koningsdag 9

Mijn fantastische tweedehands aankopen op Koningsdag 2022

 • 29 april 2022
 • 15 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Wauw, we mochten weer! Ik overdrijf niet als ik zeg dat de vrijmarkt op Koningsdag een van de feesten is die ik het meest heb gemist tijdens de coronaperikelen. Al een week van tevoren was ik aan het fantaseren over de fantastische koopjes die ik er vast en zeker zou scoren. En inderdaad, de buit viel allesbehalve tegen! Na een gezellige ochtend naar de vrijmarkt in Amstelveen (de allergrootste vrijmarkt die ik ken!) met Bart en mijn vader kwam ik met een tas vol spullen en een heel blij hoofd thuis. Dit zijn mijn aankopen op de vrijmarkt.

Mijn aankopen bij Koningsdag

Tweedehands winkelen is een van mijn favoriete bezigheden. En als ik ook nog met een tas vol aankopen terugkom, vind ik zo’n shopuitje er alleen maar leuker op worden. Dat was deze Koningsdag zeker het geval. Ik vond onder andere een hele stapel zelfhulpboeken (bij verschillende kraampjes bij elkaar gesprokkeld) en een boel kleding die precies was wat ik zocht.

Daar komen ze: de aankopen!

ichi jurk

ICHI-jurk – € 2,-

Ik moet altijd lachen om de fanatieke Koningsdag-verkopers die je nog bijna een boek weten aan te smeren over het leven van de eendagsvlieg. De verkoper van deze jurk was er zo één. Hij kwam direct op me af toen ik mijn blik iets te lang op deze jurk richtte. “Oh, jij bent echt een type voor zo’n jurk. Ja, het is dat mijn vrouw hem niet meer wilde. Anders had ik haar gezegd dat ze hem moest houden, hoor! Ze droeg hem altijd met een riem. Nou, zelfde maat als jij. En… en…”. Goed, nog wat verkooppraatjes verder was ik volledig overtuigd. Dat was ik overigens ook al geweest zonder dat hij zijn vrouw erbij had betrokken en met complimentjes had gestrooid 😉 Maar ik liet de beste man graag plezier hebben in zijn verkopersrol.

Deze jurk ging dus mee naar huis. Op de foto kun je nog niet half zien hoe mooi hij in werkelijkheid is. Het is een halterjurk met lange pofmouwen en een half-open rug. Het patroon maakt op het beeldscherm wat duizelig, maar ziet er in het echt lekker vrolijk uit. Echt een jurk voor mij! Daar had de verkoopgrage man zeker gelijk in.

fabienne chapot blouse met bladeren

Fabienne Chapot-blouse met bladeren – € 15

Sommige vrolijke kledingmerken hebben mijn hart gestolen. Fabienne Chapot is er zo één. Als ik een item van dit merk zie hangen in een tweedehands winkel, dan moet ik er wel naar kijken. Deze blouse komt zelfs uit een van de nieuwste collecties en had in de webshop al eens mijn aandacht getrokken. Hoe gaaf dat ik hem nu tussen de kraampjes zag hangen! Vrolijk is deze blouse op en top! Maar met een blazer erop en een chique rok kan ik vast het Hawaï-gehalte wat dimmen en er ook een chique en meer zakelijke outfit van maken.

blouse essentiel antwerp bloemen
aankopen koningsdag

Essentiel Antwerp-blouse met bloemen – € 5,00

Bloemen, pofmouwen en een brede hals – als een blouse dat alles heeft, dan kan ik bijna niet anders dan er stapelverliefd op worden. Deze blouse is ook nog eens van een heel mooi merk van goede kwaliteit. Geen H&M- of Zara-koopje dus. Toen de verkoper de prijs noemde, twijfelde ik geen moment. Kom maar bij mij, mooie blouse! Deze ga ik ongetwijfeld nog vaak aantrekken op een stoere spijkerrok. Vrolijkheid all over!

Donkerpaarse pantalon – € 4,00

Niet de beste foto, hoewel Bart nog zo zijn best heeft gedaan voor de foto door voor broekvasthouder (vanachter de deur) te spelen. Maar deze broek is in werkelijkheid een plaatje om te zien. Als ik een broek draag, dan is het altijd een pantalon met strik. Deze broek is in elk geval precies het soort broek dat ik zou aantrekken op een warme zomerdag. Met elastische band, strik in de taille en niet te nauwsluitende pijpen – zo zie ik broeken in mijn garderobe graag. En laat het nu ook nog eens zo zijn dat mijn andere pantalon door mevrouw Pippa aan vervanging toe was. Dat maakte deze aankoop extra welkom.

aankopen koningsdag

Scotch & Soda-blazer met ruiten – € 20,00

Meestal ga ik zonder koopplannen van start op de vrijmarkt. Maar deze Koningsdag was ik sowieso naar één ding op zoek: een nieuw colbert. Het liefst iets in een neutrale kleur, maar wel vrolijk en van mooie kwaliteit. Zo’n colbert dat echt mooi valt en dat niet na een paar keer wassen smoezelig wordt. Tja, dit colbert van Scotch & Soda bleek dat alles te hebben en sluit ook nog eens perfect aan bij de schouders en in de taille. Ik was een gelukkig mens toen ik het in het kraampje aantrok. Voor € 20,00 nam ik de blazer mee. En dan te bedenken dat je er nieuw zeker vier keer zoveel voor zult neertellen!

boeken koningsdag

Mary Berry’s Bakbijbel – € 3,00

Totdat ik met dit boek in mijn handen stond, had ik nog nooit van ene Mary Berry gehoord. Maar blijkbaar jureert zij bij The Great British Bake Off. Haar boek kan dus vast niet anders dan barsten van de goede recepten. Omdat nieuwe bakinspiratie nooit weg is, kocht ik dit boek bij een kraampje. En vooruit, de bosbessenmuffins op de voorkant droegen ook bij aan het hebben-hebben-hebben-gehalte. Hoewel ik mezelf veel recepten niet klakkeloos zie namaken, vind ik het wel leuk om wat inspiratie op te doen voor eigen baksels. Alhoewel, de chocoladebrownies zagen er té goed uit om het recept niet keurig op te volgen.

Ik moet nog even kijken of ik kan – € 2,00

Dat ik dit boek bij een Koningsdag-kraampje zou tegenkomen, had ik nooit verwacht. Het zat zelfs nog in mijn bol.com-mandje, omdat ik al een tijdje naar een goed excuus op zoek was om mezelf er eens op te trakteren. Wat een mazzel dat ik het op Koningsdag wist te scoren voor maar € 2,00! Alleen al de titel van dit boek is mij op het lijf geschreven. Als introvert sta ik lang niet altijd te springen om die ene uitnodiging voor een netwerkborrel, een etentje of wat dan ook. Leuk dat dit boek juist inzoomt op de positieve kanten van introvert zijn en hoe je ermee kunt omgaan!

boeken koningsdag

Leef meer, denk minder – € 2,00

Om nieuw leesvoer hoef ik de komende tijd niet verlegen te zitten. Ook naar dit boek ben ik razend benieuwd. Het komt uit 2021 en is dus nog vrij nieuw. Met mijn altijd ratelende hoofd en de neiging om me meer zorgen te maken over dingen dan nodig is, ga ik vast wat handige tips opdoen door dit boek.

De kracht van kwetsbaarheid – €1,00

Over dit boek heb ik al niet normaal veel gelezen. Ik ben er zelf, ook zonder het boek te hebben gelezen, volledig van overtuigd dat kwetsbaar zijn krachtig is. Maar nog eens teruglezen waarom dat zo is en hoe je je meer kwetsbaar opstelt, zal vast extra waardevol zijn. De TED-talk van Brené Brown heb ik grijsgedraaid en ik heb ook al tig blogartikelen gelezen die haar boek aanhalen. De hoogste tijd om dit ongetwijfeld prachtige boek over haar visie en inzichten zelf ook te lezen!

Heb jij nog wat gescoord op Koningsdag?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 29 april 2022 op 7:26 am - Beantwoord

  Wat een mooie rij met aankopen! Zo’n vondst van iets waarvoor je al op zoek was naar een smoes om het te kopen is natuurlijk helemaal geweldig. Het bloemetjespatroon op de blouse is er wel één om spontaan verliefd op te worden; echt heel mooi.
  En eh, zelf houd ik niet van drukte, dus ik heb geen vrijmarkt gezien. Ook prima;).

 2. Daenelia 29 april 2022 op 9:19 am - Beantwoord

  Jij bent in een ander deel van Amstelveen geweest, duidelijk. Het was me te koud, maar we zijn wel naar het grote plein gegaan. Niet naar het oude dorp en ook niet waar de hossende mensen stonden. Op het plein waren voornamelijk kinderen met speelgoed 🙂 Lief. Verder vond ik het niet echt denderedn gezellig, maar dat ligt aan het Stadshart zelf. Ik was ook niet van plan iets te kopen. En daar ben ik in geslaagd!
  Jij hebt wel leuke dingen gescoord!

 3. Johanna 29 april 2022 op 10:28 am - Beantwoord

  Super mooie aankopen. Dat betekent dat ik toch ook vaker moet gaan kijken op rommelmarkten. Niet geweten dat Amstelveen een vrijmarkt had. Dan had ik dat mooi met een bezoek aan mijn schoonmoeder kunnen combineren. (die vraagt al lang, wanneer we weer komen…) Waar was deze markt in Amstelveen?

  • Romy 2 mei 2022 op 9:44 pm - Beantwoord

   Leuk, dat zou zeker een goede combinatie zijn volgend jaar 🙂
   Deze vrijmarkt is in het Oude Dorp, aan de Amstelveenseweg. Dat is wat mij betreft echt de leukste vrijmarkt in de hele regio. De grootste ook waarschijnlijk.

 4. bychristiana 29 april 2022 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat heb je leuke dingen gevonden zeg, super! Misschien is dat blousje van Essentiel Antwerp leuk op die rode broek? Ik heb dit jaar niets gevonden, nou ja!! Op de kraampjes lag vooral heel veel speelgoed. Gelukkig vond ik vorige week wel een zalig Delfts blauw voorraadpotje bij de kringloop;-)

  • Romy 2 mei 2022 op 9:45 pm - Beantwoord

   Ja, de combinatie van die twee lijkt me ook wel wat 🙂 Ik ga hem komende week eens aan proberen.
   Leuk dat jij wel een voorraadpotje hebt gevonden! Geen Koningsdag-aankoop, maar wel een mooie vondst!

 5. Johanne 29 april 2022 op 2:47 pm - Beantwoord

  Haha, zelfs op Koningsdag kun jij gewoon geweldig goed slagen he?!

  Ik ben mijn huis niet eens uit geweest woensdag…Ja, in de tuin. Om een boek te lezen en tompouce te eten. Ook helemaal niks mis mee 😀

  • Romy 2 mei 2022 op 9:46 pm - Beantwoord

   Ook helemaal prima (en heel lekker) toch 🙂 Koningsdag is eigenlijk ook gewoon een heerlijke cadeau gekregen vrije dag.

 6. Zo simpel is dan geluk 29 april 2022 op 7:07 pm - Beantwoord

  Mooie aankopen heb je gedaan!

 7. Giovanna Jansen 29 april 2022 op 7:53 pm - Beantwoord

  Mooie aankopen! Heel leuk die van Mary Berry, naast jureren in The Great British Bake Off heeft ze ook een eigen kookprogramma, op de BBC geloof ik, of op 24 Kitchen, ook heel leuk om te zien. De kracht van kwetsbaarheid heb ik ook, goed boek! Die van Liesbeth en die andere lijken mij leuk, ik ben benieuwd of ze goed zijn, dus ik kijk vast uit naar je reviews. 😉
  Ik ben wel naar een vrijmarkt in de buurt geweest (had het ook gemist de afgelopen jaren!), en afgezien van veel bekenden zien en bijkletsen heb ik maar één ding, een boek gekocht, De jongen in de gestreepte pyjama, verder niets.

 8. Simone 29 april 2022 op 8:10 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gevonden! Ik ben met lege handen thuis gekomen, maar dat is niet erg 🙂

 9. Janne 30 april 2022 op 12:56 am - Beantwoord

  Jij hebt goed gescoord! Ik weet niet hoe je dat voor elkaar hebt gekregen, bij de vrijmarkt hier hadden ze vooral heel erg veel kinderkleren en speelgoed. Ik heb alleen een puzzel gekocht voor mijn moeder en een halfedelsteen voor aan een kettinkje. Maar wel een leuke dag gehad. Wat was het fijn weer om de hele dag buiten te zijn hè? 🙂

 10. patriciakleijn 1 mei 2022 op 10:30 am - Beantwoord

  leuke koopjes hoor, hier was het eigenlijk een hoop kinderspeelgoed of dingen waarvan de honden het nog niet eens wilde eten helaas…

 11. Darina 1 mei 2022 op 10:10 pm - Beantwoord

  Hele mooie aankoopjes! Geweldig om weer fijn rond te struinen en dit soort pareltjes op de kop te tikken.

 12. Maaike 5 mei 2022 op 11:47 pm - Beantwoord

  Oh wauw, heel toffe aankopen heb je gescoord 😀

Recente blogs

Wat je anders maakt, maakt je mooier | Mijn lezing op de Roodharigendag

17 februari 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Alles wat je anders maakt, maakt je mooier. Alweer een (flink) tijdje geleden gaf ik een lezing op de Roodharigendag over dat motto. Ik vertelde over mijn rode haar en hoe ik dat ooit als onzeker pubermeisje helemaal niets vond en later juist leerde koesteren. Maar meer in het algemeen vertelde ik over hoe ik leerde (en nog steeds leer) koesteren wat mij anders maakt. Juist dat zijn namelijk de dingen die je maken tot wie je bent. Op verzoek van een aantal mensen in reactie op dit artikel, besloot ik de lezing alsnog (flink verkort) in artikelvorm te gieten. Omdat het een boodschap is die niet alleen voor roodharigen geldt, maar eigenlijk voor iedereen.

9 dingen die ik dit jaar over mezelf heb geleerd

31 maart 2019|Persoonlijk|

Een gebruiksaanwijzing van jezelf? Soms zou het nog best handig zijn als die zou bestaan. Alhoewel, het heeft ook wel wat om steeds nieuwe dingen over jezelf te ontdekken. Zo leer je jezelf, zelfs na 25, 35 of zelfs 65 jaar, steeds wat beter kennen. Elk jaar weer! Ook de afgelopen maanden heb ik dingen over mezelf bijgeleerd. Als lijstjesmeisje (de eerste van die ontdekkingen!) kon ik het niet laten er een lijstje met 9 ontdekkingen over mezelf tegenaan te gooien.

Tropische havermout met mango, banaan en kokos

9 augustus 2022|Recepten|

In de zomer denk je misschien als eerste aan smoothie bowls en een bakje met verfrissende yoghurt met fruit. Maar havermout kan ook prima doorgaan voor een zomers ontbijt. Deze havermout met mango, kokos en banaan heeft alle ingrediënten die je doen denken aan drinken uit een kokosnoot in je blote kont. Maar dan maak je dit bakje havermout gewoon in een steelpannetje achter je eigen fornuis met producten die in elke doorsnee supermarkt te vinden zijn. Na 5 minuten roeren in een pan staat dit verkoelende tropische ontbijtje voor je klaar. Genoeg energie om de hete hittegolfdag te overleven!

Ga naar de bovenkant