hoekjes huis 30

Mijn favoriete hoekjes in ons kleurrijke huis (die ik straks best wel ga missen)

 • 11 juli 2023
 • 5 Reacties
Categorieën: Interieur

Verhuizen betekent straks wonen op een prachtige nieuwe plek in een heel fijn huis. Maar verhuizen betekent ook afscheid nemen van een andere, minstens zo fijne plek. Want eerlijk is eerlijk, de afgelopen week rolden er een paar tranen over mijn wang bij het invullen van de verkoopvragenlijst voor dit huis. Het blijft een beetje bitterzoet om straks een ‘Te koop’-bord aan het raam te hangen en nooit meer in sommige hoekjes te zitten. Gelukkig zitten de herinneringen niet tussen de muren, maar in mijn hoofd én in de duizenden foto’s die ik van dit huis heb. Daarom leek het me mooi om als ode aan dit fijne appartement mijn lievelingshoekjes van dit huis te delen.

kleine slaapkamer inrichten 15
kleine slaapkamer inrichten 12

Onze roze slaapkamer

Van alle kamers in huis ben ik met de slaapkamer qua interieur het meest blij. Toen ik hier kwam wonen, koos ik voor een oudroze kleur op de muur en daar ben ik nog steeds verliefd op. Zelfs zó verliefd dat we overwegen om precies deze kleur op de muur van onze nieuwe slaapkamer te gebruiken. Verder is de kamer helemaal ingericht in de pasteltinten die ik zo mooi vind. Nu hebben wij op zich wel een heel kleine slaapkamer, dus er staat niets meer in dan een bed en twee nachtkastjes. Maar deze kamer voldoet wat mij betreft zeker aan het motto “Klein maar fijn”. Ik vind het een heel fijn plekje en zit er altijd graag (ook als het niet is om te slapen).

Naast het bed hadden we ooit witte metalen nachtkastjes te staan, maar die bleken nogal krakkemikkig en wankel. Geen doorslaand succes dus! Sinds 2,5 jaar hebben we nu bamboe nachtkastjes aan beide zijden van het bed. Dit zijn de Nordkisa-nachtkastjes van IKEA (gemaakt van bamboe) en ik vind ze nog altijd heel tof. Ze hebben een heel klein prijskaartje, maar zien er toch chic uit én zijn van massief en natuurlijk materiaal gemaakt.

hoekjes huis 6

De fijnste details in deze kamer, vind ik zelf de mini “gallery wall” boven het bed. Op een wandplankje hebben we een paar posters staan én één van mijn meest dierbare bezittingen: de portretten van mijn opa’s en oma’s. Die liet ik maken door Sanne van Pippa Knus toen ik hier net woonde. Aangezien de opa en oma van mijn moeders kant vorig jaar zijn overleden, is deze tekening van hen me tegenwoordig extra dierbaar. Ik vind het een mooi idee dat ze vanaf hun plankje boven het bed elke nacht een beetje over me waken.

kleine slaapkamer inrichten 16
hoekjes huis 13

Verder kun je op de foto hierboven een glimp opvangen van onze houten lamp boven het bed. Die mocht ik uitzoeken voor een blogsamenwerking toen ik hier net woonde. Bart en ik vinden hem allebei nog steeds te gek. De kans is groot dat hij in onze nieuwe slaapkamer ook weer boven het bed komt te hangen, en anders verovert hij sowieso een plek in een andere kamer in huis.

Bed: Beter Bed
Mintgroen dekbed: Circular Dreams
Roze dekbed: Walra
Kussens: Loods5, Ikea, Blokker en een lokaal winkeltje
Knoopkussen: Intratuin
Nachtkastjes: Ikea
Lampjes: Wehkamp
Wandplank: Woood
Posters en lijsten: Poster Store
Vaas: HK Living
Fotomuur: Photo Wall
Hanglamp: Lamp en Licht
(maar is inmiddels een “oudje”)

Muurkleur: Oudroze (mengkleur GAMMA, gemengd met een basis van Flexa)

hoekjes huis 19
hoekjes huis 20

Hoekje bij eettafel

Dit is hele werkdagen lang mijn uitzicht vanaf mijn laptop. Ik kijk dagelijks in de ogen van deze twee blauwe herten en dat vind ik zéker geen straf. Deze schilderijen kwam ik compleet spontaan tegen bij IKEA toen ik naar meubels zocht voor dit huis. Ik was er op slag verliefd op en dat ben ik eigenlijk nog steeds elke dag. Het grappige is dat ik vaak vragen krijg van mensen die hier op bezoek komen waar ik de “kunst” aan de muur vandaan heb. “Gewoon van Ikea, € 34,95 per 2!”, is altijd een heerlijk antwoord om op die vraag te kunnen geven.

Verder ben ik nog steeds blij met onze fijne eetkamerstoelen, die we ook meenemen naar het nieuwe huis. Bart vindt ze zo mogelijk nog toffer dan ik, dus we hoeven gelukkig niet op eetkamerstoelenjacht meer te gaan. Dat scheelt! Onze tafel nemen we niet mee naar het nieuwe huis, maar vind ik wel nog steeds heel erg gaaf. We hebben best een flinke eettafel (van 2,20 meter) en dat voelt als een enorme luxe met het thuiswerken. Ik heb nooit gebrek aan plek om al mijn notitieboekjes en agenda’s te kunnen uitstallen.

Verder creëer ik graag leuke hoekjes op tafel. Soms met vazen of kaarsen, soms met een boeket, soms met mooi servies dat voor de gelegenheid uit de kast mag. Als serviesliefhebber kan ik het niet laten om regelmatig wat mooie pareltjes tentoon te stellen.

Eettafel: op maat gemaakt door een lokale timmerman
Schilderijen: Ikea
Lampen: Eglo (via Wehkamp)
Eettafelstoelen: Trendhopper

hoekjes huis 25

De gele tv-kast en de huge ass plant

Wat een zoektocht was het destijds naar deze tv-kast. Ik heb het hele internet uitgepluisd en allerlei webshops en Marktplaats-advertenties bekeken. Maar ja, een gele tv-kast is dan ook niet iets wat je in de eerste de beste woonwinkel vindt. Uiteindelijk kwam ik deze gele commode tegen bij De Kastjesdokter: een creatieve ondernemende dame die antieke meubels opknapt en kekke kleurtjes geeft. Ik moest ervoor naar Utrecht rijden en een te groot kastje in een te kleine auto proppen, maar dan heb je ook wat. Ik vind het kastje nog steeds helemaal het einde. Het brengt lekker veel kleur in huis en ik vind het een tof idee dat niemand anders dan ik dit kastje onder zijn tv heeft staan.

In het nieuwe huis krijgt deze kast dan ook sowieso een prominente plek op een slaap- of hobbykamer. Ik heb plannen om het kastje een nieuwe kleur en nieuwe handgreepjes te geven. Ik zie al helemaal voor me hoe het meubel een leven lang meegaat en elke paar jaar een nieuwe uitstraling krijgt. Waarschijnlijk wil ik hem taupe of mintgroen verven en antieke knopjes geven. Dan is het straks een compleet ander ding, maar blijft dit mooie antieke kastje altijd bij ons.

hoekjes huis 29

Verder zie je naast de tv-kast een mega-plant staan. Die kocht ik ooit als een leuk bescheiden kentia-palmpje, maar hij is uitgegroeid tot een reusachtig ding dat inmiddels de eettafel aardig overwoekert. Vind ik niet erg! Het heeft ook wel wat om één grote plant in huis te hebben en om eerlijk te zijn streelt het mijn plantenvrouwtjes-ego een beetje dat dit groene ding het al zeker 4 jaar zo goed doet hier in huis. In het nieuwe huis gaan we maar op zoek naar een plek waar hij iets meer ruimte heeft om te groeien zonder dat hij met zijn bladeren meteen een plek aan de eettafel inpikt.

hoekjes huis 27

De andere bloemen op de foto zijn neppe vilten exemplaren (maar dat had je vast al door). Die staan standaard op onze salontafels en ik vind het altijd zo’n vrolijk gezicht vanaf de bank. Het is net even anders dan standaard droogbloemen, ze hebben geen slokje water nodig om het goed te doen en ze fleuren de hele boel meteen op.

hoekjes huis 32

Op het gele kastje heb ik altijd een plant en een kandelaar staan. Gezellig als het kaarsjesweer zich aandient! Dan zet ik er graag mooie kaarsen in! Verder zie je op de kast een foto met mijn oma staan. Dit is mijn meest dierbare foto van mij en oma samen, dus ik ben dolgelukkig dat ik die op glas kon printen en daardoor nu elke dag in oma’s ogen kan kijken. We waren op deze foto appels aan het plukken bij De Olmenhorst en oma was hier aan het vertellen over dat ze nooit leuk op de foto staat en dat haar haren niet goed in de krul zaten. Ondertussen stond ze overigens altijd schitterend op elk kiekje. Zo ook op deze foto, die vast voor altijd een speciale plek in huis blijft houden.

Tv-kast: De Kastjesdokter
Blauwe vaas: Ikea
Vilten bloemen: winkeltje in Kopenhagen
Kandelaar: Coco Maison (via Trendhopper)
Plant: Plantje.nl
Rotan mand: IKEA
Roze plaid: Ookinhetpaars
Kussens: Loods5
Foto op glas: Fotoopcanvas.nl

hoekjes huis 31
hoekjes huis 16
hoekjes huis 28

De open kast (a.k.a. ons bankuitzicht)

Ook deze open kast is er één waar ik maanden naar heb gezocht voordat ik hem vond. Helaas heb ik er daarna veel pech mee gehad en blijkt de kast niet van denderende kwaliteit. Maar hij staat in elk geval leuk in huis.

De kast staat naast onze tv en is gevuld met allerlei dingen waar we blij van worden. Ik vind zelf de illustratie van ons samen het allerleukst. Oké, en de plantjes in felgekleurde potten staan op een welverdiende tweede plek, en dan met name de sansevieria (de sprietjesplant bovenop de kast) die inmiddels compleet uit het gareel is gegroeid. Ook de witte huisjes (ooit gescoord bij Dille & Kamille) vind ik nog altijd een feestelijke aanvulling. Met een waxinelichtje erin geven ze volop sfeer in huis.

In de kast staat ook een gedenkplekje voor Barts moeder, die helaas een paar jaar geleden is overleden. We branden regelmatig een kaarsje voor haar. Het is mooi om haar via de prachtige rouwkaart toch nog een plekje in huis te geven.

Verder wordt het kastje vergezeld door een grote parapluplant (ja, zo heet-ie officieel!). Helaas is die onlangs vervangen, omdat het vorige exemplaar barstte van de bladluizen (arm ding!). Hopelijk gaat dit nieuwe exemplaar langer mee, want we willen hem ook zeker laten shinen in onze nieuwe woning.

Open kast: een webshop die ik zéker niet kan aanraden (en waarvan ik de naam ook niet meer weet)
Illustratie: gemaakt door Teejay’s
Witte huisjes: Dille & Kamille
Planten: allerlei tuincentra
Roze vaas: kringloopwinkel

hoekjes huis 23
hoekjes huis 22
eigen huis 1

Het sierkastje naast de bank

De eerste twee jaar dat ik hier woonde, was ik altijd zoekende wat ik nou naast de bank moest zetten. Uiteindelijk kozen Bart en ik samen voor dit budgetproof plantentafeltje van IKEA (met de naam ‘Satsumas’). Waarschijnlijk krijgt hij in het nieuwe huis een plekje in de hal. Tot die tijd doet het dienst als een tafeltje gevuld met allerlei spullen die ons vrolijk maken. Het allerleukst vind ik de gehaakte madeliefjes in het vaasje. Die kocht ik laatst op een markt met handgemaakte producten in Amsterdam. Het schilderij heeft Bart gemaakt bij een workshop en de mandjes heb ik al vanaf mijn dertiende. Ik kocht ze destijds van al mijn bij elkaar gespaarde zakgeld en vind ze 17 jaar later nog steeds tof.

Onder het kastje staat een kattenmandje voor Pippa. Ondanks dat het er heel aanlokkelijk uitziet met het teddystof-kleedje, ligt Pippa hier hooguit één keer per jaar in. Mevrouw ligt liever te slapen op de leuning van de bank, zodat ze alles nog beter in de gaten kan houden. Dat mandje ga ik dus maar met de omschrijving “zo goed als nieuw” aan mijn schoonzusje doorgeven, in de hoop dat haar kat er meer lol van heeft.

Tafeltje: IKEA
Schilderij: gemaakt door Bart
Groene vaas: gekregen van mijn schoonzusje
Blauw/wit vaasje: IKEA
Roze kaarshouder: Blokker
Mandjes: Handed By (maar dus wel al 17 jaar oud)
Kattenmandje: The Pet Emporium

hoekjes huis 5
slechte concentratie concentratietips
vaker vrolijk gedicht

Het ophangbord vol kleurrijke dingen

Een van mijn grote pronkstukken in huis is dit Skadis-bord van IKEA. Het is het welbekende pegboard waarop je allerlei bakjes, kaarten, klemmetjes en andere dingen kunt vastclippen. Ik schuif regelmatig met alles wat op het bord hangt, maar ben nog steeds helemaal weg van dit mooie bord. Het voelt alsof al mijn vrolijkste stationery-items hier op één plek verzameld zijn. Altijd als ik aan het hobbyen ben of blogfoto’s maak, heb ik goed zicht op de leuke paperassen en de tikkeltje overdreven hoeveelheid pennen op dit bord.

Het gedichtje heb ik trouwens zelf eens geschreven voor mijn Instagram-account. Ik vond het een leuk idee om een keer een eigen gedichtje op glas te laten drukken. Nu kan ik deze woorden over moed hebben en spannende dingen aangaan elke dag weer even tot me nemen.

Ophangbord: Ikea ‘Skadis’
Alle bakjes, klemmetjes, etc.: Ikea
Kalender: Winkeltje van Anne
Pennen en ander spul: Action, Hema en overal en nergens vandaan

hoekjes huis 26
industriele woonkamer 2

Onze zithoek met de blauwe bank

Naast het plantenkastje staat dé bank. Bart vindt hem te klein, omdat hij er niet languit op kan liggen (ik wel overigens – dat is het voordeel van 20 centimeter kleiner zijn!). Dus in het nieuwe huis komt een grijze hoekbank met meer ligplek. Maar tot die tijd geniet ik nog van deze blauwe chillplek. Ik word vooral blij van de mix van fleurige kussens erbij. Het ronde kussen is mijn favoriet en is ook nog Pippa’s lievelingskussen. Het is háár zitplek. Zodra ik dat kussen tevoorschijn haal, weet Pippa al hoe laat het is: ze mag op schoot komen zitten. In de winter kruip ik hier graag onder een dekentje weg, en ’s zomers is het gewoon een chille plek om vanachter de ventilator uit te rusten.

Leuk detail: bij onze verhuizing gaat de nieuwe bank naar mijn ouders. Zij zochten nog een nieuwe bank en wij zochten een nieuwe eigenaar voor deze bank, dus dat komt perfect uit.

Romy
Foto gemaakt door Blooming Picture.
kat in een appartement 2

Wie ook gek is op deze zithoek, is onze Pippa. Ze ligt altijd het liefst op de leuning van de bank te slapen als wij ernaast zitten. We hebben dan ook als criterium voor onze nieuwe bank dat de leuningen breed genoeg moeten zijn voor Pippa om op te loungen. Tja, als kat heb je ook wat in te brengen in een nieuw interieur uiteraard!

Bank: Zitmaxx
Lamp: Straluma
Rond kussen: Essenza
Roze gestreept kussen: Trendhopper
Blauw kussen en bloemetjeskussen: kringloopwinkel
Plaid: Ookinhetpaars

Kleur op de muur: Rich Butterscotch van Flexa

thuiskantoor

De gele werkkamer met heel veel planten

Oké oké, inmiddels zijn het iets minder planten dan op deze foto. Sommige liggen helaas inmiddels door overlijden in de GFT-bak. Sorry, plantjes! Maar verder vind ik deze gele werkkamer (Barts werkkamer!) nog steeds fantastisch. Overigens ziet het er op de foto keurig netjes opgeruimd uit, maar op werkdagen ligt dit bureau bezaaid met Barts complete programmeursuitrusting (lees: 3 beeldschermen en een shitload aan snoeren). Hoort erbij!

Ik ben zelf nog steeds dol op de gele kleur op de muur. Dat is de kleur ‘Kaas’ van Gamma en het voelt altijd een beetje alsof het zomer is in deze kamer. De kleur straalt zoveel licht en vrolijkheid uit. Ook de saffraankleurige gordijnen op de foto zijn één van mijn grote trotsen in het huis. Misschien proberen we die nog (ietwat vermaakt) mee te nemen naar de nieuwe woning. Eens zien of dat lukt!

gele muur

Op het plankje boven het bureau spot je een klokje waar het – gênant maar waar – al 4,5 jaar altijd tien over tien is. Ik heb er nooit batterijen in gedaan. Oepsie! Maar leuk staat het wel. Verder staat er een plaat van één van mijn lievelingssteden: Amsterdam. De boom is van Bart en de spiegel en bladeren zijn gewoon leuk ter decoratie. Ik blijf het een vrolijk plankje vinden om naar te kijken en krijg altijd een beetje tropische vibes van deze kamer.

gele muur

Verder hebben we hier een bamboe kastje van Ikea staan met allerlei leuke spullen van Bart. Hij heeft veel dingen uit zijn jeugd die hier een mooi plekje hebben gekregen. Afgewisseld met plankjes en rieten mandjes vind ik het zelf altijd een vrolijk geheel.

Misschien dat we zo’n soort gele kleur ook nog in het nieuwe huis laten terugkomen. Ik blijf het een toffe tint vinden, hoewel ik inmiddels ook de pasteltinten wat meer ben gaan waarderen. Dus ik gok dat we okergeel vooraan in de accenten gaan gebruiken. Maar tot de grote verhuisdag geniet ik nog op en top van deze gele kamer. Echt één van mijn lievelingsplekjes in het huis!

Bureau: Ikea
Bamboe kast: Ikea
Wandplank: Woood
Spiegel, klokje en nepblad: Loods5
Rotan mandjes: Ikea
Geel vaasje: kringloopwinkel
Fotolijstje: Ikea

Kleur op de muur: Kaas (mengkleur van GAMMA, gemengd met een Flexa-basis)

Ik werd eignelijk helemaal blij van dit artikel vol fijne hoekjes. Het doet me extra beseffen hoe dankbaar ik ben dat deze fijne stek in totaal 4,5 jaar mijn thuis mocht zijn. Ik had me geen fijner eerste huis kunnen voorstellen en ben onwijs blij met alle toffe interieurprojecten die ik hier kon starten. Het is leuk om te zien hoe je stijl verandert en hoe ik, ondanks dat ik dit huis nog steeds heel tof vind, voor het nieuwe huis toch weer ietsje andere plannen heb. Wordt vervolgd! Nu eerst weer verder met opruimen voor Funda. Ik laat het natuurlijk weten als dit fijne plekje ooit op Funda staat. Of ben ik de enige die altijd nieuwsgierig is naar woningen van anderen op dé woonsite?! 😉

Wat is jouw favoriete hoekje in je woning?

1
kleurrijk huis

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 11 juli 2023 op 8:16 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je je ouders blij kunt maken met je huidige bank. Dat maakt afscheid nemen van iets waar je zoveel plezier van hebt gehad toch makkelijker. Met een verhuizing in het vooruitzicht is de locatie van mijn appartement eigenlijk de favoriete plek. Verder vind ik het appartement iets te donker door de langwerpige vorm en hebben we het nooit helemaal gezellig gemaakt. Dat mag bij het volgende huis dus anders!

 2. Naomi 11 juli 2023 op 8:22 am - Beantwoord

  Haha, ik ben ook altijd heel nieuwsgierig naar de woning van anderen op Funda;). Heel erg leuk om al je favoriete hoekjes te zien en ja, dan snap ik dat bitterzoete gevoel over het afscheid wel.

 3. Daenelia 11 juli 2023 op 9:02 am - Beantwoord

  Je hebt echt een leuke flat en ik weet zeker dat daar snel nieuwe bewoners voor gevonden zijn. Ik ben zelf ook fan van grotere banken. Ik heb jarenlang een Romy-proof gele bank gehad (echt: dat was wat voor jou geweest) en die was klein, want mijn woonkamer was ook maar klein (3x4m). Onze huidige woning heeft genoeg ruimte voor een giga bank en die hebben we dan ook. Heerlijk. Iets té heerlijk, want als ik er echt te lang in blijf hang-zitten dan kom ik er bijna niet meer uit …
  Ik hoop binnenkort een nieuw leuk hoekje te hebben: mijn mini-werkplek in de woonkamer. Niet aan de eettafel, maar een buro dat ik in een kastje kan wegklappen !

 4. Irene 11 juli 2023 op 9:13 am - Beantwoord

  Ik word er ook vrolijk van! Ik hou echt van een kleurrijk interieur, dat geeft zoveel persoonlijkheid! Ik weet zeker dat jullie in je nieuwe huis ook een paar prachtige hoekjes gaan kunnen maken 🙂

 5. Saskia 22 juli 2023 op 10:23 am - Beantwoord

  Dat wordt weer vele fijne kleurrijke hoekjes creëren in jullie nieuwe woning. Nu al benieuwd, juist omdat het niet mijn stijl is vind ik dat zo leuk te zien.

Recente blogs

Ik ga op vakantie en ik ga naar het soort-van-zonovergoten…

16 juni 2021|Persoonlijk|

Oh boy, het is zover. Voor het eerst sinds drie jaar ga ik weer eens een week weg. Nee hoor, niet morgen; wel over niet al te lange tijd. Met leuk gezelschap bij me (a.k.a. Bart) en met een idyllische plek in eigen land als bestemming. De eerste vakantieplannen worden inmiddels gesmeed en Pips oppas is al geregeld. Ik ben dan misschien een huismus met heimwee. Maar wel een huismus die stiekem harder aan vakantie toe was dan ze zelf doorhad. Ik praat je bij over mijn vakantievoorpret.

Te groot verantwoordelijkheidsgevoel? 9x Dit is niet jouw verantwoordelijkheid!

29 juni 2022|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Verantwoordelijkheidsgevoel - veel mensen vinden het een mooie eigenschap. Is het ook grotendeels. Maar ik weet zelf dat het je ook aardig in de weg kan zitten als je er té veel van hebt. Van alle karaktertrekken die ik heb, is dit degene die ik soms heel graag in een vacuüm gezogen pot zou stoppen om ergens ver weg in een container te dumpen. Het is hartstikke lastig en energieslurpend als je je verantwoordelijk voelt voor alles en iedereen. Hoe kom je van een te groot verantwoordelijkheidsgevoel af en houd je meer ruimte over voor wat wél jouw pakkie ‘an is? Kijk of je deze 9 verantwoordelijkheden van je bordje kunt tillen!