ervaring met Sellpy 2

Mijn ervaring met Sellpy voor het verkopen van tweedehands kleding

 • 17 februari 2023
 • 16 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle

Vinted en Marktplaats kende ik al wel. Dat zijn allebei platforms waar je je eigen kleding tweedehands kunt verkopen of de mooiste pre-loved pareltjes van anderen op de kop kunt tikken. Maar laatst ontdekte ik door een vlog van Teske een nieuw verkoopplatform: Sellpy. Het grote verschil: je hoeft zelf helemaal niets voor de verkoop te doen. Sellpy fotografeert en verstuurt de items voor je. Ideaal, leek me! Ik vind het verzenden of laten ophalen van kleding altijd zo’n gedoe. Is Sellpy ook echt zo’n succes? Ik deel mijn ervaring met Sellpy als verkoper en deel mijn uiteindelijke opbrengsten.

Hoe werkt Sellpy?

Sellpy is een platform om tweedehands kleding en andere items te kopen en verkopen, waarbij Sellpy je veel werk uit handen neemt. Tweedehands kleding verkopen is natuurlijk niets nieuws. We doen het al jaren via Marktplaats. Een paar jaar geleden is daar Vinted bij gekomen. Daarnaast kun je bij Appel & Ei en andere winkels terecht om zelf een klein bedrag aan je “oude” kleding over te houden. Maar Sellpy is een minder bekende nieuwkomer in tweedehands-kleding-land. Het platform is opgericht door H&M en is al sinds 2014 een begrip in Scandinavische landen. Sinds 2021 kun je er ook in Nederland terecht om spullen te kopen of verkopen.

Wat uniek is aan Sellpy, is dat je verkochte items niet zelf hoeft op te sturen naar kopers. Sellpy regelt dat voor je. Jij stuurt alles wat je wilt verkopen op in een grote plastic Sellpy-tas, waarna medewerkers van Sellpy de items individueel voor je fotograferen en klaarzetten voor de verkoop. Inclusief een adviesprijs (die je overigens zelf kunt aanpassen). Heb je iets verkocht, dan regelt Sellpy de afhandeling en verzending daarvan. Je hoeft dus zelf in principe niets te doen.

Slapend rijk worden is het niet, want je staat natuurlijk wel een bedrag af aan Sellpy. (Bij platforms als Vinted en Marktplaats is wél de hele opbrengst voor jou). Maar voor het bedrag dat je betaalt, blijft je wel veel gedoe bespaard.

Dat geen-gedoe-idee is precies waarom ik zelf benieuwd was naar Sellpy. Noem me een zeur, maar ik vind spullen opsturen altijd best wel veel werk. Het postkantoor is voor mij tien minuten fietsen en is alleen tijdens kantoortijden open. Dus als ik iets moet posten, moet ik tussen het werken door op de fiets stappen naar het postkantoor en ben ik zo een half uur verder. Tuurlijk, #firstworldproblems. Maar als ik dat een paar weken achter elkaar twee keer per week heb, ben ik er wel klaar mee. Zeker als je dat steeds doet voor een item van een paar euro. Het idee dat ik dat alles niet zelf hoef te doen, sprak me dan ook aan.

ervaring met Sellpy 6

Verkopen via Sellpy, hoe zit dat?

Via Sellpy kun je zowel producten kopen als verkopen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit merkproducten. Sellpy accepteert namelijk alleen producten waar ook in de kringloopwinkel een prijskaartje van minimaal € 5,00 aan zou hangen. Denk aan mooi uitziende kleding van goede kwaliteit, woonaccessoires, textiel voor in huis, meubels of speelgoed. Naar eigen zeggen accepteren ze zelfs shampooflessen en tuinkabouters. Die laatste twee had ik toevallig niet over, dus ik hield het zelf bij kleding, een tas en een kussen van Pip Studio dat ik niet meer gebruikte.

Je kunt op de website van Sellpy lezen welke items ze wel aannemen en wat ze niet mogen verkopen (pak er popcorn bij, die laatste lijst vond ik bij vlagen hilarisch!).

Het verkoopproces

 1. Je bestelt een tas van Sellpy voor € 1,95 en krijgt die thuisgestuurd (ik ontving de tas ongeveer één week na het bestellen). De tas vul je met de producten die je wilt verkopen. Het formaat van de tas is niet te bescheiden (ongeveer 1 bij 1 meter) en de inhoud mag maximaal 15 kilo wegen. De eerste keer dat je als verkoper een tas bestelt, hoef je die € 1,95 niet te betalen.
 2. Stuur de tas kosteloos terug naar Sellpy. Geef daarvoor de tas af bij een DPD-punt of plan online een pick-up-afspraak. Je ontvangt een bevestiging zodra de tas met spullen is aangekomen.
 3. Sellpy beoordeelt en fotografeert de producten. Ook geven ze bij elk product een adviesprijs. Je krijgt per e-mail te horen welke items zijn geaccepteerd, voor welke prijs Sellpy die denkt te verkopen en welke items (eventueel) niet zijn aangenomen. Elk item moet je dan nog handmatig goedkeuren en je kunt de prijs als je wilt aanpassen.
 4. Items die niet zijn aangenomen, kun je eventueel laten terugsturen (dit kost € 4,95 per item). Kies je daar niet voor, dan doneert Sellpy ze aan een goed doel. Als een item niet wordt geaccepteerd, is dat meestal omdat Sellpy denkt dat het niet minimaal € 5,00 oplevert. Je kunt een verzoek tot herbeoordeling aanvragen als je het er niet mee eens bent.
 5. Je ontvangt een bericht zodra een item is verkocht. Sellpy regelt de rest.
 6. Nadat je ingebrachte items een X aantal dagen (volgens mij een maand) te koop hebben gestaan, worden automatisch de prijzen verlaagd. En later nog eens en dan nog eens.
 7. De items blijven 90 dagen op Sellpy staan. Zijn ze dan nog niet verkocht? Dan kun je ze laten terugsturen (voor € 4,95 per item) of laten doneren aan een goed doel (dat laatste kost niets).
 8. Je kunt je saldo op elk moment laten uitbetalen.

Verander je van gedachten en wil je een item toch graag terug? Dan kun je het product altijd laten terugsturen (tenzij het al is verkocht natuurlijk). Daarvoor betaal je opnieuw € 1,00 advertentiekosten en € 4,95 verzendkosten per item. Dus heel aantrekkelijk is het niet.

ervaring met Sellpy 3

Wat houd je eraan over?

Zoals ik al zei: voor het feit dat Sellpy alles voor je regelt, betaal je ook wat. Bij Marktplaats is natuurlijk alle opbrengst voor jou en ook bij Vinted hoef je maar een klein bedrag per verkocht item af te dragen. Bij Sellpy moet je iets meer afstaan aan de organisatie.

 • Je ontvangt zelf 40% van de opbrengst van elk verkocht item.
 • Daarnaast betaal je per verkocht item € 1,- aan adverteerkosten.
 • Verkoop je een item voor meer dan € 50,-? Dan krijg je voor het bedrag boven de € 50,- 70% van de opbrengst. Dus stel: je verkoopt iets voor € 60,-. Dan krijg je 40% van € 50,- en 70% van € 10,- = € 30,- (min € 1,- adverteerkosten).

Als je veel goedkope items van net € 5,- op Sellpy zet, is het dan ook nauwelijks de moeite waard. Je houdt er dan hooguit een paar euro aan over. Maar als je wat duurdere items verkoopt, kan het je zeker wat opleveren. Ter vergelijking: ik heb regelmatig kleding verkocht via Appel & Ei en daar krijg ik standaard 30% van de verkoopprijs. Sellpy betaalt dus meer.

ervaring met Sellpy

Mijn ervaring met Sellpy: van volle tas naar succesvolle verkoop?

Ik durfde het wel aan om Sellpy te proberen. Ik had al een tijdje mijn kledingkast niet opgeruimd en had na de kleurenanalyse een aantal items uitgezocht die ik zelf niet of te weinig draag. Ik heb vanwege de hoge kosten alleen spullen van mooie merken in mijn Sellpy-tas gestopt. H&M-blazers die ik nog tegenkwam, heb ik gewoon aan de kringloopwinkel gegeven.

Dit was vervolgens mijn ervaring met Sellpy:

Wel/niet geaccepteerde items

Na ongeveer een week stonden mijn eerste items op Sellpy. Drie items waren niet geaccepteerd. Bij twee items had ik daar al rekening mee gehouden en was ik er dus helemaal oké mee om die te doneren. Eén andere trui was geweigerd omdat die “maximaal € 5,00 zou opbrengen”. Maar het ging om een tweedehands trui die nieuw € 150,- kostte (ik had hem uiteraard voor véél minder gekocht). Ik vroeg dan ook een herwaardering aan. Helaas kwam Sellpy tot hetzelfde oordeel, dus die trui heb ik laten terugsturen. Dan houd ik hem liever zelf. Het terugsturen kost dus wel € 4,95, wat ik een flink bedrag vind. Maar het ging maar om één item, dus dat viel mee.

Advertenties op Sellpy met adviesprijs

Toen de advertenties klaarstonden met een adviesprijs erbij, kreeg ik inderdaad netjes bericht van Sellpy. Het was wel fijn dat je de prijzen zelf nog kon aanpassen. Sellpy bepaalt de prijzen op basis van een algoritme en dat zat er soms flink naast. Ik kon me in alle prijzen vinden, op twee na. Eén jurk stond voor € 75,- op Sellpy, terwijl hij nieuw ook ongeveer dat bedrag kostte. Daar heb ik toen handmatig € 35,- van gemaakt. Voor een andere jurk rekende Sellpy € 25,-, terwijl dat een best wel prijzige jurk van Ted Baker was. Die prijs heb ik toen zelf opgehoogd naar € 59,95 (de jurk was 10 minuten later al verkocht, dus dat bleek geen slechte prijsinschatting).

Wat superfijn is, is dat Sellpy ook allerlei info over het item erbij zet. Denk aan het materiaal waarvan een kledingstuk is gemaakt, het merk, de maat en zelfs een melding of er gebruikssporen zijn. Van de gebruikssporen maken ze ook een foto. Opnieuw: superhandig dat je dat allemaal niet zelf hoeft te doen!

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe zo’n advertentie eruitziet:

Sellpy item

Ik moet wel zeggen dat niet alle items mooi op de foto stonden. Zo hingen de mouwen van een paars vest er wel heel slapjes bij (maar ik heb het vest alsnog kunnen verkopen!) en bij een zwarte jurk zag je de kanten opdruk niet goed. Ik zag trouwens later (iets te laat) pas dat je Sellpy kunt vragen om een nieuwe foto te maken.

Hoe snel (en goed) ging het verkopen?

Ik ben zeker tevreden over mijn verkopen tijdens deze eerste ervaring met Sellpy. Na twee dagen had ik al 2 items verkocht. Ook diverse andere merkitems raakte ik best snel kwijt. Ik merkte dat spullen van goedkopere merken wel iets langer in de shop bleven staan. Maar al met al heb ik 6 van de 11 producten verkocht.

Na 30 dagen werden dus automatisch de prijzen verlaagd. In de eerste 30 dagen verkocht ik 4 items en in de 30 dagen daarna (voor een kleiner bedrag) nog eens 2 items. Dat ging best goed! Het is wel jammer dat je zelf geen invloed hebt op de prijsverlagingen. Sellpy bepaalt wanneer en met welk bedrag je prijzen worden verlaagd. Het enige wat je kunt doen als je het item niet voor die prijs wilt verkopen, is de verkoop stopzetten en dus het bedrag aan verzendkosten + adverteerkosten betalen.

En, wat heb ik eraan verdiend?

Dé vraag rondom mijn ervaring met Sellpy! Ik heb in totaal 6 items verkocht, dus 5 items zijn niet verkocht (dat zou deze maand nog kunnen gebeuren!). Aan die 6 items heb ik € 47,30 overgehouden. Niet verkeerd, toch? Dat waren wel allemaal wat duurdere items. Sommige items heb ik voor een veel lagere prijs dan de oorspronkelijke vraagprijs verkocht, omdat ze al een tijdje online stonden. Maar so be it! De meeste winst heb ik overgehouden aan de Ted Baker-jurk: die is verantwoordelijk voor meer dan de helft van mijn opbrengst.

Van die opbrengst gaat wel nog € 5,95 af voor een item dat ik heb laten terugsturen. Mocht ik nog een ander niet-verkocht item laten terugsturen, dan kost dat ook nog wat. Als je niet-verkochte items doneert, betaal je uiteraard niets.

Hieronder zie je de items die ik heb verkocht, inclusief de verkoopprijzen. Ik heb dus voor elk item een deel van de verkoopprijs ontvangen die je ziet staan.

Sellpy 2

Dus: wat is mijn ervaring met Sellpy als verkoper?

Ik ben sowieso heel blij dat ik Sellpy heb ontdekt. Vinted en Marktplaats vind ik ook fijne platforms. Maar Sellpy is echt een uitkomst als je wél van je spullen af wilt en er iets mee wilt verdienen, maar geen zin hebt in verstuurgedoe.

Je hebt helemaal nergens omkijken naar. Sellpy fotografeert je items, zet alle productinformatie klaar, promoot de producten voor je, regelt de verzending en houdt de betaling in de gaten.

Verder ben ik sowieso enthousiast over dit soort platforms die het laagdrempeliger maken om tweedehands kleding te kopen of verkopen. Er wordt jaarlijks heel veel kleding onnodig weggegooid. Dit is een prachtige manier om daar verandering in te brengen. En ik moet zeggen: als koper is er heel veel moois tweedehands te vinden. Ik moest me regelmatig inhouden om mijn verkoopopbrengst niet meteen weer uit te geven aan nieuwe tweedehands aanwinsten.

Nu is de opbrengst niet heel hoog. Als ik de Ted Baker-jurk via Marktplaats had verkocht, had ik er waarschijnlijk het dubbele voor gekregen. En dat geldt voor meer items. Aan de andere kant had ik dan ook heel wat tripjes naar het postkantoor moeten maken of moeten thuisblijven voor Marktplaats-kopers die mogelijk niet komen opdagen. Wat dat betreft vind ik die mindere opbrengst niet zo’n ramp.

Ik zou wel Sellpy alleen gebruiken voor wat duurdere items, zoals merkkleding of interieurspullen van dure merken. Dan houd je er meer dan een paar euro per item aan over en is het wat mij betreft de moeite waard. Ga je topjes verkopen voor € 6,-, dan blijft er (ook door de adverteerkosten) niet veel meer dan een euro over na een verkoop.

ervaring met Sellpy 5

Wat vond ik de pluspunten?

 • Geen gedoe! Je hoeft zelf geen items te versturen, geen betalingen in de gaten te houden, niet te mailen met kopers, geen vragen te beantwoorden, etc. Echt helemaal niets!
 • De communicatie is supergoed. Ik kreeg steeds netjes bericht als bijvoorbeeld mijn tas was ontvangen, als er items online stonden en als er iets was verkocht.
 • De aanbevolen prijzen zijn alleen adviesprijzen. Je kunt dus zelf nog besluiten om een item voor een hogere of lagere prijs te koop te zetten.
 • Je kunt allerlei spullen verkopen via Sellpy. Niet alleen kleding, maar bijvoorbeeld ook woonaccessoires of speelgoed. In één tas kun je ook echt een heleboel kwijt.
 • Voor items boven de € 50,- is Sellpy extra aantrekkelijk. Je houdt er door de 70%-regel een extra mooi bedrag aan over.
 • Alle promotie wordt al voor je gedaan. Je hoeft dus niet zelf overal en nergens je link te delen om maar zichtbaar te zijn (alhoewel dat natuurlijk wel kan helpen om sneller van je spullen af te zijn).
 • Je bereikt een breder publiek, omdat Sellpy ook in andere landen dan Nederland actief is. (Dat betekent overigens wel dat je met Nederlandse boeken verkopen waarschijnlijk minder succes hebt op Sellpy, alhoewel ik dat zelf niet heb geprobeerd.)
 • Je kunt je saldo op elk moment laten uitbetalen. Je hoeft dus niet te wachten totdat je voor een X bedrag hebt verkocht.
 • Het heeft mij een mooi bedrag van bijna € 50,- opgeleverd zonder dat ik daar zelf enig omkijken naar had.

Zijn er ook minpunten?

Zeker! Dit zijn in mijn ogen de mindere kanten:

 • Je hebt kans dat items niet worden aangenomen. Je kunt ze dan alleen tegen een forse betaling laten terugsturen. Ik vind € 4,99 best een flink bedrag. Houd daar dus wel rekening mee. Overigens kun je die items ook laten doneren; dan betaal je niets.
 • Ook voor niet-verkochte items betaal je € 4,99 als je ze terug wilt. Als er dus veel van jouw spullen niet verkocht zijn en je alles terug wilt, kan dat een flink bedrag worden. Maar je kunt er dus ook voor kiezen om dingen te doneren, wat uiteraard gratis is.
 • Je draagt voor veel items 60% van het verkoopbedrag af + € 1,- adverteerkosten. Dat is best een flink bedrag. Daardoor moet je wel wat duurdere items of veel spullen verkopen, wil je er echt wat aan overhouden.
 • Ik vond de foto’s van mijn producten op Sellpy niet altijd even mooi. Sommige kleding zou in mijn ogen mooier tot zijn recht kunnen komen als ik zelf foto’s zou maken. Aan de andere kant is het logisch dat ze niet voor elk item een complete fotostudio optuigen.
 • Prijzen aanpassen kun je tussentijds niet zelf doen. Sellpy verlaagt zelf de prijzen, waardoor het kan zijn dat je item voor minder te koop staat dan je zelf zou willen.
 • Je bent snel geneigd om lager te zitten qua prijs dan je zou willen. Zo besefte ik later pas dat ik een vest te koop had gezet voor € 5,- en daar dus maar € 1,- aan overhield. Achteraf had ik hem voor dat bedrag misschien liever zelf gehouden.
ervaring met Sellpy 2

Ga ik Sellpy vaker gebruiken?

Ik denk het wel! Zoals ik al een paar keer liet vallen, de bijkomende kosten zijn niet mis. Toch wil ik na deze eerste ervaring met Sellpy het platform vaker gebruiken.

Het is een fijne manier om wél spullen te verkopen en er iets voor te krijgen, maar geen dagtaak te hebben aan al het gedoe eromheen.

Toen ik ooit op Vinted kleding uploadde, was ik veel tijd kwijt aan berichtjes beantwoorden, nieuwe foto’s maken, soms tevergeefs wachten op een betaling, dan zoeken naar een goede envelop en vervolgens naar het postkantoor gaan. Het is fijn dat dat bij Sellpy allemaal niet hoeft. Ik ben best tevreden met mijn opbrengst én ben natuurlijk blij dat ik met mijn kleding andere mensen gelukkig kon maken voor een kleiner bedrag. Dus al met al vind ik het een aanrader.

Ik zou Sellpy wel alleen gebruiken als ik echt veel spullen heb liggen voor de verkoop en als dat ook allemaal spullen met een flinke waarde zijn. Verder zou ik een volgende keer extra goed nadenken welke spullen naar mijn mening wel en welke minder goed verkopen. Dat scheelt weer wat terugsturen (en dus kosten).

Maar nu staat me eerst iets belangrijks te doen: kijken of ik van mijn verkoopopbrengst iets anders moois op Sellpy kan uitzoeken. Sorry, ik heb de verleiding van al het mooie andere aanbod nu lang genoeg weerstaan!

Heb jij ervaring met Sellpy (als verkoper of koper)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 17 februari 2023 op 7:37 am - Beantwoord

  Vooral het feit dat je er zelf geen gedoe van hebt, vind ik heel aantrekkelijk bij dit platform. Ik heb zelf nooit merkkleding, dus ik denk dat het voor mij weinig lonend zou zijn, maar anders zou ik hier zeker gebruik van maken.

 2. Darina 17 februari 2023 op 8:16 am - Beantwoord

  Dit wil ik wel eens gaan proberen, vooral omdat er veel uit handen wordt genomen, is zeker het proberen waard. Met Marktplaats heb ik niet zulke fijne ervaringen, dus dan is dit een goed alternatief.

 3. Daenelia 17 februari 2023 op 9:43 am - Beantwoord

  Het lijtk me dat deze redenering niet klopt: ‘het is logisch dat ze niet voor elk item een complete fotostudio optuigen.’ Ze zetten 1000-den stukken kleding online. Natuurlijk hebben ze een complete foto studio opgetuigd. Dat de foto’s niet mooi uit de verf komen is omdat ze een standaard manier van presenteren gebruiken, wat niet voor alle kleding even flateus uitpakt. Bovendien gebruiken ze vast ‘goedkopere’ krachten om te fotograferen (en jij bent toch wel veel handiger met de camera! :D). Neemt niet weg dat dit een hele mooie oplossing is om je kast uit te mesten. De volgende lading kleding die ik normaal naar de kringloop zou brengen, en dus niet in geld omzet voor mezelf, kan misschien ook wel naar Sellpy.
  Ik heb nog nooit oude kleding verkocht. Ook niet als het zgan was. Maar ik vraag me bij de kringloop steeds vaker af waarom ik mijn items daar nooit terugzie …

 4. Lisa 17 februari 2023 op 11:04 am - Beantwoord

  Vinted is gratis als verkoper, het hele bedrag waarvoor een item verkocht wordt, is voor jou! Alleen als koper betaal je een extra percentage.

 5. Geke 17 februari 2023 op 12:21 pm - Beantwoord

  Zelfs met minder gedoe errond vind ik dat ze toch wel veel inhouden en veel kosten rekenen, zoals vb voor terugsturen. Misschien zouden ze beter vooraf al je laten invullen wat je zou willen insturen zodat er vooraf een inschatting is van wat wel en niet aanvaard gaat worden.
  Maar fijn dat je het zo duidelijk uitlegt hoe het werkt, dat geeft mij wat meer inzicht over al of niet proberen.

  Ik hou het zelf maar gewoon bij Vinted. Zie de pakketjes wegbrengen dan als wat extra beweging tussen het werken door 🙂

 6. Carmen 17 februari 2023 op 2:05 pm - Beantwoord

  Ik ben wel benieuwd. Er staat: ‘als je niet verkochte items terug wilt, betaal je 4.99’. Maar wat als je ze niet terug wilt? Wat gebeurt er dan mee? Ik heb zelf al een tijdje een capsule wardrobe waar ik heel blij mee ben en af en toe ruil ik wat items op een kledingruil, dus ik heb niets te verkopen, maar vind dit op zich een goed initiatief.

  • Romy 17 februari 2023 op 4:15 pm - Beantwoord

   Als je ze niet terug wilt, worden ze door Sellpy gedoneerd aan een goed doel 🙂 Ze werken met een paar goede doelen samen.

 7. Rianne 18 februari 2023 op 12:49 am - Beantwoord

  Als ik het zo lees, dan loop ik toch liever wat vaker zelf naar het postkantoor en neem ik al het ‘gedoe’ van fotograferen en opmaken van advertenties voor lief. Nou ben ik denk ik ook niet de juiste doelgroep voor dit platform als minima zijnde. Maar 60% vind ik toch echt wel heel veel en €4,99 per item om terug te krijgen vind ik ook te gek. Maak er dan de mogelijkheid van om aan het einde van de looptijd alle niet verkochte items naar keuze te doneren maar ook de items die je liever terug wilt hebben dan te samen terug te laten sturen voor die €4,99 ipv per stuk. Wat dat betreft is MP toch meer mijn ding 🙂 en nou moet ik zeggen dat ik volgens mij nog nooit kleding heb verkocht op MP maar enkel andere spullen. Ik heb nog wel kleding liggen die mogelijk verkocht kan worden. Misschien toch eens werk van maken 😉 Wel fijn overigens dat je dit zo goed beschrijft, zo kan ieder voor zich bepalen of dit een werkbaar platform is voor diegene. Wat dat betreft vind ik het wel een fijn informatief artikel, bedankt daarvoor 🙂

 8. Saskia 18 februari 2023 op 11:06 am - Beantwoord

  Ik hou het toch maar lekker bij Vinted, klinkt een stuk minder ingewikkeld.

 9. Irene 18 februari 2023 op 11:46 am - Beantwoord

  Via Vinted moet je als verkoper niets afstaan van het bedrag van je verkochte items! 🙂
  Jammer genoeg kan je vanuit België Sellpy nog niet gebruiken. Anders zou ik het idd voor duurdere dingen wel nog overwegen. Maar ik verkoop op Vinted eigenlijk alles aan relatief lage prijzen en dan is het niet de moeite waard denk ik. En ook, 5 euro per stuk om je kleding te laten terugsturen… Pfoe!

 10. Anne 20 februari 2023 op 12:42 pm - Beantwoord

  Hmm, klinkt nog steeds niet ideaal, ik hoop dat er binnenkort een kledingruil bij me in de buurt is, dat lijkt me meeeegachill. Want ben vaak ook te lui voor het gedoe van Vinted 😅

 11. Mirjam 21 februari 2023 op 10:15 am - Beantwoord

  Mijn ervaring met Sellpy is over het algemeen wel positief. In eerste instantie voelde het als een soort aanslag op mijn stijl dat de items waar ik veel geld voor had betaald, dat die voor heel weinig geld weggingen en dat juist de items die ik anders naar de kringloop had gebracht, ik relatief veel geld voor kreeg. Nu ik 20 van mijn 26 items verkocht heb en ik 38 euro verdiend heb, voelt het alsof ik alsnog die 38 euro voor die duurdere items heb gekregen zonder veel moeite te doen, dus nu vind ik het helemaal oke.

  Het meest jammere was dat mijn eerste item dat ik verkocht teruggestuurd werd met een klacht (die ik niet kon inzien) en dat ik daar niets tegenin kon brengen, die werd meteen uit de verkoop gehaald, kon zelfs niet aangeven dat ik die teruggestuurd wilde hebben.

  En ik vind het lastig dat je het beste kleding voor dat seizoen moet insturen want anders komen er prijsverlagingen en verkoop je je item voor heel goedkoop als we zijn beland in het juiste seizoen. Dat is er nu gebeurd met de items die nu nog te koop staan, die zijn eigenlijk meer geschikt voor de lente maar zijn nu slechts 3 euro.

  Nu iets positiefs om af te sluiten: ik heb met heel weinig werk 38 euro verdiend waar ik veel te lui ben om via vinted of marktplaats te verkopen.

 12. simone 7 juni 2023 op 2:58 pm - Beantwoord

  Door deze positieve reacties toch een poging gewaagd. Was toch te mooi om waar te zijn.
  twee zakken kleding aangeleverd, heel wat items verkocht. Zou hier twintig euro aan over houden. Er zaten ook dure items tussen, maar met weinig moeite twintig euro verdienen was voor mij prima.
  Helaas hield ik onder aan de streep niks over, omdat de overige kledingstukken die niet verkocht zijn binnen de tijd, een euro wordt afgetrokken per item om naar de kledingbank gebracht te worden. Uiteindelijk heeft het mij dus alleen maar geld gekost ipv iets opgeleverd.
  Had het liever naar de kringloop gebracht…
  Kortom mijn advies NIET DOEN.

 13. Raeven 6 juli 2023 op 8:28 pm - Beantwoord

  Dank je wel voor deze uitgebreide post Romy. En voor jouw reactie Simone. Ik vind het gedoe om dingen te verkopen en breng daarom mijn kleding meestal naar de kledingcontainer. Sellpy leek me een leuk alternatief, maar het risico dat je er mogelijk zelfs op moet toeleggen zoals in jouw geval Simone, maakt het voor mij een onaantrekkelijke optie. Misschien toch Vinted maar eens proberen.

 14. Roos 10 februari 2024 op 9:12 pm - Beantwoord

  Vinted is het beste, marktplaats is een oplichter. Bij Vinted kan je zelf onderhandelen.

 15. Roos 10 februari 2024 op 9:12 pm - Beantwoord

  Vinted is het beste, marktplaats is een oplichter.

Recente blogs

Je eigen geluk saboteren? (7 inzichten)

2 augustus 2019|Persoonlijke groei|

Herken je dit? Je hebt prachtige dromen en minstens even mooie plannen om die waar te maken, maar tegelijkertijd is er een kink in de kabel. Een obstakel. Iets wat minstens aanvoelt als een enorme boomstam die de weg volledig voor je blokkeert. Je kunt het niet. Je bent bang voor de gevolgen. Of misschien zit voor je gevoel iemand of iets je in de weg. Dat terwijl we met die gedachten soms juist ons eigen geluk saboteren. Dat vraagt om actie! Dit zijn 7 inzichten voor als jij je eigen geluk saboteert.

23 (al dan niet) levensveranderende dingen die ik de laatste tijd ontdekte

11 november 2021|Persoonlijk, Lifestyle|

Gelukkig hoef je niet op school te zitten om waardevolle dingen te leren. Ook roerend in een pan, lopend door de supermarkt of starend naar de tv leer je dagelijks wel wat bij. Vind ik mooi! Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om wat random nieuw geleerde dingen te delen. Het ene ding overduidelijk vrij onbenullig, het andere wat bepalender. Van parkeerpalen tot EHBO-poppen, en van leren loslaten tot Leukoplast-functies.

Outfit | Een kokerrok, een boel bloemetjes & een vrolijke MYoMY-tas

16 juli 2021|Outfits|

Soms heb ik een outfit klaarliggen voor de volgende dag waarvan ik oprecht niet kan wachten hem aan te trekken. Dat was ook het geval toen deze verzameling van drie items mijn outfit van de dag moesten worden. Net gewassen mochten mijn nieuwste tweedehands aanwinsten (een kokerrok en een bloemetjesblouse) voor het eerst de kast uit. Ik combineerde ze met mijn duurzame shopper waarvan je niet anders kunt dan héél vrolijk worden.