leuk om iets nieuws te proberen. Of dat nu een cursus is voor sieraden maken, een schrijfcursus of misschien wel dansles, het lijkt me geweldig om in 2017 iets volledig nieuws te leren.

Acceptatie

Om mezelf als mens verder te kunnen ontwikkelen, wil ik er in 2017 aan gaan werken dat ik mezelf meer leer accepteren. In 2016 heb ik veel mooie dingen meegemaakt, maar is zelfacceptatie altijd een groot ding geweest. Ik durfde niet altijd echt mezelf te zijn en schaamde me soms voor wie ik was. In 2017 wil ik meer ontdekken wie ik ben en daar vrede mee proberen te krijgen, maar wil ik me ook minder druk proberen te maken over mijn uiterlijk (dik, dun, knap, lelijk). Om het concreet uit te drukken, zou het een mooi doel zijn dat ik aan het einde van het jaar iets blijer in de spiegel kan kijken.

Buiten mijn comfortzone

Ik ben echt een ster in dingen uit de weg gaan die bij mij angst oproepen. Soms houdt dat me wel tegen en zou ik meer buiten mijn comfortzone kunnen gaan. Mijn derde doel voor 2017 is dan ook ‘gewoon doen in plaats van denken’. Misschien dat ik toch eens in mijn eentje op reis ga, want een aantal reacties onder mijn artikel over alleen reizen heeft me flink aan het denken gezet. Een paar dagen in mijn eentje naar een mooie Europese stad zou best een leuke optie zijn. Ook wil ik wat betreft auto rijden buiten mijn comfortzone gaan en eens wat vaker op onbekende mensen afstappen. Het is pas echt mogelijk om dit jaar te groeien als mens wanneer ik mezelf ook soms over die angsten heen zet en een kick krijg van het feit dat ik dat durf.

Rust

Rust. Het is een simpel woord van vier letters, maar het is zoveel belangrijker dan ik soms besef. In 2016 ben ik mezelf vaak voorbij gelopen, vanuit het gevoel mezelf te moeten bewijzen. Ik heb de afgelopen maanden wel gemerkt dat het me juist goed kan doen om even met een vriendin bij te kletsen, een middagje te winkelen of een half uur met een tijdschrift in bed te liggen. Zelfs werk gaat vaak beter als ik een paar minuten pauze neem en mezelf een moment van ontspanning gun. Aan de andere kant heb ik ook gemerkt dat rust er bij mij niet altijd van komt als ik daar niet bewust tijd voor vrijmaak. In 2017 wil ik dan ook vaker in mijn volle agenda een plekje inruimen voor mezelf waarop niets moet en alles mag. In het bijzonder zou ik in 2017 graag meer boeken willen lezen.

Groei

Ik sluit 2016 op een positieve manier af, want ik heb een stageplek gevonden bij een uitgeverij waar ik mag werken totdat ik een baan heb gevonden. Ik kijk er nu al erg naar uit om daar in de tussentijd nieuwe ervaringen op te doen. Daarnaast heb ik een aantal freelance klusjes waar ik met plezier aan werk. Toch hoop ik natuurlijk zo snel mogelijk een ‘echte’ baan te vinden waar ik het naar mijn zin heb en mezelf verder kan ontwikkelen. Ook op persoonlijk vlak wil ik blijven groeien. Voor mij is mijn blog daar een goed middel voor. Juist door te bloggen over dingen waar ik mee worstel en daar oplossingen voor te bedenken, merk ik dat ik steeds een stukje verder kom als persoon. Met bloggen wil ik dan ook in 2017 en hopelijk nog veel langer blijven doorgaan. Ook zou ik op bloggebied wel willen groeien, vooral door nieuwe onderwerpen te bedenken, mijn fotografie skills verder te ontwikkelen en wellicht meer mensen te kunnen bereiken. We zullen wel zien wat 2017 me in dat opzicht zal brengen.

Mijn wens voor 2017 voor jou

Ik hoop dat jij ook een geweldig mooi jaar tegemoet gaat, met een goede gezondheid, veel mooie momenten en je dierbaren om je heen. Dat 2017 maar een goed jaar mag worden waarin je je wensen kunt waarmaken. Geniet van het jaar en make it count! 🙂

Wat zijn jouw doelen voor 2017?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sylvia 1 januari 2017 op 9:03 am - Beantwoord

  Voor jou natuurlijk ook een gelukkig gezond en liefdevol jaar. Mogen al je dromen en wensen uitkomen. Fijn dat je een stageplaats hebt gevonden en daar kan blijven werken totdat je een baan hebt gevonden.

 2. MamaIssues 1 januari 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  Ook ik wens jou via deze weg een heel mooi en gezond nieuw jaar toe!
  dat je al je doelen mag behalen!
  Ik volg je ook in 2017! 🙂

 3. Lauriette 1 januari 2017 op 12:33 pm - Beantwoord

  Go with the flow, precies dat! Zelfacceptatie staat voor mij dit jaar ook op de planning, ik denk dat ik dan een gelukkiger mens word. Mooie plannen voor 2017 en super goed dat je nu aan de slag gaat bij een stageplek, totdat je een baan hebt gevonden. Happy newyear Romy! Liefs, Lauriëtte

  • Romy 1 januari 2017 op 5:20 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je er in het nieuwe jaar ook aan wil werken om jezelf meer te accepteren! Een lastig punt, maar wel zó belangrijk! Dankjewel voor je lieve berichtje en een heel gelukkig nieuwjaar! Liefs!

 4. Saskia 1 januari 2017 op 12:55 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Ik hoop ook op een stukje rust in 2017, maar dat gaat vast wel goed komen. Succes met deze mooie lijst met doelen. En nog(maals) een heel fijn, gelukkig, gezellig en gezond 2017 gewenst<3

  • Romy 1 januari 2017 op 5:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik hoop dat jij ook de rust gaat vinden in het nieuwe jaar! Dat het maar een heel mooi 2017 mag worden <3

 5. Ayla 1 januari 2017 op 1:27 pm - Beantwoord

  Wat een mooi idee om er kernwoorden aan te hangen in plaats van doelen die je dan half vergeet! Ik ben heel benieuwd wat het nieuwe jaar je gaat brengen, maar als ik het zo lees dan zal het allemaal heel leuk zijn. Je hebt zo’n fijne positieve instelling, daar kunnen haast wel alleen maar positieve dingen uit gaan komen! Gelukkig nieuw jaar Romy!

  • Romy 1 januari 2017 op 5:21 pm - Beantwoord

   Wat een lief berichtje! Dankjewel! Ik ben ook razend benieuwd naar 2017 🙂 Ik hoop dat het voor jou ook een geweldig mooi jaar mag worden!

 6. Claire 1 januari 2017 op 1:33 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen voor 2017, natuurlijk hoop ik dat je ze allemaal behaald. Zelfacceptatie is voor mij ook heel belangrijk. Niet perse qua uiterlijk maar vooral ook qua kunnen. Soms denk ik echt te min over mezelf en mag ik wel wat zelfverzekerder worden. En jij ook! Want je doet het ook al hartstikke goed he, vergeet dat niet. Je maakt super mooie, schrijft zo fijn en vlot en je bent mega creatief. Ik kijk uit naar je artikelen dit jaar.

 7. Susan 1 januari 2017 op 2:05 pm - Beantwoord

  Hele mooie lijst. Ik wens je het allerbeste voor 2017! <3

 8. Lieke - Life as Lieke 1 januari 2017 op 2:05 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Je richten op je passie vind ik een goede, zo fijn om te doen waar je blij van word! Je hoeft je echt niet druk te maken om wie je bent want je bent een leuke meid! Mooi, buiten je comfortzone stappen! Ik vind dat voor mezelf ook een uitdaging maar het levert vaak mooie dingen op! Ik wil graag wat gezonder eten en ik hoop weer de inspiratie te vinden om te bloggen. En zo nog wel wat meer dingen die ik graag wil bereiken dit jaar! Ik wens je het allerbeste en hoop dat je dromen en doelen uit mogen komen en dat je een heel fijn jaar hebt!

 9. Kim 1 januari 2017 op 2:28 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! Hopelijk komen al je dromen uit! :*

 10. Nienke 1 januari 2017 op 3:11 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! Ik heb echt een hekel aan goede voornemens, maar doelen vind ik altijd goed om te maken. 🙂

 11. Mariska 1 januari 2017 op 3:24 pm - Beantwoord

  Rust is inderdaad heel belangrijk en ook wel erg fijn. Zou dat sowieso vaker gaan doen en gaan nemen als ik jou was 🙂 Succes met de rest van je doelen!

 12. Denise 1 januari 2017 op 4:21 pm - Beantwoord

  Hele mooie doelen! Ik wens je heel veel succes in 2017. Dat doel om dingen te doen buiten je comfortzone klinkt bekent en dat is ook iets wat ik dit jaar ga doen. Ben heel benieuwd hoe jij het oplost en misschien heb je wel tips hierover 😉

  • Romy 1 januari 2017 op 5:22 pm - Beantwoord

   Ah jeetje, ik word helemaal stil van je lieve woorden! Dankjewel voor je berichtje! Ik hoop dat jij ook meer overtuigd raakt van je eigen kunnen. Dat is je zo gegund 🙂 Maak er een prachtig 2017 van!

  • Romy 1 januari 2017 op 5:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve berichtje en ook voor al je andere mooie reacties het afgelopen jaar! Ik hoop dat jij ook al jouw doelen kunt verwezenlijken in 2017 en dat het een mooi, liefdevol en gezond nieuwjaar voor je wordt 🙂

  • Romy 1 januari 2017 op 5:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! xx

  • Romy 1 januari 2017 op 5:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik heb net gereageerd op jouw blogje met een paar tips. Hopelijk kun je daar iets mee, zodat we beide hard aan de slag kunnen met stapje voor stapje buiten onze comfortzone gaan 🙂

 13. Irene 1 januari 2017 op 5:42 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Maar wees niet te streng voor jezelf als je het niet haalt! De beste wensen!

 14. Josephine 1 januari 2017 op 5:46 pm - Beantwoord

  Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop dat je al je wensen voor 2017 waar kunt maken, een leuke baan vindt en mooie reizen kunnen maken! Natuurlijk wens ik je ook bijzonder veel succes met je blog, want ik lees het graag ;).

  Mijn goede voornemens voor dit jaar zijn (zoals altijd) mijn gezondheid in balans houden en (nieuw!) blijven bloggen. Daar heb ik heel veel zin in!

  • Romy 2 januari 2017 op 2:44 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en wens! Ik hoop dat jij jouw voornemens kunt waarmaken en wens je ook een ontzettend mooi 2017 toe!

 15. Lifeaholic.nl 2 januari 2017 op 12:05 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel en wat een lieve afsluiter! Uiteraard ook voor jou al het goeds voor 2017 en succes met het behalen van je doelen! <3

 16. Kim 2 januari 2017 op 1:22 am - Beantwoord

  Gelukkig nieuw jaar! En toevallig, want dit lijstje lijkt heel erg op het lijstje dat ik vorig jaar voor mezelf had opgesteld 🙂 Veel succes met je stage!

  • Romy 2 januari 2017 op 2:44 am - Beantwoord

   Wat grappig dat we bijna hetzelfde lijstje hebben! 🙂 Dankjewel voor je reactie en jij ook een heel gelukkig 2017!

 17. Inge 2 januari 2017 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen en sommige zijn ook wel herkenbaar! Fijn dat je een stage hebt gevonden, dan ben je lekker bezig én doe je ervaring op. Ik weet zeker dat het je gaat lukken, je kunt het! Dat 2017 maar een fantastisch jaar voor jou mag worden! 🙂 Om je aan te moedigen krijg je een kusje van Mango. 🙂

  • Romy 2 januari 2017 op 12:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en voor het kusje van Mango 🙂 Ik hoop dat het voor jou ook een geweldig jaar wordt!

 18. Sofie 2 januari 2017 op 3:56 pm - Beantwoord

  Gelukkig nieuwjaar Romy, en ik duim dat je een mooie ‘echte’ baan vindt! Wel fijn dat je intussentijd al wat ervaring kan opdoen!

 19. Vivian 3 januari 2017 op 6:18 pm - Beantwoord

  Wat mooi geschreven! Ik vind het heel mooi dat je aan deze dingen wilt gaan werken en volgens mij komt het helemaal goed 🙂

 20. Irene | Tussenmarsenjupiter.be 4 januari 2017 op 11:44 pm - Beantwoord

  Oh wat leuk dat je een stageplaats hebt tot je een baan hebt gevonden! Daar ga je vast ook veel nieuwe dingen leren 🙂 altijd mooi meegenomen! Je hebt mooie doelen gekozen. Vooral die acceptatie is een heel belangrijke! Dan kies je echt voor jezelf. En je mag er zeker van zijn dat je goed bent zoals je bent! 🙂 Het heeft bij mij ook lang geduurd voor ik zo ver was maar het voelt wel heerlijk!

  • Romy 5 januari 2017 op 1:20 am - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi en knap dat het jou is gelukt om jezelf te accepteren zoals je bent 🙂 Ik hoop ook dat ik zover kan komen. Dankjewel voor je lieve reactie!

Recente blogs

Augustus 2020 | Verfdilemma, vakantie & veel te vieren

1 september 2020|Persoonlijk|

De laatste volledige zomermaand is alweer ten einde. En dat hebben we geweten: zomer was het zéker in die twee weken dat ik niet bij de ventilator was weg te slaan. Gelukkig waren er daarnaast genoeg dagen waarop het ook bij de ventilator vandaan prima vertoeven was. Zo genoot ik van een fijne vakantie op de Veluwe, had ik deze maand heel wat te vieren, kreeg mijn sociale leven weer een beetje vorm en deed een onhandige blooper me weer eens realiseren dat elk nadeel zijn voordeel heeft. Wat ik nog meer deed deze maand, lees je in dit kersverse maandoverzicht.

11 ontspannende activiteiten die ik de laatste tijd heb ontdekt

21 mei 2021|Zelfliefde|

Dat het ontspannend is om in de lotushouding op je ademhaling te letten, weten we inmiddels wel. Maar soms komt ontspanning ook uit onverwachte hoek. De truc is om te ontdekken waar jij van oplaadt. Voor de een is dat alles shoppen wat los en vast zit, voor de ander met een boek in bed kruipen. De laatste maanden heb ik een aantal nieuwe dingen ontdekt die ik verrassend ontspannend vind. Inclusief een paar vrij opvallende dingen. Oké, komen ze!

Vegetariër of toch veganist? Mijn dilemma’s als vegetariër

6 mei 2022|Persoonlijk, Groen doen|

Vegetariër ben ik alweer 15 jaar. Nooit heb ik ook maar een moment getwijfeld of ik toch weer aan de gehaktballen, frikandellen en ribeyes zou gaan. Vlees en vis komen mijn mond niet in. Maar je kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan: vegan eten is nóg beter voor het milieu en de dieren. Hoewel volledig vegan worden niet in de planning zit, eet ik wel steeds vaker plantaardig. Ook stuit ik de laatste tijd meer en meer op vegetariërsdilemma’s Eet ik wel of geen ei? Vervang ik al mijn zuivel door vegan producten? Laat ik zelfs mijn grote favoriet - kaas - volledig staan? Mwah, dat laatste dus niet. Daarom ook de vraag: hoever ga ik in vaker vegan eten en wanneer op welke momenten laat ik dat streven los?