action12 3 1

Mijn eerste vakantieweek in vrolijke of grappige anekdotes

 • 23 juli 2019
 • 24 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mijn eerste week vakantie zit er inmiddels op. Aangezien ik een staycation houd, heb ik geen parelwitte stranden gezien, olifanten gespot vanuit een jeep of torenhoge bergen beklommen voor geweldige Alpen-uitzichten. Toch was het een heerlijke week, waarin ik lekker op mijn manier in eigen land heb genoten. Foto’s van adembenemende vergezichten heb ik niet voor je, maar ik heb toch genoeg meegemaakt om je in een paar – nogal willekeurige – vrolijke of juist grappige anekdotes een inkijkje te geven in mijn eerste vakantieweek.

In mijn eerste vakantieweek…

 • …genoot ik tussen de weilanden van een bruiloft. Mijn laatste bruiloft was nogal wat jaren geleden. Mijn inmiddels puberende nichtje was toen nog een peuter in een schattige tutu. Je begrijpt dat ik deze vakantie weer eens op een bruiloftsfeest mocht verschijnen, dit keer van vrienden. Het was prachtig, net zoals de locatie in een hoeve midden tussen de weilanden. Een goed begin van mijn vakantie!
 • …stak ik mezelf in het nieuw. Ook besloot ik mijn vakantie te beginnen met een opfrisser in alle opzichten. Zo ging ik (ook voor het eerst sinds járen) naar de schoonheidsspecialiste als een verplicht zen-moment, liet ik daarna een paar centimeter van mijn haren knippen en ging ik vervolgens naar de opticien om eindelijk een vervanger van mijn huidige (kapotte) bril uit te zoeken. De stoelmassage die je er bij mijn kapper gratis bij krijgt, was ook geen overbodige luxe.
 • …was ik net op tijd voorbereid op de hitte. Ook mijn badkamer is van een nieuw snufje voorzien. Dankzij mijn lieve oom met twee rechterhanden hoef ik eindelijk niet meer op 40 graden te douchen, want mijn compleet verkalkte oude douchekraan is vervangen door een nieuw exemplaar. Met deze Hollandse hittegolf heb ik uiteraard al goed gebruikgemaakt van de mogelijkheid om verkoelende douches te nemen.
 • …genoot ik van hoe mijn opa en oma genoten. Mijn opa en oma zijn helaas niet meer al te mobiel, waardoor een autoritje van een kwartier voor hun bijna een uitje op zich is. Ik reed ze terug van een familiefeestje en vond het prachtig om te zien hoe ze genoten van het rijden langs een paar boerderijen over een verder uitgestorven weg. Soms kan geluk zo klein zijn.
 • …maakte een zak borrelnootjes mij aan het lachen. Naast verkoelende douches, werd ik deze week ook getrakteerd op een flinke lachbui, die alles te maken had met een zak borrelnootjes. Als ik chips heb gehaald voor visite, geef ik de restjes vaak aan mijn ouders. Zo ook de zak borrelnootjes. Broerlief had alleen net de deur achter zich dichtgetrokken toen ik langskwam, maar had een geweldig goed ander plan: de halfvolle zak door de brievenbus gooien. “Dat snapt mama wel”. Niet dus. Die avond kreeg ik een appje. Mijn moeder had zoiets raars meegemaakt. Er lag een halve zak borrelnoten op de deurmat en ze vertrouwde het voor geen meter. Een grappenmaker? Iemand met slechte bedoelingen? Iemand die erop gespuugd had? Oftewel, mijn arme moeder heel wat schrik rijker, mijn vader een beloofde snack armer, de zak borrelnootjes op de prullenbakbodem en broerlief en ik in een deuk.
staycation 2019
 • …deelde ik mijn schoot met Pippa. Ondertussen word ik dagelijks getrakteerd op heerlijke op-schoot-zit-sessies. Ik ben helemaal geen schootkatten gewend, maar heb een gezellige knuffelaar in Pippa gevonden. Dat maakt thuis blijven deze vakantie extra dankbaar.
 • …beleefde ik een geweldige broer-zustrip in Nijmegen. Gisteren was het tijd om van een dagje Nijmegen te genieten met mijn broer, zoals ik in mijn vakantieplannen al aankondigde. Daar zagen we nog wat laatste overblijfselen van de Vierdaagse, kreeg ik een rondleiding door een mooi park, leerde ik dat Nijmegen een stadsstrand heeft en mocht ik voor het eerst de woning van broerlief bewonderen. De geslaagde dag en fijne gesprekken waren de pittige temperaturen en de kleverige autorit meer dan waard.
 • …deed ik culinair. Lasagnette met geitenkaas, spinazie en andere groenten stonden er deze week op het menu. Ik wilde eens culinair doen, maar dan wel met moeilijkheidsgraad nul. Dat de lasagnette door verkeerde-boodschappen-omstandigheden in mie veranderd is, laat ik maar even buiten beschouwing. Mijn uitvoering van het recept zag er dan misschien uit als een niet al te Pinterestwaardige groene drap met slierten mie, maar het smaakte voor mijn doen zeker niet slecht. Tijd om de kokkin in mij komende week nogmaals te proberen ontwaken.
 • …werkte ik stiekem een beetje door. Tussen de dagjes weg en knuffelsessies met Pippa door werkte ik ook nog wat aan freelance klussen. Klinkt misschien vreemd, maar het voelt oprecht niet als werk om daar nog mee bezig te zijn. Ik heb een paar leuke opdrachten lopen en vind het heerlijk om zelf mijn tijd te kunnen indelen. Het leukste van tekstschrijven? Ik doe wat ik het liefste doe voor toffe opdrachtgevers en krijg daar nog voor betaald ook. Niet verkeerd!
staycation 2019
Excuses voor de oververhitte uitstraling 😉
 • …kon ik mijn uitstellijstje wat korter maken. Soms heb je van die taken die je maar voor je blijft uitschuiven. Bij mij zijn het taken als foto’s bestellen die op mijn eeuwige lange-termijnlijstje belanden. Tijd om die lijst met nog best leuke dingen nu langzaamaan af te vinken. Mijn IXXI-fotocollage is gemaakt, mijn fotomappen zijn opgeruimd, de hobbykamer is bijna af en het stekken van mijn pannenkoekenplant staat ook voor morgen genoteerd.
 • …merkte ik hoe fijn gewoon thuis zijn is. Als ik vakantiedagen opneem, is dat vaak om op reis te gaan of iets te doen (verhuizen bijvoorbeeld). Dit keer boekte ik bewust geen vakantie. Ik ken mezelf met mijn vakanties, die niet bepaald neerkomen op een strandbedje opzetten en daar zeven dagen niet afkomen. Dit keer was ik aardig aan wat extra rust toe en wilde ik dat liever op mijn nieuwe stekkie zoeken dan op vakantie met inpakstress en propvolle dagjes weg. Een slimme zet! Ik vind het heel fijn om twee weken lekker thuis te zijn.
 • …genoot ik van de voorpret voor wat nog komen gaat. En het leuke nieuws: ik heb nog een week vrij in het vooruitzicht, waar ik me op kan verheugen. Er staat onder andere een dagje Antwerpen op de planning, waarbij ik Shirley voor het eerst ga ontmoeten in haar nieuwe Belgische woonplaats. Leuk om elkaar in het echt te ontmoeten! En ben ik officieel toch nog een dagje in het buitenland…

Ben jij deze week in eigen land? Of ben je al op vakantie?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 juli 2019 op 6:27 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke vakantie ben je aan het beleven. Een staycation is soms best fijn. Ik heb in september vakantie en ga dan twee weekjes naar Gran Canaria. Ik kijk er erg naar uit 🙂

  • Romy 26 juli 2019 op 8:04 am - Beantwoord

   Wat een heerlijke reisplannen, zeg! Een paar weken zon in het najaar is zeker geen verkeerd vooruitzicht.

 2. Audrey 23 juli 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Dat klinkt heel fijn! En je hebt ook al best wel veel gedaan 🙂 Ik moest wel lachen om die borrelnootjes inderdaad, hahaha.

 3. Naomi 23 juli 2019 op 8:26 am - Beantwoord

  Klinkt als een rustige, toch nog vrij gevulde week. En heel fijn ook vooral. Het verhaal van de borrelnootjes vond ik geweldig. Ik stel me zo voor dat dat verhaal de komende jaren bij jullie in de familie nog regelmatig voorbij gaat komen..

  • Romy 26 juli 2019 op 8:05 am - Beantwoord

   Haha, zo’n vermoeden heb ik ook. Ik moest ook echt heel hard lachen toen ik hoorde hoe mijn moeder reageerde op de borrelnootjes. Misschien zou ik stiekem wel hetzelfde doen als ik opeens borrelnootjes in mijn brievenbus vind 😉

 4. Shirley 23 juli 2019 op 8:44 am - Beantwoord

  Haha, die zak borrelnoten. Je arme ouders 😉 je eerste week vakantie klinkt fijn. Leuk dat ik nu het buitenland ben. Geniet van je vakantie en tot in Antwerpen!

 5. Lissanne 23 juli 2019 op 9:30 am - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke week. Ik moest stiekem wel hard lachen om die borrelnoten, haha. Mijn broertje en ik hadden precies hetzelfde gedaan in die situatie 😉
  Nog een fijne tweede week vakantie!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:08 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig zijn wij niet de enigen die de borrelnootjes door de brievenbus gooien wel een goed idee vonden 😉

 6. Ilona Wielinga 23 juli 2019 op 10:00 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke vakantie heb je tot nu toe. Geniet er nog maar even van! En dat met die zak borrelnootjes is inderdaad wel lachen.

 7. Jessica J. 23 juli 2019 op 10:01 am - Beantwoord

  Geweldig te lezen dat je freelanceklussen niet als werk aanvoelen! Dan heb je het echt wel voor elkaar. ?
  Alvast heel veel plezier in Antwerpen gewenst! Wordt vast een erg toffe dag met Shirley.

  • Romy 26 juli 2019 op 8:09 am - Beantwoord

   Dank je! Ik denk ook dat het een leuke dag gaat worden in Antwerpen. Sowieso heel leuk om Shirley voor het eerst te ontmoeten!

 8. Iris 23 juli 2019 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat lekker dat je naar de kapper en de schoonheidsspecialiste bent geweest. Goed begin van de vakantie! En wat een lieve en mooie foto van Pippa!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:09 am - Beantwoord

   Dank je! Ik vond de foto van Pippa ook zo schattig geworden 🙂

 9. Meaghan 23 juli 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke eerste week! Zo zie je maar weer dat een staycation echt niet saai hoeft te zijn. Zo te lezen heb je jezelf prima vermaakt. Ontzettend leuk dat je naar de bruiloft van vrienden ging. Zelf ben ik nog nooit op een bruiloft geweest, dus het lijkt mij heel bijzonder om zoiets mee te maken! En wat fijn dat je opa en oma zo zichtbaar genoten van het autoritje. Hoe leuk is dat toch om te zien dat geluk ook in van die kleine dingen kan zitten! En ik moest ook enorm lachen om de actie van je broer met die borrelnootjes. Logisch dat je moeder er een beetje van schrok, zoiets verwacht je toch gewoon niet!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:11 am - Beantwoord

   Haha, achteraf vond ik het ook wel logisch dat mijn moeder schrok van de borrelnootjes. Wie komt er nu op het idee om die in de brievenbus te gooien 😉
   Een bruiloft meemaken als gast is echt wel heel leuk. Ik heb waarschijnlijk volgend jaar ook weer een bruiloft van een vriendin, en vind dat ook helemaal leuk 🙂

 10. Els 24 juli 2019 op 7:59 am - Beantwoord

  Wow, lekker gevulde week. Wat heerlijk ook dat het thuis zo goed bevalt :-).

  PS die foto van Pippa is goud!

  • Janne 26 juli 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   Is dat Noordhollands, “stook ik mezelf in het nieuw?” Hier in het oosten van het land is het toch echt “stak” 😉

   Je vakantie klinkt heel erg fijn! Is die foto onderaan dit artikel gemaakt in Nijmegen? Zo ja, dan ga ik eens puzzelen waar in mijn stadje je toen stond 🙂

   • Romy 26 juli 2019 op 8:59 am - Beantwoord

    Oeps! Ook in het noorden van het land moet dat ‘stak’ zijn. Dank je!
    De foto is inderdaad gemaakt in Nijmegen trouwens. Ik kan je vast één tip geven: het is vlak bij de bekendste winkelstraat in een van de “nieuwere” (gebouwd na WO II) wijken 🙂

 11. Giovanna Jansen 24 juli 2019 op 9:08 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke eerste vakantieweek met zo veel mooie, leuke en grappige momenten. Om die boorelnoten-door-de-brievenbus moest ik wel even lachen hoor. 🙂

 12. Anouk 27 juli 2019 op 2:18 pm - Beantwoord

  Oh heerlijk om je uitstellijstje in te kunnen korten, ik vind dat altijd het fijnste aan vrije dagen/vakantie. Eindelijk die klusjes doen die je al maanden wil doen maar die er niet van komen!

  • Romy 27 juli 2019 op 4:47 pm - Beantwoord

   Precies! Het is zo fijn om die dingen eindelijk te kunnen afvinken ?

 13. Nikita 28 juli 2019 op 4:01 pm - Beantwoord

  Zalig! Mijn hart smolt helemaal toen je vertelde over je oma en opa in de auto. Inderdaad, de meest simpele dingen kunnen het allermooist zijn. En kunnen je het allergelukkigst maken. Ik heb geen vakantie momenteel, ik heb net een nieuwe job. Maar gelukkig doe ik hem wel graag en heb ik niet perse vakantie nodig. Hetgene wat mij nu vooral energie geeft is dat ik aan mijn toekomst kan gaan bouwen en daar heb ik wel heel veel zin in 🙂

  • Romy 30 juli 2019 op 8:11 am - Beantwoord

   Wat prachtig gezegd! En wat mooi dat je zo veel plezier beleeft aan je baan. Geniet er lekker van! 🙂

Recente blogs

Lentekriebels | Waarom ik vrolijk word van de lente?

22 februari 2018|Persoonlijk|

Meestal gaan de overgangen van seizoenen vrij onopgemerkt aan mij voorbij. Maar er is één seizoen waarvoor ik nog net geen kalender maak om de dagen af te tellen totdat het zover is: de lente. Na maanden van kou, donkere dagen, gure wind en dorre takken, is er niets waar ik zo naar uitzie als de lente. Hoewel ons eerst nog een frisse winterse week te wachten staat, heb ik stiekem de lentekriebels al in mijn buik en is het voorjaar in mijn hoofd al een beetje begonnen. Waarom ik nu al blij word van het idee van de lente? Ik geef je graag een inkijkje in mijn vrolijke lentekriebels.

26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word

6 juni 2018|Persoonlijk|

Bucket lists. Ik ben er gek op. Het liefst stel ik lijstjes op met haalbare doelen voor de korte termijn, zodat ik er snel mee aan de slag kan gaan. Dat deed ik met mijn 25 doelen voor mijn 25e verjaardag, omdat ik dat een grote mijlpaal vond. Maar 26 worden volgend jaar mei is natuurlijk minstens zo'n goede reden om een nieuw lijstje met doelen op te stellen. Dit jaar dus 26 doelen! En die variëren van rodelen in Duitsland tot het Anne Frank Huis bezoeken, maar ook het lezen van een stapel boeken mocht niet ontbreken. Dit zijn 26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word.

15 willekeurige feitjes over mij #6

29 november 2018|Persoonlijk|

Heb je zin om weer eens het nieuwsgierige aagje uit te hangen? Dat komt goed uit, want in dit artikel deel ik maar weer eens de nodige feitjes over mezelf. Het zijn weer 15 dingen die je misschien nog niet over mij wist. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat de enige film is waarbij ik ooit heb gehuild? Of wil je weten welke groenten ik echt niet lust? En of ik een fervent dekbed-instopper of juist niet ben? Dan vind je in dit artikel het antwoord op al die vragen.