Welkom in 2019! Welkom in een nieuw jaar vol nieuwe kansen om je dromen waar te maken, je hart achterna te gaan en de dingen te doen waar jij blij van wordt. Ik wens je een geweldig 2019 toe. Dingen doen waar ik vrolijk van word, is ook mijn plan voor 2019. Daarom heb ik op deze eerste dag van het nieuwe jaar een aantal doelen (geen goede voornemens!) voor mezelf geformuleerd. Dit zijn de 5 doelen waar ik dit jaar mee aan de slag wil gaan om van 2019 een vrolijk jaar te maken.

doelen voor 2019 vaker vrolijk

Een nieuw thuis maken

Mijn eerste en meest belangrijke doel heeft te maken met mijn eerste eigen appartement. In maart 2019 staat me een grote verandering te wachten als ik daadwerkelijk op mezelf ga wonen in mijn eigen koophuisje. Ik verhuis naar een ander dorp (oké, 6 kilometer vanaf waar ik nu woon!), krijg er mijn eigen huishouden bij en woon “opeens” alleen in een appartement. Ontzettend leuk, maar ook wel heel spannend! Mijn grootste doel voor 2019 is om van mijn nieuwe huis een thuis te maken. Een kleurrijk thuis met meubels die mij blij maken en met een adoptiekat, maar ook een thuis waarin ik regelmatig lieve mensen over de vloer heb en een fijn ritme heb gevonden.

Loslaten

Daarnaast wil ik graag leren om me niet meer druk te maken om “niets”. Oftewel, leren loslaten! Klinkt simpel en het moet ook zeker haalbaar zijn. Meningen van anderen loslaten bijvoorbeeld en sommige ongevraagde adviezen het ene oor in en het andere uit laten gaan. Hoewel ik steeds beter mijn eigen keuzes kan maken, zou ik soms willen dat ik me ook niet door meningen van anderen in verwarring laat brengen of aan mezelf ga twijfelen Ook perfectionisme is een eigenschap die ik graag boven een hoog ravijn zou willen loslaten. Daar hoop ik in 2019 dan ook aan te gaan werken.

Ontstressen

De woorden “even niets” komen in mijn agenda niet vaak voor. En dat is absoluut geen ramp, want ik ben graag een bezig bijtje. Drukte kan ik zeker waarderen, maar wel wil ik graag mijn stressniveau wat naar beneden bijstellen in 2019. Nee hoor, ik heb geen “helemaal zen”-illusies, maar het zou fijn zijn als het woord “even niets” iets vaker in mijn agenda voorkomt. Daar horen een aantal concrete actiepunten bij, zoals minder krap plannen, soms 5 minuten eerder de deur uitgaan, vaker nee zeggen en bewust soms 10 minuten rust pakken. Hallo, stapel met leuke boeken en Netflix! Vaarwel, te laat naar bed gaan. Nee, ik zie mezelf niet om 10 uur ’s avonds al naar het plafond liggen staren, maar iets eerder dan ná middernacht mijn bed opzoeken lijkt me geen verkeerd plan.

doelen voor 2019 vaker vrolijk

Nieuwe uitdagingen aangaan

Uitdaging? Ja, dat clichéwoord wordt een van mijn doelen voor 2019. Vorig jaar heb ik heel wat dingen gedaan die ik razend spannend vond. Dat varieerde van het kopen van mijn eerste eigen auto tot een presentatie op mijn werk en het uitproberen van nieuwe outfits. Soms zweette ik peentjes, maar het fijne gevoel achteraf was de klotsende oksels meer dan waard. Dat smaakt naar meer, dus ik wil in 2019 graag doorgaan met uitdagingen aangaan. Comfortzone, wat is dat?! Zo denk ik eraan om me aan te melden voor een sportschool (zumba?) of cursus in mijn nieuwe woonplaats en wil ik misschien een keer een korte solo-trip maken. Ook in mijn werk wil ik uitdaging blijven zoeken, zowel in mijn vaste baan als in mijn freelance werk als tekstschrijver en blogger. Van het idee alleen al word ik blij.

Prioriteiten stellen (met mijn hart)

Mijn agenda verdient qua invulling een kleine make-over. Ik wil meer zelf de baas worden over wat er in mijn agenda staat. Dus kritisch zijn als ik afspraken maak waar ik niet blij van word. Maar ook juist tijd reserveren voor afspraken die mij veel energie geven. Ik wil bijvoorbeeld meer tijd met anderen doorbrengen. Nieuwe mensen leren kennen (vrienden, zakelijke contacten en misschien ook een Mr. Right?), maar ook tijd maken voor mensen die mij dierbaar zijn. Een nieuw huis vraagt immers om mensen uitnodigen voor een theedate of een leuke film! Verder wil ik in het bijzonder vaker mijn opa en oma opzoeken. Ook met mijn ouders, broers en lieve vriendinnen hoop ik meer tijd door te brengen. Juist als ik niet meer thuis woon! ♥

Het jaar 2019 wordt al met al voor mij een spannend jaar, maar ook een jaar waar ik erg naar uitzie. Ik sta nu al te popelen om te ontdekken wat 2019 voor mij in petto heeft. Ik wens ook jou een vrolijk, gelukkig en liefdevol 2019 toe, dat je hopelijk in positieve zin verrast. Maak er een mooi jaar van!

Heb jij doelen voor 2019?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Mirjam 1 januari 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen zijn het geworden. Alvast heel veel plezier en succes met het tot een thuis maken van je huisje! Ik wens je veel geluk voor 2019!

  • Romy 1 januari 2019 op 1:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel veel geluk en alle goeds voor een mooi 2019! 🙂

 2. Marije 1 januari 2019 op 8:43 am - Beantwoord

  Happy 2019! Mooie doelen! Ik wil meer spontaniteit en natuurlijk reizen maar met allebei ben ik al begonnen 🙂

  • Romy 1 januari 2019 op 1:41 pm - Beantwoord

   Wat een mooie doelen! En al helemaal mooi dat je er zelfs al een start mee hebt gemaakt! 🙂 Ik wens je een geweldig 2019 toe.

 3. Darina 1 januari 2019 op 10:12 am - Beantwoord

  Gelukkig nieuwjaar!! Je hebt prachtige doelen opgesteld! Dat ontstressen en loslaten zijn dingen waar ik ook meer aan wil werken.

  • Romy 1 januari 2019 op 1:41 pm - Beantwoord

   Voor jou ook een heel gelukkig 2019! Met weinig stress, veel loslaten en natuurlijk vooral heel veel geluk en fijne momenten 🙂

 4. Jantine 1 januari 2019 op 10:31 am - Beantwoord

  Mooie doelen, wel een uitdaging, vermoed ik… Succes (en plezier) met de uitvoering.
  Groetjes,
  Jantine

 5. Shirley 1 januari 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Maak er een mooi jaar van. Ik word stiekem nostalgisch van je avontuur met je nieuwe huis. Ik kreeg de sleutel in maart vijf jaar geleden. Dit wordt het jaar dat ik er wegga. Een deel van mijn doelen heeft daarmee te maken. Zo wil ik graag nieuwe mensen leren kennen en succesvol inburgeren.

  • Romy 1 januari 2019 op 1:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het is inderdaad nog best wel een ambitieus rijtje, maar door de doelen breed te houden maak ik het mezelf niet al te moeilijk 😉
   Ik wens jou ook een heel mooi 2019 toe!

  • Romy 1 januari 2019 op 1:47 pm - Beantwoord

   Voor jou komt er ook een spannend jaar aan volgens mij! Ik hoop dat het een prachtig jaar wordt waarin Antwerpen echt als jouw thuis voelt en waarin je nieuwe mensen zult ontmoeten 🙂 Ik wens je een mooi 2019 toe!

 6. Lianne 1 januari 2019 op 10:45 am - Beantwoord

  Dat zijn hele mooie doelen. Haha, ik doe ook niet aan voornemens, maar ook aan doelen! Loslaten en uitdagingen aangaan zijn ook doelen van mij. Ook wil ik meer gaan bewegen, zoals zwemmen of vaker wandelen, en bewuster leven. Dus geen nieuwe kleren meer kopen maar gewoon echt proberen om te besparen.

  • Romy 1 januari 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

   Jij hebt ook mooie doelen opgesteld voor het komende jaar zo te horen! Ik hoop dat je die stuk voor stuk zult waarmaken in een mooi nieuw jaar.
   Wat een leuk idee om te gaan zwemmen trouwens! Volgens mij is dat een van de leukste manieren om lekker te bewegen 🙂

 7. Iris 1 januari 2019 op 10:55 am - Beantwoord

  Hele mooie doelen Romy! Ik hoop dat je er een fijn thuis van kan maken en zo leuk dat je een kat wil gaan adopteren <3 En inderdaad uitdagingen blijven aangaan, daar wil ik ook mee doorgaan, zo waardevol! Een heel goed 2019!

  • Romy 1 januari 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden! Ik wens jou ook een geweldig 2019 toe, onder andere gevuld met veel nieuwe, leuke uitdagingen 🙂

 8. bychristiana 1 januari 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke doelen, ik kan me helemaal voorstellen dat je echt zin hebt in het nieuwe jaar. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar je nieuwe huis en vooral hoe je dat helemaal gaat inrichten. Alle goeds gewenst voor in het nieuwe jaar Romy!

  • Romy 1 januari 2019 op 7:05 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een geweldig 2019 toe, waarin je hopelijk veel mooie dromen kunt waarmaken en fijne momenten kunt beleven 🙂
   Ik zie er inderdaad al enorm naar uit om mijn appartement straks te gaan inrichten. De voorpret is al volop begonnen en ik ben zeker al wel één keer per week bij een woonwinkel te vinden. I just couldn’t resist 😉

 9. Meaghan 1 januari 2019 op 11:14 am - Beantwoord

  Gelukkig nieuw jaar Romy! Hopelijk heb je een fijne jaarwisseling gehad. De beste wensen!
  Mooie doelen! Lijkt mij ook allemaal haalbaar en niet te veel eisend. Wat goed dat je meer los wilt laten en jezelf meer rust wilt gunnen. We zijn tegenwoordig allemaal zo ontzettend druk en cijferen onszelf daarbij veel te snel weg. Echt goed dat je dit jaar meer stil wilt staan bij de rust die je nodig hebt, zowel fysiek als mentaal!
  Mijn grootste doel voor dit jaar is het behalen van mijn pre-master en daarna starten aan de master! Maar verder wil ik ook 12 boeken lezen. Ik hou van lezen, maar doe dat (buiten schoolliteratuur) veel te weinig! En ook ik wil wat milder voor mezelf zijn, maar dat is eigenlijk elke dag wel een uitdaging voor mezelf.

  • Romy 1 januari 2019 op 7:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en mooie nieuwjaarswens! Ik wens jou natuurlijk ook een geweldig 2019 toe waarin je jouw doelen kunt waarmaken 🙂
   Mooie doelen heb je opgesteld. Meer lezen is altijd een goed idee, juist als je studeert en voor je studie vooral vakliteratuur leest 🙂 En supergoed dat je milder voor jezelf wilt worden. Niet makkelijk, maar wel ontzettend belangrijk voor je eigen geluk <3

 10. Mariléne 1 januari 2019 op 11:52 am - Beantwoord

  Heel veel succes! Ik hoop dat je je doelen gaat halen. Dus zet hem op! Veel plezier ook in je nieuwe huis. Dat zal vast wel een echt thuis worden hoor aan het eind van het jaar!

 11. noor 1 januari 2019 op 12:04 pm - Beantwoord

  Gelukkig nieuwjaar!! Ik herken me zeker in enkele punten. Zelf zeg ik vaker ‘nee’ en dat voelt zo goed. Zo vroeg er vorig jaar (haha) iemand of ik wilde bijleggen voor een cadeau. Maar eigenlijk heb ik helemaal niets met die persoon… Zo heb ik dan ook niet bijgelegd en dat voelde goed. Eigenlijk is ‘nee’ zeggen helemaal niet eng, als het maar goed verwoord wordt 🙂

  • Romy 1 januari 2019 op 7:08 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een heel mooi, gelukkig en gezond 2019 toe.

  • Romy 1 januari 2019 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat goed dat het jou lukt om vaker ‘nee’ te zeggen. Je hebt inderdaad groot gelijk om in deze situatie ‘nee’ te zeggen. Met ‘nee’ is niets mis als je het om een voor jou goede reden doet en het netjes verwoordt. Vaak maak je je leven er een stuk fijner mee en levert het je nog extra tijd op ook 🙂
   Ik wens jou ook een heel gelukkig 2019 toe waarin je hopelijk veel mooie doelen en dromen kunt waarmaken.

 12. Saskia 1 januari 2019 op 12:33 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel vol mooie doelen en dromen. Leuk om te lezen, een soort gelijk artikel staat bij mij vandaag online 🙂
  Bij ons gaat het een heel spannend en bijzonder jaar worden en ik kijk er zeker naar uit. Op naar een nieuw begin!

  • Romy 1 januari 2019 op 7:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat klinkt dat spannend, jullie nieuwe jaar! Ik wens je een geweldig mooi 2019 toe vol liefde, geluk en gezondheid.
   Ik ben nu ontzettend benieuwd wat jullie volgend jaar voor spannends te wachten staat, alhoewel ik héél stiekem héél misschien een piepklein vermoeden heb als ik naar je bewoording kijk ??

 13. Anna 1 januari 2019 op 1:19 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Ik wens je een heel fijn, gelukkig en gezond 2019 toe! Succes met verhuizen trouwens, ben super benieuwd naar je appartement!

 14. Evelyne 1 januari 2019 op 1:21 pm - Beantwoord

  Mijn doel voor 2019 is terug gelukkig worden in wat ik doe. Maar dat komt wel goed volgens mij 😉 Ik wens jou een liefdevol en gezond nieuw jaar waarin geluk centraal staan. Laat ons nog veel bloggenot hebben 😉

  • Romy 1 januari 2019 op 7:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een supermooi, gelukkig en liefdevol 2018 toe 🙂

  • Romy 1 januari 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

   Wat een prachtig doel! Ik hoop dat dit jaar je heel veel moois zal brengen en in ieder geval heel veel geluk in wat je doet 🙂 Gelukkig 2019!

 15. Missynicolekatje 1 januari 2019 op 1:29 pm - Beantwoord

  Fijne jaarwisselingen en een gezond 2019

  • Romy 1 januari 2019 op 7:15 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooi en gezond 2019 toe.

 16. Els 1 januari 2019 op 2:12 pm - Beantwoord

  Nog van harte gefeliciteerd met je eigen appartement!

  Een vrolijk 2019 gewenst! Geniet van je dromen en succes met je voornemens!

  • Romy 1 januari 2019 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een ontzettend mooi en gelukkig 2019 toe 🙂

 17. Annelies 1 januari 2019 op 2:49 pm - Beantwoord

  Momenteel is mijn gezondheid niet best. Mijn grootste doel is om dit weer optimaal te laten worden.

  Verder hoop ik een andere woning te vinden, een echt thuis, een thuisstudie Medisch Secretaresse te starten en ook op geestelijk vlak aan mezelf te werken.

  • Romy 1 januari 2019 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dat zijn mooie doelen voor het komende jaar! Ik wens je het allerbeste toe voor 2019 en hoop oprecht dat het voor jou een jaar van gezondheid, fijne momenten en mooie persoonlijke ontwikkelingen wordt. Dat is je van harte gegund!

 18. Wendy Schuchmann 1 januari 2019 op 3:58 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! Ik wens je een 2019 met spannende uitdagingen én met voldoende rustmomenten in je nieuwe woning.

  Mijn nieuwe jaar staat in het teken van leren, spiritualiteit, leefstijl, creativiteit en idealisme. Ik ben er klaar voor!

  • Romy 1 januari 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie nieuwjaarswens! Jouw doelen om in 2019 aan te werken zijn ook prachtig. Ik wens je een geweldig mooi 2019 toe waarin je hopelijk aan al die punten kunt werken.

 19. Zo simpel is dan geluk 1 januari 2019 op 6:04 pm - Beantwoord

  Hele mooie doelen heb je opgesteld. Ik weet zeker dat het je gaat lukken om van je eigen huis een thuis te maken. En hoe gaaf is het dan om daar ook regelmatig de lieve mensen om je heen te ontvangen. Ik wens je veel geluk toe!

  • Romy 1 januari 2019 op 7:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een prachtig 2019 toe vol liefde, geluk en gezondheid.

 20. Jacqueline 1 januari 2019 op 10:55 pm - Beantwoord

  Ik ben heel benieuwd wat je van 2019 gaat maken, vooral van je nieuwe eigen stekkie!

 21. patriciakleijn 1 januari 2019 op 11:08 pm - Beantwoord

  mooie doelen zeg, mooi om te zien hoe je gegroeid bent de afgelopen jaren, ik hoop dat je je doelen waar mag maken komende jaar..

  • Romy 2 januari 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! Ik wens jou ook een heel mooi 2019 toe waarin je hopelijk veel van je doelen en dromen kunt waarmaken 🙂

 22. Lizzy 2 januari 2019 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen voor 2019. Loslaten staat bij mij ook voorop in 2019. Toevallig ben ik net het book ‘Letting Go’ van Dr. Hawkins aan het lezen wat perfect hierbij aansluit. Zo leuk ook dat je volgend jaar je nieuwe huisje mag inrichten. Ik hoop dat je veel plezier in het nieuwe huis beleeft en er snel een knus (en kleurrijk) thuis van kan maken!

  • Romy 2 januari 2019 op 11:49 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat loslaten ook een van jouw doelen voor 2019 is! Dat boek klinkt alleen al door de titel interessant. Je maakt me nieuwsgierig. Ik wens je een heel mooi nieuw jaar toe waarin je vervelende dingen kunt loslaten en hopelijk vooral veel mooie momenten kunt beleven en fijne ontwikkelingen doormaakt 🙂

 23. Inge | Monsieur Mango 2 januari 2019 op 12:17 pm - Beantwoord

  Mooie doelen heb je opgesteld Romy! Rust en me-time zijn zeker belangrijk ins ons drukke leven. 🙂 Focus en balans zijn mijn kernwoorden voor 2019.

  • Romy 2 januari 2019 op 11:46 pm - Beantwoord

   Wat een mooie doelen om in 2019 aan te werken! Ik hoop dat jij een mooi jaar vol balans en focus tegemoet gaat 🙂 Gelukkig nieuwjaar!

 24. Glamourista 2 januari 2019 op 12:21 pm - Beantwoord

  Dat zijn erg mooie doelen! Ik hoop dat je ze allemaal mag halen in 2019!

  • Romy 2 januari 2019 op 11:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooi 2019 toe!

 25. Simone 2 januari 2019 op 4:01 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Je krijgt vast een heel mooi en bijzonder jaar zo met je nieuwe eigen huisje! Ik heb privé geen doelen gesteld (behalve dan dat we dit jaar in ons huis kunnen haha!). Op werkgebied heb ik best wel wat doelen eigenlijk. Gek genoeg werkt het op werkgebied wel en prive niet…

  • Romy 2 januari 2019 op 11:42 pm - Beantwoord

   Prima toch als je vooral voor je werk doelen hebt opgesteld! Ook dat zijn mooie doelen om aan te werken 🙂 Ik wens je in ieder geval een mooi 2019 toe waarin je hopelijk veel leuke momenten beleeft, met plezier jullie huis kunt intrekken én op werkvlak ook veel mooie successen behaalt 🙂

 26. Irene 2 januari 2019 op 4:25 pm - Beantwoord

  Mooie en leuke doelen om aan te werken. En vooral, ze lijken me heel haalbaar! Ik zou eigenlijk ook nog wl eens iets van een cursus willen doen. Frans ofzo, en dat kan ik op mij, werk nog goed gebruiken :p

  • Romy 2 januari 2019 op 11:41 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Frans is zo’n mooie taal en je kunt er natuurlijk zeker in België heel wat kanten mee op 🙂 Zou tof zijn als je in 2019 een cursus in die taal kunt volgen!

 27. Hilly 2 januari 2019 op 7:42 pm - Beantwoord

  Mijn doel is om intens te genieten van alles.

  Gelukkig Nieuwjaar voor jou!

  • Romy 2 januari 2019 op 11:40 pm - Beantwoord

   Wat een prachtig doel voor 2019! Ik wens je een geweldig mooi 2019 toe waarin je vooral volop kunt genieten 🙂

 28. Femke 3 januari 2019 op 11:42 pm - Beantwoord

  Mooie doelen. Ohhh die eerste vind ik zo leuk voor je!

 29. Evelien 5 januari 2019 op 3:34 pm - Beantwoord

  Mooie doelen, dat je ze allemaal mag waarmaken! <3 En spannend, je eigen huisje. Gaat helemaal goed komen! 🙂

 30. Mariska 6 januari 2019 op 7:40 pm - Beantwoord

  Loslaten is wel heel erg lastig weet ik van mezelf, maar als je er echt mee bezig gaat zijn gaat dat je vast lukken 🙂

 31. Anouk 14 januari 2019 op 10:56 pm - Beantwoord

  Ik hoop dat je jouw mister right misschien wel vindt! En veel plezier met je nieuwe woning!